Juhani Tammisen kommentit karsintasarjan loputtua

  • 167 556
  • 592

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tämä henkilö on pelaajana tehnyt maalin pari neuvostoliittoa vastaan joskus muinaishistoriassa ja omaa jääkiekkoleijonan statuksen.
Ei kai Tami niitä maaleja nyt ihan noin paljoa tehnyt... eiköhän se yksi riittänyt seuraavaksi 50 vuodeksi.
 

Lead Fossil

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Kun Tami sanoo, että Summanen ja Tamminen ovat "vääriä miehiä" (tms.) niin heittäisipä itselleen kysymyksen että miksiköhän?

Minusta tuo Ylen haastattelu oli hyvä. Tarvittiin nais-toimittaja että uskaltaa tehdä Tammiselle rohkeita kysymyksiä - kysymyksiä joita saa tehdä normaalisti kenelle tahansa valmentajalle milloin vain. Mm. Petteri Sihvonen oli rähmällään Tamin edessä pelin jälkeen ja haki Tamin käyttäytymiselle syitä SYSTEEMISTÄ. Tamin pahaolo ja kiukkuisuus johtuu muka SYSTEEMISTÄ. Jos päästään laukoo hölmöyksiä, syy on vain ja ainoastaan itsessä. SYSTEEMI voi olla paska, mutta sanomisistaan jokainen vastaa itse.


En luonnollisestikaan diagnosoi enkä luonnehdi Tammista seuraavaan linkin kautta tai sellaiseksi mitä linkissä luonnehditaan (en ole päivääkään ollut lääkäärinä)
http://www.healingeagle.net/Fin/Vaknin/faq58.html

Ennen ihailin jääkiekkoleijona numero 79:ää, koska hän sieti keittiön kuumuutta ja omasi hyviä ajatuksia. Nykyisin nuo hyvätkin ajatukset jäävät kaiken muun varjoon ja maailmaa ei rakenneta tuolla tavoin.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
P.Sihvonen on kyllä siinä oikeassa etteivät toimittajat pääosin hirveän tasokkaita lätkän suhteen ole. Siinä mielessä Tamin turhautuminen on varmaan myös pinnassa, kun joku lätkästä tietämätön pseudoälykkö tulee latelemaan totuuksia.
Kyllä, mutta jos vastassa olisi lätkää tuntevia toimittajia niin se se vasta ei Tamille sopisi yhtään. Nythän mies koittaa kaikin mahdollisin tavoin levittää valheellista propagandaa, tuoda esille omaa totuuttaa ja hyppyyttää toimittajia pillinsä mukaan. Mitä osaavampia toimittajat ovat sitä vaikeampaa tuo olisi.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Tami oli tekijänä luomassa kiekkobuumia Vaasaan, vei karsinnat seitsemänteen peliin ja herätti mediahuomiota pitämällä sirkusta pystyssä pelien aikana. Ihan hyvin vedetty.

Karsintojen kotietu...en ole seurannut niin tarkasti muita sarjoja, onko ollut käytäntönä antaa tämä sarjaporrasta ylemmäksi pyrkivälle? Joka tapauksessa, asia on ollut tiedossa pitkään jotta varmasti on ollut aikaa valmistautua. Ja mitä tulee Ässien juhlimiseen, niin eiköhän siinä paineet purkautuneet henkisesti raskaiden karsintojen jälkeen. Karsintojenhan kuuluu olla suurta draamaa, Ässät pisti sarjan poikki täyden hallin ja fanaattisen kotiyleisön edessä. Tamin täytyy varmaan suuressa viisaudessaan kirjottaa opus, jossa ohjeistetaan kuinka käyttäytyä millon minkäkin ottelun/ottelusarjan jälkeen.

Ihan jees että kyseenalastetaan ja heitetään kuumia kysymyksiä ilmoille. Mutta tollanen katkera ininä on kyllä melko säälittävää. Voisi ajatella että sarjan jälkeen vedetään henkeä ja laitetaan jäitä hattuun, mutta ilmeisest ei.

Kolmannen luokan ulkolainen kärsi tuomionsa ja nöyryytti Tamin Sportia pelissä #7, Ässät oli ottelussa ihan omaa luokkaansa, voittoon vaadittiin neljä voittoa ja Ässät hoisi ne neljä voittoa. Ässät jatkaa liigassa, Sport Mestiksessä, Tamin Sport hävisi, liigan ja Mestiksen välillä oli kuin olikin pieni ero. Siinä on käteen jäävät faktat, that´s it.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Katsoinpa vielä tuon pitkän version ja uskomatonta paskaa siellä kyllä tulee koko ajan. Tami itkee viheltämättä jääneistä rankeista yms. Kyllä pitkässä sarjassa tilanteita jää viheltämättä puolin ja toisin mutta eihän tuo älyä kiimassaan mitään.

Ihan sama minkälainen mediapersoona on. Tuommoista pelleä ei tarvitsisi kuunnella. Harmittaa jo tulevien MM-kisojen takia..
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kun täällä on Tamin valmentajataitoja vertailu, niin pitää sanoa, että kyllä hän siinä vei Alpo Suhosen ihan 6-0. Kyllähän sen kertoo jo sekin että materiaali oli noin selvästi heikompi, mutta pelit menivät kuitenkin vain 4-3. Vielä paremmin sen tosin kertoo se, että ne pelit mitkä Sport voitti olivat tiukkoja yhden maalin voittoja, kun taas Ässät voitti omiaan suht.selvästi 5-0, 3-0 ja 3-1. Suhonen ei vain saanut ladattua omiaan pelaamaan täysillä koko ajan.
 

zorro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Jok, Jokerit
Seiskan toimittajat on Tammisen kaltaisia mediaosaajia. Kauhulla odottelen että nämä yhdistävät voimansa tai että Tami tuntemustensa pyörteissä päätyy ko. julkaisun paperitähdeksi.
 

axe

Jäsen
En ymmärrä alkuunkaan ruikutusta siitä, miksi liigajoukkueella on kotietu tällaisessa sarjassa. Tottakai se kuuluu sille, jonka sarjapaikasta pelataan. Se on omalla tontillaan ja Mestis-joukkue tulee haastamaan ja ryöstämään siltä sen sarjapaikkaa.

Sota on aina vähän huono vertauskohde jääkiekkoon, mutta otetaan silti. Jos Valtio haluaa vallata Toisen, niin ei Toisen tehtävä ole marssittaa miehiään Valtioon tappelemaan. Valtio menee itse Toiseen ja hoitaa tai yrittää hoitaa homman. Jos nuori leijona haluaa vallata vanhalta leijonalta laumanjohtajan paikan, niin ei se pyytele etuja tai edes "tasapuolista mahdollisuutta" vaan se menee haastamaan sinne missä pomo on ja tappelee niillä ehdoilla. Jos se niillä ehdoilla voittaa, se on ryöstämänsä aseman ansainnut.

Ihan älytöntä yrittää vaatia kotietua sillä perusteella, että mestisjoukkue on voittanut kauden aikana niin ja niin paljon, kun taas liigajoukkue on hävinnyt suurinpiirtein koko kauden. Kas kun ei samantien vaadita, että sen ns. voittavan joukkueen ei tarvitse tässä vaiheessa kautta enää voittaa kuin kolme kertaa saadakseen paikan, kun taas kauden tähänastinen häviäjä tarvitsee neljä voittoa paikkansa pitämiseksi.

Haastaja haastaa. Ei siinä haastettavan tarvitse enää kaulaansa paljastaa ja tarjota haastajalle ensimmäistä iskua vaparina.

Se on sitten ihan toinen juttu, pitäisikö koko karsinta olla jonkinlainen sarjamuotoinen tms. jossa kotieduilla ei ole niin merkitystä. Mutta jos pelataan niin, että on kaksi joukkuetta eri sarjatasoilta ja panoksena on ylemmän tason joukkueen sarjapaikka, niin vaatii kyllä melkoisen kieroutuneen oikeustajun että alemman tason tiimin pitäisi saada vielä joku hyvitys tai etulyöntiasema.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ja varsinkaan Tamin ruikutusta tuosta kotiedusta en oikein ymmärrä kun Sportilla oli loppujen lopuksi mahdollisuus ratkaista sarja kotonaan mutta eivät sitä tehneet. Ja syykin oli vielä se että Vaasan hallin jää ei sovi Sportille niin hyvin kuin Porin hallin...

Itse olen ollut arvonnan kannalla, se olisi tavallaan reiluin ratkaisu, mutta kyllähän tuossa axen kirjoituksessa on aika hyvä perustelu sille miksi se kotietu on liigajoukkueella.
 

Wiki

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tässä on alkanut pikkasen jo vaivaamaan, että jäi tuo sarja näkemättä kokonaisuudessaan. Viimenen pelihän oli täysin Ässien ja sitä kautta en voi ymmärtää tuota Tammisen mesoamista siitä miten järjestelmä voitti hänen Sportin. Ässät sen mielestäni nyt voitti 4-3. Niin on ollut tuomarit, kotiedun menettäminen ja jne,,,, kaikki meidän pappa tammisen tiellä. On se tietysti kiva, että Tami uhoaa, mutta jossakin ne rajat pitäs olla valmentajillakin. tuollasta suoraa haistattelua "montasko peliä oot ite pelannut" ei tarviis edes toimittajien kuunnella valmentajien suusta. Työtäänhän ne vaan tekee. Sitä ois haastattelijat aika vähissä, jos siellä pitäs aina olla 200 maaottelun mies kysymässä, että mikä meni vikaan? hävisitte 3-0?
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Paikka missä tuo Tammisen haastattelu tehtiin oli sellainen että Ässien pelaajat eivät varmaankaan menneet siitä ohi niin että olisivat voineet huudella. Uskoisinkin että kyseessä oli joku Sportin ulkomaalaisista. Täälläkin on nimimerkkejä jotka varmasti tietävät kuka oli kyseessä joten rohkeasti nimi vaan esille niin saavat vaasalaiset lynkata jos haluavat.

Ai. Luulin että oli Rasmussen, mutta sitten itsekin aloin miettimään tuota heittoa. No jos oli tosiaan oma Sportin pelaaja niin tuttua juttua. Kuvastaa vaan sitä että Tami on tuote ja paras markkinoija tuotteelle on Tami itse. Tai siis tämä http://www.eurotam.com/

Kun Tamminen tulee Portugalista niin taas lehtiä kiinnostaa mitä mies sanoo. Suomalaisen kiekkoilun Johanna Tukiainen.
 
Viimeksi muokattu:

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Olipa kieltämättä kummallinen tuo YLEn naistoimittajan haastattelu. Tuntui, että Tami olisi tehnyt jonkun pahemman luokan rikoksen ja oli kuin syytettyjen penkillä. Naistoimittajasta oikein paistoi Tami-inho läpi. Ällöttävää.

Paistoi myös läpi ettei ole pelannut peliäkään, tuskin edes pitänyt luistimia jalassa koskaan.

Itse tunnen myötähäpeää tuon naisen puolesta kun katson haastattelun, ehkä paras oli kuitenkin tämä todellinen piipertäjä takarivissä joka huutaa NAISEN selkän takaa Tamille "voisit vastata kysymykseen!"

Amatöörit.
 

Mustis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion Palloseura, Kalevan Pallo
Paistoi myös läpi ettei ole pelannut peliäkään, tuskin edes pitänyt luistimia jalassa koskaan.

Itse tunnen myötähäpeää tuon naisen puolesta kun katson haastattelun, ehkä paras oli kuitenkin tämä todellinen piipertäjä takarivissä joka huutaa NAISEN selkän takaa Tamille "voisit vastata kysymykseen!"

Amatöörit.

Tätä on pakko kompata. Tamin tyylistä voidaan olla montaa mieltä, mutta tulla nyt tuollaisen ottelun jälkeen noin provosoimaan hävinneen joukkueen päävalmentajaa! Kertoo jotakin kyseisen toimittajastakin. Tuossa haastattelussa olisi käynyt kuumana Westerlundin Eikkakin...
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Niin kumpi sitten on pahempaa? Tamin meuhkaaminen vaan ässä-johdon käytös? Suhonen kertoo salaliitosta häntä kohtaan ja Hirsimäki vastustaa edelleen karsintoja kaiken tämän jälkeen kun Suomalaisia on kiinnostanut karsintapelit enemmän kuin liigan finaalit. Kumpikohan tässä on ulkona kuvioista, Tami vai ässä-johto?
 

Lead Fossil

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Tätä on pakko kompata. Tamin tyylistä voidaan olla montaa mieltä, mutta tulla nyt tuollaisen ottelun jälkeen noin provosoimaan hävinneen joukkueen päävalmentajaa! Kertoo jotakin kyseisen toimittajastakin. Tuossa haastattelussa olisi käynyt kuumana Westerlundin Eikkakin...
Tähän voisi heittää "prinsiipin" - jos et siedä lämpöä pysy poissa keittiöstä.

Minusta toimittajalta ihan hyvä ja aiheellinen kysymys sen jälkeen kun J. Tamminen on haukkunut kaikki - "eikö pitäisi katsoa myös peiliin?" Juuri näin. Miksi Tamia pitäisi silittää myötäkarvaan.

Voiton hetkellä (Mestiksen mestaruus) Tami mielellään puhuu että hän on vastuussa Sportin hallitukselle (Radiorockin haastattelu). Tappion jälkeen mies ei kannakaan vastuuta vaan vastuu vieritetäänkin SYSTEEMILLE, MEDIALLE, JÄÄLLE, LOUKKAANTUMISILLE, PELAAJILLE (tekivät itsestään pieniä). Siksi on oikeutettua kysyä: "missä on fucking peili".

Saatiinko tuohon asiallinen vastaus? Kysymys ainakin oli asiallinen - vastaus (?) ei todellakaan.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Seiskan toimittajat on Tammisen kaltaisia mediaosaajia. Kauhulla odottelen että nämä yhdistävät voimansa tai että Tami tuntemustensa pyörteissä päätyy ko. julkaisun paperitähdeksi.

Ja sitten näitä Seiskoja ostetaan ihan pähkinöissä ja kansa janoaa jotain poikkeavaa arjen harmauteen. Sinäkin selailet Seiskaa tuttavan luona tai parturissa useinkin. Tunnusta...:)

Eihän kukaan voi Tammisen puheita tosissaan ottaa vaikka miehen tyylistä pitääkin. Meikäläistä kaverin tyyli ja puheet ovat aina oikeastaan naurattaneet. Isompaa egoa ei tässä maassa ole kellään...paitsi ehkä herra Mikkosella. Jengi pillastuu Tamin puheista vaikka ne ovat puoliksi aivan potaskaa ja oman itsensä jalustalle nostamista. Tässä se hauskuus juuri onkin. Toki Tami osaa laittaa monille jauhot suuhun tarvittaessa. Kuitenkin se kokemus luo tiettyä varmuutta. Paljon on mies nähnyt lätkän sarallakin.

Ehdottomasti eräs kiinnostavimmista persoonista kotimaisessa kiekkomaailmassa. Mun puolestani saisi olla jokaisessa kisastudiossa kommentoimassa. Vituttaa se ainainen perusjargoni, jota kykenevät heittämään kaikki vähääkään valmennustehtävissä olleet henkilöt. Jatkoajastakin löytyisi monta pätevää kaveria mediaan puhumaan itsestäänselvyyksiä.

On kyllä itsetutkiskelun paikka jos Tammisen ottaa vakavasti.
 

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
Niin kumpi sitten on pahempaa? Tamin meuhkaaminen vaan ässä-johdon käytös? Suhonen kertoo salaliitosta häntä kohtaan ja Hirsimäki vastustaa edelleen karsintoja kaiken tämän jälkeen kun Suomalaisia on kiinnostanut karsintapelit enemmän kuin liigan finaalit. Kumpikohan tässä on ulkona kuvioista, Tami vai ässä-johto?

No ei kahta sanaa kyllä tämä Hirsimäki teki itsestään täydellisen pellen. Ässien johtoporras on täysin ulkona kuvioista. Esimerkiksi Ilta-Sanomien lukijoista 80 % piti liigakarsintoja kiinnostavampana kuin liigan finaaleja mutta Ässien puupäät ovat sitä mieltä, että liiga pitäisi olla suljettu.

Hirsimäen lausunto on käsittämätön: Mitä iloa näistä peleistä oli SM-liigalle? Tämä hommahan oli pelkkää Mestiksen kehittämistä.

Hirsimäen mielestä toimintaa voidaan ilmeisesti kehittää paremmin myymällä parhaat pelaajat jo tammikuussa ja että tammikuussa pääsee kaikessa rauhassa valmistautumaan jo kesälomalle. Juu eihän pelit ainakaan Ässiä kehitä ei.
 

jh34

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, KaMa
Tässä omat näkemykset Tammisen kommentteihin.

a) Ässäpelaajat ja yleisö eivät juhlineet mitenkään riehakkaasti ja mestaruuden lailla säilymistä. Pelin jälkeet joukkue tuli kiittämään pariin otteeseen kannattajiaa, yleisö huusi ja patasydän soi taustalla. Eli aikalailla samanlainen kuvio kuin mikä on ollut monen muun voittoottelun jälkeen tällä kaudella. Syvä helpotus paistoi kaikista läpi, mutta mitään yliampuvaa juhlintaa ei hallissa ollut. Meidän keskiältään nuori joukkueemme selvisi loppujen lopuksi hyvin hirveästä paineesta, joten kai sen jälkeen on oikeus vähän tuulettaa ? Sportilla toki oli halvempi joukkue, mutta sitä puolestaan valmensi maailman yksi ehdottomista ns. huippuvalmentajista. Eikö nuorten omien kasvattien, muualta haalittujen ylijäämäpelaajien ja kolmannen luokan ulkomaalaisten tähdittämän joukkueen voittoa niinsanotusta huippuvalmentajasta ole aina riemun arvoinen suoritus.

b) Mitä tulee tuomaritoimintaan. Itse näin kaikki sarjan pelit paikanpäällä. Tuomaritoiminta ja virheet menivät koko sarjan osalta aikalailla tasan. Toisessa Vaasan pelissä tuomarilinja suosi hitusen Ässiä ja tässä viimeisessä pelissä taasen Sporttia. Sen verran nimittäin roikkumisia, sitomisia ja mailan käyttöä meni tuomareilta eilen läpi. Tämä kitinä on täysin turhaa.

c) Case Rasmussen. Samassa pelissä, missä Rasse sai yhden ottelun pelikiellon jäi kokonaan huomioimatta Tammisen oma repiminen linjurin paidasta. Eiköhän tässäkin suhteessa puntit menneen myös aikalailla tasan.


Summa summarum. Ässille voitot 4-3 ja tehdyt maalit 20-12. Tämän verran olimme parempia ja tämän ansiosta ansaitsemme liigassa jatkaa. Sportin hienot pelaajat antoivat hyvän vastuksen ja teki tästä sarjasta ikimuistoisen. Ilman Juhani Tammisen kitinää ja joidenkin Sportfanien idiottimaista käytöstä olisi fiilis tästä sarjasta vielä parempi. Uskallan väittää, että suurin osa kokeneista suomalaisisita pelaajista ja valmentajista osaa ottaa katkerankin tappion miehekkäästi ja antaa myös vastustajalle arvostuksen. Juhanista siihen ei ollut, joten hän ei myöskään itse mitään kunnioitusta ansaitse.
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Meikäläistä kaverin tyyli ja puheet ovat aina oikeastaan naurattaneet. Isompaa egoa ei tässä maassa ole kellään...paitsi ehkä herra Mikkosella.
-------------
On kyllä itsetutkiskelun paikka jos Tammisen ottaa vakavasti.

Niinpä. On jännä nähdä YLE Urheilun ensi kauden jääkiekkoasiantuntijat.
"Studiossa Kari Mänty seuranaan asiantuntijat Timo T.A. Mikkonen ja Panu Rajala."

Huoh...

Ike
 

rpeez

Jäsen
Saatiinko tuohon asiallinen vastaus? Kysymys ainakin oli asiallinen - vastaus (?) ei todellakaan.

Tuo nainen ei tehnyt yhtään asiallista kysymystä vaan enemmän vittuili hävinneelle. Hyvä veto Tammiselta tarjota takkia. "Tule itse tekemään paremmin" on ihan oikea vastaus tuollaisille.
Sitä paitsi uskon, että Tami pystyisi hoitamaan toimittajienkin töitä jos niikseen tulee. Hänhän on vetänyt yritysvalmennustilaisuuksia, itsekin olen sellaisella ollut.

Toki jäähyihin vetoaminen yms olosuhteisiin meni yli, eikä Sport niihin kaatunut. Ford Escort ja Tamminen eivät vaan olleet tarpeeksi hyviä.
Ville Nieminen sanoi sarjan alussa hyvin, kun epäili että Tami saattaa herättää jutuillaan joukkueen, mutta väärän joukkueen. Näin saattoi tosiaan osaksi käydä.

En ymmärrä myös miksi jotkut toivovat ettei miestä tarvitse enää nähdä. Miksi näin? Kaverihan on mainiota viihdettä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers
Ylimielinen - Kyllä
Itseään täynnä - Kyllä
Persoona - Kyllä
Piristikö kevättä - Kyllä

Tammisesta voi olla montaa mieltä, mutta sitä ei kukaan voine kieltää etteikö toisi hieman särmää harmaaseen valmentaja-/pelaajamassaan. Ehdottomasti tällaisia tunne-/egoihmisiä pitäisi olla enemmän pelaajien ja valmentajien joukossa, jotta asenne paikkaisi pelaajien nykyistä taitovajetta ja tekisi syksyn runkosarjamatseista keskimäärin nykyistä kiinnostavampia.
 
"Hey coach - you're a fucking joke......god bless Pori!"

En ole ihan varma kuulinko tuon lopun oikein, mutta jotain blessin ja Porin kuuloista sieltä tuli. Eli 100% varmasti ulkomaalainen pelaaja/henkilö, ja melko varmasti Ässien leiristä. Rasmussen olisi hyvä arvaus koska Tami sivalteli Erikin Stanley Cup -tuulettelun suuntaan myöhemmissä haastatteluissa.

Eli osataan se huono voittaminen Ässissäkin, vaikkakin tällä kertaa ulkomaalaisvahvistettuna. Ja toisekseen, ilmeisesti Tami-Show:lla on joku vaikutus vastustajan pelaajiin, kun pitää tuollaista mennä heittelemään TV-kameroiden kuvatessa (tapahtuisiko NHL:n pressitilaisuudessa?).

Ylipäätään kovin vakavissaan Tamin show täällä otetaan. Viihteen puolellehan tuo menee ja pitkälti Tamin ansiosta tästä sarjasta tuli spektaakkeli joka kiinnosti kiekkokansaa lopulta enemmän kuin finaalit - ja tämä ilman matsien 1-6 televisiointia.

Tamin sanomiset sinälläänhän ovat aina olleet täynnä ristiriitaisuuksia ja epäloogisuuksia, joten ei siinä ole mitään uutta. Suhosen Ape koitti ehkä hiukan piikittää, mutta sanoi hyvin että:"Loppujen lopuksihan hän sai aika paljon irti tuosta joukkueesta primitiivi-jääkiekollaan." Ja se on fakta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös