Joukkueen rakennus kaudelle 2009-2010

  • 1 547 153
  • 4 530
Tila
Viestiketju on suljettu.

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Sen verran pitäisi tosiaan olla munaa Nybondasilla ja kumppaneilla, että palkkaisivat Jeren meille ensi kaudeksi ja käyttäisivät Jereä voimakkaasti markkinoinnissa, lisätäkseen sellaisten katsojien mielenkiintoa, jotka eivät meidän "elinkautisten" tavoin aina automaattisesti saavu halliin, vaikka joukkueen puolustus olisi lauma "hedbergejä, walsheja ja lasse korhosia" ja maalissa olisi taas Tom Draper. Koko markkinoinnin kohderyhmä ovat tietysti satunnaiset ja kokonaan uudet katsojaryhmät ja se on oikein.

Itse en kyllä kykene luottamaan sellaiseen HIFK:n hallitukseen, joka ei kommunikoi kannattajien kanssa, edes median välityksellä. Tallinnan Harrin on tietysti parempi ollakin hiljaa, kun ei pysty päästämään muuta kuin sammakoita suustaan. Kolmikko Everi, Lindholm ja Nybondas lymyilee iloisesti pois julkisuudesta. Mistä ihmeestä voimme tietää onko heillä homma hanskassa vai ei. HIFK:n hallitus aloitti työnsä nykyisessä miehityksessä 15.9.2007 ja onhan siitä jo 1,5 vuotta aikaa. Missä ovat ne visiot tuleville vuosille, joista voisi päätellä HIFK:n olevan menossa parempaan suuntaan, eikä vain ajelehtivan kaudesta toiseen vanhalla formaatilla, jossa puolet rahoista kerätään pääsylipputuloilla ja toinen puoli tulee sponsoreilta ja esim. TV-tuloina, kassaan. Sitten budjetoidaan Nybondasille tietty määrä rahaa ja toivotaan, ettei kaikki hankinnat ole Pitkämäkiä, Walsheja ja sumutuksena yksi fyysinen "brennan", fanien iloksi. Lopulta pelataan väsynyt syksy, rykäistään kiri joulusta helmikuun puoliväliin ja ihmetellään runkosarjan sijaa 7, kun 58 peliä on pelattu. Onko todisteita, ettei ensi kausi suju samoin kuin 07-08 ja 08-09, ei ole vielä yhtään.

Minä en pysty näkemään, että HIFK olisi uudistunut muuten kuin sen idioottimaisen "skaffaa joku toinen tsetti"-kampanjan tavoin kauden 08-09 aikana. Missä ovat isot visiot. Koska ilmoitetaan, että esim. "HIFK rakentaa Kalasatamaan uuden hallin, kauppakeskuksen samaan yhteyteen ja pari kerrostaloa siihen jatkeeksi." Uusi Kamppi keskus, jossa on meille sopivan kokoinen jäähalli. Ainoa, jolle annan puhtaat paperit toimistaan on Jukka Valtanen. Osakeanti käynnistyi onnistuneesti ja saatiin pari uutta isoa sponsoria, ihan ok. Mutta, missä piilossa on edelleen se johtajuus, joka vie HIFK:n toiminnan ihan uudelle tasolle ja mahdollistaa urheilupuoleen panostamisen ihan eri tavalla kuin viime kausina, v. 2009 toimintatedellytysten ehdoilla, ei millään ikiaikaisella 25-40 vuotta wanhalla tavalla menestyä.

HIFK:lla on edelleen muistikuvissa oma pelillinen identiteetti, joka näkyi käytännön tekemisenä otteluissa harvinaisen vähän Jalosen HIFK:n kotipeleissä 08-09. Koko pelitapa ainakin kotona pitäisi olla osaavan rohkea ja uskallusta karvata voimakkaasti, kun on oikea paikka. Nyt usein sai katsella joukkuetta, joka odotteli keskialueella vastustajan hitaita lähtöjä ja lyhyitä syöttöjä ohi meidän passiivisen trapin, kusisen näköisenä kuin lauma lampaita teurastajaansa. Kotipeleihin pitää lähteä aina voittamaan 3 pistettä ja esiintymään meille katsojille ylpeinä, stadilaisina voittajina. Pelitapaan en nyt puutu muuten kuin, että fyysisyyttä ei saa kadottaa, loppu pelitavasta on sitä "sihvonen" jargonia, jota ilman ei nykypäivänä menestytä.

Toivon, että lähiviikkoina HIFK:n hallituksen työ taustalla alkaa näkyä käytännön toimien puolella. Kyllä me kelpo joukkue Jaloselle varmaan saadaan kasaan, tosin Nybarilla ei ole varaa samanlaiseen määrään huteja hankinnoissan kuin ennen kautta 08-09 ja kauden aikana. Mikä on se visio ja käytännön toteutukset, jolla kausi 09-10 tehdään HIFK:lle ja kannattajille paremmaksi kuin 08-09, mikä ihme se on, kysyn vaan ihmetellen asiaa.
 

CatGarfield

Jäsen
Suosikkijoukkue
Internazionale, Newcastle, NY Rangers, HIFK, ManU
Aivan pirun hienoja kirjoituksia Seniorilta ja Johannekselta, ja jos IFK-johdossa ajateltaisiin edes osittain siihen suuntaan, miten kaverit kirjoittavat, niin se hölmön kannattajan kuvittelema valopilkku tulevaisuuden suhteen saattais alkaa materialisoitumaan, ehkä jopa kirkastumaan.

Nuo kolme tappiota TPS:lle sai niin uskomattoman v*tutuksen päälle, ettei tehnyt mieli edes lueskella IFK-osion juttuja viikkoihin. Duunikavereiden Kalpa-hehkutuksen taas voimistuttua on päässä vain ajatuksia siitä, että mikä meni niin totaalisesti pieleen, että IFK on sarjan YHDEKSÄS.

Uskon, että jo ens kaudeks saadaan jalkeille kilpailukykyisempi ja tasaisemmin suorittava joukkue. Niin hölmö minä olen, että uskon nykyisen toimivan johdon ammattitaitoon ja siihen, että ei-toimivat osat organisaatiosta saadaan ulostettua. Oli se sitten Sakke, Nybondas tai vaikka jääkoneenkuljettaja. Se, ketkä lähtevät, ketä tulee ja ketkä saavat jäädä on puhtaasti arvailujen ja muutaman syväkurkun vuotamien tietojen varassa, joten jätän sen puolen ja toivon parasta. Kunhan tulevilla/jäävillä pelaajilla on pelitaitojen lisäksi asenne kohdillaan (tai muissa tehtävissä toimivilla ammattitaito).

Jere kotiin.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Aamun HS (1.4.2009) kertoo Tom Nybondasin suulla, että HIFK:ssa eivät jatka kaudella 09-10 Hannu Pikkarainen, Mikko Turunen, Jussi Pesonen ja Jermu Porthen. Kimmo Kuhdan ja Ilkka Pikkaraisen kanssa jatketaan neuvotteluja. Kaudelle 09-10 on 20 pelaajasopimusta tällä hetkellä, mutta julkaisemattomia nimiä ei kerrota.

Ainoa yllätys minulle oli, että Mikko Turunen ei saa jatkosopimusta, muuten ihan odotettuja muutoksia kokoonpanoon.
 

Pordinard

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buffalo Sabres
Ainoa yllätys minulle oli, että Mikko Turunen ei saa jatkosopimusta, muuten ihan odotettuja muutoksia kokoonpanoon.

Todellakin, oli ainoa pakki jolle voi antaa puhtaat paperit viime kaudesta. Tasaisen varmaa duunia näkymättömässä roolissa ja koko joukkueen ylivoimaisesti paras +/- tilasto (+12). Myös alivoimapelaajana arvokas: sijoittuminen, purut ja irtokiekkoihin reagoiminen huipputasoa, nämä eivät todellakaan tuntuneet olevan perusjuttuja muille jengin pakeille.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ainoa yllätys minulle oli, että Mikko Turunen ei saa jatkosopimusta, muuten ihan odotettuja muutoksia kokoonpanoon.

Tämä uutinen on pieni pettymys, sillä Turunen oli menneellä kaudella joukkueen paras puolustava puolustaja ja kyseessä on yleensäkin kelpo peruspakki. Toisaalta Mikkokin on, ehkä jo liian kauan ollut osa häviävää IFK:ta. Toivottavasti 'Bondas on ottanut ensimmäisestä vuodestaan opikseen, eikä nyt olla viime kevään tapaan ylimielisiä omia luotettavia peruspelaajia kohtaan. Haverinen ja Melart eivät yhdessä treenikesässä muutu luotettaviksi runkopuolustajiksi. Ilmeisesti Jani Honkanen on jatkamassa IFK:ssa?

E. Jos en aivan väärin laskenut, niin menneen kauden joukkueesta 13(+Granlund(?), Pitkämäki(?)) pelaajan jatkot ovat jo meidän peruskannattajiemme tiedossa.
 
Viimeksi muokattu:

fakiiri

Jäsen
Todellakin, oli ainoa pakki jolle voi antaa puhtaat paperit viime kaudesta. Tasaisen varmaa duunia näkymättömässä roolissa ja koko joukkueen ylivoimaisesti paras +/- tilasto (+12). Myös alivoimapelaajana arvokas: sijoittuminen, purut ja irtokiekkoihin reagoiminen huipputasoa, nämä eivät todellakaan tuntuneet olevan perusjuttuja muille jengin pakeille.

Tässäkin asiassa kyse on rahasta. Turunen on ihan ok-tason pakki, mutta äijän vuosiliksa on 70 000 euron luokkaa. Muuten hyvä, mutta tuossa liksassa on noin 20 000 euroa liikaa. Raha käsittääkseni ratkaisi tämän päätöksen.

Porthenin, Hank "edarin jätkät tässä soittelee" Pikkaraisen ja Jussi "noudettu" Pesosen lähdöt eivät myöskään ole yllättäviä. Joukkue tarvitsee uudistumista ja kevennystä palkkamenoihin. Pesosen lähtöä ei päätetty keväällä, Pesonen sai jo viime joulukuussa kuulla ettei hänen diiliään tulla jatkamaan. Sen jälkeen Pesosen agentti on kartoitellut aktiivisesti uutta seuraa, ja kyllä, palkkapyyntö on kohdallaan:)
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Veikataan, että 13 ilmoitettua jatkaa + Honkanen, Ahonen, Wärn, Ahtola ja Liivik + Granlund ja Haataja. Ne 13 ovat Nieminen, Ahlqvist, Kankaanperä, Söderholm, Heikkinen, Melart, Haverinen, Loppi, Hirschovits, Ramstedt, Petrell, Luttinen ja Pöysti. Tämä on ihan arvailua, ei todellakaan tietoa, ei edes yhtään HTT-tietoa.

20 pelaajalla voi lähteä otteluun eli näillä mennään: :)

Nieminen (Ahlqvist)

Heikkinen-Haverinen
Söderholm-Melart
Kankaanperä-Ahonen

Wärn-Hirschovits-Haataja
Luttinen-Loppi-Petrell
Liivik-Ramstedt-Granlund
Honkanen-Ahtola-Pöysti

Painotan todellakin vielä kerran, että en tiedä niiden 7 pelaajan nimiä, joiden kanssa on julkaisematon sopimus, yksi heistä on kai kuitenkin varmasti Mikael Granlund. Ahtolan, Liivikin, Haatajan ja Wärnin sopimuksista on ollut vahvoja huhuja, ehkä ne huhut ovat totta, ehkä ei. Toivottavasti Kuhdan ja Ilkka Pikkaraisen kanssa päästään sopimuksiin, kun kerran Jussi Pesonen lähtee, ainakin toinen Kuhta/Pikkarainen pitäisi pystyä pitämään HIFK:ssa.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pesosen lähtöä ei päätetty keväällä, Pesonen sai jo viime joulukuussa kuulla ettei hänen diiliään tulla jatkamaan. Sen jälkeen Pesosen agentti on kartoitellut aktiivisesti uutta seuraa, ja kyllä, palkkapyyntö on kohdallaan:)

Joo, ton asian joku tarkkaavainen saattoi havaita esimerkiksi miehen otteista loppukaudella. HIFK tulee ilmoittamaan listan sopimuspelaajista aivan lähiaikoina, mutta ehkä sen verran odotellaan, että Pikkaraisen ja Kuhdan tilanne saadaan selvitettyä. Kuhta -> Blues? Ja ai niin, Seikola ei ole tulossa HIFK:iin jos joku siitä haaveili ja Haataja on jo nähty stadissa...
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Vieraillessani viime viikolla Espoossa kantautui korviini huhu, että Mark Popovic-niminen puolustaja on esiintynyt potentiaalisena ensi kaudella Suomeen tulevana pelaajana. Ekana luulin sukunimestä, että on idän suunnalta kotoisin mutta ei, herra on KHL-liigaa viime kaudella pelannut Anaheimin toisen kierroksen varaus jolla 44 NHL-ottelua. Popovic Bluesiin ja sieltä Clarke Helsinkiin? Sen tarkempaa tietoa meikäläisellä ei ao. pelaajasta ole. Olisi mielenkiintoinen siinäkin mielessä, että Anaheim vaihtoi aikoinaan Popovicin Atlantan kanssa herraan nimeltä Kip Brennan...

Mutta ruotsalaispelaajien tulo Suomeen on sitä todennäköisempää, mitä heikommaksi Ruotsin kruunu painuu suhteessa euroon. Koskee erityisesti kolmos-nelosketjun pelaajia, jotka ansaitsevat alle keskiarvo-ja mediaanipalkan.

Mark Popovic oli viime kesänä Tapparan "miäs" ja kaiken piti olla kunnossa, mutta sopimus kariutui juuri viime hetkillä. Olisi todella kovan luokan pakki Suomessa, saa nähdä mitä tekee ensi kauden suhteen. Suomi on varteenotettava vaihtoehto.

Ps. on siis kanukki, ei ruotsalainen.
 

Buccaneer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tuomo Ruutu, Sean Bergenheim
Painotan todellakin vielä kerran, että en tiedä niiden 7 pelaajan nimiä, joiden kanssa on julkaisematon sopimus, yksi heistä on kai kuitenkin varmasti Mikael Granlund.
Ei muuten ole. Mikael Granlundin kanssahan on julkaistu sopimus: http://www.hifk.fi/uutiset/mikael_granlund_ja_ifk_sopimukseen
Nus, nus.

"Hank" Pikkaraisellle, "2 maalia kaudessa" Porthenille, "Betonimylly" Pesoselle ja "Leipuri" Turusellle toivotan tervemenoa! Omasta puolestani kyllä Ahtola olisi saanut liittyä joukkoon. Ja Kuhdan pitäisin jengissä ehdottomasti. Kyllä myös "Talonmies" Pikkaraisen, vaikkei hän mikään suurten pelien mies olekaan. Tuo kuitenkin niitä runkosarjapisteitä taulukkoon maaleillaan.

Toivottavasti tällä kertaa muistetaan hankkia myös maalivahti. Joskin "Nakkirakki" Nybondakselta, lienee tätä turha odottaa. Milloinkohan muuten Nybondas lähtee taas "AHL-kierrokselle" (= pari-kolme viikkoa rankkaa dokausta jenkeissä HIFK:n piikkiin ja 2 kuukautta myöhemmin tilataan puhelinmyynnistä Walsh ja Brennan)?
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
"Hank" Pikkaraisellle, "2 maalia kaudessa" Porthenille, "Betonimylly" Pesoselle ja "Leipuri" Turusellle toivotan tervemenoa! Omasta puolestani kyllä Ahtola olisi saanut liittyä joukkoon.

Muuten olen ihan samaa mieltä, mutta turhuuksien Turunen olisi mun puolesta saanut jäädä. Perusteena sanon, että kun Turunen oli kiekon kanssa, niin mua ei ainakaan pelottanut. Jos korvaaja löytyy Haaverisen tai Ahosen muodossa, niin ainakin itsellä pumppu ottaa muutaman ylilyönnin heidän koskiessa kiekkoon / "varmistaessa" alimpana...
Ei noista junnuista ole vielä perusvarmaan työskentelyyn. Ehkä vuorottelemaan nelosessa/ ajoittain korvaamassa loukkaantumisia, mutta ei tasaisia minuutteja keräämässä kolmessa ekassa kentässä. Pelillisesti vielä siellä lassekorhosen tasolla... Tai no, ehkä kärjistetty, sillä eihän kukaan voi olla niin epävarma kiekon kanssa, mutta kuitenkin..

Perusteita ihmettelen myös Miliisin jatkolle. Sillä mikäli ei tumppuja saa tiputtaa tai jos tiputtaa, niin saa sakot, niin mitä me sillä tehdään? Pelisilmää löytyy varmaan enemmän noilta junnuilta ja Miliisi vie sitä peliaikaa heiltä pois... Ja junnut voi kehittyä.

Siitä Talosesta kaipailisin tietoa, mikäli jollain on sitä antaa; olisi mun mielestä ansainnut näytön paikan, ainakin edellisen NT:n perusteella.
 

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U13
Siitä Talosesta kaipailisin tietoa, mikäli jollain on sitä antaa; olisi mun mielestä ansainnut näytön paikan, ainakin edellisen NT:n perusteella.

Talonen oli A-junnujen runkosarjassa tehopörssin sijalla 397 tuloksella -11. "Karsintojen" kahdeksassa ottelussa hän jäi pykälän pakkaselle. HIFK toki pelasi luokattoman kauden, mutta siltikään en antaisi näillä näytöillä vastuuta liigassa.
 

Buccaneer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tuomo Ruutu, Sean Bergenheim
Muuten olen ihan samaa mieltä, mutta turhuuksien Turunen olisi mun puolesta saanut jäädä. Perusteena sanon, että kun Turunen oli kiekon kanssa, niin mua ei ainakaan pelottanut. Jos korvaaja löytyy Haaverisen tai Ahosen muodossa, niin ainakin itsellä pumppu ottaa muutaman ylilyönnin heidän koskiessa kiekkoon / "varmistaessa" alimpana...
Ei noista junnuista ole vielä perusvarmaan työskentelyyn. Ehkä vuorottelemaan nelosessa/ ajoittain korvaamassa loukkaantumisia, mutta ei tasaisia minuutteja keräämässä kolmessa ekassa kentässä.

Perusteita ihmettelen myös Miliisin jatkolle. Sillä mikäli ei tumppuja saa tiputtaa tai jos tiputtaa, niin saa sakot, niin mitä me sillä tehdään? Pelisilmää löytyy varmaan enemmän noilta junnuilta ja Miliisi vie sitä peliaikaa heiltä pois... Ja junnut voi kehittyä.
Joo, Turusesta on kehittynyt välttävä liigatason pakki. Mutta kyllä sitä 7-10 sijojen "Carl Brewer lätkää" pystytään pelaamaan yhtä hyvin Haverisilla ja Melarteillakin. Ei siinä niin iso ero ole. Tuommoisilla pienillä eroilla on enemmän merkitystä, kun taistellaan voitoista liigan kärkipäässä. Nelospakkiparia ei muuten enää ensi kaudella ole, kun pelaava kokoonpano pienenee.

"Miliisi" Honkanen: tappeli sen ryssän kanssa Tallinnassa joulutauolla -01. Sen jälkeiset saavutukset listattuna: . Käyttöä korkeintaa hallin ovella lippuja lukemassa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja Kuhdan pitäisin jengissä ehdottomasti. Kyllä myös "Talonmies" Pikkaraisen, vaikkei hän mikään suurten pelien mies olekaan. Tuo kuitenkin niitä runkosarjapisteitä taulukkoon maaleillaan.

Buccaneerilla taitaa nyt mennä Pikkaraiset sekaisin? Nimenomaan Hannu "Hank/talonmies" Pikkarainen on saanut lähtöpassit joukkueesta ja Ilkka "Piku/jumala" Pikkaraisen kanssa neuvotellaan vielä. Nus, nus.

Muuten aika odotettua settiä Nyyperiltä, mutta Turusen lähtö hieman yllätti. Kunhan tässä ei kävisi samoin kuin Kovasen kanssa viime keväänä: väritön mutta luotettava pakki potkitaan pihalle, eikä ketään hankita tilalle. Melkoista venäläistä rulettia, mutta Nybarin itsensä takia toivon, että joukkueeseen on tulossa kovia pakkeja tilalle. Muuten saa Nyyperi itse lähteä seuraavalla ovenavauksella.
 

punainenpeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYR
Melkoista venäläistä rulettia, mutta Nybarin itsensä takia toivon, että joukkueeseen on tulossa kovia pakkeja tilalle. Muuten saa Nyyperi itse lähteä seuraavalla ovenavauksella.

Nyyperi olisi jo saanut lähteä vaikka Poriin pitämään seuraa Pentille. "Näytöt" ovat olleet sitä luokkaa. Valitettavasti joutunemme kestämään vielä seuraavan kauden häntä.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuten täälläkin moni sanonut, niin erikoista ettei Turusen kanssa tehty jatkoa. Toivon vain hartaasti, ettei tarvitse ensi kaudella haaveilla, että Turunen olisi pidetty kun joku kalliimpi ja huonompi Walshhi sössii takalinjoilla.

Itselläni ei ole selkeää kuvaa sopimustilanteesta, mutta tuo pakisto kyllä mietityttää. Pakkohan sinne on olla tulossa parikin hyvää pakkia, jos Turunen ei mahdu kolmanteenkaan pariin. Jos tosiaan meinataan peluuttaa Haverista tai Melartia vakiona kokoonpanossa, niin paskasti käy. Vaikka ajatuksena kaunis antaa junnuille vastuuta jne. On vaan niin hasardiherkkiä pakkeja, että en usko yhdessä kesässä nousevan liigatasolle. Toivotaan, että olen väärässä. Ja siksihän noita hommia tekevät jotkin ihan muut, kun osaavat nähdä näissä paskoissa jotain potentiaalia.

Mikäli Honkasen kanssa tehdään jatkosopimus, niin sen funktio on varmaan tuoda vain leveyttä harjoitusrinkiin ja paikata tarvittaessa. Honkanen on edelleen mielestäni parempi peruspakki kuin 95% täällä palstalla kirjoittavat. Mies sentään tietää mihin kykenee ja pelaa simppeliä peliä. Ei todellakaan mikään kahden ekan parin mies. Mutta olisi hyvä äijä, jos olisi vielä kokoonpanoissa 7.pakkia.
Söderholm-
Kankaanperä-Heikkinen
Haverinen-Melart
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
väritön mutta luotettava pakki potkitaan pihalle, eikä ketään hankita tilalle.
Niin.. vaikka HIFK onkin jokaisen jääkiekkoilijan unelmatyöntantaja, niin saattaa olla myös niin, että myös pelaajilla itsellään on intressejä seuranvaihdon suhteen. Eli kyse ei ole aina siitä, että joku päästetään/potkitaan pihalle HIFKsta vastoin pelaajan omaa tahtoa.

Turunen on hyvä "syvyyspuolustaja" ihan menestystäkin hakevaan joukkueeseen, mutta jos mies saa sen 70k€ liksaa, niin se on mielestäni turhan paljon. Saman kaliiberin jätkiä pitää löytää sellaisen 40-50k kausiliksalla.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Tumba

Turusen lähtö on kyllä perseestä. Hyväksyn Tumban päästämisen pois jos:
sisään on tulossa kovapakki luokkaa Jere.

En hyväksy, jos:
tietää Haveriselle lisää peliaikaa ja vastuuta.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yksi ylivoimainen tekijä vahvan identiteetin palauttamiselle olisi palkata Karalahti takaisin. Ajatellaanpa nykyrosteria ja sen tunteidenherättämättömyyttä. Niinkin hyvin, kuin Hirsot ja Lennut pärjäävätkin, on heidän varaan paha rakentaa muista seuroista poikkeavaa, IFKlle ominaista Tuotetta. Karalahdella se onnistuisi vielä hyvin. Jere edellä ensi kautta markkinoimaan, niin kiinnostus on taattu. Jere on yksi harvoista suomalaista pelaajista, jolla olisi lisäävää vaikutusta kausikorttimyyntiin.


Muutenkin on jotenkin liikuttavaa seurata näitä rosteripohdintoja taas jälleen kerran. Jatkiksen hevijuuserit ottavat säännönmukaisesti huolekseen vartioida, ettei vaan rosteri maksa liikaa. Ja että tilinpäätös ja kannattavuus on kunnossa. Ja ettei meillä vaan makseta enemmän, kuin joku muu olisi maksanut. Ja että osakepääoma, oma pääoma ja yhtiöjärjestys, ulkopuolisesta omistuksesta puhumattakaan ovat ojennuksissa ja kannattajien hyväksymässä tolassa. Missä on se vanhakantainen peruskiinnostus, joka kumpuaa omasta identiteetistä ja sen tuomasta urheilullisesta menestyksestä?


Jäätävää analyysiä, missä perinteet ja kokemus puhuu. Lainasin vain muutaman pätkän, vaikka olisi voinut lainata jokaisen sanan. Juuri noin kuuluu IFK-kannattajan ajatella. Tänne foorumille on todellakin pesiytynyt täydellisen omituinen näkemys siitä, mikä on IFK ja kuinka sitä pitäisi hoitaa. Suurin osa tänne kirjoittavista ovat täysin valmiit hylkäämään kaiken sen, miksi ovat aikanaan juuri tämän seuran valinneet. Jos IFK ei kiinnosta IFK:na olisi parasta vaihtaa seuraa. IFK:n muuttaminen Kalpaksi tai Jypiksi ei ole ratkaisu mihinkään. Perinteinen IFK-kannattaja haluaa joukkueen, joka menestyy eikä ensimmäisenä mieti, paljonko joku pelaaja saa palkkaa.
 

Ua Ua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Perinteinen IFK-kannattaja haluaa joukkueen, joka menestyy eikä ensimmäisenä mieti, paljonko joku pelaaja saa palkkaa.
Kymmenen vuoden ajan HIFK:n avainhenkilöt ovat halunneet joukkueen, joka maksaa, eivätkä ole ensimmäisenä miettineet, miten joukkue menestyy.

Ilmankos täällä Jatkoajassa pohditaan HIFK:n taustoihin liittyviä asioita. Siis niitä, joita minäkään en mielelläni pohtisi, jos asiat olisivat kunnossa. Olisi niin paljon mukavampaa mennä peleihin ihan vaan jännäämään oman joukkueen puolesta.

---

Ensi kauden joukkueesta:
I.Pikkarainen tai Kuhta, jompi kumpi siis jää? SM-liigan mittapuulla laatupelaajia, mutta ovatko VOITTAJIA?
Haataja - laatupelaaja, mutta onko VOITTAJA?
Granlund - kiinnostava pelaaja, mutta onko VOITTAJA?
Karalahti(?) - mediahässäkkää olisi, mutta onko VOITTAJA?

Onko ensi kauden joukkueessa yhtään ns. isojen pelien miestä, jolla olisi näyttöjä VOITTAMISESTA?
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja turha on sitten mankua, että nytkö sitten pitää taas Jeren taksimatkoja maksella ja putkasta hakea - se on valmentajan ja toimivan johdon tehtävä pitää huolta, että mopo pysyy käsissä ja miehet on kondiksessa - turha sitä on itkeä heti keskenmenon jälkeen, ettei poikia kiinnosta urheilullisuus.
Jeren kohdalla vaan kyse on alkoholistista, jolloin mikään auktoriteetti maailmassa ei estä sitä korkkia narahtamasta auki, jos niikseen tulee. Mielestäni on jopa Jeren itsensä kannalta hyvä asia, jos pysyy vähän pidemmän tovin ulkoimailla ja erossa vanhoista kuvioista. Se, että lääkäri on akuutin haimatulehduksen (tai mikä kremppa sinne sairaalaan aikoinaan veikin) antanut "tippa tappaa" -ukaasin, niin ihmiskeho toipuu hyvin monella tapaa. Parin vuoden kuluttua lääkäri saattaa sanoa tyyliin "Ei se alkoholi sinulle missään nimessä hyvää tee, mutta ei se muutaman saunaoluen ottaminen sinua tapa" >> joukkueen saunailta tulossa >> taksilla seuraaviin treeneihin.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Kovalla kädellä heitetään äijiä ulos! Itse en henkilökohtaisesti jää kaipaamaan yhtäkään noista pois heitetyistä pelaajista. Kova homma on Nybarilla korvata nuo kaikki lähtijät, ja vielä kovempi jos IPikkarainen vielä lähtee. Nybarihan jossain (Arvaajassa?) totesi, että joukkueeseen tulee puolentusinaa uutta pelaajaa (Haataja, Granlund, Herra A, Herra B, Herra C, Herra D). Nyt kun heitetiin aika monta liigatason pelaajaa pellolle, niin oletettavasti Herrat A-D ovat liigatason pelaajia eikä mitään helvetin junnuja. Nybondaksen tämän kauden näytöt huomioiden on itselläni ainakin kova pelko perseessä, että ensi kaudenkin joukkueen rakentaminen ryssitään.
 

KOOKOOBOY

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoossa viime kaudella pelannut Lou Dickenson oli itse puhellut että IFK on yksi hänen vaihtoehdoistaan ensi kaudeksi. Saa nähdä toteutuuko.
 

Siim72

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L.A. Kings
KooKoossa viime kaudella pelannut Lou Dickenson oli itse puhellut että IFK on yksi hänen vaihtoehdoistaan ensi kaudeksi. Saa nähdä toteutuuko.

Toivottavasti ei. Pärjännyt mestiksessä kuulemma lähes ainoastaan liikkeensä turvin. Ei osaa tehdä maaleja, mutta divariin vaan niin hyvä liike/sijoittuminen, että maaleja tuli lähes vahingossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös