KooKoo 2010-2011

  • 457 346
  • 1 486

Igor Siperia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Itse olen taas aina pitänyt KooKoota Kouvolan juttuna, jo nimi Kouvolan Kiekko viittaa siihen. ValKi, AaKoo jne ovat sitten olleet naapurien omia joukkueita. Olen toki hieman biased, koska olen Kouvolasta, enkä Kuusaalta. Mutta hyvä vaan jos kannattajia on lähikunnista löytynyt aiemminkin, jolloin sitä fanibeissiä on enemmän kuin vaikkapa MyPalla.

KooKoo ei missään tapauksessa ole ainakaan parinkymmeneen vuoteen ollut enää pelkästään vanhan Kouvolan juttu. KooKoon peleissä on käyty jo iät ja ajat Kouvolan lisäksi myös Valkealasta, Korialta, Kuusaalta jne. Pitäisi vielä saada tuon MyPan tukialaueen eli Etelä-Kouvolan väki kiinnostumaan sankoin joukoin KooKoon peleistä. Markkinointi-iskun voisi suunnata seuraavaksi vaikka Mylsälle. Voimakas mainonta Mylsän taajama-alueelle, kouluihin vapaalippuja, ilmaisia bussikuljetuksia KooKoo peleihin jne. KooKoo voisi pelata vaikka jonkun harkkapelin Inksan hallissa, jotta joukkue tulisi tutummaksi myös etelä-kouvolalaisille. Tietysti jos KooKoo nousee liigaan niin mainontaan ja markkinointiin ei tarvitse kiinnittää niin paljon huomiota koska tuottaana SM-liiga saa kansan syvät rivit liikkeelle ihan eri tahtiin kuin mestis. Yleisömäärät KooKoon peleissä pyörisivät ihan luonnostaan liigassa 3000-6000 katsojan välillä.
 

Fordél

Jäsen
Selvät lukemat Blackorangen laskemissa tilastoissa. Nyt jännätäänkin sitten, että mitä ne loppujen lopuksi tarkoittavat. Onko KooKoo piristynyt hetkellisesti, löytänyt sen kuuluisan tasonsa vaiko polttamassa itseään piippuun.

No, en nyt ihan tuohon viimeiseen skenaarioon usko, mutta kylmä totuus lienee että kunnonajoitus ei viime kaudella mennyt sitten loppujen lopuksi kuitenkaan ihan nappiin.

Muistetaan kuitenkin, että silloin taustalla oli Kolekin vetämä kesä, joka ei varmasti vastannut Ikan standardeja. Muutenkaan en olisi huolissani siitä, että joukkue pelaa marras-joulukuussa hyvää lätkää ja se voisi syödä jotenkin loppukautta.

Nyt on saatu peli uomiinsa ja tiukan syksyn jälkeen tulee hyvä lepotauko. Sen jälkeen päästään jatkamaan tuoreena siitä mihin jäätiin ja uskon, että nyt ollaan pudotuspeleissä paljon terävimpinä. Tämä edellyttää tietysti sitä, että peluutus on tasaista neljän kentän peluutusta, johon KooKoolla on täydet mahdollisuudet. Samoin pakkeja pitää peluuttaa tasaisesti, jotta ei käy kuten viime vuonna, jolloin esimerkiksi Järvinen hyytyi liian kovan peluutuksen takia. Tasaisen peluutuksen lisäksi kun hoidetaan vimosen päälle perusasiat eli lihashuolto, lepo, ravinto ym. niin uskon, että tällä kaudella KooKoo ei hyydy pudotuspeleissä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jep, tuo on kyllä yksi tosi positiivinen tekijä, että peliaikaa on pystytty nyt jakamaan tasaisemmin kuin viime kaudella. Vaikka Ika silloin vakuutteli, ettei ylivoimaminuutit mitään väsytä, niin kyllä silloin taisi kuitenkin olla hänen mielestään joku pakkorako moiselle peluuttamiselle, tai sitten virheestä on vain otettu opiksi.

Fyysisen kunnon lisäksi henkinen virekin vaikuttaa siihen, miten peli kulkee rankan runkosarjan lopuksi. Eiköhän tuokin ole kuosissa ainakin tällä haavaa, kun peli kulkee. Tosin jos voittoputki venyy oikein pitkäksi, niin kai sinne väliin pitäisi jotain rökelätappiota toivoa, ettei ole vaaraa liiasta mukavoitumisesta.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos KooKoo treenaa niin poikkeuksellisesti kuin monesti puhutaan, niin onko se hyvä vai huono asia? KooKoon treenaaminen on ehkä muita enemmän kunnonajoituksella pomputtelua ja riskit on aika suuret. Periaatteessa ajatus olla ideaalissa kunnossa kauden tärkeimmässä vaiheessa on hyvä, mutta harvoin se onnistuu täydellisesti kuten yksilölajeistakin on nähty. Joukkueessa on niin erilaisia pelaatyyppejä ja eri ikäisiäkin, että onnistuminen on vielä vaikeampaa.

Tämän hetkinen "hurja vaihe" ei huolestuta niinkään, mutta malttaako valmennus olla treenauttamatta loppukaudesta taas liikaa. Äkkiseltään ajateltuna tuntuu epätodennäköiseltä, että viime kauden virheet toistuisivat sellaisenaan, mutta ehkä pohjien ajatellaan nyt olevan kesätreenien takia selvästi viime kautta paremmat. Eli liiallinen täydellisyyden tavoittelu on mielestäni se suurin valmennuksellinen riski tänäkin vuonna.
 

Blackorange

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Mestis
Jos KooKoo treenaa niin poikkeuksellisesti kuin monesti puhutaan, niin onko se hyvä vai huono asia? KooKoon treenaaminen on ehkä muita enemmän kunnonajoituksella pomputtelua ja riskit on aika suuret.

Olet ns. asian ytimessä ;)

Liiganousua tavoittelevan joukkueen on oltava aika poikkeuksellinen monella tavalla, kun puolet pienemmällä budjetilla aletaan pelaamaan liigajoukkuetta vastaan. Valmennusorganisaatio on nyt kunnossa, samoin pelaajisto paria vahvistusta (jos niitä tarvitaan) odottaen. Paljon jää kiinni fysiikasta ja pystytäänkö sen avulla toteuttamaan pelitapaa, sekä henkisestä kantista.

Kiteytettynä mehupurkista pelaamiseen saattaa riittää "normaali" tekeminen, mutta lähdettäessä haastamaan liigajoukkuetta on joukkueen oltava tamityyliin jollain tavalla extraordinary. Liigassa on enemmän ja kovempia pelejä, parempia pelaajia jne. joten siellä on treenattu kyllä kauden aikana paljon ja laadukkaasti ihan pelipäivinäkin. Pieniä ja vähän suurempiakin riskejä on siis otettava jos "saipa" halutaan haastaa.
 

"TeeWeeKaks"

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllähän KooKoo on tämän kauden vetänyt ihan toisella tavalla kuin viime kaudella, vaikka samoja yhteneväisyyksiä on viime kauteen: syksy taaperrettiin myös viime kaudella kuten tälläkin, mutta mielestäni tämän syy on eri. Tai ainakin toivon niin.
Tämän kauden taaperrus johtui siitä, että vedettiin peruskuntokausi vielä kauden aloituksen yli. Ja kavereiden jäykkyys, sekavuus ja taaperrus johtui tästä, eikä viime vuoden syistä. Tai ainakin toivon niin asioiden olevan.
Nyt mennään vahvassa vireessä, kuten viime kaudella tähän aikaan. Mutta tuleeko noutaja taas playoffeissa? Tuskin? Tai ei ainakaan pitäisi tulla, koska valmistautuminen kauteen ja kevään peleihin on tehty saman valmentajan alaisuudessa. Eli jos fyysinen lopahtaminen tulee tänäkin vuonna, niin pointsit tästä menee kyllä vain ja ainoastaan Ikalle.
Mitä tulee sitten siihen, että seurajohto haluaa menestystä ja valmennus myös, enkä usko, että pelaajatkaan ihan muuten vaan surffailevat, niin kestääkö lanttu?? Sarjanousua tavoittelevalla on oltava ehdottomasti lanttu kunnossa. Yleisön paine on osattava kääntää eduksi eikä haitaksi. Voittokulusta on otettava kaikki irti, eikä yhdestä ja kahdesta tappiosta kannata rohmahtaa.
Tämän tekstin saisi levähtämään niin pitkäksi, että se ei loppuisi ennen kauden loppua, joten nyt vain lyhyesti kirjoitettuna: Minä uskon, että Mestiksen voittamisen suhteen tämä nykyinen kasassa oleva joukkue on jo riittävä. Ainoa ongelma on henkisellä puolella. Karsintojen suhteen olen puolestani sitä mieltä, että kaikki asiat sotivat KooKoota vastaan, mutta ainoa mahdollisuus on kääntää kelkka henkisellä puolella eduksi. Tasoero liigan hännän ja Mestiksen kärjen suhteen ei ole suuri, mutta merkittävä. Paras seitsemästä sarjassa pelejä on paljon ja niihin on lähdettävä voittaja-asenteella vahvana. Sport pääsi toissa kaudella lähelle unelmaa, koska osasi kääntää tilanteen itselleen eduksi. Sinä vuonna vielä oli liigassa playoutit eli karsintoihin joutui viimeiset pelit hävinnyt joukkue, nyt voi olla, että liigan viime tietää jo hyvissä ajoin, että joutuu karsimaan ja tämän he voivat kääntää itselleen hyödyksi. Mutta muuten tilanne voisi olla juuri häviävä-joukkue vastaan voittava-joukkue ja siinä on tarpeeksi henkimaailmaa!

Aika näyttää mitä tulee tapahtuman! Ei mennä liian pitkälle liian aikaisin. Pelataan pelit ja jännitetään miten joukkueen käy. ;)
 
Viimeisistä 15 pelistä on KooKoo kerännyt 43 pistettä (14-0-1). Maali-ero on tällä hetkellä huikaisevan kova 65-27= +38.

Mikäköhän on KooKoon pisin voitto/pisteputki?
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Viimeisistä 15 pelistä on KooKoo kerännyt 43 pistettä (14-0-1). Maali-ero on tällä hetkellä huikaisevan kova 65-27= +38.

Mielenkiintoista nähdä kestääkö KooKoon lento (miksei kestäisi?) Mestiksen runkosarjan loppuun asti. Jos kestää niin Lehkonen on heti Jumalasta seuraava, jos ei kestä niin Lehkonen on ajoittanut joukkueen huippukunnon liian aikaiseen ja silti KooKoo tulee olemaan aivan Mestiksen kärjessä kun pleijareihin lähdetään.

Luulisi KooKoon-johdon ottavan vielä pienen taloudellisen riskin ja hankkivan (ulkomailta??) kovan pakin kevään ratkaisupelejä ajatellen...
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viimeisistä 15 pelistä on KooKoo kerännyt 43 pistettä (14-0-1). Maali-ero on tällä hetkellä huikaisevan kova 65-27= +38.

Mikäköhän on KooKoon pisin voitto/pisteputki?

Viimeksi kun näitä kaiveltiin, niin Everton löysi Jääkiekkokirjasta 23 ottelun mittaisen voittoputken kaudelta 1986-1987. Mestis-ajan pisin voittoputki on kai jo rikottu, mutta tappiottomia pelejä oli kaudella 2002-2003 18 putkeen.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Viimeisistä 15 pelistä on KooKoo kerännyt 43 pistettä (14-0-1). Maali-ero on tällä hetkellä huikaisevan kova 65-27= +38.

Pohjanmaalta katsoen hienoa on ollut se, että tämän pisteputken ajan ovat Tume, Jesse ja Emppu kuuluneet pelaaviin kokoonpanoihin. Itse asiassa tämä lämmittää mieltä suuresti. Tänään sitten Jesse napautti ottelun ainoan maalin ja takasi omalta osaltaan tärkeät kolme pistettä Kajaanin reissulta.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Penailkaapas pojat joutessanne tätä varsin koemielessä tekaisemaani visaa KooKoo:n parhaista pistemiehistä Mestis-aikana (2000-2010). Aikaa tuossa on tositekijöille hieman liikaa tosin, mutta antaa nyt mennä, kun on alamäki. Kokeiluhan on tämän liigavisaketjun innoittama ja ehkäpä näitä voisi viitsiessään yksi jos toinenkin vääntää KooKoon osalta. Uutta ketjua pystyyn? Tilastonikkareita kuitenkin riittää myös mustaoransseissa.

Pahoittelut jo etukäteen mahdollisten virheiden varalta.
 

Blackorange

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Mestis
Penailkaapas pojat joutessanne tätä varsin koemielessä tekaisemaani visaa KooKoo:n parhaista pistemiehistä Mestis-aikana (2000-2010).

Penailtu 23/30, kiitos loistovisasta!

Mitään paljastamatta..
Neljän vuoden takainen kolmikko vaikuttaa näin jälkikäteen todella mukavalta!
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Aah, sporcleilua. Onneksi tuon saitin nimi on jotenkin niin hankala muistaa, ettei pääse kehittymään pahempaa addiktiivisuutta. On tuolla nimittäin joskus hakattu jokunenkin tunti eri visoja putkeen.

Oma tulos oli klassisella "kirjoita veikkauksia niin nopeasti kuin ehdit" -metodilla kohtalainen 28/30. Nimeämättä jäivät:

- Marko Levänen (täytyy tunnustaa, ettei olisi varmasti auttanut vaikka aika ei olisikaan loppunut)
- Tomi Pöllänen (mikä nyt kyllä olisi pitänyt keksiä)

...Hyvärinen tuli mieleen kyllä ekojen joukossa, sen sijaan Flinckiä ei meinanut jostain syystä keksiä millään, Virtala, Lindfors ja Dickensonkin olivat jo melkein unohtuneet ja Lampisen yltäminen top-kolmoseen tuli yllärinä.

Yllättävänä(?) huomiona muuten se, ettei joukossa ollut yhtään puolustajaa!

Kiitoksia tuosta palstaveli-C:lle. Voisin itsekin kokeilla jossain vaiheessa, josko osaisin luoda tuonne jonkun pikkukisan.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers

Hieman tuohon spoileriisi liittyen väsäsin visan KooKoon Mestis-ajan TOP3-puolustajista, siis tehopisteiden perusteella. Mukana on muutama lainallakin käynyt kaveri, jotka kuitenkin mättivät sen verran pisteitä, että mahtuivat vielä kauden päättyessäkin kolmen tehokkaimman pakin joukkoon. Laitan tämän nyt vielä tähän ketjuun, vaikka jatkossa näille voisi melkein jonkinlaisen oman ketjunsa avata.

Edelleen pahoittelut, jos virheitä löytyy.

Voisin itsekin kokeilla jossain vaiheessa, josko osaisin luoda tuonne jonkun pikkukisan.

Helppoa on kuin heinänteko ja eipä noissa edes kovin kauan mene, ~30 min/visa itselläni.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Edelleen pahoittelut, jos virheitä löytyy.

Vikahan saattoi olla täälläkin päässä, mutta eipä kelpuuttanut oikeaksi ainakaan minulla nimeä
Öhberg tai Ohberg. Niinpä kokonaistulokseksi tuli 27/30, kun Pentikäistä ei keksinyt ja Nyrhistä ei ehtinyt miettiä tarpeeksi.

Mutta hyvä kisa taas. Molemmat ovat olleet vaikeustasoltaan harvinaisen onnistuneita. Useimmiten noissa sporcleissa menee maku jo kisan avatessa, kun tietää ettei voi millään saada ratkaistua tehtävää ihan kokonaan. Tai sitten toisessa ääripäässä liian helpot, joissa ei tartte edes miettiä. Näissä on päässyt kivasti alkuun ja saanut sitten hieroa muistielintä, mutta olisivat periaatteessa olleet ihan ratkaistavissakin.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers

Taasen tuohon spoileriisi viitaten, niin vika näytti olevan tuossa systeemissä, joka kyllä hyväksyy ääkköset, mutta ei nimen alkuun. Nyt pitäisi siis näillä systeemeillä toimia.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Otetaan tuolta otteluketjun puolelta:

Silmiin pisti kyllä KooKoon pelaaminen oman maalin edustalla. En ole vuosiin yhtä hyvää puolustamista tällä alueella nähnyt. Sinne ei tosiaankaan kävellen päässyt, siitä pitivät isokokoiset pakkimme huolen. Tykkään tosta meiän pakistosta kyllä, katsokaas joskus kuinka helvetin isoja ne on! Julkunenkin on pakkina hyvin vakuuttavan oloinen.

Kieltämättä tuo on itsellänikin käynyt mielessä. Ennenhän sellaisen normaalin miehen (hieman päälle 180cm) kokoinen pakki oli aikailla harvinaisuus Sumulaaksossa. Tämän illan rosterin paikkien keskipituus oli 185,5 ja mukana oli luistimet jalassa mitattu 172cm tappi-Järvinen. Pakkireservissä ovat vielä Lehtonen (192cm) ja Rahkonenkin (190cm) ainakin jonkin aikaa. Toki pituudella ei sinällään pitäisi olla väliä, mutta kysykää vaikka siltä paremmalta puoliskolta, niin kyllä sillä on. Hienointa tässä on, että kaikilla luistin myös liikkuu ainakin kohtuullisesti, kun nyt kotipojat Gärdi ja Lussekin ollaan saatu urheilullistettua. Olisihan tuolla toki Tarkiaisen mentävä aukko, koska hyökkäyspään tehot jäävät nykyisin melko paljon Järvisen varaan. Ainakin ennen kuin Julkunen alkaa käyttää tykkiään myös pakin paikalta.

Kansallisenluokan kiekollisia pakkeja on melko hankala saada Mestikseen, joten onneksi* ollaan päätetty lähteä hakemaan isoa, perustaitavaa ja luistelevaa pakistoa.

* Varaan oikeuden muuttaa mielipiteen, jos kaikki sulaa käteen keväällä.. :D
 
Viimeksi muokattu:

John Lidgett

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Vilmos Gallo
Otetaan tuolta otteluketjun puolelta:

Kieltämättä tuo on itsellänikin käynyt mielessä. Ennenhän sellaisen normaalin miehen (hieman päälle 180cm) kokoinen pakki oli aikailla harvinaisuus Sumulaaksossa.

Kansallisenluokan kiekollisia pakkeja on melko hankala saada Mestikseen, joten onneksi* ollaan päätetty lähteä hakemaan isoa, perustaitavaa ja luistelevaa pakisto.

Kyllähän meillä on männäkausina tuo pakkikalusto ollut aikalailla tuota mikkihiiri-osastoa. Hieman liikaa ehkä rakennettiin alakertaa kiekollisuuden varaan (taisi olla näitä Kolekin juttuja). Siinähän sitten kävi niin, että pelien ja otteiden kovetessa hävittiin ihan liikaa kaksinkamppailuja tärkeimmillä sota-alueilla. Tänä keväänä tätä ongelmaa ei kyllä tule olemaan, koska kaksinkamppailuvoima on ihan eri luokkaa, mitä viime vuosina. Kauden alussa olin erittäin skeptinen sen suhteen, että riittääkö kädet, mutta tuollahan muutama kaveri pelaa kuin uudestisyntynyt.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Nyt ukkometso tarkkana! Tilastot sen jälleen osoittavat, miten pelit sujuvat. Aikoinaan eräällä kentällisellä olivat miinukset yli kymmenen ja KooKoo-kannattajat ylistivät sen reipasta ja ennakkoluulotonta riehumista vastustajan hyökkäyspäässä. Nyt eletään kuitenkin tätä päivää ja tilastot osoittavat, että Jesse Lustbergilla on plussaa viisitoista. Jessellä on siis KooKoon paras +/- -tilasto eli ottelua kohti plussaa 0,79. Toiseksi paras on Toni Niemi 0,57 plussalla ottelua kohti. Tuomainen on pelannut vasta 8 ottelua, joten Tuomaisen 0,75 lukemaa ei vielä noteerata. Näin se menee, sanoi Tamikin ja on vuoren varmasti noteerannut Lustbergin ja Gärdströmin hienot otteet joukkueessa, mikä haastaa keväällä SaiPa:n paikasta SM-liigaan.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nyt eletään kuitenkin tätä päivää ja tilastot osoittavat, että Jesse Lustbergilla on plussaa viisitoista. Jessellä on siis KooKoon paras +/- -tilasto eli ottelua kohti plussaa 0,79.

Taitaa muuten samalla olla koko sarjan paras lukema, jos nuo alle 10 pelin kaverit jätetään laskuista pois. Aika kova nousu muutaman vuoden takaisesta tilaston häntäpään valvojasta kärkeen. Omien kasvattien onnistuminen on hieno homma myös siitä syystä, että saadaan siffa säännöllisille vierailuille tänne KooKoo-ketjun puolelle.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Taitaa muuten samalla olla koko sarjan paras lukema, jos nuo alle 10 pelin kaverit jätetään laskuista pois. Aika kova nousu muutaman vuoden takaisesta tilaston häntäpään valvojasta kärkeen. Omien kasvattien onnistuminen on hieno homma myös siitä syystä, että saadaan siffa säännöllisille vierailuille tänne KooKoo-ketjun puolelle.

Olli Korkeavuorella on Jesseä parempi lukema, mutta koko Mestiksen toiseksi paras hän on. Tämän on mahdollistanut hyvät juniorivuodet KooKoossa ja Ika Lehkosen harjoitukset ja lopulta kova luotto Jessen ja Tumen pelikykyihin. Itseluottamus oli pojilla korkealla juniorivuosina, mutta sitten se murennettiin erittäin rankalla kohtelulla KooKoon edustusjoukkueessa. Ollaan tyytyväisiä tähän päivään ja siihen, että doc jokkerin omat pojat projekti on tuottamassa hienon tuloksen. Keväällä ollaan KooKoo-SaiPa otteluita seuraamassa ja Isaskarilla on halutessaan mahdollisuus saada vetovoittonsa Sumulaakson baarin antimista.
 

"TeeWeeKaks"

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Olli Korkeavuorella on Jesseä parempi lukema, mutta koko Mestiksen toiseksi paras hän on. Tämän on mahdollistanut hyvät juniorivuodet KooKoossa ja Ika Lehkosen harjoitukset ja lopulta kova luotto Jessen ja Tumen pelikykyihin. Itseluottamus oli pojilla korkealla juniorivuosina, mutta sitten se murennettiin erittäin rankalla kohtelulla KooKoon edustusjoukkueessa. Ollaan tyytyväisiä tähän päivään ja siihen, että doc jokkerin omat pojat projekti on tuottamassa hienon tuloksen. Keväällä ollaan KooKoo-SaiPa otteluita seuraamassa ja Isaskarilla on halutessaan mahdollisuus saada vetovoittonsa Sumulaakson baarin antimista.

Eikä pidä unohtaa Mattilan panosta! Mattilan tulon jälkeen sekä Lusse ja Tume ovat nousseet ihan uudelle tasolle, kuten koko pakisto. Näyttää pitkätukat puhuvan samaa kieltä ja täydentävän hyvin toisiaan. JES!
 

Liba Leijona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mattilasta ja vähän muustakin

Siitä olen samaa mieltä, että KooKoon puolustuksesta olen erittäin huolissani, jos pelaavassa kuusikossa ovat mukana Lustberg ja Gärdström. Kummankaan heidän paikkansa ei ole mestiksen kärkisijoja tavoittelevan joukkueen puolustuksessa. Eli näiden hankintojen kohdalla KooKooon kyllä mennyt pahasti metsään

oikea sarjataso olisi Suomisarja Kouvolan kakkosjoukkueen HCK:n paidassa ja samaan maitojunaan laittaisin myös Lustbergin ja Gärdströmin, joille ei ole käyttöä mestiksessä. HCK:n pelissä Lusse ja Gärdi taisivat olla viisi kertaa kentällä, kun Yunost iski maalin.

Näin maailma muuttuu Eskoseni. Nämä jääkiekkoasiantuntijat olivat tätä mieltä vain muutama kuukausi sitten. Omien poikien tulokset ja nöyrä työnteko ovat paras kiitos Ikalle, joka antoi luottamuksen ja mahdollisuuden.

Olen samaa mieltä siitä, että Mattilan hankinta valmennustiimiin oli syksyn paras hankinta. Yhteistyö Ikan kanssa näyttää sujuvan mallikkaasti. Pakiston tason nousu on varmasti monen tekijän summa, mutta ei varmasti vähäisimpänä ole Mattilan rooli ja panos joukkueessa.

Yhdessä asiasta olen silti huolissani. Seurassa on ollut ns. maalivahtivalmentajia, joskus jopa kaksin kappalein patsastelemassa pelien aika vaihtoaitiossa fläppitaulut käsissä. Miksei KooKoo:sta ole noussut omia maalivahteja edustusjoukkueeseen tai suurempiin parrasvaloihin? Miksi Ylönen Turussa saa vuodesta toiseen kehitettyä junioreista huippumaalivahteja? Ei ole kysymys ainoastaan materiaalista vaan myös mv-valmennuksen tasosta. Tämäkin osa-alue pitää olla kunnossa , jos halutaan seuran olevan liigakunnossa lähivuosina.
 

Fordél

Jäsen
Yhdessä asiasta olen silti huolissani. Seurassa on ollut ns. maalivahtivalmentajia, joskus jopa kaksin kappalein patsastelemassa pelien aika vaihtoaitiossa fläppitaulut käsissä. Miksei KooKoo:sta ole noussut omia maalivahteja edustusjoukkueeseen tai suurempiin parrasvaloihin? Miksi Ylönen Turussa saa vuodesta toiseen kehitettyä junioreista huippumaalivahteja? Ei ole kysymys ainoastaan materiaalista vaan myös mv-valmennuksen tasosta. Tämäkin osa-alue pitää olla kunnossa , jos halutaan seuran olevan liigakunnossa lähivuosina.

Levänen on ollut KooKoon palveluksessa muistaakseni kaudesta 2007-2008. Nyt tällä kaudella maalivahtivalmennuksen konsultiksi on saatu Jukka Ropponen. Leväsestä en osaa tarkasti sanoa, että mikä on osaamisen taso, mutta onhan hän saanut ainakin monelta taholta positiivista palautetta. Nyt viimeistään, kun Ropponen on apuna, voidaan sanoa, että maalivahtivalmennus on tarpeeksi tasokas vaikka liigaan.

Sitten Grahnin ja Palmun jälkeen ei KooKoossa ole saatu tuotettua veskoja omasta takaa. Uskon kuitenkin, että nyt kun tähän osa-alueeseen on todella panostettu, tulee tämäkin parantumaan. Toki se edellyttää, että edustuksen osaaminen olisi käytettävissä myös junnupuolella, mutta käsittääkseni näin myös on ainakin erilaisten maalivahtijäiden ym. muodossa.

Se miksi Ylönen saa puolestaan vuodesta toiseen kehitettyä nuorista huippuveskoja, johtuu siitä, että hän on tässä yksinkertaisesti ihan maailman terävintä kärkeä ja hänellä on käytettävissään hyvä tasoisia aihioita vuodesta toiseen. Uskon, että Ortion tasoinen lupaus olisi noussut KooKoossakin edustukseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös