Avautuuko SM-Liiga? Uusi sarjajärjestelmä?

  • 281 699
  • 2 261

Rocco

Jäsen
SM-Liigan ja Mestiksen Ammattilaisuus/Amatööristatus muuttuu kerta heitolla kun Mestiksestä joukkue Liigaan nousee. Siinä mielessä tämä vertaus on huono. KalPa oli Mestiksessä amatööri tai puoliammattilaisjoukkue, mutta kun Liigaan nousivat niin ammattilaisseurahan siitäkin tuli.
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
SM-Liigan ja Mestiksen Ammattilaisuus/Amatööristatus muuttuu kerta heitolla kun Mestiksestä joukkue Liigaan nousee. Siinä mielessä tämä vertaus on huono. KalPa oli Mestiksessä amatööri tai puoliammattilaisjoukkue, mutta kun Liigaan nousivat niin ammattilaisseurahan siitäkin tuli.

Tämä muuttuminen amatööriseurasta ammattilaisseuraksi ei kuitenkaan tapahdu pelkästään sormia napsauttamalla, vaan siihen vaaditaan "vähän" muutakin kuin pelkkä sarjaportaan vaihto. Useimmat Mestis-seurat kenties Sportia ja KooKoota lukuunomatta eivät vakavasti tavoittele toimintansa ammattimaistamista, koska niillä ei yksinkertaisesti ole resursseja siihen.

Asiasta toiseen: Olen vähän sivusta seurannut keskustelua viime aikoina, mutta en ole havainnut sellaista yhteenvetokeskustelua päättyneistä liigakarsinnoista. Tämän kauden Ilves-Jokipojat-sarja oli aikamoinen kupla, jonka ympäriltä viime kauden kaltainen "gloria" oli erinomaisen kaukana.

Omasta mielestäni tässä nyt ei niin valtavan suurta eroa taannoiseen surkuhupaisaan tasonmittaussarjaan ollut. Jotenkin tuntui järkyttävältä, kun ratkaisupelin jälkeen hävinneen joukkueen valmentaja toteaa televisiossa liigan olevan utopiaa Joensuussa. Tällaisten lausuntojen pohjalta on kovin vaikea löytää perusteita koko ottelusarjan pelaamiselle. Olihan se toki kiva nähdä Ilves Mehtimäellä, mutta kokonaisuutena erittäin valju kuva tästä kuviosta jäi, kun kaikki tiesivät ottelusarjan todellisen luonteen. Sitten kuitenkin Jokipoikien pj. Jormakka laukoo uusimmassa Kiekkolehdessä, että Suomeen pitäisi saada Ruotsin mallin mukainen laaja karsintasarja (lue: elättämään Mestistä). Se vaatisi kuitenkin Mestis-puolellakin vähän vahvempaa tahtotilaa, kuin mitä Pikkaraisen lausunto tuossa osoitti. Ilmaiset almut toki ottaa kuka tahansa köyhä mielellään vastaan.

Toivottavasti liigakarsinnoissa pelaakin ensi kaudella vähän motivoituneempi Mestis-seura. Nämä "liiga utopiaa meille" -seurat vievät nopeasti uskottavuuden karsinnoilta. Toisaalta Pikkaraisen lausunto ehkäpä avaa monen Mestis-fanin silmät vihdoinkin realismille.
 
Viimeksi muokattu:

muumijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tappara
Tämä muuttuminen amatööriseurasta ammattilaisseuraksi ei kuitenkaan tapahdu pelkästään sormia napsauttamalla, vaan siihen vaaditaan "vähän" muutakin kuin pelkkä sarjaportaan vaihto.

---

Se vaatisi kuitenkin Mestis-puolellakin vähän vahvempaa tahtotilaa, kuin mitä Pikkaraisen lausunto tuossa osoitti. Ilmaiset almut toki ottaa kuka tahansa köyhä mielellään vastaan.

Toivottavasti liigakarsinnoissa pelaakin ensi kaudella vähän motivoituneempi Mestis-seura. Nämä "liiga utopiaa meille" -seurat vievät nopeasti uskottavuuden karsinnoilta. Toisaalta Pikkaraisen lausunto ehkäpä avaa monen Mestis-fanin silmät vihdoinkin realismille.

Sä katot vaan tätä kautta, eiks niin? Aiemmin toteat tossa, että liigahommiin vaaditaan muutakin kuin sarjaportaan vaihto, joka on aivan totta.

Pikkaraisen lausunto ei liene ollut pysyväistilan kuvaus Jokipoikien tilasta, taikka muista Mestiseuroista. Eli ainakin täällä silmät ovat olleet niin auki kuin olla ja voi: tällä kaudella liigakarkelot oli utopiaa, on sitä seuraavat pari-kolme kauttakin, kunnes toiminta on kaikkinensa niin järkevällä pohjalla, että voidaan ottaa seuraava askel. Urheilullisestihan tuo ei Joensuussa niin kaukana ollutkaan tällä kaudella, joten realismia niihinkin asioihin. Se mitä kautta siihen tullaan pääsemään on eri asia. Esimerkiksi Joensuussa on viime vuosina tajuttu paremmin junnutuotannon merkittävyys järkevän kiekkotoiminnan kannalta, se kantaa varmasti hedelmää tulevaisuudessa.

Ettei nyt ihan OT ole koko kirjoitus, niin pointti vielä tuohon karsintajärjestelmään: Tällä haavaa tämä lienee oikea malli, sillä "nousevia joukkueita" ei todellakaan ole montaakaan. Mitäs sitten kun nousua hakee todellisuudessa useampi jengi ja kaikilla on siihen palikat kohdillaan? Eli kun saavutetaan pysyväistila, missä noususta kilpailee useampi seura, olisiko silloin aiheellista rukata myös karsintajärjestelmää? Mielellään koko sarjajärjestelmää siihen suuntaan, että olisi kaksi laadukasta sarjaa ts. SM-Liigan supistaminen olisi ajankohtaista?
 

Rocco

Jäsen
Tämä muuttuminen amatööriseurasta ammattilaisseuraksi ei kuitenkaan tapahdu pelkästään sormia napsauttamalla, vaan siihen vaaditaan "vähän" muutakin kuin pelkkä sarjaportaan vaihto. Useimmat Mestis-seurat kenties Sportia ja KooKoota lukuunomatta eivät vakavasti tavoittele toimintansa ammattimaistamista, koska niillä ei yksinkertaisesti ole resursseja siihen.
Toki näin on, paljon pitää sen yhden kesän aikana tapahtua. Mutta ei se varmasti tilannetta vaikeuta, että joukkue saa TV-sopimuksista heti (en muista tarkkaa summaa) noin 800.000-900.000€, se on enemmän tulorahaa kuin monen seuran vuoden budjetti Mestiksessä on. Joukkueen rakennus kyllä tuon myötä helpottuu, kuten myös pelkän Liigan imagostatuksen myötä. Liiganousu tuo siis mukanaan niin paljon positiivisia asioita, mitä Mestiksessä ei ole käytettävissä.

Suomessa on se 16-17 joukkuetta, kenellä on mahdollisuus tulla Liigatason joukkueeksi. Sitä faktaa ei kyllä juuri mikään muuta.
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Yksi näkökulma tässä keskustelussa suljetusta SM-liigasta ja sen seurojen nykyisestä asemasta sarjassaan on jäänyt taka-alalle. Eli miten tilanne pääsi/ päästettiin tähän jamaan, jossa valtakunnan pääsarjan ei tarvinnut sen kummemmin kuunnella mutinoita alemmilta sarjatasoilta.

1. Kun SM-liiga suljettiin, sen piti olla kiinni kolme kautta. Eli kaudeksi 03-04 liigan piti jälleen aueta. Näin ei käynyt, ja "nousumahdollisuuskauden" 04-05 jälkeen ovet sulkeutuivat jälleen kolmeksi kaudeksi. Tämä on johtanut sinänsä surkuhupaisiin väittämiin tasoeron kasvamisesta ja karsintojen palauttamisen hyödyttömyydestä , koska sulkemisen pitkittäminenhän ei ainakaan tasoeroa pienentänyt.
Jälkeenpäin ajatellen olisi mielenkiintoista lueskella noita vanhoja juttuja sulkemispäätöksen tienoilta, millä sitä perusteltiin ja miten Mestis-seuroja rauhoiteltiin. Suurin argumenttihan oli kuralla olevien liigaseurojen talouden tasapainottaminen suljetun liigan aikana.

2. Sulkemispäätöksen aikana SM-liigasta tuli seurojensa omistama Oy. Tämä oli mielestäni paljon merkittävämpi asia kuin sarjan sulkeminen sinällään, koska se muutti kerralla voimasuhteita sarjojen välillä ja vaikutti myös tilanteeseen kun tulevaisuudessa liiga sitten taas aukaistaisiin; ennen samalta viivalta ponnistaneet seurat olivatkin nyt eri kastissa liigassa pelaamisen suhteen. Toinen omistaa jo osuuden yhtiöstä ja toisella ei ole minkäänlaisia sidoksia firmaan lukuunottamatta palavaa halua pelata siellä. Tämä on aiheuttanut mm. joidenkin kannattajien hieman ylimielisiltä kuulostavat kommentit tyyliin "Liigalla ei ole mikään pakko ottaa ulkopuolisia sarjaan pelaamaan, perustakaa oma liiga" tms.

Tämä yhtiöittämisdilemmahan ei todennäköisesti ollut alasarjojen seurojen mielestä niin iso asia silloin vuosituhannen alussa, vaan kaikki puhuivat pelkästään liigan sulkemisesta ja sen vaikutuksista. Tiedä sitten, miten sulkemisneuvotteluissa tuo asia Mestis-seurojen edustajille esitettiin. Todennäköisesti tyyliin "Sarja siis suljetaan mutta vain kolmeksi kaudeksi. niinjaliigastatuleeseurojensaomistamaoy. No niin oliko muuta? Kokous päättyy!"

Viitaten viime aikaisiin keskusteluihin, joissa etenkin kende ja Jani82 ovat selvittäneet nykyistä tilannetta, on pakko sanoa että asiahan on omasta mielestänikin kuten Jani82 sen esittää. 14 seuraa omistaa liigansa. Mutta se, miten tilanne on tähän kehittynyt kymmenen vuoden aikana, onkin sitten toinen juttu. Silloin keväällä 2000 suurin uutinen oli, että liiga suljetaan kolmeksi kaudeksi. Ei ollut mitään puhetta siitä, kuinka liigan ei sen jälkeen olekaan pakko ottaa muita seuroja mukaan, koska nämä eivät ole yhtiön osakkaita.

No, nyt on kompromissi saatu aikaan ja tämähän sopii uskoakseni monille Mestis-seurojen kannattajillekin. Tuolla A-SM sarjajärjestelmälläkin on kaksi puolta; vaikka liigaseurat eivät sarjasta voikaan tippua, ei toisaalta alhaalta nouseminenkaan ole mahdotonta kuten Sport vuosi sitten todisti. Se on sitten toinen asia, miten sarjajärjestelmää muokataan jos toinenkin Mestis-seura sattuu nousemaan ja joukkuemäärä paisuu.
 

kende

Jäsen
Suosikkijoukkue
sport
Viitaten viime aikaisiin keskusteluihin, joissa etenkin kende ja Jani82 ovat selvittäneet nykyistä tilannetta, on pakko sanoa että asiahan on omasta mielestänikin kuten Jani82 sen esittää. 14 seuraa omistaa liigansa. .

Tottahan seuroilla siihen perustuslaillinen omistusoikeuden suoja ja kaikki ihana turva on, mutta niin kai on esim. Valiollakin kaikenlaisia omistusoikeuksia, mutta silti ei saa kusta muiden maidontuottajien päälle. Laki ei valitettavasti anna suojaa menettelyille, jotka vääristävät kilpailua. Armottomia vaihtoehtojahan on jopa radikaaleimmillaan yrityksen rakenteen myllertäminen siten, että voidaan jakaa kahtiakin tms. Mitäs siihen pitäisi näiden omistajien sanoa. He sanovat varmaan kuten Jani82, ää mä oon osakeyhtiöö tee pahaa vain yhdistyksille. Siinä rinnalla tällaisen tuomittavan toiminnan pelkkä kielto on pientä. Noh men, vi hörs, toivottavasti ei mene kauaa kun pääsee hakkaamaan pään sijasta nuijaa ja antaa punishmenttia SM-liigalle, taidan kuitenkin jo näillä tekstein olla jäävännyt itseni, haha.

Hartiapankilta hyvää tervettä kriittisyyttä myös dialogin vähyydestä liigan sulkemisprosessissa. Säälittävän itsearvoisesti lamaannuttiin suljetun liigan pyhään ykseyteen. Tulevaisuuskomission selvityksen puuttuminen kai johtui avaamisvalheesta, ihan hienoa. Oliko SM-liigalla tuolloin jotain konkreettisia tulostavoitteita joukkueille annettuna vai oliko tämä talouden parantaminen vain ns. tyhjä sana. Liigajoukkueet halusivat pois kilpailun, stressin, siksi liiga suljettiin. Liigajoukkueet eivät halunneetkaan takaisin tuuliseen porstuaan, ovi pysyikin kiinni. Sitten vilkaisuja avaimenreijästä, onko vihollinen (Mestis) jo kuollut? Nyt ovi raollaan viskotaan armopaloja, jees hommaa.
Millainenhan olisi Suomen jääkiekollinen maailma, kun ns. väärään aikaan ovi olisi revitty auki kännisen ja rahattoman Sepon (lue Sportin) toimesta, kun lunta paiskoi 2000-luvun taitteessa.

Nyt olisi kyllä paikallaan, että jokin taho tekisi kattavan selvityksen koko sulkemisasiaan liittyen, saataisiin vaikka kullanarvoista referenssiä jatkossa mahdollisiin tällaisiin kaavailuihin. Ei riitä, että Hjalmari sanoo, että vvvitsi mikä moka. Selvitys saisi olla mielellään kaikki Suomen sarjatasot huomioiva. Huom. tehtävä saattaa olla liian vaikea jääkiekkoväelle, suosittelen tutkimuksen ulkoistamista liiton elimiltä.
 
Euroopan superliiga 2012-2013 - Mestiksen kärkijoukkueiden mahdollisuus?

Mikäs on tilanne SM-Liigan ja Mestiksen osalla, jos tämä "Euroopan superliiga" toteutuu kaudelle 2012-2013? Mukaan Suomesta lähtisivät ainakin Jokerit, HIFK, Kärpät, TPS ja Tappara. SM-Liigaan jäisi näin ollen vain 9 joukkuetta. Tuskinpa kyseissä tilanteessa SM-Liigaa pelataan vain 9 joukkueella, eli olisiko esim. Mestiksen voittajalle suora paikka SM-Liigaan?

Keskustelu alkakoon!
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mikäs on tilanne SM-Liigan ja Mestiksen osalla, jos tämä "Euroopan superliiga" toteutuu kaudelle 2012-2013? Mukaan Suomesta lähtisivät ainakin Jokerit, HIFK, Kärpät, TPS ja Tappara. SM-Liigaan jäisi näin ollen vain 9 joukkuetta. Tuskinpa kyseissä tilanteessa SM-Liigaa pelataan vain 9 joukkueella, eli olisiko esim. Mestiksen voittajalle suora paikka SM-Liigaan?

Keskustelu alkakoon!

Nämä 5 joukkuetta ovat kuulemma lupautuneet osallistumaan superliigaan, mutta tässähän on ideana, että suomesta osallistuu 10 joukkuetta.
 

Banys

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jugurit
Nämä 5 joukkuetta ovat kuulemma lupautuneet osallistumaan superliigaan, mutta tässähän on ideana, että suomesta osallistuu 10 joukkuetta.
Olisikohan siis mahdollisuus SM-Liigan ulkopuolelta (KooKoo, Sport, Jokipojat, jne.) talouden, hallin, ym. ollessa kunnossa hakuvaiheessa osallistua myös Euroliigaan? Tämähän kuulostaa hullulta, mutta osallistuessa suuren sponsorin saaminen voisi helpottaa selvästi asioita ja mahdollistaa kaiken. KooKoo Venäjän tukemana Euroliigaan kiitos!
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Nämä 5 joukkuetta ovat kuulemma lupautuneet osallistumaan superliigaan, mutta tässähän on ideana, että suomesta osallistuu 10 joukkuetta.

Jotenkin ei nämä kansainväliset liiga suunnitelmat sytytä, ei sitten yhtään. Paljon mieluummin näkee oman suosikkinsa pelaavan oman sarjan voitosta (olkoon sarja sitten liiga tai mestis) kuin esim jotakin ruotsalaista tai venäläistä joukkuetta vastaan keinotekoisesti tehdystä tittelistä keinotekoisessa sarjassa. Isot rahathan niissä toki pyörii, mutta kauanko tuollainen sarja kestää hengissä? Jos liigaseurat oikeasti tuohon mukaan lähtevät, SM-liiga muuttunee 10 tai 12 joukkueen sarjaksi. Se olisi hyvä asia.
 

Kaspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyvin mielenkiintoista nähdä kuinka kansalliset sarjat muuttuvat mikäli euroliiga toteutuu. Jotenkin sellainen kutina että korkeimman ja toiseksi korkeimman tason suomalaiselle jääkiekolle muutos toisi lähinnä hyvää kehitystä.

Paljon mieluummin näkee oman suosikkinsa pelaavan oman sarjan voitosta (olkoon sarja sitten liiga tai mestis) kuin esim jotakin ruotsalaista tai venäläistä joukkuetta vastaan keinotekoisesti tehdystä tittelistä keinotekoisessa sarjassa.

Hieman huvittavaa lukea mestisosiossa puhetta keinotekoisesta sarjasta ja tittelistä, ellei puhuta Suomen toiseksi korkeimmasta sarjatasosta ja amatöörien SM-pokaalista vai minkä hirvityksen ne keksivät mestiksen voittajalle antaa kun siirryttiin 1.divisioonasta tuohon lähinnä koripallon mieleen tuovaan nykyiseen nimeen.
 

koukou

Jäsen
Suosikkijoukkue
KK
Toivottavasti kyseinen liiga alkaa ja liigasta tuo 5-6 isoa poistuu sarjasta.
Jo tämän päivän iltapulusta luetut Vuorisen ylimieliset kommentit pistivät tätä toivomaan. Noiden suurten poistumisen jälkeen 10+10 malli pystyyn täysin avoimena ja karsintasarjalla, kiitos.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Itse olen ajatellut, että sm-liiga muuttuu kymmenen joukkueen sarjaksi josta runkosarjan 8 parasta jatkaa pleijareihin ja 2 viimestä karsintaan mestiksen finaalijoukkueita vastaan. Joukkueet sm-liigassa 4 nyk. liigaseuraa + 6 mestisseuraa (Sport, KooKoo, Jokipojat, Jukurit, TuTo ja D Team)
 

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Näin alempien sarjojen kiekon ystävän kannalta Euro-liigan ja kansallisten sarjojen eriytyminen on ainakin alustavasti ehdottoman mielenkiintoiselta kuulostava näköala!

Ihan jo siksikin vaihtelu virkistäisi, että nämä täsmälleen samat 14 joukkuetta ovat pelanneet liigaa jo 10 vuotta.
 

Rocco

Jäsen
Noh, jos Suomesta viedään valtaosa nykyisistä joukkueista Euro-liigaan, sehän näivettää SM-Liigan vain hieman tasokkaammaksi Mestikseksi, mistä ei pääse nousemaan ylemmäs (jos Euro-liigasta tulee suljettu, kuten näyttää). Tilanne olisi sama kuin viimeiset 10 on ollut, ja suljetun ylimmän sarjan alapuolella ei elämää juuri ole.

On niin uskomattoman suuri riski tuollainen Euro-liiga, etten usko sen edes syntyvän. Kannattaisi vaan kehittää sitä omaa kotimaista sarjaa järkevästi, niin SM-Liigastakin saataisiin hyvä tuote.
 

P Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimen liigan karsinnat, Marcin Kolusz
Oliko tuossa futismaisessa Champions League-systeemissä muuta vikaa, kuin venäläisten öljyrahahanojen kausiluontoisuus? Siina sarjassa oli sopivasti pelejä liigan rinnalla, ja tasokin oli hyvä. Jopa tuomarityöskentely vaikutti olevan paremmalla tasolla kuin liigassa/MM-kisoissa, vaikka pääasiassa samat tuomarit siellä heilui.

Eurooppalainen joukkueurheilu on eurooppalaista urheilua, vaikka esikuva olisikin joku NHL-NBA. Täällä ei polkaista kaiken ulkopuolista ammattilaisliigaa käyntiin tuhoamatta juniorituotantoa. Miksi futiksessa toimiva malli, 80 % oman sarjan pelejä ja 20 % todella kovatasoisia europelejä, ei kelpaa lätkäpomoille? Tuo malli on vissiin "parissa" muussakin lajissa näyttänyt toimivan. Euroopassa.

NHL on miljardöörien harrastus, jossa miinusta tehdään reippaasti ja jatkuvasti. Miksi ammatilaiskeilailulle tv-katsojaluvuissa häviävä NHL on nostettu esikuvaksi?
 

Viljuri

Jäsen
Uudet sarjat tarjoavat joka tapauksessa mahdollisuuden muutokseen ylöspäin nykyisestä vääristyneestä kilpailutilanteesta, kun ja jos asiaa katsotaan Mestiksen näkökulmasta.

SM-liigan nykyrakenne on tarkoituksella suhmuroitu tekohengittämään muutamia rajatapauksia, jotka sattuivat suuren jaon hetkellä olemaan onnellisemmalla puolella. Ajan myötä erot SM-liigan pohjan ja Mestiksen kärjen osalta ovat vain kasvaneet.

Mikään ei viittaa siihen, että mitään positiivista asiassa tapahtuisi myöskään tulevaisuudessa, siis ilman todella näitä uusia kuvioita. SM-liiga voi tervehtyä eli joukkuemäärä supistua muutaman sopivan konkurssin kautta, mutta tämä ei vielä yksistään tarkoittaisi välttämättä mitään positiivista Mestiksen kantilta.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Eurooppalainen joukkueurheilu on eurooppalaista urheilua, vaikka esikuva olisikin joku NHL-NBA. Täällä ei polkaista kaiken ulkopuolista ammattilaisliigaa käyntiin tuhoamatta juniorituotantoa. Miksi futiksessa toimiva malli, 80 % oman sarjan pelejä ja 20 % todella kovatasoisia europelejä, ei kelpaa lätkäpomoille? Tuo malli on vissiin "parissa" muussakin lajissa näyttänyt toimivan. Euroopassa.
Tää on kyllä niin täyttä totta vaikka väärän sarjan puolella onkin. Itseänikin ihmetyttää miksei Euroopassa pelata suositummassa ja isompia rahoja liikuttavassa jalkapallossa yhteiseurooppalaista sarjaa? Logistisestikin tilanne olisi helpompi kun kovimmat sarjat pakkautuvat melko pienelle maantieteelliselle alalle keski-euroopassa.

Aika pahasti tuo näivettäisi Suomalaista kiekkoilua jos kymmenen neljästätoista pätkäistäisiin pois. Kuitenkin jäljellejäävän porukan laajentaminen kymmeneen joukkueeseen on mielestäni liikaa, mieluummin vaikka kahdeksan joukkuetta (esim. 4 + Sport, KooKoo, Jokipojat ja K-Vantaa) ja kahdeksankertainen sarja (56 ottelua). Vaikka silti varmasti olisivat tasoerot liian suuret.

Noh, itse pidän aika epätodennäköisenä koko hommaa, onhan noista eurooppaliigoista haihateltu jo 80-luvulta asti.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Itseänikin ihmetyttää miksei Euroopassa pelata suositummassa ja isompia rahoja liikuttavassa jalkapallossa yhteiseurooppalaista sarjaa?

Koska UEFA pisti kovan kovaa vastaan ja esti "superjoukkueiden" oman Liigan (Manu, Inter, RealMadrid, BayerMunchen etc.). Se kun olisi syönyt UEFA:n rahasampoa Mestareiden Liigaa.


Joko järki voitaa jälleen suomessakin?

http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=2218659&pos=no-tu
(SM-liiga sulkee taas ovensa)
 

Rocco

Jäsen

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Ei vittu, ei voi olla totta. Se oli sitten kiitos ja näkemiin monelle Mestis-seuralle jos näin on. Suljetun sarjan alla ei muut joukkueet elä, se on jo nähty.

Kyllähän moni mestis seura selvisi ja sopeutui edelliseenkin sulkemiseen ja kuinka moni joukkue siellä oikeasti oli kykenevä nousemaan tänä avoimuuden aikana? Jos koko toiminta perustuu haaveeseen, joka ei käytännössä ole realistinen, niin onko siellä ollenkaan oikeita ihmisiä organisaatioiden takana?

Toisaalta niinkuin sm-liiga puolellakin totesin, niin ruotsalaiset puuhastelijat voivat vielä saada koko paletin täysin ylösalaisin. Eli ei tässä varmaan suurta hätää ole. Jos eurooppalainen liiga tulee, niin sen alapuolella olevat sarjat ovat varmasti avoinna aina kansalliselle huipulle asti.
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
...ja kuinka moni joukkue siellä oikeasti oli kykenevä nousemaan tänä avoimuuden aikana?

Kaikilla oli mahdollisuus siihen kaukalon sisäpuolella, tarviiko muuta? Tai jos ei jonkun mielestä ollut, niin miksi eristää SM-liiga muista koska kilpailijoita ei ole? Kyllähän tämä sulkemisasia on täyttä typeryyttä.
 

Rocco

Jäsen
Kyllähän moni mestis seura selvisi ja sopeutui edelliseenkin sulkemiseen ja kuinka moni joukkue siellä oikeasti oli kykenevä nousemaan tänä avoimuuden aikana? Jos koko toiminta perustuu haaveeseen, joka ei käytännössä ole realistinen, niin onko siellä ollenkaan oikeita ihmisiä organisaatioiden takana?
Mieti nyt hetki itsekin... Vajaat kymmenen vuotta Mestiksessä elettiin kädestä suuhun, ja taisteltiin joka kausi selviytymistä vastaan, ja sitten kun Liiga on kaksi kautta auki niin pitäisi tuon vajaan kymmenen vuoden taantuma saada kuitattua heti Liigakuntoon?

Hellurei vaan sinnekin.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Kaikilla oli mahdollisuus siihen kaukalon sisäpuolella, tarviiko muuta? Tai jos ei jonkun mielestä ollut, niin miksi eristää SM-liiga muista koska kilpailijoita ei ole? Kyllähän tämä sulkemisasia on täyttä typeryyttä.

Siis ei tietenkään tarvita muuta. Kommentoin lähinnä sitä vastaan, että mestis seuroille tämä olisi "kiitos ja näkemiin". Joukkueet toimi suljetun liigan allakin ja nyt yht'äkkiä koko toiminnalta katoaisi pohja alta, koska viedään sellainen unelma, joka ei ollut realistisesti kuin ehkä yhden tai kahden joukkueen saavutettavissa. Itse en edes usko, että seurojen takana olisi tällä tavalla ajattelevia voimia, vaan enemmänkin sellaisia, jotka pyrkivät sopeutumaan uuteen tilanteeseen.

Edit. toki myönnän, että uusi tilanne tulisi haasteena.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Ei vittu, ei voi olla totta. Se oli sitten kiitos ja näkemiin monelle Mestis-seuralle jos näin on. Suljetun sarjan alla ei muut joukkueet elä, se on jo nähty.
Mutta kun näyttää etteivät ne elä avoimen liigankaan alaisena. Ehkä olisikin parempi ottaa käyttöön vain kabinettinousu jossa tietyt, tiukasti talouteen painottuvat kriteerit täyttävä joukkue nostettaisiin suoraan liigaan.

Ja katsotaan nyt miten ruotsalaisten liigan kanssa käy ennenkuin haudataan kaikki toiveet. Muutaman vuoden karsintatauko tekee vain hyvää joukkueiden talouksille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös