HIFK:n peliesitykset

  • 1 151 396
  • 4 653
Tila
Viestiketju on suljettu.

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kyllä se on mun mielestä nysverökannattamista, että tullaan joko yksittäisen voiton jälkeen kertomaan, että Nokka on jees tai yksittäisen tappion jälkeen taas potkimaan miestä ulos. En pidä tällaisia opportunisteja/jälkiviisaita suuressa arvossa. On paljon hienompaa elää mukana reaaliajassa ja perustella ja sitten vaikka kaatua perusteluineenkin saappaat jalassa. Pääasia, ettei tarvitse jälkikäteen muutella mitään. Vaikka HIFK voittaisi mestaruuden, siitä ei päästä mihinkään, että olisin ollut faktisesti suuren osan kautta tyytymätön KJ:hin. Kuten muutkin vähenevät maksavat katsojat. Jos joku saa siitä kicksejä, että tulee tällöin kertomaan, että mitämäsanoinmitämäsanoin, Koojii on huikea, tiesin koko ajan, niin siitä vaan.

Meikäläisestä ei saa tuuliviiriä. Olen marraskuusta lähtien ollut siltä mieltä, että Nokka kokonaisuudessaan on tähän mennessä pettymyksen puolella. Enkä muuta tätä mielipidettäni yhden vieraissa otetun 4-6 -voiton perusteella. Pakkohan tätä on katsoa kokonaisuutena ja vaikka Nokka veisi nyt joukkueen todella korkealle, olisi hän vetänyt 50 ottelua runkosarjassa sellaista kiekkoa, joka on karkoittanut katsojia Nordikselta. Suomeksi sanottuna HIFK tulee jäämään jälkeen budjetoidusta katsojatavoitteesta, vaikka KJ veisi mestaruuden. Mikä vitun firma sellainen on, joka tyytyy siihen, että 1/10 -tilikaudesta menee ookoo, muuten suorittaminen on täyttä paskaa? Jokainen meistä, joka matseissa käy, tietää että runkosarja on pitkä & raskas ja pelkästään hyvä kevät ei riitä vastineeksi sille rahalle, mitä runkkariin tulee hakattua.

Toistaiseksi, eilinen Rauma-ottelu huomioiden, en ole vielä saanut KJ:sta sellaista tuntumaa, että siinä vasta varma kortti ensi kaudeksikin. Veli Isakssonille nostan myös hattua mielipiteestään, koska uskon, että hänkin osasi oikeasti hypätä fanin roolista siihen paikkaan, että HIFK:n talous olisi aidosti käsissä. Jokerit ei olisi missään tapauksessa antanut Hanlonille kenkää, jos Hjallis olisi pelkkä palkkajohtaja. Mutta saa kai sitä nyt jumalauta sijoittaja odottaa rahoilleen vastinetta koko kaudeksi? Meikäläinenkin on sijoittaja hankkiessaan kausikortin ja mielestäni en tule saamaan vastinetta runkosarjan 08/09 -kausarille, vaikka loput kotiottelut voitettaisiin. Jos minun kukkarossani näkyisivät myös seuraukset siitä, että katsojia tulee matseihin tuhat vähemmän kuin budjetoitu, olisin todella tarkka sen suhteen, millaista viihdearvoa joukkue edustaa. KJ:n HIFK häviää 100-0 Pentin aikaisille HIFK:ille katsojamäärissä kotona ja vieraissa. Varsinkin vieraissa HIFK oli ennen yleisöimuri. Yhtä huonostihan jengit sijoittuivat.

Totta vitussa KJ:lle pitäisi olla relevantti seuraaja. En edes jaksa lainata itseäni jokaisesta viestistäni, jossa näin olen sanonut. Jos HIFK:n plan on antaa KJ:lle kenkää ja nostaa Rautio ykköseksi, on se idioottitouhua. Myöskään Ika Lehkonen tai Kiva-harri Rindell eivät saa multa mitään luottamuslausetta. Pitäisin -ja tulen pitämään- HIFK:n toimintaa täysin perseilynä, jos näin tapahtuu. Kursivoin siltä varalta, että joku tulee sanomaan mulle "Ootkos nyt tyytyväinen, kun Kuula is back?" Mutta jos HIFK ilmoittaisi nyt, että KJ ei jatka ensi kaudella ja tilalle astuu joku kolmikosta Summanen / Aravirta / Shedden, niin käsi sydämelle: Kuinka moni täällä valittaisi ja kertoisi silloin, että KJ:han on kuitenkin joskus voittanut jotain? Luulen, että tällainen vaihdos hyväksyttäisiin ja harmiteltaisiin yhdessä, että KJ:n kanssa ei onnistunut. En mä näe tässä sen suurempaa dramatiikkaa kuin Pitkämäenkään epäonnistuminen. On päivänselvää, että vain oletusarvoltaan isoja kaloja pitääkin saada koukkuun. Pitkämäki ja KJ olivat erittäin oikeansuuntaisia hankintoja. Mutta silloin, kun pelataan kovin panoksin, eikä haeta samukuitusia, pitää kovien satsauksien myös tuoda nopeaa tulosta. Jos ei tule, niin uutta ja myös ISOA matoa koukkuun. Se on raaka peli! Aina ei voi onnistua, mutta kun yrittää vain parhaiden joukosta, onnistuu varmasti todennäköisemmin kuin keskinkertaisuuksien (Baxter) tai plan B:n (kakkosesta ykkönen) kanssa.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tää on meidän IFK. Ellei voiteta kaikkia otteluita kauden aikana, niin täällä valitetaan ja itketään. Jos haluaa tulla huonolle tuulelle, kannattaa aina tulla jatkoajan IFK-palstalle lukemaan juttuja, täällä ei paljon positiivista luettavaa ole.

Toisaalta ymmärrän kyllä negatiivisen sävyn. Vai pitäisikö olla tyytyväinen kun IFK on kahdeksantena ja tukevasti kiinni säälipleijaripaikassa. Mielestäni se ei vain riitä. Eri asia jos IFK olisi budjetiltaan pikkuseura, niin hommahan olisi ihan ok. Kyllä tässä kymmenen vuoden aikana IFK:n kannattaminen on ollut ilonaiheiden puolesta todella vaisua. Aravirran eka kausi ja Sheddenin kausi ovat ainoita, milloin on voinut erittäin positiivisilla mielin mennä matseihin.

Tämä kausi olisi pelastettavissa selviämällä puolivälieriin ja tekemällä niissä jymy-yllätyksen. Siltikin, kuten JHag totesi, niin runkosarja on ollut todella paskaa, varsinkin kotipeleissä. Poislukien se joulunjälkeinen muutaman ottelun jakso.
 

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tunnustan etten ole minkään firman toimitusjohtaja tai talouspäällikkö, mutta voiko IFK joka vuosi heittää uutta isompaa matoa koukkuun jos vanha iso mato ei osoittaudu päteväksi? Siis ihan talouspuolta silmällä pitäen? Luulisi kohta kirstun pohjan jo häämöttävän.

Eikö Pena pantu pellolle sen takia että tulisi muutosta toimintatapoihin?

Jos Nokka haluaa itse mennä niin minkä sille sitten voi. Mutta kenkimään en alkaisi.

Kaikilla on varmasti vilpitön halu nähdä perinteistä ja voittavaa IFK-lätkää. Näköjään kombinaation löytäminen on hankalaa. Ei siinä onnistunut Pena ja Penan jälkeinen aikakausi ei ole alkanut kovin valoisasti. Jos hommasta on aikaisemmin puuttunut kärsivällisyys (pl. Pena pitkään toimarina), mun mielestä sitä nyt kannattaisi vaalia. Ja mulla on ainakin halu nähdä mitä uusi johto+Nokka saa aikaiseksi kun pääsevät ensi kauteen puhtaalta pöydältä.

Sheddenin kiekko oli kieltämättä varsin viihdyttävää, mutta tosipelien tullessa osoittautui varsin laimeaksi. Kaverin palkkapyyntö on kaiketi luokkaa huikea ja olisiko viime käynnistä jäänyt jotain hampaankoloon että vetäisin ruksit Sheddenin nimen ylle seuraavaksi valkuksi.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Itse en myöskään ole ollut kenkimässä Jalosta pois missään vaiheessa. Silloin jos omat rahat olisivat kiinni seurassa, niin siinä tapauksessa kyllä. Mutta oikeasti jääkiekko seura Suomessa olisi varmasti viho viimeisin sijoituskohteeni, jos rahaa olisi paljon. Eniten olen kyseenalaistanut Nybondaksen toimintaa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tunnustan etten ole minkään firman toimitusjohtaja tai talouspäällikkö, mutta voiko IFK joka vuosi heittää uutta isompaa matoa koukkuun jos vanha iso mato ei osoittaudu päteväksi? Siis ihan talouspuolta silmällä pitäen?

Ikävä kyllä juuri näin se menee urheilubisneksessä. Itse en tunne henk.kohtaisesti Hjallista, mutta tunnen monia, jotka ovat Hjalmarin kanssa paljon tekemisissä. Tätä yhtälöä hän tuskailee itsekin, mutta sitä saa mitä tilaa. Itsepähän lähti urheilubisnekseen. Minä en lähtisi. Jos olisin lähtenyt, odottaisin kuitenkin rahalleni vastinetta myös nopealla aikataululla.

Tarkkaan ottaen olen tätä mieltä:

1) HIFK:lla pitää olla jokaisella kaudella kehissä valmentaja + miehistö, joilla tapellaan SM-liigan kirkkaimmista mitaleista. Tätä voidaan mitata rahalla, jota jengiin hakataan ja jos seura yrittää vinkua ulospäin "välivuodesta" ja on silti liigan kolmen kalleimman joukossa, niin kenenkään lipunostajan ei kannata uskoa "välivuosi" -puheita. Tämähän näkyy nytkin katsomotuloissa.

2) Valmentajien jatkuva kenkääminen ei ole kivaa. Niinpä odottaisin omalta HIFK-valmentajaltani sitoutumista tiettyyn HIFK-pelitapaan. Tätä vaadin yksinomaan valmentajalta, hänhän siellä aitiossa hääräilee. Lisäksi vaatisin joukkueen kokoajalta ja valmentajalta yhteisesti sitä, että ne isot eurot käytetään hyvin ja menestytään. Ja lisäksi mulla olisi valmentajalle se oma vaatimus rouheasta pelityylistä. Tämä vaikuttaa myös siihen, minkälaisia pelaajia hankitaan.

3) Nyt olisin HIFK-omistajana sitä mieltä, että kaikkia euroja ei ole käytetty hyvin. Joukkueenkokoaja joutuisi vakaviin keskusteluihin, samoin hänen käyttämänsä scoutti. Olisin kuitenkin sitä mieltä, että valmentajassakaan ei ole hurraamista. Hänellä on ollut lihaisa ja taitavakin miehistö ja hän ei ole kyennyt kotiotteluissa vastaavaan taisteluilmeeseen kuin muutamat HIFK:n aiemmat koutsit, jotka ovat selvästi sisäistäneet ainakin pelitapavaatimuksen: esimerkkeinä Ara ja Shedden. Erityisesti kovistelisin valmentajaa siitä, että hänen näpeissään "minun" ifk:ni taklaa, taistelee ja viihdyttää vieraissa ja on surkea kotona. Siis nimenomaan silläkin miehistöllä, jonka utj ja scoutti ovat kasanneet. HIFK-omistajana en edes vaatisi valmentajalta mahdottomia, enkä harkitsisi hänen kenkäämistään, jos materiaali olisi aivan sysipaska ja hiirimäinen. Mutta sen verran sijoittajana vaadin, kuten Hjalliskin, että omaa faniosastoamme ja isoakin yleisöä viihdytetään kotona ja katsojatavoitteista ei jäädä tolkuttomasti.

Saan kuin saankin tästä yhtälöstä ihan kiistatta yksinään irti revittyä myös KJ:n alisuorittamisen. Koska bisnes on raakaa ja huono viihde näkyy nopeasti hunoina katsojatuloina, sisäistää jokainen valmentaja ja kallis pelaajakin sen, että häneltä odotetaan paljon ja kovin monia kasvamisen kausia ei voida isoille prospekteille antaa. Niinpä olisin omalta osaltani käynnistänyt vähintäänkin vakavat keskustelut KJ:n kanssa aiheesta "HIFK:n peli-ilme kotona vs. vieraissa". Olisin aika vitun tyhmä sijoittaja, jos en tekisi näin. Samalla kävisin läpi niitä muita isoja kaloja. Enkä sijoittajana välittäisi myöskään paskaakaan Jatkoajasta ja muista saiteista, joilla muutama lajifriikki keskustelee hyökkäyspelikirjoista ja painottomista puolista. Haluaisin vain jengiä katsomoihin - nimenomaan sitä isoa yleisöä, joka kyllä osaa katsoa, että "toi HIFK, se ainakin taklaa ja rymistelee, sitä menen katsomaan kun se tulee Hämeenlinnaan / Jyväskylään..." ja sama analogia kotiotteluihin sovellettuna. Myös malli "tämä seura X, vaikka Kärpät, se ainakin on taitava, sitä menen katsomaan" on ihan sallittu.
 
Lisäksi vaatisin joukkueen kokoajalta ja valmentajalta yhteisesti sitä, että ne isot eurot käytetään hyvin ja menestytään. Ja lisäksi mulla olisi valmentajalle se oma vaatimus rouheasta pelityylistä. Tämä vaikuttaa myös siihen, minkälaisia pelaajia hankitaan.

Tästä asiasta en ole koskaan päässyt selvyyteen. Mitä virkaa valmentajalla on, ellei hän saa vaikkapa joukkuetta taklaamaan tai pelaamaan ronskisti? Eikö se onnistu siten, että käskee jokaista pelaajaansa taklaamaan paikan tullen, taikka sanomalla kylmästi "sinun on näissä 10 vaihdossa annettava ainakin 5 kovaa taklausta"? Sama muuten pätee ylivoimiin. Silloin kun joukkue puskee päätään seinään eikä neppailu tuo tulosta niin eikö valmentaja voi vaatia "tehkää mitä teette, mutta kiekko viivaan ja sieltä maalille ja ukot hakkaamaan kiekot sisään"? Eikö pelaajat kuuntele, vai ovatko valmentajat vain aina valinneet mallinsa molempien kaltaisissa asioissa? Miksei tapahdu, kuten kaikki joissain tilanteissa odottavat?
 

Audioslave

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Detroit Red Wings
2) Valmentajien jatkuva kenkääminen ei ole kivaa. Niinpä odottaisin omalta HIFK-valmentajaltani sitoutumista tiettyyn HIFK-pelitapaan. Tätä vaadin yksinomaan valmentajalta, hänhän siellä aitiossa hääräilee. Lisäksi vaatisin joukkueen kokoajalta ja valmentajalta yhteisesti sitä, että ne isot eurot käytetään hyvin ja menestytään. Ja lisäksi mulla olisi valmentajalle se oma vaatimus rouheasta pelityylistä. Tämä vaikuttaa myös siihen, minkälaisia pelaajia hankitaan.

Tämä kääntäen vielä seuran puolelta katsottuna. Päättäjillä pitää olla täysi varmuus siitä että valittu valmentaja kykenee valmentamaan HIFK:n näköistä kiekkoa, jota katsojat haluavat ja maksavat sen näkemisestä. Toiveita saadaan aina esittää ja vastapuolella voidaan nyökytellä että juu juu näin toimitaan mutta todellisuus onkin loppujen lopuksi jotain muuta. Kotiläksyt pitää olla tässäkin tehtynä. Riittävätkö tällä hetkellä Nybondaksen taidot tähän onkin sitten toinen tarina.

Mutta itse peliesityksiin. Täytyy kyllä myöntää etten muista nähneeni kovinkaan montaa peliä, jossa puolustustilanteessa olisi tapahtunut niin montaa merkkausvirhettä kuten eilisessä pelissä. Useammin kuin kerran puolustajat lähtivät mies vastaan mies tilanteessa seuraamaan samaa pelaajaa kun Lukon pelaajat menivät esim. kulmissa sopivasti ristiin. Luulin että Lukko olisi tätä käyttänyt enemmän hyödykseen mutta onneksi näin ei tapahtunut.

Vaikka IFK voittikin toisen erän maaleissa oli peliesitys surkea ko. erässä kuten niin monessa pelissä aikaisemminkin. Hatulle kiitokset pisteistä.
 

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Koska bisnes on raakaa ja huono viihde näkyy nopeasti hunoina katsojatuloina, sisäistää jokainen valmentaja ja kallis pelaajakin sen, että häneltä odotetaan paljon ja kovin monia kasvamisen kausia ei voida isoille prospekteille antaa. Niinpä olisin omalta osaltani käynnistänyt vähintäänkin vakavat keskustelut KJ:n kanssa aiheesta "HIFK:n peli-ilme kotona vs. vieraissa".

Hyvä kysymys, osa I.

Mitä virkaa valmentajalla on, ellei hän saa vaikkapa joukkuetta taklaamaan tai pelaamaan ronskisti? ... Eikö pelaajat kuuntele, vai ovatko valmentajat vain aina valinneet mallinsa molempien kaltaisissa asioissa? Miksei tapahdu, kuten kaikki joissain tilanteissa odottavat?

Hyvä kysymys, osa II.

Veikkaus, osa I: Suurin osa IFK:n miinusmerkkisistä tuloksista kulminoituu Pitkämäen hörppyputkien lisäksi Nokan taidottomuuten työstää pelaajista irti se, mitä on saatavissa. Jengin IFK-taustaa/pelityyliä ei ole käytetty hyväksi pääsääntöisesti kuin vierasmatseissa. Syy hämärän peitossa.

Veikkaus, osa II: Osa nykyjengistä on asennevammaisia. Joskus kiinnostaa, joskus ei. Nykyliksa riittää. Vittuako toi poronpurija tossa huutaa.

Olkoon sitten taktisen nenän (heh) puutetta tai psykologisen otteen (huh) lipsumista, anyway, tulos on patologisen säälittävä. Enkä wanhoilla aivoilla ymmärrä, miten tilanne radikaalisti ensi kaudella muuttuisi ilman pelaajiston täysremonttia. Johon taas luultavasti IFK:llka ei ole varaa tai halua.
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä kysymys, osa I.

Veikkaus, osa II: Osa nykyjengistä on asennevammaisia. Joskus kiinnostaa, joskus ei. Nykyliksa riittää. Vittuako toi poronpurija tossa huutaa.
Tätä en laskisi vain Jalosen valmentaja-ajan ongelmaksi, vaan valitettavasti HIFK:n pesiytyneeseen lieveilmiöön, josta Jalonenkin nyt kärsii. Summanen ja Shedden tämän käsittääkseni sai kitkettyä pois omana valmentaja aikanaan. Sen verran äijiä olivat, että huonoasenteisten pelaajien oli myös mentävä sata lasissa.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
- - -
Olisin kuitenkin sitä mieltä, että valmentajassakaan ei ole hurraamista.
- - -
Erityisesti kovistelisin valmentajaa siitä, että hänen näpeissään "minun" ifk:ni taklaa, taistelee ja viihdyttää vieraissa ja on surkea kotona.
- - -

Kerho-pelin livenä nähneenä oli mieli mustana, eikä yksityisasiat ainakaan tilannetta parantaneet. On täysin käsittämätöntä, että yksi ja sama joukkue tekee sen uudestaan ja uudestaan. On hienoa että se meidän joukkue tekee ottelun alussa pari-kolme maalia, voi hyppiä ja halata ja pussailla, mutta voi voi. Sitten alkaakin tulla lunta tupaan ja surkea tappio on ainoa asia mitä jää jäljelle.

Nyt, lähes kauden KJ:ta tarkemmin seurattuna, on pantava merkille pari asiaa (sen lisäksi että on melko epämiellyttävän oloinen ihmisenä). Hyökkäyspelaaminen on ollut mainiota, muutamaa omaa nollapeliä lukuunottamatta. HIFK on tehnyt toiseksi eniten maaleja sarjassa. Toisaalta, vain Ässien maaliin on kolissut enemmän kuin HIFKin.

Toki olen aina sanonut, että ei muuten mitään väliä kunhan tehdään enemmän maaleja kuin päästetään. Mutta jos ja kun se vaatii 5-6 maalia /ottelu, niin aika paljon se asettaa vaatimuksia hyökkäykselle.

Edellä mainitusta yhteenvetona on vain todettava, että KJ:lla ja Rautiolla on puolustuspeli aivan perseestä. Todennäköisesti kumpikaan ei ymmärrä siitä yhtään mitään.
 

scholl

Jäsen
Toki olen aina sanonut, että ei muuten mitään väliä kunhan tehdään enemmän maaleja kuin päästetään.

Tuossa olet asian ytimessä. Se voi olla hiuksenhieno raja, onko himaan lähtiessä ilo ylimmillään vai vitutus huipussaan. Paljon puhutaan rymistelystä jne. mutta kyllähän otteluita pitää voittaa. Esim. vaikka Turussa ei pahemmin taklattu niin selkeä voitto toi mahtavan fiiliksen. Toki onhan se aina kivempaa voittaa juuri niin, että tehdään useita maaleja verrattuna siihen, että voitettaisiin 1-0. Onneksi en ollut näkemässä taistoa HPK:ta vastaan. En tiedä mitä olisi tapahtunut pelin jälkeen. Tuollaisille joukkueille ei vain yksinkertaisesti saa hävitä ikinä.

On se sitten pelaajien tai valmentajien syy niin joku saisi tulla julkisuuteen vastaamaan. Pari tuntia kun kunnolla grillattaisiin niin takuulla maistuisi flegmaattissemmallekin pelaajalle voittaa viljelijätkin ensi kerralla.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
HIFK on Lukko-pelin jälkeen liigan toiseksi paras vierasjoukkue 1,58p/ottelu ja kolmanneksi huonoin kotijoukkue 1,36p/ottelu. Liigaa on pelattu 16.2. mennessä 351 ottelua ja kotijoukkueet ovat saaneet 589 pistettä ja vierasjoukkueet 464 pistettä. Nämä luvut ovat 1,68p-1,32p/ottelu. Kotietu on kaudella 08-09 0,36p/ottelu. HIFK:n "kotietu" on sarjan kehnoin -0,22p/ottelu. Ennen vierasjoukkueille vaikea pelipaikka Nordis onkin Jalosen HIFK:lle iso miinus, eikä voimavara. Sen kyllä huomaa otteluiden aikanakin. Kuvaavaa oli, että HPK-pelissä kannattajat innostuivat 1. erässä kerran hieman voimakkaammin kannustamaan kotijoukkuetta n. 18-19 minuutin pelin jälkeen. Seuraavassa vaihdossa HPK tasoitti numeroiksi 2-2 maalin takaa Niemisen mailan kautta ja halli "kuoli" taas.

Kenelle kotijää on vahvuus, kuten pitääkin olla:
1. Ilves 2,00-1,04=0,96
2. TPS 1,79-1,04=0,75
3. Kärpät 2,00-1,29=0,71
4. JYP 2,16-1,48=0,68
5. Blues 1,96-1,46=0,50
6. Jokerit 1,96-1,52=0,44
7. Pelicans 1,56-1,20=0,36, sama kuin keskiarvo 1,68-1,32=0,36
8. Lukko 1,52-1,19=0,33
9. SaiPa 1,27-0,96=0,31
10. HPK 1,71-1,50=0,21
11. Ässät 1,40-1,25=0,15
12. Tappara 1,20-1,27=-0,07
13. KalPa 1,62-1,72=-0,10
14. HIFK 1,36-1,58=-0,22

JYP, Blues, Jokerit ja HPK pääsevät yli keskiarvojen koti- ja vieraspeleissään. Ilves, TPS ja Kärpät ovat selkeästi kotijoukkueita. Pelicans, Lukko, SaiPa, Ässät ja Tappara keräävät hieman liian vähän pisteitä kotona ja vieraissa. KalPa on loistava vierasjoukkue, mutta kotipeleissä olisi hieman parantamiseen varaa. HIFK on myös erittäin hyvä vierasjoukkue, mutta todella kehno kotijoukkue verrattuna vieraspeleihinsä.

Jos HIFK menetti n. 10 pistettä syksyllä Pitkämäen torjuntojen takia, niin toiset 10 on menetetty, kun Jalosen HIFK alisuorittaa Nordiksella. HIFK on niin hyvä vierasjoukkue, että normaalit peliesitykset kotijäällä olisivat riittäneet nostamaan joukkueen mukaan taisteluun sijoista 2-5.
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Edellä mainitusta yhteenvetona on vain todettava, että KJ:lla ja Rautiolla on puolustuspeli aivan perseestä. Todennäköisesti kumpikaan ei ymmärrä siitä yhtään mitään.
Eikös Jalosen kakkosvalmentajana toiminut Mikko Haapakoski Kärppien mestaruusvuosina kaudesta 2004-2005 eteenpäin. Oliko se kuitenkin Haapakoski, joka sai Oulussa puolustuspaletin toimimaan, jos näin, niin ollaan syvällä siinä itsessään. Sillä tässä ajassa Jalosen ja Raution olisi kyllä pitänyt se jo saada kuosiin, jos siihen osaamista olisi.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Edellä mainitusta yhteenvetona on vain todettava, että KJ:lla ja Rautiolla on puolustuspeli aivan perseestä. Todennäköisesti kumpikaan ei ymmärrä siitä yhtään mitään.

Täysin totta ja aivan vitun omituista, sillä K. Rautio on entinen pakki. Aivan kuten Mikko Haapakoskikin, joka Kärpissä vastasi pakkien peluuttamisesta.

Olen toisaalta melko varma teoriastani, jonka esitin jo aiemmin: "Kai Rautio" on fiktiivinen henkilö ja hänen paikallaan aitiossa seisoo kuka milloinkin. Välillä Rolle, välillä Nyba, joskus Makkonen ja joskus jopa Valtanen. Näin faneille uskotellaan, että seuralla on ihan oikea valmennustiimi. Tätä samaa tekniikkaa on käytetty aiemminkin ja ihan täydestä on mennyt: "Timo Blomqvist" ja "Harri Rindell"...kamoon, let´s face it! Kumpaakaan näistä ei ollut olemassakaan. HIFK:n 1-valmentajan jälkeen on tullut ainoastaan kosminen tyhjyys. Kosmisen tyhjyyden jälkeen (kyllä, järjestys on tämä) on sitten sijainnut arvoasteikossa 3-valmentaja Sakke Lindfors.

Ja kivahan se on kuunnella esimerkiksi Kärppä-fanien lohdutteluja: Tuollaista soodaa se on kuulkaa KJ;n kanssa koko kausi ja ylivoimaahaan se ei ole koskaan treenannut. Mutta hei, se on kovassa iskussa sitten pleijareissa! Aivan mainio koutsi. Hänen kanssaan pitänee elää kuten frigidin tyttöystävän kanssa. Ehkä kerran vuodessa se sitten antaa ja siihen on tyytyminen. Koska kyseessähän on sentään taustoiltaan tunnetusti ja aidosti valtakunnan nymfomaanein akka, joka tulee kaiken lisäksi ihan perkeleen kalliiksi. Mutta hyvä sen täytyy olla näillä säädöillä, tavallinen Irma olisi vaihdettu jo aikaa sitten.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ohessa suora kommentti Jalosen Kärpät-matsin jälkeen antamista kommenteista: "Joukkuehenki on parantunut ulkomaalaisten poistumisen jälkeen, Kari Jalonen mainitsi.".

Niin, mitä tosta pitäisi nyt ajatella. Walshia varmaan syletti se, että ei pystynyt vastaamaan huutoonsa ja Bates vissiin teki sitten aika paljon omiaan. Hacker on vissiin aika helppo laittaa ruotuun. Peliesityksiä häiritsi aluksi epäluottamus Pitkämäkeen, sitten kukkoilevat ulkkarit ja mitähän vielä...No, onneksi se hämmentäjä-Caloun jäi tulematta!
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Myös onnistujia kaudella 2008-2009...

Kenties väärä ketju, mutta laitetaan silti. Kaikista haukuista huolimatta muutama pelaaja tekee tähänastisen uransa parhaat tehopisteet, eli mikä hienointa niin Kim Hirschovits ja Markus Kankaanperä rikkovat jokerikausien aikaiset uransa parhaat "yhden kauden liigapisteensä". Kankaanperä rikkoi tämän pisterajan jo jokin aika sitten, Kimi lyö oman ennätyksen varmaan huomenna tai tiistaina.

Teemu Ramstedt pelannut suhteellisen ehjän kauden ja tekee mukavat, uransa tähän saakka parhaat ja nimenomaan "ehjimmät" tehot. Ilkka Pikkarainen rikkoo myös uransa parhaan yhden kauden piste-ennätyksensä, eli siitä puuttuu enää 3 pistettä.

Ilkka Heikkinen on kolmen pisteen päässä omasta ennätyksestään, kaikista "paskin ikinä missään" haukuista huolimatta. Hannu Pikkarainen on enää kaksi pistettä omasta ennätyksestään.

Arttu Luttinen pelaa ehjän ja hyvän kauden tehden jo nyt selkeästi uransa kovimman maalimääränsä.

Tottakai paljon lmuutakin öytyy pisteiden takaa ja ne eivät todellakaan kerro paljoa, mutta silti antaa osviittaa etenkin hyökkääjien osalta.

Kari Jalonen on siis myös tehnyt paljon hyviä asioita, eikä ansaitse kaikkia haukkuja tyyliin "kaikki menneet alaspäin Kojon koulussa etc etc".
 

nikozwan

Jäsen
Myös onnistujia kaudella 2008-2009...

Kari Jalonen on siis myös tehnyt paljon hyviä asioita, eikä ansaitse kaikkia haukkuja tyyliin "kaikki menneet alaspäin Kojon koulussa etc etc".

Juuri eilen mietin itse samaa, eli sitä että Jalonen, jonka tehtävistä yksi oli kehittää ja viedä HIFK-pelaajia eteenpäin urallaan, on ainakin tässä suhteessa onnistunut ihan mukavasti. Tästä kiitosta pitänee jakaa myös kuntovalmentaja Hakkaraiselle.

Renegaden mainitsemien nimien lisäksi myös ainakin Turunen ja etenkin Wärn ja Nieminen ovat ottaneet isoja harppauksia eteenpäin, fyysisesti ja pelillisesti.

Keep up the good work!
 

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No niin. Nyt kun alkaa olla loppurutistuksen paikka voisi katsoa mistä lähtökohdista siihen lähdetään, ja mitä kaudelta odotettiin.

IFK on ankkuroitunut aika vankasti säälien kotiedun tietämille. Tämä on kiistatta pettymys, mutta palautetaanpa mieleen mitä ennen kautta uumoilin. IFK:n pelaajamateriaali riittäisi noin neljännen sijan paikkeille, mutta joukkueen suuri vaihtuvuus huomioiden odotan sijoitusta kuuden joukkoon nousevalla trendillä, sekä semifinalipaikkaa PLOffeissa.

Harmittavan lähelle tuota ollaan päästy. Ilman perseilyä Kerhoa ja Ässiä vastaan näyttäisi jopa toteutuvan.

Tekstitv- kannattajan silmin kausi ei siis ole jäänyt kuin pikkaisen vaille. Ja tuon sijoituksen voisi jopa antaa anteeksi jos peliesitykset kotiotteluissa olisivat olleet siedettäviä. Tuo kotipelien jatkuva konttailu on jättänyt kaudesta todella paskan maun suuhun. Ja näin olisi vaikka oltaisiin puristettu itsemme kuudensiksi. 400 € Nordikselle tällä(kin) kaudella kantaneena en voi sanoa saaneeni rahoille vastinetta.

Ehkä hieman turha purkautuminen, eikä varmaan kenellekään mitään uutta. Yritin vaan sanoa, että ei tuo nippu nyt niin huonosti ole pelannut, mutta kun näkee vain kotiottelut niin katastrofiltahan tämä kausi on tuntunut.
 

Ioota Rhoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Broad Street Bullies
Vaikuttaa siltä, että Jalosen ajamasta kahden pelityylin taktiikasta vain toinen onnistuu HIFK:lta. Kaasu pohjassa.

Aina kun on joku peli, jossa kannattaisi pelata järkevästi, voimia säästellen tai vastustajan peli tyyli huomioon ottaen tulee turpaan pahasti. Joku puhui Mr Karista ja Dr. Jalosesta.

Oulussa oli varmasti rento meininki, äänekkäät kaverit takaisin kopissa, altavastaajan asema. Ei kun laidat ryskyämään ja täysillä kohti maalia.

Nyt kaksi seuraavaa kotona. Omien fanien edessä. Nousu kuuden sakkiin taas mahdollinen. Hyvä olo puserossa. Kannattaisiko taas pelata hieman järkevämmin? Ehkä vältellen rangaistuksia? Mitä tekee Dr. Jalonen?
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Myös onnistujia kaudella 2008-2009...

Lisäisin tuohon Renegaden onnistujiin sekä oman yhden kauden piste-ennätyksen parantajiin Jani "Miliisi" Honkki" Honkasen.

Honkki tehnyt tällä kaudella tehot 2+4=6. Edellinen on kaudelta 04-05 Pelsuista 1+2=3
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yksilöt onnistuvat, mutta joukkue ei?
Tätä kackendahlia, jota kotiottelut ovat tarjonneet, en toivo enää näkeväni. Tappara-ottelu antanee osviittaa siitä, onko mikään muuttunut huonommin sijoittunutta joukkuetta vastaan pelatessa.
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hannu Pikkarainen on enää kaksi pistettä omasta ennätyksestään.

Ja -13 pakkasella. Verailukohtana voidaan pitää esim. samoja ottelumääriä pelanneita Heikkistä -3, Kankaanperä -2 ja ylläri ylläri Turunen + 10!

Miten tämä liittyy IFK:n peliesityksiin? Siten että, jos peruspelaaminen omissa mättää noin pahasti puolustuksen ns. profiilipelaajalla, se vaikuttaa myös joukkueen keräämiin pisteisiin. Varsinkin kun puolustuksessa ei ole leveyttä jonka turvin tämä turhake voitaisiin penkittää tai ulostaa.

Siitä olen postiivisesti yllättynyt, että Jalonen peluutta ja antaa vastuuta nuorille pelaajille. Varsinkin hyökkäyksessä moni "junnu" on saanut näytönpaikan. Osa sen on käyttänyt hyväksi osa ei.
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Omissa kolisee aivan liikaa, se on itsestäänselvyys johon ON puututtava. Jalosen pelitapa on hyvin rohkea (puolustusmateriaaliin nähden) ja siitä syystä tehoille päästään leveällä rintamalla.

Ensi kaudeksi olisi hankittava myös puolustuspäässä taitavia pelaajia
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös