Detroit (1) - Pittsburgh (2) Playoffs 2008, Stanley Cup- finaali

  • 48 934
  • 228

#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,Datsjuk, VPeltonen,Liverpool, RealMadrid
Huikeat finaalit tulossa. Kaksi pelaavinta joukkuetta vastakkain, joten viihtyvyys taattu. Ainoa mitä vois toivoa enemmän on, että turpakäräjiä tullee olemaan liian vähän. Mutta Detroit vie kannun. Rafalski, Osqood, Zetterberg ja Draper. Nälkää riittää....
 

Old Ray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
Olisi vielä pari tuntia aikaa matsin alkuun. Kyllähän tässä alkaa jo näpit hikoamaan kun edes miettii millainen taisto on luvassa.

Harmi, että ensimmäiset matsit pelataan Joe Louis Arenalla. Voi Penguins olla vaikeuksissa. Tämä tässä pelottaakin, että jos ei voittoa tipu toisesta Detroitin kotimatsista, niin ottelusarja on jo sitä myötä selvä. Mutta eiköhän tässä ensiksi pelata nämä ottelut pois ja katsotaan sitten miten asian laita on..

Pakko on saada pitää kiekkoa, jos mielii Detroitia vastaan pärjätä. Detroitille ei saa antaa liikaa tilaa kiekon hallintaan nimittäin pelkkä vastahyökkäyspeli ei voi pitkälle kantaa, sillä ottelusarja on vasta neljästä voitosta poikki.. Crosbyn ja Malkinin ketjujen tulee pitää kiekkoa mahdollisimman paljon, täten kaksi muuta ketjua saa keskittyä enemmän pelin rikkomiseen.

Rudi ei saa kuluttaa jäähypenkkiä. Näissäkin pleijareissa on liikaa tullut minuutteja kärsittyä. Nyt tulee ensimmäinen joukkue vastaan, joka voi todellisuudessa tehdä yv:llä millaista jälkeä tahansa. Mutta toisaalta jos miettii, niin rapatessa roiskuu. Kaveri hankkii vastustajallekin niitä kyllä vielä enemmän mitä omalle joukkueelleen...

- - - - - LET'S GO PENS!! - - - - -
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Valtteri Filppulan uran ensimmäinen Stanley Cup-finaali:

0+0, + 0, 0 jm, 4 laukausta
Peliaika 17:43 min, Detroitin hyökkääjistä 4.eniten
Peliaika tasakentällisin 11:49 min, yv:llä 3:19 min, av:llä 2:35 min
Alivoimaa Filppula pelasi Detroitin hyökkääjistä 3.eniten
Aloitukset 6/8 = 75,0 % - paras aloitusvoittoprosentti koko ottelussa! ...kun mukaan ei lasketa Malonea (1/1)
Ainoat aloitustappiot (2) Filppula kärsi keskialueen aloituksissa


Huikea esitys Vallelta!
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Hui hui!! Jälleen se nähtiin - on niistä ruotsalaisista joskus jotain hyötyäkin. Ikea Express kukisti Daniel Clearyn maalin ohessa ponnettomman Pensin nurin. Tietyllä tapaa juuri Mikael Samuelssonin osumat kyllä lämmittävät mieltä. Tärkeä avausvoitto tähän sarjaan, toivottavati ote jatkuu samanlaisena Red Wingsillä myös seuraavassa koitoksessa. Pittsburgh joka tapauksessa tulee huomattavasti paremmalla pelillä siihen matsiin, se on selvää.

Mutta kuitenkin, ensimmäinen kiinnitys käsissä. Kolme vielä ja sitten..
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Detroit oli kyllä aika vakuuttaa ja varmasti pystyy parempaankin. Tappoi vastustajan pelin aika pahasti, vaikka paljon tuli alivoimaakin.

Mitä vastenmielisin jääkiekkolija iski jälleen, aina sama jätkä. Toivottavasti Jarkko Ruutu saa pelikieltoa. Joskus olen jopa miettinyt, että miksei Simon osunut kunnolla?
 

Särki

Jäsen
Olipas tunnelmaköyhä ensimmäinen finaali. Joskaan tapahtumiakaan ei ylenpalttisesti ollut, mutta varsin värittömäksi tämä taisto kävi. Vaikuttaisikohan asiaan että molemmat joukkueet ovat omalla suosikkilistalla varsin alhaalla? Oikea hmv-finaalipari.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Yllättävänkin selvät loppunumerot, vaikka Detroit ensimmäistä peliä melko selvästi veikin. Erityisesti joukkue oli parempi 5 vs 5 ja erikoistilannepelaamisessa... Crosby pelasi mielestäni kuitenkin hyvin, vastassa vain oli eri tasoinen puolustus kuin mihin on idässä tottunut? Maalivahtipeli meni tasan. Osgood oli odotetun hyvä ja Fleury torjui kaiken mahdollisen, ero oli vain kenttäpelissä.

Penguins näytti alussa siltä että he ovat ehkä kovin joukkue jonka Wings on vastaansa saanut tänä keväänä, mutta loppujen lopuksi heidän hetkensä olivat ensimmäisen erän alussa ja kolmannen erän puolessa välissä (2-0 tilanteessa). Parasta Penguinsia nähtiin toisen erän koosteessa, josta siitäkin on sanottova, että joukkueen ero Rangersiin oli aika marginaalinen.

Vaikka ennen sarjan alkua yleisesti puhuttiin siitä että hyökkäykset ovat about yhtä hyvä, mutta Detroitilla on puolustus parempi, niin minun mielestäni ensimmäinen peli osoitti että erona oli ennen kaikkea Wingsin hyökkäys, ei puolustus. Alussa kun Wingsin joukkuepuolustus ei toiminut, vaan Pensin hyökkääjät pääsivät suoriin kaksinkamppailuihin ja haastoihin, niin ei se Wingsin puolustus niin loistavalta näyttänyt. Se vain on niin helppoa pelata kun omat hyökkääjät ovat ensin vieneet vastustajan hyökkääjiltä ajan ja tilan ja sitten vielä peittävät kaikki mahdolliset syöttölinjat. Tuosta viimeisestä asiassa Detroit oli yön pelissä ihan järkyttävän hyvä, niin tasakentällisin kuin alivoimallakin.

Detroin peli lähtee kuitenkin aina puolustuksen kautta. Jos Filppulalla ja hänen ketjullaan ei peli kulje, se näkyy siinä että he eivät tee maaleja, oma pää hoidetaan kuitenkin. Vastaavasti jos Malkin ja hänen ketjunsa (tai ainakin Sykoran) ovat tehottomia hyökkäyspäässä, he ovat hyödyttömiä Pensille. Pensillä on hyökkääjiä jotka osaavat hyökätä ja hyökkääjiä jotka osaavat puolustaa, mutta ne ovat eri miehiä (Sidneylle kunnia tästä).

Oli taas törkeä temppu tuomareilta viedä Wingseiltä maali ja antaa Holmströmille jäähy. Toinen samanlainen skandaali jo tämän vuoden geimeissä. Toivottavasti tämä tällä kertaa paikataan esim tuomitsemalla kolmannen pelin jatkoajalla Wingsin pitkäkiekko maaliksi.

edit: yksittäiset eniten lämmittäneet tapaukset pelistä: Datsyuk taklasi toisen erän loppupuolella hyvällä vauhdilla maalin takaa tulleen Malkinin puhtaasti seinää vasten ja vei kiekon kuin tikkarin. Selke-tasoista tekemistä. Zetterberg taklasi Crosbyn keskialueella katolleen. Hienoa asennetta "taitopelaajalta". Jos olisin Pens fani, niin nostaisin esille Malonen suorituksen jossa hän keskialueella luisteli Zetterbergin kiinni ja mailaa nostamalla karvasi kiekon. Yleensä nämä tilanteet menevät Zetan toisinpäin suhteella 20-1. Myös Crosbyn niitti Stuartiin. Hienoa asennetta "taitopelaajalta". Koska kuitenkaan en ole Pens fani, niin sanottakoon että molemmat olivat jäähyn paikkoja, ensimmäinen noista oli koukkaaminen ja toinen hmm. sanotaan nyt että estäminen.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Heh, hieman pisti hymyilyttämään kun töissä luin Iltalehdestä/-sanomista (muista kummasta) Ilari Filppulan muutamia analyysejä kuinka Red Wings tulee viemään finaalit selvästi syystä, että Detroitilta maalintekoon pystyvät joka kentällinen ja Pittsburghillä hyviä kenttiä on vain yksi, joskin todella hyvä sellainen. En tiedä onko toimittaja ymmärtänyt kovin väärin Ilarin tarinoita vaiko voiko "Valen-veikalla" olla todellakin noin vahvat värilasit päässä, että pitää Pengsiä vain yhden kentällisen joukkueena.
Ilari kyykytti huolella muka-asiantuntijoita osuvilla ennustuksillaan.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Melkoisen mojovaa jälkiviisastelua heti Game 1:sen jälkeen. Sotahan on vasta alussa ja seuraavaan peliin luulisi luistelevan vähän toisenlainen Pens. Voiton avain eilen oli pääasiassa Osgood, joka pelasi paljon paremmin, mitä odotin. Ensimmäisessä erässä Pensin johtomaali olisi tehnyt loppumatsin Detroit Tre Kronorille huomattavan vaikeaksi. Samaten ylivoimat olivat kohtuullisen surkeaa suuppailua, tosin osittain johtuen Detroitin liukkaasta alivoimapelaamisesta.

Loppunumerot eivät tosiaankaan kerro ottelusta koko totuutta ja maanantaina jatketaan.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Hjooh. Eipä ollut Penguinsilla mahdollisuuksia tässä ensimmäisessä koitoksessa, Osgoodi hoiteli ne kaikki tilanteet mitä Pingviinit aikaan sai.

Game 2:ssa on nyt vain pakko aloittaa maalinteko ja saada se kiekko Oskun selän taakse, ei mitään armoa Punasiiville, allekirjoittanut nukahti toisella erätauolla tuoliin ja muutenkin katsoi pelin vain toinen silmä auki, joten ei sen kummempaa analyysia nyt voi matsista kirjoittaa. Toisesta mittelöstä ehkä sitten.

Rudin hämmennyksiä odotellessa.
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Olipas mielenkiintoinen ensimmäinen ottelu. Merkittävin Detroitin eduksi toiminut asia oli takakarvaus. Red Wings antoi Pittsburghille oppitunnin siitä, miten läntisessä konferenssissa pelataan äärimmäisellä sykkeellä myös puolustussuuntaan. Evgeni Malkin saatin täten neutraloitua täysin.

Kuten odottaa sopi, Pittsburghin vaarallisimmat tilanteet sikisivät siitä, kun he saivat luotua painetta Detroitin puolustajiin. Avaussyötöt irtosivat huolimattomasti ja etenkin Ryan Malone, Tyler Kennedy ja Maxime Talbot olivat ahnaasti paikalla. Viljelemällä enemmän päätykiekkoja Pittsburghilla olisi saattanut olla paremmat keinot menestykseen. Heiltä kuitenkin löytyy isoja, vahvoja ja hyvin luistelevia äijiä. Maalipaikkoja he saivat aikaan, mutta Chris Osgood varjeli maalikehikkoa antaumuksella. Tolppiin Penguins osui kaksi kertaa, mutta Red Wingskin osui kerran.

Tomas Holmströmin hylätystä maalista. Ennen tätä sarjaa minulle oli päivänselvää, että tuomarit tulevat olemaan Pittsburghin puolella. Todellisuus kuitenkin onnistui yllättämään minut varsin karvaalla tavalla. En olisi uskonut, että näin selkeästi heti alussa pyritään saamaan Penguinsille etua. Holmströmin vaikutuksesta on tällä kaudella hylätty ainakin kymmenen Detroitin värkkäämää maalia. Kertaakaan tällä kaudella en ole vielä näin härskiä hylkäämisratkaisua nähnyt. Vai että kontaktia maalivahdin kanssa, roimasti rujompia tilanteita on hyväksytty maaleina läjäpäin.

Meidän Detroit-väen riemuksi tämä kavala suunnitelma ei kuitenkaan tällä kertaa kantanut lopulta hedelmää. Toisin kuin MM-kisoissa Yhdysvalloilla Suomea vastaan, karkea tuomarivirhe ei saanut Red Wingsin peliä sekaisin. Maltti säilyi. Puolustaminen jatkui tiiviinä ja pelitavasta ei hairahduttu. Ensimmäinen erä oli tämän jälkeen tasainen ja Pittsburghillakin oli mahdollisuutensa mennä johtoon. Detroitin luja ote puolustamiseen kuitenkin piti. Vastahyökkäys- ja karvaustilanteissa Red Wings kykeni käyttämään siunaantuneet maalipaikat. Ottelun aikana ehdin jo kirota Mikael Samuelssonia siitä, että hän jälleen kerran ei käytä maalipaikkojaan. Hän laukoo paljon, mutta 90% vedoista menee ohi tai päin vastustajaa. Nyt Samuelssonista oli hyötyä, kun käytti nopeuttaan karvauksessa ja tilanteiden luomisessa.

Heikoin kenttäpelaaja oli tänään Darren McCarty. Hän tsemppaa kyllä hyvin ja taklaa, mutta on auttamattoman pihalla tilanteista. Toisessa erässä McCarty aiheutti ensin pitkä kiekon, kun otti huonosti syötön haltuun. Kun vastustajan pyörityksestä selvitiin, hän oli jopa tiellä kun kiekkoa yritettiin kuljettaa vastahyökkäykseen. Ja muutaman kerran McCarty ajoi itsensä turhaan ulos tilanteesta keskialueella ja antoi Penguinsille tilan käydä ylivoimahyökkäykseen.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Melkoisen mojovaa jälkiviisastelua heti Game 1:sen jälkeen. Sotahan on vasta alussa ja seuraavaan peliin luulisi luistelevan vähän toisenlainen Pens.
Wilkes-Barre Penguins?
Voiton avain eilen oli pääasiassa Osgood, joka pelasi paljon paremmin, mitä odotin.
Laukaukset maalia kohti olivat 36-19 Detroitin eduksi. Tietenkään hallinta ei niin ylivoimaista ollut, että huonolla maalivahtipelillä olisi välttämättä voitettu.
 

Alfredsson#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottawa, Jokerit
Detroit näytti olevansa vahva, sillä ei näytä olevan suuria heikkouksia ja se pystyi eilen pimentämään Penguinsin tähdet tehottomiksi.
Filppula pelasi eilen tilastollisesti hienon pelin, toivottavasti sama tahti jatkuu.

Pittsburghilla riittää materiaalia ja ratkaisijoita hyökkäyspäässä, mutta puolustuspeli on Penguinsien haavoittuvin osa-alue, jos Pittsburghin puolustuspeli ei parane, Detroit vie kannun.
 

Detroit91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Loppunumerot eivät tosiaankaan kerro ottelusta koko totuutta ja maanantaina jatketaan.

Loppunumerot kertovat joukkueiden asenteista melkoisesti. Missä olivat paljon hehkutetut nuoret tähdet? Pens näytti menevän lähes kipsiin kun ylivoima ei tuottanut tulosta toisessa erässä jolloin punainen virta syöksyi kohti Fleurya joka kentällisen voimin. Mielestäni Pingiivien etsikkoaika oli ekassa erässä ja kun Detroitin alivoima näytti kyntensä, valui ottelu silkaksi Detroitin hallinnaksi tutuksi tulleella kiekonhallintapelillä. En ole tästä lainkaan yllättynyt. Tosin en ole nähnyt vielä yhtään Pingviinipeliä tätä ennen joten en tiennyt mitä odottaa 5-5 pelissä.

Pingviinien ylivoima näytti pyörivän kyllä paikoitellen todella jäätävästi taitavissa käsissä ja Ozzie piti Detrotin pystyssä paikoitellen. Muutenkin täytyy sanoa päinvastoin kun joku aiemmin että ottelu oli mitä viihdyttävintä kiekkoa, enkä käsitä mitä vielä olisi voinut toivoa lisää. Tappelut eivät suoranaisesti kuulu mielestäni finaalisarjan henkeen kahden taitavan joukkueen välillä, joten itse en sitä jäänyt kaipaamaan. Tarpeellista kovuutta tarjoili ennen kaikkea Kronwall, joka oli Stuartin kanssa paras puolustajapari. Kunnon puhtaita taklauksia ei mikään voita. Hymyn pisti huulille myös Datsuykin asenne taklata Gilliä joka tuskin huomasi tilannetta...

Nyt alkaa näyttää erittäin hyvältä myös siltä kannalta että Samuelsson ja Cleary saivat vihdoin onnistumisia maalien muodossa. Vielä kun saadaan Muuli maalin eteen jolloin Pensin hitaahkot ja kädettömät pakit joutuvat taistelemaan kahdessa kentässä Fleuryn peittäjää vastaan. Varsinkin ylivoimassa tätä kovasti odotan. Valle pelasi toistaiseksi parhaan pudotuspelinsä ja vaikka ei maalia tehnytkään kuitenkin lunasti peliaikansa huomattavasti paremmin kuin aiemmin. Clearya ei nyt ollut häiritsemässä leukasuojus ja jotenkin tuntui kun tämä olisi tuonut lisää rohkautta miehen peliin. 11 ei kuitenkaan yltänyt vielä lähellekään viime vuoden tasoa, mutta uskoisin tämänkin vielä korjaantuvat kun pelit etenevät.

Tuomarilinja oli melkoisen tiukka ja jäähyjä ei jäänyt hirveän montaa viheltämättä, mutta tuo Lidaksen maali olisi kyllä pitänyt hyväksyä.

Ozgood on palauttanut uskon Detroilaisten silmissä ja hyvä niin. En usko että Hasek tulee enää Hockeytownissa pelaamaan. Chelioksen kanssa on sama juttu. Lilja on ollut yllättävän hyvä ja pelaa hyvin yhteen Lebdan kanssa.

Ei muuta kun pingviinit grilliin vielä kolmesti!
 

Old Ray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
jolloin Pensin hitaahkot ja kädettömät pakit joutuvat taistelemaan kahdessa kentässä Fleuryn peittäjää vastaan.
Väitätkö, että Pensin puolustuksessa ei ole käsiä?

Noh, voihan se niinkin olla. Minä kun luulin, että kiekollisella puolella Pens-pakisto kyllä menee ihan hyvin ja kyllähän se on nähty tällä kaudella. Löytyy kiekolliselta puolelta sellaisia kavereita, kuten Gonchar, Letang, Whitney. Ja sitä paitsi näistä ei kukaan ole kovin hidaskaan...
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
1 hoidettu 3 vielä jäljellä

Jaahas. mistäs sitä aloittaisi. Noh. 1 finaali oli mielestäni todella viihdyttävä ja loistava jääkiekko ottelu. Tässä todella oli kaikkea mitä taitokiekon ystävät voit vain peliltä toivoa.

Ensimmäinen ihmetyksen aihe oli aivan luokaton tuomarityöskentely. Jäähyjä tuli lähes jokaisesta pienestä rikkeestä ja kaiken kruunasi tämä käsittämätön Lidaksen maalin hylkääminen. Aivan uskomaton tuomio!!! Vaihtoon nama tuomarit täytyy laittaa. Jokainen voi varmasti katsoa hidastuksesta tuon maalin ja muodostaa mielipiteensä sen perusteella mutta kyllähän tosiasia ilman punalaseja on se että maali olisi pitänyt hyväksyä.

Ilmeisesti tuomarit ajattelivat että jaaha siellä on taas Homer maalilla eli hylätäänpä maali ja annetaan miehelle vielä 2 min tohon päälle.

Noh Detroit teki kuin tekikin sen avausmaalin toisessa erässä mikä tuntuu olevan tämän kauden playoffeissa todella tärkeä. Sillä kun Detroit tekee avausmaalin niin voitot on sille 11-1.

Detroit lähti siis kolmanteen erään johdossa.Mikä oli Detroitin kannalta todella hyvä asia sillä mikäli Detroit johtaa 2 erän jälkeen peliä voitot on sille 12-0.

Detroitin kotisaldo kalpenee vielä Pingviineille mutta on silti loistava 8-1.

Detroit hallitsi pelin kenttätapahtumia ja voitti ottelun laukaukset mukavasti 36-19. Detroitin saldo peleistä milloin se on laukaukset voittanut myös hyvä 12-3.

Se tilastoista ja sitten hieman pelaajista.

Tuo Samuelssonin siirto 2 ketjusta 3 on todella hyvä ratkaisu. Sammy oli jo tuossa vikassa Dallas pelissä milloin tämä vaihdos toteutettiin todella pirteä. Lipan nosto tästä taktisesta vaihdosta Babcockin suuntaan! Tänään kaksi maalia ja yksi ylähirsi on ihan kelpo suoritus kaverilta jolta tehoja ei välttämättä odoteta. Muutenkin Sammy tuntuu tekevän playoff maalinsa samassa pelissä sillä mies on tehnyt 7 playoff maalia joista 6 on tullut niin että on tehnyt 2 maalia per ottelu 3 kertaa. Joka tapauksessa Sammy saa paljon anteeksi minulta ja varmasti muiltakin punasiipifaneilta tällä voittomaalilla Stanley cup finaalissa.

Filppulan esitystä on hehkutettu tääläkin jo todella paljon ja miehen tilastot pelistä kerrottu mutta pakko vielä hehkuttaa sen verran että eilinen esitys Valtterilta oli mielestäni kautta aikojen paras esiintyminen Detroit punanutussa. Vaikka tosin tehoja ei tullutkaan. Filppulasta on tulossa Babcockin luottomiehiä jollei sitä jo ole. Toivottavasti ensi pelissä Filppula saa tehojakin aikaan hyvien esitystensä ohella ja näin olle nousisi myös tämän kauden tehokkainmaksi suomaiseksi playoff pelaajaksi.

Kronwall taklasi jälleen kerran tuon patenttipusunsa. Malone oli kyllä aivan äimänä koska Kronny taklasi Detroitin pelatessa alivoimalla Malonea Pingviinien hyökkäysalueella!!! Tämä oli ilman muuta pelin paras taklaus koska Drake oli tänään taklauspelissä mielestäni jopa vaisu.

OZZIE,OZZIE,OZZIE!! Mitä miehestä voi muuta sanoa? Upea 0 peli Finaaleissa ja otti kyllä pari todella haamupelastusta varsinkin 1 erässä. Kova on miehellä itseluottamus juuri nyt.

Lilja oli OK!!! Kerta kaikkiaan hyvää AV pelaamista, kiekko ei polttanut lavassa ja syötöt menivät omille. Pari hyvää kiekon blokkaamista ja tämä tarkoittanee sitä että Chelios on ainakin seuraavan pelin katsomossa!

Uskomaton esitys Clearylta juuri tätä olen odottanut koko kevään omalta suosikki pelaajaltani. Ei vain voi uskoa että tämä leukasuojus vain olisi vaikuttanut noin paljon pelaajan esityksiin. AV maali oli miehelle todella helpotus ja tämä apina lähti nyt kerralla selästä pois. Helpotuksen näki vaihtoaitiossa kyllä miehen ilmeestä. Miehessä on valtava piilopotentiaali ja uskonkin että Clearyltä nähdään tehoja maalien ja syöttöjen muodossa vielä tässä Finaalisarjassa. Kohtalainen on kyllä tuo playoffpartakin.

En tiedä mutta omasta mielestä Datsyuk ei tänään loistanut. Ei tullu tehoja mutta toisaalta taklasi ja ryösti kiekon taas pari kertaa mukavasti. Toki eihän mies kyllä samalle tasolle vajonnut kuin maamiehensä Malkin.

Malkin oli todella surkea tänään. Tältä Hart kanditaatilta nähtiin typerien kiekon menetysten lisäksi vain 1 laukaus kohti maalia!!! Ja sai kuitenkin pelata ihan mukavasti ylivoimaakin. Mutta ei vain saanut mitään aikaiseski.

Pingviinit olivat muutenkin YV:llä varsin heikkoja. 0-5 ja yksi päästetty AV maali ei kauhean mukava saldo ole.

J. Ruutu ei mielestäni onnistunut myöskään tänään. Typerää sikailua ja mussuttamista. Huonoa kiekon purkamista mikä johti sitten 1-0 maaliin. Saas nähdä että mahtaakohan pelikieltoa tulla tuosta viime hetken sikailusta?

Game 2 tulee varmasti sen verran muutoksia kokoonpanoihin että soturi Roberts palaa kokoonpanoon. Toinen soturi Chelios jatkaa vielä katsomossa mutta Muulin paluu voi tähän peliin hyvinkin olla mahdollinen. Tämä tarkottaisi sitten eilisen pelin paskimman Detroit pelaajan katsomokomennusta. Eli McCarty syömään sitten popparia.
 
Viimeksi muokattu:

Detroit91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Minä kun luulin, että kiekollisella puolella Pens-pakisto kyllä menee ihan hyvin ja kyllähän se on nähty tällä kaudella. Löytyy kiekolliselta puolelta sellaisia kavereita, kuten Gonchar, Letang, Whitney. Ja sitä paitsi näistä ei kukaan ole kovin hidaskaan...

Tällä kaudella? Nyt pelataan finaaleja eikä vanhat meriitit paljon paina. Keitäs olikaan jäällä katselemassa Sammyn kahta maalia? Vanhanaikaisessako pakit olivat nopeita ja toisessa maalissako kädet ja nopeus kohdallaan!?. Maalin edessä oli kyllä varsin valkoista lukuunottamatta maalintekijän punanuttua...
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Valtteri tosiaan pelasi uransa parhaan ottelun, vaikka tehoja ei tullutkaan. Kakkoskenttä näytti hänen ansiostaan erinomaisen vahvalta etenkin puolustuspäähän. Vielä kun sen Muulin saisi siihen laidalle, niin Hudlerin voisi palauttaa neloseen ja viltittää McCartyn.

Datsjuk oli minunkin mielestä vaisu, ehkä siksi kun pelasi koko pelin Crosbyä ja Hossaa vastaan. Kyllä hekin puolustaa osaavat.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Detroit pystyy vielä paljon parempaan peliin, jos ei Pinkut pelaa täydellisessä hurmiossa loppu otteluita niin kylmästi käy. Detroit on kyllä pelottavan vahva porukka ja ansaitusti vei ekan koitoksen nimiinsä. Toivotaan nyt kummiskin että saadaan vielä kunnon taistelut pystyyn. Onnea molemmille jengeille tuleviin koitoksiin.
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
J. Ruutu ei mielestäni onnistunut myöskään tänään. Typerää sikailua ja mussuttamista. Huonoa kiekon purkamista mikä johti sitten 1-0 maaliin. Saas nähdä että mahtaakohan pelikieltoa tulla tuosta viime hetken sikailusta?
Tämä Ruudun sikailu on täällä mainittu pariin otteeseen (Wings-fanien toimesta). Voisiko joku kertoa, mitä se teki. En nähnyt ottelua, eikä ainakaan nhl.comin otteluraportissa ole asiasta mitään mainintaa. Näkyy saaneen huitomisjäähyn ajassa 58.08. Tämäkö on tilanne josta puhutaan vai jokin toinen?

EDIT. Otteluseurantaketju toi vähän lisävalaistusta aiheeseen, mutta tarkempi tapahtumien kuvailu olisi tervetullut. Videon pätkä olisi tietty paras.
 
Viimeksi muokattu:

Punasiipi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Filppula oli ihan toinen mies tässä pelissä kuin sarjassa Dallasia vastaan. Laukaushalukkuus ja se pari vetoa oli nyt mitä oli mutta se asenne;

äijä puski ekassa erässä laitakahinasta usean pingviinin välistä väkisin kohti maalia, saaden jopa (huonon) laukaisunkin aikaiseksi kohti maalia ja samalla tietysti hässäkkää Fleuryn eteen.

Aikaisempi erinomainen liikkuminen oli edelleen tallella, ylivoimalla kiekonkäsittely oli OK mutta se nurinkupsahtelu puuttui täysin laitojen tuntumassa, Valtteri päinvastoin jopa hallitsi toisinaan sanoisinpa Pavelmaisesti noita tilanteita. Jos tämä jatkuu ja Muuli palaa laitumelle, kakkoskenttä tulee olemaan kova pala pinkkujen puolustukselle.

Toivottavasti Darren McCarthy kertoi Laraquelle sormustensa määrän ja samalla sen miten niitä on hankittu, eli ei tappelemalla pleijareissa vastustajan puukäsi-enforcerin ensimmäisestä hanskojenravistelu-provokaatiosta.......tosin tilanne missä D-Macin tilalla olisi ollut Probie huippuaikoinaan saattaisi muuttaa mielipiteeni. Ikävä vaan myöntää mutta tuolla saralla ollaan kyllä pahasti alakynnessä, jos sarja jostain syystä menee sellaiseksi että vastustaja (Ruutu) alkaa sikailemaan ja kostotoimia pitäisi sitten suorittaa...turha antaa pinkuille "momentumia" siitä että Big George lätkii jotain Drakea turpiin.

Ai niin, O'Halloran voi sitten suksia ******* . Babcock oli lehdistötilaisuudessa käsittämättömän kylmähermoinen kun pystyi olemaan tarttumatta toimittajan syöttiin hylätystä maalista ja siitä mitä tuomarit olivat esittäneet syyksi hylkäykselle. Pakko näistä on kulissien takana olla kovat kahinat liigan ja Detroitin kesken, ei noita maaleja ole varaa hukata...
 

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Tämä Ruudun sikailu on täällä mainittu pariin otteeseen (Wings-fanien toimesta)...

...EDIT. Otteluseurantaketju toi vähän lisävalaistusta aiheeseen, mutta tarkempi tapahtumien kuvailu olisi tervetullut. Videon pätkä olisi tietty paras.

No tässä koosteessa pelistä näkyy tuo lyönti hyvin pikaisesti (n. 2:45 kohdalla).

Turha huitaisu, mutta eipä tuo nyt mikään kirveisku ollut millä käsiä katkotaan.. Kakkonen ihan riittävä tuomio.

Toivottavasti toisessa pelissä myös Pens saa juonesta kiinni, eikä Wings jyrää jo 2-0 johtoon ottelusarjassa.
 

TML

Jäsen
Tällä kaudella? Nyt pelataan finaaleja eikä vanhat meriitit paljon paina. Keitäs olikaan jäällä katselemassa Sammyn kahta maalia? Vanhanaikaisessako pakit olivat nopeita ja toisessa maalissako kädet ja nopeus kohdallaan!?. Maalin edessä oli kyllä varsin valkoista lukuunottamatta maalintekijän punanuttua...

Niin ja johtopäätöksissä puolustuksen pelistä kannattaa aina ottaa huomioon vain finaalipelit. Eli tällä hetkellä yksi peli.
Vai voisiko sittenkin vertailla aikaisempien pelien perusteella?
 

Pata_1993

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa Bay Lightning
Satunnaisia kysymyksiä Penguinsista

Joukkueen varakapteenit?
Millaisella kokoonpanolla puolustus pelaa? (siis ei nimilista vaan pakkiparit)
Millainen pelaaja on Ryan Whitney? Kuvailkaa.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Malkin oli todella surkea tänään. Tältä Hart kanditaatilta nähtiin typerien kiekon menetysten lisäksi vain 1 laukaus kohti maalia!!! Ja sai kuitenkin pelata ihan mukavasti ylivoimaakin. Mutta ei vain saanut mitään aikaiseski.

Alkaisikohan Malkinilla sittenkin luistin painaa? Kausi on tällä Hart-kandidaatilla ollut kuitenkin huomattavasti pidempi kuin kollegoillaan ja kuormituskin todella kova runkosarjassa Crosbyn poissaollessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös