Johtopäätöksiä ja palautetta Playouteista

  • 31 518
  • 187

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Oli miten oli, karsintapelit kiinnostaa isosti. Playoutit ei pätkän vertaa.

Kyllä, karsintapelit kiinnostavat toki enemmän kuin playoutit, eikä vain sentähden, että isolla todennäköisyydellä oma suosikki on karsimassa. SM-liiga on kyllä mietinnän edessä, halutaanko tämä kauden kruunu säilyttää. Luulin joskus, että lajia pelataan hyvin pitkälti yleisön vuoksi, mutta mikäli tämä huipussaan yli 2000 ihmistä halliin vetävä kruunu saa jatkoa, en usko enää siihenkään asiaan liigan toiminnassa. SM-liiga on muuten oikeasti sanonut playouteja kauden kruunuiksi, ammattilaiset asialla, peukku siitä.

Karsinta-ajatus on oikea, näin hyvänä asiana sen, että häntäpään porukat eivät myyneet kaikkea, mikä muualle kelpaa. Näin ollen myös mantra "tasaisin sarja of all times" sai jatkoa.

Olisiko jatkossa mahdollista, että 13-14 pelaisivat paikasta karsinnoissa? Kuulostaa nimittäin kornilta, että sijalta 11 (jolle nyt Lukko jäi melko niukasti) on vieläkin saumaa joutua Mestis-karsintaan. Se on melkein yhtä kornia, kuin että TPS:llä on hyvät saumat sijalta 10 välieriin. Liputtaisin perinteisemmän järjestelmän puolesta ja lujasti.

Karsintasarja x 2, josta tietty määrä liigaan, siinä jää ehkä liian paljon tilaa sattuman kaupalle. Mestis-seuroille se toki olisi inhimillisempi. Nyt on kuitenkin kohtuullinen urakka raataa playoffien jälkeen vielä ehkä hieman takki tyhjänä paras seitsemästä -sarja liigajoukkueen kanssa. Se on sanottava, että jos Mestis-seura sen voittaa, paikka liigassa on ansaittu, sitten enää kabinettipeli käyntiin, riittääkö käteinen vai pistetäänkö luotolla.
 

TD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Feran tytöt <3
Mun mielestä playoutit on siitä hyvä juttu, ettei yksikään joukkue tosiaan tyhjennä pajatsoa tammikuun viimeisinä päivinä, sillä se jos joku ei ole kovin urheilullista.

Aiemmin kaudella sanoin jo, että varsinkin sarjan ollessa tasainen lopussa tulee sijalle 14. sijoittuva taatusti voittamaan sijalle 11. "jääneen/tippuneen". Näin kävi, ja perkele se oli vielä oma suosikkijoukkue.

Sinäänsä itseä ei harmita sen enempää että Lukko näitä playout-pelejä pelaa, mitä harmitti jo pelkästään playoffeista putoaminen. Mutta pelaajille vaikka ovatkin ammattilaisia, on melkein kohtuutonta tippua playoff-paikalta "karsintapeleihin", vähän sama juttu kun eikös Mestiksessä kokeiltu että ensimmäisellä kierroksella tippuneet joutuivat playoutteihin? Eli esimerkiksi runkosarjan ykkönen, haloo... (tai sitten muistan totaalisen väärin).

Mikäli sijalla oleva 14 karsisi suoraan Mestiksen mestaria vastaan, voisi olla todennäköistä että yksi tai kaksi joukkuetta voisi myydä pelaajat pois jo tammikuussa. Siksipä mielestäni olisi parasta jos sijat 13 ja 14 pelaisi keskenään siitä, että kumpi joutuu karsintaan ja sijoille 11. ja 12. jääneet aloittaisivat kesäloman suoraan.

Urheilullisestihan olisi parasta esimerkiksi kaksi viimeistä ja kaksi Mestiksen parasta karsintaan, mutta rahajuttujen puolesta tuohon ei taida olla ikinä enää paluuta :/

11. ja 12. kesälomille :peukku:
13. ja 14. playouttin :peukku:
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On vähän harmi, ettei Mestiksen tämänhetkinen karsintasysteemi olisi Liigan ja Mestiksen välillä todennäköisesti mahdollinen muuten kuin allekirjoittaneen unelmissa. Neljän joukkueen välinen karsintasarja on mielestäni toiminut loistavasti ja jännää on piisannut. Kaikki pelaa kaikkia vastaan, kaksi parasta nousee/säilyy.


Samantapainen karsintasysteemi toimii todella hyvin myös Ruotsissa Elitserienin ja Hockey-Allsvenskanin osalta. Liigakarsintaan osallistuu kuusi joukkuetta: kaksi Elitserienin runkosarjan huonointa joukkuetta, kolme divarin runkosarjan parasta joukkuetta ja yksi joukkue divarin 4-7 -sijoille yltäneiden joukkueiden mini-pleijareista. Viime kaudella 'Kvalserien' oli kokonaisuudessaan todella jännittävä ja tasainen urheiluspektaakkeli. Tämän vuoden osalta Ruotsin liigakarsinnoissa on pelattu kolme ottelukierrosta ja otteluissa on riittänyt yleisöä myös putoamisvaarassa olevien liigaseurojen kotiotteluissa:

Round 1 (2009-03-13)
Koodi:
Växjö Lakers HC - Rögle BK          3 - 4    [B]3154[/B]  Växjö Ishall   
A I K  IF       - VIK Västerås HK   3 - 4    [B]6104 [/B] Hovet  
Leksands IF     - Södertälje SK     2 - 3    [B]7650 [/B] Ejendals Arena

Round 2 (2009-03-15)
Koodi:
VIK Västerås HK - Växjö Lakers HC   3 - 1    [B]3006[/B]  ABB Arena   
Södertälje SK   - A I K  IF         3 - 1    [B]6120[/B]  AXA Sports Center   
Rögle BK        - Leksands IF       4 - 2    [B]5100[/B]  Lindab Arena

Round 3 (2009-03-18)
Koodi:
Växjö Lakers HC - Södertälje SK     3 - 5    [B]2401[/B]  Växjö Ishall   
A I K  IF       - Leksands IF       5 - 1    [B]7689[/B]  Hovet   
VIK Västerås HK - Rögle BK          1 - 6    [B]4919[/B]  ABB Arena



Liigaseurojen välillä pelattava esikarsinta eli playout ei oikeasti kiinnosta ketään ja sen tiesi jokainen jo ennen kauden alkua. SM-liigalla on paljon ongelmia hoidettavana yksinkertaisissa perusasioissakin, mutta ensimmäiseksi älyvapaa sarjaohjelma ja liigakarsintasysteemi pitäisivät järkevöittää. Playout-pelien häpeälliset yleisöluvut aiheuttavat suurta vahinkoa SM-liigalle ja suomalaiselle jääkiekolle. Tähän menessä kahdeksassa playout-ottelussa on käynyt keskimäärin 2008 katsojaa, kun taas 'Kvalserien'ssä tuo vastaava luku yhdeksän ottelun jälkeen on 5127.
 
Viimeksi muokattu:

arska89

Jäsen
Suosikkijoukkue
MansePP
En ymmärrä SM-liigan rahavaatimusta

Jaahas. Vai että sellaiset lukemat Ruotsissa. Minusta tuntuu, että SM-liiga on liian arka järjestämään tämmöisiä muutoksia. SM-liigahan suljettiin, ettei mikään seura kärsisi. Olisi vain parempi, ettei SM-liiga olisi yhtiö, jonka paikasta pitäisi maksaa.

Mutta hei, kysypäs itse SM-liigalta, uskaltaako ahdasmielinen organisaatio edes harkita esittämääsi vaihtoehtoa. Jos sellainen vaihtoehto toteutuu, niin HUH, HUH! ainakin jokainen seura saa pelata joka vuosi "veitsi kurkulla". Riittää yksi huono kausi, ja ollaan tiputtu. Minusta tuntuu, että liigan taso nousee, jos pelaajat joutuvat pelaamaan paineen alaisina jopa itsensä ylittäen - niin SM-liigassa, kuin Mestiksessäkin. Niin muuten, tuollainen nostaisi myös Mestiksen tasoa, kun tarjotaan kunnon herkkua kauden päätteksi.

En ymmärrä, miksi pitää olla tarpeeksi rahaa noustakseen. Kyllä yleisöä menee sinne, missä on hyviä pelejä, ja rahaa virtaa. Ja liigaan noussut joukkue aiheuttaa kiekkobuumin, mikä lisännee paikallisesti lätkäjunnuja ja lopulta nostanee myös liigan tasoa. Ja jos seura ei halua nousta, voi etukäteen ilmoittaa, ettei tahdo esim. suuren konkurssiriskin takia.

Mutta kuitenkin, kuulostaa äkkiseltään mukavalta idealta.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Play-outit ovat jääneet historiaa, vahvistaa Vuorinen Pohjalaiselle. Lähde

- Ja urheilullisestikin joukkueet ovat huonossa valmiudessa pelaamaan liigakarsintaa, Vuorinen sanoi.
Huutonaurua.

Liigakarsinta pelataan ensi vuonna siten, että runkosarjassa viimeiseksi jääneellä on noin viikon huili ennen karsinnan alkua.
Toivottavasti Mestiksen mestari saisi myös n. viikon lepoaikaa.
 
Viimeksi muokattu:

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Mielestäni ihan oikea päätös.
Totta. Play-outit eivät kuulu jääkiekkoon, mutta mielestäni tässä mentiin taas perse edellä puuhun. Mikäli tätä suomikiekkoa halutaan kehittää, niin kunnot nousemis- ja putoamistaistelut, mikä tarkoittaa juurikin Elitserienin kaltaista "Kvalserienia" eli Liigan kaksi heikointa ja Mestiksen neljä parasta karsintasarjaan. Piste.

Kyllä Ruotsissa, mutta ei Suomessa. Retardit.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Play-outit ovat jääneet historiaa, vahvistaa Vuorinen Pohjalaiselle. Lähde


Huutonaurua.

Naura rauhassa, tämä on silti ainoa oikea päätös. Vaikeuttaa tosin nousua, mutta se on voivoi. Sport näytti koko kansalle kuitenkin sen, että suljettu liiga oli suolesta. Karsinnat ovat ok, mutta playoutit vielä syvemmältä kuin suljettu liiga.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Naura rauhassa...
En minä päätökselle nauranut, vaan sen "syylle" eli "- Ja urheilullisestikin joukkueet..." -kohta nauratti. Halutaan vaan varmistaa mahdollisemman hyvin, ettei yksikään liigajoukkue tipu.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Hyvä päätös ja hyvät ja oikeat perustelut. Viimeisen sinne kuuluu mennä karsimaan, sillä viimeisestä PO paikasta loppuun asti kisailleet eivät varmasti ole henkisesti siirtymään "toisen ääripään" koitoksiin.

Tosin vähän ihmetyttää, jos playoutien taloudellinen menestymättömyys tuli Vuoriselle yllätyksenä.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
En minä päätökselle nauranut, vaan sen "syylle" eli "- Ja urheilullisestikin joukkueet..." -kohta nauratti. Halutaan vaan varmistaa mahdollisemman hyvin, ettei yksikään liigajoukkue tipu.
Öh... eikös se ole mestisseuralle parempi, että liigasta tulee vastaan huonompi joukkue kuin esim runkosarjan 11:s?

Vaikka tokihan mestisseuran kannattaja löytää tamipropagandan jälkeen kaikesta salaliittoteorioita.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Öh... eikös se ole mestisseuralle parempi, että liigasta tulee vastaan huonompi joukkue kuin esim runkosarjan 11:s?
Tulihan nytkin Liigan huonoin joukkue vastaan. Runkosarjasijoituksesta huolimatta.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Tulihan nytkin Liigan huonoin joukkue vastaan. Runkosarjasijoituksesta huolimatta.
Virallisesti kyllä. Omasta mielestäni liigan huonoin joukkue oli SaiPa, huolimatta erinomaisesta playout -menestyksestä.

Ja ei, en ala vääntämään playoffien tarpeellisuudesta, tarpeettomuudesta, joukkueiden paremmuusjärjestyksestä niiden sisällä yms. Täysin eri asia pelata mestaruudesta, kuin siitä, kuka joutuu karsimaan.
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
En ymmärrä ihan täysin että mikä vika playouteissa loppujen lopuksi on. Täällä on kuitenkin jamottu monen kirjoittajan toimesta kuinka olisi paaaaaljon parempi, jos SM-liigan pari viimeistä ja Mestiksen muutama parasta pelaisi karsintasarjan, josta parhaat sitten pelaisivat seuraavalla kaudella ylintä sarjatasoa. Tarkoittaisi sääläreiden jäädessä edelleen ohjelmistoon sitä, että muutaman tiimin kesäloma alkaa heti runkkarin päätyttyä. Ei merkittävä muutos käytännössä. Mestiksen finaalit jäisivät tuossa skenaariossa kokonaan pois.

Nyt kun palataan taas normaaliin aikaan jolloin liigan runkosarjan jumbo ottaa matsia Mestiksen mestarin kanssa, saa ihmeitä tapahtua jos se karsinta enää kiinnostaa missään muualla kuin karsintoja pelaavien joukoissa. Playoutit ei kiinnostanut ketään, mutta liigakarsinta olikin sitten mielenkiintoisempi kuin SM-finaalit. Jos siellä olisi pelannut SaiPa, niin olisiko se sitten enää ollutkaan valtakunnallisesti niin mahtavan hienoa katsella kun liiga on avattu? SaiPalle toki propsit siitä, että tosipelien karattua seuraaviin tosipeleihin lähtivät keskittymään. Ja aiemmin pääsivätkin sitten lomille.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Heh, palveli kyllä tämä kokeilu SaiPaa menneellä kaudella. Saatiin ns. hengähdystaukoa. Sama meininki jos jatkuu, niin tulevalla kaudella ollaan Sportia (?) vastassa sitten. Se ei tule olemaan helppo juttu.

Vaan eipä mennä sinne saakka vielä. Joka tapauksessa hyvä, että ideasta luovuttiin. Olihan nuo aika teennäisiä pelailuja.

En ymmärrä ihan täysin että mikä vika playouteissa loppujen lopuksi on. Täällä on kuitenkin jamottu monen kirjoittajan toimesta kuinka olisi paaaaaljon parempi, jos SM-liigan pari viimeistä ja Mestiksen muutama parasta pelaisi karsintasarjan, josta parhaat sitten pelaisivat seuraavalla kaudella ylintä sarjatasoa.
No, tuo voisi olla jo parempi vaihtoehto. Jos sitä pelattaisiin sellaisena "liigatyyppisenä", eikä ottelupareina. Silti olen sitä mieltä, että parempi, että jumbo suoraan Mestisvoittajaa vastaan. Näin, vaikka oma suosikkijoukkue on niitä todennäköisimpiä karsijoita.
 

Franz

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Virallisesti kyllä. Omasta mielestäni liigan huonoin joukkue oli SaiPa, huolimatta erinomaisesta playout -menestyksestä.
Näitä voi tietysti pyöritellä moneen suuntaan. Kyllä minunkin mielestäni olisi ollut oikeus ja kohtuus, jos SaiPa olisi Mestiksen voittajan kohdannut. Hypin tietysti riemusta SaiPan nitistettyä Lukon, mutta olihan porukoilla aika erilaiset lähtökohdat ottelusarjaan. Lukon tapeltua viimeisillä kierroksilla playoff-paikasta SaiPan kohtalo oli ollut selvillä jo kauan. Tätä myötä henkinen tila oli varmasti aivan toista leirien kesken. Vaikka kyse on kuinka ammattilaispelaajista, on aivan täyttä haihattelua vaatia pelaajilta Lukon pelaajilta tuollaisen pettymyksen jälkeen loisto-otteita playouteissa.

Joku koiranleuka keksii tietysti verrata resursseja ja väittää, että Lukon olisi pitänyt voittaa SaiPa ottelusarjassa, vaikka se olisi käynnistynyt 5 minuuttia viimeisen runkosarjapelin jälkeen. Onneksi tasoerot eivät kuitenkaan näin huimia ole. Tämä asettaakin karsintasysteemin laadinnalle haasteita. Mestis-joukkueelle on taattava tasavahvat mahdollisuudet edes ottelusysteemissä. Jokatapauksessa näytti siltä, ettei tämänkeväinen systeemi toiminut Suomessa. Ennakkoon uskon uuden version olevan parempi. Onpahan runkosarjan sijoituksillakin jotakin väliä. Junnuille on varmasti kiva pelata mahdollisimman paljon ja antaa näyttöjä. Samaa ei voi sanoa jo vuosia liigaa pelanneista.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Toivottavasti Mestiksen mestari saisi myös n. viikon lepoaikaa.
Karsintoihin lähdettäessähän Sportilla oli selkeä etulyöntiasema, koska oli pelannut kaudella ainoastaan 57 ottelua, kun taas Ässien pohjalukema oli 65 ottelua. Nyt onneksi lähtökohdat on tasapuolisemmat, koska Mestiksen voittaja on pelannut maksimissaan 60 ottelua ennen karsintasarjaa liigajoukkueen 58 ottelua vastaan.

Eli ihan oikea päätös liigalta.
 

ftr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
Itse olisin tykännyt eniten, että 13. ja 14. pelaavat ottelusarjan siitä, kumpi karsii. Eli playouttien ensimmäinen kierros unohdettaisiin. Ei liigaporukallekaan tulisi tuota viikon huilia ja lähtökohdat olisivat tasaisemmat.

Mutta on tämäkin parempi kun tuo aikaisempi systeemi.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Aika sama, kuka karsii ja millä tavalla. Toivon vaan, ettei ne, jotka tällä kaudella marisi playoutista, marise ensi kaudella "tyhjennysmyynneistä". Tällä kaudella oli järjestelmä, joka sen esti ja ensi kaudella sellaista ei ole. Itselleni on selvää, että jos tilanne mahdollistaa tyhjennysmyynnit ja sen tarve on, niin niitä tehdään, mutta joillekin se tuntuu olevan punainen vaate.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Aika sama, kuka karsii ja millä tavalla. Toivon vaan, ettei ne, jotka tällä kaudella marisi playoutista, marise ensi kaudella "tyhjennysmyynneistä". Tällä kaudella oli järjestelmä, joka sen esti ja ensi kaudella sellaista ei ole.

En usko että tuosta mitään ongelmaa koituu. Veikkaisin että korkeintaan kaksi joukkuetta tekevät tämän "tyhjennysmyynnin". Ellei peräpää täysin repeä niin että viimeinen putoaa jo hyvissä ajoin kärryltä ja 11. joukkue putoaa pleijarijunasta jo joulun tienoilla, niin tuskin mitään tyhjennyksiä edes nähdään.

Jos pari joukkuetta myy parhaat päältä pois, niin so what, ei kaikki voi olla täydellistä.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Totta. Play-outit eivät kuulu jääkiekkoon, mutta mielestäni tässä mentiin taas perse edellä puuhun. Mikäli tätä suomikiekkoa halutaan kehittää, niin kunnot nousemis- ja putoamistaistelut, mikä tarkoittaa juurikin Elitserienin kaltaista "Kvalserienia" eli Liigan kaksi heikointa ja Mestiksen neljä parasta karsintasarjaan. Piste.

Kyllä Ruotsissa, mutta ei Suomessa. Retardit.

Aivankin oikein. Tämä olisi ollut oikea ja molempia sarjoja kehittävä uudistus, mutta SM-liiga on aivan liian keskittynyt pyörimään oman hiekkalaatikkonsa ympärillä, ettei tällaiset jutut mene läpi. Jos kaksi viimeistä joutuisivat karsintaan, runkkarin jälkeen vain liigassa 11. ja 12. sijoittuneet joutuisivat kesälomille. Mitään poismyyntejä ei tule, koska kummassakin päässä viivat olisivat lähellä. Lisäksi karsintahuumaa voisi levittää useammalle paikkakunnalle. Myös liigasta tippuminen ei ole niin iso asia, kun ensi kaudella on suuri mahdollisuus nousta takaisin. SM-liiga tuotteena on ihan tunkiolla tällä hetkellä. Playout-fiaskon jälkeen jossain oikeassa urheilumaassa tuollaisesta tunaroinnista olisi mennyt koko johto vaihtoon, mutta ei Suomessa.
 

Jan Koller

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ♠, Carolina Hurricanes
Toivon vaan, ettei ne, jotka tällä kaudella marisi playoutista, marise ensi kaudella "tyhjennysmyynneistä". Tällä kaudella oli järjestelmä, joka sen esti ja ensi kaudella sellaista ei ole. Itselleni on selvää, että jos tilanne mahdollistaa tyhjennysmyynnit ja sen tarve on, niin niitä tehdään, mutta joillekin se tuntuu olevan punainen vaate.

Olet osittain oikeassa. Tosin tänä vuonna tuskin kukaan olisi tyhjennysmyyntejä tehnyt, sillä kamppailu viimeisestä säälipaikasta oli aika tiukkaa ja teoriassa muilla paitsi Saipalla lähellä lähes loppuun saakka.

Hienoa, että liigalla oli munaa myöntää playouttien toimimattomuus, eikä vain todeta, että kokeillaan nyt vielä pari vuotta...
 
Aivankin oikein. Tämä olisi ollut oikea ja molempia sarjoja kehittävä uudistus, mutta SM-liiga on aivan liian keskittynyt pyörimään oman hiekkalaatikkonsa ympärillä, ettei tällaiset jutut mene läpi. Jos kaksi viimeistä joutuisivat karsintaan, runkkarin jälkeen vain liigassa 11. ja 12. sijoittuneet joutuisivat kesälomille. Mitään poismyyntejä ei tule, koska kummassakin päässä viivat olisivat lähellä. Lisäksi karsintahuumaa voisi levittää useammalle paikkakunnalle. Myös liigasta tippuminen ei ole niin iso asia, kun ensi kaudella on suuri mahdollisuus nousta takaisin. SM-liiga tuotteena on ihan tunkiolla tällä hetkellä. Playout-fiaskon jälkeen jossain oikeassa urheilumaassa tuollaisesta tunaroinnista olisi mennyt koko johto vaihtoon, mutta ei Suomessa.

Kahden liigajoukkueen ja neljän mestisjoukkueen välisen karsintasarjan ongelmana tulisi olemaan se, että viimeisillä kierroksilla tulisi todennäköisesti vastakkain ottelupareja joissa toisella joukkueella ei ole enää ottelun lopputuloksen kannalta merkitystä (mahdollisuus liigapaikkaan mennyt tai liigapaikka varmistunut). Olisi noloa, jos esim. toinen liigapaikka ratkeaisi siihen, että jo liigapaikan varmistanut joukkue kävisi häviämässä selvästi etukäteen heikommalle joukkueelle ja vaikuttaisi näin karsintasarjan lopputuloksiin.

Lisäksi pitäisi varmistaa, että mestiksestä todella löytyisi useampi joukkue, joka haluaa liigaan. Ensi kaudeksi ei olisi ollut mitään järkeä vielä muodostaa karsintasarjaa. Muutenkin kahden joukkueen välisissä ottelusarjoissa on aina enemmän jännitettä pelissä ja jatkoajat ovat mainiota kiekkoviihdettä. Itse kannatan mieluummin ottelusarjoja kahden joukkueen kesken.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Kahden liigajoukkueen ja neljän mestisjoukkueen välisen karsintasarjan ongelmana tulisi olemaan se, että viimeisillä kierroksilla tulisi todennäköisesti vastakkain ottelupareja joissa toisella joukkueella ei ole enää ottelun lopputuloksen kannalta merkitystä (mahdollisuus liigapaikkaan mennyt tai liigapaikka varmistunut). Olisi noloa, jos esim. toinen liigapaikka ratkeaisi siihen, että jo liigapaikan varmistanut joukkue kävisi häviämässä selvästi etukäteen heikommalle joukkueelle ja vaikuttaisi näin karsintasarjan lopputuloksiin.

Erinomainen huomio. En lukenut Niksin viestiä kunnolla. Eli kaksi huonointa liigasta ja kaksi parasta Mestiksestä, joilla on halu ja valmiudet pelata liigaa. Näin pelejä tulisi kuusi. Tällähän tavalla karsitaan mestikseenkin joukkueet.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Aivan loistava päätös Liigalta, kyllä siellä näköjään vielä osataan vetää asioista oikeita johtopäätöksiä.. aplodeeraan täällä seisaallani tällä hetkellä..

Nyt ollaan siinä pisteessä että ratkaisu on ennen kaikkea urheilullinen. Mikäli Ässät jää ensi kaudella viimeiseksi, niin en mutise yhtään karsinnoista.. sitten sinne kuuluukin mennä koska oikeasti oltiin huonoimpia..

Enkä usko että tämäkään malli mitään valtaisaa tyhjennysmyyntiä aiheuttaa, viimeisillä joukkueilla on kuitenkin edessään taistelu siitä, kuka jää viimeiseksi.. tai siis pikemminkin että kuka ei jää. Toki nyt sellaisesta tilanteesta ei tiedä, jos vain yksi joukkue putoaa kelkasta kovin aikaisin, kuten SaiPalle menneellä kaudella kävi..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös