HIFK:n peliesitykset kaudella 2010-2011

  • 546 400
  • 2 221

Meedio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Atletico Madrid
Minä keksin! Hannes voi olla Lunkan 2-mv? En usko, että kauhean suurta eroa on Timppaan tällä sektorilla ja lisäksi Hanneksella on hyvät kädet. Hän voi torjua omalla mailallaan ja heitellä vittumaisia avaussyöttöjä ja tehdä jopa muutaman häkin omalta siniseltä.

Eihän sitä nyt Timpan paikalle voida laittaa, mieshän on paikallaan ihan ominaan. Olisi kannattanut laittaa eilen Kalpaa vastaan maaliin niin johan oltaisiin oltu hereillä alusta asti. Hannes voisi olla apuvalmentajana, jos se osaisi edes tehdä muuta kuin räplätä taskua.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mutta siis, iso kuva menee näin: Yksittäinen tappio hyvän putken jälkeen. Yhä ollaan liigakakkosia! Älkää nyt vielä väittäkö, että tässä meni koko kausi vituiksi. Kamoon! Nykäskylään täysillä ja Dufvaa pataan. Siitä se lähtee.

Tietenkin näin. En minäkään koko kautta tässä ole dumaamassa, kunhan viesteissäni ihmettelin HIFK:n kehnoa suorittamista Kalpaa vastaan tämän kauden aikana sekä manasin Lundellin tämän kauden heikkoja otteita. Mainitsemassasi ''isossa kuvassa'' ollaan ihan hyvällä mallilla minunkin mielestä kunhan vain saadaan se Riksman parsittua taas kasaan. Lundell maalinsuulla ei tulla taaskaan saavuttamaan mitään, olkoon kuin pidetty ja mukava mies hyvänsä. Ei noilla ominaisuuksilla hirveästi voittoja napsita.

Jyvät kumoon tiistaina!
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Me olemme nyt liigakolmosia, 3 pistettä Ässien perässä, mutta 1 matsi vähemmän pelaanneena kuin porilaiset. Olemme kuitenkin Ässien takana myös pisteitä/ottelu tarkastelussa, jossa Ässillä on 1,98p/ottelu ja HIFK:lla 1,96p/ottelu. Tätä vauhtia, kun jatketaan kausi loppuun saakka, niin Ässät kerää 119 pistettä ja HIFK 118 pistettä, sad but true ja sijoitumme sarjassa kolmanneksi, jos emme vähän skarppaa lopuissa 8 pelissä otteitamme ja vie niistä esim. 18-20 pistettä, jonka luulisi olevan ja riittävästi kakkossijaan.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Anteeksi teidän lelulaatikolle tulo, mutta olen ollut siinä uskossa, että eilen pelasivat/kohtasivat HIFK ja KalPa. Ensi kaudella Virta on sitten TPS:n valmentaja...

Kello 16.00 kohtasivat HIFK ja TPS ja kyseisessä ottelussa Virta vei aivan kiistatta Kojoa kuin litran mittaa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Pardon, HIFK ja Kalpa. Täältä on joskus vaikea erottaa noita tuppukyläjengejä toisistaan. Ja tähän sellainen kiva HYMIÖ.

Kovasen poissaolo oli mielenkiintoinen. Aamulla treenien jälkeen hän oli vielä kokoonpanossa, mutta iltapäivällä hallilta ei löytynyt pelipaitaa, eikä nimeä virallisesta kokoonpanosta. Valmennus oli unohtanut / "unohtanut" ilmoittaa asiasta. Näin kokenut kaveri ei heitä lämpimikseen tällaista läppää, tähän tapaan se oli oikeasti mennyt. No, en usko että Kiinankaali olisi edes maagisessa -08 playoffkunnossaan pystynyt eilistä peliä kääntämään, mutta kyllä se nyt on tullut porkkananpurijalle viimeistään selväksi, että valmennus ei ollut kauhean innokkaasti hänen perässään. Tämä on pikku detalji, joka ei liity kokonaisuuteen. Olisin laittanut sen tänne myös HIFK:n voitettua ottelun.
 

Stadista

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eilen kaksi erää oli huonoa ja kolmas hyvä, mutta en silti hirveästi kehuisi tuota kolmatta. Eihän ollut enää muuta mahdollisuutta kuin pelata agressiivisemmin ja riskillä. Ja tuo riski sitten kostautui. Kalpa alkoi pakittelemaan johtoasemassa ja se helpotti kolmannen erän paineistusta.

Tuntuu, että ifk pystyy pelaamaan joko tuota hyökkäävää peliä ( eilinen kolmas erä ) tai pakittelevaa peliä, mutta tuo välimuoto, jossa karvataan yhdellä ja yritetään pelata varmasti, niin ei toimi ifk:lla. Eilinen oli vain yksi esimerkki tältä kaudelta. Toisaalta tuota hyökkäävää peliä ei mikään joukkue jaksa pelata alusta loppuun. Jos ei tuohon välimuotopelaamiseen saada parannusta, niin pitäisikö sitten kylmästi vaan vaihdella pakittamisen ja hyökkäävän pelin kanssa.

Kuten Tamikin sanoi, niin kalpa pelasi tuon ykköskarvaajan liian helposti ulos ja levitti hienoilla syötöillä täydessä vauhdissa oleville laitureille kiekon. Kakkoskarvaaja oli liian kaukana, joten tästäkään ei ollut mitään hyötyä. Tuloksena liian helppo keskialueen ylitys. Narreja vastaan ( ne pari viimeksi hävittyä peliä ) pelattiin täysin samalla tavalla.

Hieman pelottaa poffeja ajatellen tuo, sillä siellä kun pitäisi pystyä kärsivälliseen ja hieman säästeleväänkin pelaamiseen.

Ja joo vaikka pidänkin Lunkasta, niin pakko myöntää, että ei antanut Lunkkakaan eilen mitään mahdollisuuksia voittoon. Tsemppiä kuitenkin Lunkalle - näytä niille.
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pelataan omaa peliä, omilla vahvuuksilla.

Valitettavasti tässä mielestäni hyvin kiteytettynä KJ:n pelifilosofia. Eiköhän välillä olisi hyvä tulla ulos siitä omasta "mukavuus ikkunasta" ja myös mukauttaa pelitapaa vastustajan pelitapaan?

Miksi mitään muutoksia ei sitten tehty? Joku varmaan nyt vastaa tähän, että siksi, koska Kojo on niin tyhmä, ettei tajunnut, eikä osaa pelin sisällä reagoida. Mun arvaukseni on se, että keinot ongelmien korjaamiseen on olemassa ja niitä ollaan varmasti harjoiteltukin, mutta koska kyseessä on yksi ihan runkosarjan lopun otteluista, näitä keinoja ei mahdolliselle pleijarivastustajalle haluttu tässä vaiheessa paljastaa.

Uskoo ken haluaa. Itse en usko tähän pätkääkään. Enemmän tässä paistoi KJ:n perusajatus "Pelataan omaa peliä, omilla vahvuuksilla" ja ylimielisesti jätetään huomioimatta pelin sisällä tapahtuvat asiat.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Uskoo ken haluaa. Itse en usko tähän pätkääkään. Enemmän tässä paistoi KJ:n perusajatus "Pelataan omaa peliä, omilla vahvuuksilla" ja ylimielisesti jätetään huomioimatta pelin sisällä tapahtuvat asiat.

Otetaan huomioon pelin sisällä tapahtuvat asiat sitten. Alokasmaisesta vaihtovirheestä koitui 0-1 maalin tilanne ja Lunkka yrittää napsia jotain kärpäsiä maalin edestä kiinni, pääasia että mennään nopeasti polvilleen. No, eipä siinä vielä mitään, Kousa ottaa helvetin typerän jäähyn 20 sek. KalPan maalin jälkeen. HIFK menee vielä enemmän lukkoon, kun KalPa pyörittää vakuuttavasti ylivoimaa. Tämän jälkeen, KalPa oli ottanut pelin haltuun ja erän puolessa välissä Lunkka tekee sitten kunnon hörpyn ja se oli sitten siinä. Ainoa asia, minkä tuossa olisi voinut tehdä, olisi ollut aikalisä, mutta tiedä sitten olisiko sekään auttanut?
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Axbor Nocturne: Eihän tämä mikään elämän ja kuoleman ottelu ollut. Panoksiltaan normaali runkosarja höntsä, mutta kuitenkin lähtökohtaisesti voitosta pitäisi pelata aina. Aikalisä ensimmäisessä erässä, viimeisen vaihto-oikeuden hyödyntäminen, Kalpan pelihuumorin sekoittaminen "ylikovalla" fyysisellä pelillä, vaikka siitä olisi muutama extra 2 minuuttinen tullutkin, torikokouksien pitäminen, jolla saadaan vastustajan pelirytmi rikki. Onhan näitä keinoja. Maalivahtien kanssa tässä pelissä ei voinut kikkailla sattuneesta syystä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Maalivahtien kanssa tässä pelissä ei voinut kikkailla sattuneesta syystä.

Ahosen yli olisi voinut ajella pari kertaa. Tällaisissa tilanteissa on hieman ikävä Pikua. Lähes joka ainoassa matsissa syntyi ainakin kerran kasa, jonka alimmaisena oli vastustajan veska ja toiseksi alimmaisena oli Piku.
 
Suosikkijoukkue
En gång HIFK, alltid HIFK. Real Madrid
Kertokaa mulle, mitä muuta Nokka olisi voinut eilen tehdä toisin kuin kenties vaihtaa Lunkan tilalle Timpan? Valmistautuminen pelipäivänä on täysin jokaisen pelaajan omissa käsissä!

Toki näin, mutta kun tiedossa oli meidän murskavoitto ja vierailulle isolla fanilössillä tuleva KalPa niin valmistautumista olisi pitänyt terävöittää. Ja Jalonenhan siitä lopulta päävalmentajana vastaa. Eli hän ei mitenkään huomioinut vastustajan tilannetta ja heidän fanimatkaansa jne. Olen pro- Jalonen ja sinun kanssa monista asioista samaa mieltä. Mutta kannattaa muistaa, että Jalonen ei taaskaan reagoinut pelin aikana lähes ollenkaan. Kevät lähestyy niin olisi taklauspeliä tehostamalla, kokoamalla fyysinen neloskeju ja pienillä hässäköillä voitu rikkoa kaverin peliä ja ANTAA SIGNAALI että Nordikselta ei saa helppoja peruspisteitä. Parhaassa tapauksessa IFK olisi voinut saada burstia vielä kiriin tai ainakin näytettyä vastustajalle kaapin paikan. Nyt tavallaan IFK pelasi peruspeliä kiltisti pelin loppuun asti.

Ja tuosta jutusta, että Jalosella olisi jotain extrajuttuja taskussa niin vähän eri mieltä. Eiköhän se Jalosen IFK ole tämän näköinen mitä se nyt on esittänyt viime vuodet, tosin NOUSEVALLA trendillä. Hänen pelitapaansa on terävöitetty, hankittu laadukkaampia ja kokeneempia pelaajia jne. Lisäksi oppirahoja on maksettu. Tuskin Jalonen mitään erikoista takataskustaan enää heittää, kun ei ole tehnyt sitä aiemminkaan Tosin hänen metodeillaan menestyskin on mahdollinen ja uskon HIFK:n kevääseen. Mutta mitään extraihmejuttua hän ei tule taskuistaan enää vetämään. Paketti on treenattu ja hankittu mitä hän on valmentajana halunnut. Nyt sitten katsotaan mikä se viimeinen käsi on. Toistan, että uskon että IFK menee pitkälle keväällä. Mutta kritiikkiäkin pitää pystyä sietämään ja pro-Jalosena ymmärrän että kehitettävääkin olisi.

Edit: Tuohon Hyvösen tilanteeseen edelleen olen sitä mieltä, että häntä tullaan keväällä tarvitsemaan. Enkä siitä uskosta luovu, vaikka HIFK nylki heppoisen Pelicansin ilman Hannestakin. Hyvösen isoa kokoa, ratkaisutaitoja ja röyhkeyttä oltaisiin tarvittu juuri eilisen kaltaisessa matsissa missä meidän oma peli ei kulje. Juuri silloin joku Hannes voi riuhtoa sen maalin hurjalla luonteellaan tai erikoiskyvyillään esim poikkeuksellinen laukaus tähän liigaan. Lisäksi hän on kokenut ja ainahan pelaajia myös loukkaantuu. Hyvösestä on vielä apua, varsinkin juuri eilisen kaltaisissa peleissä missä omat kuviot ei toimi parhaalla tavalla.
 
Viimeksi muokattu:

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muistatteko vielä tämän?: (linkki vie YLEn sivuille)

- "Meidän täytyy vielä yrittää monipuolistaa peliämme. Joskus kun yrittää parantaa peliä, niin tulee otettua ensin askel taaksepäin ja vasta sitten kaksi askelta eteenpäin. Kestää hetken ennen kuin tulos näkyy peleissä", Peltonen muistutti.

Vaikka edelleenkin mennään samalla pelikirjan sivulla kuin v. 08, saattaa olla, että jossain vaiheessa on luvassa jotain muutakin. Mitään muutostahan ei ole tapahtunut, paitsi välillä yksilöt ovat vain onnistuneet paremmin.

Vai höpiseekö Ville omiaan? Taas, häilyvä persoona, kun on ;). Kerrankin ollaan sellaisessa asemassa, missä voidaan oikeasti treenatakin jotain muutoksia välittämättä siitä, miten ne vaikuttaa sarjasijoitukseen. Koska viimeksi IFK:lla on ollut tällainen tilanne? Nyt ollaan niin runkosarjan lopussa, että ei niitä valttikortteja enää tai vielä tässä vaiheessa kautta paljasteta. Mutta totuus on lopulta tuolla jossain ja selvinnee meille aikanaan.

Toinen asia, Kojo ei ole suuresti aiemminkaan pelien aikana reagoinut. Sellainen ei kuulu hänen stailiinsa. Varmasti penkillä ja kopissa käydään erätauoilla asioita läpi ja painotetaan tiettyjä asioita, joita on käyty läpi harjoituksissa. Näillä metodeilla Jalonen on saavuttanut aiemmin liigamestaruuksia ja näillä metodeilla IFK on tällä hetkellä liigassa sijalla 3.
 

Stigu

Jäsen
Sitä mä mietin, että mikä Lada esim. ryynikylän Duffmanilla on käytössä, kun Nokan Ferrari on vienyt tällää kaudella yhtä lukuunottamatta, niin ettei ole oikein virityksiä Ladaan löytynyt? Koskee myös montaa muuta valmentajaa. Pelottaa tältä osin esim. P. Matikainen, joka ei ole vuosiin löytänyt mitään lääkkeitä KJ:n dinopelikirjaa vastaan. Huh. Tosin, kun HIFK häviää niin Nokkaa viedään, mutta HIFK:n voittaessa (suurin osa tapauksista) syy on jossain muualla? Ja hymiöitä kehiin.
Joo, kyllähän Nokalle pitää antaa kredittiäkin-ollaan sentään kolmantena sarjassa, ja voittoja on tullut mukavasti. Toi Nokan Volvo S70:n (varustettu Bilian 270 Ah:n monsteri-akulla) jääräpäinen akun jurnuuttaminen ei olisi niin vakavaa, ellei kyseessä olisi juuri se sama syy, miksi IFK-auto jumittui Nuurdiksen parkkikselle kahtena edelliskeväänä. Nokka on nyt joulun jälkeen antanut siganaaleita ettei jatkossakaan aio vilkaista konepellin alle tai tehdä muita toimenpiteitä, jos auto ei käynnisty. Hän istuu Volvo S70:n etupenkillä untuvatakissaan, kärpännahkainen karvahattu päässään ja Partioiatan erikoislämpöhanskat kädessään, ja jurnuttaa akun loppuun, ja mitä luultavimmin auto ei käynnisty (taustalla meikäläinen juo JHagin eurokossua Eltsun metsikössä).

Petu on lähinnä käynnistellyt tähän mennessä vm. 1967 Solifer-mopoja, mutta näen sieluni silmin, kun hän keväällä 2012 astuu pelkissä lyhyissä kalsareissa IFK-Volvon penkille, kokeilee starttia, tarkistaa sen jälkeen moottoritilan, lisää hieman bensaa kaasariin, hakkaa pari kertaa vasaralla virranjakajaa, syö siinä välissä jäätynyttä koiranpaskaa, heilauttaa fledansa taakse, sanoo "Perkele" ja käynnistää auton.

Ja niitä samoja hymiöitä tähän.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Tämä ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että Lundell tyri kaksi seuraavaa maalia ja sitä kautta koko pelin.

Joo, Janne oli huono. En copypasteta Jannen omasta ketjusta, ettei mene spämmin puolelle.

MUTTA Janne piti kuitenkin luukut kiinni 34 minuuttia ja 15 sekuntia putkeen. Kalpan toisen maalin jälkeen meiltä meni yli puoli tuntia eli enemmän kuin 1,5 erää eli yli puolet koko pelistä ilman, että saatiin maalin maalia. Ko. aikavälillä Ahosella oli huikeat 12 torjuntaa (ihan linjassa koko ottelun torjuntamäärän kanssa), joista viisi siniviivan tuntumasta ja vain viisi nk. ykkössektorilta. Se on vähän. Liian vähän. Ja siitä on vastuussa joku muukin kuin maalivahti.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
kun hän keväällä 2012 astuu pelkissä lyhyissä kalsareissa IFK-Volvon penkille, kokeilee starttia, tarkistaa sen jälkeen moottoritilan, lisää hieman bensaa kaasariin, hakkaa pari kertaa vasaralla virranjakajaa, syö siinä välissä jäätynyttä koiranpaskaa, heilauttaa fledansa taakse, sanoo "Perkele" ja käynnistää auton.

Sitten kannattaakin olla tietoinen, minkälaisesta autosta oin kyse, onko mahdollisesti kyseessä diesel-kone? Sinne kun laitat bensaa suoraan kaasariin, niin voit sanoa hyvästit koko motille ja tähän niitä helvetin hienoja hymiöitä kanssa. Siinä saattaa päästä suusta sen jälkeen jotain muutakin kuin perkele.

Ja vastaus edeltävään viestiin:

Mitä sitten, vaikka Lundell ei päästänyt yhtään maalia 34 min aikana, hän päästi sitä ennen kaksi ja toisen helvetin helposti ja tämän 34 min jälkeen lurahti toinen, joka samalla katkaisi hyvän pelaamisen. Janne ei antanut joukkueelle minkäänlaista mahdollisuutta voittoon, onko vaikea myöntää? Ei siinä, KalPa ansaitsi voittonsa, koska ne myös sitä halusivat enemmän.
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toinen asia, Kojo ei ole suuresti aiemminkaan pelien aikana reagoinut. Sellainen ei kuulu hänen stailiinsa. Varmasti penkillä ja kopissa käydään erätauoilla asioita läpi ja painotetaan tiettyjä asioita, joita on käyty läpi harjoituksissa. Näillä metodeilla Jalonen on saavuttanut aiemmin liigamestaruuksia ja näillä metodeilla IFK on tällä hetkellä liigassa sijalla 3.

Näinhän se menee kaikissa joukkueissa. Pelikirjaa hiotaaan ja viritetään kauden kuluessa kun ensiksi perussabluuna on saatu toiminaan. Ei tässä ole mitään ihmeellistä, mutta ei näillä virityksillä mitään kania vedetä hatusta näin yhtäkkiä playoffien alla.

Tosiasia on nyt kuitenkin niin, että KJ on flopannut kahdet playoffit peräkkäin HIFK peräsimessä. Siinä ei paljoa lämmitä, että kyseinen valmentaja on voittanut mestaruuksia vuonna miekka ja kilpi toisella puolella Suomea. Onhan Jortikkakin saavuttanut lukuisia Suomen mestaruuksia joskus ja mitä se nyt painaa. Ei mitään ja näin se näyttää olevan Jalosenkin kanssa.

Miksi niitä ns. valttikortteja ei näkynyt viime eikä edellisissä playoffeissa? Se mikä näkyi oli täydellinen mahalasku kauden tärkeimmällä hetkellä. Materiaali on kuitenkin Jalosen kausilla ollut niin laadukasta, että sillä olisi pitänyt pelata mitalleista ja parhaimmillaan mestaruudesta. Ensiksi jotain pitää tiedostaa tehneenä väärin, että sitä voisi korjata. Kykeneekö KJ siihen. En usko, sillä syyt epäonnistumiseen ovat löytyneet aina jostain muualta kuin itsestä.

En kohdista tätä kritiikkiä sinulle BOL. Meillä on vaan totaalisesti erilainen lähestymistapa asiaan.

Olen mielelläni väärässä mielipiteeni kanssa, koska toivon HIFK:lle ensisijaisesti aina menestystä KJ:stä huolimatta.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Mitä sitten, vaikka Lundell ei päästänyt yhtään maalia 34 min aikana, hän päästi sitä ennen kaksi ja toisen helvetin helposti ja tämän 34 min jälkeen lurahti toinen, joka samalla katkaisi hyvän pelaamisen.

Johan mä sanoin, että Janne oli huono.

Mutta oikeasti, jos yli puoleen peliin ei saada aikaan kuin viisi vetoa nk. ykkössektorilta eikä ainuttakaan maalia, niin kyllä siinä joku muukin kuin maalivahti on ollut huono. Jos katsoit peliä, huomasit varmaan myös, että luistelussa ja kaksinkamppailuissa meitä vietiin kuin litran mittaa.

Jannea on kiva syyttää kaikesta, mutta sen verran realismia odottaisin Sinulta, että myöntäisit, ettei Janne yksin ollut huono.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Jannea on kiva syyttää kaikesta, mutta sen verran realismia odottaisin Sinulta, että myöntäisit, ettei Janne yksin ollut huono.

Joo, ei ollut yksin huono, enkä ole niin väittänytkään. Homma puppeloitiin ihan yleisesti jo ensimmäisen minuutin aikana ja toisella minuutilla Kousa lisäsi vaikeuksia. Tämän jälkeen, KalPa vei ja HIFK vikisi melkein kaksi erää. Täällä on jo laitettu syitä, miksi kenttä pelaajat pelasivat miten pelasivat. Jälkiviisastelu on hienoa, jos tuota ekan minuutin maalia ei olisi syntynyt, väitän että HIFK olisi voittanut ottelun. Tämä tällä erää, katotaan mitä joukkue saa aikaiseksi valtroja vastaan? Pahaa pelkään, että tappio tulee sieltäkin... vaikea viikko edessä, tämä kuluva viikko olis sentään vastustajien osalta helppo.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
JYPin pelitapa on lähes sama kuin HIFK:n parhaimmillaan. Ei ne palauttele kiekkoja takaisin ja tee paljon hitaita lähtöjä, kuten KalPa. Kuopiolaisia epäilin välillä jo ravimiehiksi, kun hidasta lähtöä tehtiin kuin suomenhevosten lähtöä 20 metrin takamatkalta, savolaisittain naatiskellen. Tuli mieleen Paavo Lippposen puhetapa sivulauseessa, kun aika vääntyy hitaammaksi kuin kellossa.

JYP tulee paljon enemmän puolinopeilla ja nopeilla lähdöillä ja pyrkii suoraan laukaukseen ja sen jälkeen karvaamaan kiekon takaisin ja sitten vasta alkaa JYPin kiekottelu, jossa on aina kaksi vapaana olevaa vaihtoehtoa syöttäjälle ja pyöritys jatkuu maalipaikkaan tai HIFK:n jäähyyn saakka. Jos ei saada tätä pyöritystä katki tai pelata samaa peliä tehokkaaammin ja paremmin kuin JYP, niin sitten hävitään, muuten voitetaan ja mv:n pitää HIFK:lla onnistua tiistaina Jyväskylässä, on maalin suulla Juuso, Lundell tai Lindström. Kaksi saa mennä omiin, ei enempää. JYP vs HIFK on periaatteessa HIFK:n pelitavan kärkikamppailu sm-liigassa, jotka aikaisemmat mittelöt on HIFK vienyt tähän saakka kaudella 2010-11 3-1, joista tosin viimeinen meni JYPille Nordiksella 0-3.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näinhän se menee kaikissa joukkueissa. Pelikirjaa hiotaaan ja viritetään kauden kuluessa kun ensiksi perussabluuna on saatu toiminaan. Ei tässä ole mitään ihmeellistä, mutta ei näillä virityksillä mitään kania vedetä hatusta näin yhtäkkiä playoffien alla.

Tosiasia on nyt kuitenkin niin, että KJ on flopannut kahdet playoffit peräkkäin HIFK peräsimessä. Siinä ei paljoa lämmitä, että kyseinen valmentaja on voittanut mestaruuksia vuonna miekka ja kilpi toisella puolella Suomea. Onhan Jortikkakin saavuttanut lukuisia Suomen mestaruuksia joskus ja mitä se nyt painaa. Ei mitään ja näin se näyttää olevan Jalosenkin kanssa.

Miksi niitä ns. valttikortteja ei näkynyt viime eikä edellisissä playoffeissa? Se mikä näkyi oli täydellinen mahalasku kauden tärkeimmällä hetkellä. Materiaali on kuitenkin Jalosen kausilla ollut niin laadukasta, että sillä olisi pitänyt pelata mitalleista ja parhaimmillaan mestaruudesta. Ensiksi jotain pitää tiedostaa tehneenä väärin, että sitä voisi korjata. Kykeneekö KJ siihen. En usko, sillä syyt epäonnistumiseen ovat löytyneet aina jostain muualta kuin itsestä.

No, tänä vuonna IFK:ssa on moni asia toisin kuin aiempina vuosina. Eikä siihen vähiten ole vaikuttamassa kapteenimme Ville Peltonen. Aiempina vuosina IFK:lla on ollut hyvät joukkueet paperilla, mutta tiukoissa paikoissa joukkueilta on puuttunut johtajuutta, itseluottamusta ja -varmuutta sekä viimeistelykykyä. Jos verrataan viime kauden joukkuetta tämän kauden jengiin, monella tavalla eroa on kuin yöllä ja päivällä. Esim. tänä vuonna IFK "surkea" tammikuu tarkoitti sitä, että IFK hävisi varsinaisella peliajalla kokonaista 2 ottelua. Molemmilla kerroilla jäätiin tosin täysin maalitta, joka on aina vähintäänkin hieman noloa. Jatkoille tai rankkareille mentiinkin sitten 6 kertaa, joista tosin ainoastaan yhden kerran poistuttiin voittajana. Mutta 12 ottelua tammikuussa oli toki raskas savotta tarvottavaksi. Pisteitä joukkue napsi 19/36, maalisuhde 26-31, IFK:n tappioksi. Viime vuonna tammikuussa IFK:lla oli 10 peliä, joista kokonaan ilman pisteitä jäätiin 5 kertaa ja kerran voitettiin rankkareilla. Pisteet 14/30, maalisuhde 30-33. Mua ainakin lämmittää se yksikin piste enemmän kuin pyöreä nolla, vaikka tappio aina harmittaakin.

Tästä vuodesta ei kukaan osaa sanoa mitään. Onneksi. Jalosta on aika turha verrata Jortikkaan, koska Jalosen suurimmat näytöt valmentajana ovat kuitenkin 2000-luvulta. Tuorein mestaruus tuli sen kauden päätteeksi, jolloin siirtyi IFK:hon.

Kyllähän joka jengi yrittää pleijareihin tuoda aina jotain uutta. Joskus se toimii, joskus ei. Esim. Jalosen Kärpistä mulla ei todellakaan ole sellaista muistikuvaa, että olisivat runkosarjassa olleet mitään erityisen fyysisiä jengejä, mutta kyllä pleijareissa usein pyyhittiin vastustajalla lattiaa ja pelattiin myös sääntöjen rajamailla. En tiedä, johtuiko pelkästään Jalosen yliotteesta juuri Petri Matikaista kohtaan, mutta yleensä fyysinen Blues jäi paitsi taidollisesti, myös fyysisesti keväällä 2008 Jalosen Kärppien jyräämäksi. Voi tietenkin olla, että Kärppien pelaajat tekivät tämänkin ihan itse, ilman Jalosta tai hänen suostumustaan. Mutta joka tapauksessa näin kuitenkin tapahtui.

Mä en tiedä, mistä on lähtenyt liikkeelle väite siitä, etteikö Kari Jalonen löytäisi itsestään mitään vikaa? En nyt harmikseni muista, mistä luin/näin/kuulin, mutta kyllä Jalonen on todennut mm. viime kauden olleen hänelle suuri pettymys ja hän joutui tarkasti miettimään myös omaa tekemistään. Jos jostain saan päähäni, missä tähän törmäsin, linkitän sen tänne.

IFK on pelannut huonosti yksittäisiä otteluja ja yhden pidemmän jakson. Sarjataulukkoon katsomalla on kuitenkin helppo todeta, että jälleen kerran tiukassa SM-Liigassa IFK on tehnyt jotain oikein, koska paikka TOP3:ssa on ollut varma jo pitkän aikaa. Tämäkin on meikäläisille perin harvinaista herkkua. Mä luotan IFK:hon 100%:sti. Mikään ei tue sitä, että IFK alkaisi yhtäkkiä tällä kaudella tehdä asioita huonosti, kun se on ensin lähes koko kauden suorittanut tasaisen varmasti hyvin. Joukkueessa on monta "voittajatyyppiä" ja suurin heistä on Ville Peltonen. Uskon ja luotan siihen, että valmennus ja kapteenimme käyvät asioita jatkuvasti avoimesti läpi ja vuorovaikutus on suurta. Vaikka Kojosta ei pitäisikään, ei hän sentään tyhmä ole. Kuka valmentaja ei haluaisi Suomessa voittaa mestaruutta IFK:ssa? Varsinkin, kun se on täällä tavannut tulla kerran 1,5:ssä vuosikymmenessä... Varmasti Villen sanaa kuunnellaan ja jos ette Kojoon luota, luottakaa sitten Villeen. Se, että IFK tekee oikeita asioita, ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että pleijarit ovat oma maailmansa ja sieltä voi periaatteessa kuka tahansa nousta uudelle tasolle ja tehdä myös oikeita asioita, oikeaan aikaan. Mutta sehän se on urheilun suola, yllätyksellisyys. Mutta tietenkin ottaisin kaikkein mieluiten täysin suvereenin voiton jokaisessa ottelusarjassa. Se on toki mahdollistakin. Sen lisäksi, että Jalosella on näytön paikka, sitä on myös muulla joukkueella. Mitä Villen opeista on jäänyt kauden mittaan tosipeleihin käteen, se selviää keväämmällä.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
No, eipä siinä vielä mitään, Kousa ottaa helvetin typerän jäähyn 20 sek. KalPan maalin jälkeen.

Ai otti vai? Minusta "Keke" nojasi siinä tilanteessa savolaiseen, ja tämä Kousaa heiveröisempi kaveri meni nurin, ja siitä tietenkin SM-Liiga langetti sikaa pelanneelle IFK-puolustajalle 2 min rangaistuksen. Eli en osta väitettäsi Kousan tyhmästä jäähystä. Samassa erässä savolainen "kaatoi" IFK-hyökkääjän, ei jäähyä. Hyvä linja! No, ei siihen kaaduttu. Kaaduttiin siihen, että pelattiin ihan päin vittua koko joukkue, maalivahdinvarusteita myöden.

Ahosen yli olisi voinut ajella pari kertaa. Tällaisissa tilanteissa on hieman ikävä Pikua. Lähes joka ainoassa matsissa syntyi ainakin kerran kasa, jonka alimmaisena oli vastustajan veska ja toiseksi alimmaisena oli Piku.

NÄihin tilanteisiin enemminkin Joonas Vihko. Tuo maalivahtien kauhu. Jone ei kyllä väistänyt näissä tilanteissa, opetusvideo tekeillä, kuin jyräät vastustajan mv:n sillä tavalla, että se näyttää vahigolta. Esimerkkiä näyttää Joonas Vihko.

Joo, ja sitten kun saatiin draivi päälle ja kiekko sisään sekä fiilistä, että tasoihin ja ohi, niin Jan Lundell päätti että vitut!
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ai otti vai? Minusta "Keke" nojasi siinä tilanteessa savolaiseen, ja tämä Kousaa heiveröisempi kaveri meni nurin, ja siitä tietenkin SM-Liiga langetti sikaa pelanneelle IFK-puolustajalle 2 min rangaistuksen.

Eipä tuossa jäähyssä ollut mitään valittamista, Kousa oli myöhässä tilanteessa ja otti käsillä kiinni, selvä jäähyn paikka. Turha sellainen, koska tilanne tapahtui kulmassa ja KalPan pelaaja oli kaartamassa pois päin maalista. Tästä KalPa sai hyvän ylivoiman, henki sen kun vain parani joukkueessa ja HIFK vikisi.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Stigu: Itse näen kevään niin, että Nokka on vähän opiskellut Volvonsa tekniikkaa ennen ratkaisevia startteja. Itse tilanteessahan hän ei kaiva manuaalia, vaan vääntää avainta, kunnes se katkeaa. Mutta sen verran hänelle on mennyt jakeluun, että miehen huhutaan käyneen Suomi24:n "Volvo käyntiin pakkasella" -sivuilla. Ennustan, että ensimmäinen starttiyritys on väkinäistä yskimistä ja voi olla että Volvo hurahtaa käyntiin, mutta käynti on epätasaista ja ennen pitkää kone sammuu. Nokka vm. -11 ei kuitenkaan enää aloita zombina identtistä starttausyritystä, vaan kenties pitää pienen tuumaustauon ja sitten sammuttelee radiot ja sisävalot ja kenties polkaisee kaasun kylmiltään pohjaan ja uusi yritys. Kas vain, Volvon saa siis tällaisillakin kikoilla käyntiin. Siinä missä synnynnäinen moponrassaaja Petu painelee 42 asteen pakkasessakin konepellin alle ja purkaa & kokoaa kaasarin, Kojo on enemmän teoriamiehiä ja nyt hänellä on takataskussaan kenties muutakin ideantynkää kuin avaimen katkaiseminen. Mutta jos ne etukäteen opitut kikatkaan eivät auta, ei hän osaa tehdä koneelle tienvarrella kyllä yhtään mitään. Oli miten oli, luotan, että Volvo pysyy käynnissä ja taustalla juon Stigulta ja Kyynikolta saamani eurokossut ja suoritan seksuaalista häirintää tantgredulinin ja BOLin suuntaan ja ne hakkaavat mut käsilaukuilla, mutta eipä paljon haittaa!

Esimerkki meille ennen niin kunniakkaasta kestävyysjuoksusta. On olemassa erilaisia juoksijoita ja parhaimmat käyttävät sitä palettia, joka heille on geeneissä suotu. Tätä tietenkin parannellaan Pekka Peltokallion vastaanotolla (josta ei kannata hakea laihdutusvinkkejä), mutta mitään mullistavaa siellä ei kuitenkaan voida tehdä. Voidaan vaan parantaa sitä genetiikkaa mitä on. No, meillähän oli ennen tämä Virenin Lasse, joka osasi ajoittaa kuntonsa (ja lääkärikäyntinsä). Hän tiesi, että pystyy juoksemaan 10.000 metriä alle 28 minsan ja tiesi myös, että se riittää yleensä voittoon suurkisoissa. Lasse hiffasi myös sen, että hänellä ei ole minkäänlaista loppukiriä. Ei minkäänlaista. Afrikkalaiset kaverit pystyvät vetämään viimeiset 200 metriä hippasen lujempaa kuin suomalaiset sprintterit oman 200 metrisensä. Heillä oli tällainen keinovalikoima. Monella muulla valmentajalla on valikoimissaan yleinen häiriköinti, tilanteiden loputon pitkittäminen torikokouksilla ja ikävät ajelut vastustajan tähtipelaajiin. Tämä on vähän sitä kirihommaa. Meidän Kojo on Lasse Viren. Hän ei osaa kiriä, joten miksi yrittää opetella? Kirin sijaan Viren pisti kellon käyntiin juoksun lähtiessä, asetti itselleen loppuaikatavoitteen ja noudatti tätä alusta loppuun pitäen tietyistä väliajoista kiinni. Katsomoon kuvio näytti monesti aivan karmivalta; nyt noi toiset vetää 20 metrin kaulan ja Virenin torvi vaan jolkottaa omaa menoaan. Mutta kas kummaa, jossain vaiheessa niiden selät tulivat vastaan ja 600 metriä ennen maalia oli se viimeinen paikka, missä Viren pystyi tihentämään askeltaan. Silloin kaikki peliin ja maaliin - ykkösenä. Jos kirimiehiä olisi ollut vielä mukana 200m ennen maalia, Virenille olisi tullut noutaja. Mutta ei niitä ollut.

Positiivisimmillaan näen Kojon samanlaisena melko mielikuvituksettomana dieselkoneena. En missään tapauksessa usko, että häneltä löytyy uusia yllätyksiä tänäkään keväänä. Sen sijaan uskon, että HIFK on pleijarien alkaessa erinomaisessa fyysisessä kunnossa ja tulee tekemään pitkää sarjaa eikä lähde ottelu kerrallaan poikkeamaan isosta kuvasta. Runkosarjassa tämä on riittänyt kolmossijaan ja neljän parhaan joukkoon sillä mennään pleijareissakin. Finaalipaikka olisi huikea bonus. Seuraan itse tilastoista koko ajan HIFK:n laukauksia ja kykyä tehdä maalipaikkoja + isojen virheiden määrää. Ainoastaan pari kertaa tällä kaudella olen ollut aidosti huolissani, kun kone on hyytynyt. Nämä hetket ovat tapahtuneet mystisesti eniten narreja vastaan pelatuissa matseissa. Kun HIFK lopettaa maalipaikkojen tekemisen ja rätkii mitättömät 20-23 laukausta vastustajan mv:lle, olemme mitä todennäköisimmin ongelmissa. Muuten emme ja joskus kiekko vaan pomppii niin, että aina ei mene sisään. Itsestäänselväähän on se, että poikkeuksellisen huono mv-peli raunioittaa joukkueen kuin joukkueen ja tätä uhkakuvaa ei voida ohittaa. Mutta katsotaan nyt, vielä ei ole hävitty yhtään pleijarimatsia. Huono mv-peli on vastaava asia kuin Volvosta tyhjentynyt vasen takarengas. Ei paljon auta, että auton saa käyntiin ja liikkeelle - ei sillä mihinkään pääse ja pikkukunditkin ajelevat mopoautoilla ohi.
 

Mevatron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HC Slavia Praha
Eipä tuossa jäähyssä ollut mitään valittamista, Kousa oli myöhässä tilanteessa ja otti käsillä kiinni, selvä jäähyn paikka. Turha sellainen, koska tilanne tapahtui kulmassa ja KalPan pelaaja oli kaartamassa pois päin maalista. Tästä KalPa sai hyvän ylivoiman, henki sen kun vain parani joukkueessa ja HIFK vikisi.

Puhutaanko tässä nyt samasta jäähystä? Sehän arvottiin kampituksesta. Eikä tilanne ollut kulmassa. Ainakaan videotaululta tilanteessa ei näkynyt minkäänlaista kampitusta/kiinnipitämistä.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Viime lauantaina KalPa-ottelun 1. erän katsoin katsomosta käsin, mutta HIFKn esitykset hyvin pelannutta KalPaa vastaan laittoivat miehen juomaan kaljaa 2. ja 3. erän main streetillä. Ainoastaan 3. erässä HIFK pelasi omilla vahvuuksillaan saaden jotain aikaan KalPan päädyssä. Lundelliin ei lauantaina kaaduttu, mutta ei Lundell pelannut missään nimessä omalla tasollaan. Tällä viikolla tulee vastaan JYP tiistaina vieraissa, Lukko torstaina kotona sekä lauantaina Ässät vieraissa. Saa nähdä yrittääkö Jalonen ottaa jonkinlaista henkistä yliotetta JYP:stä ja Ässistä? Tärkeintä ei mielestäni näissä kahdekssassa viimeisessä runkosarjan ottelussa ole pisteiden saaminen vaan se että HIFKn peli toimisi kokonaisvaltaisesti (toki tämä tuo niitä pisteitä pitkässä juoksussa).



HIFK:n heikkoudet sekä vahvuudet tällä hetkellä

Vahvuudet:
HIFKn aktiivinen alivoimapeli toimii todella hyvin eikä mielestäni (katsomatta tilastoja) tällä sektorilla ole mitään pelättävää.

Liigan tasolla kolme erittäin tasokasta kenttää jotka pystyvät kaikki ratkaisemaan otteluita sekä 4. ketjuna aktiivisesti taklaava ja karvaava kolmikko. Hyökkäyskalustoon ei HIFK tällä kaudella kaadu.

Heikkoudet:
Ylivoimapeli siihen nähden minkälaiset viisikot meillä on laittaa pelaamaan ylivoimaa. Miksi yritetään aina pelata vetopaikkaa vasemman pakin paikalla pelaavalle Hamiltonille tai Hyvöselle? Tämä kuvio on niin nähty ja vastustajan nelikko pelaa aktiivisesti Hamiltonin vedon pois.

Maalivahtipeli. Riksman ja Lundell kaksikko ei missään nimessä ole liigan paras mv-kaksikko. Toki ei surkeinkaan, mutta nakkikattilasta pelattaessa maalivahtipelin pitää olla SM-liigan tasolla huippuluokkaa.

-Tinke-80
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös