Ikimuistoiset runkosarjaottelut

  • 34 928
  • 128

Boogeyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS
11.10.92 Ilves - Ässät 2-4
- Ensimmäinen livenä näkemäni liigapeli, jonne matkasin Jouni Vennon vanhempien autossa.

3.1.93 HPK - Jokerit 1-4
- Kaikkiaan toinen peli ja siis ensimmäinen Jokereiden sellainen. JANECKY oujee! Hyvää paikan löytäminen pelin seuraamiseen otti aikansa, mutta jossain päädyssä sitten seisottiin.

29.10.94 Jokerit - Ässät 3-1
- K.A.H:n ketjun alkupuolella mainitsema peli pääsi perhana jäämään ainoaksi näkemäkseni Jokereiden kotimatsiksi vanhassa jäähallissa. Huippuketjuna Kurri-Jokiharju-Selänne.
 

PikkuKasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Vaikka oma lätkän seuraamiseni on vielä joihinkin konkareihin verrattuna melko lyhyt, muutama helmi tullut eteen:

-Karmivimmasta päästä tietenkin jokainen paikallispelin tappio ja 7-7 tasuri HIFK:ta vastaan. Ei tuota tajunnut edes seuraavana päivänä.

-Muistan muutaman vuoden takaa 5-2 johtotilanteesta hävityn paikallisen, kun Ipa tuli viimeisessä erässä tasoihin ja jatkoajalla lopulta voitti pelin. Muistaakseni Lehdolla oli imu päällä.

-Viime kauden toinen Tappara-KalPa kohtaaminen, jossa sadat ja taas sadat kuopijolaiset fanit toivat melkoista lisäsähköä otteluun metelöinnillään. Valitettavasti kentälläkin tuli turpaan 1-2..

-http://www.youtube.com/watch?v=87AYlKyQm4w Crombeenin ja Burken tappelu oli ennennäkemättömän hieno kokemus paikan päällä. Hallissa melkoinen meininki tappelun alettua.
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Olin paikan päällä ottelussa, jossa Riku-Petteri Lehtonen teki ensimmäisen SM-Liiga -maalinsa (joka sittemmin jäi myös hänen ainoakseen TPS-paidassa). Sen kummempia ihmeellisyyksiä en ole ollut todistamassa.

Eiku niin joo, olen ollut joskus loppuunmyydyssä Turkuhallissa. Runkosarjassa.
 
Viimeksi muokattu:

avt84

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Minäkin muistan tämän pelin, vaikka en paikan päällä ollutkaan. Ihastuttava YLEn Jussi Saarinen oli nimittäin tehnyt urheiluruutuun jutun KalPasta erittäin ikävään sävyyn (kuinkas muuten). Saarinen pohti kuuluiko KalPa SM-liigaan. Ja kas, juttua seurasi illan kierroksen tulokset, Jokerit-KalPa 1-4... Silloin suututti ja samalla oli hyvin vahingoniloinen olo. Ähäkutti, siitäs saitte.

Ikimuistoiset runkosarjapelit, niitä on tietysti muutamia kertynyt tältä uudelta SM-liigataipaleelta. Esim. KalPa-Jokerit 5-1. Se oli ensimmäinen peli, jossa Pekka Virta oli KalPan peräsimessä. Hallissa oli aivan uskomaton tunnelma ja henkilökohtaisella tasolla se peli on varmasti ikimuistoisin. Siitä alkoi KalPan kannatukseni osa II.

Jatketaan Jokerien nöyryytyksellä: http://www.youtube.com/watch?v=GxL9X58xWFk. Tiken rystylle ja Kurosen ruoskalle iso tuoppi!
 

Surprise Me

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gus Polinski - Polka king of the midwest
Ainakin Hämeenlinnassa... Sieltä ei ollut kyllä juuri koskaan mitään odotettavissa. Muutama "helmi":
- 21.11.1996 HPK-Ässät 9-3 (2-0,4-1,3-2)
- 10.11.1994 HPK-Ässät 7-1 (2-0,3-0,2-1)
En nyt muista ihan tarkkaan kumpi ottelu oli kyseessä, mutta matkalla oltiin Sundelin elämysmatkalla. Herra Matkanjohtaja taisi varoittaa ennen peliä, että ollaan sitten kunnolla eikä tapella tai rähinöidä.

No, kiltisti oltiin, mutta matkanjohtajalta puuttui pelin jälkeen kumpikin kenkä ja silmälasit oli rikki..
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Olisihan näitä vaikka mitä, mutta laitetaan nyt "hieno":
17.10.1992 Reipas Lahti - KalPa 8-4.
Joku täti haki minut katsomosta erätaukokilpailuun ampumaan kiekkoja, koska minulla oli vierasjoukkueen paita päällä. Pääsin huudattamaan kotiyleisöä. Siinä oli sellainen levy, jossa oli muistaakseni kaksi reikää. En saanut yhtään sisään ja sekös oli Lahden ammattikoulupainotteiselle yleisölle mieleistä. Se buuaus oli huikeaa. Niiden reilun kahden tuhannen katsojan tuuletukset epäonnistumisieni jälkeen olivat korvia huumaavaa ja suorastaan hupaisaa. No, sainpahan palkinnoksi McDonaldsin himoitun tavallisen hampurilaisen.

Itse ottelussa Mika Rautio imuroi maalillaan oikein kunnolla. Erkki Laine teki siinä pelissä jotakuinkin pisteet 7+3 ja KalPassa pelannut Marko Jantunen lensi ulos taklattuaan kotijoukkueen Pasi Sinikunnasta, joka oli irti laidasta. Ennen ottelua hallissa soitettiin radiota, jossa kerrottiin jalkapalloliigan KuPSin hävinneen MP:lle kotonaan 0-1 ja pudonneen sarjasta. Ja kun Lahdessa kerran oltiin, niin luonnollisesti tämäkin tieto huudatti kotiyleisöä oikein kunnolla.
 
Viimeksi muokattu:

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
En saanut yhtään sisään ja sekös oli Lahden ammattikoulupainotteiselle yleisölle mieleistä. Se buuaus oli suorastaan huumaavaa ja niiden reilun kahden tuhannen katsoja tuuletukset epäonnistumisieni jälkeen oli korvia huumaavaa ja suorastaan hupaisaa.

Ennen ottelua hallissa soitettiin radiota, jossa kerrottiin jalkapalloliigan KuPSin hävinneen MP:lle kotonaan 0-1 ja pudonneen sarjasta. Ja kun Lahdessa kerran oltiin, niin luonnollisesti tämäkin tieto huudatti kotiyleisöä oikein kunnolla.
Olen aina ajatellut niin että porilaisissa ja lahtelaisissa on jotain samaa. Ja viime vuosina kun olen päässyt Lahdessa töiden puolesta pyörimään on tämä käsitys vaan vahvistunut. Tämä edellä mainittu olisi ihan varmasti voinut tapahtua myös Porissa.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämä edellä mainittu olisi ihan varmasti voinut tapahtua myös Porissa.

Tarkoitatko, että Isomäessä mylvittäisiin kun joku kuopiolainen potkupallojoukkue putoaa sarjasta? Enpä usko että ketään kiinnostaa.

Tepsin tappio Saima Milanolle kyllä noteerattiin raikuvin aplodein aikanaan mutta se onkin aivan eri asia.
 
Viimeksi muokattu:

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Tarkoitatko, että Isomäessä mylvittäisiin kun joku kuopiolainen potkupallojoukkue putoaa sarjasta? Enpä usko että ketään kiinnostaa.

Tepsin tappio Saima Milanolle kyllä noteerattiin raikuvin aplodein aikanaan mutta se onkin aivan eri asia.
En toki. Vaan sitä että jos vastustajana olisi vaikkapa Tappara niin hallilla saatettaisiin aivan hyvin kuuluttaa että Tampere United on pudonnut sarjasta ja siitäkös riemu repeäisi.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Piti olla runkosarjaottelu, hei.

Eläpä jaksa jäpättää noin pienestä :) Oisko tässä pitänyt alkaa miettimään jotain viime kauden otteluita missä noustiin Mestareiden hallissa 4-0 tilanteesta 4-5 tilanteeseen? Ei voi olla niin vaikeeta, tää on jääkiekkoo hei. Ala lähtee siitä vielä kun voit.

Mun moka ja asiallinen korjaus. Kiitos siitä.
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itselleni ikimuistoisin hetki ja peli runkosarjassa oli (noin vuonna 93), kun pääsin vetämään rankkareita erätauolla muutaman joukkuekaverin kanssa joista yksi oli maalissa. 90-luvun alkupuolella täällä Jyväskylässä ainakin oli tuollainen tapa, et junnut pääsivät kentälle "taukoviihteeksi". Oli se pienelle pojalle hurjaa, kun Hippos huusi, kaverit hakkasivat pleksejä ja kaikki(ainakin näin tahdon uskoa) mulkoilivat.
Toinen peli jonka luulen muistavani taisi olla ihan ekoilta(tai ekalta) JYPin sm-sarja kausilta, kun PTV vielä näytti pelejä. Jos muistan edes sinnepäin niin Ari Haanpää teki 4 tai 5 maalia ja ite istuin nokka ruudussa. Vastustajaa en muista mut ei sillä varmaan niin väliä ollutkaan silloin 5-6 vuotiaana :)

Edit. Ja peli taisi olla JYP-Reipas, kun noita rankkareita koitettiin kuljetella(taisi päättyä 4/5-1 JYPille).
 

masamasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Muistan olleeni katsomassa, kun Sami Salo teki ensimmäisen liigamaalinsa ensimmäisessä ottelussaan komealla lämärillä viivalta yläkulmaan. Peli oli Typhoonissa vai mikä se nyt silloin olikaan, mutta vastustajaa en muista. Istuin siellä aivan katonrajassa päädyssä, josta oli muuten vaikea löytää paikkaa sieltäkään ainakin Jokerit- ja TuTo-matseissa, niin paljon väkeä oli.

Toinen mieleen syöpynyt suoritus on se, kun Kimmo Rintanen heittäytyi hyökkäyksessä vasemmalla laidalla siniviivan jälkeen karanneen kiekon perään ja huitaisi sen keskelle P-pisteiden väliin, josta joku TPS-hyökkääjä teki komean kassin suoraan syötöstä. Sama kuvio toistui vielä toisen kerran samassa ottelussa, mutta tällöin maalintekijä ei vetänytkään suoraan, vaan veivasi molarin kahville ja sai tehdä tyhjään maaliin.

Jossain mielen syövereissä on myös ottelu, muistaakseni TPS-JYP joka päättyi noin 11-0. Raimo Summanen teki maalin ensimmäisellä ja viimeisellä minuutilla.

Nämä kolme tuli ensimmäisenä mieleen, löytyisiköhän noiden vanhojen otteluiden tilastoja mistään? Arvatenkin jostain 90-luvun puolivälistä. Saa korjata jos muistin jotain väärin, sekä täydentää kuka teki ne maalit Rintasen heittäytymissyötöistä.

edit. Eurohockeyn mukaan Sami Salo teki tehot 1+2 seitsemässä ottelussa kaudella 94-95, josta taas löytyi Tapparan sivuilta tilastoista 10.11.1994
TPS-Tappara 6-3 (0-2, 4-0, 2-1), 28.10 1-2 Salo (Alatalo, Smirnov) yv. Tämä sen täytyy olla, mitä tukee myös muistikuva toisesta erästä ja se, että isäni on Tappara-fani, joten näitä matseja käytiin varmasti katsomassa.
 
Viimeksi muokattu:

Ändy78

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, keväisin ei sympatiaa muille
JYPHt - Tappara työsulkukaudella:

Hippoksella Theo Fleury kiskaisi paikaltaan b- pisteen kaarelta sellaisen rannarin, etten ole vieläkään vastaavaa vetoa nähnyt. Kilahti putken kautta maaliin. JypHt taisi voittaa pelin 4-1.

Muita liigapelejä ei tulekaan mieleen. Samoihin aikoihin kävin katsomassa Kuopiossa järjestettyä kalakukko-turnausta (oikeaa nimeä en enää muista). R. Ruotsalainen oli try-outilla Kalpan porukassa ja voi jösses kun ukolla oli liukkaat luistimet. Muu Kalpan joukkue oli hyvin hengetön, mutta R. Ruotsalainen teki harkkapelissä mitä tahtoi. Istuin vaihtoaition yläpuolella ja kun Kalpan ylivoimakentällinen ei saanut kunnolla kiekkoa alueelle, pisti valmentaja Reksan kentälle ohjeena "vie kiekko itte". Reksa kuskas kiekon suoraan hyökkäsyalueelle ja YV-lähti pyörimään.
 
Vanhemman polven Kärppä-fanit varmasti muistavat Kärppien ajan Pentti Matikaisen luotsaamana. Tuolloinhan Kärpät SM-liigan kauhukakara, oli kesken ottelua pukukoppeihin siirtymistä, joukkotappeluita, huumetuomio, fyysisyyttä mutta myös taitoa jne.

Itsellä on tuolta ajalta jäänyt mieleen eräs runkosarjan ottelu, vastassa Ilves ja tilanne 1-5 tai 0-5. Hieman ennen loppua Matikainen laittaa kentälle Tuppuraisen ja 4 pakkia joista ainakin Piitulainen ja Rautio kentällä. Kiekon pudotessa jäähän jokainen löytää parin ja Ilveksen "kärki" jäähylle Kärppämiesten mukana. Loppukiri aikaan , vuosien saatossa en muista päätyikö tasapeliin vai voittoon mutta niin vain Kärpät nousi ainakin 5-5 tasuriin. Vuodet kultaavat muistot ja voin jotain muistaa väärinkin mutta oikaiskaa ketkä olivat paikalla ja muistavat tai tietävät. Tuo on jäänyt mieleen vanhoilta vuosilta.
 

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itselleni muistuu mieleen nappulana joskus 90-luvun keskivaiheilla ottelu TPS - Lukko. Lukolla oli kymmenen ottelun voittoputki alla. Silloin oli tietysti äärimmäisen tärkeää, ettei Lukko olisi jatkanut voittoputkeaan Tepsin kustannuksella, sillä liigan ennätys oli Tepsin hallussa 12:lla voitolla. Itse pelistä ei jäänyt muuta mieleen kuin Raato Summanen ja Tepsin voitto 5-1. Lukon ennätys taitaa olla edelleen tuo 10 perättäistä voittoa.

Niin ja tietysti myös eräs TPS - JYP -ottelu, joka päättyi muistaakseni 9-1. Kaikkein hämmästyttävintä ottelussa oli se, että Mika "Lesi" Lehtinen teki hattutempun.
 
Viimeksi muokattu:

viikst

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Washington Capitals
JYP - Kärpät 3-4 19.10.2002

JYP 3-2 johtoon ajassa 58.05 Antti Virtasen maalilla, samassa ajassa Matti Alatalo ottaa aikalisän. Kärpät tasoittaa ajassa 59.00 ja Petr Tenkrat tekee voittomaalin ajassa 59.44.

JYP - KalPa 5-1 01.02.2008 60-vuotis juhlaottelu

Jarkko Immonen 3+2

JYP - KalPa 6-5 vl. 24.02.2009

4-0 -> 4-5 hieman reilussa 20 minuutissa.
Mikko Hakkarainen ulos hieman kyseenalaisesta polvitaklauksesta.
Tuomas Pihlman tasoittaa ajassa 59.51


Ottelu joka jäänyt radio selostuksesta parhaiten mieleen:
Lukko - JYP 3-3 05.03.04
JYP tappiolla 3-2 ja aloitus hyökkäyspäässä ajassa 59.55.
Kari Tyni selostaa "Viisi sekuntia aikaa, vielä ehtii tekemään maalin. Immonen voittaa aloituksen, Korhonen laukoo ja MAAAAAAAAAAAAAAAAALIIIIIIIII!!!"
Tasoitus ajassa 59.58.
Ja tällä pisteellä JYP varmisti playoff-paikan kyseisellä kaudella.
 

dee_snyder

Jäsen
Suosikkijoukkue
JJK
Muistan kanssa tuon Fleuryn rannarin, aika jäätävä. Löytyy tästä videosta ensimmäisenä: http://www.youtube.com/watch?v=I7IqhGNBXuU

Yksi runkosarjapeli on jäänyt mieleen erityisen hyvin. JyP HT höykytti Hockey-Reipasta 16-0 ja oli lähellä ettei ollut 17-0, maalihan hylättiin kun tuli sekunnin päätössummerin jälkeen. Taitaa olla viimeinen oikeasti iso voitto SM-liigassa?
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Itselleni muistuu mieleen nappulana joskus 90-luvun keskivaiheilla ottelu TPS - Lukko. Lukolla oli kymmenen ottelun voittoputki alla. Silloin oli tietysti äärimmäisen tärkeää, ettei Lukko olisi jatkanut voittoputkeaan Tepsin kustannuksella, sillä liigan ennätys oli Tepsin hallussa 12:lla voitolla. Itse pelistä ei jäänyt muuta mieleen kuin Raato Summanen ja Tepsin voitto 5-1. Lukon ennätys taitaa olla edelleen tuo 10 perättäistä voittoa.

Tämä oli kaudelta 1994-95 ja peli oli ensimmäinen jonka Boris Rousson hävisi Lukossa, voittoja tuli muistaakseni nuo 10 putkeen alkaen Tapparan 9-1-teurastuksesta Äijänsuolla.

Tähän mainittuun TPS-peliin liittyy hauska (omasta mielestäni ainakin) juttu. Meillä oli työpaikalla pientä vedonlyöntiä peleistä, joukossa oli yksi oikein armottoman kova Tappara-fani joka ei sen kummemmin muiden joukkueiden esityksistä piitannut mutta Tapparasta mies tiesi kaiken vaikka naisen päältä nostettuna.

Kovasti hän silti vetoja löi muidenkin peleistä. Ja koska samassa työpisteessä työskentelimme, osakseni lankesi hyötyä siitä että kaveri ei muista kuin Tapparasta tiennyt. Löimme nimittäin perinteisen työpaikan tulosvedon lisäksi keskenämme Lukon matseista vetoa, tyyliin "Lukko voittaa-Lukko häviää" ja minä tietysti hyvässä voittoputkessa osasin aina veikata Lukon voittajaksi. 50 markkaa oli panoksena ja kaveri oli jo hävinnyt varmaan kuusi tai seitsemän kertaa peräkkäin, kun sinnikkäästi pisti joka kerta Lukon häviämään.

No tässä TPS-pelissä Lukolta puuttui erinäisistä syistä koko ykkösketju Torkki-Sahlstedt-Arkiomaa, Juha Riihijärvi, Joni Lehto ja monen monta muuta tykkiä. Riihijärvi oli loukannut jalkansa, mutta muuten joukkueessa taisi jyllätä joku vatsatauti ja kuume joka kaatoi miestä kuin Nebraskan heinää.

Pelipäivänä tuli Radio Ramonasta tieto että miehiä putoaa koko ajan enemmän ja enemmän ja päätin käyttää tätä hyväkseni. Otin asian puheeksi tämän kyseisen Tappara-fanin kanssa ja ehdotin, että kun hän on jo näin monta kertaa hävinnyt pelatessaan Lukkoa vastaan, niin on kohtuullista että minä tällä kertaa otan riskin ja lyönkin 50-markkasen vetoa Lukon häviön puolesta. No, kaverihan oli innoissaan ja pisti oman setelinsä Lukon voiton puolesta, tokihan elämänsä vireessa oleva Lukko nyt yhden Tepsin Turussa hakkaa vaikka vasemmalla handulla.

Illalla nauratti makiasti kun kuuntelin peliä radiosta ja Boris Rousson lähti vaihtoon 5-1-maalin jälkeen. Ja aamulla töissä vasta naurattikin, kun kaveri pulitti naama norsunvitulla velkansa.

Tähän peliin katkesi Lukon voittoputki ja myös meidän kahden välinen vedonlyönti.
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Tämä peli on ennen kaikkea jäänyt mieleen tästä maalista. Tämä on Tomas Kapustan tekemä pelin voittomaali vain pari sekuntia (59.58) ennen pelin loppua.

Tämä on itsellenikin ikimuistoisin runkosarjapeli. Tai no rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, etten muista ottelusta muuta kuin tämän maalin. Maalin lisäksi muistan, että silloin ihmeteltiin, mistä ne kaksi syöttäjää tälle repäisivät, kun näkemämme mukaan Kapusta katkaisi tuon Janeckyn purun. Nyt näin kyseisen maalin ensimmäistä kertaa pelin jälkeen, ja niin sitä vaan oppii jotain uutta. Tokehan sen purun sitten lopulta katkaisi, eikä Kapusta. Palon syöttöpistettä jään silti paheksumaan; liekö puhunut sen JyP HT välieräsarjan ratkaisseen maalinkin itselleen.

edit. Uudelta ajalta muistuukin sitten mieleeni eräs Ilves-HPK -peli Hakametsässä muutama vuosi sitten, joka oli paria sekuntia ennen loppua lukemissa 0-7. Nimimerkki ja ihminen Rontti oli nimittäin fanibussin tulosveikkaukseen laittanut nämä kyseiset lukemat, ja rahaa oli tulossa ämpärikaupalla. No, Ipallehan tuomittiin rankkari ajassa 59.59, ja oliko Määttäs-Pasi vai kuka kun kavensi 1-7:ään. Uskaltaisin väittää, että ainakin vähän harmitti.
 

lihaani

Jäsen
28.9.2006 Lahdessa pelattu Pelsut-HIFK peli oli lahtelaisittain eräs ikimuistoisimmista.

Peli päättyi hikisesti 10-1 sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti: Heleniuksen Sami meinasi tehdä Gordie Howen hattutempun: Maali ja tappelu toteutuivat, mutta syöttöä jäi uupumaan.

Tappelu alkoi, kun ikiäijä Karalahti hyppäsi pienen kiekottoman Santavuoren selkään. Helge tuli muistuttamaan, että kiekotonta ei saa taklata mutta Karalahti luikki karkuun. Sensijaan IFK:n Schnabel otti miehekkäästi kuonoonsa niin, että permanentti oikesi.

Sinä iltana tunsi saaneensa joka eurolle vastinetta.
 
Viimeksi muokattu:

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
28.9.2006 Lahdessa pelattu Pelsut-HIFK peli oli lahtelaisittain eräs ikimuistoisimmista.

Peli päättyi hikisesti 10-1 sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti: Heleniuksen Sami meinasi tehdä Gordie Howen hattutempun: Maali ja tappelu toteutuivat, mutta syöttöä jäi uupumaan.

Tappelu alkoi, kun ikiäijä Karalahti hyppäsi pienen kiekottoman Santavuoren selkään. Helge tuli muistuttamaan, että kiekotonta ei saa taklata mutta Karalahti luikki karkuun. Sensijaan IFK:n Schnabel otti miehekkäästi kuonoonsa niin, että permanentti oikesi.

Sinä iltana tunsi saaneensa joka eurolle vastinetta.

Arvaas ketä teki Hifk:n ainoan maalin kyseisenä iltana?
 

Teho Ton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Äijänsuon seisomakatsomossa 90-luvun alkupuolella, Lukko vastaan Ässät ja peli taisi päättyä 5-5. Pelikatkolla haettiin minulle oikein lippukin heilutettavaksi, ja lipun keppiosalla tökin takana istunutta Porilaistyttöä. E. Hämäläisen voittomaali Tapparaa vastaan, Janne Sevan läpiajomaalit ja Petri Lätin rannevedot muistuvat myös kirkkaina mieleen. Hienoin maali oli ehkä Z. Nedvedin kuljetus vanhanaikaisella maaliin. Kylmästi ensin veskari jäihin etutolpalla, kierto maalin takaa ja toiselta kulmalta sisään. Ja tämä kaikki ilman toista hanskaa, jonka puolustaja huitoi pois aikiasemmin. Myös Tambijevs- Cipruss kaksikkoa oli mukava katsella, todella persoonnallinen pelityyli oli molemmilla joten aina sai odottaa ihmeitä kun miehet kentälle tulivat.
 

Winspector

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tässä joitakin minun muistojani runkosarjaotteluista:

11.2.1975
Tappara-SaiPa 16-1 (5-0, 2-0, 9-1)

Ensimmäinen näkemäni ottelu Hakametsässä. Naapurin ilotulitus ei kuitenkaan nuorta Ilves-sydäntä hetkauttanut.

2.1.1977
Ilves-Tappara 7-8 (3-1, 3-6, 1-1)

Ilves johti jo parhaimmillaan 5-2. Tappara nousi kuitenkin rinnalle ja ohi. Hannu Haapalainen laukoi ratkaisumaalin keskialueelta Risto Siltasen edestä ja Markus Mattssonin haroessa tyhjää ajassa 59.59. Perkele viimeisellä sekunnilla! Ei ollut kovin mukava kotimatka tapparalaisen ystäväni vinoillessa koko matkan ajan.

13.10.1983
Ilves-HIFK 7-5

Tätä matsia HIFK johti jo 1-4, kunnes Raipe aloitti melkoisen shown ja Ipa käänsi matsin edukseen. Raipe oli mukana useissa upeissa osumissa!

23.10.1983
Ilves-Jokerit 8-8

Kahden huippujoukkueen upea kohtaaminen! Ilves johti jo neljällä maalilla, mutta Jokerit kiri tasoihin. Nikolai Makarov oli kova pakki lopputuloksesta huolimatta.


26.12.1985
Ilves-TPS 5-6ja.

Täysin Ipan hallinnassa ollut matsi kääntyi Tepsille ja Jukka Vilander tekaisi jatkoaikamaalinkin ajassa 62.07. Suuri idolini Jukka "Taisto" Tammi ei ollut todellakaan parhaimmillaan tässä tapaninpäivän pelissä. Aamulehti otsikoikin seuraavaana aamuna: "Tammi - Tepsin joulupukki".

1.11.1986
Ilves-Tappara 4-9 (1-3, 3-1, 0-5)

Suunnaton riemu, kun Kuronen tasoitti toisessa erässä tilanteeksi 4-4 ja ottelu näytti kääntyvän Ipalle. Päätöserässä tulikin sitten lunta tupaan oikein urakalla ja tapparalaiset ystäväni muistivat mainita asiasta riittävän monta kertaa.

11.1.1987
Tappara-Ilves 11-0 (5-0, 3-0, 3-0)

Odotettu TV-ottelu, jota saikin sitten hävetä pitkään. Ilveskään ei noihin aikoihin kovin hyvin menestynyt TV-matseissa. Kun joku asia alkaa vituttamaan, niin katson tämän matsin videolta, niin muistan, että tuolloin vitutti vielä enemmän.

24.1.2009
HIFK-Ilves 4-6

Fanimatka Helsinkiin ei olisi voinut paljon parempaa tarjota! HIFK johti ajassa 3:50 jo 3-0, mutta Ipa käänsi matsin varsin suuren Ilves-fanijoukon riemuksi! Meininki reissulla oli loistava!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös