Joukkueen rakennus kaudelle 2009-2010

  • 1 546 638
  • 4 530
Tila
Viestiketju on suljettu.

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kuka oli muuten ennen Tim Thomasia edellinen HIFK:n mv, joka torjui finaalisarjassa. Jäi tosin hopealle HIFK:n kanssa kaudella 85-86, mutta kuitenkin. Se oli tietysti Jarmo Uronen, backupina *köh* Jari Kaarela.

Loppia on siinä mielessä vaikea kaivata takaisin HIFK:hon, kun pelaajasta jäi niin ohut kuva viime kaudella alkukauden loukkaantumisen takia. Lopulta Loppi pelasi HIFK:ssa 22 peliä tehoin 5+3=8 ja säälit meni 0+0. Itse luotan aika paljon nykyiseen sentteriosastoon kauden 2009-10 tasoisessa liigassa. Meillähän on ilman Loppiakin Hirso, Wirtanen, Ramstedt, Töykkälä ja tarvittaessa Granlund ja Ahtola senttereiksi, joten ei meidän sena-tilanne ole kehno ennen kauden alkua. Tosipeleissä nähdään sitten tietysti pelaajien oikea kondis ja meininki HIFK:n eteen.

Ihan btw. Kausi on pitkä ja siirtorajalle 31.1.2010 on vielä aikaa. Onhan sekin mahdolllista, että Loppi pelaa kauden 09-10 aikana vielä sm-liigassa, esim. Jokereissa, vaikka tämä ei nyt ole huhu siihen suuntaan ja uskon Lopin aloittelevan kauttansa Hampurissa ihan tyytyväisenä seuraan ja kaupunkiin.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Aika kultaa muistot...

....Tähän liittyen sinänsä hauska knoppi, että jos kysymyksen muuttaa muotoon "Milloin viimeksi HIFK:ssa on ollut kiistatta liigan top 3 veskari kauden alussa?", niin vastausta joutunee hakemaan jostain 70 -luvulta....
...mutta olihan Hannu Lassila runkosarjassa selvästi top 3-veskari kaudella 1982-83, vaikkakin Stigu jouduttiin ottamaan kehiin finaaleissa taistelussa suippoleukoja vastaan.
 

avojääpommi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mahtava kirjoitus M&T:lta.

Hirso(KH) - Haataja
Granlund(KH) - Wirtanen(KH) - Luttinen
Petrell - Ramstedt(KH)
Ahtola(KH) - Töykkälä(KH) - Järvinen

Jos Nybarin/Kojon masterplan on tämä, niin täähän jumalauta näyttää hyvältä!
"Loppi-rahoilla" joku laatupelaaja ykköseen ja Wärn kolmoseen niin hyökkäys on suorastaan hienosti roolitettu.

Pakistossa tosiaan löytyy jo 3 kädellistä ja 2 varmistavaa, sinne vielä se yks varmistava right niin se on siinä!

Eli eka se ykkösen laituri, ja sitten katsotaan 10 kierrosta mikä on tilanne veskariosastolla. Mikäli Nieminen-Lundell toimii, niin viimeiset rahat kiinni laadukkaaseen pakkiin. Jos ei toimi, niin reagointi siihen ja halvempi pakki sisään, mikäli Haverinen/Melart ei ole vakuuttanut sillä välin.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Musta HIFKn pakisto ei ole niin puutteellinen kuin täällä annetaan ymmärtää. Eilisen päivän selailin UL:ää, niin HIFKn pakisto ei häviä millekään toiselle SM-liiga joukkueelle. Ollaan siinä kohdassa ihan kärkipäätä.

Rakenteellisesti, fyysisesti ja muodollisesti. On kiekollista, on puolustavaa.

Toinen syy vahvaan pakkikalustoon on myös toi Jalosen mainitsema kokemus. Kun sulla on vain 6 pakkia kehissä, niin pitkässä juoksussa erityisesti kokemus ratkaisee. Erityisesti pleijareissa kun pelataan joka toinen päivä. Jätkät osaa arvioida energiankulutustaan, eikä ota tyhmiä 5+20 jäähyjä ratkaisevassa paikassa.

Joukkue on rakennettu hyvin. Itse kaipaan sitä yhtä Lopin käsiä paikkaavaa laituria, joka pystyy vielä maalintekoon. Koska siellä vasta loukkaantumisherkkää ollaan. Ihan laaja materiaali hyökkäyksessä joo, mutta aina kun joku ykköskentän miehistä on lasaretissa tai flunssassa, niin vähän on puutosta. Täälläkin on huhuiltu ja se huhu pitää paikkansa sen suhteen, että HIFK haluaa täydentää hyökkäystään vielä yhdellä kovalla hyökkääjällä.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Hirso(KH) - Haataja
Granlund(KH) - Wirtanen(KH) - Luttinen
Petrell - Ramstedt(KH)
Ahtola(KH) - Töykkälä(KH) - Järvinen

...Eli kyllä mä ymmärrän hyvin ajatusmaailman Loppi ulos ja sisään joku Loppin kiekolliset avut korvaava laituri. Tämän mahdollisen uuden pelaajan hankinnassa taas on pakko miettiä mihin häntä oikein laitettaisiin, ja mun mielestäni ainoa vaihtoehto on ykkösen laita.

Eli hankinnassa pitäisi olla ykkösketjun taitava kiekollinen laituri ja peruspakki.

Muuten koko kirjoituksestasi samaa mieltä, mutta tuo maalintekijä sopisi paljon paremmin kakkosketjuun, kun taas ykkösketjuun sopisi parhaiten Luttinen. Suurin osa Hirson maagisuudesta perustuu tilan haltuun ottoon sekä yllätyksellisyyteen, ja kun Haataja ja Luttinen molemmat ovat sekä taitavia että kovia, sekä tarkkoja ampumaan että reboundmaaleihin pystyviä ja ottavat iskuja vastaan jne., niin he sopivat hyvin Hirson viereen jolloin vastustajan on vaikeampi ottaa kiinni "maalintekijä" tai ahtaa "tilantekijä" kulmaan. Hirso saa enemmän vaihtoehtoja.

Kakkosessa taas on erilainen koostumus kokonaan. Wirtasella on hyvä laukaus ja hyvä hyökkääjä kaikin puolin, myös voimakkuudeltaan, mutta hän ei ole erityisen hyvä syöttämään ollakseen sentteri. Granlund täydentää tässä mainiosti, harhauttelemalla ja hassuttelemalla vastustajia kahville ja antamalla sitten nappisyöttöjä. Siihen toiseen laitaan sopisi silloin juurikin joku S.Kariya, Kuhta tms joka ei muuten hirveesti osallistu peliin, vaan hakee enimmäkseen tyhjää paikkaa ja syötön saadessaan vetää suoraan syötöstä tarkan kudin yläbörsään.

Minun versioni siis näin:
Hirso(KH) - Haataja - Luttinen
Granlund(KH) - Wirtanen(KH) - "S.Kariya"
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täältä nousee käsi. HIFK:n hyökkäyskalusto oli ennen Loppin ulkoistamista aikalailla hyvä. Mulla oli jo viime kaudella missio joukkueessa olevan taitovajeen puuttumisesta ja tällä hetkellä on tilanne oikeastaan sama. ...
Vastalause. Oliko taitovajetta joukkueessa, joka teki runkosarjassa toiseksi eniten maaleja Lopin pelatessa 22 ott. 5+3=8?
 

Visnovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång, alltid. Vaahteralehdet. HCK.
Hirso(KH) - Haataja -

(Haataja-Hirso-Wärn)*

Granlund(KH) - Wirtanen(KH) - Luttinen

(Luttinen-Granlund-"Kariya")*

Petrell - Ramstedt(KH)

(Petrell-Wirtanen-Ramu)*

Ahtola(KH) - Töykkälä(KH) - Järvinen

(Ahtola/Liivik/Nyholm-Töykkälä-Järvinen)*

Eli hankinnassa pitäisi olla ykkösketjun taitava kiekollinen laituri ja peruspakki.

Olen muuten täysin samaa mieltä noista roolituksista, mutta omasta mielestä Wärnille täytyy antaa mahdollisuus ykkösessä, ties vaikka Hirson ja Haatajan kanssa onnistuisi tekemään jopa 40p. Erittäin hyvä pelaaja maalinedessä, ja sitä minun mielestä ykköskenttä tarvitsee.

Kakkosesta tiputtaisin Wirtasen kolmoseen ja siirtäisin Ramun kolmosen laitaan. Koostumus "Petrell-Wirtanen-Ramu" olisi varmasti erittäin toimiva, sillä kyseessähän on kolmoskenttä, ja yleensä kolmoskentästä löytyy hieman puolustava sentteri, jossa Wirtanen on parhaimmillaan.

Kakkoseen sitten tämän "Kariya"n hankinta olisi toimiva, sillä Granlundilla on jo Luttinen kaverina, joka on erittäin hyvä maalinedessä, ja muutenkin osaa maalata. Tähän kun lisäisi "Kariya"n, olisi HIFKlla periaatteessa 2 kpl ykköskenttiä.

* Suluissa siis omat näkemykset kentissä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Vastalause. Oliko taitovajetta joukkueessa, joka teki runkosarjassa toiseksi eniten maaleja Lopin pelatessa 22 ott. 5+3=8?

Samaa mieltä, itse ihmettelen myös tätä huutelua jostain taitovajeesta. Ainoa suuri vajaus oli viisikkopuolustuksessa ja puolustamisessa yleensä, se kusi viime kaudella pahemman kerran. Tähän asiaan Lopilla ei ole/olisi mitään annettavaa, hidas kuin mikä ja huono puolustamaan. Ja asennepuoli ei ole todellakaan sitä parasta a-luokkaa, ei ole ikinä ollutkaan.
 

punainenpeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYR
Samaa mieltä, itse ihmettelen myös tätä huutelua jostain taitovajeesta.

Justiinsa. Loppi oli viime vuonna sen luokan floppi, ettei mulla tule sitä kovin ikävä. Esimerkiksi viimeisessä matsissa Turussa se antoi jatkuvasti sen luokan harhasyöttöjä, että joutui oikeutetusti istumaan. Kuten moni on kirjoittanut, fakta on se, että mies on pelannut yhden huippukauden SM-liigan keskikastin joukkueessa. Ei mitään näyttöä paineensietokyvystä IFK:n kaltaisessa organisaatiossa.
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
HIFK teki toiseksi eniten häkkejä viime vuonna ja Kuhdan 12 maalia paikataan varmuudella Wirtasen ja/tai Granlundin toimesta. Pikkaraisen 24 maalia paikataan Haatajalla ja Wärnin 8 maalia nousee pomminvarmasti jos pääsee säännöllisesti pelaamaan Hirson ja Haatajan kanssa ja pysyy terveenä.

Kolmosessa pelaa mm 19 maalin mies (2007) Petrell, joka Ramstedtin ja Järvisen kanssa varmuudella onnistuu tulevalla kaudella jos keho kestää.

En ymmärrä miten paljon maaleja odotetaan, jos esimerkiksi ei nämä herrat kelpaa maalintekijöiksi ensi kauden HIFK:ssa:

Kim Hirschovits 18 maalia
J-P Haataja 24 maalia
Arttu Luttinen 24 maalia
Petteri Wirtanen 15 maalia (pelejä toki Iowassa enemmän kuin Suomessa)
Max Wärn 8 maalia (hyvin rajallisella peliajalla)
Lennart Petrell 19 maalia (2007)
Dale Clarke 13 maalia (2007)

Saatiin mätäpaiseet (Hank&Heikkinen&co eli Edarin Miehet) ja vellihousut pois (Pesonen, joka mm haastattelussa itki ettei ollut kivaa, että HIFK:ssa on liian kova paine, media kiusaa jne), nyt on aivan eri tekemisen meininki. Kojolta hyvä haastattelu mm tuoreimmassa Jääkiekkolehdessä.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kyllä minustakin ainakin kotipeleissä ongelma oli pelitavan toteutuksen puolella, välillä koko pelien ajan ja osassa peleistä saattoi olla ihan sysimusta 10-55 minuuttia, jolloin pelitavan toteutus ontui. Se 55 minuuttia oli tämä Ilves-peli, jota johdettiin alle 5 minuutin jälkeen 3-0 ja hävittiin 4-6. Lisäksi HIFK oli hyvä sarjan kärkijoukkueita vastaan ja kehno sarjan häntäpään joukkueita vastaan. Vieraissa olimme hyvä joukkue ja kotona kaikkien aikojen surkein HIFK sm-liigan historian aikana. HIFK oli varsinainen "perse edellä puuhun"-joukkue kaudella 08-09, jolta uupui eniten älyä ja tunnetta, että se olisi voinut menestyä.

No, uusi kausi ja uudet kujeet. Kotipelit on pakko onnistua muuttamaan voittoisiksi. Ihan minimitavoite on 1,8p/ottelu, joka tuottaisi 29 kotipelissä n. 52 pistettä. Viime kaudella HIFK keräsi 43 pistettä 29 kotipelistä, joten en vaadi edes suurta parannusta viime kauden kotipeleihin. HIFK:n sai vieraspeleistä viime kaudella 47 pistettä ja se on minusta ihan riittävä määrä pisteitä myös kaudella 09/10. Kauden hyvä alku olisi ihan mielenkiintoista kokea, en edes muista sellaista viime vuosilta. Olisimme esim. neljän parhaan ryhmässä, kun pidetään marraskuun sarjatauko.

Joukkue on nyt jo sen verran valmis ja vaikuttaa nuorelta ja nälkäiseltä porukalta, että saattahan se ihme tapahtua, että HIFK aloittaa kauden voittojen tiellä. Mv-tilanne, oikeaan menestykseen, on iso kysymysmerkki, mutta onhan tässä vielä n. 5 kuukautta aikaa tehdä korjausliikkeitä, kuten muillekin pelipaikoille. Oikeaa menestystä on minimissään välierät keväällä.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lisäksi HIFK oli hyvä sarjan kärkijoukkueita vastaan ja kehno sarjan häntäpään joukkueita vastaan. Vieraissa olimme hyvä joukkue ja kotona kaikkien aikojen surkein HIFK sm-liigan historian aikana.
Tämä piti paikkansa, ja ainakin itse miellän tuon asian puhtaasti materiaalin taitovajeen piikkiin.

Onhan se nyt selvä asia että sm-liigassa ennakkoon heikompi jengi lähtee puolustamaan ja kovempi jengi hyökkäämään. Lisäksi lähes jokainen jengi pelaa hyökkäävämpää peliä kotona kuin vieraissa. HIFK:n jengi oli niin puukätinen ettei kiekollisesta pelistä tullut yhtään mitään jos vastapuoli tuli puolustavalla taktiikalla. Muut ketjut eivät saaneet mitään aikaiseksi ja Hirso oli ihan yksin. Tämä siis Batesin lähdön jälkeen, Batesin aikana HIFK:lla oli kaksi kiekkolista pelaajaa (+Ramstedt). Mutta heti kun vastapuoli tuli peliin kiekollisen pelin dominointiin haluavalla asenteella pystyi HIFK iskemään takaisin. Pesonen ja kumppanit otti suunnaksi vastustajan maalin, kiekko hyvällä tuurilla mukaan ja silmät kiinni täysiä maalia kohti. HIFK:n jengi oli kyllä siihen hommaan kasattu hyvin ja homma toimi. Homma kärjistyi TPS-säälisarjassa. Ei tarvinnut mitään muuta kuin Töykkälä luistelemaan Hirson viereen ja se siitä. Pikkarainen ihmettelee varmaan vieläkin mihin ne syötöt loppui mutta kyllä se olisi vetänyt jos vaan olisi saanut paikan.

Tästä asiasta tulee aina mieleen Nigel Tufnelin haastattelu Spinal Tapissa:

Nigel: muilla bändeillä loppuu vahvistimista asteikko kymppiin meidän kamat menee yhteentoista. (vrt. Pikkarainen ja kumppanit teki ihan vitusti maaleja runkosarjassa)
Haastattelija: miksi ette laita kymppiä äänekkäämmäksi? (mitä jos joku pelaa sen kiekollisen pelaajan (Hirso) sivuun?)
Nigel: meidän kamat menee yhteentoista (Pikkarainen ja kumppanit teki ihan vitusti maaleja)

Aivan sama tilanne on ykkösessä nyt. Tällä hetkellä Hirso jakelee ja Haataja polkee ja skodaa. Miksi ihmeessä joku Wärn vielä seisoskelemaan maalin eteen? Samalla logiikalla kuin viime vuonna, joku Hirson vierelle niin Haataja polkee koko pelin edestakas ja Wärn tekee jollekin tilaa.

Granlund-Wirtanen-Luttinen on taas kolmikkona jo ihan loistava. Wirtanen on hyvä kahdensuunnan pelaaja joka antaa Granlundille sen tarvittavan kiekollisen avun, mutta hoitaa tunnollisesti myös puolustamisen. Tätä kolmikkoa en rikkoisi mistään hinnasta.

Ja tapaus Wärn. Se joka kuvittelee että HIFK:ssa ei yksikään pelaaja ole sivussa kahdesta kärkiketjusta koko kauden aikana on aika kujalla. Wärn tulisi varmasti saamaan näyttöpaikkoja kauden aikana vaikka sinne yksi hyvä kiekollinen laituri vielä hankittaisiinkin.

Vuosi sitten naureskeltiin yleisesti Nybarin lauseelle:"Brennan tekee tilaa taidolle". Silloin ihmeteltiin että mille vitun taidolle.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen muuten täysin samaa mieltä noista roolituksista, mutta omasta mielestä Wärnille täytyy antaa mahdollisuus ykkösessä, ties vaikka Hirson ja Haatajan kanssa onnistuisi tekemään jopa 40p.
Varmaankin näin ja itse aloittaisin Wärn ykkösessä, miten varmaan tulee tapahtumaan. En silti ihan ymmärrä näitä puheita jostain kiintiöpaikasta. Olen hiljalleen ymmärtää, mitä näillä adoptiopaikoilla tarkoitetaan. Jokaisesta pelipaikasta pitää menestyvässä joukkueessa olla sen verran kilpailua, että kenelläkään pelaajalla ei pidä olla varaa tuudittautua siihen, että kerran saatu paikka on pysyvä. Fakta kuitenkin on, että jokaisen pelaajan pitää ansaita se oma paikkansa, on se sitten 1- tai 4-kenttä. Kyllä niitä mahdollisuuksia ehditään kauden aikana antaa itse kullekin. Tämä kun ei ole mitään fantasialätkää, jossa loukkaantumisia ei tapahdu.
 

Stigu

Jäsen
Turre on tuttu ja turvallinen HK Blöö, josta ei maailmanluokan herkkua tehdä. Mutta on ehkä parempi, että kaapissa on ainakin riittävästi HK Blöötä ja keppanaa verrattuna siihen, että hyllyt notkuisivat ylipäivättyä ja -arvostettua hanhenmaksahyydykettä ja lähimetsästä löydettyjä herkullisia vaaleita sieniä.

Kyllähän noita Blöö-miehiä pitää jengissä olla, mutta Nybari on vaan hankkinut niitä aika monta tälle kaudelle: Kurvinen, Järvinen, Töykkälä ja Lundell edustavat parhainta Blöö-osastoa: Tuttua ja turvallista, mutta ainakin itselleni tulee mieleen ns. halpa täytemakkara, jota ostetaan kaupasta sen takia, että se on halpaa. Toisaalta, eipä noiden makkaramiesten rooli nyt niin hirveän iso jääkaapissa olekkaaan. Mutta voi vain kuvitella, mikä haloo täällä olisi synytynyt, jos nuo hankinnat olisi tehnyt Sir Pentti.

Blöö-osastoa tärkeämpi on tuo hanhenmaksahyydykeosasto. Nythän jääkaapista on tosiaankin ulostettu kaikki ylipäivätyt hanhenmaksat, mutta ongelma on se, että siellä on vähän liikaa noita hyytelöitymistä odottavia, vielä nestemäisessä muodossa lilluvia hanhenmaksapalleroliemiä: Wärn, Granlund, Wirtanen, ja Nieminen ovat isossa roolissa tämän kauden syömingeissä, ja varsinkin juhla-illallisen alkaessa (pleijareissa) heidän pitäisi olla ns. hyytelöasteella. Tuohon voi päälle vielä pistää ns. "toista hyytelöitymistään" odottavia pelaajat (siis pelaajia, jotka ovat oskus olleet hanhenmaksahyydykettä, mutta ovat sulaneet viime kaudella) , kuten Järventie, Söde, Petrell ja Clarke, joiden olisi parannettava paljon viime kauden pelistään.

Mielestäni tuosta IFK-jääkaapista puuttuu edelleen Kuppi Lohta. Täälla on ollut mielenkiintoista kirjoittelua tästä kaksikosta:Toisaalta nuo makkaraosaston hankinnat hyväksytään sillä perusteella, että liigan taso on laskenut, mutta Kuhtaa ja Loppia ei nähdä tarpeellisina pelaajina tässä kaikkien aikojen tasottomimmassa SM-liigassa. Ei jummarra.
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
m & t: Näen näköjään yhtä selvästi Lopin puuttumisen aiheuttaman ongelman. Joukkueesta lähti suomeksi sanottuna 2-sentteri. Saatiin tilalle Töykkälä, Granlund ja Wirtanen, joista viimeisin lieneekin jo sijoitettu laitaan? Hirso pelasi HIFK:n onneksi viime kauden ilman loukkaantumisia. Jos Hirso loukkaantuu, kuka rakentaa HIFK:n ylivoimaa? Lopin näytöt liigassa kahden edellisen kauden aikana ovat valovuoden edellä vaikkapa Kuhdan ja Laakkosen vastaavia. Loppi pelasi loistavan kauden sentterinä hyvän koutsin Aran alaisuudessa. Kuhta ja Laakkonen ovat runkosarjassa potentiaaleja 20 maalin miehiä. Playoffeissa sitten kiikarit. Olen loputtoman kyllästynyt siihen, että Kuhta-diggarit arvioivat miestä pelkästään peliominaisuuksilla: Kuhdalla on kädet, hän on taitava. Tämä on totta, mutta kannattaisi katsoa syvemmälle: Miten on toiminut esimerkiksi kolmiyhteys HIFK-Kuhta-playoffit ? Surkeasti. Ja tilaisuuksia on ollut. Kuhdan jääminen HIFK:hon olisi hänen itsensä kannalta yhtä fiksua kuin Luca Badoerin loputon hengaaminen Ferrarilla. Aika kuluu, nuoremmat ajavat ohi. Mutta fanikatsomossa on viisi diggaria, joiden takia sitä jaksaa painaa pitkää päivää.

HIFK / Nyba on tehnyt fiksusti Järventien, Wirtasen ja Granlundin suhteen. Nämä pelaajat ovat joskus voittaneet jotain finaaliympäristössä. En muista pelasiko Töykkälä Bluesissa Matikaisen jengeissä, jotka olivat kovia. Jos, niin hyvä näyttö tämäkin. Lunkka, Kurvinen ja Järvinen ovat Nordiksen ikuisia adoptiotapauksia. Aivan klassikoita suomifilmihahmoja; alkoholisti-isän (HIFK) toheloita aikamiespoikia, joille on aina ovi auki, kun maailma kolhii. Eli helvetin usein. Lunkka ja Kurvinen eivät olisi saaneet diiliä mistään muusta liigaseurasta. Kurvisen tieltä lähti erinomaisen kauden pelannut Turunen. Missä oli tämän pointti? Turre on ainoa, jonka näistä jotenkin ymmärrän. Tiedän, ettei ole kallis ja tiedän, että KJ halusi yhden tällaisen hahmon. Mutta aika isojen punalasien takaa saa katsoa, jos näkee Turren mitalitaiston kannalta relevanttina pelaajana.

HIFK ei tule kaatumaan laitahyökkääjien puutteeseen tulevallakaan kaudella. Päinvastoin, niitä on melkein liikaakin ja oikeita senttereitä liian vähän. Bates ja Loppi täyttivät omalta osaltaa 2-senan paikan ja Lopin kauden pilasivat kaksi hänestä riippumatonta asiaa: 1) loukkaantuminen ja 2) kun paluu tapahtui, hänet kuten myös Kuhta lyötiin 3-4 -ketjuihin. Ei sieltä kukaan nakuttele 8 pojoa enempää. Tässä viittaan siihen, mikä oli Lopin rooli Aravirran jengissä. Ehkä sen olisi pitänyt olla sama KJ:llakin: Miksi tuhlata heiveröisen pelaajan hyviä käsiä ja pelisilmää kolmosessa-nelosessa? Käsittämätöntä. Muistaakseni Loppi pelasi Liivikin ja jonkun muun taitokäden kanssa ja oli kuin orpo piru kentällisessä, joka oli suunniteltu vastustajan peliä rikkomaan. Ei omaa hyökkäyspeliä rakentamaan. Loppi (ja Kuhta) ovat aivan tuuliajolla 3-4 -kentällisissä. Heillä ei riitä fysiikka eikä myöskään motivaatio puolustamiseen ja vastustajan pelin tappamiseen. Lopin lyhyet väläykset ylemmissä kentällisissä paljastivat allekirjoittaneelle ainakin hyvän pelikäsityksen, kyvyn rakentaa ylivoimaa ja jakaa makeita syöttöjä.

KJ teki sinänsä ihan oikein, että ei siivonnut Wärniä ykkösestä Kuhdan tieltä. Miksi olisi pitänyt? Ja jos jollekin ei riitä Haataja Kuhdan korvaajaksi, niin ihmettelen suuresti. Mutta kun Bates ja Loppi olivat sivussa, HIFK:ssa ei ollut olemassakaan hyökkäyssuuntaan tasokasta 2-sentteriä. Nyt oletetaan, että Hirso pelaa taas pitkän hyvän kauden. Granlund on liian kokematon 2-senaksi, Wirtanen ja Töykkälä ovat puolustavia senttereitä ja Ramstedtin varassa lepää 2-senapotentiaalimme. Ei hyvä. HIFK tarvitsee vielä Peltostakin enemmän Lopin / Batesin korvaajaa yläkertaan. Näin siis pelillisesti. Markkinoinnillisesti ja joukkueen tsempin kannalta Peltonen olisi kovempi hankinta - ja mahdollisesti myös pelillisesti riittävä. Mutta meikäläisen jengissä ei olisi tingitty senttereissä.

Eikä maalivahdeissa. On ihan triviaalia käydä vertailua Lundellin / Oksan välillä. Meillä on nyt neljännen comebackin tehnyt kohta 36-vuotias Lundell, jonka varaan kukaan ei rakenna vakavissaan playoffmenestystä. Tästä tullaan siihen, että Niemisen varassa mennään. En ymmärrä miksei Oksan kausi Kalpassa soita kelloja? Suomen oloissa kohtuukova näyttö. Mutta en tässä erityisesti kaipaisi nimenomaan Oksaa. Mulle olisi riittänyt kuka tahansa, jonka voi kuvitella pystyvän myös 1-maalivahdin rooliin. Maalivahtien merkitystä on turha kierrellä ja aliarvioida. Syön hatullisen kuollutta peuraa, jos HIFK tuolla mv-kolmikolla painelee finaaliin asti. Keksin kuitenkin pienen väännön jälkeen uhkakuvia Jokereille: Aravirralla on usein ollut vaikeuksia veskarien kanssa: maajoukkuesekoilut, Vokoun playoffeissa, Pelicansin toissakausi jolloin veskareille iski järjetön imutus päälle nimenomaan pleijareissa...No, Ara on kuitenkin kokonaisuutena vitun kova luu, jonka noukkisin nanosekunnin miettimisen jälkeen KJ:n tilalle anytime.

Peltosen Villelle HIFK teki kovan tarjouksen. Siinä oli tyhjä kohta hinnan paikalla VP:n itsensä täytettäväksi. Rahasta ei tämän paluun mahdollinen raunioituminen tule enää jäämään kiinni. Itselläni on sellainen hunchi, että paluu ei tapahdu vielä tällä kaudella. Olen mielelläni väärässä.

edit: Menestyäkseen HIFK:n ei tarvitse välttämättä tehdä liigan eniten maaleja, jota täällä näköjään haetaan apinan raivolla. Riittää, kun päästää liigan vähiten maaleja. Sillä saralla on aina ollut HIFK:n suurimmat ongelmat ja tuleva kausi ei tuo muutosta ilman alakerran vahvistamista.
 
Viimeksi muokattu:

Blue J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
En muista pelasiko Töykkälä Bluesissa Matikaisen jengeissä, jotka olivat kovia. Jos, niin hyvä näyttö tämäkin.

Hieman offtopiccina täytyy muistuttaa, että Töykkälän uran tähtihetkihän on tähän mennessä ollut kevään 2007-08 pudotuspelisarja, jossa mies tempaisi juuri HIFK:ta vastaan 4 maalia viidessä pelissä. Sitten toki palasi normaalitahtiin pelaamaan 0+0 -pelejä.
 

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Bates ja Loppi täyttivät omalta osaltaa 2-senan paikan ja Lopin kauden pilasivat kaksi hänestä riippumatonta asiaa: 1) loukkaantuminen ja 2) kun paluu tapahtui, hänet kuten myös Kuhta lyötiin 3-4 -ketjuihin. Ei sieltä kukaan nakuttele 8 pojoa enempää

Muuten aika samaa mieltä kirjoituksesta, mutta muistaakseni Loppi ja Kuhta saivat yli kymmenen peliä yhdessä, ja jälki oli aika skeidaa. Kauanko olisi tarvittu, että olisi oltu taas kunnossa?

Nämä viimeiset hankinnat (Järvinen, Lunkka) ja ulkoistaminen (Loppi) ovat jättäneet vähän skitsofreniset fiilikset. Ymmärrän jokaisen, mutta yksikään ei tyydytä tai ilahduta. Lunkka oli varmasti halpa ja helppo hankinta, mutta kun tarjottiin mahdollisuutta satsata oikeasti mv:osastoon. Taas kerran tingittiin siitä. Esim J:Hag on kertonut, että IFK:lla pitäisi olla kaksi tasavahvaa veskaa, ja ottanut esimerkiksi Lundell-Askey parin. Jotenkin on muodostunut palstatotuudeksi, että sillä parilla oltaisiin keitetty nakkeja. Kiistaton, oikea totuus on kuitenkin, että yleensä kannua nostelee joukkue jolla on kuuma mv. Niemisessä saattaa olla siihen potentiaalia, mutta jos Janiin oikeasti luotetaan, niin eikö penkille olisi voitu ottaa vaikka Tuohimaa? Ja jos Niemiseen ei luoteta täysillä, niin silloin mahd. stuntin pitäisi olla parempi kuin Lundell (itse kuulubn tähän joukkoon).

Järvinen on ihan kiva hankinta, mutta vahan epäilyttää miten suurella osalla pelaajista on IFK tausta. Onko siitä tullut itsetarkoitus? Ei Turrekaan ole hirveästi IFK:ssa voittanut. No, kyseessä on jokatapauksessa marginaalipelaaja jonka voi vaihtaa päittäin melkein kenen kanssa kolmoskentän laiturin kanssa ilman, että sijoitus muuttuu.

Lopin ulkoistamisen ymmärrän sikäli, että rahaa säästyi varmasti. Mutta! Täällä on ehdotettu milloin kellekin kakkossentterin viitta, ja yhteistä näille on, että jokaisella on HYVÄNÄ PÄIVÄNÄ rahkeet kakkossenaksi. Mitä sitten kun yksi on jo flopannut ja toiselle iskee huono päivä. Lisäksi ykkössenan stunttia ei nyt ole. Loppi olisi ollut hyvänä päivänä riittävä ykkössenaksi. Kaiken kaikkiaan tämä kuvaa sentteritilannetta hyvin (OK. En ole nähnyt ensimmäistäkään harkkapeliä). Meillä on loistava ykkössentteri, joukko LOISTAVIA kolmossenttereitä, mutta VARMA kakkossentteri puuttuu. Toivottavasti hankitaan.

Ja junnuille ei minun mielestäni tarvitse tarjota kiintiöpaikkoja. Jos kaveri on tarpeeksi hyvä niin kyllä se peliaikansa ansaitsee. (vrt.Ramstedt viime kaudella). Kyllä lähtökohta pitää olla, että kakkossentteri on Lopin tasoinen, ja jos Granlund tähän yltää niin saakoon peliaikaa. Muuten pelatkoon kolmosessa.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei Turrekaan ole hirveästi IFK:ssa voittanut. No, kyseessä on jokatapauksessa marginaalipelaaja jonka voi vaihtaa päittäin melkein kenen kanssa kolmoskentän laiturin kanssa ilman, että sijoitus muuttuu.
Eikö se jo hiljalleen avaudu, että IFK:ssa rakennetaan joukkuetta. Joukkue koostuu pelaajista ihan yksilöinä eikä reaalimaailmassa voida katsoa eri joukkueiden 3-ketjujen pelaajia ja ajatella niiden olevan merkityksettömiä pelkästään sen takia, että tekevät samanlaisia tehoja keskenään. Turren vahvuudet on jo niin moneen kertaan todettu, kuten myös se, millä periaatteella KJ on joukkuetta rakentanut, että luulisi jo avautuvan.

Lisäksi itse haluan IFK:ssa nähdä sitä IFK-laisuutta. Se ei tarkoita fleguja edarin jätkiä, vaan joukkueessa pitää olla johtajatyyppejä, jotka tekevät duunia antamatta tuumaakaan periksi. Turre on juuri tällainen pelaaja.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Granlund on liian kokematon 2-senaksi, Wirtanen ja Töykkälä ovat puolustavia senttereitä ja Ramstedtin varassa lepää 2-senapotentiaalimme. Ei hyvä. HIFK tarvitsee vielä Peltostakin enemmän Lopin / Batesin korvaajaa yläkertaan.
Ulkopuolisena huutelen, että 99 % varmasti joko Granlund, Wirtanen tai Ramstedt kehittyy täyttämään kakkosen sentteriltä vaadittavan tason. Mikään ei ikinä ole varmaa, ei edes se, että Loppi olisi tulevalle kaudelle nostanut tasoaan. Olisiko Lopin lisääminen edellisen kolmikon listaan parantanut mahdollisuutta löytää kakkossena? Varmaan olisi, mutta olisiko saatu hyöty ollut sen 200k arvoinen? Ei minusta. Lopin myynti kalliina miehenä oli loistava veto Nybarilta. En ymmärrä muutenkaan mikä hinku IFK-puolella on Nybaria dissata? Noh, Lundell oli aivan käsittämätön hankinta, mutta muutenhan kaveri on tehnyt erinomaista työtä tämän kauden joukkueen kasaamisessa. Uskon, että IFK tulee tekemään kovaa jälkeä ensi kaudella ja taistelee tosissaan SM-Liigan voitosta, ihan ilman lisähankintojakin.
 

scholl

Jäsen
Söderholmin laittaisin pihalle. Kaveri tuntuu olevan mukana jossain vasemmistoliittomeiningissä. Hävettää, että tuollaista touhua on 2000-luvun IFK:ssa. Ymmärtäisin, jos Jokereissa, mutta hemmetti vieköön, että IFK:ssa. Vakuutukset ovat muutenkin ylimitoitettuja ja liian kalliita seuroille, ts. yksi pääsyistä, miksi valtaosa seuroista on tappiollisia, joten tuossa aktivisteina esiintyvät "toverit" pitää laittaa saman tien joukkueesta pihalle ilman mitään varoituksia.

Jos lakko tulee niin toivon, että kestää vuosia. Thatcher hoiti kaivosäijät ruotuun ja Valtanen & co. saavat pitää huolen, että tossa ei anneta tuumaakaan periksi. Pääasia olisi vaan, että lakkokenraalit saataisiin IFK:sta hittoon.
 

Jindebyne

Jäsen
Joukkue ei missään nimessä ole tässä. KoJo vaatii vielä käsiä ja vaikka liigaan lähdetäänkin nykyisellä rosterilla, niin fyffeä on laitettu sivuun pelimiestä/pelimiehiä varten.

Kukaan ei varmaan usko että HIFK:n kova tarjous Peltosesta oli tuulesta temmattu, se ei natsannut tällä kertaa mutta rahkeita löytyy isoihin kaloihin.

Vaikka täällä tuskin koskaan ollaan tyytyväisiä mihinkään, niin minusta on hienoa kuulla tälläistä. Tuntuu, että tällä kertaa oikeasti halutaan panostaa menestyvään HIFK:hon ja yritetään tosissaan rakentaa sellaista.

Kiekollinen "liideripakki" olisi tietysti allekirjoittaneellakin kärkisijalla, mutta en nyt krokotiilin kyyneleitä lorauta, jos tänne saadaan varma maalintekijä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Hieman offtopiccina täytyy muistuttaa, että Töykkälän uran tähtihetkihän on tähän mennessä ollut kevään 2007-08 pudotuspelisarja, jossa mies tempaisi juuri HIFK:ta vastaan 4 maalia viidessä pelissä. Sitten toki palasi normaalitahtiin pelaamaan 0+0 -pelejä.

Eihän tuo ollut offtopiccia, vaan mainiota lisäinfoa, thanks! Kyseessähän on selkeästi hieno hahmo.

Hyvin sanottu se, että joukkueessa pitää olla kaikki joukkueen palaset. Taito-osaston lisäksi haalarimiesten pitää olla oikeasti hyviä. Ei ole mestarijengiä ilman asiansa osaavia alempia kentällisiä. Malliesimerkkinä Paakkolanvaara Kärppien kulta-aikaan. Siinä on sälli, jonka olisin halunnut HIFK:hon. Tähän kontekstiin pystyy liittämään paluumuuttajista ainoastaan Järvisen Turon. Aikanaan Turre pelasi ifk:ssa kovalla liksalla ja toisin kuin Kuhdalla, hänellä ei ollut ongelmia hiffata nykytilannettaan. Palkka ei ole enää EHT-pelaajan tasoa ja mies haluaa silti tehdä karua duunia alemmissa kentällisissä. Saisin tästä aika asiallisen vastustajan pelin tappavan 4-ketjun: Järvinen-Töykkälä-Liivik.

Olen sanonut veskareista niin, että jostain syystä HIFK:ssa ei ole Thomasin yksinvaltiaskauden jälkeen ollut muuta totaalisesti toimivaa maalivahtipeliä kuin Askey-Lundell -kaksikko. Totta munassa olisi hienoa, jos löytyisi "Riksman", joka pelaa 95% matseista vakaalla tasolla. Mutta silloin kun veskarit ovat lähtökohdiltaan "ynnä muut" -osastoa, olisi paikallaan, että heitä olisi tasavahva kaksikko. Siis kunnon kilpailu peliajasta. Eihän tästä filosofiasta tarvitse etsiä esimerkkiä viime kautta kauempaa. Ex-veskari Dufvan mestaruusjoukkueessa oli 2 kpl timantinkovia veskareita ja tuloksena oli kultaa. Jyp todisti sen, että myös kahden veskan systeemillä voidaan ottaa mestaruus ihan yhtä hyvin kuin yhden maagisen torjujan kanssa (Bäckström/Kärpät). Pääasiahan on se, että tavalla tai toisella joukkueelle ei mene paljon häkkejä sisään. Jälkikäteen sillä ei ole suurta merkitystä torjuiko yksi mies vai kaksi miestä tuon kaiken. Kovan ykkösveskan pitää olla (copyrightini viime syksyltä) sankarimaalivahti. Sellaista meillä ei ole, joten analyyttisen ajattelun lopputulemana meillä pitäisi olla Nieminen, joka on parhaana päivänään liigan eliittiä + joku backuppi hänelle. Vielä ei ole Nieminen ottanut sankariveskarin viittaa, mutta en voi olla arvostamatta kaveria, joka pystyy tarjoamaan edes sen 92% per ilta tasaisen varmasti. Ongelma on tässä: Playoffeissa pitäisi pelaajasta kuin pelaajasta löytyä ylimääräinen vaihde. Nigel Tufnel -henkisesti pitäisi päästä "one more louder" -tasolle. Niemiseltä on toistaiseksi puuttunut tämä hyppäys, mutta veskarina hän on ollut selvästi HIFK:n paras Thomasin jälkeen pitkällä aikajanalla katsottuna. Se on sitten eri asia, onko se riittävää, että Niemisen tasoinen kaveri on next best thing since Thomas.

Taitovajetta ei kannata kuitenkaan surra loputtomasti. Pekka Virran Kalpa osoitti viime kaudella sitoutumisen ja pelisysteemin merkityksen nykylätkässä. Sillä mennään teksti-tv:n pohjalta koottujen kurittomien nippujen ohi ihan heittämällä. Näin ei ollut vielä 2000-luvun alussa, mutta tähän on tultu. Katseet kääntyvät myös Nokkaan. Nyt pitäisi onnistua. En millään jaksaisi lukea täältä marraskuussa Nokan puolusteluja sijan 10 johdosta tällä argumentilla: "Tää materiaali ei vain riitä". Paskapuhetta. Urheilulehti ja muut mediat eivät ole huvikseen nostaneet (jälleen) kallista HIFK:ta kärkipään jengiksi. Kaudella 09/10 kilpaillaan muita SM-liigan 09/10 jengejä vastaan. Ei fantasiarostereiden tai Detroitin kanssa. Tämä on kylmää faktaa. HIFK:lla on näillä veskareillakin todella kilpailukykyinen nippu tämän päivän SM-liigaan. Jos meillä olisi mitat täyttävä 2-sena ja vahvempi mv-osasto, relaisin ja odottelisin kevättä turvallisin mielin. Edes tumpelo ei pystyisi olemaan raahaamatta sellaista jengiä finaaliin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Onko joukkue tässä?

Aivan kuin ylläkin on lausuttu, HIFK:lla on fyrkkaa esimerkiksi Peltosta varten. Kuten totesin, tarjous hänelle oli avoin pahvi. Tämä on hyvä tietää kauteen lähdettäessä. Itse toivon eniten, että veskariosastolle on olemassa joku plan B. Villen liksa tulisi "FJOPSM" -rahastosta = Franchisepelaaja Joka On Pakko Saada Meille. Toivon, että rahahanat eivät ole kiinni, jos joukkue tarvitsee aivan yksinkertaisesti liigakelpoisen veskarin. Vaikkei tämä turakainen myisikään miljoonasti fanipaitaa.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Jos meillä olisi mitat täyttävä 2-sena ja vahvempi mv-osasto, relaisin ja odottelisin kevättä turvallisin mielin. Edes tumpelo ei pystyisi olemaan raahaamatta sellaista jengiä finaaliin.

Meillähän on täysin mitat täyttävä kakkossena, Petteri Wirtanen. Siinä missä viime kaudella meillä oli kaksi varsin samanlaista ykkös-kakkossenaa (Hirso ja Loppi), niin nyt on sopivasti erilaiset kaksi ensimmäistä sentteriä.

Loppi on Wirtasta taitavampi, mutta Wirtanen on sekä Hirsoa että Loppia huomattavasti parempi puolustussuuntaan ja erinomainen kahden suunnan sentteri. Tähän päälle vielä se, että Wirtasella on kaapissa SM-kulta ja ihan mukava viime kausi AHL:ssä, niin en mä kyllä osaa liiemmälti rutista sentteritilanteesta. Mahdolliset loukkaantumiset ja niihin varautuminen on sitten toinen juttu.

Maalivahtitilanteesta myös eri mieltä. Kyllähän Niemiselle on vihdoin annettava kunnollinen näyttöpaikka. Toki itsekin ottaisin mielelläni jonkun Andy Chiodon sinne maalille, mutta kyllä Niemisellä voidaan aivan hyvin lähteä kauteen.

Minä näkisin asian siten, että kipeimmin vahvistusta kaipaa pakkiosasto. Sinne merkkaisi yhden Kudrocin hankinta erittäin paljon. Eli mahdollista vahvitusjärjestystä ajatellen tulee mieleen seuraava:

1. pakisto
2. laitahyökkääjä
3. maalivahtiosasto
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
1. pakisto
2. laitahyökkääjä
3. maalivahtiosasto

Nimenomaan juuri tässä järjestyksessä, varsinkin kun näyttää siltä että meillä ei ole sitä hehkutettua kiekollista ykköspakkiparia. Ei muillakaan joukkueilla niiden ykkäspuolustajat ole vetäneet kiikareilla harkkamatseja. Kyllä mun mielestä pitäisi tulla onnistumisia huomattavasti paremmin kun miettii kuinka paljon peliaikaa tulee per ottelu. Pahaa pelkään että Söde-Clarke tulee olemaan suuri pettymys, kumpaankaan ei ole erityisemmin luottoa onnistumisen suhteen. Söde ei ole sen veroinen kuin aikaisemmin ja Clarkesta on hankala sanoa yhtään mitään. Uutta pakkia odotellessa....
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös