Autoiluketju

  • 3 201 934
  • 18 525

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Pikkubroidi on ostamassa (saamassa valmistujaislahjaksi) ensiautoa itselleen.
Kriteereitä ovat seuraavat:
- Hinta ~ 20 000 € (+ lisävarusteet max. 2000 €)
- Korimalli sedan
- Moottorikoko 1.4-1.6 (100 hv riittää).

Testattu: Opel Astra, Skoda Octavia ja Toyota Corolla.
Uusia vaihtoehtoja tai kokemuksia edellä mainituista kaivataan.
Itse tykästyin Octaviaan kummasti :)
Uusi auto on tarkoitus pistää alle, premium-merkillä voi ajaa sitten kun tulotaso sen sallii ;)

Octavia on hyvä valinta! Omistetettu sellanen jo tovi eikä autosta ole muuta kuin plussaa kerrottavaa.
Muita harkitsemisen arvoisia, jotka ei ole aina ensimmäisenä mielessä:
Fiat Linea 1.4 T-jet. 19 900€ ja 150hv. Tilava, hyvä ohjaus (hydraulinen, ei sähköinen) ja kohtuulliset vakiovarusteet. Moottori on pirteä. Eikä lainkaan hassumman näköinen :
http://www.fiat.fi/uploads/Image/Linea/070503_F_Linea_Etusivu-netti.jpg
Ja onhan tosta halvempiakin versioita, mutta tuo 1.4 90hv ei kyllä välttämättä ole ihan riittävä kone tuohon. Alkaa vaan broidias vituttaa väkisin polettaminen.

Tai sitten uusi Mitsubishi Lancer 1.5 Inform 19 490€. Muuta en osaa sanoa kuin että on kyllä hyvännäköinen.
http://www.newlancer.eu/downloads/wallpapers/wallpaper01_1024.jpg
 

scholl

Jäsen
Mietin vielä tuota ranskalaisten autojen lanseerausta niin en löytänyt oikein mitään yhtäläisyyksiä tuolle aiemmin ihmetellylle Jeep-tilanteelle.
Pikemminkin tulee mieleen Hondan ja Yamahan moottoripyöräsota 80-luvun alussa. Honda toi markkinoille esim. 82 45 eri mallia. Osa ihan samoja teknisesti, mutta erilaisella kuorella. Firmathan tekevät paljon tutkielmia, mistä vain osa tuotantoon, mutta tuolloin laittoivat kaikki tuotantolinjoille. Samalla tavalla nyt jos SUV-markkinat ovat pienessä kokoluokassa kasvussa niin Jeep on halunnut ottaa niistä mahdollisimman suuren osan itselleen. Kun oli hyvä tutkielma autonäyttelyistä muutaman vuoden takaa olemassa niin siitä tehtiin Compass ja sitten sama auto eri kuorilla perinteisenä Jeepinä Patriotina. Tosin jos autoja ei valmisteta tilauksesta, vaan ovat dealerin varastossa niin tämä aiheuttaa diilereille kyllä hankaluuksia. Olisi ollut helpompaa joko niin, että Compass ei olisi ollut Jeepin merkillä tai sitten niin että yhtä olisi myyty pari kolme vuotta ja sitten olisi tuotu toinen. Ei olisi tarvittu faceliftia, kun toinen malli olisi tullut kehiin. Nyt on vaikea uskoa, että myynti kantaa yhtä monta vuotta, koska ei niitä malleja voi koko ajan uudistaa, joten lähes samanaikainen lanseeraus paitsi kannibalisoi toisen myyntiä niin vaikuttaa jatkossakin.

Ranskalaisten autojen tilannetta ei voi verrata Jenkkeihin. Ranskassa autotehtailla on hyvin vähän brändejä, joiden alla toimitaan. Rellulla on Logan, mutta se voidaan unohtaa, koska operoi eri asiakassegmentillä. Sitten Nissan, mutta identiteetit ovat hyvin erilaisia ja diileriverkosto sekä kaikki muukin niin erilaista, että tämä nykysuuntaus, missä Nissan ei juuri myy normihenkilöautoja Euroopassa (Primeran poistuminen), vaan erikoisennäköisiä malleja ja 4x4 mallistoa niin se tuntuu jopa ylivarovaiselta taktiikalta. Eivät Nissan-asiakkaat välttämättä Renaultia osta. PSA puolestaan koostuu kahdesta hyvin erilaisesta automerkistä. Peugeot tavallisempi ja Citroën individualistisempi ja teknisesti erikoinen. Esim. Suomessa diileriverkostokin on hyvin erilainen. Citikka Vehon prameissa tiloissa ja Peugeot osuuskaupan vähän kulahtaneessa meiningissä. Eivät nekään ihan täysin sama asia ole. Toki 90-luvulla muotoilu ja tekniset ratkaisut olivat sen suuntaisia, että Citikka oli silloin lähes Peugeot. Nyt se on palannut taas juurilleen.

Toki on malleja, missä voi ajatella asiakassegmentin olevan saman ja samoin tuotteiden. C1 ja 107 ovat sama auto aivan samoin kuin Toyota Aygo. Se ei ole kovin merkittävä tuote, vaan hyvä lisä alaspäin mallistoon, joita jokainen kolmesta saa 100000 kpl vuodessa. En näe oikein minkäännäköistä eroa siinä, onko kyseessä Citikka vai Pösö. Ehkä diilerit näkevät. Muuten ehkä ainoastaan Peugeot 1007 on sellainen, jolle minun on vaikea keksiä asiakassegmenttiä. Se menee mielestäni niin päällekäin heidän muiden pikkuautojen kanssa. Toki sillä on etuja suurkaupungissa. Ovet esim. ja varmasti hyvä lapsien kannalta, mutta ainakaan Suomessa autoa ei ole osattu markkinoida. Kaiken lisäksi erinomaisen hyvä Euro törmäystestin tulos 36 pistettä, johon harva auto pääsee, ei ole tuotu juuri milläänlailla esille mainonnassa.

Toki esim. hyötyajoneuvoissa monella merkillä on paljon malleja, jotka ovat käytännössä samoja autoja kuin sisarmerkin vastaavat tai jopa kilpailijat (Berlingo/Partner, Vivaro/Primastar/Trafic), mutta se on vähän eriasia kuin henkilöautopuolella. Toki ennen myös marginaalisegmenteissä tätä tapahtui paljon kuten tila-autoissa (Sharan/Alhambra/Galaxy), mutta silloin autojen valmistaminen oli erilaista. Nykyään pohjalevyarkkitehtuuri sekä kehittyneemmät suunnittelu- sekä valmistusmenetelmät mahdollistavat pienempienkin sarjojen kannattavan valmistamisen.

Se, että C5 ja Laguna lanseerataan nyt niin siinä ei ole mitään ihmeellistä. Ne ovat tärkeitä tuotteita molemmille yrityksille. Yksiä päätuotteita kuitenkin. Suhteellisen samanaikainen lanseeraus voi olla osin sattumaakin, mutta toisaalta ovat toistensa pääkilpailijoita, joten onhan se ymmärrettävää, ettei ole ihan eri-ikäiset autot markkinoilla.
 

scholl

Jäsen
Ensi talveksi tulee kitkat jos vaan jostain löytyy faktaa siitä, että noinkin raskas takavetoinen henkilöauto niillä toimii ja pysähtyy. Ellei, nastat jatkavat.

Vaihtoehtonahan voi olla kai sekin, että ottaa pienemmät vanteet talveksi, jolloin renkaita löytyy paremmin. Niin se riippuu talvesta. Jos on tällainen talvi kuin tänä vuonna niin ekoterroristien pitäisi katumaastureiden renkaiden tyhjentämisen sijaan keskittää kiukkunsa nastarengastyyppeihin. Itselleni tuo on kynnyskysymys. Jos autolla ei pärjää kitkoilla niin sellaista autoa ei sitten tarvi tulla. Muuten alhaisen nopeusluokan kitkoilla on yleensä kaikissa autoissa pärjännyt. E46 coupessa oli aikoinaan broidilla ne nopeamman luokan kitkat ja oli kieltämättä mäissä vaikeuksissa, mutta Autobildin mukaan renkaat ovat kehittyneet paljon. Syksyllä oli joku testi, missä oli hyvinkin erilaisia renkaita mukana. Yksi ongelma on aurauksen puute. Eli on monia matalahelmaisia autoja, joilla muuten pärjäisi täällä normitalvessa vaikka olisi luntakin, mutta Helsingin ja Espoon katuja aurataan nykyään sen verran huonommin, että saa toimia ikäänkuin aurana itse, joten sen takia osa autoista ei oikein sovellu.
Itse en ole huomannut huoltoväliongelmaa. Ei muuta kun 15 tuhannen välein auto aamulla huoltoon, sieltä toinen auto alle ja sitten iltapäivällä vaihdetaan taas päittäin. Menee normaalissa työmatkaliikenteessä, mitä nyt pieni mutka lisää.

Vaivattomuus. Mitä useammin joutuu käymään huollossa ja varailemaan aikoja niin sitä stressaavampaa se jotenkin on. Itselläni on ollut lähes alusta alkaen joku häiriö takalasin lämmittimestä. Piti jo toissa syksynä käydä näyttämässä, mutta ei ole vain tullut järjestettyä. Kun olin Autokeskuksessa, että vaihtavat pyyhkijänsulat niin silloinkaan eivät saanut asiaa katsottua. Eikä aikoinaan 15tkm huollossakaan ollut katsottu. Kyllä siitä aina kuitenkin jotain vaivaa tulee.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kitkarenkaista

Nythän se tilanne, että kaikki autokauppiaat suosittelevat kitkoja sen takia, että kaikki talvet tulevat jatkossa olemaan tällaisia, että lunta ei juuri ole. Kitkoja on hyvä suosia ja itsekin valitsin ne, mutta on silkkaa idiotismia perustella valintaa itselleen ja muille tämän vuoden tammi-helmikuulla. Toivottavasti tämä päivä ja 25 cm lunta palauttaa nämä "Suomessa ei ole enää ikinä kunnon talvea"-tyypit todellisuuteen. Oli talvi millainen tahansa, nykypäivän kitkarenkailla pärjää valtaosan talvesta siinä missä nastoillakin.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Nythän se tilanne, että kaikki autokauppiaat suosittelevat kitkoja sen takia, että kaikki talvet tulevat jatkossa olemaan tällaisia, että lunta ei juuri ole. Kitkoja on hyvä suosia ja itsekin valitsin ne, mutta on silkkaa idiotismia perustella valintaa itselleen ja muille tämän vuoden tammi-helmikuulla. Toivottavasti tämä päivä ja 25 cm lunta palauttaa nämä "Suomessa ei ole enää ikinä kunnon talvea"-tyypit todellisuuteen. Oli talvi millainen tahansa, nykypäivän kitkarenkailla pärjää valtaosan talvesta siinä missä nastoillakin.

Tätä itsekkin pohdiskelen ja itseäni inhottaa ajaa nastoilla. Mutta onko nyt niin, että jos talvet etelässä ovat jatkossa tällaisia, niin kitkarenkaan pehmeytensä takia kuluu kahdessa talvessa sakoiksi? Nastarenkaat kestää sellasen 4 talvea jos ajaa 10-15 tuhatta talvessa. Jos kitkoilla ei pärjää kuin maksimissaan 30 tonnia, niin kalliiksihan se tulee. Mitkä ovat kokemuksenne ja onko nastojen ja kelirikon aiheuttamat vauriot tiestössä myrkkyä kitkoille?
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Mitkä ovat kokemuksenne ja onko nastojen ja kelirikon aiheuttamat vauriot tiestössä myrkkyä kitkoille?
Kitkarengas on selvästi pehmeämpi, kuin nastarengas. Tähän perustuu kokonaan renkaan pitävyys lumisilla ja jäisillä teillä. Ja kun se on pehmeämpi, niin se kuluu myöskin paljon helpommin, kun se rengas kohtaa jonkun epätasaisuuden tiessä tai missä vaan. Myöskin nopeat ja terävät käännökset esim. kaupunkiajossa syövät rengasta normaalia vastaavaa enemmän.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Kun tämä nyt on yleisesti autoihin liittyvä viestiketju, niin seuraava sopinee tänne vallan hyvin.

Audin kilpureita 70 vuoden takaa. Oma suosikkini on auto numero 5. Lähtee niin jyhkeät murinat, että kylmät väreet nousee pintaan. Moottorikin on vaatimaton V16.
 

huppumies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Ottawa, Leeds Utd
Tulihan sitten itsekkin testattua XC70 Volvon maasto-ominaisuudet.
Tuollaista peltotietä ajeltiin n.15km/h, hetkeksi irroitin katseeni tiestä ja en huomannut kuoppaa.
Kuopan reunalla kivi -> PAM -> öljyt pihalle.

Nyt sitten ollaan oltu sunnuntaista asti Porissa jumissa, kun pyhinä ei volvon huolto toimi.
Tänään pitäisi onneksi saada tieto mitä on paskana ja kauan korjaaminen kestää.

Pam Pam, sijaisautolla (Clio 1.4) körötelty eilen takaisin helsinkiin ja tänään selvisi vahingon laajuus.

Keulassa palkki ottanut osumaa, vääntynyt -> rikkonut öljynsuodattimen jonka kautta öljyt pihalle. Öljypohja olikin sitten ehjä.
Plus et puskurissa jotain skraidua/halki..

Korjausarvio vajaa 3k€.

Mut propsit Volvon tiepalvelulle, jonka palvelu on ihan mielettömän hyvää ja mutkatonta.
 

Cmprs

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Mietin vielä tuota ranskalaisten autojen lanseerausta niin en löytänyt oikein mitään yhtäläisyyksiä tuolle aiemmin ihmetellylle Jeep-tilanteelle...ja Laguna ym.
Joo, jotenkin meni minulla siinä kohtaa nuo ranskikset anteeksiantamattomasti sekaisin. Mutta jos tuosta PSA:n samanlaisista autoista vielä, niin esim. Peugeotin 4007 ja Citroenin C-Crsosser ovat itseasiassa käytännössä sama auto eri merkeillä samaan aikaan lanseerattuna, sisarmallityyppisesti. Molemmat sitä paitsi valmistetaan Mitsubishin tehtaalla Japanissa ja vedetään keulaan Citikan ja Pösön lookkia siinä missä Mitsu valmistaa sitä tietysti omallaan, hieman erilaisilla säädöillä varustettuna.
http://www.iltasanomat.fi/autot/Citro%EBn+C%2DCrosser/1432297
http://www.leblogauto.com/wp-content/uploads/2007/11/Francois/citroen_c_crosser_1_470.jpg
http://www.iltalehti.fi/autot/peugeotSW_at.jpg


Tässä on toki enemmänkin kyse periaatteesta "sama paska eri paketissa" kuten C1/107 casessa eikä niinkään kilapilevista malleista, mutta joka tapauksessa. Alunperin siis Rellun muistelu PSA:laiseksi sai minut tätä lanseerauspolitiikkaa ajattelemaan ja se siitä.
 

Jindebyne

Jäsen
Pikkubroidi on ostamassa (saamassa valmistujaislahjaksi) ensiautoa itselleen.
Kriteereitä ovat seuraavat:
- Hinta ~ 20 000 € (+ lisävarusteet max. 2000 €)
- Korimalli sedan
- Moottorikoko 1.4-1.6 (100 hv riittää).

Itselläni on pihassa Citroen C2 VTS työsuhdeautona (tyttöystävällä käytössä pääosin) ja sen mitä nyt olen sitä ajanut oman auton ollessa huollossa tms, niin voisi kyllä sanoa, että on hintaluokkansa autoksi hyvinkin mukava. Kilsoja ei ole paljon tullut ja kyseessä vm.2007, mutta sisältä todella näppärä "sinkkuauto". Rakennettu nelipaikkaiseksi, eikä takana todellakaan ole liikaa tilaa, mutta jos ajelee enimmäkseen yksin tai kaksin, niin hyvin mahtuu. Lisäksi auto on minusta hyvin nuorekas paketti, jossa tarpeeksi sporttisuutta. Heppoja taitaa olla 122, mutta se tuskin haittaa kun hintakaan ei mene edes lisävarusteiden kanssa yli tuon 20 000e?

Edit. Empä huomannut, että broidisi hakee sedania. No jokatapauksessa nasta auto :)
 

Tex Willer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eilen toteutin ilmeisen yhteisen unelmamme ja tein haaveistani totta - bensiinimoottorisena tosin. Vajaa viisi vuotta 307 XR:ää, sitä ennen kaksi vuotta 205 GTI:tä ja pari kuukautta 309 XR:ää omistaneena ikuisena "pösömiehenä" marssin eilen Automaalle, pistin elämän risaiseksi ja päivitin 307:n numeroa isommaksi. Tehtaan pojille ranskanmaalle lähti tilaus metallinhohto mustasta 308 GT 1.6 150 THP Peugeotista. Eli suomeksi käännettynä 1.6 litraisesta turboahdetusta 150-heppasesta GT "kolmesataakasista".

Nyt on huhtikuussa muutakin odotettavaa kuin musta-kelta-valkoiset mestaruusjuhlat.
Tehtaalta tuli varsin "odotettu" ilmoitus nyt perjantaina, kun automyyjäni soitti ja kertoi, että 150THP-moottorien kysyntä on ylittänyt rankasti tehtaan tuotantokapasiteetin. Autoni saapuminen siirtynee Toukokuun puolelle riippuen vielä Lyypekin satamatyöntekijöiden mahdollisesta lakkouhasta. Peugeot 308 taitaa olla vuoden auto.
 

mikse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Edmonton Oilers
Peugeot 308 taitaa olla vuoden auto.

Joskus jopa kahden...

Vuoden auto 2008 on Fiat 500. 308 oli äänestyksen seitsemäs 97 pisteellä, kun Fiude keräsi 385 pisteen potin.
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Tehtaalta tuli varsin "odotettu" ilmoitus nyt perjantaina, kun automyyjäni soitti ja kertoi, että 150THP-moottorien kysyntä on ylittänyt rankasti tehtaan tuotantokapasiteetin. Autoni saapuminen siirtynee Toukokuun puolelle riippuen vielä Lyypekin satamatyöntekijöiden mahdollisesta lakkouhasta. Peugeot 308 taitaa olla vuoden auto.

Minkälaiset hyvitykset sulle nyt sitten paukkuu tämän viivästyksen takia? Suomalaiset ovat kyllä uskomattoman pitkämielisiä näiden pitkien toimitusaikojan takia osin toki pakonkin sanelemana. Mitä on tullut asiasta ulkomaalaisten kanssa joskus juteltua, niin heillä on aina ollut tapana jättää kaupat tekemättä jos toimitusaika on pitempi kuin kaksi viikkoa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
308 on kerännyt aika paljon kehuja. Erityisesti ajomukavuuden ja -tuntuman yhdistelmä on kuulemma loistava, vaikka olen erittäin tyytyväinen jo tämän -04 307:n ajo-ominaisuuksiin. Samanikäinen volkkari tuntui lähinnä panssarivaunulta oman pökötin jälkeen. No, makuasioita toki, mutta itse en kyllä perusmerkeistä 307:aa parempaa ole löytänyt, ja olen kuitenkin työkseni päässyt köröttelemään kymmenillä merkeillä ja malleilla. Maistuisi itsellenikin 308, mutta suditaan nyt edullisella seiskalla.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Mitä on tullut asiasta ulkomaalaisten kanssa joskus juteltua, niin heillä on aina ollut tapana jättää kaupat tekemättä jos toimitusaika on pitempi kuin kaksi viikkoa.
Mitä olen ulkomaalaisten kanssa jutellut, niin uskomattoman impulsiivisia ja lyhytjänteisiä ovat (vähän kuin lapset). Jotain niinkin isoa asiaa kuin auton ostamista ei osata suunnitella sen vertaa ajoissa, että toimitusajatkin olisivat huomioitu vaan pitää tinkiä halutusta vaihtoehdosta jotta sen saa pian mukaansa.

Helvetti kun muutama viikko sitten tilattu auto olisi viikon päästä liikkeessä. Saisi perkele ehtiä tuo kevät ensin rauhassa tulla kun päätin säästää talvirenkaisiin menevän rahanmenon syksylle. Silloin kun ei ole mitään kalliimpaa - esim autoa - ole hankinnassa.
 

Beeman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaughan Rangers
Kiitoksia nimimerkeille Scholla ja Cobol vastauksista. Nyt olisi sopiva Hemi haarukoitu ja vielä Bentleyn säleiköllä. Eiköhän tämän viikon aikana asia ratkea. Vielä pitäisi saada CL myytyä jollekin onnekkaalle eteenpäin.
 

Maila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Slavia Praha
Autoni saapuminen siirtynee Toukokuun puolelle riippuen vielä Lyypekin satamatyöntekijöiden mahdollisesta lakkouhasta. Peugeot 308 taitaa olla vuoden auto.

Lakkoilevaa porukkaa tuntuu siellä viihtyvän. Viime kesänä piti uuden auton (Focus ST) lomien alkuun tulla, mutta lakon takia viivästyi elokuun puoliväliin (n. 1,5kk). Autorekkojen bongailua ja selvitystä, mistä satamasta mitkäkin autot tulevat, tuli harrastettua lomalla tiiviisti. Sitten kun Vihdintiellä paikallisbaarin terassilla istuin ja uusi auto rekan kyydissä ohi lipui, joutui lähes täyden tuopin kesken jättämään ja perään juoksemaan...

Eli varaudu odottamaan.

-Maila
 
Viimeksi muokattu:

julijussi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jack "matkalla" Kerouac
Lakkoilevaa porukkaa tuntuu siellä viihtyvän. Viime kesänä piti uuden auton (Focus ST) lomien alkuun tulla, mutta lakon takia viivästyi elokuun puoliväliin (n. 1,5kk). Autorekkojen bongailua ja selvitystä, mistä satamasta mitkäkin autot tulevat, tuli harrastettua lomalla tiiviisti. Sitten kun Vihdintiellä paikallisbaarin terassilla istuin ja uusi auto rekan kyydissä ohi lipui, joutui lähes täyden tuopin kesken jättämään ja perään juoksemaan...

Eli varaudu odottamaan.

-Maila

Itse tilasin tammikuussa niinkin arkisen menopelin kuin Octavia TDI:n. Siitä huolimatta tai siitä johtuen odotan autoani vieläkin, myyjän mukaan mennee vielä noin kuukausi ennen luovutusta. Auto on kyllä valmis, mutta rahdissa menee aikaa. Joku tiesi kertoa että venäläiset automyyjät maksavat extraa huolintayhtiöille jotta saavat myymänsä autot nopeammin laivaan meidän länsimaisten kunnon asiakkaiden ohi. Mene ja tiedä, en uskonut että pirkkavolkkaria joutuisi odottamaan näin kauaa.
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Itse tilasin tammikuussa niinkin arkisen menopelin kuin Octavia TDI:n. Siitä huolimatta tai siitä johtuen odotan autoani vieläkin, myyjän mukaan mennee vielä noin kuukausi ennen luovutusta. Auto on kyllä valmis, mutta rahdissa menee aikaa. Joku tiesi kertoa että venäläiset automyyjät maksavat extraa huolintayhtiöille jotta saavat myymänsä autot nopeammin laivaan meidän länsimaisten kunnon asiakkaiden ohi. Mene ja tiedä, en uskonut että pirkkavolkkaria joutuisi odottamaan näin kauaa.

Itse ostin samanlaisen Octavian Marraskuun lopulla ja tuli Helmikuun puolessa välissä. Eli meni se 10-11 viikkoa mistä alunperin oli puhetta. Eli jos oot tilannu Tammikuun lopulla, niin kyllä sen tän kuun puoleen väliin pitäisi olla täällä. Jos ei oo tullu, niin kannattaa kyllä sitten valittaa ja pyytää jotain kompensaatiota, koska suomalainenhan tunnetusti mukisematta odottaa...
 

Grezky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,L.A.Kings,Jukurit ja Tukion luistimet
Onks porukoilla kokemusta uudesta (2006-) TT Audista?

Pitäs peli vaihella lähiaikoina ja käväsin nopsasti koeajamassa kyseisen vehkeen. Tuntu ihan hyvältä ja toi 2l-konekkin oli ihan puhdikas.

Suomessa noiden vehkeiden hinnat pyösii tossa 43t€ ylöspäin ja kun tossa zoomailin tullin sivuilta, ois verot peliin Saksasta tuotuna n.11t€ ja bilika maksaa n.25t€, eli hakukin käväs mielessä.

Toi tuleva Mini Cooper S Works:kin vaikuttas ihan mehevältä, mut hinta taitaa taas pompata ihan liian korkeeks kun vertaa esim. Audiin.
 

Shamaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, now and forever!!!
Lasien tummennus

Olisiko kellään kokemuksia pääkaupunkiseudun auton lasien tummennuksia tekevistä liikkeistä? Aurinko alkaa häiritsemään takapenkkien pikku paholaisia ja kitinä kasvaa kevään edistyessä. Eli mitä liikkeitä suosittelisitte ja mikä olisi hyvä tummuusaste kalvoille (05, 15, 20, ...)?
 

julijussi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jack "matkalla" Kerouac
Itse ostin samanlaisen Octavian Marraskuun lopulla ja tuli Helmikuun puolessa välissä. Eli meni se 10-11 viikkoa mistä alunperin oli puhetta. Eli jos oot tilannu Tammikuun lopulla, niin kyllä sen tän kuun puoleen väliin pitäisi olla täällä. Jos ei oo tullu, niin kannattaa kyllä sitten valittaa ja pyytää jotain kompensaatiota, koska suomalainenhan tunnetusti mukisematta odottaa...

Omani on työsuhdeauto joten noista kompensaatioista en osaa sanoa että olisinko edes oikeutettu moisiin. Odottavan aika on kyllä pitkä varsinkin kun en pihinä miehenä halunnut sijaisautoa.
 

Jindebyne

Jäsen
Onks porukoilla kokemusta uudesta (2006-) TT Audista?

Pitäs peli vaihella lähiaikoina ja käväsin nopsasti koeajamassa kyseisen vehkeen. Tuntu ihan hyvältä ja toi 2l-konekkin oli ihan puhdikas.

Minulla oli kyseisestä mallista 3.2l quattro roadster, jolla tuli 30 000km mittariin ennekuin jatkoin Audin ravintoketjussa s5:een.

2.0l TFSI:sta minulla ei ole kokemuksia juuri TT:n korissa, mutta ainakin A3:n sportback mallissa futaa kivasti. En tiedä sitten puskeeko etuvedolla paljon, kun 200hv on kuitenkin ihan pirtsakasti tuon kokoiseen autoon, mutta jos olet käynyt autoa tyyppaamassa niin tietysti olet asiasta enemmän perillä.

Omassa roadsterissa ei ollut koko aikana yhtäkään ongelmaa/vikaa, joten ainakin sen puolella voi autoa todellakin suositella. S-tronic vaihteistoa ei tosiaan voi kuin suositella, on todellakin mukava ajaa, eikä auton suorituskyky edes heikkene.

Kaikenkaikkiaan suositeltava sporttipakkaus joka ehkä maksaa hieman enemmän kuin jotkut vastaavanlaiset, mutta auto kyllä maksaa mielestäni itsensä takaisin, niin huolettomia kilometrejä ainakin allekirjoittanut sai ajella.
 

Veijari

Jäsen
A4 3.0 V6

Autokuumetta pukkaa pahemman kerran. Iltapäiväinen koeajo ei poistanut asiaa, päinvastoin. Kävin koeajamassa yllä mainitsemani Audin ja se teki kyllä lähtemättömän vaikutuksen. Mukavat tehot ja laaja vääntöalue. Ei tarvitse kaupungissa jokaisessa korttelin kulmassa olla vääntämässä vaihdetta pienemmälle. Vielä kun löytäisi sopivan ikäisen (2003-2005) ja vähän ajetun (<90tkm) hyvällä varustetasolla niin se olisi autokaupan paikka. Harmi että tuollaisia on niin vähän tarjolla.
 

huppumies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Ottawa, Leeds Utd
Olisiko kellään kokemuksia pääkaupunkiseudun auton lasien tummennuksia tekevistä liikkeistä? Aurinko alkaa häiritsemään takapenkkien pikku paholaisia ja kitinä kasvaa kevään edistyessä. Eli mitä liikkeitä suosittelisitte ja mikä olisi hyvä tummuusaste kalvoille (05, 15, 20, ...)?

esim. Teippinet tekee tummennuksia Bekaertin kalvoilla.
Yleisesti ottaen noi Bekaertin kalvot on laadukkaampia kuin 3M, itsellä kokemusta kummistakin ja bekaertin kalvot on kestäneet esim koirien kynsimistä huomattavasti paremmin..

Edellisessä autossa tais olla 22 kalvoa takaikkunoissa ja se oli ainakin itselle sopivan tumma.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös