HIFK:n peliesitykset kaudella 2009-10

  • 521 162
  • 1 969

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä, näen sen sarjataulukosta.

Ja sanomalla toivoisin menestystä, tarkoitin siis runkosarja voittoa ja mahdollisesti kultaa, mikäli Ässät ei siihen kykene.
Hifkille en laske menestykseksi neljättä tai viidettä sijaa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Viime viikon 3 pelistä olisi pitänyt saada n. 6 pistettä ja saimme 3. Iso moka ei minusta ollut eilisen Ässät-pelin häviäminen, vaan mitenkään Tapparaa väheksymättä se 4-6 tappiopeli Tapparalle oli todella typerä häviö Nordiksella. Vieraissa 3 pistettä 2 pelistä on ihan normaali suoritus HIFK:lta, ei valittamista. SM-liiga on kaudella 2009-10 hyvien kotijoukkueiden sarja ja Ässät on eilisen HIFK-voiton jälkeen saanut tasan 2p/ottelu 17 kotipelistä. HIFK on saanut nyt vieraspeleistä 1,33p/ottelu. Blues, Pelicans ja Ilves ovat ainoat kolme joukkuetta, joiden kotipelit eivät suju merkittävästi paremmin kuin vieraspelit ja ne kolme joukkuetta miehittävät sijat 12, 13 ja 14 sarjataulukossa 9.1.2010 pelien jälkeen ja ne ovat ainoat kolme joukkuetta, joiden kotipelisaldo on alle 1,5p/ottelu. Vieraspeleistä vain Lukko on saanut yli 1,5p/ottelu ja raumalaiset ovat saaneet pisteitä vieraista 1,75p/ottelu.
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Meneeköhän nämä asiat just näin, että katsellaan vain tilastoja ja todetaan, että ihan normaali suoritus? Minä en tiedä, mutta epäilen.
Joku Jokerit on kuudesta viimeisestä ottelusta pelannut vain yhden vieraissa, HIFK taas kaksi kotona, joista kummatkin hävittiin ja neljä vieraissa, josta yksi voitto, Blues on pelannut kaksi kotona ja saanut kokoon yhden pisteen.....
Maaleja on tehty erimäärä ja eri tilanteissa, oikealta tai vasemmalta, läheltä tai kaukaa. Veskarit on imaisseet tai sitten ei.... Näihin voi hukkuakin, jos niin haluaa.

Minun mielestäni näitä tilastoja voi lukea ihan miten haluaa. Jokainen ottelu sisältää vielä erilaisia tekijöitä, jotka ovat tilastojen ulkopuolella.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Joo, olet ihan oikeassa Svante, osittain. Ei tilastoista voi päätellä kuin osan siitä miten pelien pitäisi päättyä. Yksi osa Porin tulokselle oli se, että HIFK.n edellinen peli päättyi n. klo 20.40 pe-iltana ja Porin peli alkoi heti perään n. 20 tunnin päästä Turun pelin loppumisesta. Ässillä oli perjantaina vapaapäivä peleistä. Tämä on yksi osaselitys kehnolle tulokselle Porista, kuten se. että Ässät on erittäin hyvä kotijoukkue kaudella 2009-10. Kolmas tekijä on HIFK:n joulukuun alusta jatkunut otteluiden lopputulosten alisuorittaminen, poikkeuksena 8.1.2010 TPS-peli. Neljäs tekijä on mv- ja puolustuspelin sekavuus, jossa iso syy on se, että nyt on taas kerran jo kolmas ykkösmaalivahti HIFK:n maalissa. Aloitettiin Niemisellä, sitten Lundellilla ja nyt on Norosen vuoro todistaa olevansa HIFK:n ykkönen ja runkosarjasta on pelattu vasta n. 60% (35/58), aikamoista säätämistä.

Jos taas ei hyväksytä mitään selityksiä sille, että kaikkia pelejä ei aina voiteta, niin turha tässä on vääntää tämän enempää tai minä en ainakaan viitsi osallistua sellaiseen jankutukseen.

Edit. Tiedän, että täällä ei varsinaisesti "rakasteta" todennäköisyyslaskentaa, mutta ihan kiusallani laskin todennäköisyydet Veikkauksen pitkävedon kertoimilla jälkikäteen Turun ja Porin 8. ja 9.1.2010 peleihin.

Tässä osa niistä:
HIFK saa 3 pistettä TPS- ja Ässät-peleistä n. 33%
HIFK saa 0 pistettä n. 17,5%
HIFK saa 6 pistettä n. 13,5%
HIFK saa 1,2,4 tai 5 pistettä, jokainen erikseen n. 8-10,5%

Nyt toteutui todennäköisin vaihtoehto 3 pistettä kahdesta vierapelistä peräkkäin, mutta ei sekään todennäköisyys ollut suurempi kuin tuo n. 1/3.
 
Viimeksi muokattu:

Stigu

Jäsen
Meneeköhän nämä asiat just näin, että katsellaan vain tilastoja ja todetaan, että ihan normaali suoritus? Minä en tiedä, mutta epäilen.
Joo, kyllähän näillä tilastoillakin voi ihan mukavasti selitellä, että kaikki on hyvin, vähän samaan tapaan kuin tuolla "Nyt on ihan infernaalinen treeniputki menossa"-mantralla.

Ainoa tilasto, mihin itse uskon, on täälläkin aikaisemmin mainittu fakta, että 13.11 2009 pelatun Narrit-matsin jälkeen on IFK:n peli paitsi tilastolliisesti, myös näkö-,tunto- ja kuulo- haju- ja kosketushavaintojen mukaan ollut sitä taattua vanhaa scheissea. Siinä ei paljon lohduta tilastot tyyliin "jokaisen tiistai-ottelun tosten erien parittomat minuutit ollaan pelattu tilastollisesti hyvin kaikissa konsonanteilla alkavissa vierashalleissa", ym. liirumlarumit.

Fakta on se, että IFK:n peli on takalukossa, ja oma naisenvaistoni sanoo, ettei Nokka sitä takalukkoa kykene aukaisemaan. Ihan niinkuin ei kyennyt siihen viime vuonnakaan. Ja itse ainakin uskon, että IFK oli syyskaudelle lähdettäessä hieman edellä harjoittelumäärissä ym. muita joukkuieta, ja napsi sen takia noita pisteitä ihan kiitettävästi. Nyt tuo etumatka on kurottu umpeen ja ollaan periaatteessa aivan samassa tilanteessa kuin viime kaudella. Peli ei toimi, mutta IFK tulee pelaamaan kauden lopun tutulla Nokkamaisella pelillä: sama jengi esiintyy kentällä, pelaa samalla kaksissivuisella pelikirjalla ilman mitään kokoonpano- tai taktisia muutoksia. Näinhän kävi viime kaudellakin: Nokka yritti saada tuota "edarijoukkuetta" omaan sapluunaansa huolimatta siitä, että sokeakin näki kilometrien päähän, että jengi olisi Nokan kaksisvuisen pelikirjan asemesta pitänyt saada pelaamaan omilla vahvuuksillaan. Tällä kaudella Nokalla on vielä suurempi syy yrittää pakottaa jengiä omaan sapluunaansa: Nokka on saanut valita joukkueeseen halauamansa pelaajat.

Viimeiseen säälipleijaripaikkaan, kymmenenteen sijaan on eroa tällä hetkellä 10 pistettä. Oma ennustukseni on, että IFK:n lioppukausi sujuu siten, että IFK voittaa aina silloin tällöin yhden ottelun, häviää pari matsia siinä välissä, ja kauden loppupeleissä IFK taistelee juuri tuosta kymmenennnestä paikasta, vain tippuakseen sääleistä ensimmäisellä kierroksella. Kauden loputtua Nokka heittää normaalit: "Joukkue ei ollut valmis"-kommentit höystettynä "joukkueen hyvä syyskauden vire katosi"-kommentteihin, mainitsematta sanallakaan omaa panostaan joukkueen suoritukseeen.

Ja kausi 2010-2011 jatketaan sitten samoin sävelin, samoilla sankareilla.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC

Kyllähän tässä kirjoituksessa paljon asiaa on, mutta ihan näin synkkänä en itse näe tilannetta. Samaa mieltä kyllä siitä, että HIFK:n peli on juuri nyt pahassa takalukossa. Peli näyttää samalta kuin auton ajaminen käsijarru päällä.

Toinen asia mitä en itse ymmärrä on se, että HIFK tuntuu ihan vapaaehtoisesti luovuttavan pelinhallinnan heti alussa vastustajalle eli otteluihin lähdetään ikäänkuin sukkasilleen ja varmistelemaan omaa maalia ja pelaamaan 0-0. Kaikkihan tietävät kuinka hyvin tämä sopii HIFK:lle.

Varsinkin kotona pitäisi ensimmäinen kymppi vetää poikkeuksetta hullun kiilto silmässä ja ihan aina. Vieraissa vähän vastustajasta riippuen sitten taktiikkaa voi vähän miettiä. Silti edelleen HIFK vie aika montaa vastustajaa tässä liigassa halutessaan fyysisyydessä ja tätä etua meidän pitäisi käyttää vielä enemmän hyväksi.

Itse uskon, että Nokka on oikea henkilö kääntämään tämän pelillisen kriisin jälleen oikeaan suuntaan, mutta se ei tapahdu ilman uusia pelaajahankintoja. HIFK tarvitsee aivan selvästi yhden uuden hyökkääjän, joko sentterin tai laiturin tai sitten ns. sentterilaiturin. Samoin pakisto tarvitsee yhden kovan luun lisää playoff-pelejä varten.

Kun ilmeisesti fyrkkaa ei ole jäljellä kuin yhteen hankintaan, niin ainoastaan pelaajavaihdot tullevat kyseeseen, mikäli uusia pelaajia tulee jengiin enemmän kuin yksi.

Itse tekisin radikaalin ratkaisun ja yrittäisin päästä Hirsosta eroon jo ennen kauden päättymistä. Hirso lihoiksi ulkomaille ja Wirtanen ykkössentteriksi. Wirtasen tilalle neloseen minä yrittäisin saada alle oman tasonsa Kärpissä pelanneen Saarenheimon. Nythän meillä menee täysin hukkaan yksi liigan vaarallisimmista snipereista eli Haataja. Tuttu tutkaparin osa vierelle ja JP voisi olla varsin kova luu keväällä. Samoin Luttinen on aivan turha kaartelija HIFK:n rosterissa tällä hetkellä. Luttinen vaihtokaupalla jonnekin muualle ja sisään astetta taitavampi kaveri.

Huvittavaa meidän pakistossa on tällä hetkellä se, että selkeästi surkein pelaaja tällä hetkellä pakistossa on Ross Lupaschuk. Jopa Haverinen pelaa tällä hetkellä paremmin. Yksi kolmikosta Clarke, Söderholm, Lupaschuk ulos ja tilalle Joe Rullier tai Kristian Kudroc ja puolustus on valmis kevään mittelöihin. Nybari voisi myös piruuttaan kysyä, olisiko Aleksi Holmberg saatavissa vuokralle HIFK:hon loppukaudeksi. Mies paikkaisi tällä hetkellä kenet tahansa tuosta meidän pakiston kolmen koplasta, jotka aikaisemmin mainitsin.
 

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huvittavaa meidän pakistossa on tällä hetkellä se, että selkeästi surkein pelaaja tällä hetkellä pakistossa on Ross Lupaschuk. Jopa Haverinen pelaa tällä hetkellä paremmin. Yksi kolmikosta Clarke, Söderholm, Lupaschuk ulos ja tilalle Joe Rullier tai Kristian Kudroc ja puolustus on valmis kevään mittelöihin.

Lupa on viime aikoina saanut kolosaalisen määrän paskaa niskaansa, ja suurin osin ihan syystä.
Kannattaa kuitenkin muistaa sellainen asia, että Lupa tuli IFK:hon kesken kauden pelaamattomana. Vaikka olikin treenannut itsenäisesti, niin ei kunto voi kuitenkaan olla ihan sama kuin niilä jotka ovat saaneet ehjän kesän jengin kanssa ja päälle harkkapelit ja n. 10 liigapeliä. Kun nyt sitten joukkue ilmeisesti kiskoo kovaa treenipätkää niin tämä tietenkin näkyy eniten niissä joilla kunnossa oli vähän takamatkaa kun hevoskuuri alkoi. Varsinkin jos Ross on joutunut kiskomaan vähän ekstraa jotta olisi keväällä samassa kunnossa kuin muut.

Itseäkin alkaa hiukan jännittämään nämä peliesitykset. Torstain kotipeli olisi jo voitettava. Ikävä kyllä tämä asetelma jossa ollaan suosikki paikallisessa ei oli IFK:lle ikinä oikein sopinut. Toivotaan, että Nordiksen kotitaika pitää.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olin eilen katsomassa tuon Ässät pelin ja Ässät kuroi materiaalieron umpeen ja meni reilusti ohikin asenteella ja luistelulla. HIFK pelasi löysästi ja oli joka tilanteessa myöhässä. Eihän siihen muuta vaadittu.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yksi kolmikosta Clarke, Söderholm, Lupaschuk ulos ja tilalle Joe Rullier tai Kristian Kudroc ja puolustus on valmis kevään mittelöihin. Nybari voisi myös piruuttaan kysyä, olisiko Aleksi Holmberg saatavissa vuokralle HIFK:hon loppukaudeksi. Mies paikkaisi tällä hetkellä kenet tahansa tuosta meidän pakiston kolmen koplasta, jotka aikaisemmin mainitsin.

Olen kanssasi samaa mieltä eli oheinen kolmikko ulos ja uutta äijää tilalle. Rullierin osalta toivo lienee mennyt, sillä vain täysin ammattitaidoton organisaatio jättäisi tarjoamatta hänelle sopimusta try outin jälkeen. Harmi - olisi juuri sitä mitä tarvittaisiin. Holmbergin ottaisin ihan milloin vaan ja kyllä kai Ilveksen pelaajaruletin alkamisen aikaan kannattaa olla hereillä. Mutta ei Hulkkonen eikä Tukio! Kellään Faheyn tai Mikko Turusen numeroa?
 

McJugi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Aika pitkälti samoilla mietteillä on allekirjoittanut teroittanut partateriään ja pari kertaa vienyt ne jopa ranteille asti. Viimeinen silaus vielä kuitenkin on puuttunut, sen verran uskoa pitää olla ainakin toistaiseksi.

Joukkueen asenne ja peli-ilmehän on ihan kaamea, enkä voi edes kuvitella mistä tuo on sinne pesiytynyt. Onko se vaan sitä, että alkukauden ylivoimaisuus ja yllättävän hyvin kulkenut peli on jättänyt joukkueen leijumaan ja nyt kun muut ovat treenanneet normaalisti oman pakettinsa kuntoon on IFK jäänyt laakereilleen lepäämään ja kuvitellut, että tämä riittää ja näillä mennään finaaleihin asti? Toivottavasti tämä ei jälleen kerran ole niin.

Stigu on ihan oikeassa siinä, että tuohon syvään koomaan uponnutta joukkuetta ei herätä kuin pelaajamuutokset tai valmentajan vaihdos. Nokkaa ei voida pistää ulos ainakaan tällä kaudella enää, koska tyhmät sorvasivat juuri vuoden jatkopahvin. Eli yksi tai kaksi uutta jannua sisään ja pari ulos/vaihtoon kylmästi ja samalla viesti koko joukkueelle, että jos tämä jatkuu, se on soronoo vaan sitten muille myös.

Toivon, että jotain tälläistä tapahtuu vielä hyvissä ajoin ennen ratkaisevia kierroksia, koska sitä eroa pitäisi pystyä taas kuromaan umpeen ja se paketti ajoissa kasaan. Jos sinne viimeisille kierroksille ja sääleihin tai mihin vaan lähdetään paketti sekaisin ja veitsi kurkulla joka erä, tiedetään miten siinä käy.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Olen kanssasi samaa mieltä eli oheinen kolmikko ulos ja uutta äijää tilalle. Rullierin osalta toivo lienee mennyt, sillä vain täysin ammattitaidoton organisaatio jättäisi tarjoamatta hänelle sopimusta try outin jälkeen. Harmi - olisi juuri sitä mitä tarvittaisiin. Holmbergin ottaisin ihan milloin vaan ja kyllä kai Ilveksen pelaajaruletin alkamisen aikaan kannattaa olla hereillä. Mutta ei Hulkkonen eikä Tukio! Kellään Faheyn tai Mikko Turusen numeroa?

Ajattelin, etten tule tänne palstalle lukemaan, koska täältä ei ikinä löydy järkevää tekstiä tappioiden alla. Lupaschuk ulos ja Rullier tilalle. Terve. Niin ja Holmbergia tässä juuri tarvittaisiin, tietenkin.

Eiköhän nyt vain uskota siihen, että joukkue saa pakan kasaan seuraaviin peleihin. Kyse on vain itseluottamisen puutteesta, josta päästään eroon onnistumisilla. Vai muistaako enää kukaan kuinka hienoa lätkää ifk pelasi marraskuussa? Siellä oli muuten samat jätkät kentällä silloin.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ajattelin, etten tule tänne palstalle lukemaan, koska täältä ei ikinä löydy järkevää tekstiä tappioiden alla. Lupaschuk ulos ja Rullier tilalle. Terve. Niin ja Holmbergia tässä juuri tarvittaisiin, tietenkin.

Eiköhän nyt vain uskota siihen, että joukkue saa pakan kasaan seuraaviin peleihin. Kyse on vain itseluottamisen puutteesta, josta päästään eroon onnistumisilla. Vai muistaako enää kukaan kuinka hienoa lätkää ifk pelasi marraskuussa? Siellä oli muuten samat jätkät kentällä silloin.

Ihan mukava että oot kuitenkin tullut palstalle, saadaan ajatusten vaihtoa. En tiedä kuinka aktiivisesti HIFK:n pelejä olet käynyt katsomassa, mutta omat ehdotukseni perustuvat viimeksi kuluneen 15 pelin jaksoon. Rullier pelaa tällä hetkellä parempaa puolustuspeliä kuin Lupaschuk ja Holmberg on ainakin mun mielestä ollut tällä kaudella vähintään yhtä hyvä kuin Clarke/Söderholm.

Mielestäni edellämainittu kolmikko on alisuorittanut pitkään ja on tarve reagoida. Yksi syy reagointiin löytyy mm. plus-/miinustilastosta. Usko ja optimismi ovat hienoja asioita ja totta kai toivon että nykyisellä rosterilla voitettaisiin mestaruus. Samansisältöisiä kommentteja oli palstalla esimerkiksi 5 ottelua sittenkin - monta pistettä ollaan saatu viidessä viimeisessä matsissa?
 

Stigu

Jäsen
Stigu on ihan oikeassa siinä, että tuohon syvään koomaan uponnutta joukkuetta ei herätä kuin pelaajamuutokset tai valmentajan vaihdos.
Sen verran selvennykseksi, että en usko, että pelaajamuutokset esim. uusien pelaajien muodossa vaikuttaisivat sinällään IFK:n peliin. Tarkoitin pelaajamuutoksilla sitä, että jos esim. pakki C tekee pelistä toiseen erittäin amatöörimäisiä virheitä, hänet hyllytettäisiin parin pelin ajaksi sen sijaan, että hänen annetaan jatkaa pelistä toiseen. Tai, jos joukkueen tähtihyökkääjä H esittää aneemsia otteita, hänelle annettaisiin peliaikaa alemmista ketjuista.

Nokalle tällainen joukkueen herättely on vierasta. Hänelle IFK on kuin käynnistyshäiriöinen auto: Perkele, kaikki osat on hankittu Vehosta: täytyyhän auton käynnistyä ennemmin tai myöhemmin. Ja sitten kun Nokka on junnannut auton akun loppuun 10 minuutissa, toteaa hän:" auto ei ollut valmis käynnistymiseen". Hieman avarakatseisempi valmentaja sen sijaan ottaisi käynnistyksen ajaksi 1500 Watin sumuvalot pois päältä, vaihtaisi varmuuden vuoksi tulpat, tsekkaisi ettei akku ole vuosimallia -59, tarkistisi sopiiko ruohonleikkuribensa sittenkään Audi Quattroon, ja tekisi vielä lämpömittarin pakkaslukemista -37 astetta omat johtopäätöksensä. Mutta ei Nokka: auto on joko valmis käynnistymiseen tai sitten ei ole.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Ajattelin, etten tule tänne palstalle lukemaan, koska täältä ei ikinä löydy järkevää tekstiä tappioiden alla...

Eiköhän nyt vain uskota siihen, että joukkue saa pakan kasaan seuraaviin peleihin...

Kyllä täällä mielestäni järkevääkin tekstiäkin on paljon ollut tappioden keskellä. Tottakai tekstien sävy on harmaampaa kuin marraskuussa, aivan kuten IFK:n pelikin. IFK ei ole kohta kahteen kuukauteen pelannut sillä tasolla, millä se pystyy pelaamaan. Joukkue on paperilla kovempi kuin elävässä elämässä. Ja se on sellainen juttu, mitä en oikein ymmärrä. Jatkuvaa alisuorittamista siis.

Ei tässä pyyhettä olla kehiin heitetty, mutta hieman masentunut olo on kylläkin. Runkosarjan 2-paikka oli hyvin haarukassa, ja 6-rajaan oli hyvä pesäero. Nyt ei ole enää kumpaakaan, ja tuo kaikki meni siis alle 1,5 kuukaudessa.

No, uutta matoa vaan koukkuun, mutta toivottavasti tämä tappiorupeama ja konttaus oli nyt tässä... ja suunta lähtee jyrkkään nousuun niin pisteiden suhteen kuin pelillisestikin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kyllähän se niin on, että eräällä tavalla tilastot ovat lahjomattomia. Siis myös tilastojen mukaan HIFK:n viimeaikainen suoritus on ollut aneemista ja huonoa. Paras mahdollinen tilasto koko liigaan on aina vaan sarjataulukko. Niin kauan kuin sillä ratkotaan runkosarjan loppusijoitukset, muut tilastot ja tuntumatkin ovat runkosarjamenestykselle alisteisia. Näin se on aina ollut. Runkosarjassa HIFK:n pistekeskiarvo 1,63 on 4. paras ja kerrankin ollaan runkosarjassa myös tällä sijalla. Paremmista jengeistä Lukon 2,11 on ihan ufoa koko muulle liigalle edelleen. Rupeaisin Raumalla jo siivoamaan toria mestaruusjuhlia varten. Nyt tähän uskon minäkin. Sijat 2 ja 3 eli Kalpa ja Jyp ovat pistekeskiarvossa 1,82 ja 1,73. Viidentenä oleva Kärpät on käytännössä HIFK:n kanssa tasoissa, 1,62. Tämän jälkeen tulee pieni gappi Tapparaan.

Hyvät uutiset: Ei ole vieläkään aitoja vaaran merkkejä siitä, että HIFK putoaisi sijan 6. huonommalle puolelle. Matseja pelataan ristiin ja oma HIFK:mmekaan ei siis etene 0 pisteen keskiarvolla. Tänä vuonna mentäneen suoriin pleijareihin ja kotietukin on yhä realistinen. Ei sarjan taso nyt niin huikea ole. Hyvä uutinen on edelleenkin myös runkosarjapisteille alisteinen maalintekotilasto. En itse asiassa muista kautta, milloin HIFK olisi viimeksi ollut plussalla tehtyjen ja päästettyjen suhteen tässä vaiheessa? Sheddenin kausi, pakko olla. Huolimatta rämpimisestä ja siitä, että varsinkin viime aikoina on päästetty liikaa, HIFK on kaikessa paradoksaalisuudessaan noussut viikon sisään liigan parhaaksi maalintekijäksi jaetulle sijalle Lukon kanssa! Kyllä, vielä viime viikolla oltiin kakkosia, nyt HIFK ja Lukko ovat pelanneet molemmat 35 matsia ja tehneet 110 maalia, keskiarvo 3,14. Se, että HIFK päästää liikaa, näkyy erittäin korostuneesti kolmen edellisen ottelun saldoista. Tehtyjä: 4 (Tappara) - 4 (TPS) - 2 (Ässät), pisteitä 0-3-0. Siis kolmeen otteluun 10 maalia, 3,33/matsi ja pisteitä tasan 1,0 keskiarvolla. Ei tässä mätä mikään muu kuin maalien päästäminen ja HIFK menee Nokasta riippumatta täysin Norosen varassa. Niin simppeliä tämä on. Tapparaa ja Ässiä vastaan HIFK:n maalivahtipeli oli paskaa, TPS:ää vastaan erinomaista. Ja yllätys yllätys, pinnat tulivat TPS-matsista.

HIFK tällä kaudella on oikeasti melko ainutlaatuinen tilastopoikkeama - tottakai. Kyllähän rämpimiseen kuuluu yleensä se, että aivan kaikki menee päin vittua. Kalpat ja kumppanit käyvät huonot aikansa läpi lähinnä maalintekonsa kautta, pelataan kolme ottelua peräkkäin ja tehdään 1 maali. HIFK rämpii kolme ottelua tehden 10 maalia. Ei tule mieleen yhtään verrokkia mistään juuri tähän hätään.

Hyviä uutisia ovat siis ne, että pelkästään Norosen pelin varmistuminen tuo HIFK:lle lisää pisteitä ja suora playoffpaikka lienee selviö. Huonoja uutisia ovat ne, että joukkue ei saisi olla noin paljon kesken kauden sisään tulevan hätäriveskarivalinnan varassa. Jotain tehdään aina päin persettä maalivahtirintamalla niin kauan kuin Sakke on kehissä. En ollenkaan usko, että Noronen on niin huono kuin nyt näyttää. Hän voitti 5 / 6 matsia ennen HIFK:ta. Hän olisi Bluesin, Tapparan, Jypin tai Ilveksen maalinsuulla selvästi parempi kuin meillä. Eikä meidän pakisto nyt herranjumala sentään voi olla kaudesta toiseen niiiiiiiin paska, että itse asiassa huono mv-peli on kokonaan heidän syytään. Maalivahti on yksilöpelaaja, mutta tietääkseni valmennuksen alainen, kuten muukin joukkue. En usko, että kovin moni kenttäpelaajakaan olisi huikea, jos hän ei saisi joukkueessaan asianmukaista valmennusta. Ihan turha hankkia Iginlaa, jos hänelle sanotaan vaan, että pelaa lätkää. Kyllä ammattimies haluaisi tietää miten hänen halutaan pelaavan, mikä on joukkueen pelisysteemi ja mikä on muiden pelaajien roolitus. HIFK:ssa maalivahti joutuu aina vaan tyhjän päälle - ja se ei voi olla sattumaa. Asia ei mene niin, että kyllä Vokounkin oli paska, kun meillä floppasi. Se menee niin, että kyllä HIFK on paska, kun saa Vokouninkin floppamaan.

Huono uutinen on sekin, että kun tässä pelataan vain isoista asioista, ei HIFK:lla ja KJ:lla ollut hallussaan mitään elämää suurempaa silloinkaan, kun peli meni paremmin. Totesin jo aikaa sitten, että tärkeimmät vastustajat ovat Lukko ja Jyp ja niitä vastaan HIFK on kontannut. On yleisvire muuten ollut hyvä tai huono tai on maalissa ollut Nieminen, Lunkka tai Noronen. Näitä tilanteita yhdistää yksi asia: KJ:n pelikirja ja pelinaikainen reagointi. Jos joku ääntelee kuin ankka ja näyttää ankalta, se on ankka. Jos KJ tuntuu tavan takaa saavan pataansa Dufvalta ja Uramalta ja näyttää siten heitä kädettömämmältä koutsilta, asia on vain niin.

Oikeastaan ainoa asia mikä HIFK:ssa on isossa kuvassa muuttunut kauden mittaan on tämä: Kauden alku joulukuuhun asti pelattiin osittain huippuhyvää lätkää. Poislukien pelit kahta tärkeintä vastustajaa vastaan. Ennuste, jos tämä meno olisi jatkunut: Hyvä runkosarjasijoitus, ehkä jopa kakkonen. Ja playoffien jälkeen ankara pettymys siitä, että jäätiin finaalipaikan ulkopuolelle. HIFK nyt: Taidetaan tulla sijoille 4-6, eikä päästä finaaliin. Olennaista on se, että loppusijoitus playoffien jälkeen taitaa olla molemmissa skenaarioissa aivan sama eli maksimissaan pronssiottelu. Nyt pitää hakea positiivista fiilistä ja ehkä iloita siitä, että pronssi voisi tuntua jopa saavutukselta rämpimisen jälkeen. Pettymykseltä se olisi tuntunut runkosarjan 2. sijan jälkeen. Tähän hymiö. HIFK:n mv-valmennus on hanurista, se on selvä. Mutta eipä ole KJ:aan osannut tehdä meikäläistä vakuuttuneeksi siitä, että hän on paras mahdollinen koutsi HIFK:lle. Eikä nämä hommat enää ratkea minkäänlaisilla pelaajakaupoilla. Eivät tammikuun viimeiset satsaukset ole koskaan olleet kuin kosmetiikkaa fanien ja sponssien iloksi. Iso kuva rakennetaan ennen kautta ja kuten sanottua, on tässä paljon hyvääkin ollut, mutta silti käteen on jäämässä laimea tulos.

edit: Stigulta huikean hyvä autonkäynnistysvertaus! Juuri tuota on KJ:n reagointikyky.
 
Viimeksi muokattu:

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oikeastaan ainoa asia mikä HIFK:ssa on isossa kuvassa muuttunut kauden mittaan on tämä: Kauden alku joulukuuhun asti pelattiin osittain huippuhyvää lätkää. Poislukien pelit kahta tärkeintä vastustajaa vastaan. Ennuste, jos tämä meno olisi jatkunut: Hyvä runkosarjasijoitus, ehkä jopa kakkonen. Ja playoffien jälkeen ankara pettymys siitä, että jäätiin finaalipaikan ulkopuolelle. HIFK nyt: Taidetaan tulla sijoille 4-6, eikä päästä finaaliin. Olennaista on se, että loppusijoitus playoffien jälkeen taitaa olla molemmissa skenaarioissa aivan sama eli maksimissaan pronssiottelu.

Aivan kuin (ainakin itse) kauden alla ennustettiin. Ensi kautta ajatellen olisi mukavaa tehdä analyysiä siitä, miten sijoitus saadaan ensi kaudeksi vielä paremmaksi. Keinoja on oikeastaan neljä:

1) Hankitaan tätä kautta paremmat pelaajat.
Paperilla helppoa, mutta ihan oikeasti nyt valot päälle! Ei IFK:ta olla turhaan kadehdittu näilläkin foorumeilla ainakin Lupan hankinnan jälkeen siitä, että on ylivoimainen materiaali. Tästä on ihan oikeasti aika paha laittaa paremmaksi. Talous tulee väkisin vastaan..

2) Pelaajat oppivat pelitavan paremmin.
Voisi periaatteessa tapahtua, mutta kuitenkin suuri osa pelaajista pelaa KJ:n jengissä jo toista vuotta, eli en odota kovin monta äkillistä "ahaa" elämystä.

3) Pelitapa kehittyy.
Mikä ettei. Kauden alusta näin näytti jopa käyneen. Ikävä kyllä tässä kävi vähän niin kuin ennustin: Kun joukkue joutui vaikeuksiin KJ turvautuu siihen pelitapaan joka hänellä löytyy selkäydimestä. Passiivistakarvausta ja vastahyökkäystä. En väitä, että IFK:n alkukauden voittokulku olisi jatkunut rohkeammalla pelillä joulu- ja tammikuussa, mutta kyllä jokunen lisäpiste olisi tullut.

4) Hankitaan parempi valmentaja.
Viimeinen tapa. Tällekin vaihtoehdolle oikeastaan suljettiin ovi kun tehtiin KJ:n kanssa jatko. Olisi ehkä kannattaanut odottaa Tammikuulle, mutta jälkiviisaus on aina helppoa. Täytyy kuitenkin muistaa, että kun sopimus sorvattiin olin itsekin pääosin tyytyväinen. Kuitenkin Nybarin kengissä kyllä jo kartoittaisin mahdollisia vaihtoehtoja ensi kaudelle ns. worst case:n varalle. Ja tuo worst case on se, ettei päästä välieriin. IFK:n päävalmentaja ei mielestäni voi olla mies joka toistuvasti jää neljän ulkopuolelle. Oli syyt mitkä tahansa. Viime kausi meni vielä eri tekosyillä läpi, mutta tämä kausi ei enää. Ja kannattaa muistaa, että kaikki alle neljänne sijan on AINA IFK:lta alisuorittamista.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
stroh80: Fiksua tekstiä. Olen loputtoman kyllästynyt jatkuvaan pelaajia koskevaan mankumiseen. Let´s face it: HIFK:lla on erinomaisen kilpailukykyinen kenttäpelaajien nippu tähän liigaan. On kokoa, taitoa, röyhkeyttä, aiempaa menestystä, riittävästi right-kätisyyttä ja asennetta. Toinen asia, johon olen kyllästynyt ja josta on onneksi lähes päästykin eroon: mankuminen pelaajien asenteesta heti kun tulee pataan. Ei niillä aina voi olla asennevammaa. Viime kauden muutama prinsessa on ulkoistettu, mutta kyllä nämä kaverit vääntävät sen mikä irti lähtee.

Olisiko vihdoinkin aika myös katsoa rauhallisen kliinisesti, ilman hysteriaa, valmennuksen ja pelitavan kompetenssia? Maalivahtitasomme on liigan keskitason alapuolella, sekin on jo selvää ja myös sietämätöntä. Mutta kuinka pitkä maltillinen opetteluaika Nenälle annetaan? 1,5 kautta mennyt. Ja miksi nimenomaan Nenältä pitää sietää huonoa menestystä? Samasta asiasta puhuin Jokerien osiossa liittyen Araan, eikä sielläkään kovin moni kannattanut valmentajakissan pöydälle nostamista. Mutta joskus eivät vaan kemiat natsaa ammattivalmentajallakaan joukkueensa kanssa.

Muistutan toki itseänikin eräästä lempiteemastani: Kausi on vielä kesken. Lopulliset arviot Nenästä koskien tätä kautta pystytään antamaan vasta kauden loputtua. Ja näen HIFK:lla siis edelleen realistisen mahdollisuuden pronssisijalle asti. Kyllä, kaikki sijat alle nelosen ovat alisuorittamista ja minua pelottaa jatkaa Nenän kanssa, jos HIFK sijoittuu alle nelosen lopullisesti. Miksi ei pelottaisi? En mä niin nöyräksi ole muuttunut, että parin vuoden takaiset mestaruudet toisessa joukkueessa enää painaisivat. Valmentajan vaihtamisen ei ylipäätään tarvitse aina olla yltiödramaattinen tapahtuma. Harvempi muukaan työpaikan vaihtaminen on. Ja jos HIFK jää alle nelosen, onko Nenällä itselläänkään enää potkua yrittää? Supermaalivahtia lukuunottamatta hän sai tälle kaudelle kiistattoman hyvän joukkueen, jolle ei huvikseen ennusteltu nimenomaan HIFK:n ulkopuolella hyvää menestystä. Täällähän tulee pessimistilisä päälle.

Jos Norosen peli paranee - tai kenen tahansa muun maalivahtimme, HIFK pystyy aika helposti jatkamaan syksyisellä kaarellaan ja suora playoffpaikka kotiedulla on selviö. Mutta silloinkaan ei ole saatu korjattua syksystä asti jatkunutta epäonnistunutta pelaamista liigan suosikkeja vastaan. Valitettavasti näin ja lasken näissä kinkereissä, kuten myös playoffeissa, erittäin paljon vastuuvalmentajan kontolle. Meillä on ollut sellaisia turisteja puikoissa, että ilmeisesti jengiä vaivaa tahaton sokeus, jos Nenä syyllistyy samanlaiseen haahuiluun. Ennen haukuttiin koutsit ja ihan aiheesta. Nyt kaivetaan ja tökitään pelaajia ja kunnon Kerrostalokyttääjät ry:n malliin ollaan nähty milloin ketäkin juomassa olutta vapaa-aikanaan. Kamalaa! Muistaakseni liigaa johtavan Lukon pelaajat vetivät kunnon änkyrät jossain Tampereella ja osa jengistä joutui käymään tikattavana. Ei näyttänyt olleen vaikutusta isossa kuvassa, eikä olekaan. Joukkueet ovat täynnä nuoria miehiä, joille joskus vapaa-aikana huikka maistuu. Kuten kaikille urheilijoille kaikissa lajeissa kaikkialla maailmassa. Tarkemmin sanottuna kaikille ihmisille absolutisteja lukuunottamatta. Urheilijoiden joukossakin on absolutisteja. Nyt kun Jere on lähtenyt, en enää jaksaisi nostaa Big Dealia jostain suhteellisen normaalista vapaa-ajan toiminnasta. HIFK:n joukkueen yleisilme on pitkästä aikaa urheilullinen. Mutta nyt puuttuu kyllä ideoita itse pääkokiltakin, ei aina voi syyttää huonoja raaka-aineita, jos soppa väljähtyy.

edit: "Asennevammasta" vielä: Miksi ihmeessä tappiokierteessä olevalla joukkueella, joka oli vielä syksyllä kuuma nippu, olisi asennevammaa? Ei todellakaan. Ennemmin joukkue sortuu yliyrittämiseen ja yksinkertaisten asioiden turhaan vaikeuttamiseen. Lisäksi muistutan valmentajan osuudesta. Jos hänen ideansa lauantai-illan kotiotteluun on varovainen 1-2-2 -mukakarvaus, niin tottakai joukkue toteuttaa sitä. Ja se näyttää ehkä asennevammaiselta, mutta on oikeasti vain vammaista pelaamista. Typerää taktiikkaa, jonka vastustaja ottaa riemusta kiljuen vastaan. Kelatkaa muutenkin kuinka helppo joukkue HIFK on nykyään vastustajan koutsille. Jos HIFK ei tule 1-2-2 -ryhmityksessä, se tulee 2-1-2:lla ja pitää kuvionsa loppuun asti.

Jos Usain Boltin valmentajan mielestä on hyvä idea laittaa hänelle 5 kilon punnukset jalkoihin ennen kisaa, onko hitaalla Boltilla asennevamma vai onko hänen koutsinsa mokannut? Kun vielä omalle veskarille usein menee jo alussa helppoja, rupeaa jengi puristamaan mailaa entistä lujempaa. Alkukauden riemu on hävinnyt, siltikin joukkue viimeistelee jäätävään tahtiin, samaan kuin Lukko. Tämä ei onnistuisi asennevammaisilta ja huonoilta pelaajilta. Harva joukkue olisi kiskonut neljää maalia Tapparaa vastaan tilanteessa, jossa oma mv oli seulonut 3 sisään kahdeksassa minuutissa.
 
Viimeksi muokattu:

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Alkukauden riemu on hävinnyt, siltikin joukkue viimeistelee jäätävään tahtiin, samaan kuin Lukko. Tämä ei onnistuisi asennevammaisilta ja huonoilta pelaajilta. Harva joukkue olisi kiskonut neljää maalia Tapparaa vastaan tilanteessa, jossa oma mv oli seulonut 3 sisään kahdeksassa minuutissa.
Tapasi mukaan taas hieman kärjistät asioita. On totta, että Hifk tekee maaleja mutta kun katsoo hieman tarkemmin on joukkue pakotettu siihen sen oman pään vuotaessa liikaa. Jos annetaan 2-3 maalia eteen peleissä, pitää niitä maaleja itsekin pystyä tekemään ja se taas johtaa yltiöhyökkäämiseen puolustuksen kustannuksella. Kyse on tietyllä tavalla joukkueen itsensä aiheuttamasta oravanpyörästä.
Toki hyvähän se on, että joukkue pystyy tekemään niitä maaleja - pahin vaihtoehtohan olisi se että maaleja ropisee omaan päähän eikä itse pystytä niitä tekemään.

Kun spekuloidaan niitä mahdollisia hankintoja, on se toissijaista. Viimeistään ensi kaudeksi pitää hankkia Viisikko Puolustus. Kuten itsekin aiemmin totesit HIFK ei saa samassa pelissä toimimaan molempia, hyökkäystä sekä puolustusta (tapahtuu aina toisen kustannuksella) ja sen tietää mitä silloin tulee pleijareissa käymään - ne perinteiset. Jos runkosarjassa joskus onnistuu kuromaan kolmen mallin etumatkan, ei se pleijareissa tule onnistumaan.

Alan itsekin olemaan sillä kannalla, että KJ on katsottu kortti ja huono homma tuo ensi kaudelle jatkettu soppari. Ei joukkue niin huono ole mitä se on viime peleissä pelannut. Ja kyllähän tuo puolustus on liigan nimivahvin joten sinänsä käsittämätöntä että pelaajat kuten Söde, Lupa ja Clarke alisuorittaa niin pahasti. Kuitenkin pelaajia joilla on vahvoja aiempia näyttöjä, ehkä Clarke poislukien. KJ näemmä vaatii sen ylivertaisen "kärppäjoukkueen" jossa paskallakin pelillä ykkös- ja kakkosketjut ratkoo YV:llä voitot. Sellaista nippua hän ei Hifkissä tule saamaan.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Täällä sanotaan, että yksilöiden dissaaminen olisi jotenkin pahasta, mielestäni ei koska niistä koostuu kuitenkin joukkue. Tällä hetkellä moni yksilö alisuorittaa, joten miten joukkue voisi silloin pärjätä tai odottaa taisaista suoritustasoa pelistä toiseen?

Tällä hetkellä voidaan sanoa, että koko IFK-puolustus on takalukossa, koska Mara-Kanki parikaan ei ole enää niin maaginen kuin reilu kuukausi sitten. Tästä hyvänä esimerkkinä mm. se, että Mara ei ole saanut pistettäkään 11 otteluun, pisteitä tuli silloin kun joukkue meni hyvässä myötätuulessa. Sattumaako, siihen en usko... Mara oli alkukaudesta meidän liideri-puolustaja Kangen hyvällä tuella. Tämän hetkinen pelaaminen ei enää tue tuota titteliä. Mara-Kanki pakkipari on myös yllättävän usein helisemässä omassa päässä ja Maralle varsinkin on sattunut aika paljon henk.koht. virheitä. Meillä ei ole yhtään pelaajaa puolustajissa tällä hetkellä, joka ottaisi suurempaa roolia joukkueessa.

Kyllä joukkue lähtee yksilöistä ja hyvästä valmennuksesta. Mielestäni tällä hetkellä meidän profiili-pelaajat alisuorittavat suurimmaksi osaksi ja KJ:ltä ei löydy työkaluja milllä saisi heidät pelaamaan omalla tasollaan. Osa näistä on floppeja, joita tuskin kukaan saa pelaamaan paremmin?

Parempaa huomista odotellessa HIFK:ssa...
 

Stigu

Jäsen
Kyllä joukkue lähtee yksilöistä ja hyvästä valmennuksesta. Mielestäni tällä hetkellä meidän profiili-pelaajat alisuorittavat suurimmaksi osaksi ja KJ:ltä ei löydy työkaluja milllä saisi heidät pelaamaan omalla tasollaan.
Oma mielipiteeni on, että yksilöt tulevat (kuin itsestään) esille, kun pelitapa toimii. IFK:n pelitapa toimi alkusyksystä, ei toimi enää, ja sitä kautta melkein jokainen yksilö IFK:ssa on myös vaipunut unten maille. Johannes puki asian hyvin sanoiksi pari riviä ylempänä: KJ:n pelikirjasta puuttuu se kolmas sivu, joka yhdistää puolustuksen ja hyökkäyksen.

IFK:n peli Nokan alaisuudessa on parhaimmillaan hienoa katsottavaa: Aktiivista rohkeaa karvausta, fyysisyyttä ja nopeita suunnanmuutoksia sillä kuuluisalla lyhytsyöttöpelillä höystettynä. Valitettavasti se on pahimmillaan aivan hirveätä katsottavaa: vääriä ajoituksia, pitkä päätyyn ja kaikki perään-peliä, päätöntä sähläilyä molemmissa päissä, aneemisuutta ja muniinpuhaltelua. Katsojan ja aktiivisen kannattajan kannalta tilanteen tekee erittäin raastavaksi se, että hallille marssiessa ei ikinä tiedä, kumpaa ääripäätä on tulossa- välimuotoja nimittäin ei tunnu olevan.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Monesta kohtaa samaa mieltä. Kyllä voi ja pitääkin kritisoida pelaajia. Jos pelaa yhden huonon matsin ja kuusi helvetin hyvää ja silti kitistään, niin se on sitten yliampumista. Ei sellaista mielestäni ole tällä kaudella HIFK:n pelaajien kohdalla tapahtunut. Täällä on ihan aiheesta kritisoitu tiettyjä pelaajia.

Kanki-Mara akseli on heikentynyt, mutta katsoisin hiukan sitä läpi sormien koska äijät vetävät aivan tajuttomia minuutteja per matsi. Viimeksi olin tsiigaamassa HIFK-Kärpät ja kyllä esim. Maran peliaika oli jo aika käsittämätön. Lisätty aika on varmasti tuotosta Clarke, Söde, Lupa kolmikon surkeasta suorituksesta. Eipä siis ihme jos henk.koht. virheet lisääntyy ja tehot vähenee. Jos nyt saisi aikakoneen ja sillä transportattua syksyn Söde-Clarke parin esim. nykyaikaan(ei ollut niin järkyttävän paska vielä), niin veikkaisin Kanki-Mara akselin tasonnousua ja kenties Maran pisteiden lisääntymistä.

KJ:lla on oma ketjunsa, mutta laitetaan nyt pari sanaa hänestäkin. Mielestäni saa arvosanaksi syyskaudesta 7/10. Liikaa KJ saa edelleen pisteitä siitä, miten hän on palauttanut ammattilaisurheilun HIFK:n sisälle ja poistanut syövän jota täällä esim. kutsutaan 'edari' nimellä. Eiköhän jonkun hank pikkaraisen poistuminen kopista ollut selkeä signaali jengille, että paskanjauhamista ei kattella vaan nyt aletaan tekemään duunia. Tähän muuten lisänä sekin, että HIFK:sta lähti viimekauden jälkeen peräti kaksi jäbää rapakon taakse. Kyllä sellasellakin on positiivinen puolensa, näkeepähän wärnit ja wirtaset että saumaa on jos kaikki menee nappiin.

Taktikoinnissa KJ on pieni mysteeri. Se kuuluisa pelinaikainen reaktiokyky ei ole kovin näkyvää ainakaan. Tässä kohdin tosin olisi hyvä muistaa, että kuitenkin se Rautio ja Sakke häärää taustalla. Silti, KJ:lla pitäisi olla final sana kaikessa ja siksi äijän niskaan on niin helppo(ja syytäkin) lapioida jonkun verran paskaa. Mutta ei kuitenkaan ihan kaikkea. Eikä tässä olla mitään adoptoimassa Nokkaa tai suojelemassa tms.

Laitetaan sen sijaan pariin kysymysmuotoon näitä ajatuksia.

Miksi Clarkea pitää väkisin peluuttaa vaikka mies on selkeästi näyttänyt olevansa kaikkea muuta kuin vahvistus? Miksei esim. ajeta kylmästi sisään Rony Ahosta?

Miksi KJ olisi allekirjoittanut vuoden(vai oliko se peräti 1+1) jatkon jos äijästä tuntuisi jotenkin 'vituiksi menee' tai että Country Clubit häiritsisi? Nyyperin Tomppakin on hommannut ihan kelpojengin. Onko Jalosella eväät syöty? Nälkää ainakin tuntuisi olevan.

Jos KJ on taktisesti niin huono valmentaja, miksi hänen kärppänsä vei jokereita finaaleissa 3-0 06-07 kaudella?

Materiaalin taakse on ihan turha piiloutua mun mielestä, KJ:n ainakaan. Ihan yhtä hyvä pakisto meillä on kuin esim. Lukolla. Hyökkäystä vertaan ihan suoraan vaikkapa Kalpan tai Jypin kanssa eikä hävetä yhtään. Maalivahdeissa mielestäni Raumalaisten superetu hävisi vehasen lähdön myötä. Raanta+Tellqvist, Tuokkola+Wallinheimo, Ahonen+Järvinen. Siinä se kolmen kopla, jonka takana on sitten Noronen-Lundell. Mutta kyllä tollakin kaksikolla pitäisi olla pullat ihan hyvin uunissa.

Analyyttisesti katsoen KJ:n HIFK häviää tällä kaudella pelikirjassa(oih tuo kirottu/ihana sana) selkeästi Jypille, Kalpalle ja Lukolle. Hyökkäyksessä ei ole oikeastaan mitään älytöntä hätää, mutta Lukon ulkkarit on kyllä kiistatta liigan parhaita. Pakisto, toimiessaan, pärjää Lukolle ja Kalpalle, Jypillä ollessa tässä edge. Maalivahteja on turha katsoa, noilla pitää jo vittu pärjätä.

HIFK:lla on selkeitä henkisiä lukkoja ja KJ:lla käsityksiä, mitkä molemmat pitäisi pystyä murtamaan jotta menestystä tulisi. Tepsukoista jäi viimekeväältä ikävä maku, mutta se on jo tällä kaudella korjattu. Nyt pitää voittaa(ennen pleijareita) Jyp ja Lukko kerran. Herra Jalonen itse saisi muuttaa käsitteitään noista vieraspelien taktiikoista ja 'tämä on toiminut 3-5 kertaa joten se kyllä lähtee toimimaan nyttenkin'- ideoista. HIFK:ssa, tuolla pelaajistolla, ei tietyt jutut toimi. Jotkut asiat toimii joten pelataan niiden kautta. Käytetään niitä vitun vahvuuksia mitä jätkissä on, eikä niitä reseptejä millä aiemmin on tullut mestaruuksia.

Osaa se KJ valmentaakin. Syyskaudella HIFK pelasi mielestäni moneen vuoteen noin vahvaa ja hyvännäköstä lätkää. Se sama draivi ja boosti kyllä löytyy, enemmän tuolla taitaa olla pääkopassa asioita pielessä.

Aiemmin puhuttiin siitä, miten jätkät luottaa Lunkkaan enemmän kuin Niemiseen, viimekaudella taas Niemiseen enemmän kuin pitkämäkeen. Esitän tässä ja nyt, että varmasti esim. Dale Clarken paskuus painaa jengiä jo sen verran, että takaraivossa on vitutus aina kun se uuvatti ottaa löysästi tai mokaa jotenkin kardinaalisesti.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kelatkaa kuinka helppo joukkue HIFK on nykyään vastustajan koutsille. Jos HIFK ei tule 1-2-2 -ryhmityksessä, se tulee 2-1-2:lla ja pitää kuvionsa loppuun asti.

Tässä on se pahin pelko tämän kevään menestyksen suhteen. Poffeissa tämä yllä mainittu asia luonnollisesti korostuu, kun samat joukkueet kohtaavat useamman kerran putkeen. IFK ei tosiaan ole vastustaja vaikeimmasta päästä, kun noudatetaan vaan tietynlaisia kaavoja, ja niitäkin samoilla luistinurilla alusta loppuun. Toivotaan että tämä ei mene näin masentavasti.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Alan itsekin olemaan sillä kannalla, että KJ on katsottu kortti ja huono homma tuo ensi kaudelle jatkettu soppari. Ei joukkue niin huono ole mitä se on viime peleissä pelannut.

Aivan samaa mieltä liki koko viestistä. Ei narreissakaan mättänyt pelkkä pelaajisto, kuten ei vuoden takaisessa Tepsissäkään. Kun vaihdettiin liideri, löytyi isompi vaihde. Mielestäni nimivahva ja asennevammaton (hieno sana) HIFK on malliesimerkki tästä. Voihan sitä aikansa kuluksi leikkiä namedroppingia ja hamuilla kuuta taivaalta, mutta kylmä totuus on se, että HIFK on maalivahtia lukuunottamatta liki primus inter pares. Tamihan heittää myös tätä latinaa joskus. Suomeksi sanottuna: SM-liigan palkkatasolla ei mikään joukkue tule saamaan jalkeille vahvempaa ryhmää kuin HIFK:n tämän kauden miehistö. Ei myöskään tulevilla kausilla. Nyt pitäisi jumalauta jo oikeasti menestyä! Tilanne muistuttaa vähän NHL lockoutkautta. On melko hedelmätöntä miettiä asiaa KJ:n toisella kaudella vieläkin niin, että annetaan yhdelle kaverille (KJ) siimaa ja armoa koko ajan ja mietitään, että löytyisikö jostain vieläkin paremmat pelaajat hänelle. Kyllä meidän pelaajat ansaitsisivat paremman valmennuskaksikon kuin KJ-Rautio. Alisuorittavat tähtipelaajat? Kummaa sakkia, tehneet yhtä paljon maaleja kuin Lukon pelaajat. Paljonko ne tekisivätkään, jos eivät olisi alisuorittajia? Nähtäisiinkö liigassa kausi, jolloin joku joukkue puhkaisee 300 tehdyn maalin rajan - ja päästää siinä sivussa 299? Viime kaudella oli alisuorittavia prinsessoja, ei enää tällä kaudella. Lisäksi HIFK-fani käyttäytyy kuten kuka tahansa muukin fani; huomioi vain oman joukkueen loukkaantumiset ja pelaajien moodin vaihtelut. Niitä tulee kaikille pitkässä juoksussa melko tasaisesti. HIFK pärjää hyvin tässä keskinäisessä pelajavertailussa tällä kaudella. Kaikkien muiden joukkueiden kaikki ketjut eivät suorita tasaisesti illasta toiseen myöskään. Mutta muiden joukkueiden maalivahdit tuntuvat olevan järjestään tasaisempia ja parempia kuin meidän.

Ai niin, Raution olmius tulee kiusallisella tavalla esille nimenomaan huonoina hetkinä. Kakkonenhan voisi olla se elementti (vrt. Erkka-Rami), joka elää ottelussa mukana ja aistii ne asiat, joihin isojen linjojen vetäjä ei kykene. Olen käyttänyt Nenästä termiä flow-valmentaja: hän on erinomainen, kun joukkue pelaa hänen systeeminsä mukaan. Silloin jäähallin vaksikin voisi olla kakkosena, ei vaikutusta lopputulokseen. Mutta kun kone yskii, missä avut? Rautio on hiilipaperikopio KJ:sta itsestään, ei mitään käyttöä. Osa HIFK:n huononemisesta menee ehdottomasti sen piikkiin, että Nenän HIFK on äärihelppo joukkue vastustajalle. Nenältä ja monelta kirjoittajaltakin puuttuu yhä vastustajan huomioiminen. Täällä pohditaan kuin HIFK olisi ainoa joukkue liigassa ja kuinka se paranisi, jos tehtäisiin muutos X. Newsflash: Vastustajakin on olemassa ja jos fanikirjoittajatkin huomaavat, että HIFK ei tee muutoksia ja sillä on vain 2 taktiikkaa, niin mitä luulette - ovatkohan muutkin koutsit huomanneet sen? Siinä mielessä tilanne tuntuu vaikealta.

HIFK ei ole muuten tehnyt maalejaan kovin loogisesti eli hyökätessä paljon, puolustaessa vähän. Taktiikka Tapparaa vastaan oli mateleva 1-2-2 vastakarva suurimman osan ajasta ja tehtiin 4 rysää. Jyväskylässä karvattiin ahneesti, 4 maalia. Turussa TPS:ää vastaan HIFK pelasi ultravarovasti, vältteli kontaktipeliä ja antoi TPS:n olla kiekollinen joukkue. Norosen hyvä ilta ja vähistä paikoista iskettiin 4. Mielestäni HIFK:n kyky tehdä maaleja on ollut yksi harvoista pysyvistä asioista ja se kuvastaa eniten sitä, että joukkue ei ole a) huono , b) taidoton ja/tai c) asennevammainen.

edit: Red Machinelle - osasta samaa mieltä koskien pelaaja-arvioita. Mun HIFK:ssani Clarke vetäisi yhtä vähän vaihtoja kuin Walsh viime kaudella. Eli 0 kpl per matsi. Jostain syystä molemmat kuitenkin pelaavat muina miehinä koko ajan.
 
Viimeksi muokattu:

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt kaivetaan ja tökitään pelaajia ja kunnon Kerrostalokyttääjät ry:n malliin ollaan nähty milloin ketäkin juomassa olutta vapaa-aikanaan. Kamalaa! Muistaakseni liigaa johtavan Lukon pelaajat vetivät kunnon änkyrät jossain Tampereella ja osa jengistä joutui käymään tikattavana. Ei näyttänyt olleen vaikutusta isossa kuvassa, eikä olekaan. Joukkueet ovat täynnä nuoria miehiä, joille joskus vapaa-aikana huikka maistuu. Kuten kaikille urheilijoille kaikissa lajeissa kaikkialla maailmassa. Tarkemmin sanottuna kaikille ihmisille absolutisteja lukuunottamatta...

Sä kun vaikutat edelleenkin nostavan tätä syksyisen perjantai-illan voittoisan Jokerit-matsin jälkeistä lievää kupittelua kirjoituksissasi esille, niin mun on pakko kysyä, että onko näin, että se on sun mielestä ihan ok, että pelaajat menevät baariin, kun seuraava matsi on about 20h:n kuluttua?

Itse olin mukana Kerrostalokyttäämässä ja keskustelemassa aiheesta ihan etujoukoissa, koska mun mielestä on valmentajan, muun joukkueen ja maksavien katsojien aliarvioimista toimia tavalla, joka ei todellakaan edesauta millään tavalla palautumista tai otteluun valmistautumista. Mä en marmata siitä, että joku ottaa pelin jälkeen bissen tai pari himassaan/hotellihuoneessaan, mutta mä itken, vingun ja kitisen jatkossakin siitä, jos jätkät istuskelee baarissa ja mulle tarjoillaan sellaista paskaa, mitä IFK TPS:ää vastaan himassaan tarjosi ottelun alussa. Ja niin muuten itkee markkinointiosastokin. Paskinta mahdollista PR:ää on tulla kentälle haukottelemaan ja ottamaan mailaa hanuriin. Mua ei kiinnosta vitun vertaa, mitä jätkät tekee vapaa-ajallaan, kunhan IFK pysyy poissa otsikoista ja pelit kulkee. No, nyt sen surullisen kuuluisan TPS-pelin jälkeen ei pelitkään ole oikein kulkeneet, joten...

Toinen asia, mikä mua nyt vähän kaivelee, on se, että haukut Kai Raution olmiksi, joka ei tee mitään. Totaalista paskapuhetta ja tiedät sen itsekin, jos viitsit ottaa laput pois silmiltäsi. Rautiohan se siellä huutaa ja elehtii joka ikisessä ottelussa, Jalosen tyytyessä olemaan hieman rauhallisempi. Ja jos Rautio olisi niin paska ja turha äijä, miksi ihmeessä IFK sorvasi hänenkin kanssaan jatkon. Ei kai Jalonenkaan niin tyhmä ole, vaikka juntti toki onkin, että hirttäisi omaa uraansa kiinni huonoon kakkoskoutsiin? Onko IFK:n joukkueenkokoaja ja UTJ Tom Nybondas niin ammattitaidoton, että pitää jengissä kakkoskoutsin, jolla ei ole mitään annettavaa jengille? Pena has left the building, joten uskon moisen toiminnan olevan jo taaksejäänyttä elämää.

Lauantain peli oli huonoa, mutta yrityksen puutteesta jätkiä ei voi syyttää. Asennevammasta taas voi, koska hermot pettivät ihan totaalisesti. "Parhaimpina" esimerkkeinä Kanki ja Lupa. Vaikka kovasti arvostankin Kangen isännän otteita, lauantaina meni niin totaaliöveriksi, että se vaikutti jo kaikkiin Kankaanperän kanssa samaan aikaan kentällä olleisiin pelureihin. Ässät kiitti ja kumarsi, teki paikoista maalit ja sai 3 pistettä.

Huolestuttavaa oli se, että Lupan lennettyä ulos, hänen puuttumisensa ei näkynyt joukkueen peliesityksissä oikeastaan mitenkään, ainakaan negatiivisessa mielessä... jotain varmaan tarttis tehdä.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sen enempää BOL:n kysymyksiä kommentoimaan, hyviä olivat tosin, niin tosta Kangen kuumenemisesta vähän keskustelua. Frendin kanssa la juteltiin asiasta, ja todettiin ihan yhdessä että tämähän on osa sitä Kankaanperän 'legendaa' taimitälie. Jengissä pitää olla yksi Isäntä ja Kankihan on parhaimmillaan juuri sitä. Okei, ehkä yliampuva kuumeneminen mutta se kuuluu sekä herran itsensä elkeisiin(tiedetty kyllä kun on palkattu) ja HIFK:n brändiin. Välillä JA:ssa puhutaan flegusta HIFK:sta, sitä nyt ei Kanki ainakaan ollut viimeksi.

Iso ja ilkee, maalinedustan putsaaja. Hyökkääjien painajainen. Sellanen se on kuva Kangesta. Välillä se on just sitä, välillä jotain muuta. Porilaisest syytti pikkusikailusta la matsin jälkeen. Totta vitussa, sehän on yksi tällaisen pelaajan rooli. Välillä tulee niistä poikkareista jäähyjä, mutta juuri tällaiset isot kovat pikkusian sääntörajamailla pelaavat pakit on niitä, mitä joka joukkue kaipaa ja haluaa rosteriinsa vaikkei sitä ääneen myönnetäkään. Mulle se on yksi ja sama mitä maakunnat on mieltä Kankaanperän otteista. Jatkakoon ihan samalla tavalla vaan jatkossakin. Hyvä että joku ees tekee jotain kentällä ja jos se on iso ilkee ja vastustajalle vittumainen Kanki niin all the better. Luoja pelastakoon meidät siltä, että herra alkaisi pelaamaan kiltisti. Enemmän vaan ilkeyttä. HIFK:n maalinedustalla pyörimisestä pitää maksaa aina.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös