Puolivälierä: Suomi - USA 14.5.2008

  • 65 318
  • 308
Tila
Viestiketju on suljettu.

Les Crusher

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ducks
http://www.mtv3.fi/urheilu/mmlatka/uutiset.shtml/arkistot/mmlatka/2008/05/645540

Vähän taas kyllä iski vitutus päälle tuosta. Nyt kyllä OJ:lle tarjotaan ratkaisijan viittaa ja se pitää ottaa!

En jumalauta ymmärrä. Miksei ykköseen, kun sieltä löytyy heikko lenkki? Miksi ainut toimiva ketju hajotetaan??

Miten voi olla mahdollista että Peltonen jatkaa ykkösessä?? (Ei taida olla missään ilmoitettu, mutta OJ kakkosessa viittaa siihen). Pihlström tai OJ ehdottomasti ykköseen niin eiköhän meidän superduonkin peli aukea!

Anyway, nyt voi unohtaa kaikki aikasemmat pelit. Nyt on kyseessä ensimmäinen peli joka oikeasti ratkaisee! Vaikka esim. Peltonen ja OJokinen ovat olleet varjojen mailla, voi heistä vielä tulla ne pelaajat, joista nämä kisat muistetaan. Tehot oikeaan paikkaan ja otetaan voitto kolmesta seuraavasta pelistä niin se on siinä!

USA-FIN 2-3 (1-0, 1-1, 0-2)
32.30 Selänne (S.Koivu, O.Jokinen) yv
47.51 Selänne (S.Koivu)
58.50 Selänne (Peltonen, S.Koivu)
 
Tää on siis se ottelu, jonka voittamalla tehdään Sheddenistä ihan kohtuullisen hyvä jääkiekkovalmentaja. Tää on myös se ottelu, jossa Peltonen, Selänne, OJ tai Saku voi yhdellä onnistmisella pelata "hienon" turnauksen sillä kaikki aikaisempi vaisuus unohdetaan saman tien. Tää on myös se ottelu, jossa Pillu voi yhdellä innokkaalla taklauksellaan sytyttää joukkueen tai "ylilyönnillä (lue 5 min ryntäyksestä)" ratkaista ottelun USA:lle ja pudota sankarista sylkykupiksi.

Tää on se ottelu, jonka takia kannatti valvoa ja olla nukkumatta... tai vaihtoehtoisesti voi hankkia väsyneenä ja vit__ntuneena uusia kavereita aamukahvipöydässä työpaikalla. Se mikä on varmaa niin huomenna löytyy paljon jälkiviisautta ja monet asiat ovat kääntyneet päälaelleen. Olisi hienoa seurata ottelua samassa kisastudiossa Kummolan, Sihvosen, Tammisen, Rantasen, Suhosen ja kumppanien kanssa...
 

Maynard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Kärpät, Newcastle United
Hieman jääräpäiseltä nuo Sheddenin ketjuvalinnat kyllä tuntuu, jos nyt käy niinku näyttää et Ville jatkaa ykkösessä ja OJ nyt ainaki laitetaan kakkoseen. Hakataan päätä seinään ja luotetaan pelistä toiseen et kyllä ne kohta alkaa toimia, pakkohan niiden on. Toivottavasti Dagilla on jotai insightia asiaan mitä 94% jatkoaikalaisista ei vaan näe, ja homma oikeesti toimis sit huomenna tavalla, jota ei oo tässä turnauksessa vielä nähty. Kunhan nyt vaan ei suojais omaa selustaansa. Hyvähän se ois kisojen jälkeen todeta et peluutin "parhaita" pelaajia kärkikentissä ja he epäonnistuivat, minkäs teet. Vähä sellasta makua noista joistai lausunnoista saa, viitaten esim. toteamukseen "Tehän (media) heidät halusitte yhteen" ykkösketjun yhteydessä. Toki näitä heittoja on kuultu mieheltä ennenki, suorapuheisuus tuntuu kuuluvan tyyliin.

Ennenkin oon Leijonien peliä (ja valmennusta) haukkunu alku- ja jatkosarjavaiheessa, mutta sieltä sitä vaan on mitalipeleihin useimmiten noustu hirveellä taistelulla. Toivon todella et nyt käy samalla tavalla, mielelläni totean olleeni väärässä Dougin suhteen. Juuri nyt ei miestä kohtaa oo kyllä minkäänlaista luottoa.
 

Dale Cooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Mother Nature Hockey
Nii no unohtu nyt sit mainita nämä sanaset Sheddenistä.

Eli kyllä nyt on hiukan epäonnistuttu näissä ketjujen muodostamisessa. Nyt en tarkoita tulevan pelin ketjuja, vaan koko systeemiä ylipäänsä.

OLETETTAVASTI tässä vaiheessa turnausta Suomen olisi jo pitänyt päättää vakioketjut. Mutta ei. Tähän vaikuttaa kylläkin myös se, että ;
A) Pelaajia on tullut lisää
B) Osat peleistä ei ole sujunut niinkuin pitäisi

Kohta A:han on kuitenkin valmennusjohdon turha vedota, sillä jokaisella valveutuneella, jääkiekkoa seuraavalla henkilöllä pitäisi olla tiedossa, että vahvistuksia tulee aina ja ne tulevat sekoittamaan ketjuja.
B -kohtakin sisältää sanan OSAT. Muutamat pelit ovat kuitenkin olleet jotakuinkin onnistuneita. Edellinen kohtaaminen Jenkkejä vastaan oli 3. erässä kiitettävän näköstä lätkää. Johtui toki USA:n passivoitumisesta sekä tuomareiden laadusta, mutta silti.
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
http://www.mtv3.fi/urheilu/mmlatka/uutiset.shtml/arkistot/mmlatka/2008/05/645540

Vähän taas kyllä iski vitutus päälle tuosta. Nyt kyllä OJ:lle tarjotaan ratkaisijan viittaa ja se pitää ottaa!

Jaahas, tästä nyt puuttuisi vielä se, että "ykköseen" ei kosketa pitkällä tikullakaan ja Peltonen syö edelleenkin Sakun ja Teemun peliä. On tämä uskomatonta, miten Shedden hajottaa juuri Suomen parhaiten pelanneen ketjun, vaikka muutoksia pitäisi nimenomaan tehdä "ykköseen".

Tämä USA-ottelu tulee kuitenkin ratkeamaan hyvin pitkälti siihen, millä tasolla Saku Koivu, Teemu Selänne ja Olli Jokinen tulevat pelaamaan. Nämä pelaajat ovat aivan omassa luokassaan, kun kaivetaan tehot työsulkukauden jälkeisiltä kolmelta kaudelta:

Olli Jokinen 246 ottelussa 111+140=251
Teemu Selänne 188 ottelussa 100+107=207
Saku Koivu 230 ottelussa 55+138=193

Nämä herrat eivät ole kuitenkaan vastanneet näissä kisoissa Suomen tehoista, vaan esille ovat nousseet aivan toiset miehet Mikko Koivun ja Antti Pihlströmin johdolla. Tämä on ilman muuta hieno asia, että taustalta nousee uusia ratkaisijoita, mutta mikäli näissä kisoissa meinataan pärjätä, on kokeneenkin kaartin noustava esille. Siellä on hurjasti ratkaisupotentiaalia, mutta saako valmennus kaivettua sen lopulta esille.

Epäilen kuitenkin vahvasti Sheddenin kykyä heittää Peltonen kolmoseen ja nostaa pirteästi pelannut Pihlström tuomaan energiaa Sakun ja Teemun peliin. Sama tehottomuus jatkunee siis edelleen ja se vaikeuttaa Suomen tilannetta entisestään, sillä puolustus ei ole maalivahtipeli lukien vakuuttanut.

Puolustuspäässä on tullut todella paljon selviä virheitä, joihin ei jatkossa ole varaa. Melkoinen kiire puolustajille on kuitenkin tulossa, kun USA:n hyökkääjät painavat kovaa päälle. Varmat purut ja helppo avauspelaaminen ovat ratkaisevassa roolissa, jotta Suomen päähän ei syntyisi painetta.

Maalivahtipeli on tietysti aina suuressa roolissa puolustuspelaamisessa. Bäckström ei ole pelannut huipputasolla tähän mennessä, mutta Bäckström on kuitenkin selvästi parempi maalivahti kuin Esche, joten siinä mielessä Suomella on etu puolellaan. Avausmaalin merkitys on tässäkin mielessä erittäin suuri, mikäli Suomi pystyy yllättämään Eschen ottelun alussa, alkaa painetila USA:n maalilla kasvaa ja todella helppoja voi mennä sisään. Toisaalta sama se on toisinkin päin Bäckströmillä ei varmasti ole itseluottamus tällä hetkellä aivan tapissa ja USA:n nopea avausmaali voi pistää Bäckströmin pakan entistä sekaisemmaksi. Meikäläisellä on kuitenkin vahva luotto, ettei peli ainakaan suoranaisesti maalivahtipeliin kaadu.

Mielenkiintoinen tilanne olisi myös nähdä, mitä tapahtuu jos Suomi saa useamman maalin johdon ottelun kuluessa. Nimittäin on syytä muistaa, ettei Suomella ole ollut turnauksessa kahden maalin johtoa kuin avauspelissä, jossa Suomi voitti Saksan 5-1. Todella erikoinen tilanne siinä mielessä, että Suomi on voittanut aikaisemmissa turnauksissa pikkumaat murskalukemin. Omalta osaltaan tämä kertoo karua kieltä Suomen ongelmista maalinteossa.

Mutta tosiaan mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuu jos Suomi saa maalihanat auki. Positiivinen tilannehan tuo olisi Suomen kannalta, mutta valitettavan monta kertaa ollaan nähty, että se johto hupenee pahimmillaan todella nopeasti. Aikaisempi USA-ottelu kuitenkin toivottavasti teroitti, että missään vaiheessa ei saa lopettaa pelaamista, olipa tilanne taululla kuinka selvä johto tai tappio tahansa. USA:n pelaajilla voi vielä mennä kuppi todella herkästi nurin, jos he ovat esimerkiksi kolme maalia tappiolla viimeisessä erässä, siinä vaiheessa voi tulla rumaakin jälkeä. Suomen pitäisi kuitenkin pystyä pelaamaan kylmäpäisesti ja välttämään (ainakin avainpelaajien osalta) pelikiellot.

Joka tapauksessa luvassa on todella mielenkiintoinen ja tasainen matsi, joka ratkeaa pieniin asioihin, esimerkiksi ylivoima- ja alivoimapelaamisen merkitystä ei voi korostaa likaa. Suomi lähtee etukäteen pienenä altavastaajana, mutta kaikki on mahdollista.
 
Viimeksi muokattu:

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Ihme juttu toi Peltosen pitäminen ykkösessä, vaikka kapteenimme kyntää syvissä vesissä tällä hetkellä. Kyllä minä palkitsisin Pihlströmin upeat otteet ykkösketjun laiturin paikalla. Mies olisi sen ansainnut. Tulikuuma Pillu saattaisi sytyttää myös Teemun ja Sakun:)

Hereillä pitää olla alusta asti. Näkisin, että jenkit tulee alussa hulluna päälle ja alkurynnistys pitäisi kestää, sitten rauhoittaa ja iskeä kun paikka tulee. Maltti on valttia nuoren jenkkilauman kanssa. Meidän konkariosaston on nyt korkea aika nousta tasolleen!
 

Lazze

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tappara, Warkis, Leijonat & suomalaiset.
Tässä voi enää vain toivoa että OJ ja Ville herää parhaimpaan loistoon. Itse olisin pitänyt Suomen parhaan Jokisen, parhaan Koivun ja parhaan Ruudun yhdessä. Shedden tekee ratkaisut ja hänellä on oma visio, luottakaamme siihen!

Itse olisin koonnut Sheddenin kengissä jotain tällaista:
JJ - MKoivu - Ruutu
Pilu - SKoivu - Selänne
OJ - Kapanen - Peltonen
Pyörälä - Hahl - Pirnes/Bergenheim
- Jalonen hoitaisi puolustajat.

Ketjut ovat vaihdelleet hieman liikaa näissä kisoissa ja nyt kun alkaa kisojen ISOT PELIT niin vieläkään ei voi ketjujen toimivuuudesta sanoa mitään varmaa, toiveita on tosin paljon.

Kyseessä on peli johon ei todellista ennakkosuosikkia voi pistää, vaikka Suomella on ehkä pienoinen henkinen yliote ensimmäisen pelin ansiosta.
 
Mr. Shedden on jatkuvasti toistanut peluuttavansa miehiä, joilla peli kulkee. Saas nähdä miten nyt käy, sillä Pillu on ollut aivan liekeissä ja sen perusteella pelipaikka kahdesta ensimmäisestä vitjasta pitäisi olla selviö. Mikään maalinsylkijä Pillu ei ole koskaan ollut, että sikäli paikka puolustavammassa kentässä sopii tälle pelinrikkojalle kuin nenä päähän. Peltosen vaeltaessa varjojen mailla (mies ei edes taklaa!) olisi aika kuitenkin antaa Antille elämänsä tilaisuus ja pelipaikka Teemun ja Sakun rinnalla. Sen on mies teoillaan itse ansainnut. Nuorta Pillua on ilo seurata.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill

Cube

Jäsen
Edited to add: Tortorella sanoo TSN:n mukaan seuraavasti:
Ylläripylläri, Jatkoajan virallinen propagandakone Viljuri vääristelee vaihteeksi totuuksia ja käyttämiään lainauksia. Todellisuudessahan Tortorella sanoi myös, ettei USA ansainnut voittaa tuota ottelua, vaan Suomi ansaitsi, mutta tämähän ei paskakirjoittaja-Viljurin näppäimistöltä koskaan voi ilmetä. Jätän asian siis tähän.

Seuraavaksi taas Burzumin kimppuun?
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Tämä taitaa kuitenkin aika monia mietityttää, niin silloinhan se kuuluu tähän ketjuun.

Alkamisaika on kieltämättä melko "sadistinen" niin kuin joku sanoi tuolla alkupäässä, mutta kun asiaa tarkemmin ajattelee niin ei se ole ollenkaan niin paha. Joskus klo 22 nukkumaan, 02 ylös, peliä 05 asti ja siitä suoraan töihin. Vähän voi väsyttää, mutta iltapäivällä vaikka vielä pikku torkut ja sen jälkeen onkin normaali torstai-ilta.

Siitähän se sadismi tulee, jos pelin jälkeen saa vielä nukuttua pari tuntia ja taas pitää herätä. Jos ette ole tuommoista aikataulutusta miettineet, niin pohtikaa asiaa. On toki totta, että kaikille työpaikoille ei voi mennä milloin haluaa, mutta uskoisin yllättävän moniin voivan kunhan vain menee tai sanoo pomolle, että minä tulen nyt.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Hyvä tietää sinunkin tietävän että joskus kannattaa prässätä kovempaa ja joskus pelata puolustusvoittoisemmin. Ja kyllä, olihan tuolla Kanadalla lopputuloksen perusteella helpostikin varaa siihen.
Lopputuloksen perusteella on aika helppo olla jälkiviisas. Tosiasia on kuitenkin se, että peli olisi ollut aivan toinen, jos toisen erän hyvä ote olisi saatu realisoitua maal(e)iksi. Huippumaiden välisissä peleissä painostus aaltoilee tottakai, mutta ei edes Kanadalla ole varaa alkaa leikkiä puolessa välissä peliä 2-1 -tilanteessa omaan hyvyyteensä nojaten. Peltosen tolppa sisään, ja Suomi saattaisi tänään pelata Norjaa vastaan. Edelleen, pidemmän päälle Kanadan joukkue on aivan varmasti laadukkaampi, mutta yksittäisessä ottelussa Suomi pystyy voittamaan minkä joukkueen tahansa. Mielestäni toissapäivän matsissa Suomi ei ollut missään vaiheessa varsinaisesti jyrän alla, vaan ottelu ratkesi henkilökohtaisiin virheisiin mielummin kuin Kanadan ylivoimaisuuteen.
 

Viljuri

Jäsen
Ylläripylläri, Jatkoajan virallinen propagandakone Viljuri vääristelee vaihteeksi totuuksia ja käyttämiään lainauksia. Todellisuudessahan Tortorella sanoi myös, ettei USA ansainnut voittaa tuota ottelua, vaan Suomi ansaitsi, mutta tämähän ei paskakirjoittaja-Viljurin näppäimistöltä koskaan voi ilmetä. Jätän asian siis tähän.

Seuraavaksi taas Burzumin kimppuun?

Yeah, right.

On täysin lapsellista menoa kyllä nyt menossa, mutta esimerkiksi tuo "yeah, right" ei avaudu niin, että olisin samaa mieltä kanssasi. Muulloinkaan käytetyt lauseet eivät avaudu yksi yhteen jenkkiläisessä fraseologiassa tai edes QE:n stiff upper lip -menossa, vai mitä mieltä olisit siitä, että joko lausuisi sinulle vaikkapa: "I find your opinions very interesting, let me have a contact with you later!"?

Ei kannattaisi ehkä odottaa yhteydenottoa.

Tortorella luonnollisesti lausuu jääkiekkokliseensä ja fraseologiansa haastattelunsa alkuun, mutta ei ole tapojen mukaista, että jonkun muun talossa aletaan arvostelemaan isäntää (IIHF) niin ylimielisellä jenkkimentaliteetilla kuin mitä hän tekee. Siitäkin huolimatta, että suomalaisille p-amerikkalaisessa fraseologiassa aina riittää kehuja meidän muka kanadalaisesta pelityylistä.

Itse olen muuten samaa mieltä Tortorellan kanssa, mutta julkisissa yhteyksissä ei vaan voi sanoa tiettyjä asioita. Show some respect, brotha!

Jotkut eivät tietysti opi tätä koskaan, mutta maailma ei ole lastentarha, jossa pössytellään vapaasti ja lauotaan suusta mitä sattuu. Jos ei kestä keittiön kuumuutta, niin mitä vitt*a se Tortorella noihin kisoihin ylipäätäänsä on tullut. Tai vastaavasti Netin keskustelupalstoille leikkimään tyhmempää kuin onkaan.

Hockey USA:n tulisi kyllä IIHF:n kehotuksesta puhutella miestä kisojen jälkeen, vaikka ei se tietysti Tortorellan näkövinkkelistä voisi vähempää kiinnostaa. Hänhän on NHL-valmentaja ja IIHF on joku eurooppalaisten pellepulju.

EDITED to add: Suuri ja mahtava HS on lähtenyt vääristelemään Tortorellan fraseologiaa, vai mitä mieltä tuollaisesta lausunnosta pitäisi olla? Walker Lindh, tosiaan.
 
Viimeksi muokattu:

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
Jaahas... Tästä on lupa odottaa todella tiukkaa matsia, kun edellinenkin oli niin kuuma. Saas nähdä, että tekeekö Shedden mitään ketjumuutoksia, ja miten Sakun ketju saa peliaikaa, jos se jää entiselleen. OJ:lla varmasti riittää virtaa heppoisen pelikiellon jälkeen, jos pelipaikka vaan aukeaa. Varmasti myös Salmelan ja Backesin välillä saattaa olla jotain jännitystä. Samoin kun varmasi Dustin Brown saa myös osansa kuittailuista. Niin kuin sanottu, todella jännittävä matsi tulossa, joten en usko, että täytyy mitenkään kauheasti ponnistella pysyäkseen hereillä. Tosin herääminen matsiin saattaa olla vaikeaa, mutta eiköhän se sitten jotenkin onnistu..
 

Pantse67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, Detroit Red Wings, ManU, UFC
Maikkarin tietojen mukaan OJ pelaa kakkosketjussa, eli JJ joutunee kolmoseen. Lisäksi OJ palaa ykkösylivoimaan, eli palataan neljän hyökkääjän menetelmään ylivoimapelaamisessa.

Ykköskenttään tuskin tehdään muutoksia (vaikka pitäisi).Olisi ihan kiva tietää kuinka hyvin Suomi pärjäisikään, jos käytettävissä olisi ihan oikea valmentaja, eikä mitään tyhjää arpaa. Nyt annetaan ihan turhaan tasoitusta huippumaille.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Täällä on kirjoittelussa hirveästi kritiikkiä ykköskentästä. Monet on istuttamassa siihen Pihlströmiä, joka on pelannut loistabvat kisat nykyisessä koostumuksessa. Miksi hänet pitää siirtää Kapasen rinnalta pois? Molemmat on pelanneet hyvät pelit.

Kritiikki kohdistuu erityisesti Peltoseen. Hän on parissa pelissä ampunut pari todella läheltä piti laukausta tolpaan. Ne sisään ja tilanne olisi täysin toinen. Onko Saku ja Teemu asitten olleet hyvässä vireessä. Mielestäni molempien otteissa on toivomisen varaa. Yksinkertaissesti minusta pitäisi tehdä sellainen liikku, että vastuuta annetaan enemmän Pihlström-Kapanen kaksikolle jopa ylivoimassa. Sma koskee M.Koivu-Ruutu paria. Paikat on ansaittava. Alkaisi Teukan putki liikkua, kun ei enää automaatilla pääse ylivoimalle. Sama koskee Sakua.

Lopuksi voisi miettiä mistä kesnkä puristaa? Ei sieltä viivasta ole löytynyt sellaista apua kuin aikanaan on kisoissa ollut Nummelinista, Timosesta ja Karalahdesta esimerkkeinä. Enemmän on tuskailtu niitä kävelyjä maalille ja kiekon menetyksiä viivasta. Eiköhän ne viivamiehet ole nähty. Koistinen, Lepistö ja Jokela isommalle vastuulle viivaan.
 

tutzba

Jäsen
Me ollaan hävitty tää peli.

Mitaliotteluihin ei ole mitään saumaa, ei tällä joukkueella. Jos maailmassa olisi 20 Pihlströmiä, niin sitten juhlittaisiinkiin mestaruutta. Nyt kun joukkueessa on väsyneitä miehiä ja vain yksi Antti Pihlström, ei puolivälieräottelua selvitetä mitenkään.

Puolustuspelaamiseen kaatuu Suomi tänään. Se nähtiin jo Kanada-pelissä, ja hetkittäin Usa-pelissä, että yksinkertaisesti tällä materiaalilla ei voi pärjätä kun vastassa on kiekkoilun kovimpia maita.

Maalivahtipeli on ainoa, minkä ansiosta Suomella voi olla mahdollisuus roikkua mukana. Jos se tosin on samanlaista kuin Kanadaa vastaan, menetetään sekin etu.

Se täytyy vielä sanoa, että kunpa se Selänne tajuaisi heittää luistimet naulaan. Teemu voisi keskittyä vaikka sillä veneellä leikkimään, ei hänellä enää kiekkokaukalossa ole käyttöä.
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
No kun sekoittamaan ruvettiin niin sekoitetaan kunnolla.
Selänne/Pillu-M.Koivu-Ruutu
OJ-S.Koivu-Peltonen
Pillu/Selänne-Kapanen-Pirnes
JJ-Hahl-Bergenheim
Pyörälä 13.hyökkääjä

Montaa kaveria on syytelty ykkösen toimimattomuudesta, kissa pöydälle, Selänne alempiin kenttiiin sieltä, heti! Mikko Koivu on selvästi ollut paras sentterimme, Pillu ja Ruutu yhtä selkeästi laitojen parhaimmistoa. OJ, vielä viimeinen näytönpaikka, virtaa riittää Kurpitsa on ärsytetty.
Pirnes on pelannut pirteästi, ansaitsisi peliaikaa.
Pakkiparit voi laittaa vaikka ylen katsojaäänestykseen, selkeitä pareja ei ole löytynyt.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Täällä on kirjoittelussa hirveästi kritiikkiä ykköskentästä. Monet on istuttamassa siihen Pihlströmiä, joka on pelannut loistabvat kisat nykyisessä koostumuksessa. Miksi hänet pitää siirtää Kapasen rinnalta pois? Molemmat on pelanneet hyvät pelit.

Aivan. On tosiaan aiheellista kysyä, kannattaako hajottaa hyvin toiminut ja jääaikaan nähden erittäin tehokas Kapasen ketju (tai lähinnä tutkapari) siirtämällä Pihlström tehottomuuteen vajonneeseen vanhemman Koivun yhdistelmään? Jotain on kuitenkin tehtävä, koska Peltonen-Koivu-Selänne -kolmikon jatkaessa nykyistä tahtia miinusmerkkien keräystään, päättyvät kisamme hyvin lyhyeen.

Kuumille pelaajille eli Pihlströmin tavoin Kapaselle lisää peliaikaa ja ykkösyv:n ylenmääräisen suosimisen sijaan eri yhdistelmille tasaisemmin vastuuta. Hyökkääjät pois yv:n viivalta, koska sen kokeilun tulokset on jo nähty. Kahdella pakilla päästettyjen av-maalien todennäköisyys ainakin pienenee.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Puolustuspelaamiseen kaatuu Suomi tänään. Se nähtiin jo Kanada-pelissä, ja hetkittäin Usa-pelissä, että yksinkertaisesti tällä materiaalilla ei voi pärjätä kun vastassa on kiekkoilun kovimpia maita.

Voi pärjätä, kunhan kaikki sitoutuvat hoitamaan puolustusvelvoitteensa nöyrästi ja painavat niska kyyryssä omaa päätä kohti kiekonmenetysten jälkeen. Hyökkääjien surffailuun meillä ei ole varaa, koska pakkimme eivät yksin pärjää pykälää tai paria kokeneemmille yhdysvaltalaishyökkääjille. Varmistuksen pitää siis toimia niin, että laitakaksinkamppailun tappiota ei tarvitse pelätä ja voi rohkeasti lähteä taklaamaan, kun voi luottaa takana olevan aina kaverin varmistamassa.
 
Semmoiset ketjut sieltä tuli. Valmennustiimiltä tutut ja turvalliset ratkaisut. Kukas sanoikaan, että hienoa Dogissa on peluuttaminen näyttöjen perusteella ja ettei valmiita vakiopaikkoja enää ole? No nythän tässä juuri niin on käynyt.

Mielenkiinnon aihe löytyy kyllä 1. ja 2. ketjusta. S. Koivulta tervettä uhoa, että nähdään ykkösen paras peli. OJ:lla on turnauksen tod. näk. viimeinen mahdollisuus antaa joukkueelle osaamistaan, josta hänet enemmän tunnetaan. Ei hän vääryydellä joukkueensa ykkösmies ole NHLssä.

Täytyy vissiin ottaa vapaa päivä huomiselle. Sen verran sairaaseen kellon lyömään peli alkaa. Tai oikeastaan loppumisaikahan se tosi myöhään on.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Kova peli tulossa. Vaikka Kanada-peli oli huono kenraaliharjoitus, on tästä lupa odottaa paljon. Joukkueiden välillä on poikkeuksellisen paljon jännitettä MM-kisaotteluksi, mikä on erinomainen asia. Todennäköisesti peli on oivaa jääkiekkoviihdettä tulokseen katsomatta. Voitto olisi kova juttu.

Illan ohjelma; Salilta heti nukkumaan siinä 9:n maissa, kahdelta ylös ja viideltä vielä pariksi tunniksi nukkumaan, jonka jälkeen töihin. Pakko se on valvoa tämä peli.
 

Viljuri

Jäsen
Voi pärjätä, kunhan kaikki sitoutuvat hoitamaan puolustusvelvoitteensa nöyrästi ja painavat niska kyyryssä omaa päätä kohti kiekonmenetysten jälkeen. Hyökkääjien surffailuun meillä ei ole varaa, koska pakkimme eivät yksin pärjää pykälää tai paria kokeneemmille yhdysvaltalaishyökkääjille. Varmistuksen pitää siis toimia niin, että laitakaksinkamppailun tappiota ei tarvitse pelätä ja voi rohkeasti lähteä taklaamaan, kun voi luottaa takana olevan aina kaverin varmistamassa.

Näinhän se menisi ajokoirakiekossa, mutta siltikin laiskottelevat tsekit ja muut sluibaajat saattavat lyödä kilometrikaupalla luistelevat ja muutoinkin nurkumatta työtä tekevät suomalaiset, viimeistään finaaleissa.

En minä tiedä, miten tuota joukkuetta pitäisi valmentaa, eikä näytä tietävän päävalmentajakaan, mutta myös muutakin pitäisi yleisemmästä pelifilosofiasta löytyä kuin mieletöntä nöyryyttä ja perinteisiä ratkaisumalleja. Ei maalintekijälle tule antaa arvoa sen mukaan, että tekeekö hän työtä kuin heikkopäinen, vaan sen mukaan, että miten paljon niitä maaleja syntyy.

Suomen taito ei vie yksinään voittoon ketään suurta vastaan, mutta riittäisikö sitten pelkkä tahto ja kokemus kovista peleistä? Varsinkin kun pelitavasta ei ole ollut kilpailutekijäksi tänä vuonna, tunnetuista syistä.

Huonolle kyllä näyttää, mutta jos pojat USA:n ja Venäjän kykenevät voittamaan, niin se johtunee sitten positiivisessa katsantokannassa kokemuksesta. Voittavassa joukkueessa on monenalaisia pelaajatyyppejä, eikä esimerkiksi 25 Pihlströmiä veisi Suomea mestaruuteen, vaikka sinänsä silmää kyllä miellyttää kaverin into ja asenne.
 

Gainer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun palloseura ja suomen maajoukkue
Me ollaan hävitty tää peli.



Maalivahtipeli on ainoa, minkä ansiosta Suomella voi olla mahdollisuus roikkua mukana. Jos se tosin on samanlaista kuin Kanadaa vastaan, menetetään sekin etu.

Joo ei oo tuota etua näkyny. Ainahan se on niin ollu että pakit tekee virheitä suomen pelissä ja meillä on ollut kuuma pelaaja maalissa joka on osan noista korjannut. Nyt niitä ei ole korjattu yhtään ja muutama ihan selkeä sijottautumis ongelma nikellä. Ottaa helpot mutta päästää vaikeet on ollu tämän turnauksen meininki.
 
Joo ei oo tuota etua näkyny. Ainahan se on niin ollu että pakit tekee virheitä suomen pelissä ja meillä on ollut kuuma pelaaja maalissa joka on osan noista korjannut. Nyt niitä ei ole korjattu yhtään ja muutama ihan selkeä sijottautumis ongelma nikellä. Ottaa helpot mutta päästää vaikeet on ollu tämän turnauksen meininki.

Ei ole ihan noinkaan ollut. Ainahan suomen pakeilla on ongelmia ollut, mutta yleensä siellä on ollut kavereita viimeiseen asti maalin ja miehen välissä. Nyt on aika paljon marssittu yksin suomen maalille, ja se on epätavallista.

Bäcks ei ole ollut niin vahva kuin etukäteen ollaan odotettu. Kuitenkin vähän kärjistystä sanoa, ettei Bäcks pahoja ottaisi. Kyllähän sieltä löytyy huipputorjuntoja sekaan aika montakin. Kovia maita vastaan vain pitäisi olla huipputorjuntoja vieläkin enemmän, mikäli pärjätä meinataan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös