Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Eiköhän tuo kausi 2006-2007 ole jo käsitelty hallitsevan mestareiden (vielä) osalta, ja on aika kääntää katseet uuteen ja toivottavasti paljon parempaan kauteen.

Mestaruuden jälkeisen lyhyen kesän aikaan oli JR:n väsättävä paljon uusia sopimuksia. Toisin on nyt. Whitney ehtikin jo laittaa nimet uuteen kolmen vuoden paperiin. Lisäksi Walker ja Tanabe taitavat olla ainoat uuden sopimuksen arvoisia vapaita agentteja. Tietysti Cam Ward sitten myöhemmin kesällä RFA:na saanee tuntuvan palkankorotuksen. Anton Babchukin tilanne on luultavasti niin huono, ettei ukrainalaista ehkä nähdä ensi kaudella NHL:ssä, tai ei ainakaan Carolinassa. Vasicek ja Carter voivat minun puolesta etsiä uutta työpaikkaa. Wesley saa varmasti uuden sopimuksen, jos vaan haluaa vielä jatkaa yhden kauden. Bret Hedicanilla on optio tulevasta kaudesta, mutta todennäköisesti joutuu lopettamaan uransa vammojen takia.

'Canesin sopimukset tällä hetkellä:

Maalivahdit:
John Grahame - 1 400 000
Justin Peters - 475 000
Daniel Manzato - 475 000
Kevin Nastiuk - ?

Grahame jatkanee siis Wardon kakkosena myös ensi kaudella. Ja Wardo tuskin haluaa pienempää hintaa sopimukselleen kuin mitä tuo Grahamen 1,4milj. on. Myös Craig Kowalskin sopimus päättyy, mutta ECHL-paikaa kummempaa ei taida olla tarjolla. Peters-Manzato todennäköinen kaksikko Albanyn maalivahdeiksi?

Puolustajat:
Frantisek Kaberle - 2 400 000
Niclas Wallin - 1 725 000
Mike Commodore - 1 300 000
Tim Gleason - 1 175 000
Dennis Seidenberg - 850 000
Andrew Hutchinson - 500 000
Brett Carson - 475 000
Casey Borer - 475 000
Noah Babin - ?
Mark Flood - ?
Bret Hedicanin optio 2,432milj.

Joten kyllähän tuo pakisto tarvitsee lisää apuja. Tanabe todennäköisesti jatkaa kuitenkin Carolinassa, joten se kuuluisa ykköspakki olisi vielä jostakin hankittava. Seuraavalle kesälle riittää sitten enemmän töitä, koska Kaberle ja Wallin ovat ainoat (NHL-miehistä) joiden sopimukset jatkuvat vielä senkin jälkeen.
Commodore - (huippupakki)
Kaberle - Tanabe
Wallin - Gleason
Seidenberg


Hyökkääjät:
Eric Staal - 4 500 000
Rod Brind'Amour - 4 000 000
Erik Cole - 4 000 000
Ray Whitney - 3 550 000
Justin Williams - 3 500 000
Cory Stillman - 1 750 000
Andrew Ladd - 984 000
Trevor Letowski - 800 000
Craig Adams - 600 000
Chad LaRose - 500 000
Bobby Hughes - 500 000
Keith Aucoin - 475 000
David Gove - 475 000
Patrick Dwyer - 475 000
Nicolas Blanchard - 475 000
Joe Barnes - 475 000
Mike Angelidis - 475 000
Jakub Petruzalek - 475 000

Scott Walkerin sopimusta odotellaan. Ryan Bayda ja Shane Willis olisi myös hyvä kiinnittää tuomaan syvyyttä ja kokemusta Albanyyn. Bayda on myös erittäin hyvä loukkaantumisten paikkaaja. Yksi kysymys hyökkäyksessä on, että onko loistavaa kautta Albanyssa pelaava Keith Aucoin NHL-paikan arvoinen. Aucoinille tämä alkaisi olemaan jo viimeinen mahdollisuus vakiinnuttaa paikkansa Carolinassa. Joitakin suurempiakin muutoksia haluaisin kuitenkin nähdä tähän kauteen verrattuna. JR totesi kauden jälkeen, että Matt Cullenia ei pystytty yrityksistä huolimatta paikkaamaan keskushyökkääjärintamalla, eli Vasicek tuskin jatkaa enää kolmosen keskellä... Ykköspakki ja yksi keskushyökkääjä hakusessa?
Whitney - Brind'Amour - Williams
Ladd - Staal - Cole
Stillman - (???) - (???/Walker)
Letowski-LaRose-Adams
 
Viimeksi muokattu:

yzerman#19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Carolina saisi hommata ensi kaudeksi tappelijan joukkueeseen tai sitten joukkueen pitäisi nostaa ensi kaudeksi jesse boulerice ylös farmista.
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
yzerman#19 sanoi:
Carolina saisi hommata ensi kaudeksi tappelijan joukkueeseen tai sitten joukkueen pitäisi nostaa ensi kaudeksi jesse boulerice ylös farmista.
Enpä niin kovin tarkasti Caneseja viime/kuluvalla kaudella seuraillut, oliko tästä ihan oikeasti tarvetta? Vai onko tämä vaan tällainen tappeluja pelkästään tappelujen vuoksi -juttu?
 
Keep calm and Hakstol for now

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Kertokaan Carolina fanit että miten Carter pärjäsi Carolina paidassa? Tehot olivat kuitenkin aikas vaatimattomat 1+0. Columbusta seuraavana kiinnostaisi tietää.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
yzerman#19 sanoi:
Carolina saisi hommata ensi kaudeksi tappelijan joukkueeseen tai sitten joukkueen pitäisi nostaa ensi kaudeksi jesse boulerice ylös farmista.
Jesse oli lähes koko kauden loukkaantuneena, saldona Albanyssa 16 ottelua tehoin 4+3. Ja niin paljon kuin pidänkin Jessestä, niin Gleason, Adams ja Commodore (+Walker) saavat hoitaa tarpeelliset hanskaukset. En ainakaan löydä mitään tarpeellisuutta hankkia tappelijaa ensi kaudeksi.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Dominator39 sanoi:
Kertokaan Carolina fanit että miten Carter pärjäsi Carolina paidassa? Tehot olivat kuitenkin aikas vaatimattomat 1+0. Columbusta seuraavana kiinnostaisi tietää.
Carter oli lopulta aika turha hankinta. Andrew Ladd pelasi niin hyvin, ettei kaveria kannattanut pudottaa pelaavasta kokoonpanosta (antaen näin tilaa Carterille). Carterin puolustukseksi mies sai kunnolla peliaikaa vain kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Sen jälkeen, Colen ollessa pelikunnossa, Carter pelasi joko vajaata kymmentä minuuttia tai istui katsomon puolella. Carterin esiintyminen ei tehnyt kaupasta 'Canesin kannalta parempaa kuin mitä 5.kierroksen varaus edellyttää, valitettavasti. Omasta mielestä Carter ei ole sellainen pelaaja, jota 'Canes tarvitsee. Enemmänkin juuri Scott Walkerin tapaista jokapaikan höylää...
 

Seneca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina, Vancouver, SaiPa
Ugh, viiden vuoden jatko miehelle, joka on ironisesti NHL-GM:istä niitä lyhytkatseisimpia joukkueenrakentamisen suhteen. Eipä silti, viime vuosina Rutherford on skarpannut eikä toki huonoimmillaankaan sentään mitään Islanders/Chicago-tyyppistä pelaajapolitiikkaa ole ajanut. Sopimuksessa ei ole mitään yllättävää pohjimmiltaan. Rutherford on kasannut kaksi kertaa viiden viime kauden aikana finaalijoukkueen ja tuota meriittiä vastaan on paha pyristellä. Sopimuksen kesto kertonee että mieheen ollaan pohjimmiltaan tyytyväisiä ja että joukkueen fokus on edelleenkin juuri tällä hetkellä menestymisessä. Lisää vastuuta vaan Ronnie Francisille pelaajakehityspuolesta niin ei pääse JR treidaamaan Hughesia, Carsonia ja Laddia ihan heti seuraavina kausina.

Maalivahtivalmentajan sopparista en nyt osaa sanoa oikein mitään, en tiedä miten nämä pelin eri osa-alueet ovat Hurricanes-organisaatiossa jaoteltuna mutta ylivoimakoutsin tuo jengi vaatisi.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Seneca sanoi:
Ugh, viiden vuoden jatko miehelle, joka on ironisesti NHL-GM:istä niitä lyhytkatseisimpia joukkueenrakentamisen suhteen. Eipä silti, viime vuosina Rutherford on skarpannut eikä toki huonoimmillaankaan sentään mitään Islanders/Chicago-tyyppistä pelaajapolitiikkaa ole ajanut. Sopimuksessa ei ole mitään yllättävää pohjimmiltaan. Rutherford on kasannut kaksi kertaa viiden viime kauden aikana finaalijoukkueen ja tuota meriittiä vastaan on paha pyristellä. Sopimuksen kesto kertonee että mieheen ollaan pohjimmiltaan tyytyväisiä ja että joukkueen fokus on edelleenkin juuri tällä hetkellä menestymisessä.
Taitavat herrat Rutherford ja Karmanos olla sen verran hyviä kavereita keskenään, että JR jatkaa vielä pitkään 'Canesin GM:n tehtävissä. Ei se mitään, jos joukkue vaan menestyy. Moni muu olisi varmasti niillä näytöillä potkittu jo ulos ennen kuin Whalersistä tuli Hurricanes (1997). Kaipa se oli sitä molempien mainostavaa kehitystyötä...

Nyt tietysti 2002 finaalipaikan ja viime kauden mestaruuden jälkeen on aika vaikea löytää parempaakaan miestä GM:n tehtäviin. On ollut ylämäkiä ja on ollut alamäkiä, sehän on selvää. Ja kuten jo sanoitkin, aika lyhytkatseinen JR kyllä on. Ei paras GM, mutta ei varmasti huonoinkaan. Nyt sitten seurataan, miten tulevat viisi vuotta sujuu...

Seneca sanoi:
Lisää vastuuta vaan Ronnie Francisille pelaajakehityspuolesta niin ei pääse JR treidaamaan Hughesia, Carsonia ja Laddia ihan heti seuraavina kausina.
Onneksi Ronnie Francis halusi jäädä juuri Carolinaan. Ei varmasti ole montaa pelaajaa, joka on vaikuttanut yhtä paljon mihinkään organisaatioon. Mitä olisi Whalers tai 'Canes ilman Francisia, ei mitään!

Pelaajana täydellinen, ja hyvin on alkanut hommat myös uudessa työssä. Francis siis on mukana jo varattujen pelaajien kehitystyössä, sekä uusien pelaajien hankinnoissa. Noah Babin taisi olla jo aika pitkälti Ronnien hankinta? Oli myös hauska lukea jostain, että mies oli käynyt opettamassa sentterilupauksille kuinka aloitukset hoidetaan kotiin. Ja eiköhän se laita nuoretkin kaverit kuuntelemaan, kun Ronnie Francis istuu pöydän toisella puolella. Francisistä seuraava GM Carolinaan?
 

Seneca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina, Vancouver, SaiPa
Jaha, Reiskakin on altistunut Hurricanes-syndroomalle ja menee leikkauttamaan olkapäänsä.

http://www.newsobserver.com/122/story/565978.html

Näin, lapsukaiset, rakennetaan mainetta lojaalina organisaationa. Hurricanes tarjosi olkapäävaivaiselle veteraanille kolmen vuoden sopimuksen vaikka oli hyvin tietoinen siitä että vammaan täytyy puuttua ennemmin tai myöhemmin. Stillmanin ja Kaberlen tapauksista tämä luonnollisesti eroaa siinä mielessä että leikkaus tehdään hieman aikaisemmin kuin training campin aattona. Kuukausissa mitattavalle kuntoutusjaksolle ei kai parempaa paikkaa ole saatavilla kuin tämä kesä.

Muutama kysymysmerkki tässä ympärillä kuitenkin leijuu. Vaiva ei voi aivan tolkuttoman paha olla kun pelaaja pystyy piste-ennätyksensä tekemään. Toisekseen jo alunperin riskiltä vaikuttanut kolmen vuoden jatkosopimus on nyt todella huono veto jos tässä kaikki menee metsään ja käy ne pelkäämäni Zhamnovit. Kaberlen peli alkoi vasta kauden viimeisen kuukauden aikana näyttää siltä että vammasta aletaan päästä eroon, Stillmanin ei vielä siinäkään vaiheessa.

Hyvä kuitenkin että Whitneyn jatko ja kuntoutus saatiin molemmat hoitoon jo heti huhtikuussa. Kuten totesin, näillä linjauksilla luodaan pikku hiljaa mainetta luotettavana organisaationa ja tulevaisuudessa 34-vuotiaiden UFA-pelaajien kiinnostusta lisää tieto siitä ettei Raleighissa ihan pienestä tehdä äkkiliikkeitä. Monella tuon ikäisellä alkaa olla jälkikasvu jo kouluiässä joten ihan joka vuosi harvan tekee mieli mennä uutta seuraa koittamaan. Monihan näistä nyt muutenkin näyttää tykästyvän Carolinan seutuun ja asettumaan sinne peliuran jälkeenkin. Pientä peeärrää monella rintamalla, taitaa olla lätkä tullut jäädäkseen tänne alueelle.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Albany taisteli hyvin AHL:n playoffeissa, mutta jo ennakkoon selvästi vahvempi Hershey vei sarjan lukemin 4-1. Kaikenkaikkiaan hyvä ja lupaava 1. yhteinen kausi, ja varsinkin kun otetaan huomioon ne monet loukkaantumiset kauden mittaan. Ensi kaudella Coloradosta ei tule enää miehistöapuja. Joten nyt sitten rakennetaan täysin oma joukkue, tai hankitaan uusi kaveri jakamaan pelipaikat. Olisin kuitenkin oman joukkueen kannalla, jo pelkästään maalivahtien runsaan määrän takia. Puolustuksen ja hyökkäyksen eteen pitää sitä vastoin tehdä kesällä paljon töitä. Hughes (pelasi 5.pelissä 1.AHL:n ottelunsa), Blanchard ja Babin antavat tietysti hyvän pohjan rakentamiselle... Casey Borer olisi seuraava nimi tuohon listaan. Ja tietysti sopimukset Ryan Baydan ja Shane Willisin kanssa.
Maalivahdit:
Justin Peters, Daniel Manzato, Kevin Nastiuk
Puolustus:
Brett Carson, Noah Babin
Hyökkäys:
Keith Aucoin, David Gove, Bobby Hughes, Nicolas Blanchard, Joe Barnes, Mike Angelidis, Patrick Dwyer

Joten katseet siirtyvät nyt sitten MM-kisojen puolelle. Ward, Staal, Williams ja Commodore Kanadalla ja Grahame, Cole, LaRose, Hutchinson USA:lla. Eli ihan hyvin on 'Canesit esillä tulevissa kisoissa, vaikkakin Seidenberg ei sitten päässytkään vahvistamaan Saksaa ja Whitney puolestaan päätti laittaa olkapäänsä kuntoon.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
http://www.newsobserver.com/796/story/569888.html
N&O:sta löytyy juttua Brind'Amourin jalkavaivasta ja Selke-ehdokkuudesta. Tulehdus oikeassa jalassa on siis syynä All-Star- ja MM-kisa-kieltäytymisiin.

Lavin kommentti asiasta ylistää kapteenimme "uhrautumista"...
"I can't tell you how hurt he was this year, taking practices off because he couldn't walk. His heel was unbelievably inflamed but he wouldn't take a night off."
Mutta Brindy tyypilliseen tapaansa kertoo totuuden...
"That wasn't that difficult."

Bret Hedicanin uran jatkumisen arvoitus ratkennee luultavammin tässä kuussa tehtävissä testeissä. JR totesi, että 'Canes on valmis käyttämään option, jos Hedican pystyy pelaamaan useimmissa otteluissa... Eli todennäköisesti uutta pakkia joukkueeseen.
 

Seneca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina, Vancouver, SaiPa
Juuh, hyvä että saivat sopimuksen hoidettua, varsinkin kun tuota Borerin jatkoa syystä tai toisesta jahkailtiin odotettua enemmän. Ensi kaudella kun Albanyn vahvistukset pitäisi saada täytettyä oman organisaation pelaajilla, ei tänä kesänä ole varaa hirveän montaa jamppaa päästää vapaille markkinoille.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Ei taida onnistua vieläkään ykköspakin hankinta, kun Hedican ja Wesley jatkanevat uraansa myös tulevalla kaudella. Hedicanilla on se 2,4milj optio ja Wesleylle löytyy varmasti paikka pelaavaan kokoonpanoon. JR on myös yrittänyt kaupitella Babchukia ensi kesän 2.kierroksen varausta vastaan, mutta menestys on ollut heikkoa. Wesleyn jatkaessa pakkeja on jälleen jo 8, ja mikä on sitten Tanaben tilanne. Dave-poika on ilmaissut kyllä halunsa jäädä Carolinaan, mutta mistähän kummasta JR ja Lavi meinaavat jälleen taikoa peliaikaa kaikille halukkaille.

Scott Walkerille on tarjottu kolmen vuoden jatkoa. Saa nähdä tarttuuko Walker tarjoukseen. Kolme vuotta on kyllä pitkä aika, jos asiaa ajattelee 'Canesin kannalta. Semmoinen 9milj. taitaa vielä olla jäljellä seuran omaan palkkakattoon...Ward, Wesley, Walker ja 3.kentän keskustaan tarvittava ulkoinen apu...

Ja viime kaudella NYR:stä siirtynyt sentteri Jakub Petruzalek jatkaa myöskin seuraavat kaksi kautta 'Canes-organisaatiossa. Eli jos ihmeitä ei satu niin Albanyssa.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Viime viikolla alkoi sitten tapahtua. Ensin torstaina Wardo kolmen vuoden sopimukseen ja sitten perjantaina Wesleylle vuoden jatko. Wesley jatkaa varmasti uraansa Carolinassa niin kauan kuin vain haluaa. Nyt viime kauteen 0,2milj. lisää, luultavasti kiitokseksi seurauskollisuudesta, vaikka Wesley olisi varmasti jatkanut viime kauden 1,2milj.kin. Ja hyvä että joukkueesta löytyy vieläkin yksi Whale.

Wardon sopimus taitaa olla identtinen Ryan Millerin sopimuksen kanssa. Kolme vuotta ja 2, 2.5 ja 3.5 miljoonaa ovat vuositulot. Wardon tilastot ovat kyllä olleet kaukana Millerin vastaavista, mutta eiköhän tuo Stanley Cup ja playoffien MVP nosta hintaa... Lisäksi JR ja kumppanit osoittivat nyt viimeistään, että kuka on 'Canesin ykkömaalivahti tulevilla kausilla...

Scott Walkerille tosiaan tarjottiin 3 vuoden sopparia, mutta mies todennäköisesti tarkastaa arvonsa muiden joukkueiden silmissä heinäkuussa markkinoiden avautuessa. Tanaben ja Vasicekin jatkot ovat myös aika epätodennäköisiä. Tietysti muutamat kaupat saattavat muuttaa tilannetta, varsinkin puolustuksen osalta. Ja mikä on Hedicanin lopullinen tilanne kun kausi alkaa. Terveenä Hedicanille löytyy kyllä paikka, mutta toivottavasti tämä ei taas mene kymmenen pakin pyörittämiseksi...

Sitten on vielä hakusessa ne pari miestä kolmoskenttään. Lisäksi olisin valmis vaihtamaan Letowskin johonkin parempaan. Bates Battaglia? Battaglia-LaRose-Adams kuullostaisi ainakin hyvältä.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Kapteenimme voitti sitten toisen kerran peräkkäin Selke-pystin Carolinaan. Brindy on ollut monet vuodet toisten takana se 2.sentteri (Francis, Lindros...), mutta nyt on Brindyn aika saada se ansaittu kunnioitus. Onnittelut kapteenille! Pidin Paldolfoa pahimpana uhkana ja toisaalta Påhlssonin taidot tulivat hyvin esille playoffeissa (kun muutoin tuo läntinen puoli jää vähemmälle seuraamiselle).

Siirtomarkkinoilta pitäisi löytää 3.kentän sentteri ja top6 laituri. Paul Kariya olisi tietysti ihanteellinen pelaaja, mutta raha-asiat saattavat estää Kariyan 'Canes-paidan pukemisen. Bret Hedicanin ura ja 2,5milj. ovat avainasemassa tässäkin kysymyksessä. David Tanaben jatko puolustuksessa riippuu myös Hedicanista. Josef Vasicek lähtee varmasti ja Scott Walker hyvin todennäköisesti. 3.kentän keskelle on istutettu ainakin Michael Pecaa ja Todd Whitea. Molemmat ihan hyviä vaihtoehtoja. Ruslan Fedotenko voisi taas vuorostaan sopia kolmosen laitaan. Lisäksi Carolinassa muutoinkin viihtyvä Bates Battaglia voisi tulla takaisin Torontosta.
 

Whisky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, Hawks, Flyers, Boston ja Kalpa
Whitney - Brind'Amour - Williams
Ladd - Staal - Cole
Stillman - (???) - (???/Walker)
Letowski-LaRose-Adams
Tuota katsellessa pisti silmään tuo että jos ladd vakiinnuttaa paikkansa tuossa kakkosessa, niin onko stillman turhan kova mies kolmoseen? Meinaan vaan että jos canes sitä puolustajaa tarviisi niin saattaisi olla seuroja, jotka olisi kiinnostuneita vaihtamaan stillmanin pakkiin...?
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Se vain että Selke-äänestys päättyy runkosarjan loputtua, ettei pudotuspelien panos vaikuta enää mihinkään.
Juu tämähän kyllä tiedettiin. Ja kuten kirjoitinkin, kylläkin suluissa, että jää tuo läntinen vähemmälle seuraamiselle vielä Canesin ollessa mukana. Eli Påhlssonin peliä tuli toisin sanoen seurattua vain playoffeissa. Ja jos ja kun kaveri oli yhtä hyvä myös runkosarjassa, ei Påhlssoninkaan Selke-valinta olisi ollut yllätys.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Tuota katsellessa pisti silmään tuo että jos ladd vakiinnuttaa paikkansa tuossa kakkosessa, niin onko stillman turhan kova mies kolmoseen? Meinaan vaan että jos canes sitä puolustajaa tarviisi niin saattaisi olla seuroja, jotka olisi kiinnostuneita vaihtamaan stillmanin pakkiin...?
Varmasti monet seurat olisivat valmiita ottamaan Stillmanin ja Stillmanin "pienen" palkan (1.75milj). Mutta jos Hedican jatkaa, niin pakisto alkaa kyllä valitettavasti olemaan siinä. Ja toisaalta koska Walker on jo menetetty ja samalla Karmanoksen oma palkkakatto lähestyy, niin Stillman on liian halpa ja hyvä mies myös menetettäväksi. Mistähän saadaan sopivat pelaajat puuttuville paikoille näillä jo 'Canesille liian hurjiksi menevillä sopimuksilla? Hartnell saa lähes saman kuin Canesin koviten palkattu pelaaja (Staal)...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy