Tuukka Mäntylän taklaus Mikko Kurviseen 22.10.2009 Tappara-HIFK pelissä

  • 62 878
  • 373
Tila
Viestiketju on suljettu.

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Ei tuosta mitään pelirangaistusta olisi pitänyt antaa. Joku 2+10 riittää hyvin. Mutta se harmittaa kun ei enää löydy ketään joka kuittaisi tuollaiset saman tien ja pistäisi pienen rähinän päälle. sm-liiga on virkamieskiekkoa nykyään ja tunne on melko tarkkaan saatu kitkettyä pois.
 

Jasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go on... Narrit...
Ei tuosta mitään pelirangaistusta olisi pitänyt antaa. Joku 2+10 riittää hyvin.
Riittänyt ja riittänyt, mistähän lajista oikein höpiset, jääkiekossa ei tuosta ikäväkyllä pienempää kuin PRK voinut antaa. Eli lievimmä mukaan sai, toivottavasti tulee muukkoselta pikkasen lisää.
 

sivurauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat ylipäätään tamperelaiselle jääkie
Ainoa hyvä puoli Tuukan toilailuissa taitaa olla se, että JA:n uuden sukupolven Ilves-teinit Kaukosäädin, Kapteeni Koivu ja kumppanit saavat jotain puhuttavaa jääkiekkoon liittyvistä asioista. Ilveksessähän taitaa olla kiinnostavinta tällä hetkellä se, että ottaako Raipe lihapiirakkansa yhdellä vai kahdella nakilla 2. erätauolla.

Menee pikkaisen offtopiciksi, mutta Raipe syö lihapiirakkansa raa'alla lihalla; ei nakeilla :)

Kyllähän noilla "radionäkijillä" tuntuu asiaa piisaavan. Sen verran ihan aiheestakin, että ihmettelen kyllä mikä Mäntylään on mennyt. Ilmeisesti pitkän sopimuksen takia tarvii välillä saada lomaa ja sen saa mukavasti pidettyä pelikiellon muodossa.

Kyllähän tosissaan SM- liigan nykysäännöissä on aika mielenkiintoisia pykäliä ja siksi en enää hallissa käykkään. Jotenkin tuo ottelurangaistus AINA kun pelaaja loukkaantuu kontaktitilanteessa on käsittämätön. Sarja on menossa ringettesarjaksi pahemman kerran. Odottelin kyllä Anttilalle pelikieltoa vielä Kiiskisen tilanteesta, kun kaveri kuitenkin loukkaantui...
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Itse olin pelissä ja ajattelin että 2+10 olisi riittänyt, mutta nykysäännöillä dumareiden on kai pakko antaa se pelirangaistus, jos taklattu pelaaja loukkaantuu.

Minä kyllä riemuitsen puun takaa tulleista taklauksista silloin kun ne suoritetaan edestä päin avojäällä, silloin saa ja pitääkin ajella. Eikä mua haittaa vaikka joskus jopa vähän rynnätäänkin kädet ylhäällä. Välillä niin tehdään ihan tietoisestikin kun kyseessä on jokin tietty vastapelaaja jonka sen katsotaan ansaitsevan. Tässä tapauksessa on kuitenkin turha saivarrella mistään "takaviistosta" ja taklattavan vastuusta, koska taklaus osuu selvästi selkään eikä Kurvinen mitenkään käännä selkäänsä. Kukaan ei voi valmistautua ottamaan vastaan selkään tulevaa taklausta.

Mäntylän puolustukseksi sanottakoon, että ehkä hän vain näki hyvän sauman mahdolliselle "sandwich":ille, otti vauhtia ja päätti taklata - ja pieleen meni. Joskus käy niinkin, että taklaukset eivät toteudu aiotulla/arvioidulla tavalla, vaan pelaajien liikeradat muuttuvat ja lopputulos on jotain muuta kuin mitä haettiin. Miettikääpä vaan kuinka usein peleissä taklaukset menevät ohi ja taklaaja päätyy taklaamaan vain itsensä. Joskus siis ei osu lainkaan ja joskus taas voi osua pahemmin tai eri kohtaan kuin oli tarkoitus.

En siis lähtisi Mäntylää tässä syyttämään ja tuomitsemaan sen enempää, se 2+10 olisi riittänyt itse pelissä. Mieluusti tietysti näkisin jonkun HIFKin pelaajan ajelevan Mäntylän huolella seuraavassa kohtaamisessa - mutta ei selkään kuitenkaan.

Täysin samoin tuli tämä matsissa analysoitua. Aivan prikulleen. Hienoa että vastaleiristäkin löytyy järkeviä näkemyksiä ilman tolkutonta tunnekuohua.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Taklaus tulee suoraan selkään, täten vastustajan kunnioitus nolla.

Parhaiten tästä selvittäisi jääkiekon v-koodilla, juuri tälläiset selkääntaklaajat ja kyseenalaisen teon jälkeen naureskelijat saataisiin ojennukseen.

En pidä tekoa erityisen rangaistavana, mutta Mäntylä voisi vähän opetella kanssapelaajien kunnioitusta.


_
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
En pidä tekoa erityisen rangaistavana, mutta Mäntylä voisi vähän opetella kanssapelaajien kunnioitusta.

Potentiaalisia opettajia löytyy kuittivihko taskussa nyt jo Jokereista, Lukosta ja HIFK:sta, joten eiköhän Tuukkaa asiasta jossain välissä muistuteta?

Jos ei niin aikamoista tissiposkeilua on...
 

Fordél

Jäsen
Mua alkaa eniten risoo se, että näissä keskusteluissa lähes poikkeuksetta ei kyetä tai haluta nähdä kannattamansa seuran pelaajan toilailuissa virheitä. Mäntylä taklaa kaveria puhtaasti selkään ja sillä sipali. Ei varmastikaan halunnut satuttaa vastustajaa ja nauraminenkin tuomion jälkeen oli varmasti osoitettu tuomareille eikä Kurviselle, mutta silti tuollaisiin temppuihin on puututtava. Säännöt ovat säännöt ja vaikka kuinka pitäisi sallia taklauspeliä, ovat jotkut arvot vieläkin tärkeämäpiä, kuten pelaajien terveyden kunnioittaminen. Tossakin olisi voinut käydä pahasti ja yhtään sellaista tilannetta ei tarvitse sallia. Ne on myös kyettävä tuomitsemaan omien leiristä. Saarinenkin oli tilanteesta tottakai hiljaa, koska ei halua lähteä tuomitsemaan omia. Tässä kohdin voidaan miettiä, että pitäisikö Saarisenkin puuttua tällaiseen toimintaan oman pelaajan kohdalta ennen kuin oikeasti käy pahasti?

Kyllä itseäni ainakin vituttaa joka kerta kun Ilveksen kaveri syyllistyy tällaisiin tekoihin ja tuomitsen sellaiset temput mielelläni. Nyt jauhtetaan taas ties kuinka monta sivua siitä, että mitä tapahtui minkäkin sekunnin kohdalla hidastuksissa ja mistä kulmasta se näytti miltäkin. Keskustelu kannattaisi Mäntylänkin kohdalla nostaa eri tasolle, kun kerran näitä tapahtuu harvase peli. Jaloselta siis aivan oikea kannanotto, että esimerkiksi pelaajayhdistys voisi puuttua tähän.
 

susi

Jäsen
Heh, on tästä Jatkoajastakin tullut sitten joku ämmien itkuvirsipalsta. Hei siirtyykää oikeasti katsomaan ringetteä jos ette taklauksia jääkiekossa hyväksy.

Kaikkein hauskimpia ovat tosiaan nämä jotkut ilves-teinit joilla tuntuu tärkeintä olevan A) tuomita Tuukka Mäntylän tekemiset ja B) hehkuttaa kun oma Ilves-pelaaja (Seikola, Hulkkonen) taklaa pelaajan puoleksi vuodeksi lasarettiin.

Sm-liiga haluaa peleihin Draamaa ja Rytinää, mutta sitten kielletään taklaukset tyystiin. Jokin epäsuhta tässä nyt on. Tämä sorsii näitä harvoja pelaajia liigassa jotka tuon taklaamisen pyhän ja jalon taidon vielä omaavat mutta heiltä sen taidon käyttäminen halutaan estää. Rapakon takana tällaisia tilanteita tapahtuu pelissä kuin pelissä mutta Suomen Suvi Linden liigassa näemmä kaikki taklaukset on pannassa. Pelirangaistus tuosta eilisestä oli oikeusmurha ja kaikki mahdolliset lisärangaistukset vievät kyllä minusta kaiken uskottavuuden SM-liigan hallitukselta ja kurinpidolta jos näin tulee tapahtumaan.

2+10 olisin vielä voinut tilanteesta hyväksyä vaikka oikeasti olen sitä mieltä, että mitään väärää tilanteessa ei tapahtunut.
 
Minusta kenenkään ei pitäisi hyväksyä mitään jäähyä, ellei sitten omasta mielestä mitään jäähyn arvoista tapahtunut.

Samanlaisia tilanteita näkee joka pelissä, pois lukien pikku asia. Yleensä taklattava tietää taklauksen olevan tulossa ja osaa ottaa sen vastaan. Nyt Kurvinen näki taklauksen tulevan ja oli sitä vastaanottamassa. Samalla sitten Mäntylä taklaa selkään.

Minusta selvä jäähyn paikka. Siihen päälle tuomari katsoi pelaajan loukkaantuneen, jolloin ulosajo. Tuskin tulee lisäpenalttia.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Potentiaalisia opettajia löytyy kuittivihko taskussa nyt jo Jokereista, Lukosta ja HIFK:sta, joten eiköhän Tuukkaa asiasta jossain välissä muistuteta?

to 26.11. klo 18.30 HIFK - Tappara (Kanki?)
la 28.11. klo 17.00 Tappara - Lukko (A.Rantanen?)

Sitten kahden viikon tauko (toipumista)

la 12.12. klo 17.00 Jokerit - Tappara (Helge?)

Ja joulukinkut pillillä...
 

axe

Jäsen
SM-liigassa taklataan vähemmän kuin koskaan (sori, ei oo taklaustilastoja mutta eiköhän tuon huomaa peleissä käymälläkin), silti taklausonnettomuuksia, loukkaantumisia, ulosajoja ja pelikieltoja tuntuu perstuntumalla tulevan enemmän kuin koskaan aiemmin. Siinä on mielenkiintoinen yhtälö ratkaistavaksi.
 
SM-liigassa taklataan vähemmän kuin koskaan (sori, ei oo taklaustilastoja mutta eiköhän tuon huomaa peleissä käymälläkin), silti taklausonnettomuuksia, loukkaantumisia, ulosajoja ja pelikieltoja tuntuu perstuntumalla tulevan enemmän kuin koskaan aiemmin. Siinä on mielenkiintoinen yhtälö ratkaistavaksi.

Minusta taas liigassa on taklattu aika paljon tällekin vuodelle. On myös nähty monta taklausta, mistä olisi viime vuonna lentänyt suoraan pihalle ja tänä vuonna ei ole tullut edes jäähyä. Toisin sanoen ihan jokaisesta vahingosta ei ole rangaistuksia arvottu. Mäntylälle näitä puolestaan sattuu aika paljon. Ei se ihme, jos nimi alkaa selässä painaa. Ei ole ensimmäinen eikä viimeinen pelaaja.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ilves
Taklauksessa saattaa olla hieman sääntöjen vastaisuutta, mutta mitään ulosajoa tai pelikieltoja tuollaisesta ei ikinä pitäisi tulla. Jos taklaa useasti niin välillä hieman sattuu.

Tovottavasti Mäntylä jatkaa taklausten osalta samalla linjalla mentaliteetilla "Antakaa vaan niitä sakkoja saatana!" Ja osoittaa yhden miehen protestilla, että taklaukset kuuluvat jääkiekkoon ja sm-liigaan myös tulevilla kausilla.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei ollut mikään kovin törkeä taklaus, mutta liigan sääntöjen mukaan, kun mennään niin tuomio oli oikea. Jännä juttu vaan, että näitä vastustajan loukkaannuttamisia tapahtuu samalle miehelle koko ajan... Jonkun pitäisi käydä muistuttamassa Mäntylää seuraavassa matsissa, jos vaikka joka jengistä kävisi joku kopauttamassa?


OT(?): Mites, onkos Tuukka istunut enemmän pelikieltoja kuin pelannut otteluita tällä kaudella?
 

Puernu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Ne jotka väittävät, että kyseessä on puhdas taklaus ja Kurvisen vika kun ottaa huonosti vastaan taklauksen, niin miettikääpä itsenne Kurvisen tilalle. Kurvinen ei näe Mäntylää vaan toisen Tappara pelaajan jonka kanssa menee taistelemaan kiekosta. Eihän Kurvinen voi selkä edellä mennä laitaan, jotta välttäisi tuon taklauksen selän puolelle. Mäntylä kelaa mahdollisimman paljon vauhtia ja ajaa tarkoituksella selkään. Eihän temppu nyt sinänsä ole mikään törkeä, mutta aina sama mies.
Itsekkin toimin tuomarina suht korkealla tasolla ja siksi kysynkin, miksi aina syntyy keskustelu siitä oliko tuomio nyt oikea vai ei. Tuomareilla ei ole hidastuksia vaan ratkaisu on tehtävä salaman nopeasti yhdestä kuvakulmasta. Väkisinkin tulee virheitä, mutta niitä tekevät kaikki tässä maailmassa. Olenkin sitä mieltä, että Suomesta puuttuu kunnioitus vastustajan pelaajia ja tuomareita kohtaan. Näin on aina ollut ja varmaan tulee olemaankin jos ei muutos lähde jo E-junnu tasolta. Vastuu näissä asioissa on valmentajilla ja heidän arvoillaan. Nyky systeemillä ei turhia peli kieltoja liigassa tule ja se on hieno juttu.
Toki tuomioista ja niiden seurauksista pitää ja saa keskustella, mutta kannattaako aina lähteä siitä, että se on taklattavan ja tuomarin vika jos sattuu ja tapahtuu. Jokainen jätkä tuolla kentällä yrittää parhaansa, myös tuomarit !
 

Fordél

Jäsen
Heh, on tästä Jatkoajastakin tullut sitten joku ämmien itkuvirsipalsta. Hei siirtyykää oikeasti katsomaan ringetteä jos ette taklauksia jääkiekossa hyväksy.

Sori, mutta totaalisen typerä kommentti ja argumentti, jota moni täällä viljelee. Harva oikeasti haluaa jääkiekosta pois taklaukset (itse en tiedä yhtään tällaista tapausta) ja tällaisten tapahtumien tuomitseminen ei sitä tarkoita. Näen mielelläni pelissä taklauksia vaihdosta toiseen, mutta puhtaita, en selkään ajoja. Voidaan toki keskustella siitäkin, että käänsikö Kurvinen selkänsä, mutta se on eri keskustelu se. Mäntylä olisi voinut jättää taklaamatta selkään, mutta ei sitä tehnyt. Missä vitussa on vastustajan kunnioitus? Vastuu on tässä (taklauksen kohdalla) Mäntylällä eikä Kurvisella, Saarisella, Jalosella, tuomarilla tai naapurin Pertillä.

Olisi teidänkin hyvä muistaa, että elämässä on muitakin juttuja kuin jääkiekko. Siinä vaiheessa jos/kun jollekin käy vakavasti esim. Tuukka Mäntylän sääntöjen vastaisen teon johdosta, kuuntelen mielelläni teidän kenties uudistuneita näkökantonja asiaan.
 

Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Arsenal FC
Minusta taas liigassa on taklattu aika paljon tällekin vuodelle. On myös nähty monta taklausta, mistä olisi viime vuonna lentänyt suoraan pihalle ja tänä vuonna ei ole tullut edes jäähyä. Toisin sanoen ihan jokaisesta vahingosta ei ole rangaistuksia arvottu. Mäkelällä näitä puolestaan sattuu aika paljon. Ei se ihme, jos nimi alkaa selässä painaa. Ei ole ensimmäinen eikä viimeinen pelaaja.

Tarkoitit varmaan Mäntylää..? Minunkin mielestä ainakin Lukon peleissä on taklattu selkeästi enemmän kuin parina edellisenä kautena. Faktaa ei löydy, mutta perstuntumalla sanoisin näin.

Tästä tapauksesta olisi voinut riittää 2+10, ei mikään kauhean raju taklaus. Selkään nyt ei vaan voi tuolla tavalla tulla. Ja Susi, kyllä taklata saa, mutta se pitää tehdä oikein. Ei päähän, eikä selkään.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
SM-liigassa taklataan vähemmän kuin koskaan (sori, ei oo taklaustilastoja mutta eiköhän tuon huomaa peleissä käymälläkin), silti taklausonnettomuuksia, loukkaantumisia, ulosajoja ja pelikieltoja tuntuu perstuntumalla tulevan enemmän kuin koskaan aiemmin. Siinä on mielenkiintoinen yhtälö ratkaistavaksi.

Fysiikan lait alkaa painaa => vauhtia on ku Monzassa, jolloin ihmiskehon kestävyyden rajat alkavat oikeasti tulla vastaan! Joskus 20 v. sitten ei olisi voinut kuvitellakaan, että sisäelimet irtoilee pommien myötä... Myös näillä kaukaloiden "betoniseinillä" on oma vaikutuksensa jos vertaa NHL-kaukaloihin ja pommeihin joita siellä jaellaan!
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ero tässä perustilanteisiin nähden on se, että Mäntylä taklaa.

Liigan tulkinnan mukaan taklata ei saa mikäli :
A) Pelaaja on kaukalossa
B) Taklaajalla on luistimet

Ilves-KalPa ottelussakin pelaajat käyttivät tätä räikeän oksettavasti hyväkseen ja käänsivät selän vastustajalle ja suojasivat kiekon samalla. Nykyliigassa siihen taklaamalla taklaaja syyllistetään ja taklattava, joka ei osaa taklausta ottaa vastaan on uhri.

Näin tapetaan taklauspelaaminen jääkiekossa ja peli on viihdearvoltaan tylsää, mutta kuitenkin tärkein eli yleinen mielpide ja sitä kautta raha jatkavat kiertoaan.

Koska peli palautettaisiin pelaajille ja lajin oikeille ystäville ?


Yleisesti ottaen samaa mieltä. Nykytapanahan tuntuu olevan laidan äärellä kyyristely ja odottelu, josko joku erehtyisi taklaamaan ja tätä kautta päästäisiin ylivoimalle.

Mun mielestä tässä Kurvinen ei kuitenkaan tehnyt mitään varsinaista selän kääntöä, vaan pyrki pelaamaan kiekkoa ja valmistautui ottamaan toisen Tappara-pelaajan mahdollisen taklauksen vastaan.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Ovatkohan liigapelaajat keskimäärin huonontuneet kun Mäntylä nyt jatkuvasti ryskää itseään kurinpidon syyniin. Meinaan, että Tuukan peli on aina ollut ihan samanlaista mutta nyt sitten kohistaan koko ajan. Takaapäin tässäkin tilanteessa tullaan eikä Kurvinen ehkä näe mutta kyllähän pelaajan pitää olla varautunut taklauksiin tuollaisessa paikassa. Ja voi olla, että joku kentälläkin saattaisi huutaa: "Varo!".

Tulee mieleen se takavuosien tilanne jossa Marko Mäkinen taklaa J-P Laamasen Tappara-Ilves-matsissa. Sen youtube-pätkän parasta antia on Jutilan kommentit joissa hän toteaa vain, että "Aijai, ei ollu yhtään valmiina", tarkoittaen tietenkin Laamasta. En nyt muista mitä sanktioita siitä tuli mutta sen muistan, että kova pulina siitäkin käytiin.

Ja mitä olisikaan Miska Kangasniemi saanut nykyliigassa vaikkapa siitä taklauksesta Jani Nikkoon vuoden 2001 välierissä. Muistaakseni siitä ei tullut silloin edes jäähyä (mikä oli ihan oikein) mutta Nikko sai aivotärähdyksen. Tai sama mies suorittaessaan tämän paheksutun "puun takaa"-niitin Ilveksen Korhonille tai vastaavalle tshekille.

Nuo ovat vain esimerkkejä mitä äkkiä tuli mieleen. Tällainen vähän yli-huolehtivainen linja on ajamassa lätkää vähän umpikujaan. Samalla on periaatteessa (ja käytännössä) kielletty se pelaajien oma kurinpito, jonka tehtävänä olisi pitää peli siistinä, joten myös ihan selkeitä ylilyöntejä tulee koko ajan. Nyt harmillisesti myös kovat taklaukset alkavat olla kiellettyjä.

Tuosta tilanteesta voi muutenkin sanoa, että meni miten vain niin pomminvarma jäähy siitä olisi tullut Tapparalle. Jos Nieminen olisi vetäissyt niitin kohdilleen niin taas olisi luukkuja aukaistu ja todennäköisesti Kurvista olisi sattunut siinäkin tilanteessa.

Joskus tuli kirjoitettua, että nollatoleranssin myötä katosi se, että vastustajaa ei saanut ottaa koukkuun ja nostaa seinälle. Seuraus oli, että pelaajat käänsivät selän kentälle ja ainoa vaihtoehto oli ajaa selästä laitaan jos halusi kiekkoa riistää. Nyt tätä näkee valitettavan paljon.

On toki sekin ihan aiheellinen keskustelu, että paljonko liigapelaajien keskinäinen kunnioitus on vähentynyt. Olen sitä mieltä, että kyllä kanssapelaajaa edelleen kunnioitetaan ja hienosti kyllä pelaajatkin ovat myöntäneet että lätkä on lätkää, teet virheen niin yleensä maksat siitä hintaa.

No, ehkä tämä menee hivenen laajeempiin sfääreihin mutta tästä tilanteesta en jaksa sanoa yhtään mitään. Totean kuten Mikko Saarinen: "Näin videon neljä kertaa". Kertakaikkiaan mitään ei voi enää sanoa.
 

cleanhit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers, Ducks
Mailan päällä... Ja paskan marjat! Tälläsiä näkee läes joka pelissä! Nyt vain vastapuolta hiukan sattui. Siinä se. Ei mitään törkeyttä kyllä tästä tilanteesta löydä. Nyt voitte suksia jo v*****n helvetin tekopyhät hurskastelijat! Painukaa seuraamaan jotain v***n ringetteä jos TÄMÄ on teidän mielestänne TÖRKEÄ TEMPPU. Ei, eiköhän tämä ole taas tahallinen vahingoittamisyritys... Ämmäliigaa...

Legendaarista...

Törkeä ei aina tarvitse olla sata lasissa ajettu pommi. Pahimmat loukkaantumiset eivät aina edes tapahtu kovimmissa taklauksissa.

Poliisit SM-liigaan niin saadaan nokka auki Mäntylän tapaisilta mikkihiireiltä!

Ja tuohon J.Grövallin settiin kysymyksenä, että miten voi taklattava valmistautua taklaukseen jos ei näe, että taklausta on edes tulossa?

Ja nimimerkin susi kommenttiin kysymys, että milloin jääkiekkoon on tullut sallituksi selkään taklaus? Mitä kovuutta se on jos selkään taklaa? Miksi sellainen pitäisi hyväksyä? Puhtaita takaluksia odotellen....
 
Viimeksi muokattu:

Jasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go on... Narrit...
Kyllähän tosissaan SM- liigan nykysäännöissä on aika mielenkiintoisia pykäliä ja siksi en enää hallissa käykkään. Jotenkin tuo ottelurangaistus AINA kun pelaaja loukkaantuu kontaktitilanteessa on käsittämätön. Sarja on menossa ringettesarjaksi pahemman kerran.

Kyllä nyt on taas mennyt puurot ja vellit sekaisin, tietenkään tilanteessa missä ei ole rikettä ja vastustaja loukkaantuu, ei kuulu pistää miestä pihalle. Mikä siinä on niin väärin että jos pelaaja rikkoo sääntöjä ja aiheuttaa toisen loukkaantumisen saaden siitä rangaistuksen, vai pitäisikö kyseisissä tapauksissa silitellä vaan kiltisti päätä?
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Ja tuohon J.Grövallin settiin kysymyksenä, että miten voi taklattava valmistautua taklaukseen jos ei näe, että taklausta on edes tulossa?

TIETÄEN, että aina kun tuossa kohtaa alat näpertämään kiekon kanssa niin voi tulla mistä vaan taklaus. Kuten sanottu niin Kurvinen oli pahassa jamassa kun joka tapauksessa olisi kova taklaus tullut. Kyllä se vaan tuntuu koko ajan siltä, että kun taklauksia ei paljoa tule niin ei niihin oikein osata varautuakaan. Eikä tämä koske pelkästään Kurvista.

Ja kun vanhoja muistellaan, niin kun miettii kevään 2006 puolivälieriä ja sitä pommikonelaivuetta joka Isomäen jäähallissa vastaanotti vastustajia ja katselee tämän kauden "pahimipia" niittejä niin kyllä sieltä yksi asia vain koko ajan pomppii silmille. Siellä loukkaantui YKSI pelaaja eli Janne Grönvall ja siksi, että horjahti ennen Forsbackan taklausta. Toinen mälli oli Jokelan taklaus Komaroviin finaaleissa. Ja ah, Niko Mikkola-Otakar Janecky 95-finaaleissa ja sen jälkeiset pippalot Osku Grönmanin johdolla. Kyllä se maailma vaan muuttuu.
 

#76

Jäsen
2+10 olisin vielä voinut tilanteesta hyväksyä vaikka oikeasti olen sitä mieltä, että mitään väärää tilanteessa ei tapahtunut.
Mielestäsi siis selkään taklaaminen on sallittavaa?

SM-liiga noudattanee kansainvälisen Jääkiekkoliiton sääntökirjaa ja tuomarin harkinnan mukaan pelaajan loukkaantuessa ryntäyksen seurauksena 2+10 olisi ollut väärin tuomittu, mikäli Kurvinen tuomarien mielestä loukkaantui. Näkemättä tilannetta sen enemmän on mahdoton kommentoida millaisin tiedon tuomari tulkitsi Kurvisen loukkaantuneen.

Ajatkin muuttuvat. Muistan 90-luvulla lukeneeni pohjoisamerikkalaisesta kiekkolehdestä, miten Mark Messieriä arvostettiin, koska hän on valmis tarvittaessa herättelemään omaa joukkuetta taklaamalla kyynärpäällä vastustajan nenän verille. Vaikea kuvitella nyky-NHL:ssä arvostettavan päähän kohdistuneita kyynärpäätaklauksia. Kaukalossa pelaajien koko ja vauhti kasvavat, joten myös kriittisyys tekoihin kasvaa, koska riskit kasvavat.

Osa kirjoittajista tuntuu ottavan jääkiekon seuraamisen hieman liian vakavasti, jos pitää kokea jotain pyhää vihaa joko Mäntylää tai muuuta liigaa kohtaan.
 
TIETÄEN, että aina kun tuossa kohtaa alat näpertämään kiekon kanssa niin voi tulla mistä vaan taklaus. Kuten sanottu niin Kurvinen oli pahassa jamassa kun joka tapauksessa olisi kova taklaus tullut. Kyllä se vaan tuntuu koko ajan siltä, että kun taklauksia ei paljoa tule niin ei niihin oikein osata varautuakaan. Eikä tämä koske pelkästään Kurvista.

Minusta Kurvinen kyllä valmistautui ottamaan taklauksen vastaan. Ei ollut kuitenkaan silmiä selässä, joten ei osannut valmistautua kahteen taklaukseen. Hän ei myöskään jäänyt näpertämään kiekon kanssa, vaan antaa heti sille vauhtia tietäen, että joku tulee taklaamaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös