Carolina Hurricanes 2007-2008

  • 46 424
  • 205

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Pittsburgh-Carolina 4-1 (0-1,0-0,4-0)

Olipas laiska esitys koko joukkueelta. Pingviinit ansaitsivat täysin voittonsa. Staal sentään jatkoi ihan hyvää pelaamistaan ja sai pelissä täyteen myös 300 NHL/Carolina-ottelun rajan. Kapteenille taas tuli täyteen 400 'Canes-pistettä. Samsonov teki kauden 4.maalinsa, eli Sammy jatkaa hyvää pelaamistaan uudessa seurassa. Cole "tappeli" viimein miehen kanssa, joka oli lähellä päättää Colesyn uran kaksi vuotta sitten. Siinä 'Canesin kohokohdat ottelusta...
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Keith Aucoin kutsuttiin neljännen kerran tällä kaudella Carolinaan.
http://www.albanyriverrats.com/news/?id=14005

Voisi sanoa, että johan tätä on odotettukin. Aucoin on kuitenkin paljon parempi kuin varjoissa kulkema Hamilton. Toisaalta tämä tarkoittaa myös, että Matt Cullen voi olla taas poissa useammasta pelistä. Aucoin on pelannut Carolinassa tällä kaudella 11 ottelua pistein 2+4 (ja +/- 6 plussan puolella). Edelliset kaksi peliä tuottivat tammikuun alkupuolella pisteet 2+1, ja kahden pelin "maaliputki" menossa. Joten sama meno päälle Keith!
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Predators-Hurricanes 1-0

Yksi virhe ja nolla pistettä. Näillä otteilla 'Canesin ainoa mahdollisuus päästä playoffeihin on olla paras southeastin huonoista. Joka taas näyttää aika epätodennäköiseltä, sillä Washington pelaa tällä hetkellä paljon paremmin, ja Atlanta on parempi kuin 'Canes, samoin Florida. No vielä on paljon oman divisioonan välisiä otteluja jäljellä.

Chad LaRose mursi jalkansa heti ensimmäisessä vaihdossa, eli Rosie on kai poissa koko loppukauden. Tästä voidaan syyttää vaikka sitten Nashvillen huonoa jäätä. Taisi olla viimeinen isku joukkueelle...

Nythän JR voisi vaihtaa vaikka Staalin ja Gleasonin Mats Sundiniin ja mennä kesällä sitten sinne Torontoon hoitamaan GM:n tehtäviä? Kieltämättä mielenkiintoista nähdä lähteekö JR kesällä pois Carolinasta. No huhut ovat aina huhuja. JR on kuitenkin nyt kaksi kautta luottanut tähän joukkueeseen ja odottanut menestystä. Aina on ollut puhetta isoista kaupoista, mutta ainoastaan pari Adamsia on lähtenyt ja Cullen tullut takaisin. Cullen oli kyllä todella hyvä ennen Orrin taklausta, ei siinä mitään. Mutta nyt ei sitten ole edes varmuutta, pystyykö Cullen pelaamaan koko kaudella.

Jos tiputaan pois playoff-taistelusta, niin tiputtaisiin sitten edes kunnolla, että saadaan hyvä varausvuoro...
 

Seneca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina, Vancouver, SaiPa
Chad LaRose mursi jalkansa heti ensimmäisessä vaihdossa, eli Rosie on kai poissa koko loppukauden. Tästä voidaan syyttää vaikka sitten Nashvillen huonoa jäätä. Taisi olla viimeinen isku joukkueelle...
Ai pirulainen, en tajunnutkaan että LaRose on koko loppukauden sivussa.

Täytetäänpä tätä paikallista yövuoroa omalta osalta.

Loppukausispekulaatiot alkavat olla jatkuvan matalalennon myötä olennaisia tässä vaiheessa. Rutherfordin siirtyminen Torontoon kuulostaisi ihan tervetulleelta vaihdolta nyt, varsinkin kun sopimuksen neljän jäljellä olevan vuoden ulosostaminen ei aivan ilmaista tule olemaan. Tosin Toronton suunnalta on kuulunut signaaleja rebuildin aloittamisesta, mikä nyt ei todellakaan kuulu Rutherfordin vahvuuksiin.

Hurricanes on nyt toista kautta putkeen niin perustavanlaatuisesti viallinen joukkue, että täysremontti voi olla lähellä. Rutherford taisi pari päivää sitten todeta haastattelussa että pelaajista pyydettävä hinta on juuri nyt aivan järkyttävä, ja sarjataulukon pysyessä tiukkana myyjäjoukkueiden määrä tuskin tulee kasvamaan. Nyt olisi hyvä sauma karsia läskit joukkueen rungon ympäriltä. Tässä skenaariossa on vain muutama todella vakava ja todella ilmeinen ongelma:

1) Carolinan joukkue oli selvästi rakennettu olemaan mahdollisimman hyvä seuraavan 2-3 vuoden ajan ja lokakuun ajan tältä jo ehtikin vaikuttaa. Runko on kuitenkin vanha ja monilla rosteripelaajilla on tuolle ajalle ulottuvat sopimukset, varsinkin hyökkääjien osalta. Remontti tarkoittaa erittäin suurella todennäköisyydellä myös hukkaan heitettyä seuraavaa kautta, ennen kuin korvaaville paikoille on mahdollista ajaa sisään omia junnuja. Ja Jim Rutherford on täysin väärä manageri tätä tekemään.

2) Syvyys monille pelipaikoille on tällä hetkellä lähes olematon, ja näin mitään 'omat pojat' -projektia loppukaudelle ei vain yksinkertaisesti ole mahdollista käynnistää. Tai sitten Albanyn porukka saattaa ihan oikeasti olla riittävän laadukas tarjoamaan 2-5 NHL-tason pelaajaa. Aucoin, Nolan ja Borer ovat osoittaneet kohtuullista kykyä tuurata satunnaisia poissaoloja. Carson olisi mielenkiintoista nähdä koittamassa Big Show'n tahtia.

3) Monilla pelaajilla on niitä pirun no-trade -pykäliä. Walker ja Wallin ovat mahdottomia treidattavia ja Stillman ilmeisen haluton lähtemään seudulta. Kaberlen arvo on negatiivinen, niin hyvältä kuin sekin soppari mestaruuskauden jälkeen vaikutti.

Näen tässä suurin piirtein kaksi vaihtoehtoa, joko jatketaan 'treading water' sillä mitä on ja toivotaan, että ensi kaudella avauskyvytön ja fyysisesti heikko puolustus saadaan uudistettua tukemaan muuten kelvollista joukkuetta ja että Williams, LaRose sekä Cullen palaavat täydessä kunnossa. Budjetista kuitenkin katoavat Grahamen, Hedicanin, Wesleyn, Commodoren ja Letowskin diilit. Itäisen konferenssin paras pelinavaaja Wade Redden olisi se märkä uni, mutta kahden kauden verran hiipunut taannoin supertähtiluokkaa kolkutellut puolustaja on se kaikkein riskialttein FA-sijoitus (ks. Jovanovski, Ed). Hintapyyntö tulee olemaan korkea ja joku siihen luultavasti näykkäisee vaikka mitään takeita tason palaamisesta ei ole. Tällä hetkellä maksaisin huomattavasti mieluummin 7,5 miltsiä Reddenille ja muutamalle AHL-avulle kuin samaa nippua nelikolle Hedican-Kaberle-Wallin-Wesley. Glen on toki ollut kyllä edelleen hyvä, ei siinä mitään.

Toinen vaihtoehto on räjäyttää pankki ja ottaa myyjän markkinoista kaikki irti. Tarvitseeko joku secondary scoringia kakkoskentän vasemmasta laidasta? Cory Stillman vastaa huutoon. Kakkospakkipariin raitilta ampuva luottopakki? Commodore on teidän. Luotettavaa alivoimaosaamista? Letowski. Blockbuster-diilin paikka? Varjojen mailla vaeltava Cole on saatavilla.

Nykyään Kaberlen kaltaisen salary dumpin pukkaaminen esimerkiksi Stillmanin mukaan on osoittautunut lähes mahdottomaksi, joten valitettavasti näiden virheiden kanssa on elettävä, ellei ole valmis ottamaan toisen joukkueen vastaavaa ongelmatapausta vaihdossa.

Tuossa ei jäisi kuin rungon kova ydin koskemattomaksi. Staal-Brind'amour-Williams hyökkäykseen, Gleason siniviivalle ja Ward maaliin. Kaikki muu on vapaata riistaa.

Kuten aiemmilla riveillä on tullut asiaa sivuttua, pidän Jim Rutherfordia täysin vääränä henkilönä minkään sortin uudelleenrakennusta varten. Mikäli miehen kanssa jatketaan, jälkimmäinen vaihtoehto edellä mainituista ei tule kuuloonkaan. Rutherfordilla on omat ehdottomat vahvuutensa, joissa mies on liigan eliittiä, mutta nuorten pelaajien (ennen kaikkea puolustajien) sisäänajamisessa Carolina on taas koko liigan huonoin. Uskon, että Staalin ja Wardin menestys on ennen kaikkea työsulun ja sen myötä pakollisen ja korkeatasoisen AHL-kauden ansiota. Andrew Ladd taas on esimerkki siitä, mitä kaikkea organisaatio voi pelaajan kehityksen suhteen tehdä väärin. NHL-tasolle toistaiseksi liian haurasta voimahyökkääjää roikotetaan edelleen väkisin mukana kymmenen minuutin peliajalloilla.

Koska Rutherford ei tule joukkuetta jättämään, täysremontin spekulointi ei ole ajankohtaista.

Moni palanen toimivaa joukkuetta varten on ainakin paperilla kohdillaan. Ward on mielestäni riittävän hyvä franchisekassariksi. Hyökkäyksessä on leveyttä kolmeen hyökkäävään kenttään (riippuu tosin täysin Cullenin läsnäolosta). Gleason on riittävän hyvä syömään paljon minuutteja ja Wallin-Seidenberg kelpaisi minulle täysin kolmospariksi. Tuolta pohjalta ensi kauden depth charttia piirrellessä olisi kai tapana täyttää kolme neljästä korkeimmasta pakkipaikasta kysymysmerkeillä. Ja nimenomaan niitä kädellisiä yksilöitä kaivattaisiin. Mikäli kysymysmerkkejä ryhtyy urakalla täyttämään niin yhtäkkiä hyökkäyksen kolmen kentän leveys ei olekaan enää itsestäänselvyys jne.

Mutta otetaan muutama rakentava ehdotus:
- Phoenix on yllättäen mukana pleijarikisassa. Toissakauden playoff-pistepörssin top3 Cory Stillman tuomaan kokemusta (kaksi cuppia kolmelta viime kaudelta!) vaihdossa Derek Morrisiin.
- Commodore kalliovuorille vaihdossa Lilesiin.
- Hedican & Wesley eläkkeelle kesällä tai vaikka halpoja varausvuoroja vastaan jo deadlinella, Tanabe Albanyyn säästämään rahaa, lisärahoilla jatkot Gleasonille, Seidenbergille (& Lilesille?), Samsonoville, LaRoselle.
- Aaron Ward takaisin!

Tällöin:
Samsonov-Brind'amour-Cole
Ladd-Staal-Williams
Whitney-Cullen-Walker
LaRose-Hamilton lokakuun loppuun asti-Nolan

Gleason-Morris
Liles-Ward
Seidenberg-Wallin
Kaberle

Ward
Leighton

SC 2009!
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Niinpä. Mitkä ovat JR:n vaihtoehdot? JJ-kaupan päällimmäinen tarkoitus oli menestyä tulevilla kausilla. Viime kausi meni jo täysin ala-arvoisesti ja nyt on käymässä juurikin samoin. 'Canes on kauden yksi pahimmista alisuorittajista. Stillmanin sopimus loppuu tähän kauteen ja Colen seuraavaan. Karmanokselta ei tule löytymään niin paljon rahaa, että 'Canes pystyisi pitämään molemmat ja hankkimaan vielä top2-puolustajan. On myös huomioitava Staalin mahdollisesti rahakas ja pitkä sopimus.

Sitten on näitä veteraaneja. Brindyllä sopimus vuoteen 2011 ja Walker, Whitney ja Cullen jatkavat vielä ainakin kaksi kautta. JR on kyllä loistava hankkimaan kohtalaisen halvalla hyviä, kokeneita pelaajia, mutta entäs omien varausten kehittyminen. Jos unohdetaan Staal ja Ward, niin keitä muita on noussut viime vuosina edes lähelle vakituista NHL-paikkaa. (Tanabe? Ladd?) 1.kierroksen varaukset ovat epäonnistuneet lähes joka vuosi ja myöhemmiltä kierroksilta on löytynyt vain Cole, Wallin ja Vasicek. Eli oikeastaan vain Cole.

Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin 'Canes tulee tuhoamaan kaikki ne pelaajat, jotka tekevät/ovat tehneet hienoa jälkeä juniorisarjoissa. Hitto kuinka paljon meillä on ollut maalivahtilupauksia, nyt ei Wardon takana oikeastaan ketään potentiaalista NHL-maalivahtia. Peters ja Manzato ECHL:ssä ja Nastiuk kakkosena Albanyssa. Paljon enemmän oli odotettavissa. Hyökkääjistä Bobby Hughes oli loistava viime kaudella Kingstonissa, nyt loukkaantumiset ovat sotkeneet ensimmäistä AHL-kautta, mutta ehkä se onkin vain hyvä. Rowe (+Francis) saa rauhassa kehittää miehestä kunnon pisterohmun NHL:ään.

Sitten tuleviin "sankareihin". Brandon Sutter pelaa heikossa Red Deerissä yksinäisenä tähtenä, kehityksen kannalta Brandon matkaa ensi kaudeksi ammatilaiskaukaloihin. Kunhan eivät pilaisi tätäkin miestä. Viime kesältä on kuitenkin kaksi muuta varattua pelaajaa, jotka ovat tehneet jopa suuremman vaikutuksen. Drayson Bowman on keikkunut WHL:n pistepörssin kärkitiloilla koko kauden (viime aikoina ollut loukkaantuneena, joten sopii 'Canesiin hyvin). Mutta kaikista kovimman yllätyksen on järjestänyt Plymouthissa OHL:ssä pelaava Chris Terry. 51 ottelussa Terry on kerännyt 81 pistettä (35+46) ja johtaa joukkueensa pistepörssiä yli 20 pisteellä. Koko OHL:n pistepörssissä edellä ovat vain Brett MacLean, Justin Azevedo ja John Tavares. Ihan hyvin 5.kierroksen varaukselta. Puolustajista ainoastaan Jamie McBain on mahdollinen NHL-puolustaja tulevaisuudessa. Pieni varaus voidaan tietysti lisätä myös Kyle Lawsonin suuntaan.

Nämä miehet ovat kuitenkin vielä kaukana NHL:stä. Ja suurin osa ei sinne tule koskaan pääsemään, jos historia toistaa itseään. Ei 'Canes voi ikuisesti elää pelkillä veteraaneilla, mutta tuskin JR kykenee mihinkään muuhun ratkaisuun. Hienoa että voitettiin mestaruus, se unelma toteutui. Muutaman kauden taaperruksen jälkeen pitäisi katseet kuitenkin jo suunnata tulevaisuuteen. Ensi kaudella Brindy ja kumppanit ovat taas vuoden vanhempia. Jossain vaiheessa se raja tulee kapteenillakin vastaan, vaikka tietenkin paljon myöhemmin kuin muilla 'Canesin ikämiehillä. Joten odottelemalla ja vanhoja muistelemalla 'Canesin tulevaisuuskin näyttää aika huonolta. Meillä on kuitenkin pelaaja, jonka ympärille voi joukkueen rakentaa. Eric Staal. Mutta niin kauan kuin johto on nykyinen, niin en usko, että Carolinassa tulee tapahtumaan suurempia.
 

Seneca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina, Vancouver, SaiPa
Eipä tässä treidissä hirveästi valittamista ole. Stillmanin ja Commodoren markkina-arvo ei ole enää alkukauden tasalla ensinmainitun haamustartin ja jälkimmäisen hyvän viime kauden myötä. Toisaalta UFA-markkinoilla Corvon palkalla ei saa kaiken maailman Preissingeja kummempaa. Jos lykkää miljoonan lisää per vuosi, Cory Sarichin agentti päästää ehkä jopa puhelun läpi. Ottawa täyttää aukkoja Kannua varten ja Carolina hankkii jatkuvuutta runkoonsa.

Stillman on viimeisessä vajaassa 20 pelissä tehnyt jotain 5-6 pistettä ja Commodore on taantunut taas viime kaudelta tuttuun turhien jäähyjen kavalkaadiin. Varsinkin Commodorea tulee kuitenkin kovasti ikävä monilla, sen verran yleinen näky jampan pelipaita tuntuu tuolla Raleighissa olevan. Stillman oli enemmän sellainen huomaamaton pisterohmu ja älykäs pelinpyörittäjä, joka on enemmän arvossaan pukukopin sisällä. Yksi varakapteeni vähemmän, joko sen A-kirjaimen voisi ommella Colen rintaan?

Corvo ei käsittääkseni ihan semmoinen pelinavaajapakki ole vaan enemmänkin taitava ja hedicanmaisen nopea kiekon kanssa luistelija. Ottawa käyttää miestä ylivoimalla Reddenin ja ykköskentän kanssa, joten sekin paikka lienee tuttu. Lisäksi yllättäen Joe Corvo ei käsittääkseni missään vaiheessa uransa aikana ole ollut tehotilastossa miinussaldon pelaaja. Ei huono saldo hyökkäävälle pakille, joka aloitti uransa pleijarien ulkopuolella laahustavassa LA Kingsissä. Tanabesta tämä hankinta tekee täysin tarpeettoman ja Kaberlenkin kanssa on vähän niin ja näin.

Eaves on vähän samassa tilanteessa kuin Justin Williams Carolinaan saapuessaan. Alku-ura on nostanut odotuksia mutta läpimurto puuttuu. Pakista löytyy hyvää (20 maalin rookiekausi) ja huonoa (loukkaantumiskierre). Eaves on kuitenkin osoittanut pystyvänsä pelaamaan NHL-tasolla ja voi hyvin nakuttaa sellaisen Martin Gelinasin tai Scott Walkerin uran kaikella todennäköisyydellä. Pienikokoinen voimahyökkääjä on vähän hankala ennustettava, mutta kaikki edellytykset menestymiselle on olemassa ja uskon että Hurricanesin kolmen hyökkäävän kentän kierto antaa hyvän pohjan löytää se oma rooli. Antoine Vermette olisi kiinnostanut vielä enemmän, mutta ilmeisesti tätä väliä ei olisi millään neloskierroksen varauksella paikattu.

Ottawan miehet ja yleiset lätkätietäjät tätä varmaan myöskin lukevat ja voinevat kertoa josko nuo mielikuvat Corvosta ja Eavesista ovat kutakuinkin kohdillaan.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Tänään vastassa Boston ja Joe Corvo tekee ensiesiintymisensä 'Canes-paidassa. Ryan Bayda teki viime viikonloppuna paluun Albanyn otteiluihin (muistaakseni aivotärähdyksen jälkeen) ja nyt kaveri tulee sitten takaisin Carolinaan paikkaamaan uutta hankintaa, Patrick Eavesia. Omituista hankkia loukkaantuneena oleva pelaaja, jos joukkue meinaa vielä taistella playoff-paikasta. No jospa Eaves olisi ensi viikolla jo pelikunnossa. Nyt on sitten kaksi kaveria (Ladd&Eaves), joilta potentiaalia kyllä löytyy, mutta molemmat ovat herkkiä loukkaantumaan. Ensi kaudeksi "nuorisokenttä" Ladd-Staal-Eaves?

Cullen ja Seidenberg ovat todennäköisesti seuraavat loukkaantuneet, jotka saadaan pelikentille sitten joskus. Williams, LaRose ja Tanabe tuskin enää tällä kaudella pelaavat. Ensi yön kokoonpanostakaan ei vielä ole varmaa tietoa, mutta erikoiselta se takuulla näyttää.

Niin, kukahan haluaa olla seuraava Carolinan pelaajaedustaja NHLPA:ssa? Kaberle? Wallin? Edelliset viisi ja 6/7 (Commodore, C.Adams, K.Adams, Irbe, Halko, Manderville) on kaupattu pois. Ainoastaan Dave Karpa lähti UFA:na. Commodore meinasi kyllä pari viikkoa sitten, että hän murtaa kirouksen, mutta ei vaan Commie onnistunut...
 
Viimeksi muokattu:

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
'Canes voitti Bruinsin 3-2 Andrew Laddin potkumaalilla/ohjauksella. No Mats Sundin teki lähes vastaavan pari viikkoa sitten, kun tasoitti viimeisellä minnutilla pelin 2-2. Silloin oli kyseessä Toronto, nyt Carolina. Joten voidaan olla varmoja, että Laddin maalista riittää puhetta Kanadan puolella.

Joe Corvo pelasi ihan perusvarman pelin ja sai syöttöpisteen Samsonovin tekemään 3-0 -maaliin. Ladd (2+0)-Brindy (0+2)- Samsonov (1+1) -kenttä oli uudessa muodossaan todella hyvä. Toivotaan, että Staal (ilman pisteitä allstars- pelin jälkeen, eli jo 7 ottelua) sekä Whitney (5 ottelua pisteittä ja 10 ottelua ilman maalia) pääsisivät vielä takaisin samaan vauhtiin kuin olivat tammikuun alkupuolella. Wardo oli taas hyvä, lukuunottamatta niitä kahta aika selvää lipsahdusta.

Uusittu kokoonpano peliaikoineen:

Ladd(16:18)-Brind'Amour(24:11)-Samsonov(18:06)
Whitney(18:56)-Staal(21:17)-Cole(17:00)
Bayda(13:21)-Aucoin(16:14)-Walker(19:16)
Brookbank(2:18)-Letowski(8:25)-Hamilton(2:32)

Hedican(24:40)-Gleason(24:01)
Wesley(15:03)-Corvo(19:03)
Kaberle(16:26)-Wallin(16:53)

On ollut hauska lukea Ottawa-fanien arvioita Corvosta. 'Canes tulee siis vielä katumaan miehen hankintaa. Niin paljon tulee kuulemma kiekonmenetyksiä ja tyhmiä virheitä. Juu, se on ollut kyllä tiedossa, valitettavasti. Mutta kenetköhän Ottawa on luullut hankkineensa, kun Commodoren ottivat? Ei Commodorekaan ole niitä parhaimpia kiekon kanssa, vielä aika kaukana siitä. Siihen kun lisätään ne lukuisat tyhmät ja täysin turhat jäähyt, niin onnea vaan sinnekin...
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Tämä se nyt enää sitten puuttuikin! Uusi flunssa-aalto! Ainakin Tim Gleason ja Joe Corvo ovat poissa Pittsburghia vastaan flunssan takia. Bret Hedican vuorostaan liittyi alavartalovammallaan loukkaantuneisiin. Ei paha, kolme eniten Bostonia vastaan pelannutta pakkia poissa. Wesley, Kaberle ja Wallin jäivät jäljelle...

Ja tilalle Albanysta tulevat Casey Borer, Tim Conboy ja Joey Mormina. Borer ja Conboy tulevat nyt toista kertaa urallaan NHL:ään ja Mormina ensimmäistä kertaa. Tästä ei enää paljon voi pakisto huonontua! Onneksi Pittsburghin hyökkäys on niin surkea, että näilläkin pärjätään... Ja tilaa piti saada, joten Cullen, Seidenberg ja Eaves siirtyivät IR:ään.
http://hurricanes.nhl.com/team/app/?service=page&page=NewsPage&articleid=353484

'Canesillä näyttää olevan tavoitteena saada viime kesän 1.kierroksen varaus Brandon Sutter ensi kaudeksi Carolinaan. Francis on seuraillut kuulemma tarkasti Sutteria WHL:ssä ja organisaatio tuntuu pitävän kovasti näkemästään. No alivoima tarvitsee kyllä uutta verta. Todella älykäs nuorukainen on kyseessä, jotenkin pitäisi vaan massaa saada lisää. Friesen ja Brindy hoitanevat sen puolen kuntoon kesän aikana?
http://blogs.newsobserver.com/canes...s_open_talks_with_sutter&more=1&c=1&tb=1&pb=1
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
http://www.tsn.ca/nhl/news_story/?ID=229693&hubname=nhl

Kuten näissä onnettomuuksissa yleensä tilanne näytti täysin harmittomalta. Joukkue kuitenkin voitti ottelun pingviinejä vastaan mutta on vaikea kuvitella ettei Rod the Bod:in poissaolo ala näkymään taistelussa pääsystä pudotuspeleihin.

Pakko peesata eilistä: Tämä se nyt sitten enää puuttuikin! Jokohan Brandon Nolan nyt tulee Albanysta?

Brind'Amour, Williams, Cullen, LaRose, Eaves, Hedican, Corvo, Gleason, Seidenberg, Tanabe... Poissaolevien lista vaikuttaa paljon paremmalta kuin mukana olevien. No Borer, Mormina, Conboy, Bayda ja Aucoin hoitivat hommansa kyllä hyvin pingviinejä vastaan.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks

Hieman erilaisen käsityksen sai Jatkoajan raportista: "Hurricanesin hyökkäyksen syömähampaisiin kuuluva kanadalainen on sivussa vähintään neljä viikkoa - juuri kun pudotuspelitaistelu on kuumimmillaan." TSN puhuu 4-6 kuukaudesta, joten hieman erilainen toipumisennuste kuin Jatkoajalla.

Muutenkin Jatkoajan raporttia lukiessa, joutui pariin kertaan miettimään kummassa joukkueessa Ryan Whitney pelasi: "Tehot 1+2 kerännyt Ryan Whitney iski ylivoimaosuman ajassa 43.35 ja farmista nostettu 27-vuotias laitahyökkääjä Ryan Bayda lisäsi johdon kahteen maaliin päätöserän puolivälin jälkeen." Tilastojen tutkimisen jälkeen selvisi, että Ryan Whitney (PIT) ei tehnyt pistettäkään, mutta Ray Whitney (CAR) teki tehot 1+2.
 

Afinogenov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Sabres
Paha takaisku

Brind'Amourin loukkaantuminen on todella paha takaisku Hurrikaaneille, varsinkin näin pudotuspelejen kynnyksellä herraa oltaisiin todellakin tarvittu. Pelkäänpä että hänen loukkaantumisen vuoksi ei tulla Carolinassa tänä vuonna tosipelejä näkemään. Capitalsit ikävä kyllä kuittaavat divisioonan voiton ja pääsevät näin ollen pudotuspeleihin.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
http://www.tsn.ca/nhl/news_story/?ID=229693&hubname=nhl

Kuten näissä onnettomuuksissa yleensä tilanne näytti täysin harmittomalta. Joukkue kuitenkin voitti ottelun pingviinejä vastaan mutta on vaikea kuvitella ettei Rod the Bod:in poissaolo ala näkymään taistelussa pääsystä pudotuspeleihin.


Pakko ottaa osaa tämän uutisen takia. Varsinkin alkukaudesta Rob the Bod:t oli todella hurjana aivan pistepörssin kärjessä. Mistään ihan pikkuvammasta tuskin lienee kyse koska eihän tämä kaveri ihan pienestä sivuun peleistä jää. Tämä oli sitten viimeinen niitti Carolinan playoff haaveiden kannalta. Mahtaakohan Carolinasta tulla siirtorajan kynnyksellä ostajan sijasta kenties myyjä?
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Pakko ottaa osaa tämän uutisen takia. Varsinkin alkukaudesta Rob the Bod:t oli todella hurjana aivan pistepörssin kärjessä. Mistään ihan pikkuvammasta tuskin lienee kyse koska eihän tämä kaveri ihan pienestä sivuun peleistä jää. Tämä oli sitten viimeinen niitti Carolinan playoff haaveiden kannalta. Mahtaakohan Carolinasta tulla siirtorajan kynnyksellä ostajan sijasta kenties myyjä?

Eipä NHL:ssä ole kovin montaa joukkueelleen yhtä tärkeää pelaajaa kuin Brindy. No onneksi Staal on viime kuukausina alkanut saamaan enemmän ja enemmän vastuuta, ja onkin pelannut välillä jopa enemmän kuin kapteeni. Lisäksi Stillmanin lähdettyä, 'Canes teki Staalista varakapteenin sekä koti- että vieraspeleihin. Ja löytyyhän Carolinasta hyvä paikkaaja Brindylle...Trevor Letowski! Trevorin kokonaiset kuusi pistettä kertovat kaiken.
Todennäköiset kentälliset Floridaa vastaan (riippuen muutamien pelaajien paraantumisista):
Whitney-Staal-Cole
Ladd-Letowski-Samsonov
Bayda-Aucoin-Walker
Brookbank-?-Hamilton
Ainakin tulee vastuuta uusille miehille...

JR kuitenkin uskoo vielä joukkueeseen, ja Cullenin ja Eavesin mukaantulo parantaa tilannetta huomattavasti. Stillmanin ja Commien lähdettyä loppuivat Carolinasta todennäköiset siirtoajan lähtijät, siis jos tilanne menee niin huonoksi. Kaberlea tuskin kukaan huolii. Hedicanilla sama juttu. Wesleyä tuskin tullaan enää myymään muualle. Whitney ei varmasti lähde (Stillman lähti jo ja sopimusta vielä kaksi vuotta). Colen nimi nousee tietysti aina esiin, mutta toivottavasti ei. Letowski ja Hamilton tuskin kiinnostavat hirveästi.

Pittsburghin Michel Therrienin tappion syihin liittyvä kommetti siitä, että heiltä puuttuu niin paljon pelaajia kyllä hymyilytti. Onneksi Carolinasta ei puutu ketään...
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
'Canes on sitten parhaillaan jälleen kerran saamassa turpaansa Devilseiltä. Toisaalta muu olisikin aikamoinen ihme. Gleason, Corvo ja Walker pelaavat flunssassa, Cullen yrittää parhaansa näköongelmiensa kanssa, Cole ja Whitney uudet loukkaantuneet. Joten 'Canes kutsui Albanysta sentteri Joe Jensenin. En ymmärrä kyllä miksi. Jensen tuli pari viikkoa sitten Pittsburghista ja on pelannut Albanyssa 6 ottelua ilman pisteitä ja on -5. Halusivat varmaan antaa Rotillekin mahdollisuuden, kun jättivät Nolanin sinne.

Jälleen uudet kentälliset:
Cullen-Staal-Hamilton
Ladd-Letowski-Samsonov
Bayda-Aucoin-Walker
Brookbank-Jensen

Nuo kentälliset alkavat jo vähitellen hymyilyttää. Viime kaudella oli sentään kahden erän ajan ykkösmiehistö kasassa, tällä kaudella ei sitten sekunttiakaan...
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Yllätys oli, kun tappio tuli ainoastaan lukemin 5-1. Vaikutti siltä, että tämä peli oli luovutettu jo ennen ottelun alkua. Tiedä sitten onko flunssa iskenyt jo muihinkin pelaajiin, mutta esim Staalia ei paljon kentällä näkynyt. Huomenna olisi jo peli Bostonia vastaan. Pahalta näyttää, todella pahalta. On 'Canes silti edes jossakin ykkösenä, loukkaantumislista taitaa olla NHL:n "paras"...
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
http://www.newsobserver.com/796/story/956770.html
GM Rutherford yrittää siis löytää joukkueeseen uutta keskushyökkääjää loppukaudeksi. Ostopuolella ollaan edelleen. Mistä ja kuka, se onkin sitten jo vaikeampaa. Brindyä ei voi korvata, mutta joku kyllä pitäisi saada voittamaan aloituksia. Cullen on niissä ihan ok ja Staal ajoittain hyvä, mutta se ei riitä. Toisaalta jos kaikki pysyisivät terveenä, niin Staal-Cullen-Aucoin-Letowski nelikko olisi muutoin ihan riittävä. Kannattaako tässä tilanteessa tuhlata varauksia tai nuorempia pelaajia vuokralaiseen...

Mukava myös huomata, että JR ei pidä Aucoinin lähettämistä takaisin Albanyyn enää oikeutettuja. Vihdoinkin Keith sai sen näyttöpaikan. Valitettavasti Aucoin tuskin on 'Canesin omaisuutta ensi kaudella. Top9-paikat on jo täytetty: Staal, Whitney, Brindy, Williams, Cullen, Cole, Ladd, Walker ja Eaves. Ja mitä sitten tapahtuu Samsonoville? Stillmanille ei ilman kauppoja paikkaa löydy.

Näiden kaikkien loukkaantumisten ja edelleen joukkueen mukana kulkevan flunssan avulla Andrew Laddin peliaika ja vastuu on kasvanut huomattavasti. Nyt peliaikaa alkaa tulemaan jo yli 15 min/ottelu. Lisäksi seitsemässä viime ottelussa 3 maalia ja 5 syöttöä. Ladd taklaa innokkaasti ja seisoo maskimiehenä, eli juuri sitä mitä 'Canesiltä on puuttunut. Ehkä Laddista vielä joskus kasvaa se pelaaja, jollaista miehestä varaustilanteessa toivottiin. Kunhan vielä pääsisi pois loukkaantumiskierteestään.

Toinen loukkaantumisherkkä nuorukainen, Patrick Eaves, tekee todennäköisesti ensiesiintymisensä uudessa joukkueessa lauantaina Washingtonia vastaan. Joe Corvosta ei ainakaan vielä löydy mitään suurempaa valittamista, takana 4 flunssaista peliä pisteillä 0+2.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kannattaako tässä tilanteessa tuhlata varauksia tai nuorempia pelaajia vuokralaiseen...

Itse uskon, että halvalla tai ilmaiseksi voi hyvinkin saada pelaajia, mikäli suostuu ottamaan hieman enemmän salaryä samalla. Esim Todd Marchant (ANA) voi varmasti lähteä halvalla, mutta rasitteena noin 2,5 M$ tältä sekä seuraavalta kaudelta. Myös Bobby Holik (ATL) voisi tulla kyseeseen ja hänellä ei ole kuin tämän kauden soppari (4,25 M$). Tai sitten Michal Handzus (LAK) todella pitkäksi aikaa (2011) kalliilla sopparilla (4 M$). Todennäköisin voisi olla Chris Gratton (TBY) halvalla (1,5 M$) ja lyhyellä sopimuksella.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Itse uskon, että halvalla tai ilmaiseksi voi hyvinkin saada pelaajia, mikäli suostuu ottamaan hieman enemmän salaryä samalla. Esim Todd Marchant (ANA) voi varmasti lähteä halvalla, mutta rasitteena noin 2,5 M$ tältä sekä seuraavalta kaudelta. Myös Bobby Holik (ATL) voisi tulla kyseeseen ja hänellä ei ole kuin tämän kauden soppari (4,25 M$). Tai sitten Michal Handzus (LAK) todella pitkäksi aikaa (2011) kalliilla sopparilla (4 M$). Todennäköisin voisi olla Chris Gratton (TBY) halvalla (1,5 M$) ja lyhyellä sopimuksella.

'Canesin oma palkkakatto on kuitenkin jo ylitetty, tiedä sitten kuinka paljon Karmanos on vielä valmis raottamaan lompakkoaan. Toisaalta ensi kauden sentteripaikatkin ovat jo täynnä, joten pitkät sopimukset voitaneen unohtaa. Tampan pysyminen mukana taistelussa southeastin ainoasta playoff-paikasta saattaa osaltaan vaikuttaa Grattonin määränpäähän. Haluaako Tampa antaa miestä kilpakumppanilleen? Ja ovatko yllämainitut pelaajat kuitenkaan niin paljon parempia kuin jo joukkueessa sisällä oleva Keith Aucoin, että riski kannattaisi ottaa. Pienellä riskillä ehkä, mutta onko tulos sitten sama kuin viime vuonna Anson Carterin osalta, eli +/-nolla.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Puolustajista Casey Borer lähetettiin takaisin AHL:ään, joten Tim Conboy on nyt viimeinen AHL-puolustaja Carolinassa. Toisaalta myös Conboy on pelannut täällä osittain hyökkääjänä, aivan kuten toinen AHL-pakki Wade Brookbankin. Borerin kehitykselle peliaika Albanyssa tulee varmasti tarpeeseen, ja Conboy vuorostaan tuo Carolinaan enemmän tarvittavaa kovuutta. Ensi yönä edessä sitten varmaankin se "neljän pisteen" kotiottelu Atlantaa vastaan. Thrashers on muuten voittanut RBC-Centerissä viimeiset viisi peliä.
 

Seneca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina, Vancouver, SaiPa
Juu, antikotitaika murrettiin vakuuttavan esityksen jälkeen 5-3. Yli 20 laukausta avauserässä ja erinomaista peliä ennen kaikkea Andrew Laddilta, joka on alkanut lisätä repertuaariinsa sellaista Colemaista kiekon ylöstuontia maskipelin lisäksi. Ladd näyttää paljon nopeammalta kuin viime kaudella. Vaikka ensimmäinen erä päättyi hankalaan 0-0 -tilanteeseen, Hurricanes piti jalan kaasulla ja otti selvän voiton Atlantasta.

Viime otteluissa hyvin painetta pitänyt kolmoskenttä Bayda-Aucoin-Walker oli se ratkaiseva tekijä. Corvo 'created offense' omalla pelillään ja kiekonjako Conboylle pysähtyi tolppakutiin. Gleason alkaa kasvaa sisään ykköspakin rooliinsa, yksi tasapainoinen ja laadukas peli lisää, tällä kertaa Hedicanin parina. Ward ei oikein vakuuttanut maalin suulla, ja olemuksesta puuttuu se tietynlainen päällekäyvyys, joka on selvästi nähtävissä aina kun Ward luottaa omaan kykyynsä pysäyttää mitä vain.

Brind'amourin tipahdettua tämän piti olla Staalin joukkue, mutta Eric ei ole sellaista jatkuvaa dominanssia pystynyt vielä esittämään. Boston-ottelussa pelasi kuin riivattu, tänään oli vähän näkymätön. Staal on kuitenkin kohentanut monia pelinsä osa-alueita ja pystyy hyvin neutraloimaan puolustuspään aloitus kolmannen erän loppupuolella. Voittoprosentti on muutenkin ollut säännöllisesti lähellä kuuttakymppiä viime ottelut.

Noihin pelaajahankintoihin liittyen, mietin tässä että millainen mahtaa olla Hurricanesin pelaajien vakuutuspolitiikka. Williams tulee olemaan sivussa yli puolet palkanmaksukaudesta, Brind'amour vajaan kolmanneksen, ja matalapalkkaiset Tanabe & LaRose oman osansa. Näin pikaisesti laskien joukkue maksaa n. 4 miljoonaa dollaria palkkoja pitkäaikaispotilaille, joiden tarjoamat palvelut jäävät saamatta.

Salary cappia 'canes ei toki ole uhittelemassa, mutta olisiko palkkabudjettiin jäänyt yllättävästi ja valitettavasti tilaa näiden loukkaantumisten myötä? Asiasta on aika vaikea saada virallista vastausta.

Kävi miten kävi, tämä joukkue ei ole samalla tavalla lähellä mestaruutta kuin kevään 2006 vastine, ja suuret investoinnit tässä vaiheessa kautta menisivät todennäköisesti hukkaan. Jos joku tuota sentteripulaa tulee paikkaamaan, täytyisi kyseessä olla puhdas rental-pelaaja, sillä ensi kaudella Carolinan kolmeen kärkikentälliseen ei yksinkertaisesti ole mahdollista murtautua. Kolmoskierroksen varausta (menikö se jo Cullen-treidissä?) korkeampaa tässä on turha liikutella, ja moni loogisin siirtoehdokas (Holik, Gratton) tuskin liikkuu divisioonan sisällä.

Columbuksessa voi olla Peca sekä Fedorov lähtövalmiina, Chicagossa ehkä Williams & Perreault. Niko Kapanen ei ole mikään parannus Aucoiniin tai Letowskiin nähden, ja mikäli kaksi jälkimmäistä jatkavat tällä tasolla, on lisäpalasia turha hankkia. Näillä mennään pleijareihin ja katsotaan sitten mitä tapahtuu. Pitäydyn kannassani että Ward on Brodeurin jälkeen Idässä se maalivahti, jonka kanssa mieluiten lähden jatkopeleihin.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Hieno ja tärkeä voitto Atlantasta. Lauantaina pitäisi tehdä sama temppu Capseja vastaan.

Albanysta kuuluu sitten paljon huonompia uutisia. Vaikuttaa siltä, että Bobby Hughesin poissaolo joukkueen kokoonpanosta jatkuu vielä pitkään. Pahimmassa tapauksessa Hughesin koko ura saattaa olla jo ohi.

"Meanwhile, the news on rookie center Bobby Hughes isn't good. Hughes, just 20, has been out since Jan. 9 with a neck/shoulder injury, not unlike what forced Rats assistant coach Geordie Kinnear to retire prematurely in 2000. Though Rowe stopped short of calling it career-ending, it's starting to look that way."
http://www.dailygazette.com/weblogs/janack/2008/feb/21/long-skate-short-skaters/

Toivotaan, ettei niin vakavasta vammasta olisi kuitenkaan kyse, mutta ei tosiaan näytä hyvältä. Taisi toisellakin lupaavalla 'Canes-varauksella, Nate Hagemolla, olla kyse samanlaisesta vammasta, kun hänen jääkiekkouransa loppui pari vuotta sitten. (Pitihän Hagemon yrittää paluuta tälle kaudelle, mutta se yritys taisi loppua ihan muihin syihin...)
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
http://blogs.newsobserver.com/canes...e_for_a_deal_by_deadline&more=1&c=1&tb=1&pb=1
Viimeiset kuulumiset JR:n suusta liittyen huomiseen päivään. Osittain yllättävää, että mies ei hae pelkästään vuokrapelaajaa täksi kevääksi, vaan kauppaa josta on apua myös tulevaisuudessa. 'Canesillä on kuitenkin aika täyttä ensi kaudella hyökkäyksessä, ehkä siis puolustukseen jotain... Mitään isoa tuskin enää tapahtuu, 'Canes kuitenkin teki sen jo hankkimalla Corvon ja Eavesin.

Eaves ei ole kuitenkaan vielä edes pelannut uudessa joukkueessa. Ehkä (jälleen) tällä viikolla? Olikohan JR:lla oikeaa tietoa Eavesin kunnosta, kun kaupan teki? Osittain tämä tietysti johtuu siitäkin, että joukkue pelaa niin hyvin, että annetaan pojan parannella rauhassa itsensä pelikuntoon.

Tim Gleason on sitten seuraava Carolinan pelaajaedustaja NHLPA:ssa. Toivottavasti "kirous" nyt viimein poistuisi, sillä Gleasonista ei kukaan halua luopua...
Lisätietoa: http://blogs.newsobserver.com/canes..._dodge_pa_rep_reputation&more=1&c=1&tb=1&pb=1
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös