Formula 1 – kausi 2009

  • 325 343
  • 2 061

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Olipas kyllä mahtava kisa pitkästä aikaa! Yllätyksellisiä nimiä kärkipäässä, hyvää kilpailua ja enemmän ohituksia kuin useassa viime kisassa yhteensä! Ei kovin usein tänä päivänä näe sellaistakaan kisaa että kärkikaksikko ajaa koko kisan kahden sekunnin sisällä toisistaan, ja suurimman osan kisasta n. sekunnin erolla.

Fisichellan suoritus tänä viikonloppuna oli aivan käsittämätön! Paalupaikka ja kisassakin oli ihan Kimin perässä koko ajan, ja jos Kimillä ei olisi ollut KERSiä käytössään niin olisi voinut hyvinkin voittaa koko kilpailun. On kyllä hienoa nähdä ihan uusia tiimejä välillä tuolla kärjessä, varsinkin kun tietää että Force Indialla on ollut taloudellisia ongelmia viime aikoina. Oli mukava katsoa tallin henkilökunnan tuuletteluja varikolla kun Fisico ajoi ruutulipulle. Vijay Mallyallakin on varmasti tällä hetkellä paljon helpompi hengittää kuin vielä pari viikkoa sitten. Saas nähdä saako talli pitää Fisicon vai siirtyykö hän Ferrarille jo seuraavaan kisaan. Force India saattaa kyllä olla hyvinkin nopea myös Monzassa koska auto näyttää toimivan hyvin nopeissa mutkissa ja kulkee suorillakin hyvin.

Kimi otti kyllä todellisen mahtistartin, kuudennesta ruudusta kakkoseksi ennen kierroksen puolta väliä ja kun turva-auto poistui radalta niin samantien kärkeen. Sitten kyse olikin vaan siitä että Kimin piti ajaa täysillä ja virheitä välttäen, tuo KERS toi hänelle kuitenkin varmaan sen verran turvallisuuden tunnetta että Fisico ei ohi pääse mikäli hän vaan ei itse tee virhettä. Joka tapauksessa mahtava kisa Kimiltä ja hän osoitti että Ferrarilla ei ole välttämättä mitään tarvetta vaihtaa kuljettajia ensi kaudeksi. Silloin kun auto vaan tarjoaa siihen mahdollisuuden niin Kimi kyllä pystyy ajamaan voittoja edelleen.

Brawnilta aika epäonnistunut kisa, Barrichellon kisa meni pieleen heti startissa (Barrichellolle muuten taas kerran täysin epäonnistunut lähtö) ja Grosjean taklasi hyvin startanneen Buttonin pihalle heti alussa. Buttonin onni oli että Barrichello ei ehtinyt sen korkeammalle kuin seitsemänneksi ja että Webber ryssi kisansa varikolle. Vettel kuitenkin sai muutamalla pisteellä kiinni mutta silti Buttonin etumatka ei vieläkään kutistunut kovin merkittävästi ja mestaruustilanne näyttää edelleen hänen kannaltaan hyvältä.

Toyotan päivä ei myöskään ollut kovin valoisa vaikka eilen näytti vielä hyvältä. Trullin kisa meni pilalle heti alun kolaroinnissa ja Glockin kisa tuhoutui varikolla kun tankkauslaitteisto ei toiminut.

Heikki ajoi vaihteeksi hyvän kisan. Kuudes sija lähtöruudusta 15 on erittäin hyvä suoritus. Minun mielestäni parempi kisa Heikiltä kuin edellinen, vaikka sijoitus olikin nyt paria pykälää huonompi.

Nicokin onnistui edelleen jatkamaan pisteputkeaan, joka nyt on jo kahdeksan kisan mittainen. Tällä kaudella Nico on jäänyt nollille ainoastaan kahdessa kisassa, se on kyllä hyvin kun katsoo mitä tallikaveri on saanut aikaiseksi.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Nyt voisi sanoa että in your face AS.

Upea suoritus Kimiltä, jälleen kerran voitto todellisella kuskin radalla ja ei todellakaan millään ylivoimaisella autolla. Tuntui todella makealta näin kannattajankin osalta tämä voitto. Monza on hyvin samantyylinen rata joten eiköhän samankaltaista kisaa ja tulostakin voi odotella sieltäkin.
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No niin. Todella upea voitto Kimiltä ratojen kuninkaalla Spassa! Jännittävä kisa. Kisassa nähtiin todella paljon ohituksia ja jännättävää riitti loppuun saakka. Kaipa Kimi silti kuittaa Italialaislehtien arvostelussa 7+ "voitti kisan mutta ei saanut selkeästi heikommalla Force Indialla ajavaa Fisichellaa jätettyä."

Loppuun vielä ihmettelyä. Voiko Ecclestone ja kumppanit oikeasti olla niin tyhmiä, että miettivät vieläkin miten saataisiin kisoihin ohituksia. Vastaus oli pitkään silmien edessä. Rata. Aivan tehdään radoista sellaisia, että niissä pääsee oikeasti ohi. Ja se Hermann Tilke hemmettiin niitä ratoja suunnittelemasta.
 

Piikkiperse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt voisi sanoa että in your face AS.

Upea suoritus Kimiltä, jälleen kerran voitto todellisella kuskin radalla ja ei todellakaan millään ylivoimaisella autolla. Tuntui todella makealta näin kannattajankin osalta tämä voitto. Monza on hyvin samantyylinen rata joten eiköhän samankaltaista kisaa ja tulostakin voi odotella sieltäkin.

Älähän nyt. Kyllä sieltä jotain paskaa onnistutaan Kimin suorituksesta kaivamaan. Jotain kautta varmasti pilasi Fernandon kisan ja arvosanaksi 3.5! :D


No joo! Näytti kyllä Kimi tosiaan nauttivan tästä voitosta todella paljon.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Loppuun vielä ihmettelyä. Voiko Ecclestone ja kumppanit oikeasti olla niin tyhmiä, että miettivät vieläkin miten saataisiin kisoihin ohituksia. Vastaus oli pitkään silmien edessä. Rata. Aivan tehdään radoista sellaisia, että niissä pääsee oikeasti ohi. Ja se Hermann Tilke hemmettiin niitä ratoja suunnittelemasta.

Joo, lisää vaan tuollaisia Eau Rougen tyylisiä mutkayhdistelmiä jotka vaativat kuljettajilta oikeasti munaa, ja niiden jälkeen pitkiä suoria niin kyllä niitä ohituksiakin nähdään. Bernie on ollut tätä Span kisaakin pitkään pudottamassa kalenterissa ja taisihan tuo välillä ollakin tauolla vuoden-pari, mutta kyllä tämä kisa taas osoitti että Spa kuuluu säilyttää kalenterissa vaikka mikä olisi! Vaikka jotkut öljysheikit maksaisivatkin järjestelyoikeuksista aivan mottipäisiä summia niin loppujen lopuksi tällaiset kilpailut ovat F1:lle niin paljon parempaa mainosta kuin ne järjettömän kalliilla rakennetut puitteet näillä Tilken "klooniradoilla".
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Älähän nyt. Kyllä sieltä jotain paskaa onnistutaan Kimin suorituksesta kaivamaan. Jotain kautta varmasti pilasi Fernandon kisan ja arvosanaksi 3.5! :D
Alonsohan olisi Kimin tilalla ottanut sekä paalupaikan että nopeimman kierroksen haltuunsa. Kimi onnistui vain voittamaan...

Kyllä sitä meinasi tippa tulla linssiin, kun palkintojenjakoa seurasi. Niin kauan sitä on odotettu ja nyt se sitten tuli. 25GP:n tauon jälkeen paluu voittajaksi.
Heikille myös kunniaa.
 

J-ML

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Anaheim, Liverpool ja Sotkamon Jymy
Martin Brundle arvioi tuoreeltaan, ettei Kimi olisi voittanut ilman turva-autoa. Brundle näki, että normaaliolosuhteissa Fisico olisi alkuvaiheessa pystynyt pitämään Räikkösen takanaan ja tekemään jopa pientä eroa. Itsellä oli taas päinvastaisesti kovinkin luottavainen olo Räikkösen ajamiseen - Jos Fisico olisi mennyt lopussakin ohi, niin Räikkönen olisi tullut Kersillä EDR-suoralla ohi.

Loistava voitto joka tapauksessa ja formulat näyttivät jälleen sitä parempaa puoltaan. Johtui sitten suomalaisen menestymisestä, tasaisesta voittotaistelusta tai runsaasta ohitusten määrästä. Varsinkin Valencian jälkeen tämähän oli suoranainen autourheilusirkus. En edelleenkään pysty ymmärtämään, kuinka nykypäivänä enää rakennetaan ratoja, missä ohittaminen on nykyautoilla käytännössä mahdotonta.

Loppukaudeksi sympatiat ovat täysin Red Bullin puolella. Button perseillyt viime kisoissa huolella, eikä tunnu vauhtiakaan enää Brawnista löytyvän kun sitä eniten tarvittaisiin. Aika haalea urheilullinen maku jää kaudesta, jos alkukauden dominointi riittää mestaruuteen ja loppukausi körötellään jämäpisteistä taistellen.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Nyky formulasirkukselle ei voi kuin hymyillä

Alkukausi täydellistä Brawn-tallin hallintaa, sitten mentiin Red Bullien tahtiin ja viimeisimmässä kisassa Räikkönen käy Ferrarilla voittotaistelun Force India-tallin kuljettajaa vastaan. Löytyykö maailmasta sellaista F1-asiantuntijaa, joka ennusti vielä viime talvena tälläistä MM-kautta vuodelle 2009? : ) Jos katsotaan noin 12 kuukautta aikaa taaksepäin, onko muuten nykytalleista kaikki käyneet palkintopallilla vähintään kerran? Nyt kun Force Indiakin nimensä tähän listaan tänään lisäsi? 2008 Monzasta jos katsotaan tähän päivään asti. Väitän, että on.

Vieläkö muistatte kun eräät kaksi tallia tätä sirkusta hallitsi miten tahtoivat ja muut lähinnä kilpailivat sijasta viisi? : )
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aivan täydellinen kilpailu! Kimi näytti jälleen kerran kaikille kuka on Span herra ja siinä ei mahtanut edes Fisichella mitään! Räikkönen kontrolloi koko ajan tilannetta, eikä tehnyt virheen virhettäkään, vaikka Fisico oli alle sekunnin päässä. Uskomaton taistelu voitosta. En muista koska viimeksi on tuntunut voitto näin hyvältä, varmaan viimeksi joskus Brasiliassa 2007, kun Kimi voitti maailmanmestaruuden.

Kovalaisen Heikille täytyy nostaa myös hattua! Kierrosajat erittäin hyviä painavalla autolla ja Heikki ansaitsi oikeasti tänään sen kuudennnen paikan. Startti oli myös Kovikselta erittäin hieno, porhalsi nätisti ohitse Hamiltonista. Saa nähdä onko McLaren yhtä paska Monzassa, voi hyvinkin olla, että auto ei toimi sielläkään, sillä aika saman tyyppinen rata mitä Spa Franchoshamps.

Maailmanmestaruustaiston kannalta kilpailu oli hiukan tylsä, sillä Button keskeytti ja se pistetaulukon heikoin haastaja Vettel nappasi nyt parhaimmat pojot. Vähän turhan epätasaisesti jakautuu nämä pisteet kisoissa, viime kisassa Rubens oli paras, sitä ennen oli pari kisaa Webber hyvässä vedossa ja sitä ennen Vettel & Button. Kyllä mä melkein sillä kannalla olen, että Button tulee vielä menettämään maailmanmestaruutensa, vauhdissa ei pärjää alkuunkaan enään tallikaveri Barrichellolle ja muutenkin hommat tuntuvat menevän nyt koko ajan päin seiniä. Epäilen, että kauden päätteeksi Rubens Barrichello juhlii maailmanmestaruutta. Sopisi ainakin hyvin kaavaan, sillä sen verran hullunkurinen kausi tämä on ollut.

Sitten vielä otan sellaisen asian esille, että minkä ihmeen takia Kimin suoritukset nousi heti aivan uudelle tasolle, kun Felipe sai jousesta päähän? Tietenkin sen takia, että Ferrari panostaa nyt kaikkensa Kimiin, mutta minusta vähän tuntuu, että aiemmin asiat eivät ole olleet näin, vaan Felipe on saanut tallilta sen suuremman tuen, koska on sosiaallisempi, taisteli viime vuonna loppuun asti MM:stä ja muutenkin kaikkien suosikkipoika.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Sitten vielä otan sellaisen asian esille, että minkä ihmeen takia Kimin suoritukset nousi heti aivan uudelle tasolle, kun Felipe sai jousesta päähän? Tietenkin sen takia, että Ferrari panostaa nyt kaikkensa Kimiin, mutta minusta vähän tuntuu, että aiemmin asiat eivät ole olleet näin, vaan Felipe on saanut tallilta sen suuremman tuen, koska on sosiaallisempi, taisteli viime vuonna loppuun asti MM:stä ja muutenkin kaikkien suosikkipoika.

Itse en tuohon, että Massa olisi mitään suurempaa tukea saanut. Korkeintaa tasa-vertaisen, joka on aivan eriasia, kuin se, että itse saisi ja kuten nyt Kimi saakin tallilta kaiken tuen.

Kai se sitten helpottaa ajamista, kun puolitoista kautta nopeampi ja menestyneempi tallitoveri on poissa. Mielenkiintoista olisi myös nähdä Massan vauhti nyt. Eli onko Kimin vauhti parantunut vai onko se sitä samaa, jota se oli ennen Massan onnettomuutta.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Saapa nähdä mitä aikoo ferrari tehdä kakkoskuskin paikan kanssa. Badoer on sanonut että monza on tuttu rata ja ajanut siellä epävirallisen rataennätyksen. Tänään ei tehnyt virheitä mutat aika surpuhupaisaa että tallikaveri voittaa niin ilman mitään suurempia ongelmia jää viimeiselle sijalle ja melkein kieroksella jäi. Toiseksi viimeiseen kuskiin ero melkein minuutti.

Ferrarin ongelma on varmasti se kenet siihen kakkoskuskin rooliin kannattaa ottaa? jos massa ei pysty palaamaan tämänkauden aikana ja Schumi ei pysty myöskään ajamaan niin ei siihen näin lyhyelle pestiajalle ketä tahansa voi ottaa joka ensikaudella jo voi ajaa jostain toisessa tallissa ja päästää jotain sisäpiiriasiota muille. Fisico näytti että osaa ajaa edelleen joten hänenkään uran lopetus tämänkauden jälkeen ei välttämättä ole varma joten hänen siirtyminen ferrarille tässävaiheesa ei näytä kovin todennäköiseltä ja ferrari joutuisi todennäköisesti maksamaan sopimuksen purusta kelpo korvauksen.

Jännä kisa nähtiin tänään ja toivottavasti rata säilyy kalenterista. Viimeviikonloppuna taas nähty valencian katurata voisi heittää roskiin kuten pari muutakin rataa jossa ei ole edes mahdollisuutta ohittaa, täälä sentään oli jotain mahdollisuuksia jos oli suorilla nopeampi. Tämänlaisia ratoja pitäisi olla enemmän vaikka se tulisi kuinka kalliiksi. Parasta mainosta F1 on ohitukset ja tiukat kisat.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Kai se sitten helpottaa ajamista, kun puolitoista kautta nopeampi ja menestyneempi tallitoveri on poissa.

Mikä nopeampi ja menestyneenpi? Siis Massako verrattuna Kimiin? No Massa on varmaan sitten kuumimpia nimiä kuljettamarkkinoilla jos kerran Kimi on lähinnä Massan apupoika? Ja jos tallit saisi valita kuljettajansa miettimättä palkkaa niin veikkaat siis että Massa valittaisiin ennen Kimiä koska onhan se selvää että puolitoista kautta Kimiä nopeampi ja menestyneempi Massa on Kimiä parempi kuljettaja?

Hieno kilpailu Kimiltä, olipa hienoa nähdä kun keljettajan radalla Kimi pystyi korjaaman hanskalla sen mitä Ferrarilta puuttuu huippuvauhdista. No eipä jäänyt Ferrari tälläkään kaudella ilman voittoa kiitos Kimin. No Alonso ja varsinkin Massa olisi varmaan osannut tehdä tämänkin paremmin.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Martin Brundle arvioi tuoreeltaan, ettei Kimi olisi voittanut ilman turva-autoa. Brundle näki, että normaaliolosuhteissa Fisico olisi alkuvaiheessa pystynyt pitämään Räikkösen takanaan ja tekemään jopa pientä eroa.

Kyllähän tuo tilanne auttoi Kimiä. Kimi pääsi Fisicon ohi sellaisessa tilanteessa että hän oli juuri siinä vaiheessa kun turva-auto poistui radalta onnistunut ajamaan aivan Fisicon konttiin kiinni, ja kun siitä lähdettiin sitten La Sourcen jälkeen lyömään hanaa niin KERSin avulla onnistui saamaan kovemman vauhdin Kemmelin suoralle kuin Fisico. En tiedä että olisiko Kimi "normaaliolosuhteissa" pystynyt pääsemään niin lähelle Fisicoa että olisi päässyt yrittämään ohitusta. Ehkä olisi, mutta ei välttämättä. Heti sen ohituksen jälkeen Kimi onnistui ajamaan vähän eroa Fisichellaan mutta sitten se ero vakiintui siihen 1,5-2 sekuntiin. Varikkokäynnin jälkeen Fisico sitten tulikin siihen n. sekunnin päähän ja pysyi siinä ihan loppuun saakka. En usko että Fisichella olisi pystynyt karkuun Kimiltä ajamaan missään vaiheessa mutta en kyllä välttämättä mene sanomaan että Kimi olisi hänet pystynyt ilman tuota turva-autoa ohittamaan.

Mutta joka tapauksessa, Kimi haisteli tuon tilanteen hyvin ja oli heti iskuetäisyydellä kun turva-auto tuli varikolle. Hieno ja rohkea ohitus heti kun paikka tuli ja sitten virheetöntä ajoa maaliin saakka. Täysin ansaittu voitto siis.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
olipa hienoa nähdä kun keljettajan radalla Kimi pystyi korjaaman hanskalla sen mitä Ferrarilta puuttuu huippuvauhdista

Jos näin, niin miten kuvailet Fisikon suoritusta Force Indialla viikonloppuna?
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
No Alonso ja varsinkin Massa olisi varmaan osannut tehdä tämänkin paremmin.

En minä noin väittänyt, mutta absoluuttinen totuus on ollut, että Massa on olllut Räikköstä nopeampi kuljettava viimeiset 1½ vuotta.

Massan aliarvostus paistaa myös sinun kirjoittelussa. Sama juttu on myös lehdistöllä, varsinkin espanian sellaisella. Kimiltä odotettiin Massan nujertamista, koska Schumi voitti Massan reilusti Massan ekalla kaudellaan, vaikkakin loppukaudesta Felipe oli jo Schumia paikoiten jo nopeampi.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Ei pitäisi heittää bensaa liekkeihin, mutta on se vanha sanonta mitä formulamaailmassa käytetään, täysin totta.

"Olet juuri niin hyvä kuin viimeisen kilpailun suorituksesi"

Kimi nousi voittajaksi pitkästä aikaa ja täällä taas kovaan ääneen hehkutetaan kuinka suuri mestari Kimi on ja kuinka kaikki muut kuskit ovat täysin paskoja. Yksi voitto ja Räikkösen viimeiset heikot 1,5 vuotta on taas unohdettu. Kimi on taas maailman nopein ja paras F1-kuski, tottakai se on. Ferrari vaan ei ole pystynyt tarjoamaan hyvää kalustoa Kimille.

Edit... Heh, pakko boldata tuo lause joka on lainattu tuohon alemmaksi. Eli minä en todellakaan ole tuota mieltä. Varmistus, koska lainaus alempana antaa täysin väärän kuvan. Kaikki kun eivät jaksa lukea kaikkia vanhoja viestejä : )
 
Viimeksi muokattu:

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Kimi on taas maailman nopein ja paras F1-kuski, tottakai se on. Ferrari vaan ei ole pystynyt tarjoamaan hyvää kalustoa Kimille.

Loppukausi jännitetään tekeekö Kimi saman tempun kuin toissa kaudella ja nousee kaukaa maailmanmestariksi. 50 pistettä vielä jaossa ja Button menee 38 pisteen päässä.

Brawnit on hukassa ja Vettel ja Webber syö toisiltaan pisteitä koko ajan. Kimille toinen mestaruus.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kimi on viimeisessä kolmessa kilpailussa kerännyt eniten MM-pisteitä ja itseasiassa viidessä viimeisessä kilpailussa myös. Kovasti on suunta ylöspäin, hyvä hyvä!
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Miksi täällä koko ajan puhutaan Räikkösen "heikosta 1,5 vuodesta"? Kimihän taisi viimekin kaudella johtaa MM-sarjaa johonkin kauden puoliväliin saakka, ja muutama huono kisa siinä pudotti hänet mestaruustaistelusta. Tällä kaudella Kimi oli alkukaudesta vähän vaisuhko mutta siinä on kyllä ollut iso syy Ferrarin autollakin. Mutta ei hän tällä kaudella ole Massaa hitaampi ollut vaan aika tasaisia ovat olleet, ja nyt sitten viimeisimmissä kilpailuissa Kimi on ajanut todella hyvin kun Massa on ollut sairaslomalla. Sitä on ihan turhaa spekuloida miten Massa menestyisi tällä hetkellä, kun näyttää että Ferrari on saanut autoaan vähän parannettua, koska sitä ei voi mitenkään tietää. Kimi on nyt joka tapauksessa ajanut tällä kaudella Ferrarille kauden ensimmäiset pisteet, kauden ensimmäisen palkintokorokesijoituksen ja kauden ensimmäisen voiton, ja on pystynyt vastaamaan hyvin huutoon kun talli nyt Massan loukkaantumisen jälkeen tarvitsi hyviä suorituksia Kimiltä. Joten ei voida puhua että hän olisi tällä kaudella ollut mitenkään erityisen heikko. Tai että Kimi olisi ajanut heikosti 1,5 kautta.
 

trap

Jäsen
En minä noin väittänyt, mutta absoluuttinen totuus on ollut, että Massa on olllut Räikköstä nopeampi kuljettava viimeiset 1½ vuotta.

Vai että absoluuttinen totuus. :D Tämä alkukausi oli hyvin tasapäinen ja kumpikaan ei ollut pahemmin niskan päällä. Räikkönen taisi mm. johtaa aika-ajotilastoa 6-4 (tässä Hungaroring tosin mukana).

Lisäksi kaudella 2008 Räikkönen vei Massaa ihan 6-0 aina Barcelonaan asti, kun uudistuksia alettiin viemään hänen ajotyylilleen epäedulliseen suuntaan. Loppukaudestahan esim. Shanghaissa Kimi oli taas nopeampi, kun ongelmat saatiin osittain ratkottua.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Hieno kisa tosiaan. Eikä pelkästään Kimin suorituksen takia vaan siitä syystä että ohituksia tehtiin, tapahtumia riitti ja kärkitaistelu oli tosiaankin taistelu eikä mitään pelkkää köröttelyä maaliin.

Kimille voitto ja Heikin hyvät esitykset toki lämmittää mutta tämä oli kisa jota seurasi sohvalla sen verran intensiivisesti ettei meinannut jääkaapille uskaltaa mennä. Ties vaikka jotain olisi siinä välissä tapahtunut. Ihan toinen ääripää oli tuo Valencian kisa jonka aikana tuli nukahdettua kun ei mitään erikoista tapahtunut.

Nokka kohti Monzaa ja toivottavasti tätä Span tyylistä kisaa on sielläkin luvassa.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
FIA avasi tutkimukset Alonson voitosta - Paljastiko Piquet salaliiton?

Muistan tämän viime vuoden Signaporen kilpailun melko hyvin ja ihmettelin kilpailun jälkeen Alonson vaisua tuuletusta ja sama jatkui palkintojenjaon yhteydessä, jossa mies hädin tuskin edes hymyili. Olisiko siinä sitten oikeasti ollut jotain tällaista takana ja Piquet on paljastanut nyt asian FIA:lle?

Huhun mukaan Piquetilla on todisteita tapauksesta ja myös muutenkin erittäin arkaluontoista tietoa Renaultin toimista.
 
Viimeksi muokattu:

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Huhun mukaan Piquetilla on todisteita tapauksesta ja myös muutenkin erittäin arkaluontoista tietoa Renaultin toimista.

Jos tuo pitää kutinsa niin olisi Piquet voinut pitää turpansa kiinni. Taas saadaan formulamaailmaan uutta skandaalia, joka ei palvele ketään.

Äijä on tekemässä samalla itsestään totaalista pelleä. Ensinnäkin on valehdellut ja toiseksi nostaa tällaisia asioita esille kun on saanut kenkää. Kiukuttelevan kakaran käytöstä. Suoraselkäinen mies olisi kertonut totuuden silloin kun tuo episodi tapahtui. Salaamisella kuitenkin ajateltiin taas sitä omaa napaa. Valehtelemalla siis uralla eteenpäin. Nyt kun asiat eivät rellun kanssa natsanneetkaan niin aletaan rääpiä vanhoilla jutuilla.

Tosin Alonso on myös paskan puhuja ja espanian lehdistö saa kivasti tästä nenilleen.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
En minä noin väittänyt, mutta absoluuttinen totuus on ollut, että Massa on olllut Räikköstä nopeampi kuljettava viimeiset 1½ vuotta.

Missä se absoluuttinen totuus on näkynyt? Kimillä on Ferrari aikanaan Massan tallikaverina maailmanmestaruus, montakos se absoluuttinen Massa on niitä Kimin tallikaverina kerännyt? Ja jos olet tippaakaan katsonut autojen painoja niin Kimillä on järjestään ollut se painavampi auto Ferrareista. Minä keräsin tänne vertailun Kimin ja Massan suorituksista tämän ja edellisen kauden ja minun silmin ne näytti varsin tasaisilta, sitä sinun mainostamaa absoluuttista totuutta ei sieltä minun silmin näkynyt. Ei sillä hyvin Massa on ajanut mutta edelleenkin veikkaan että jos tallit saisivat valita kuljettajakseen joko Massan tai Räikkösen niin valinta osuisi kyllä jälkimmäiseen.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Badoerin kisat Ferrarilla ajettu? (MTV3)

Domenicalin lausunto vaikuttaa sellaiselta että enää ei anneta Badoerille uutta mahdollisuutta. Edelleen olen sitä mieltä että ei Ferrari nyt varsinaisesti mitään hävinnyt tässä kokeilussa mutta kun Badoer ei kerran pystynyt merkittävästi parantamaan tässä Span kisassakaan niin varmasti on parempi etsiä toinen kuljettaja hänen tilalleen. Kyllä Badoer Monzassa todennäköisesti taas vähän paremmin pärjäisi koska on ajanut siellä todella paljon, mutta ei välttämättä niin paljoa että edelleenkään pystyisi muista kuin häntäpään sijoituksista ajamaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös