Kysymyksiä, kommentteja, palautetta moderaattoreille ja keskustelupalstan ylläpidolle

  • 614 307
  • 3 079
Tila
Viestiketju on suljettu.

FreezingHell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pyydän vielä saada huomauttaa, että linkkipykälää ei edes löydy tämän foorumin säännöistä. Ja sitten siitä kehdataan antaa vielä kuukauden pelikieltoja. Melkoista salaseuratoimintaa.
Kyllä olis Karpolla taas asiaa, kun pientä ihmistä sorretaan tässä ns. oikeusvaltiossa.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Täytyy muistaa että ihmisiä noi moderaattoritkin ovat. Mutta kuitenkin tällaiseen hommaan on vaikeaa saada täysin puolueetonta näkökantaa asioihin saada. Yhtään varmaan aiheetonta pelikieltoo ei silti täällä ole jaettu ja jos on ollu siinä kintaalla kuten allekirjoittaneenkin muutamassa tapauksessa että oikein kerjätty pelikieltoa niin kyllähän se sieltä tulee.

Kuppi menee nurin itse kultakin aina silloin tällöin ja se on ymmärrettävää. Jos seuraamukset eivät ole radikaaleja niin ei silloin ole mitään hätää.
 

Teddy_H

Jäsen
Suosikkijoukkue
T-73, Pantserfaust
Tää on varmaan ihan triviaalijuttu, mutta:
mm. Radio Janne tarjoaa nettiradiossaan kuultavaksi myös lehdistötilaisuuden. Jos tuon tallentaa, niin onko tuota tallennetta luvallista jakaa tällä palstalla?
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Tää on varmaan ihan triviaalijuttu, mutta:
mm. Radio Janne tarjoaa nettiradiossaan kuultavaksi myös lehdistötilaisuuden. Jos tuon tallentaa, niin onko tuota tallennetta luvallista jakaa tällä palstalla?
Huudan täältä sivusta mielipiteenä seuraavaa. Vertaisin tuota telkkarin koosteisiin ja haastiksiin, joita jengi on iät ja ajat uppinut youtubeen ja laittanut tänne linkin. Ei ole tuolloin Jatkiksen porukoiden tarvinnut ottaa kantaa tekijänoikeuksiin. Se on Youtuben ja oikeuksien omistajan välinen ongelma ja viime kädessä Youtuben ja Youtube-tilin omistajan välinen paini. Kyllähän jotain videoita (ei kuitenkaan lätkäjuttuja vielä?) silloin tällöin youtubesta tippuu pois tekijänoikeudellisista syistä.

Haluaisin nähdä täydellisen maailman siis niin päin, ettei minkään nettifoorumeiden modejen tarvitsisi vaivata päätään tekijänoikeuksilla, eli niiden iäti kyseenalaisilla tulkinnoilla.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Huomaa kuitenkin, että itse modet eivät ole sanoneet vielä mitään. Vanhastaan täällä on todella tiukka ote esim. ware-hommiin, joten tähän voi odottaa mitä tahansa.

Tai ehkä hiljaisuus olisikin se paras vastaus kaikkien kannalta. Myönteinen ulostulo tässä kohtaa voisi aiheuttaa tulevaisuudessa ties mitä vittumaisia rajanvetotilanteita.
 

Teddy_H

Jäsen
Suosikkijoukkue
T-73, Pantserfaust
Huomaa kuitenkin, että itse modet eivät ole sanoneet vielä mitään. Vanhastaan täällä on todella tiukka ote esim. ware-hommiin, joten tähän voi odottaa mitä tahansa.

Kun sen pätkän tuonne nyt laitoin, niin annan sen siellä myös olla siihen saakka kunnes se kielletään. Jos moderaatio-tiimi katsoo että olen tehnyt jotain väärää, niin linkki poistetaan ja mä kärsin sitten nahoissani.

Olen valmis istumaan muutaman viikon lehdistötilaisuuden jakamisesta.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Rakkaat hanipuppelit - te ihanat moderaattorit. Ette kommentoi yksittäistapauksia mutta nyt on vittu pakko.

Case 1:

Pikkuhiljaa alkaa se tasoero näkyä joka on rahalla ostetun Raumaisjoukkueen ja huolella kootun Porilaisjoukkueen välillä olemaan. On tietysti hienoa että Lukko pystyy voittamaan edes osan otteluistaan mutta hieman parempaan lukemaan voisi kuvitella Raumalaisjoukkueen pystyvän kauden tuloksissaan?

Keskinäisten pisteet padalle ja E-hockey tauon jälkeenkin otteet olleet astetta eri luokkaa. Mistä kiikastaa Raumalla tällähetkellä?

Hienoa että Raumalla yleensäkään pelataan liigakiekkoa. Sehän ei olisi tietystikään mahdollista ilman siivoojia. Padan peli Raumalla taisi olla selkän let-down peli koska tämän jälkeen ollaan palattu todellisuuteen ja ero on kasvanut. On toki hienoa että taas vuoden 2006 (1996) joukkueet pelaavat mitaleista ;)

Ok, toivotaan että Lukko pystyisi nykyisten maalivahti-ostosten, puolustaja-ostosten ja hyökkääjä-ostosten lisäksi ostamaan vielä lisää maalivahteja jotta pelit eivät aina päättyisi maalivahdin epäonnistumiseen ;)

Ei saa hermostua vaikka välillä häviää.

"Nimimerkki Velli_Ketola saa kuukauden pelikiellon flametuksesta."

Tämän minä ymmärrän jollain tasolla mutta en täysin. Velli_Ketolan kirjoittelu Lukko -osiossa oli toki provokatiivista mutta siellä oli selkeä totuuden siemenkin. Viestissä yksi vinoiltiin raumalaisten suuntaan ja todettiin porilaisten olevan parempia. Tässä on selkeä fakta (Ässät sarjataulukossa korkeammalla kuin Lukko) ja vinoilu paikallisvastustajalle hyvin lievää.

Viestissä kaksi täyttyy jonkinlaisen provoilun tunnusmerkit mutta yhä pysytään ns. hyvän maun rajoissa. Kolmosessa vinoiltiin paskoille raumalaisvahdeille ja pian tämän jälkeen Lukko hankkikin Norosen maalin suulle. Viimeinen viesti on täysin provoilun ulkopuolella.

Tästä siis kuukauden panna.

Case 2:

Eilisen päivän veskareiden luvattu maa, hyvät naiset ja herrat, RAUMAN LUKKO! Kuka seuraavaksi? Sulanderin Ari tais just vapautua? Ens kaudeks sitten Hurmeen Jamppa?

"Nimimerkki jamppa1919 huilaa kuukauden flametuksestaan Lukko-osiossa."

Nyt saanen ystävällisesti kysyä: Mitä vittua? Yksi täysin oikeaan osunut vittuilu ilman henkilökohtaisuuksia, kirosanoja, alatyylisiä ilmaisuja ynnä muita vastaavia. Tästä siis kuukauden panna.

Mikäli ette ole poistaneet pelikieltoon johtavia viestejä on tämä vuoden käsittämättömin tuomio tällä palstalla.

Case 3:

Ah, my favourite case.

McTavishille tapahtui taas kerran kilahtaminen, näitähän sille tapahtuu aina säännöllisin väliajoin. Toivottavasti pirteästi pelannut Eronen ei ole kovin kauan aikaa pois, kun alkukausi meni jo lasaretilla. Mielenkiintoista nähdä miten tämä McTavishin temppu käsitellään kurinpidossa, itse tekohan oli aika pieni ja mitätön, mutta helvetin vaarallinen ja täysin tietoinen teko.

Poika on niin nuori ettei tunne McTavishin historiaa näiden kilahdusten saralla eikä Eronen osannut ehkä odottaa että nikkari tällaiseen tietoiseen ja tahalliseen vahingoittamisyritykseen lähtisi.

Toivotaan että videotuomari on lähettänyt edelleen käsiteltäväksi, niin ettei tuosta sikamaisuudesta selviäisi yhdellä matsilla. Vähintään sellainen 5-8 ottelun pelikielto moisesta epäurheilijamaisuudesta ja tahallisesta vahnigoittamisesta olisi ansaittua.

Nimimerkki Gags provosoi eli flametti SaiPan kannattajia Jokerit - SaiPa -otteluketjussa 16.11.2010. McTavishin historiasta ei löydy toistuvia "kilahduksia", kuten Gags väittää. Kun nimimerkki Gagsilta tivattiin useiden kirjoittajien toimesta perusteluja tälle väitteelle, Gags vaikeni täysin.

Mikäli tämä ei ole tietoista provoamista, en tiedä mikä on.

Nyt kysynkin: Mitä vittua te sähläätte? Aivan käsittämätöntä paskaa koko vitun "moderointilinja". Melkein tekisi mieli vihjailla, että olette SM-liigan kurinpitoryhmässä töissä.

Kommentoikaa nyt jollain tavalla, jotta ette vaikuttaisi täysin pelleiltä.

PS:

Moderaattorit kirjoitti:
6 §
Kohtele muita kirjoittajia niin kuin tahtoisit itseäsi kohdeltavan. Henkilökohtaiset loukkaukset ovat rangaistavia.

Esimerkki: "Etkö sä saatanan pelle osaa lukea? Justhan tuolla kerrottiin, että ei se ollut Pölhönen joka sitä Römppästä huitoi. Vittu mitä idiootteja tännekin kirjoittelee!"

TPS:ltä jätettiin selkeitä jäähyjä puhaltamatta 59 minuutin ajan sitä ennen.
Älä ämmä poraa.

Tämän unohdin alkuperäiseen lisätä. En alusta tätä mitenkään. Quotet puhukoot puolestaan. Raportion kyseisen viestin mutta siihen ei reagoitu millään tavalla.
 
Viimeksi muokattu:

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Komppia Murmelille.

Vittu jotain järkeä näihin sääntöihin ja niiden tulkintoihin, näkeehän noista ylläolevista jo että ihan kassalla ollaan. Sitten jostain Youtube-linkeistä pistetään kuukauden bännejä, ja samalla tutut trollit vetää kymmenen viestin päivävauhtia paskaa palstalle.

Valoja päälle siellä.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Eipä ole tullut koskaan kirjoitettua riviäkään tähän osioon, mutta nyt lienee hyvä aika aloittaa, sillä onhan arvon moderaattorien touhu koko lailla naurettavaa pelleilyä noiden kirjoituskieltojen suhteen. Kertokaa nyt ihmeessä tällaiselle Mestiskiekkoa seuraavalle ikääntyneelle maalaiselle, että miten selitätte Murmelin esimerkit. Nimimerkki Gags provoaa, kaiken huipuksi vielä selittämällä aivan hevon vitun täyttä paskaa, eikä minkäänlaista sanktiota.

Joo hattu päästä ja anteeksi, kun näin Mestiksen puolelta kehtaan kysellä.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Olisi muuten kiva tietää että miksi näin:

Nimimerkki benicio huilaa viikon tahalllisesta lainausrikkeestään.

Nimimerkki Juhaht saa kuukauden pelikiellon postattuaan tietoisesti linkin ilman kuvausta sisällöstä.

Muuten täysin identtiset tapaukset, mutta rike vain erilainen. Miksi linkin postaaminen ilman kuvausta tietoisesti tuo kuukauden, mutta lainausrike tietoisesti vain viikon? En ainakaan muista että Juhaht:n historia olisi mitenkään erikoisen pahasti pelikieltojen mustaama, ja kyseinen nimimerkki on palstalle kirjoitellut about niin pitkään kuin muistan.

Disclaimer: kirjoitusvirheet lainauksissa modejen.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Missä kohtaa ihmiset ymmärtävät että otteluketjuissa vääntäminen on ihan eri asia kuin toisen osiossa tahallinen vittuilu?
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Missä kohtaa ihmiset ymmärtävät että otteluketjuissa vääntäminen on ihan eri asia kuin toisen osiossa tahallinen vittuilu?

Kai tuon eron jokainen tajuaa, mutta missä kohtaa (säännöissä) annetaan ymmärtää, että otteluketjuissa ja joukkueosioissa olisi erilaiset perusteet jakaa pelikieltoja? Liveseuranta on ihan oma lukunsa, jota toki voisi vähän suitsia.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Vittu jotain järkeä näihin sääntöihin ja niiden tulkintoihin, näkeehän noista ylläolevista jo että ihan kassalla ollaan. Sitten jostain Youtube-linkeistä pistetään kuukauden bännejä, ja samalla tutut trollit vetää kymmenen viestin päivävauhtia paskaa palstalle.
Tätä sotaa tässä on yhden miehen voimin yritetty aina välillä käydä. Hyviä esimerkkejä bongattu jostain tapauksista, joista toiset saavat heti bannia ja toiset eivät ikinä. Kai se kaikki tarmo menee tuon youtube-homman parissa, niin oikeasti palstan tasoa laskevat seikat jäävät huomiotta.

Uskon vilpittömästi, että moderaattorit tarkoittavat hyvää tulkinnoillaan ja progressiivisella linjan kiristämisellä. Ajoittain siinä on jopa onnistuttu, kiitos siitä. Ei tämä huono foorumi ole. Mutta jossain kohtaa se ajatus on hukkunut ja sakkokiintiössä on ilmeisesti klappia, kun aivan älyttömistä jutuista saa kirjoituskieltoja. Samaan aikaan täällä huseeraa elämäntapatrollit ja kaiken maailman "älä poraa" -jantterit saavat edelleen toteuttaa itseään.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Kumma juttu, mutta olen huomannut niiden henkilöiden kohdalla, joiden tietävän tosielämässä toimivan jotenkin esimerkiksi Jatkoajan toimituksessa, huomattavasti löysempää linjaa kirjoittelussa ja siitä rankaisemisessa.

Eikö palstan ja tuon uutispuolen pitänyt olla täysin erillä toisistaan
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Tätä sotaa tässä on yhden miehen voimin yritetty aina välillä käydä. Hyviä esimerkkejä bongattu jostain tapauksista, joista toiset saavat heti bannia ja toiset eivät ikinä. Kai se kaikki tarmo menee tuon youtube-homman parissa, niin oikeasti palstan tasoa laskevat seikat jäävät huomiotta.

Niin, hain huvikseen tämän yhden trollin viestit ja 25 viestiä oli ekalla sivuilla since 26.11.2010 lähtien.

Joista siis 10 oli one-lineria. Näin se vaan on, toisia ei rangaista vaikka kuinka rikkovat sääntöjä, flamettavat ja trollaavat vuodesta toiseen. Turha mitään on raportoida kun siitä ei seuraa mitään.

Kokeilin itse samaa pari vuotta, ja katsos vaan rikkeestä (haukuin yhtä moderaattoria juopoksi) tuli penalttia, mutta kun trollasi ja flametti fiksusti niin ei mitään.

edit: linkkikuvauskin on puutteellinen. Eli samaan lauseeseen on saatu kaksi sääntörikkomusta ja ei yhtään pelikieltoa, noistahan normijannu olisi lentänyt pihalle jo koko Jatkoajasta.

Lisäksi täältähän on poistettu jo ainakin yksi perustajajäsen, eli se on mahdollista, että moderaattoreita jne sanktoidaan, mutta tasa-arvoisessa maailmassa toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset.

Vitun itseään täynnä olevat tyhmät pienimunaiset (=munattomat) pätijät. Kreps-ketjussahan voimme todeta ko. nimittely, haukkuminen ja muutenki ihmisarvon vastainen käytös on SALLITTUA, ilman minkäänlaisia seuraamuksia. Nyt katsotaan päteekö linjaus kaikkiin kirjoittajiin vai ainoastaan moderaattoreihin.
 
Viimeksi muokattu:

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ylläpito, hohoi!

On selvää, etteivät ainakaan kaikki moderaattorit ole tehtäviensä tasalla. Valta on noussut hattuun ja sitä käytetään surutta väärin omissa tuotoksissa.

Vapauttakaa ne modet (vaikka kaikki), jotka eivät hallitse kirjoittajien tasapuolista kohtelua ja/tai ovat itse trolleja. Laittakaa uusi moderaattorihaku käyntiin. Pelastakaa palstan taso ja vapauttakaa palsta oneliner-provoajista. Silläkin uhalla, että tulisi ns. isoja ruumiita. Tiedätte kyllä keistä puhutaaan. Välittäkää keskustelupalstan tasosta, joka on mielestäni laskenut selvästi sinä aikana, kun olen itse tätä lukenut. Pian tämä palsta ei enää erotu edukseen, ja muistuttaa päivä päivältä enemmän Futisforumia yms. chattipalstoja. Surullinen on suunta.
 

Ojamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Fedor, sääntö 17 §
On selvää, etteivät ainakaan kaikki moderaattorit ole tehtäviensä tasalla. Valta on noussut hattuun ja sitä käytetään surutta väärin omissa tuotoksissa.

Vapauttakaa ne modet (vaikka kaikki), jotka eivät hallitse kirjoittajien tasapuolista kohtelua ja/tai ovat itse trolleja. Laittakaa uusi moderaattorihaku käyntiin. Pelastakaa palstan taso ja vapauttakaa palsta oneliner-provoajista. Silläkin uhalla, että tulisi ns. isoja ruumiita. Tiedätte kyllä keistä puhutaaan. Välittäkää keskustelupalstan tasosta, joka on mielestäni laskenut selvästi sinä aikana, kun olen itse tätä lukenut. Pian tämä palsta ei enää erotu edukseen, ja muistuttaa päivä päivältä enemmän Futisforumia yms. chattipalstoja. Surullinen on suunta.

Listasin moderaattorit ja ylläpitäjät, ketä tämä teksti kiinnosti:

-
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Vapauttakaa ne modet (vaikka kaikki), jotka eivät hallitse kirjoittajien tasapuolista kohtelua ja/tai ovat itse trolleja. Laittakaa uusi moderaattorihaku käyntiin.
Eikös täällä juuri ollut modehaku vuoden parin sisään? Minusta palsta on ihan yhtä epätasapuolinen kuin ennenkin, mutta muuten taso on laskenut ja nimenomaan osin uusien moderaattoreiden myötä.

Laitetaas ylläpidolle yksi kehitysehdotus nillittämisen lisäksi. Monilla vbulletin-palstoilla on käytössä joku plugini, joka muokkaa kuvauksettomia linkkejä hakien niihin otsikon kohdesivulta. Esim. jos linkitän Murosta tämän ketjun tälle sivulle, niin linkistä tule automaagisesti tämmöinen: Kysymyksiä, kommentteja, palautetta moderaattoreille ja keskustelupalstan ylläpidolle - Sivu 117 - Jatkoajan keskustelupalsta

Toimii myös Youtube-linkeissä. Niistä tulee automaattisesti tämmöisiä: YouTube - 20.4.2008 Petrell taklaa tuomaria
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Toihan olisi loistava lisäys ja todennäköisesti poistaisi kaikki "linkkiviikot".

Vahva kannatan tälle.
 

J.Petke

Jäsen
Onko tämä "vähiten arvostamasi nimimerkit"-ketju todella tarpeellinen? Kirjoittajat vittuilemassa toisilleen ja haukkumassa muita kirjoittajia?
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Tilausta alkaisi olla tosiaan mode-statuksen näkymiselle. Tokihan sitä voisi jonnekkin toisaalle aloittaa varoituksen vuoksi "tässä listaamme Jatkiksen modeja ja / tai kakkosnickejä-ketjun".

Alkaa olla meko surkeaa tämä kyllä. Esim ff2 on aina vittuilun kohteena mutta siellä pekat / bannit annetaan niin, että varmasti jokainen tietää kuka on mode, hfboardsilla tunnus näkyy, kuten näkyy GSBB:lla jne.

Jatkoaika on kyllä tässä mielessä ihan ihme paikka. Jos mode haluaa trollata, niin olisi nyt edes munaa tehdä se omalla nickillä.
 
Viimeksi muokattu:

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Samaa mieltä mode-statuksen näkymisestä. Kaikilla muilla foorumeilla, joilla olen vieraillut enemmän kuin kerran, niin näin on. Keskusteluun voi silti osallistua normaalisti, sillä noudattavathan modet kiltisti sääntöjä, vai kuinka?

Nykylinjaus on juuri sellainen, että olet halunnut modeksi vain siksi, että voit vapaasti provota.

Eihän tämä mitään tietenkään estä, voivathan modet silti tehdä toisia nimimerkkejä ihan samalla tavalla kuin ennenkin.

Haluaisin ylläpidolta tai joltain kyllä perusteluita, miksei tätä statusta voi laittaa näkyviin tai onko sitä edes koskaan harkittu?
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Haluaisin ylläpidolta tai joltain kyllä perusteluita, miksei tätä statusta voi laittaa näkyviin tai onko sitä edes koskaan harkittu?
Minun tietääkseni Jatkoajan alussa, vuonna 2001 se mode-status vielä näkyikin. Mutta siitä luovuttiin siksi että saman tien alkoi tulla näitä kommentteja "hyvähän sun on huudella kun olet moderaattori" ja tätä rataa. Veikkaan että samanlaisia kommentteja tulisi nytkin kun joku moderaattori ottaa palstalla vähän jyrkemmin kantaa johonkin asiaan ja sitä ne eivät kai halua.

Ajatella, reilun kuukauden päästä Jatkoaika täyttää 10 vuotta. Niin se aika rientää.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Minun tietääkseni Jatkoajan alussa, vuonna 2001 se mode-status vielä näkyikin. Mutta siitä luovuttiin siksi että saman tien alkoi tulla näitä kommentteja "hyvähän sun on huudella kun olet moderaattori" ja tätä rataa. Veikkaan että samanlaisia kommentteja tulisi nytkin kun joku moderaattori ottaa palstalla vähän jyrkemmin kantaa johonkin asiaan ja sitä ne eivät kai halua.

Mutta miksi monilla muilla palstoilla se ei tuota ongelmia, että moderaattoreiden status on näkyvillä? Toimin eräällä palstalla reilun vuoden verran moderaattorina sekä muissa tehtävissä, ja vaikka status oli kaiken aikaa näkyvillä, ei mitään ongelmia ilmaantunut. Minua kohdeltiin kuin ketä tahansa kirjoittajaa muiden kirjoittajien toimesta, toinen asia oli sitten ylläpito, joka ei hyväksynyt kannanottojani palstan toimintaan, mutta se on sitten jo aivan toinen asia.

Nykyinen systeemi, jossa käyttäjät eivät tiedä kuka on moderaattori ja kuka taasen ei, on omiaan luomaan epävarmuutta, huhumyllyjä ja turhaa syyttelyä. Minä ainakin näen tärkeänä tietyn avoimmuuden myös keskustelupalstalla, ja väkisinkin tulen ymmärtäneeksi kirjoittajia, jotka epäilevät moderaattoreilla olevan eri säännöt täällä.

Minulle on sama kuka on kuka kunhan säännöt ovat kaikille samat, olitpa rivikirjoittaja, toimituksen jäsen, joka kirjoittelee nimimerkin suojissa palstalle, moderaattori, ylläpitoon kuuluva etc. etc.

vlad.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös