Joukkueen rakennus kaudelle 2009-2010

  • 1 548 100
  • 4 530
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ymmärrän, että HIFK voi luopua Ilkka Pikkaraisesta, mutta sitä ei kannata tehdä, jos tilalle ei tule parempaa pelaajaa tai pahimmassa tapauksessa Pikkaraisen tilalle ei hankita ketään.

Siis tottakai lähtökohtana Pikusta/Kibestä/Pessistä luopumiselle on se, että tilalle tulee parempaa. Pelaajabudjetin laskiessa pitää ruveta katsomaan, että mihin sitä rahaa laittaa, jokaiselle pennille (sentille) pitää saada vastinetta, Pikkaraisen tilanteessa uskon liksapyynnön nousevan lähemmäs 200k€:tä, jolloin samalla rahalla saa parempaakin, kuin Ilkka "12 maalia tasakentällisin, syöttää en osaa" Pikkarainen. Ykkösketjussa pitää olla huomattavasti Pikkaraista kokonaisvaltaisempi pelaaja (ennemmin vaikka joukkueen korkeimman työmoraalin omaava Arttu Luttinen, joka osaa tehdä työnteon lisäksi maaleja), jos Piku vaatii ykkösketjun pelaajan liksaa, tervemenoa. Kylmä fakta. Vaikka olen varmasti palstan suurimpia Kibefaneja, sanon saman myös Kibe Kuhdasta. Kylmää faktaa, budjetin tiukentuessa pitää oikeasti katsoa muutakin, kuin teksti-TV:tä. Muutenkin pitää miettiä, että palkkaako neljä 150k€ tienaavaa pelaajaa vai kaksi 200k€ tienaavaa ja kaksi 100k€ tienaavaa pelaajaa.

Jos vertaillaan vielä neljää mukana olevan joukkueen hyökkäyskalustoa meidän vastaavaan, niin:

Sentteritilanteessa ei hävitty ratkaisevasti kellekään nimien (Lopista on saatavilla enemmän irti terveenä) perusteella (Hirso - Loppi - Ramu - Jebe vs. Eaves - Öhman - Sallinen - Häppölä vs. Immonen - Hytönen - Vänttinen - Hakkarainen vs. Viuhkola - Corso - Paakkolanvaara - Karppinen). Suurin tappiomme top4-joukkueita vastaan tulee kärkilaiturien tasossa (Piku - Kibe - Luttinen - vs. Keller - Lammassaari - Kähkönen - vs. Virtanen - Pihlman - Louhivaara vs. Kapanen - Kiiskinen - Hartikainen vs. Koivisto, Andersson, Kuusela.

Meillä oli tällä kaudella top 8 laituristossamme Pessi, Piku, Lennu, Arttu, Wärn, Kibe, Hacker & Liivik/Ahtola. Sanokaa ihan rehellisesti, kuka uskoo menestykseen noin yksipuolisella hyökkäyksellä, Kibeä lukuunottamatta kaikki lähes samasta puusta veistettyä. Sinällään pelaajatyyppi on mun mieleen ja ei haittaisi yhtään, vaikka joukkueessa olisi paljon tuon tyyppisiä pelaajia, mutta koko laituriosasto samaa pelaajatyyppiä. Tasan yksi puhdas taitopelaaja ja hänkin oli loppukaudesta selvästi keskenkuntoinen, etenkin liikkeen osalta.

Kuinka monella koko joukkueen pelaajalla vahvuutena oli liike? Kuinka monella laiturilla yksilötaitoa ottelun ratkaisemiseen? Kuinka moni laitureistamme oli lähelläkään titteliä taitopelaaja?

Edit: Kannattaako jatkaa tällä "hyväksi" havaitulla tyylillä, yksi ylemmän keskikastin taitolaituri höystettynä kymmenellä enemmän tai vähemmän pökkelöllä?
 

Penski

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Hifk, NP#21, Boston Bruins
Anderson on kallis pelaaja, varmasti saman hintainen kuin Kuhta tällä kaudella. Menisi liikaa pelimerkkejä kahteen pelaajaan jos Haatajakin on tulossa. Puolustus kuitenkin kaipaa paria laadukasta vahvistusta ja niihinkin kuluisi euroja mukavasti. Jonas olisi kyllä hyvä pelaaja joukkueeseen.

Laatu maksaa. Ei tule yhtäkkiä mieleen toista pelaajaa liigasta Anderssonin ominaisuuksilla.

Seuraanvanlainen hyökkäys pitäisi olla realistinen:

Andersson-Hirso-Haataja
Wärn-Loppi-Luttinen
Petrell-Ramstedt-Pöysti
Liivik-Porthen-K.Sihvonen

Näyttäisi omasta mielestäni erittäin hyvältä eikä varmasti kallis. Pari LAADUKASTA pakkia nykyisen rungon lisäksi niin se olisi siinä.

Söde-"Clarke"
Bono-"Karalahti"
Kanki-Turunen

Hifk Suomen Mestari 2010.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Laatu maksaa. Ei tule yhtäkkiä mieleen toista pelaajaa liigasta Anderssonin ominaisuuksilla.

Seuraanvanlainen hyökkäys pitäisi olla realistinen:

Andersson-Hirso-Haataja
Wärn-Loppi-Luttinen
Petrell-Ramstedt-Pöysti
Liivik-Porthen-K.Sihvonen

Näyttäisi omasta mielestäni erittäin hyvältä eikä varmasti kallis. Pari LAADUKASTA pakkia nykyisen rungon lisäksi niin se olisi siinä.

Söde-"Clarke"
Bono-"Karalahti"
Kanki-Turunen

Hifk Suomen Mestari 2010.

Tämä on käsityksesi realismista?

IFK:n budjettia on pakko pienentää. Eli joukkueen tulee olla halvempi kuin tämän kauden joukkueen. En tiedä, vaikka samalla hinnalla epärealistisesti ajatellen saisikin tuollaisen joukkueen.

Realismia: Miksi Andersson tulisi liigan ykkösjoukkueesta ykkösketjun laiturin paikalta liigan yhdeksänneksi parhaaseen joukkueeseen? Ainoa vastaus voi olla vain raha ja IFK:n pitäisi tehdä selvästi parempi sopimus rahalliseti Anderssonista kuin Kärpät. Realistista? Ei todellakaan.

Toinen asia liittyy viestisi viimeiseen lauseeseen. Maalivahdeiksi ei hankittaisi ketään? En usko, että Niemisestä tai Ahlqvistista on mestaruusveskariksi.

Ja kolmas asia, Sm-liigan neljän parhaan joukossa minkään joukkueen laituriosasto ei ole noin yksipuolinen. Siinä on tasan yksi nopea pelaaja(mahdoton Andersson). Hyviä fyysisiä ja suht taitaviakin laitureita on lisäksi, mutta se yksipuolisuus.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Nuo pelaajat ketkä tulisivat joukkueeseen olisivat yhteensä varmaan lähemmäksi 800 000€. Ei taida ihan budjetti riittää, kun sitä kuitenkin leikataan ensi kaudeksi. Mutta ihan kilpailukykyiseltä tuo esittämäsi miehistö näyttäisi ainakin paperilla. Ja olen kanssasi samaa mieltä Anderssonista, olisi tervetullut mun HIFKiin samantien.

Ei meille ensikään kaudella tule olemaan paljoa sen erilaisempi hyökkäys kuin tälläkään kaudella. Nybarihan sanoi, että uusia pelaajia tulisi kuusi. Näin ollen hyökkääjiä tulisi ehkä neljä ja pakkeja kaksi.
 
Viimeksi muokattu:

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Realismia: Miksi Andersson tulisi liigan ykkösjoukkueesta ykkösketjun laiturin paikalta liigan yhdeksänneksi parhaaseen joukkueeseen? Ainoa vastaus voi olla vain raha ja IFK:n pitäisi tehdä selvästi parempi sopimus rahalliseti Anderssonista kuin Kärpät. Realistista? Ei todellakaan..

Aivan näin. Epärealistista. Andersson on varmasti monen joukkueen kiikarissa tämän kauden esityksillään, joten hintalappu tulee olemaan sen mukainen. Tähän kilpalaulantaan ei ole varaa lähteä eikä kannatakkaan.

Ihan yleisesti. Hommanhan pitäisi mennä toimiessaan niin, että nämä helmet ja potentiaaliset pelaajat löydettäisiin oman organisaation toimesta ennenkuin pelaajat ovat kaikkien muidenkin joukkueiden kiikarissa. Silloin voitaisiin puhua siitä, että pelaaja saadaan hyvällä hintalaatu-suhteella tai että pelaaja on motivoitunut ja ylöspäin pyrivä eli kehittymään pyrkivä yksilö.Nämä diilit ovat win-win diilejä, mutta tämänkaltaiset löydöt vaatisivat skouttaustaitoa ja sehän on meillä valitettavasti säälittävän ja naurettavan rajamailla.
 

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U15
Jee Jee Jerry... Ahtola

Jerry Ahtola on häntä edustavan agenttitoimiston Good Sport Finlandin nettisivujen mukaan tehnyt vuoden jatkosopimuksen HIFK:n kanssa.
 

Penski

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Hifk, NP#21, Boston Bruins
Anderssonia ei siis kannata yrittää koska on niin kallis. Saadaan siis sille paikalle itse scouttua halvalla AHL:sta/jostain itse halpa vastaava pelaaja. JepJep.

Itse mutulla laskettuna joukkueen hinta olisi 2,4-2,5 M€. Eikös tämän kauden pelaajabudjetti ollut kuitenkin vajaa 3M€?

Kuten todettua rahat on tiukassa joten kyllä ainakin itse uskon että Nieminen riittäisi tuon pakiston takana.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jerry Ahtola on häntä edustavan agenttitoimiston Good Sport Finlandin nettisivujen mukaan tehnyt vuoden jatkosopimuksen HIFK:n kanssa.

Ei huono, ei ollenkaan. Itse näen, että Jerryssä on edelleenkin jalostamatonta potentiaalia, jonka toivottavasti Jalonen saa kaivettua ensi kaudella esiin. Hoitaa oman roolinsa suhteellisen hyvin, tosin kokemattomuus näkyy ajoittain selvästi. Takana on vasta 2 liigakautta, joten kokemuksen karttuessa varmuuskin lisääntynee, ikää kun on vasta 23v. Ja asenne näyttää Jerryllä olleen aina kunnossa ja se on tässä jengissä jo erinomainen asia. Uskonpa, että hintakin on kohdallaan, joten ehdottomasti positiiviset fiilikset Jerryn jatkosta.

Naisihmisenä arvostan myös ns. ulkoisia puitteita ja ne on Jerryllä erinomaisessa kunnossa :).
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vai että Ahtilalle jatkosopimus, no nelosketjun miehiä alkaa olla sitten riittämiin. En tiedä, onko toi agenttitoimisto saanut jostain käsiinsä Penan vanhan faksin, kun faksinumeron yhteydessä oli kommentti "Ole ystävällinen ja soita ennen kuin faksaat". Mutta ai niin, Penallehan piti faan faksata ei soittaa.

Tällä viikolla voisi kuvitella tulevan lisäinfoa pelaajatilanteeseen. Lukon pelit on loppuneet ja Haatajan nimen voisi julkistaa ennen risteilyä. Sen paluumuuttajan osalta voi kai myös aloittaa 'arvailun': Enlund, Järvinen vai Salonen?
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Anderssonia ei siis kannata yrittää koska on niin kallis. Saadaan siis sille paikalle itse scouttua halvalla AHL:sta/jostain itse halpa vastaava pelaaja. JepJep.

Mietipä vielä kerran. Tottakai Anderssonia kannattaa yrittää, mutta IFK:n ei ole häntä mahdollista saada. Yksinkertaista matematiikkaa: Pelaaja siirtymiseen voi olla muutama syy:

a) Siirtyy peliajan perässä
b) Rahan perässä
c) Haluaa parempaan joukkueeseen
d) Haluaa uuteen kaupunkiin

Mitä mahdollisuuksia IFK:lle jää?

a) Peliaikaa Andersson saa jo paljon liigan parhaassa joukkueessa.
b) Rahaa Kärpät pystyy tarjoamaan reilusti enemmän kuin IFK.(Puhumattakaan Jokeresita ja Bluesista)
c) Parempaa joukkuetta ei liigassa ole kuin Kärpät ja IFK:ta parempia on kahdeksan joukkuetta.
d) Kaupungista löytyy paljon maksukykyisempi ja menestyvämpi joukkue, Jokerit. Lisäksi naapurissa olisi liigan kärkijoukkueisiin kuuluva Blues.

Tämä kaikki olettaen, että Andersson jatkaisi liigassa. Ulkomaisetkin joukkueet ovat kilvassa mukana, joten se vie viimeisetkin promillet Anderssonin saamisen todennäköisyydestä.

Miten IFK voi saada esim. Anderssonin? Ei ihan mitenkään. Pitää yrittää löytää pelaajia, joista ei ole niin kova kilpailu.

Kuka on sanonut, että sille paikalle saa skoutattua halvemmalla yhtä hyvän? En usko, että onnistuu missään liigajoukkueessa, ei varsinkaan IFK:ssa. Muunna ajatuksesi keskikastiin, niin ymmärrät, ettei IFK:ssa tule olemaankaan Anderssonin tasoista laituria.

Ja nimimerkki Dynamolle. Taisteltiin toisessa ketjussa ja sanoin, että kaikki jatkoaikaan kirjoittavat fanit tietävät IFK:n oikean tason. Myönnän virheeni, täällä on näitä fantasy-fanipoikia.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Takana on vasta 2 liigakautta, joten kokemuksen karttuessa varmuuskin lisääntynee, ikää kun on vasta 23v. Ja asenne näyttää Jerryllä olleen aina kunnossa ja se on tässä jengissä jo erinomainen asia. Uskonpa, että hintakin on kohdallaan, joten ehdottomasti positiiviset fiilikset Jerryn jatkosta.

Hyvä juttu Ahtolan jatko. Potentiaalia on jonkin verran ja tuo boldaamani lause on erittäin hyvin sanottu. Asenne on ollut välillä enemmän tai vähemmän hakusessa IFK:lla koko 2000-luvun. Jalonen siihen uskalsi jo ottaa kantaa, mutta Moberg sitten meni taas hörisemään jotain paskaa mediaan.

Vapaamatkustajat pois, niin huonommillakin yksilöillä voi pärjätä.
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Naisihmisenä arvostan myös ns. ulkoisia puitteita ja ne on Jerryllä erinomaisessa kunnossa :).

Siinähän ne tärkeimmät tulikin :)

Ihan ok jatko, mutta jotenkin Ahtolassa on näkynyt molempien kausien ajan samanlaista raakileisuutta. Tarkoitan siis sitä, ettei kaveri ole oikein päässyt debyyttikauden maneereistaan eroon. Jollain tavalla pehmeän oloinen kaveri, eikä oikein näe peliä tarpeeksi. Suojaa kyllä kiekkoa hyvin.

Andersson olisi nykykunnossa erinomainen kaveri, mutta kai siinä klassinen flopin aines ilmassa roikkuu, mikäli kaveri IFKhon tulisi. Ja tosiaa, samaisia kavereitahan on AHL täynnä. Esimerkiksi loisteliaan pistävästi scoutattu Tom Walsh, siniviivan peloite.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siinähän ne tärkeimmät tulikin :)

Eikös vain tullutkin ;).
Vaikka usko joukkueeseen ei todennäköisyyksistä huolimatta horju, onhan se nyt niin, että joskus loka-marraskuussa kun kaikki menee jälleen kerran päin persettä ja ulkonakin todellisuus iskee päin lärviä, pientä lohtua saa siitä, että joukkueessa on edes yksi ulkoisesti pätevä pelaaja. Tämän vaikutusta ei tule missään nimessä väheksyä ;).

Mutta kuten aiemmin totesin, Ahtolassa on potentiaalia, eikä missään ole sanottu, etteikö kehitystä enää tulisi tapahtumaan. Juuri tällaisia pelaajia IFK:ssakin tulisi olla muutamia, jotka pysyvät pelissä mukana jo nyt, mutta eivät suinkaan ole valmiita. Nykyisessä taloudellisessa tilanteessa ja viime vuosien menestymättömyys huomioiden on satsattava tiukasti työntekoon. Ja kovalla työllä ja halulla tostakin jengistä muutamalla on hyvät mahdollisuudet lyödä itsensä kunnolla läpi. Mutta ei se ilmaiseksi tule. IFK ei voi enää luottaa siihen, että kyllä me tänne fyrkalla saadaan joku uunotettua ja saadaan vielä rahoille vastinetta. Huippupelaajien kanssa on tietysti asia toinen, mutta ei niitäkään koko jengillistä osteta.

Nyt pitäisikin löytää se oma "Andersson". Ruotsissa on aivan varmasti potentiaalisia pelaajia, joille Elitserienin ovet eivät syystä tai toisesta ole auenneet tai siellä ei ole pystytty vakiinnuttamaan pelipaikkaa. Tällaisille pelaajille try-outeja ja voipi olla, että sieltä löytyy joku jolla natsaakin meillä. Kovin todennäköistähän se ei tietenkään ole, koska eihän meillä kukaan koskaan onnistu, mutta jos et kokeile, et myöskään voi onnistua. Taloudellisestihan moinen ei varmaan kovin kallista ole, kun ei tarvitse ketään Atlantin yli lennätellä. Myös olosuhteet muuten ovat kutakuinkin Ruotsia vastaavat, joten kenellekään tuskin tulee yllätyksenä, että täällä on talvella pimeää ja märkää. Tai että suomalaiset ovat juntteja. Ja onhan meillä pari Ikeaakin lähellä, sieltä saa Svea-Mamman kuuluisia lihapullia... Ja se oma mammakin pääsee käymään täällä vaikka joka viikko, jos ikävä iskee.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt pitäisikin löytää se oma "Andersson". Ruotsissa on aivan varmasti potentiaalisia pelaajia, joille Elitserienin ovet eivät syystä tai toisesta ole auenneet tai siellä ei ole pystytty vakiinnuttamaan pelipaikkaa.

Vieraillessani viime viikolla Espoossa kantautui korviini huhu, että Mark Popovic-niminen puolustaja on esiintynyt potentiaalisena ensi kaudella Suomeen tulevana pelaajana. Ekana luulin sukunimestä, että on idän suunnalta kotoisin mutta ei, herra on KHL-liigaa viime kaudella pelannut Anaheimin toisen kierroksen varaus jolla 44 NHL-ottelua. Popovic Bluesiin ja sieltä Clarke Helsinkiin? Sen tarkempaa tietoa meikäläisellä ei ao. pelaajasta ole. Olisi mielenkiintoinen siinäkin mielessä, että Anaheim vaihtoi aikoinaan Popovicin Atlantan kanssa herraan nimeltä Kip Brennan...

Mutta ruotsalaispelaajien tulo Suomeen on sitä todennäköisempää, mitä heikommaksi Ruotsin kruunu painuu suhteessa euroon. Koskee erityisesti kolmos-nelosketjun pelaajia, jotka ansaitsevat alle keskiarvo-ja mediaanipalkan.
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Nyt pitäisikin löytää se oma "Andersson". Ruotsissa on aivan varmasti potentiaalisia pelaajia, joille Elitserienin ovet eivät syystä tai toisesta ole auenneet tai siellä ei ole pystytty vakiinnuttamaan pelipaikkaa. Tällaisille pelaajille try-outeja ja voipi olla, että sieltä löytyy joku jolla natsaakin meillä. Kovin todennäköistähän se ei tietenkään ole, koska eihän meillä kukaan koskaan onnistu, mutta jos et kokeile, et myöskään voi onnistua. Taloudellisestihan moinen ei varmaan kovin kallista ole, kun ei tarvitse ketään Atlantin yli lennätellä. Myös olosuhteet muuten ovat kutakuinkin Ruotsia vastaavat, joten kenellekään tuskin tulee yllätyksenä, että täällä on talvella pimeää ja märkää. Tai että suomalaiset ovat juntteja. Ja onhan meillä pari Ikeaakin lähellä, sieltä saa Svea-Mamman kuuluisia lihapullia... Ja se oma mammakin pääsee käymään täällä vaikka joka viikko, jos ikävä iskee.

Tässä oli hyviä pointteja. Mikä siinä onkin, että tuolta Ruotsista ei tuoda ketään tänne? Elitserienin taso on kova, jopa divarin, joten varmasti löytyy pelaajia jotka ei saa tarvitsemaansa breikkiä näyttää tasoaan, kun juuttuvat alempiin ketjuihin. Kulttuurishokkia ei tule, ovat loistavia joukkuepelaajia, inhoavat häviämistä (missä olisi Edarin jätkillä opittavaa) jne jne.

Tuolta Nybari vaan skouttaamaan : http://www.eliteprospects.com/free_agent_pool.php?LeagueID=Elitserien
Esim. ilman sopimusta.
Jimmie Ölvestad
Dick Tärnström
Magnus Kahnberg
Pierre Hedin
Peter Nordström
 

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U15
valaisee meitä pimeässä vaeltavia:

http://www.koff.net/index.html

Uugen mukaan sopimuksia on viiden pakin ja kuuden hyökkääjän kanssa. Onkohan sopimuksia purettu, sillä laskin sopimuksen olevan voimassa kuuden pakin (Kankaanperä, Söderholm, Haverinen, Melart, Purolinna, Heikkinen) ja seitsemän hyökkääjän(+Granlund) kanssa (Loppi, Ahtola, Pöysti, Petrell, Luttinen, Hirschovits, Ramstedt). Voihan tietysti olla, että esimerkiksi Purolinna on kaupattu Vantaalle lopullisesti.
 
Viimeksi muokattu:

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Uugen mukaan sopimuksia on viiden pakin ja kuuden hyökkääjän kanssa. Onkohan sopimuksia purettu, sillä laskin sopimuksen olevan voimassa kuuden pakin (Kankaanperä, Söderholm, Haverinen, Melart, Purolinna, Heikkinen) ja seitsemän hyökkääjän+Granlund (Loppi, Ahtola, Pöysti, Petrell, Luttinen, Hirschovits, Ramstedt). Voihan tietysti olla, että esimerkiksi Purolinna on kaupattu Vantaalle lopullisesti.

Itse laskisin että Uuge tarkoitti harjoitusringissä on 2+5+6 ja siitä uupuu potilaat Petrell ja Loppi.

Eli siis mukana luultavimmin seuraavat:
30 Jani Nieminen
33 Aleksis Ahlqvist

puolustajat
12 Markus Kankaanperä (p) 28 v 184 cm / 100 kg / L 2010
26 Toni Söderholm (p) 30 v 187 cm / 85 kg / L 2012
34 Joni Haverinen (p) 21 v 190 cm / 90 kg / L 2010
41 Ilari Melart (p) 20 v 192 cm / 93 kg / L 2011
49 Ilkka Heikkinen (p) 24 v 189 cm / 89 kg / L 2011

hyökkääjät
21 Jerry Ahtola (kh) 23 v 192 cm / 91 kg / L 2010
27 Eetu Pöysti (lh) 20 v 183 cm / 87 kg / R 2010
36 Ilkka Pikkarainen (lh) 27 v 188 cm / 94 kg / R 2009
39 Arttu Luttinen (lh) 25 v 184 cm / 92 kg / L 2010
46 Teemu Ramstedt (kh) 21 v 180 cm / 85 kg / L 2010
72 Siim Liivik (lh) 21 v 187 cm / 87 kg / L 2011
 

#76

Jäsen
Mikäli budjettia on tarkoitus karsia, niin ei voi värvätä muista liigaseuroista onnistujia vaan pitää kalastaa joko epäonnistujia muista seuroista tai etsiä onnistujia alemmista sarjoista. Ulkomailta nuoren ja kokemattoman pelaajan haku myös vaihtoehtona.

Muutenkin hakisin uutta fiilista joukkueeseen rekrytoimalla nuoria ja nälkäisiä pelaajia, jotka ovat valmiita tekemään töitä ja taistelemaan. Nälkä, työnteko ja taistelua lienevat monelle nyky-IFK:n pelurille suht tuntemattomia käsitteitä.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kirjailija Reijo Mäki sanoi kerran, että "nuori ja nälkäinen joukkue on parempi kuin vanha ja janoinen". Vanha vitsi, mutta hyvin sanottu, kuitenkin. Täällä paljon toivottu Jonas Andersson ei onnistunut muistaakseni mitenkään hyvin HPK:ssa, mutta on nyt tähti Kärpissä. Sellaisia pelaajia pitäisi meidänkin osata löytää, Jos ostetaan muutama valmis tähti, niin rahat loppuu ennen kuin jengi on edes puoliksi kasattu kelvollisilla pelajilla. Niukkuuden aikana, kuten nyt taloustaantumassa, osaaminen korostuu ja piru vieköön, siltähän se tuntuu, että HIFK:lla ei ole nimenomaan osaamista löytää uusia "zidlickyjä" tai muita vastaavia tulevia huippuja. Nyt sellaista osaamista tarvittaisiin.
 

Penski

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Hifk, NP#21, Boston Bruins
Tämän kauden pitkiswalshhackerbates hinnalla oltaisiin saatu yksi "Andersson". Itse ainakin hankkisin mieluummin yhden varman staran kuin puolen kymmentä toivotaan tapausta jotka sitten kuitenkin osoittautuu flopeiksi.

Tietenkin se olisi edullisinta löytää ne itse mutta ei vaikuta olevan mahdollista Hifk:ssa. Nytkin meillä on jo oikein scouttilegioona eikä herrat viitsi sitten mennä edes paikan päälle katsomaan hankittavaa pelaajaa. Saadaan ulkoistettavien listaan jatkoa: Kuitunen, Kautonen...
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämän kauden pitkiswalshhackerbates hinnalla oltaisiin saatu yksi "Andersson". Itse ainakin hankkisin mieluummin yhden varman staran kuin puolen kymmentä toivotaan tapausta jotka sitten kuitenkin osoittautuu flopeiksi.

Tietenkin se olisi edullisinta löytää ne itse mutta ei vaikuta olevan mahdollista Hifk:ssa. Nytkin meillä on jo oikein scouttilegioona eikä herrat viitsi sitten mennä edes paikan päälle katsomaan hankittavaa pelaajaa. Saadaan ulkoistettavien listaan jatkoa: Kuitunen, Kautonen...

Tällä kaudella ei ole niin paljoa rahaa käytettävissä, etkä vieläkään vastannut miten IFK voi Anderssonin saada hankittua?

Ei ainakaan rahalla, se on fakta, että löytyy Kärppien lisäksi muita joukkueita jo Suomesta, jotka pystyvät laittamaan pöytään paljon kovemman tarjouksen.

Muutenkin aika paljon kannattaisi rajoittaa noiden rosterien väsäilyjä, ellet sitten ole ihan läpällä nakellut:

Penski kirjoitti:
13.3

Hyökkäys:
Haataja-Hirso-SM-Liigan PARAS PELAAJA
Petrell-Loppi-Luttinen
Wärn-Ramstedt/Granlund-Kuhta/Pöysti/Pulkkinen
Liivik-Heino/Porthen-Mr. Intiaani

Kuhdan palkka on 3. kentän mukainen ja hänelle on myös ilmoitettu sopimusta tehtäessä että olet 3.kentän pelaaja. Tai sitten laiturina voisi olla Pöysti jolloin saataisiin iloinen ja energinen ketju. Tietenkin jos aikaisemmin huhuiltu Pulkkinen on tulossa niin hän tietysti ensimmäinen vaihtoehto tähän.

Puolustus:

Söderholm-Huikea right pakki
Heikkinen-Karalahti/ Nuorisokaartin pakki
Kanki-Turunen

Mitenhän tuo SM-liigan paras pelaaja hankitaan tuohon ykkösen laitaan? Ja lisäksi huikea right-pakki? Raha ei ainakaan riitä, kun pitää maksaa enemmän kuin muut, jotta joku sarjan keskikastin joukkueeseen tulee, jos vaihtoehtona on liigan kärkipään joukkueet. Lisäksi pitää olla aika toope, jos uskoo jotain huhuja Pulkkisesta. Kyllä Jokerit pitää helmestään kiinni, enkä ole itse edes kuullut minkään näköisiä huhuja, että Pulkkinen seuraa vaihtaisi. Ja eihän hänellä ole mitään järkeä joukkuetta vaihtaakaan.

Penski kirjoitti:
20.3
Pakisto näyttäisi siis tältä jos aiemmat huhut pitävät kutinsa.

Söderholm-Seikola
Heikkinen-Clarke
Kankaanperä-Turunen+ junnut


Ihan ookoolta tuo 09/10 liigaan kuulostaisi mutta omasta mielestäni olisi riittänyt joko Seikola tai Clarke kiekolliseksi pakiksi. Toinen hankinta olisi ollut sitten mallia "Malmivaara" eli joku omanpään kautta pelaava luuta.

Ihan ookoolta joo. Vai olisi kelvannut Seikola tai Clarke ja sitten oman pään pakki mallia Malmivaara(Malmivaara pleijareissa 8 peliä, 5 pistettä). Pienet oli vaatimukset, mutta nekin onneksi ylittyy kun joukkueeseen tulee molemmat kiekolliset pakit Seikola ja Clarke. Ehdotan heräämistä noista unista, niin ei pety niin pahasti.
Penski kirjoitti:
20.3

Eki olisi kyllä loistava hankinta. Loistava pleijaripelaaja, hanskat tippuu tarvittaessa ja kyllä se kiekkokin maaliin löytää ihan ok tahtia.

Ekin lisäksi Kari Sihvonen joukkueseen niin ei sitä varsinaista inkkaria tarvitse hankkia.

Wärn-Hirso-Haataja
Lennu-Loppi-Luttinen
Rajamäki-Ramstedt-Pöysti
Liivik-Porthen-Sihvonen

Tämä onkin sitten jo realistinen hyökkäys. Erikoisia, kun välillä vaaditaan sitten jotain Anderssoneita ykkösen laitaan tai liigan parhaita pelaajia laituriksi.

Penski kirjoitti:
29.3
Seuraanvanlainen hyökkäys pitäisi olla realistinen:

Andersson-Hirso-Haataja
Wärn-Loppi-Luttinen
Petrell-Ramstedt-Pöysti
Liivik-Porthen-K.Sihvonen

Näyttäisi omasta mielestäni erittäin hyvältä eikä varmasti kallis. Pari LAADUKASTA pakkia nykyisen rungon lisäksi niin se olisi siinä.

Söde-"Clarke"
Bono-"Karalahti"
Kanki-Turunen

Hifk Suomen Mestari 2010.

Ja sit mä heräsin.
 
Viimeksi muokattu:

Penski

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Hifk, NP#21, Boston Bruins
Tällä kaudella ei ole niin paljoa rahaa käytettävissä, etkä vieläkään vastannut miten IFK voi Anderssonin saada hankittua?

Varmasti voi Hifk maksaa saman kuin Kärpät, Blues tai narrit. Tämän kauden Kuhdan liksa + 50 k€ niin varmasti irtoaa. Jos ei niin sitten antaa olla.

Jospa se Jonas haluaisi uusia haasteita uudesta kaupungista. Luulisi Hifk:n suurkaupungin perinteikkäänä seurana houkkuvan jonkin verran pelaajia. Jostain syystä esim. Haatajakin on tänne tulossa. Mutta ei Andersson nyt hinnalla millä hyvänsä pelaaja ole. Pointti oli se että joukkueeseen olisi hyvä hakea näitä valmiita kykynsä todistaneita staroja eikä vaan tryouttoivotaan heppuja. Tapansa tietysti kullakin.

Mielenkiintoista olisi nähdä sinut kasaamassa joukkuetta. Tuo ei ainakaan haluu meille, tuo on varmasti pirun kallis,... Sitten vaan odottelemaan heinä- elokuuta että Kärpät, Jokerit ja Blues on saanut joukkueet valmiiksi jos sieltä sitten jotain halpoja armopaloja irtoaisi..Viimeistään kuitenkin Änärin training campeilta. Pena is back.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös