MM 2009 - Otteet kaukalossa

  • 105 522
  • 457
Tila
Viestiketju on suljettu.

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Tsekki- ja Kanada-ottelujen maaleista puolethan on aiheutunut enemmän tai vähemmän Kukkosen heikosta pelinluvusta tai kaksinkamppailutappiosta.

Tshekkipelissä mailan menetys ja hieman huolimaton pelaaminen Jagria vastaan johti maaliin, samoin eilen toisessa maalissa nukahtaminen av:llä oli selkeästi Lassen moka, mutta enpä muita maaleja kyllä Kukkosen piikkiin laskisi. Esim. eilen 3-3 -maalissa Kukkonen ei kyllä tehnyt minkäänlaista virhettä vaan oli peittämässä ihan oikein syöttösuuntaa, ja maali menikin Komarovin ja Rinteen edessä kyykistelleen Lehtosen piikkiin.
 

Caine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL, Leijonat
Missä on Nummelin?

Allekirjoitan täysin. Nummelin on ollut omassa päässä odotetun huono, eikä ole erottunut hyökkäyspäässäkään millään tavalla muista Suomen pakeista. Kyllähän Petu vielä MM-kisoissa kuitenkin menee joukon jatkona, mutta Vancouveriin miestä ei voida edes harkita.

Samoin. Odotukset oli Petua kohtaan todella suuret ja minusta niihin odotuksiin ja miehen rooliin nähden on Nummelin yksi kisojen isoja alisuorittajia. Tuntuu että on aivan eri mies kyseessä. Kandaakin vastaan Nummelinilta muutama täysin käsittämätön ratkaisu puolustuspäässä josta Kanada meinasi tehdä heti maalin. Ja juurikin tuo kuvailemanne hyökkäyspelaaminen, joka piti olla jopa kisojen parasta, on ollut jotain aivan muuta. Kuusi peliä pelattu ja Nummelinin ylivoima tehot on täysin mudassa.

Ja voipi olla että sinne mutaan ne myös jää mikäli miehen kisat ovat nyt sitten ohi. Eli vastaus otsikon kysymykseen: Sairaalassa.
 

maniakos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Samaa mieltä Nummelinista, kuin monet edellisetkin kirjoittajat. Ollut ehdottomasti yksi Suomen huonoimmista puolustajista. Kanada-ottelussakin lähes kaikki Kanadan ylivoimahyökkäykset sattuivat silloin, kun Nummelin oli kentällä. Hyökkäyspäässäkin tehot ovat jääneet odotettua pienemmäksi ja monet laukaukset ovat kolahtaneet ensimmäisenä vastaan tulleeseen hyökkääjään. Sekalaisia huomioita Suomen joukkueesta Kanada-ottelun jälkeen:

- Rinteelle yksi helppo, mutta sen jälkeen varmaa peliä
- Ykköskenttä jäässä, Miettinen ilmeisesti palannut omalle tasolleen?
- Puolustus selvisi yllättävän hyvin, Jaakolalla ehkä eniten ongelmia, mutta hyvä peli
- Sami Kapanen alkaa olla paremmassa iskussa, vauhtia piisaa, mutta vielä kun pääkin pysyisi menossa mukana
- Kolmoskenttä näkymätön
- Immoseltakin ihan hyvä peli, jalalla totutun hidas, mutta kiekko irtosi joskus lavastakin
- Komarovilta pari hyvää taklausta ja J Ruudun kanssa taas kovaa duunia. Jarkko saisi nyt vähän vähentää filmaamisia, mutta hieno suoritus rankkareissa paikkasi tuon
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Nummelin on kieltämättä ollut pettymys. Puolustusvelvoitteet unohtuvat, eikä hyökkäyspäässäkään ole mitään ihmeitä tapahtunut - ainakaan vielä. Ja silloin kun tarvitaan vääntövoimaa, on Nummelin hyödytön - tosin niin hän on ollut parhaina päivinäänkin. Mielikuvissa edelleen pyörii näkymä olympiafinaalista 2006, jossa Sundin siirsi yhdellä kädellä Petun sivuun ja kaarsi luukulle tekemään maalia.

Kuten joku jo totesi, niin kyllä Nummelin näissä MM-kisoissa menee joukon jatkona, mutta ei hänellä mitään sellaista annettavaa ole ollut, mitä ei moni muukin puolustaja pystyisi joukkueeseen tuomaan.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Terveydelliset seikatkin voivat Nummelinin suorituksiin vaikuttaa. Mystinen sairaus ja hengitysvaikeudet eivät välttämättä olleet ihan niin kevyttä "flunssaa" kuin mitä lehdistölle annettiin ymmärtää, ja nythän Petu loukkaantui Kanada-matsissa.

Minustakin Nummelin on ollut selvästi totuttua huonompi, mutta kenties koko totuutta miehen pelikunnosta ei ole turhaan huudeltu telkkarissa ja lehdissä?
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Minustakin Nummelin on ollut selvästi totuttua huonompi, mutta kenties koko totuutta miehen pelikunnosta ei ole turhaan huudeltu telkkarissa ja lehdissä?

Miksi sitten valita puolikuntoista miestä joukkueeseen? Menee samaan kastiin kuin Niinimaan valinta. (J)anne toipui pitkän tauon jälkeen pelikuntoon vasta kesken kauden, ja seuraukset näkyvät MM-kaukalossa jäätävänä sekoiluna. No, tähän ei tiedä vastauksen kuin valmennusjohto itse.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Kanada-ottelu oli mielestäni ensimmäinen ottelu, jossa kaikki neljä ketjua onnistuivat melko hyvin, etenkin Jarkko Immoselta oli eilen huikea tason nosto aiempiin surkeisiin otteisiin verrattuna. Ykkösketju oli jälleen hivenen vaisu etenkin Hagmanin ja Miettisen osalta, mutta vähän parempaa kuitenkin. Nelosketju oli hyvällä pelipäällä ja taisi varmaan puolet Kanadan jäähyistä tulla rikkeistä nelosta vastaan. Vahalahti ei ole ollut yhtään Kermania parempi, joten kolmosketju on edelleen vähän hankaluuksissa tuon koostumuksensa kanssa. Mikä oli esim. Toni Koivistolla ettei mahtunut mukaan? Toivottavasti Pyörälä saataisiin kasaan ja vaikka sitten tuohon Vahalahden paikalle.

Liikaa ei kannata kuitenkaan tähän peliin tuudittautua, sillä Kanada ei ollut alussa oikein hereillä, kun kunnon panosta ei pelissä ollut, Roloson oli varsinkin alussa ihan kuutamolla ja Suomi sai hyvän vaihteen sisään kahdella hivenen onnekkaallakin maalilla. Tosin olihan siellä avopaikkojakin. Jotenkin kuitenkin tuntui, että oikeasti halutessaan Kanadalla olisi ollut vielä lisää vaihteita. Eilen riitti minimisuoritus lohkovoittoon.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Nummelinin kisat taisi olla sitten siinä ja taas pakisto uusiksi. Mitä Leijonien peliin tulee, niin sama vanha tuttu jatkuu kuin parikymmentä vuotta.
Vastustajat tarvitsee keskimäärin 2 paikkaa tehdäkseen yhden maalin ja Suomi n. 10 tekopaikkaa yhteen. Eilen tosin eka erässä tais tulla kaksi niistä kymmenestä paikasta. 4/5-1 eka erän jälkeen ei ois ollut yhtään väärin ja ois nähty miten sitten taistelee suuri Vaahteralehti.
Lupaa hyvää jatkolle, mutta pystyykö sitä toista punanuttua pysäyttämään kukaan, jolloin pronssiottelu kiiltänee jälleen suomalaisten silmissä.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Olen kanssa pettynyt Nummelinin suorituksiin. Yleensä Nummelin on loistanut etenkin hyökkäyspäässä takomalla hirmuisia tehopisteitä ja samanlaisia pisteitä odottelin häneltä näissäkin kisoissa, mutta viiteen peliin tehot 0+3 eivät täysin ole sitä mitä mieheltä odotin. Puolustuspäässähän mies ei ole koskaan loistanutkaan, mutta parantamisen varaa olisi kuitenkin sielläkin.

Leijonilta kerrassaan hieno taistelu eilen! Valitettavasti se ei vain riittänyt lohkovoittoon eikä siihen että puolivälierissä oltaisiin saatu Latvia ja mahdollisessa välierässä jokin muu kuin Venäjä vastaan. Eilinen Kanada-peli kuitenkin osoitti sen, että näissäkin kisoissa meillä on hyvänä päivänä mahdollisuudet voittaa mikä tahansa maa. Ehdottomasti Leijonien paras peli eilen ja sitä ei voinut olla ihailematta!

Tässä jotain omia huomioitani:

- Rinteen Pekalle taas yksi helppo sisään. Sen jälkeen varmaa työskentelyä. Nyt on jo ainakin kahdessa- kolmessa pelissä päästänyt tuon yhden helpon. Tästäkin huolimatta mies paikallaan veräjän suulla.

- Puolustus hoiti tehtävänsä eilen yllättävänkin hyvin. Alivoima ja ylivoima olisi voinut toimia paremminkin, mutta tosin Kanada vastuksena saattoi näihin vaikuttaa.

- Ykköskentältä ei vieläkään paras mahdollinen peli. Siitä huolimatta yksi tärkeä maali.

- Rudin ja Komarovin esityksiä on ilo katsella. Komarov on kyllä pelannut loistavasti MM-debyytissään. Moni Karjalalippispäinen taisi yllättyä kun Rudi oli vetämässä rankkareita. Itse en yllättynyt ja hienosti hoiti mies kotiin tämänkin homman. Filmaamisesta Rudille pientä miinuksen poikasta.

- Pihlman, Immonen, S.Kapanen ja Hyvönen näyttivät myös piristymisen merkkejä. Tosin S.Kapanen on niitä näytellyt jo pidemmän aikaa eiköhän mies sieltä vielä tulekin. Pihlman oli Leijonien paras pelaaja eilen. Immonen pelasi myös hyvin. Hyvösen vedot voisi mennä pikkuhiljaa maaliinkin asti.

- Jatkoaika ja voittomaalikilpailut olivat toisaalta täysin turhia. Voitto oli vain kosmeettinen tilastomerkintä. Nosti varmasti myös Leijonien luottoa omaan tekemiseen kun Kanada kaatui, mutta merkitystä noilla ei ollut sentin vertaa.

Tästä on hyvä lähteä USAn kaatoon huomenna. Aika mielenkiintoista ja ehkä pikku hiljaa tylsääkin että meillä on taas kolmannen kerran peräkkäin puolivälierässä vastassa jenkit, jos siitä selvitään niin kolmannen kerran myös peräkkäin välierässä Venäjä ja senkin jälkeen voi olla joko finaalissa tai pronssipelissä jo toisen kerran peräkkäin Ruotsi.

Jos meiltä on kerran pakit loppumassa kesken, niin onko mahdollista tähän vaiheeseen nostaa ketään uutta pakkia tilalle miehistöön? Rapakon takaa niitä ei ole tulemassa, mutta miten olisi perusvarma Olli Malmivaara? Entä mihin on tippunut kyydistä MM-joukkueeseen valittu Teemu Aalto?
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Liikaa ei kannata kuitenkaan tähän peliin tuudittautua, sillä Kanada ei ollut alussa oikein hereillä, kun kunnon panosta ei pelissä ollut, Roloson oli varsinkin alussa ihan kuutamolla ja Suomi sai hyvän vaihteen sisään kahdella hivenen onnekkaallakin maalilla. Tosin olihan siellä avopaikkojakin. Jotenkin kuitenkin tuntui, että oikeasti halutessaan Kanadalla olisi ollut vielä lisää vaihteita. Eilen riitti minimisuoritus lohkovoittoon.

Tämä on tätä Kanadan voiman yliarviointia ja Suomen aliarviointia, samalla tavalla myös Tsekkiä vastaan Kanada oli pelillisesti 5-5 pelissä todella pahoissa vaikeuksissa mutta siinäkin pelissä kanukkien murhaava ylivoima ratkaisi pelin heille. Suomi liikkui paremmin, karvasi kovaa ja oli aktiivinen joka aiheutti suuria vaikeuksia Kanadan puolustukselle. Suomalaiset pääsivät myös aika hyvin kanukkien ihon alle ja tämä näkyi jäähyinä Kanadalle. Ehkä siellä on ylimääräisiä vaihteita käyttämättä tai sitten ei, en jotenkaan jaksa uskoa että Kanadan asenne eilen olisi ollut vain kunhan höntsäillään peli pois kun se kerran ohjelmaan on merkitty.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Ehkä siellä on ylimääräisiä vaihteita käyttämättä tai sitten ei, en jotenkaan jaksa uskoa että Kanadan asenne eilen olisi ollut vain kunhan höntsäillään peli pois kun se kerran ohjelmaan on merkitty.

On Kanada toki lyötävissä jatkossakin, mutta tuskin noin heikkoa Kanadaa tullaan näkemään mitä ensimmäisessä erässä. Lisäksi Roloson avitti omalla heikolla panoksellaan vaikkei maalit hänen piikkiin sinänsä menneetkään. Väkisin sieltä kuitenkin tultiin tasoihin pelin lopussa kun siihen oli tarve.

Viisikkopeli Suomella oli eilen joka tapauksessa tiiviimpää ja pelin kääntö nopeampaa kuin Kanadalla. Tämä on ennen kaikkea valmennuksellinen asia ja se Suomella on eilisen perusteella joka tapauksessa Kanadaa parempaa. Johtoasemassa ei sitten enää osattu pelata kaikkein järkevimmällä tavalla. Sen lisäksi Suomen akilleen kantapää tulee olemaan maalinteossa ja yksilötaidossa ratkaisupaikoissa. Näissä Suomi tulee tarvitsemaan myös onnea vähän eiliseen tyyliin menestyäkseen.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Jännä juttu sinänsä, että kolme heikoimmin pelannutta pakkia (Koistinen, Niinimaa, Nummelin) ovat kaikki lasaretissa. Vaikeaa tulee olemaan, mikäli viidellä pakilla joudutaan lähtemään peliin. Koistista en kuitenkaan missään nimessä kaipaa jäälle takaisin, mieluummin vaikka Niinimaa.
 

scholl

Jäsen
Jännä juttu sinänsä, että kolme heikoimmin pelannutta pakkia (Koistinen, Niinimaa, Nummelin) ovat kaikki lasaretissa. Vaikeaa tulee olemaan, mikäli viidellä pakilla joudutaan lähtemään peliin.

Eikö aikaisemmissa turnauksissa ole ollut niin, että pudotuspeleihin on saanut leimata lisää passeja? On tullut nhl:stä miehiä, jotka ovat sitten saatu ottaa joukkueeseen jossain eri kiintiössä, vaikka alunperin olisi kaikki passit oltu leimattu.
 
Vieläkö joukkueeseen voidaan ottaa lisää pelaajia?

Viisi pakkia ei riitä millään.

Jos saadaan ottaa lisää pakkeja, niin mielenkiintoiseksi menee ketä sinne otetaan?
Seikola?
Mäntymaa?
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Muutamia pointteja Kanada-pelistä:

- Suomi pelasi ehdottomasti parhaan pelinsä koko kisoissa ja toiveita on nyt voittaa mikä tahansa vastaan tuleva joukkue.

- Rinne muuten hyvä, mutta rankkareissa heikko. Liika hätäily pois rankkareissa, niin eiköhän siitäkin hyvä tule.

- Nummelin jälleen hukassa. Mikä mieheen on mennyt? Hätäisiä laukaisuja, syöttöjä ja karmeita virheitä siniviivalla. Totuttu rauhallisuus täysin poissa..

- Ykköskenttä edelleen hieman pimennossa.

- Immosen kenttä Suomen paras. Pihlman pelasi kisojen parhaan pelinsä, kuten myös Kapanen. Pitäkää ehdottomasti tämä kenttä koossa.

- Kolmoskenttä hoiti puolustuspäässä hommansa, muuten melko pimeää.. Hyvönen väläytteli hyökkäyspään taitojaan, mutta apuja ei juuri tule ketjukavereilta.

- Neloselta hyvä peli. Komarov pelasi jälleen erinomaisesti, joskin alivoimalla mies tuntui olevan melko hukassa välillä.

- Kokonaisuudessaan puolustus pelasi parhaan pelinsä Nummelinia lukuunottamatta. Miinuksina myös totaaliset nukahdukset Heatleyn yv-maaleissa.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vieläkö joukkueeseen voidaan ottaa lisää pelaajia?

Viisi pakkia ei riitä millään.

Jos saadaan ottaa lisää pakkeja, niin mielenkiintoiseksi menee ketä sinne otetaan?
Seikola?
Mäntymaa?
Eikös Suomi ole jo kaikki pelaajapaikat täyttänyt? Eli käsittääkseni enää ei tämän takia voida ottaa lisää pelaajia, vaikka ajallisesti niin saisi vielä tehdä.

Lisäksi Seikola ainakin on käsittääkseni loukkaantunut, jonka takia ei kisoissa ole.
 
Eikös Suomi ole jo kaikki pelaajapaikat täyttänyt? Eli käsittääkseni enää ei tämän takia voida ottaa lisää pelaajia, vaikka ajallisesti niin saisi vielä tehdä.

Lisäksi Seikola ainakin on käsittääkseni loukkaantunut, jonka takia ei kisoissa ole.

Eikös Seikola ainakin pleijareissa pelannut? Saattoi toki olla loukkaantuneenakin.

Turhaa spekulointia tosin, mikäli paikat on täynnä. Pitää sitten vaan yhden hyökkääjän ruveta pakiksi.
Hytönen kenties.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Esim. eilen 3-3 -maalissa Kukkonen ei kyllä tehnyt minkäänlaista virhettä vaan oli peittämässä ihan oikein syöttösuuntaa, ja maali menikin Komarovin ja Rinteen edessä kyykistelleen Lehtosen piikkiin.

Otetaan tosiaankin tämä viiva Lassen sarakkeesta pois. Lehtonen/Komarov -akselillehan se kolahtaa.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eikös Seikola ainakin pleijareissa pelannut? Saattoi toki olla loukkaantuneenakin.
Muistelisin, että olisi loukkaantunut MM-leirityksen alkuvaiheessa tai jotain vastaavaa.

Siinä kyllä piilee paljon riskejä jos joudutaan hyökkääjä laittamaan pakin paikalle.. Tässä tapauksessa S.Kapanen olisi hyvä vaihtoehto, koska pelasi pakin paikalla KalPassa kauden aikana jonkin verran. Tosin Sami on sen verran hyvin pelannut nyt hyökkäyksessä, että se olisi melkoinen menetys samalla hyökkäyspäässä. Eli vaikea paikka on..

Toivottavasti nyt saadaan kuusi pakkia kasaan kuitenkin.
 

Kilvenkantaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
- Immosen kenttä Suomen paras. Pihlman pelasi kisojen parhaan pelinsä, kuten myös Kapanen. Pitäkää ehdottomasti tämä kenttä koossa.

Samaa mieltä siitä ettei tuota ketjua saisi enää hajottaa. Täytyy myöntää, että vähän epäilytti kun Pihlman ei ole niitä kaikkein nopeimpia ole aikaisemmissa peleissä ollut, että mitenkähän yksin S. Kapanen joutuu surffailemaan, mutta Pihlman ja Immonen olivat eiliseen peliin löytäneet jalkansa! Paras peli tähän saakka muutenkin kaksikolta (Immoselta kylmänviileä rankki!), ja oikeastaan Kapaseltakin. Toivoisi kyllä kapteenille onnistumisia, tekee vimmatusti töitä, mutta kaksi totuutta miehestä on kyllä sanottava näin KalPa-fanina: tuhlaa aika järjettömät määrät maalipaikkoja, mutta yleensä tärkeimmällä hetkellä pistää sisään. Toinen on se, ettei Kapasta ihan oikeasti kannata laittaa rankkeihin, se ei vaan olen Samin heiniä...
Ihmettelinkin eilen, miksi Numppa ei vetänyt rankeissa ja ajattelin sen johtuvan siitä ettei ollut aivan paras peli mieheltä, mutta ehkä se loukkaantuminen sitten vaikutti asiaan.

Kanada-peli antoi kyllä varmasti paljon itseluottamusta paitsi joukkueelle mutta myös faneille. Itsellä ainakin luotto joukkueeseen vaan lujittui, vaikka toki uskoinkin että Kanada on mahdollista voittaa. Harmillisesti se yksi tärkeä piste lipsahti käsistä, mutta ei voi mitään. Voitto Kanadasta on aina voitto Kanadasta.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Eikös Hannes Hyvönenkin ole pelannut pakkina IFK-vuosinaan? Muistaako joku miten se kokeilu meni?

Tosin Meidän-Petu saattaa sittenkin pelata.
 

maniakos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikös Hannes Hyvönenkin ole pelannut pakkina IFK-vuosinaan? Muistaako joku miten se kokeilu meni?

Tosin Meidän-Petu saattaa sittenkin pelata.

On varmaan joskus pelannut, mutta voihan pakiksi heittää S. Kapasen tai J. Ruudun, noista ehkä jälkimmäinen mieluummin.

Hyvä jos Petteri pelaa, mutta vähän pelottaa, että miten peli sujuu. Tuollainen kylkivamma on siitä paha, että useimmiten(=oman kokemuksen mukaan) kontaktia ei kestä oikeastaan yhtään ja laukominenkin tekee kipeää.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Nummelin on muutenkin ylivoimaisesti porukan itsekeskeisin tyyppi. Koskaan hän ei tunnusta omi virheitään kun häntä haastatellaan ja muutenkin luulee olevansa joukkueen yläpuolella. Tekee kentällä usein itsekkäitä ratkaisuja vaikka tämän kevään otteet eivät todellakaan ole antaneet aihetta niihin.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Eikös Hannes Hyvönenkin ole pelannut pakkina IFK-vuosinaan? Muistaako joku miten se kokeilu meni?

Tosin Meidän-Petu saattaa sittenkin pelata.

Joo,tais olla se kausi 2001-2002, kun Lehkonen sai potkut. Pelasi ainakin pleijareissa pakkina, en muista pelasiko myös runkosarjan lopulla. Tuolloinhan Hifkillä oli pakka aika sekaisin, Caloun oli kengitty joukkueesta jne. Onnistui peliä tekevänä pakkina ihan hyvin, ja kotiyleisö oli haltioissaan miehen kuljetuksista omasta päästä vastustajan päätyyn, mutta eihän se puolustustyöskentely nyt ihan parasta mahdollista ollut, joskaan ei nyt ihan vietävänäkään ollut. Lisäksi nuo yksilösuoritukset korostuivat ja jäivät muistoihin, kun muuten joukkueen peli oli keväällä aivan sysipaskaa, vaikka joukkueessa oli edelleen Bednarin ja kumppaneiden tapaisia pelimiehiä.

Mutta kyllä pelinluvussa ja sijoittumisessa oli ongelmia, jotka johtuivat ihan siitä, että luki peliä edelleen hyökkääjän tavoin. Voisipa olla kyyti kylmää MM-kisoissa, varsinkin Venäjää tai Kanadaa vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös