Ässät mediassa

  • 2 314 171
  • 9 608

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Vaikkapa sitten niin :)

Nojoo muun muossa nimierkit PataJaska & Vellihousu tuossa selventivätkin hyvin, mitä itsekin ajoin takaa. Kunhan nyt olin huvittunut tuosta tiekkarin "laadusta". Eipä sitä tosiaan tarvi kuitenkaan mitään NHL-tason meinikiä noissa olla, mutta kaippa tossa toteutuksessa olisi hyvä olla jotain ideaa.

Mutta ainakin keskustelua syntyi paljon tuon yhden videoklipin seurauksena tähänkin ketjuun. Tosin on tässä vissiin muutakin aihetta sivuttu.

Eiköhän tähän olisi varaa vielä panostaa. Mielestäni Ässät on kuitenkin näissä asioissa oikealla tiellä, Ruusunen on tehnyt hyvää työtä. Kyllä esim. otteluiden lehdistötilaisuudet kestävät vertailun muihin liigaseuroihin joka tavalla. Tämä oli kyllä jäykkä tilaisuus.
 
"– Pidimme pienen palaverin, jossa totesimme, että syytä mihinkään negatiivisuuteen ei ole."

Lainattu JA:n Savinais-haastattelusta.

Pidetään siis palaveri, jossa todetaan, ettei aihetta ole negatiivisuuteen.

Miksi asiaa pitää vakuutella? Kyllä tuosta sellainen kuva tulee, että myöskään yltiöpositiivisesti ei uutisia otettu vastaan.

Vai lähtikö Lempinen, pro-Rockyna, tarkoitushakuiselle tielle?
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pidetään siis palaveri, jossa todetaan, ettei aihetta ole negatiivisuuteen.

En saa ajatuksesta kiinni, että mitä Savinainen tuolla tarkoitti. Ensi kaudeksi päävalmentaja vaihtuu ja joukkue pitää palaverin, jossa todetaan ettei syytä negatiivisuuteen ole. Miten se ylipäätään vaikuttaa tähän kauteen, jonka rocky hoitaa loppuun? Ihan eri asia olisi, jos valmentaja olisi vaihtunut nyt samantien.
 

Patapakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllähän toi tiedotustilaisuus on aika vaisu esitys, ei siitä mihinkään pääse. Miksei vaikka Ruusunen voi vetää tota tilaisuutta? Näistä valitettavasti tulee sponsoreillekin just se kuva, mikä annetaan. Eli kun tällasia juttuja ei vedetä riittävän hyvin, voidaan aivan oikeesti menettää rahaakin.

En minä sitä sano, että nää olis prioriteeteissa ykkösenä. Mutta organisaatio, joka vetää tällaset hyvin, antaa ulospäin osaavaa kuvaa. Kyse on brändistä. Sillä ei ole mitään väliä, että miten asiat oikeesti on, vaan sillä, että miten ihmiset kokee asioiden olevan. Siis silloin kun puhutaan organisaation julkisuuskuvasta.

Tämä tiedottamisasia on ollut esillä vuosia, miksei siihen nyt kertakaikkiaan saada kunnon parannusta?

Noh, onneksi urheilullisesti menee tällä hetkellä hyvin. Ja taloudellisestikin. Pieniä säröjä kokonaisuudessa. Kuitenkin kysyn: minkä 2000-luvulla Suomen mestaruuden voittaneen organisaation tiedotus on ollu samalla tasolla kuin Ässien viimeisen muutaman vuoden ajan? Aivan.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Oli kyllä melkoisen aneeminen lehdistötilaisuus. Johonkin tuulikaappiin raahattu pieni pöytä ja neljä jakkaraa, joista kaksi mahtuu pöydän taakse. Näytti Toivola melkoisen orvolta siellä sivussa. Lisäksi Hirsi hermostuneena veivaa sormiaan ja mutisee kaikkea mitä sylki suuhun tuo.

En sano että tuolla nyt mitään suurempaa käytännön merkitystä olisi, mutta puhutaan kuitenkin miljoonien eurojen liikevaihdolla pyörivästä puljusta.
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Pori-tauti. Taas. Asiat tehdään hiukan siihen suuntaan, mutta ei kuitenkaan valmiiksi asti. Kunhan hommat hoidetaan niin, että niistä välittyy se yleinen tunnelma (tää on nyt lehdistötilaisuus, hei!) ja sanoma saadaan perille.

Tätä touhua on tässä kaupungissa ollut jo... no, paha sanoa. Sanoisin, että pidemmän aikaa, mutta onko aina liian kärjistetysti sanottu?

Miten se on niin vaikeaa hoitaa kunnolla näitä asioita. Jos kontrataan hetki liikevaihtoon, niin miten tuo on edes mahdollista? Pitäisi pikkuhiljaa herätä siihen, että jääkiekko on nykyään paljon muutakin kuin vain se peli siellä askissa. Siihen liittyy myös media, fanit ja sponsorit. Media nyt etunenässä.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kaksipiippuinen juttu tämäkin. Ensinnäkään en näe tuota tilaisuutta mitenkään erityisen kauhean nolona ja myötähäpeää aiheuttavana. Odotin kirjoitusten perusteella paljon pahempaa. Toki olisi fiksua kirjoittaa vaikka ajatuksia paperille ja ilmaista ne sujuvasti ilman hiljaisia hetkiä. Nyt oli luotettu kaiketi liikaa median kysymyksiin, mutta kun niitä ei pahemmin tullut, oltiin hoo moilasena hiljaa.

Mielestäni puitteet riittää, mutta ulosannissa voisi joidenkin kohdalla parantaa. Ehkäpä joku tiedottaja voisi tosiaan olla ratkaisu näihin tilaisuuksiin. Hän saisi pyörittää showta ja Hirsimäki&co. voisi keskittyä vastailemaan vaan sitten niihin mahdollisiin kysymyksiin.

Tämä edellä mainittu "Pori-tauti" on mielestäni legenda ilman totuuspohjaa. Porissa kuuluu olla vanha halli, iso seisomakatsomo ja Jokereita heikommat puitteet lehdistötilaisuudelle. Se pitää ottaa enemmänkin vahvuutena kuin heikkoutena. Vielä tulee aika, kun nykyhallia muistellaan kaiholla vanhojen fanien toimesta samalla, kun lapsiperheet vetää kuppituoleissa Heseateriaa hiljaisessa hallissa.
 
Voi, että tuota pöytää. Sen taakse pitäisi mahtua kaikki neljä miestä eikä vain kahta. Näyttäisi jo puolet asiallisemmalta, jos jokainen olisi pöydän takana. Ylipäätään sitten, kun olisi se isompi pöytä niin siihen vielä muutama pullo vettä kaveriksi niin olisi jo visuaalisuuskin kohtuullisessa kunnossa. Samoja vesiä voisi vaikkapa käyttää jokaisessa lehdistötilaisuudessa niin ei niihin kuluisi yhtään enempää ylimääräistä rahaa.

Hirsimäeltä aivan liikaa improvisointia. Pitäisi nyt edes jotain tietää etukäteen, mitä sanoo. Sääntö numero yksi. Älä pyörittele käsiä. Sääntö numero kaksi. Älä ikinä katso maahan puhuessasi. Erityishuomio Toejoen Veikon linkittämän videon kohdassa 1.30. Silmät pyöri aika hyvään malliin.

Toivotaan, että lehdistötilaisuuksiin saataisiin edes hieman parannusta aikaiseksi. Pienillä parannuksilla saadaan jo paljon parempi lehdistötilaisuus. Vesipullot, kunnon pöytä ja ollaan jo ennen tilaisuutta mietitty mitä sanotaan. Noilla pääsee jo kohtuu pitkälle ja vieläpä halvalla. Ja Ruususta olisi tosiaan voinut käyttää, kun kerran palkkalistoillakin on. Saa nähdä mihin suuntaan mennään Toivolan tiedotuksissa. Tässä youtuben Ässät-Pelicans pelin lehdistötilaisuus videossa http://www.youtube.com/watch?v=Lc9l0DIgSjU&feature=related kohdassa 1.40 osoitus Toivolan taidoista. Huvittavaa tuokin. Mutta ei siitä sen enempää, kun oli vielä Pelicanssissa tuolloin töissä.

Ja otetaanpa kantaa vielä Yön Olliin. Vaikka onkin Ässien ykkösfani ja kaikkien suosikki niin tuoko sellaiset kommentit kuin "laulan alasti Tukiaisen kanssa torilla jos voitetaan kultaa" hyvää julkisuutta Ässille? Julkisuutta kyllä mutta mielestäni huonoa sellaista. Mielestäni hänen antamat lausunnot antavat Ässistä sellaisen kuvan, että joukkue on ihan paska jos menee lupaamaan jotain noin älytömiä juttuja mediaan. Itse näkisin Ässien ykkösfanina mieluummin jonkun hieman positiivisemman kaverin Ässien kannalta. Simo Frangen olisi ainakin positiivinen mutta häntä taas ei pysty lainkaan vertaamaan muihin porilaisiin, kun meistä on jäänyt vähän sellainen hitsari-vaikutelma.
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Tämä edellä mainittu "Pori-tauti" on mielestäni legenda ilman totuuspohjaa. Porissa kuuluu olla vanha halli, iso seisomakatsomo ja Jokereita heikommat puitteet lehdistötilaisuudelle.

Onko muka? Tarkoitan Pori-taudilla sitä hiton yleistä ilmiötä täällä päin, jossa kaikki tehdään vähän hutimalla siihen suuntaan, mutta ei valmiiksi asti. Itse olen päässyt kokemaan sen mm. musiikkitapahtumien järjestelyissä, kulttuuritouhussa, tiedottamisessa, urheilupuolella...
Varsinkin kaupungin kanssa toimiessa touhu on aina jonkinasteista säätämistä. Aina on vähintään "ihan pikkuisen" parannettavaa ja ne parannukset ovat yleensä niin ilmiselviä, että niitä osaa jokainen vaatia.

Kerro nyt minulle, missä minä pullamössönä vaadin parempaa hallia? Rakastan seisomakatsomoa ja nykyisen hallin karua tunnelmaa. Enemmän minua harmittaa se, että tuolla liikevaihdolla (kuten kirjoitin) toimivan porukan tiedoitustilaisuudesta huokuu noin amatöörimäinen ote. Ei se vaadi kuin sitä, että tilaisuuden vetäjä toimii itsevarmuudella ja jonkinlaisella valmiilla sapluunalla. Selkeä, määrätietoinen ulosanti ja tekemisen meininki - miksi noiden vaatiminen on pullamössökulttuuria?

Ässien touhu (kuten monen muunkin kiekkojoukkueen) on joillakin osin amatöörimäistä puuhastelua. Muistaako kukaan enää esim. niitä Ässien virallisten sivujen oteluraportteja muutaman kauden takaa? Iso-M? Toiminta sponsoreita kohtaan (josta olen aiemmin avautunut)?

Tulee vain karmaisevasti mieleen tuosta kulttuuritoimen järjestämät keikat. Hommat hoidetaan siihen suuntaan ja toivotaan, että yleisö ja lehdistö (ja tuossa tapauksessa artistit) hoitavat mielikuvaharjoittelulla asiat loppuun.

EDIT:
Ulosannin lisäksi tulee mieleen, että hakekaa nyt ihmeessä jostain halpahallista muutama metri mustaa, halpaa pöytäliinaa ja teipatkaa se tuohon pöytään. Onhan se naurettavaa nillittää näistä asioista, kun jääkiekko on kuitenkin se, jonka saralla Ässät toimii, mutta onko se niin vaikeaa tehdä asiat hieman paremmin?
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Ja otetaanpa kantaa vielä Yön Olliin. Vaikka onkin Ässien ykkösfani ja kaikkien suosikki niin tuoko sellaiset kommentit kuin "laulan alasti Tukiaisen kanssa torilla jos voitetaan kultaa" hyvää julkisuutta Ässille? Julkisuutta kyllä mutta mielestäni huonoa sellaista.

Ei Ollia kiinnosta niinkään paljoa Ässien asiat, vaan se, että mies on julkisuudessa. Itse olen Ollista saanut sellaisen kuvan, että huh heijakkaa. Menisi varmaan lähemmäs kunnianloukkauksen puolelle, jos taiteilijan herkkää hipiää tässä aamutuimaan alkaisin ruotia.

Voisi olla paikallaan Ässiltä tällä kaudella näpäyttää Ollia toteamalla, että Maamme-laulun voi tulla pleijareihin laulamaan vain alasti. Duetolla, tai ilman. Kyllä niitä hyviä laulajia (edellä mainittu Palmgren voimavarana, esimerkiksi) löytyy Porista muitakin. Itse ottaisin Olliin hieman etäisyyttä, jos kerran laukoo tuollaisia kommentteja mediaan. En ainakaan palkitsisi noin julkisuudenkipeää miestä, vaikka olisi kuinka Suomen Suurin Ässäfani.

Mitä tosin voi odottaa kaverilta, jonka suusta on lipsahtanut Porin kokoluokkaa olevassa kaupungissa se kuuluisa lause: "Eksä muka tiedä kuka mä olen?"
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Olkoon Yön musiikki miten paskaa tahansa tai Olli millainen persoona tahansa niin mielestäni Ässien ei tarvitse hylätä yhtään kannattajaa sillä perusteella mitä fanit jatkoajassa haluavat.

Ja varmasti joku muukin otetaan laulamaan Maamme -laulua, Ollikin varmasti hyväksyy asian, jos tämä joku muu ensin tarjoaa itseään Ässille ja omaa edes paikallista tunnettavuutta.

Mielestäni nyt mustamaalataan yhtä henkilöä pikkuisen liikaa.
 

Hattivatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olli on leipätyössään saanut enemmän aikaiseksi kuin useimmat Jatkoajan läyhääjät, vaikkakin ennen useimpien syntymää. Joka tapauksessa kuuluu Porissa ns. tunnettuihin henkilöihin - halutaan sitä sitten tai ei. Julkisuuden henkilöistä on lehdet kiinnostuneita, etupäässä iltapäiväsellaiset, ja otsikoivat asiansa kuten tiedetään jonkin verran sensaatiohakuisesti ja asiat ympäristöstään irrottaen. Ne ketkä eivät tunne henkilökohtaisesti, muodostavat mielikuvansa näiden juttujen ja huhupuheiden perusteella.

Kaikki ei tykkää kaikista. Itse tykkään, että Olli on tehnyt Ässille liigan parhaan kannatuslaulun ja hienoa, että julkisesti tunnustautuu Padan kannattajaksi. Kaikki julkisuus loppukädessä on hyvää julkisuutta - jopa Hirsin mediasirkus tai mediahyytelö paremminkin.
 

Kekkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Porin Ässät-
Rautakalliosta, mistäs tämä sankari on oppinut tämän tyylin, että pelin jälkeisestä lehdistötilaisuudesta lähdetään livohkaan heti kun on omat kommentit pelistä annettu?

Sama rituaali toistuu joka pelin jälkeen, kaveri lausuu muutaman korulauseen omasta pelistä, kiittää kauniisti ja poistuu välittömästi. Vieras joukkuuen valmentaja jää vastailemaan median kysymyksiin yksin hölmistyneenä.. Tämä tuskin lienee tilaisuuden tarkoitus, vai..
 

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
Ja tiettyhän joku Moskovan mafiamoguli huomaa Eeron ja tarjoaa Ässille tuhdin tukun rahaa Eerosta. Jolloin Lukon kohtalo toistuu meillä.
 
Ja tiettyhän joku Moskovan mafiamoguli huomaa Eeron ja tarjoaa Ässille tuhdin tukun rahaa Eerosta.

Tämä olisikin enemmän kuin mielenkiintoista. Mitä Ässät tekisi? Jättäisivät ottamatta rahat ja menettäisivät luultavasti Eeron vasta sopimuksen loputtua vai ottaisivat rahat ja menettäisivät mahdolliset plyoffeissa pärjäämismahdollisuutensa. Eerosta tuskin tosin luovutaan ellei tarjota aivan huikeita hintoja.
 

Redcoat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jos Kilpeläisestä tehdään rahakas tarjous itärajan takaa, niin se on vain positiivista. On ihan Ässien itse päätettävissä, että tartutaanko siihen tarjoukseen ja millaisilla ehdoilla.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Jos Kilpeläisestä tehdään rahakas tarjous itärajan takaa, niin se on vain positiivista.

Joo kaikki myyntiin vaan, niin saadaan "puskuria" kasvatettua!! Urheilullinen tavoite onkin jo kohtapuoliin saavutettu.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Joo kaikki myyntiin vaan, niin saadaan "puskuria" kasvatettua!! Urheilullinen tavoite onkin jo kohtapuoliin saavutettu.
Niin, en tiedä onko se nyt varsinaisesti toivottavaa, että Kilpeläinen lähtisi, mutta mikäli joku satojen tuhansien tarjous lyödään pöytään, niin Ässät ei voi vastata kieltävästi.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Ei Ässät voi asettua vastahankaan, siinähän vain kävisi niinkuin case Luomalan kanssa kävi ja kiekot alkaisivat upota helpohkostikin Eeron selän taa. Näin ne hommat vaan nykyään etenee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös