Jukka Jaloselle kenkää!

  • 439 093
  • 1 848

Diagonaali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaisjoukkueet
Tämän päivän esityksen perusteella esittäisin Jukka Jaloselle 5:n vuoden jatkosopimusta.

Hienoa voitto hienolla pelillä, eikä kolmannen erän syndroomakaan vaivannut muita kuin Vehasta.

Ja viittaan myös aikaisemmin esittämääni argumenttiin siitä, että jos tämä jätkä pystyy osoittamaan kompetenssinsa näissä kisoissa, niin Suomi-poijjaan pelaajamateriaalilla me tarvitsemme nimenomaan sellaisen valmentajan, joka pystyy tekemään keskinkertaisista pelaajista joukkueen.

Isojen egojen johtaminen ei luultavasti tule olemaan tärkein ominaisuus lähivuosina maajoukkuevalmentajalle.

Ja myönnän tämänpäivisen esityksen jälkeen liikuttuneena kyynelehtien kääntäneeni takkini Jalosen suhteen sataprosenttisesti.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Harmi, kun Dufva ilmoitti lopettavansa maajoukkueen valmentamisen näihin kisoihin. Jalonen ja Lehkonen jatkavat ja Jalonen valitkoon seuraajan Dufvalle. Kummola pysyköön kaukana tästä valinnasta.

Olisiko missään määrin mahdollista, että Dufvan lopettamispäätös johtuu siitä ettei kyseisestä hommasta saa palkkaa?
Voitaisiinko saada maajoukkueen peräsimeen täysipäiväisiä ja vain siihen työhön keskittyviä osaavia valmentajia mikäli heille saataisiin jonkun sponsorin kautta palkanmaksaja?
Nyt hommia tehdään oman työn ohella.

E:tokihan Jaloselle palkka maksetaan.
 

Rystylaukaus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Liverpool, idän sputnikit
Ei tämän

päivän peli mikään pelikirjavalmennuksen paraatimarssi ollut. Mertarannan toitottamasti hallinnasta huolimatta, kovin hyviä maalintekopaikkoja ei montaa ollut kahdessa ekassa erässä. Tosin ei vastustajallakaan. Lopussa hieman alkoi jännittää Masken Karlsson syndroomat, mutta onneksi niin ei käynyt.
 

Heinolan Gee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat
Teidän mieliksi Sihvonen lanseerasi ylpeänä juuri uuden termin:"minun uusi termi on valmennus-rohkeus"
Eihän valmennusrohkeus nyt mikään ihan tuore termi ole, Sihvosenkaan suussa. Olisikohan ollut vuosimallia 2009.

Itse olen vahvasti sitä mieltä, että tämä saatanan pelikirja-ajattelu on tuhoamassa suomalaisen kiekkoilun. Ei mitenkään voi toimia, että muutamaksi päiväksi koottu joukkue omaksuisi jonkun helvetin hienon pelikirjan jopa parin päivän varoitusajalla. MM-kisat pitäisi olla tapahtuma johon tullaan nauttimaan pelaamisesta oman mahdollisen pettymykseen päättyneen kauden jälkeen ilman, että pitäisi opetella parissa päivässä jotain uutta pelikirjaa. Ketä helvettiä se enää kiinnostaa paitsi valmentajaa?
Vieläkö teitä tosiaan on jäljellä? Minä jo luulin että vähintään dementia olisi teistä ne mehut vienyt mutta eipä näköjään. Meneillään on vasta "Huru-Ukon horinat"-vaihe.

Joukkue kisoihin on koossa reippaasti enemmän kuin "pari päivää", n. 2,5 viikkoa. On sitä parissakin päivässä koottu A-Maajoukkuetasolle toimiva/voittava pelikirja joka ei edes ole ollut ns.selkäytimistä kaivettu malli. Mitä parempi pelaajamateriaali on, sitä parempia pelaajat yleensä ovat oppimaan heille selitettyä tyyliä pelata. Johtava analyytikko on käyttänyt ilmaisua "imevät pelitavan itseensä kuin pesusienet". Näin ei tietysti aina automaattisesti ole koska ei jääkiekko mitään matematiikkaa tai fysiikan lakeja tottelevaa peliä ole. Kyllä tämän tason jätkien täytyy pystyä se pelitapa omaksumaan, ainakin jotenkuten.

Luojalle suuri kiitos ettei MM-kisat ole mikään menestymättömien pelaajien sambajuhla jossa pelataan kukanytmitenkin ja sinne päin, omaan playoff-pettymyksen täyteiseen pussiin.
----------
Jalonen saa tukeni, hänellä on se jo pitkään kyllä ollutkin. Hän on valmentaja jota ymmärtääkseni moni inhoaa juurikin sen takia että on tullut Sihvosen toimesta kovana pelikirjamiehenä ja osaajana tuolla saralla. Siihen kun lisätään pari itkemistä Liigapeleissä, NHL-EHT vertailu ja vaikkapa Jokisen poisjättäminen Vancouverista niin valitettavasti joillakin se antipatiamittari vaan täyttyy.

Arvostan sitä ajattelua että uskalletaan pelata hyökkäävästi vaikka materiaali ei parempi olekaan. Sietämätöntä on se jos ikäänkuin hyväksytään se että ollaan laadullisesti heikompia, ja aletaan vaan puolustaa ja vastahyökätä. Kun sulla on oikein hyvä hyökkäys(tässä tapauksessa en laskisi sitä tehtyjen maalien perusteella), niin se pitää sun pelaajat oikeilla raiteilla siinäkin vaiheessa kun vastustaja lähteekin hyökkäämään. Tietystikään se ei itsessään riitä, senkin jälkeen pelaajien täytyy tehdä vastustajan hyökätessä oikeita ratkaisuja, olla riittävän tehokkaita maalipaikoissa. Eikä hyvästä ylivoimasta/alivoimasta ja maalivahtipelistä haittaa ole. Oikeastaan päinvastoin. Joukkueella kuin joukkueella tulee lukuisia iltoja jolloin ne saavat pisteistään kiittää hyvää alivoima/ylivoimapeliä tai maalivahtia. Ei pelkkä 5v5 pelin onnistuminen aina riitä.

Mutta kuka onkaan Dufvan toimen jatkaja Leijonissa? Eihän tuo kolmosvalkun salkku välttämättä tarvitse mitään Liigaseuran ykkösvalmentajaa, eihän sitä ollut Dufvakaan aikoinaan. Jostain syystä vaikeaa kuvitella sinne mitään Kai Suikkasta tai Pekka Virtaa. Helpompi olisi nähdä joku Matikaisen tyylinen mies. Tsemppaava, samantyylistä ajattelua jääkiekon suhteen omaava, tulevaisuuden kova tekijä, sellaista tarvittaisiin.
Lehkosen Ika voisi olla kiva lisä ja jatkaisi hyvin tätä "mestisperinnettä" mutta taitaa mies olla riittävän kiireinen valmentaessaan KooKoota ja Viroa.

Ei kun hei, pitäähän mun jatkaa tätä jauhantaa saunakavereista. Ketäs muita selänpesijöitä Jalosella onkaan kuin Dufva ja Lehkonen? Kaarela?
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Saatat olla oikeassakin. En jaksanut lukea puoliakaan, olen kännissä.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Vieläkö teitä tosiaan on jäljellä? Minä jo luulin että vähintään dementia olisi teistä ne mehut vienyt mutta eipä näköjään. Meneillään on vasta "Huru-Ukon horinat"-vaihe.

Joukkue kisoihin on koossa reippaasti enemmän kuin "pari päivää", n. 2,5 viikkoa.
Johtava analyytikko on käyttänyt ilmaisua "imevät pelitavan itseensä kuin pesusienet".

Onhan meitä.
Osa porukasta on ollut kasassa sen 2,5 viikkoa. Viimeiset vahvistukset yleensä tulevat kesken kisojen, paitsi nyt, koska kieltäytyvät, ketaleet.

Tottakai joukkueella pitää jokin pelisysteemi, mutta että oikein joukkueen oma pelikirja, jonka jokaisen joukkueeseen tulevan, vaikka kesken kisojen, tulisi hallita.

Suurin kritiikkini kohdistuu tähän pelikirja-termiin. Se tekee pelistä liiallista tiedettä ja siksi pitäisi puhua vain pelitavasta, jota yksinkertaiset mahdollisesti lahjakkaatkin kiekkoilijat ymmärtävät ja uskaltavat pelata omilla vahvuuksillaan pelkäämättä joutuvansa sovitun pelikirjan ulkopuolelle.

Johtava analyytikko saa käyttää ihan mitä termejä vain ja keksiä liukuhihnalta uusia, sillä teitä opetuslapsia ja sanoman eteenpäin viejiä tuntuu olevan.

Älkää nyt saatana tehkö jääkiekosta mitään liian monimutkaista peliä!

Westerlundkin sen sanoi: pidetään jääkiekko pelaajien pelinä, eikä liiaksi valmentajien.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Teidän mieliksi Sihvonen lanseerasi ylpeänä juuri uuden termin:"minun uusi termi on valmennus-rohkeus"

Kaikki Sihvosen juttuja hiemankin enemmän lukeneet tietävät tämä termi on ollut Sihvosella käytössä jo varsin kauan. Varmasti en muista, mutta ennen Vancouveria Sihvonen tämän "valmennusrohkeus" termin toi esille ja hyvästä syystä.

Jalonen ei Vancouverissa uskaltanut valmentaa esim. Sakua ja Teemua, eli Jalonen ei vaatinut heiltä pelitavan totautusta 100%:sesti, vaan paskoi housuihinsa ja antoi heidän fleguilla ja surffailla kentällä ristiin rastiin miten halusivat.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Onneksi saatiin Jussi Jokinen pelastamaan Jalosen pesti. Noin housuun paskovaa joukkuetta tiukassa paikassa ei olla taidettu ikinä leijona rinnassa nähdä.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Jokaiseen ketjuun löytyy aina joku besserwisser joka viisastelee samat fraasit siitä kuinka termiä pelikirja ei saisi käyttää kun Sihvonen sitä ja Sihvonen tätä ja ookko valmentanu HÄ! Mikä tämän ketjun aihe taas olikaan...

Ketjuja ilman Sihvosfobiaa on yhtä paljon kuin Vancouver-ketju ilman Jussi Jokis-kitinää.

*****

Komeaa, rohkeaa peluutusta ja pelaamista Jalosen joukkueelta. Nyt näyttää siltä, että pelataan miehistön mukaista kiekkoa. Tässä ollaan vahvasti matkalla oikeaan suuntaan, etenkin tässä pelaajatuotannon vaiheessa.
 
Viimeksi muokattu:

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Lyhyet kommentit:

- Loistava peli Suomelta, kiitos niin Jaloselle kuin koko joukkueelle
- Tänään jokainen antoi kaikkensa: jopa Hytönen, Santala ym. keiden päälle täällä koko ajan syljeskellään (itsekin olen tähän sortunut) olivat hyviä. Santala pelasi mielestäni jopa erinomaisesti - ei turhaan ollut kentällä tärkeimmillä hetkillä.
- Miksi Suomi ei taklaa joka pelissä samalla tavalla kuin taklasi toisessa erässä?

Suomi paskoi Jalosen myötä allensa Saksaa vastaan kolmannessa erässä, mutta tänään sellaisesta ei ollut jälkeäkään. Suomi vei peliä lähes miten tahtoi, mutta ei Jalonen pysty vaikuttamaan yksittäisten pelaajien virheisiin, mitä jokaisessa ottelussa tulee. Ja USA:n maalit olivat sitä kuuluisaa Tre Kronoria parhaimmillaan, toisessa maalissa Puistola kylläkin pusutteli jäätä vähän väärään aikaan.

Jos tämän pelin perusteella pitäisi sanoa, niin ei missään nimessä kenkää Jaloselle. Loistava suoritus niin häneltäkin kuin koko joukkueeltakin.
 

pokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Minnesota Wild, Manchester United
Lyhyet kommentit:
Suomi paskoi Jalosen myötä allensa Saksaa vastaan kolmannessa erässä, mutta tänään sellaisesta ei ollut jälkeäkään. Suomi vei peliä lähes miten tahtoi, mutta ei Jalonen pysty vaikuttamaan yksittäisten pelaajien virheisiin, mitä jokaisessa ottelussa tulee. Ja USA:n maalit olivat sitä kuuluisaa Tre Kronoria parhaimmillaan, toisessa maalissa Puistola kylläkin pusutteli jäätä vähän väärään aikaan.

Tähän minun piti ottaa kantaa jo aiemmin. En oikein ymmärrä miksi Jalosen osuutta korostetaan Saksa-ottelun kolmannessa erässä. Enkä nyt välttämättä tarkoita ylläolevaa lainausta, vaikka sielläkin se Jalosen nimi tässä yhteydessä on. Herää väistämättä kysymys kuinka moni tähän ketjuun kirjottaneista on koskaan pelannut jääkiekkoa, salibandya tai jotain muuta joukkuelajia?

Valmentaja ei toisella erätauolla nimittäin täysin varmasti sano, että nyt pitää alkaa seiftaamaan johtoa. Eikä varsinkaan valmentaja, joka perustaa koko ajatuksensa pelistä kiekkokontrolliin. Kyllä siellä kopissa on sanottu, että pitää rohkeasti jatkaa pelaamista omalla systeemillä, ettei kaveri pääse mukaan peliin. Siinä erässä pelaajat sovelsivat ja alkoivat pelkäämään virhettä. Tuloksena oli laadullisesti melko heikko erä.

20 pelivuoteni aikana en ole muuten koskaan törmännyt tilanteeseen, jolloin tuossa tilanteessa valmentaja olisi käskenyt peruuttelemaan varmoilla kolmannen erän pois alta.

USA:n toinen maali menee edelleen Miettisen piikkiin. Aivan idioottimainen toivotaantoivotaan-passi maalin takaa boxiin, josta Jenkit pääsivät kääntämään vastaan. Puistola oli sijaiskärsijä.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
päivän peli mikään pelikirjavalmennuksen paraatimarssi ollut. Mertarannan toitottamasti hallinnasta huolimatta, kovin hyviä maalintekopaikkoja ei montaa ollut kahdessa ekassa erässä. Tosin ei vastustajallakaan. Lopussa hieman alkoi jännittää Masken Karlsson syndroomat, mutta onneksi niin ei käynyt.
Jos olet hiukankaan pitempään tämän tason lätkää seurannut, olet varmaan huomannut, että usein pelit etenevät juuri eilisen käsikirjoituksen mukaan. Ensimmäisessä erässä peli hiukan hakee vielä uomiaan, maalipaikat tulevat satunnaisista pienistä virheistä. Toisessa erässä yleensä parempi joukkue hallitsee tapahtumia, kuten Suomi eilen. Ja sitten kolmannessa tappiolla oleva joukkue aloittaa vimmatun takaa-ajon, kuten USA eilen.

Suomi sai ... ok pelikirjalla (vihaan tuon termin käyttöä) hallinnan itselleen ja onnistui hyvään aikaan johtomaalin tekemisessä. Sen jälkeen kaivettiin samasta kirjasta puolustussivut esiin, kun nurkkaan ahdistettu vastustaja teki sen, mitä tuossa tilanteessa kuuluukin tehdä. Ei Suomi passivoitunut, kuten Saksa-pelissä. Jenkit vain lisäsivät riskilläkin painetta suomalaisiin, jolloin peli usein menee juuri tuollaiseksi. Aivan ihailtavasti mentiin puolustusalueen kulmissa kiinni äijään, ja tyhjäksi jäänyt tila täytettiin oikeaoppisesti. Minusta tuo oli taktisesti erittäin kypsä peli Suomelta. Ja juuri siitä syystä nimenomaan tuossa kolmannessa erässä tuli niitä laadukkaita maalipaikkoja useampikin, kun päästiin hyvin vastahyökkäyksiin. Viimeistely vain hiukan tökki, kunnes Kapanen hoiti homman kotiin. Miettinen teki lopussa kardinaalimokan, mikä ei tasan tarkkaan kuulu kenenkään valmentajan pelikirjaan. Nupe tämän nosti aivan syystäkin esille studiossa.

Summa summanen: Suomi oli hyvin valmistautunut ja kaikki tiesivät, mitä kentällä pitää tehdä. Paitsi Miettinen siinä lopun yv:llä. Valmennukselle sulka hattuun.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Tähän minun piti ottaa kantaa jo aiemmin. En oikein ymmärrä miksi Jalosen osuutta korostetaan Saksa-ottelun kolmannessa erässä. Enkä nyt välttämättä tarkoita ylläolevaa lainausta, vaikka sielläkin se Jalosen nimi tässä yhteydessä on. Herää väistämättä kysymys kuinka moni tähän ketjuun kirjottaneista on koskaan pelannut jääkiekkoa, salibandya tai jotain muuta joukkuelajia?

Valmentaja ei toisella erätauolla nimittäin täysin varmasti sano, että nyt pitää alkaa seiftaamaan johtoa. Eikä varsinkaan valmentaja, joka perustaa koko ajatuksensa pelistä kiekkokontrolliin. Kyllä siellä kopissa on sanottu, että pitää rohkeasti jatkaa pelaamista omalla systeemillä, ettei kaveri pääse mukaan peliin. Siinä erässä pelaajat sovelsivat ja alkoivat pelkäämään virhettä. Tuloksena oli laadullisesti melko heikko erä.

20 pelivuoteni aikana en ole muuten koskaan törmännyt tilanteeseen, jolloin tuossa tilanteessa valmentaja olisi käskenyt peruuttelemaan varmoilla kolmannen erän pois alta.

USA:n toinen maali menee edelleen Miettisen piikkiin. Aivan idioottimainen toivotaantoivotaan-passi maalin takaa boxiin, josta Jenkit pääsivät kääntämään vastaan. Puistola oli sijaiskärsijä.


Kymmenen vuotta joukkuelajeja valmennuksen alaisuudessa pelanneena olen samoilla linjoilla kanssasi! Minä sanoisin saksapelin kolmatta erää pelin normaaliksi luonteeksi, mitä tapahtuu missä peleissä tahansa, kun kovista panoksista pelataan. On kuitenkin totta että varsinkin karvaus petti useamman kerran, mutta tärkein kuitenkin, että saksa ei päässyt hyville maalipaikoille.

Saksan kotiyleisö, Suomen kokematon joukkue sekä joukkueen yhteinen kasvu oli vielä vaiheessa. Toisaalta juuri tuo Saksa-pelin kolmas erä näytti olevan luonteeltaan ratkaiseva tekijä joukkueen kasvuprosessin kannalta.

Usa-peli oli kyllä hyvä peli! rohkea karvaus ja varsinkin pakit olivat kiekottomassa pelissä hereillä hyökkäys ja puolustuspäässä. Kerrassaan kaikki pelasi pelisuunnitelman mukaan!
 

Raibe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jälkeen KHL:n
Hyvä peli Suomen joukkueelta, ei kahta sanaa. Tämän verran enemmän kun Jalonen alkaa samaan peli peliltä irti jengistään, niin voi tästä vielä jotain tullakin.

Kuitenkin tämä oli pitkään aikaan ensimmäinen arvokisa-ottelu, jossa Suomen voidaan sanoa onnistuneen kokonaisuudessan joka erässä.

En lähtisi, tämän pelin perusteella vielä sanomaan, että Jalonen on se oikea koutsi, mutta kieltämättä hän osti ehkä ihan hyvän mittaisen jatkoajan oman valmennusuransa ratkaisemiseen plussan puolelle.
 

scholl

Jäsen
Mutta kuka onkaan Dufvan toimen jatkaja Leijonissa? Eihän tuo kolmosvalkun salkku välttämättä tarvitse mitään Liigaseuran ykkösvalmentajaa, eihän sitä ollut Dufvakaan aikoinaan.

Eikös kolmosvalmentajan ole tarkoitus olla joku, joka scouttaa muiden joukkueiden pelejä ja istuu mikrofoonin kanssa katsomossa antaen sieltä käsin vinkkejä vaihtoaitioon. Dufva on väärässä paikassa, kun on pelin aikana aitiossa.

Helpompi olisi nähdä joku Matikaisen tyylinen mies. Tsemppaava, samantyylistä ajattelua jääkiekon suhteen omaava, tulevaisuuden kova tekijä, sellaista tarvittaisiin.

Sellaista tarvittaisiin kakkosvalmentajaksi. Asetelma, jossa on kolme tavallaan samantyyppistä jätkää, on perverssi. Jokaisella valmentajalla pitäisi olla täysin toisestaan poikkeavat työnkuvaukset ja kompetenssit. Jaloselle kunnon tsemppari kakkoseksi ja sitten joku nuori valmentaja kolmoseksi sinne katsomoon. Jutilan voisi korvata Jyrki Lumpeella.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Ja taas tuo saatanan Jalonen sai lisäaikaa. Kyllä maajoukkueen valmentajan pitäisi 1. olla menestynyt seuravalmennuksessa enemmän kuin yhdessä seurassa (Jalosen liigaura sisältää lähinnä floppeja ja onnistuneen ajan Kerhossa) ja 2. valita parhaat pelaajat ja pelitapa kulloisenkin materiaalin mukaan eikä valita pelaajia oman pelitapansa mukaan.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Jo heitetään joku kritiikki Jalosta kohtaan, niin en ymmärrä mitä Kukkonen tekee kisoissa... Nytkin lätkäisi kiekon täydessä paniikissa verkkoihin viime minuutilla, ja näin aiheutti b-piste aloituksen omaan päähän. Miksei ottanut kiekkoa lapaansa, painanut sen kiinni laitaan ja tehnyt kaikkensa, että kiekko ei liiku siitä mihinkään. Toisinsanoen, miksei pelannut aikaa? Ei hermot riittänyt.. Tuollainen moka Venäjää tai Ruotsia vastaan ja peli olisi ollut 3-3.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Westerlundkin sen sanoi: pidetään jääkiekko pelaajien pelinä, eikä liiaksi valmentajien.
Westerlund - ja moni muu - olisi uskottovampi näin sanoessaan jos hän ei samaan aikaan nostaisi 100-200K€:n vuosipalkkaa (tai nosti valmennusaikanaan mikäli joku haluaa pilkkua viilata).
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Voi toisaalta ajatella niinkin, että oli ruorissa kuka tahansa koutsi, ei me saada parempia pelaajia kuitenkaan tähän hetkeen. Ei ehkä enää vuosiin. Eikä se ole Immosen, Kontiolan tai Aaltosen vika, että he kisoissa pelaavat kahdessa ensimmäisessä ketjussa. Ei ole parempia. Sivulauseessa voimme spekuloida, olisko siellä pitänyt olla Pirnes tai Voutilainen, mutta tulos olisi ihan sama. Ellei huonompikin.

Ei ole parempia pelaajia. Jos Saku ja Mikko Koivu, Olli Jokinen ja Niko Kapanen jäävät pois, keitä senttereitä päävalmentajalle jää jäljelle? Aivan, ei juuri ketään. Tai jää kyllä: Immonen, Kontiola, Hytönen, Lehterä jne., mutta ovatko he oikeasti MM-kisatason, NHL-tason tai olympiatason pelaajia ja ratkaisijoita? Eivät taida tällä hetkellä olla.

Jos mietimme tämän hetken joukkueen kahden ensimmäisen ketjun pelaajia, mielestäni siellä on tasan yksi varma kv.tason pelaaja, Sami Kapanen. Joo, hän täyttää tänä vuonna 37 vuotta! Puolustuksen suvereeni johtaja on Nummelin, tänä vuonna 38 vuotta. Voidaan ajatella, miten eilinen peli olisi mennyt ilman näitä kahta konkaria.

Nykyisillä ja tulevilla päävalmentajilla on kyllä haastelliset ajat edesään, ei voi muuta sanoa. Ja kun kiekkokontrolliin tulisi pyrkiä, riittääkö nykyisillä ja tulevilla suomalaispelaajilla edes perustaitotaso sellaiseen?
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ja taas tuo saatanan Jalonen sai lisäaikaa. Kyllä maajoukkueen valmentajan pitäisi 1. olla menestynyt seuravalmennuksessa enemmän kuin yhdessä seurassa (Jalosen liigaura sisältää lähinnä floppeja ja onnistuneen ajan Kerhossa) ja 2. valita parhaat pelaajat ja pelitapa kulloisenkin materiaalin mukaan eikä valita pelaajia oman pelitapansa mukaan.
Aika harva maajoukkuevalmentaja noita kriteereitä täyttäisi. Summanen voitti mestaruuden HIFK:ssa ja Jokereissa, eli hän kyllä, mutta esim Westerlundilla ei ole mestaruus kuin HIFK:sta. Doug Sheddeniltä ei vaadittu menestystä yhdestäkään seurasta (paitsi jos CHL:n Wichita Thunder ja Memphis Riverkings lasketaan). Jos näin tehdään, niin sitten seuraava päävalmentaja on joko Risto Dufva tai Kai Suikkanen, jos ei, niin sitten kumpikaan ei kelpaa.

Itseasiassa mieleeni ei tule yhtään aktiivi-valmentajaa joka olisi mestaruuden kahdessa seurassa voittanut, ei Rautakorpi, ei K.Jalonen ei edes Hannu Jortikka.
 

KJR_63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa. LA Kings
Todella hieno USA peli Suomelta. Tällä tavalla kun Suomi pelaa, niin Jalonen saa valmentaa vaikka eläkepäiviinsä asti. Tuo puhe siitä, että 3. erissä "Suomi paskoo" housuihinsa on myytti. On epärealistista kuvitella, että peli olisi vain hyökkäämistä. Välillä puolustetaan, välillä hyökätään ja lopussa katsotaan taululta numerot. Puolustus kuitenkin on se joka lopulta antaa taisteluilmeen ja mahdollisuuden voittaa joka ilta.
Minä kyllä epäilen, että tässä on pari viimeistä peliä menty Jalosen opeilla. Näin hyvää oman pään puolustuspeliä, missä maalitekosektorilla on jatkuvasti varmistus ("=aluepeliä"), ei maajoukkue ole pelannut pariin vuoteen. Ehkä Dufva on ottanut roolia taktiikan laadinnassa. Toivottavasti pakka ei hajoa enää turnauksen aikana.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Yllättäen HPK-taustaiset (Jukka-fanclubin jäsenet) kirjoittajat ovat voitetun ottelun jälkeen löytäneet tiensä tänne. Hiljaista oli männä viikonloppuna. Itse olen sitä mieltä, että Dufan mukana pois saisi mennä Lehkonen. Jos Suomi voittaa mitalin näissä kisoissa, niin Jalonen jatkakoon ainakin toistaiseksi.

Lisäksi toivon, että Jalosella ei ole palanut sillat poikki liian monen pelaajan (NHL) kanssa...
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Jos Suomi voittaa mitalin näissä kisoissa, niin Jalonen jatkakoon ainakin toistaiseksi..

No ei jumalauta. Meinaatko, että taas verhoudutaan siihen käsitteeseen, että kisat menivät aivan loistavasti, kun tuli mitali? Olympialaisissa kävi tuuri, kun tuli väsynyt Tsekki vastaan puolivälierissä ja saatiin kisat näyttämään hyviltä karjala-lippis seurakunnassa. Näissä kisoissa saattaa olla, että vastaan tulee Sveitsi, joka on pelannut edellisenä päivänä jatkoaikapelin Ruotsia vastaan, näin niin kuin esimerkkinä sanottakoon. Sinne pitää nyt saada valmentaja, joka saa tunteen peliin heti ensimmäisen pelin ensimmäisestä kiekonpudottamisesta lähtien. Näin lyhyessä turnauksessa pitää saada hurmos päälle heti, sillä hurmos voittaa yleensä taidon näissä karkeloissa. Jos Jalonen jatkaa, pelkään pahoin, että leijonat ei saa hurmosta päälle yksissäkään hänen kisoissaan. Tanska-pelimaisia esityksiä tullaan Jalosen aikana näkemään vielä monia.
 

ahal

Jäsen
Voi toisaalta ajatella niinkin, että oli ruorissa kuka tahansa koutsi, ei me saada parempia pelaajia kuitenkaan tähän hetkeen. Ei ehkä enää vuosiin...

Jos mietimme tämän hetken joukkueen kahden ensimmäisen ketjun pelaajia, mielestäni siellä on tasan yksi varma kv.tason pelaaja, Sami Kapanen. Joo, hän täyttää tänä vuonna 37 vuotta! Puolustuksen suvereeni johtaja on Nummelin, tänä vuonna 38 vuotta. Voidaan ajatella, miten eilinen peli olisi mennyt ilman näitä kahta konkaria.

Nykyisillä ja tulevilla päävalmentajilla on kyllä haastelliset ajat edesään, ei voi muuta sanoa. Ja kun kiekkokontrolliin tulisi pyrkiä, riittääkö nykyisillä ja tulevilla suomalaispelaajilla edes perustaitotaso sellaiseen?
Samoilla linjoilla Viltsun kanssa. Ja luultavasti monen muunkin. Tähän on tultu suomikiekossa, ja noin seitsemää lihavaa vuotta uhkaa seurata seitsemisen laihempaa kiekkokautta. Periaatteessa ihan luonnollista. Kansainvälisissä peleissä näkee hyvin, kun tempo ja pelinopeus nousevat pari pykälää, että monilla liigapelureilla ei vaan riitä rahkeet eikä putki kulje riittävän liukkaasti. Aikaa ei ole hukattavaksi ja silloin ratkaisut on tultava selkäytimestä. Ja jos et ole ihan 100-prosenttinen pelimies, virheitä tulee.

Nykyjoukkue on kutakuinkin parasta mitä oli saatavissa jalkeille. Tähtiä ei joukossa ole veskareita lukuun ottamatta, ja silloin on ainoa mahdollisuus pelata kunkin vahvuuksia hyödyntäen - joukkueena. Kuten Jalonen taisi mainita, yhtä harkkapeliä lukuun ottamatta eilinen oli tuolla kokoonpanolla vasta 3. matsi. Joten ihmeitä ei sovi liioin odottaa. Mutta jos asenne ja kuntopuoli pysyvät hyvänä, 7-pelissä voi odottaa hyvällä syyllä jo parempaa.

Suomessa ei noita ylivoimaisia, kansainvälisesti kuuluisia kiekkovalmentajia (pl. Sihvonen) liioin ole, ja silloin on luontevaa, että aktiiveista parhaat saavat mahdollisuuden näyttää kykynsä 2-3 vuoden periodilla. Suomen (maajoukkueen) pelitavalliset perusteet lienevät kärkivalkuille likipitäen selvät, joten kulloisellakin valmentajalla korostuvat asiat ovat hienosäätöä. Jalonen on pitänyt johdonmukaisesti tyylinsä koko ajan ja pelaajien kommentit viittaavat luottamukseen. Ehkä joitakin nhl-pelureita lukuun ottamatta. Kukaan valmentaja ei tässä suhteessa voi olla kaikkien mieleen.

Annan tässä vaiheessa JJ:lle "täyden tuen" (heh) loppuun asti. Seuraavaa, ylivoimaista ehdokasta ei ole näköpiirissä, joskin esim. Suikkasta, Rautakorpea ja kumppaneita varmaan jossain vaiheessa mietitään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös