Suomi, jalkapallon EM-kisoihin 2008

  • 344 429
  • 2 336

Bayern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Huuhkajat
Syö miestä kun täällä toisella puolen maailmaa ei pysty matsia reaaliaikaisena seuraamaan. Niin hullu en sentään ole, että keskellä yötä heräisin seuraamaan netti-tekstitv:stä tilanteen kehittymistä. Aamulla sitten vain aikaisin ylös ja kädet täristen netti päälle.

Kyllähän tässä on kieltämättä saumat todelliseen hurmokseen ja tämän vuosisadan urheilutekoon. Harmittaa vain kun homma ei ole omissa käsissä ja puolalaiset voivat krapuloissaan tai solidaarisuushengessä töpeksiä kisapaikan Serbialle. Se olisi kyllä kaikkien aikojen karmein jalkapallokokemus, jos Suomi voittaisi, mutta Serbia menisi kisoihin! Vieläkin näen 10 vuoden takaisesta Unkari-matsista painajaisia ja toivon, että sama ei toistu.

Media ja keskustelupalstat hehkuttavat ja ihmisillä tuntuu todellisuudentaju hämärtyvän. Vastassa on EM-kakkonen ja MM-nelonen kotikentällään - olkoonkin hieman varamiehisenä. Tämä olisi kova paikka jopa Saksalle ja Italialle, mutta uskotaan ja toivotaan, että huuhkajat ovat tänään taistelumielellä Porton illassa. Uskotaan ja toivotaan myös, että Forssell ja Kuqi & co. ovat nyt vapautuneemmalla mielellä kun maalihanat saatiin vihdoin auki.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Jos ekan puoliajan jälkeen tilanne on 0-0, on tilanne erittäin hyvä. Portugali hermostuu ja alkaa entistä enemmän vetämään yksilöinä.

Opetellaan lukemaan niitä nettisivuja. Hyypiä sanoo että 0-0 on Suomelle hyvä tilanne. Jos viitsii lukea haastattelusta muutakin kuin tuon yhden lauseen niin ymmärtää myös mitä tämä tarkoittaa.

MIKSI Portugali hermostuu jos tilanne on 0-0? Miksi? Ei sen tarvitse pakolla ottelua voittaa, edes kotiyleisön mieliksi. Ja joo 0-0 on varmaan hyvä tilanne, tottakai se on. Mutta kun puhutaan että Portugalin paineet kasvavat mitä pidemmälle ottelu meneen maalittomana niin mennään mielestäni metsään. Kyllä se on tämä rakas Suomi jonka paineet kasvavat. Portugalin paineet nousevat jos Suomi johtaa 0-1 pitään. Minä en vain näe että kotijoukkue alkaisi tutisemaan 85.minuutilla 0-0-tilanteessa, siksi että se pelkäisi Suomen tekevän maalin.

Vaikka Portugalin hyökkäys on se josta koko ajan puhutaan, niin sieltä löytyy myös tasokkaita puolustuspään pelaajia. Ja jos Suomelle tuotti harmaita hiuksia jo Azerbaidzhanin sumpun aukaiseminen, niin mitä se on sitten lusitaanien vastaavaa vastaan? Jos yleensä tulee sellaista tilannetta että Portugali jotain sumppua laittaisi lopussa päälle. Tällainen voisi teoriassa olla mahdollista jos se joutuu alivoimalle kuten viimeksi. Muuten Portugali tullee palloa hallitsemaan melko selvästikin, ja mitä jos se menee 1-0-johtoon? Pystyykö Suomi ottamaan pallon itselleen, Portugali tuskin alkaa sitä silloinkaan paniikissa roiskimaan?

Huuhkajat huokuvat jo lähes ylimielistä asennetta Portugalia kohtaan. Toivottavasti se on hyvä merkki ja Suomella on tosiaan jotain uutta takataskussaan. Vastassa siis kuitenkin EM-kakkonen ja MM-nelonen. Sinivalkoista päälle ja pubiin huutamaan kaikki!
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Kuningas Litmaselle hattutemppu ja serbialaiset löytävät jostain polakkien vielä juomattomat viinat ja puppeloivat täten änkyröissään kisapaikan kylmään ja karuun Pohjolaan.
 

Bayern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Huuhkajat
Hei hulinaa! Nyt tuli joulu etuajassa juuri kun heitin jo kirvestä kaivoon ottelun seuraamisen osalta täällä Thaimaassa. Nimittäin Thaimaan tv3 näyttää Portugali-Suomi-matsin livenä alkaen 2:30 paikallista aikaa! Tämän tiedon sain FF2:lta (matsi tulee ilmeisesti myös nettistreamina) ja varmistin vielä täällä paikallisilta.

Ei siis muuta kuin yöllä kello soimaan ja jännittämään - jos pystyn nukkumaan ennen sitä. Ei haittaa vaikka on thaiselostus. Pääasia, että näkee livenä!
 

Apa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,NFL,jalkapallo ja persoonat
Tänään on Suomen urheiluhistorian tärkein päivä.

Tästä asiasta olen Schollin kanssa samaa mieltä. Pelkkä kisoihin pääseminen olisi mielestäni isompi asia kuin mikään jääkiekon suurvoitto (vaikka kova kiekkodiggari olen aina ollutkin). Kultainen sukupolvemme viimeinen mahdollisuus tulee varmasti näkymään jätkien otteissa ja en millään usko meikäläisten häviävän tätä peliä. Siitä lähdetään, että omiin ei mene yhtään. Jostain on vaan se yksi maali kaivettava. Valitettavasti taktiikkasyistä Forssell ei varmaankaan ole ainakaan avauksessa, joten erikoistilanteista se maali on tehtävä. Ellei avausmiehistö saa maalia aikaan tunnin kuluessa uskon Hodgsonin ottavan Forssellin ja Litmasen samaan aikaan peliin mukaan. Vikalle kympille voi sitten jättää jokerikortiksi Shefki "Nenä" Kuqin.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tänään on Suomen urheiluhistorian tärkein päivä.
MM-95 never forget!!

Kulta on kultaa ja luusereita ei muista kukaan, niin se vain on. On eri asia olla ykkönen, siis paras kuin "päästä kisoihin mukaan". Vaikka jalkapalli hieno laji onkin niin on se ja sama ollaanko sijalla 68. vai 34. , jos ei olla terävimmässä kärjessä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Tänään on Suomen urheiluhistorian tärkein päivä. Moni voi olla eri mieltä ja väittää, että joku Lasse Virenin asettuminen Münchenissä lähtöviivalle tai Pertti Karppisen tai Matti Nykäsen kilpailujen alkaminen olisivat olleet tärkeämpää ja että olympiakulta on olympiakulta, mutta minä sanon, että monet ovat väärässä.
Yksittäisenä urheilusuorituksena näkisin kyllä olympiakullat yms. merkittävimmiksi, koska edelleen kyse on karsintaottelusta. Siinä olet kuitenkin oikeassa, että tämän illan ottelu on lajin itsensä ja pelaajien kannalta aivan tajuttoman tärkeä. Voitto ja mahdollinen kisapaikka sysäisivät suomifutista eteenpäin, tappio taas olisi jälleen kova isku itsetunnolle. Yhteiskunnallisia vaikutuksia voisi myös olla, mutta ei ehkä ihan scholl-mittakaavassa.

---

Ei vain voi mitään, mutta ei tämä ottelu aiheuta kovin suuria värinöitä. Jos verta vaikka Naganon neljännes- ja puolivälieriin, World Cupin välieriin tai Torinon finaaliin, ei fiiliksiä voi edes verrata toisiinsa. Mutta sallitakoon kullekin fiiliksensä ja lajimieltymyksensä.
 

Nakkikastike

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Mikko Pukka & Valencia CF
Eilen ilmestyneessä IS-Veikkaajassa Suomen ennakoitu avauskokoonpano näyttää seuraavalta ->

Jääskeläinen
Pasanen Tihinen Hyypiä Kallio
Kolkka Tainio Heikkinen Sjölund
Väyrynen
Johansson
 

JJ IFK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Sunderland
MM-95 never forget!!

Kulta on kultaa ja luusereita ei muista kukaan, niin se vain on. On eri asia olla ykkönen, siis paras kuin "päästä kisoihin mukaan". Vaikka jalkapalli hieno laji onkin niin on se ja sama ollaanko sijalla 68. vai 34. , jos ei olla terävimmässä kärjessä.

Et kai ole tosissasi? Arvoturnausvoitto lajissa, jota pelataan tosissaan vain muutamassa maassa, olisi isompi asia, kuin arvokisapaikka maailman ylivoimaisesti suosituimmassa joukkuelajissa?

Ollaan me täällä Suomessa aika takapajula. Toivottavasti kisapaikka tulee ja moni täälläkin heräisi todellisuuteen.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Et kai ole tosissasi? Arvoturnausvoitto lajissa, jota pelataan tosissaan vain muutamassa maassa, olisi isompi asia, kuin arvokisapaikka maailman ylivoimaisesti suosituimmassa joukkuelajissa?

Ollaan me täällä Suomessa aika takapajula. Toivottavasti kisapaikka tulee ja moni täälläkin heräisi todellisuuteen.

Jooh. Tuon logiikan mukaan esim. saappanheiton MM-kultakin on kovempi juttu kuin olisi päästä arvokisoihin jalkapallossa. Vielä jotenkin ymmärtäisi sokean lätkäfanin MM-hehkutuksen, JOS kyseessä olisi ollut turnaus missä kaikki parhaat olisi ollut mukana, kuten varmasti saappanheiton MM-kisoissa onkin.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Siinä olet kuitenkin oikeassa, että tämän illan ottelu on lajin itsensä ja pelaajien kannalta aivan tajuttoman tärkeä. Voitto ja mahdollinen kisapaikka sysäisivät suomifutista eteenpäin, tappio taas olisi jälleen kova isku itsetunnolle.
Kisapaikka jäisikin varmaan todella pitkäksi aikaa Suomen suurimmaksi palloilusaavutukseksi. En esimerkiksi pitäisi edes itse kisoissa jatkopaikkaa yhtä kovana suorituksena kuin tämä kisoihin pääsy olisi. EM-kisoihin on ehkä vaikein päästä kaikista palloilulajien arvokisoista. Karsinta on lisäksi melko pitkä, joten yksittäisellä säkävoitolla ei ole merkitystä, toisin kun kisojen alkulohkossa.

Ja tämän päivän pelistä näkisin, että tässä on oikeastaan vain voitettavaa. Tappio Portugalille ei ole mikään häpeä ja vaikka ei kisoihin päästäisikään, tämä karsinta antaa ihan uskomattoman boostin tuleville kisahaaveille. Nyt ollaan menossa kolmoskoriin ja sunnuntaina saadaan jännittää jo MM-karsintalohkoa. Siinä on siis todennäköisesti vain kaksi ennakkoon Suomea parempaa joukkuetta! Kuten nimim. scholl kirjoittikin, kisapaikka tulee lähitulevaisuudessa varmasti, itse olen valmis lyömään vetoa, että jos kolmoskorista lähdetään, niin kaksista seuraavista kisoista jompaankumpaan päästään.

Puhutaan kultaisesta sukupolvesta ja sen viimeisistä peleistä. On totta, että Hyypiän ja Litin jättäessä maajoukkueen, jotain suurta puuttuu. Hyökkäyspäässä emme kuitenkaan näissä karsinnoissa ole olleet Litin varassa ja ainakin Forssellilla, Eremenkoilla, Tainiolla, Sjölundilla ja Väyrysellä on vielä karsintoja edessä. Perpasta ja muista puhumattakaan. Puolustukseen Hyypiän (ja Tihisen) jättämä aukko on sen sijaan valtava.

Kisoihin pääsy voisi aiheuttaa samanlaisen reaktion kuin kuuluisa MM95 lätkässä. Harrastajamäärät kasvaisivat entisestään ja jo kylvetty jalkapallokulttuurin siemen voisi viimein täälläkin tuottaa jotain konkreettista. Mikään, ainakaan tämän päivän peli, ei sitä kuitenkaan enää tuhoa, EOM ja vahvasti.
 
Tämän tärkeän päivän ohjelma on suunniteltu huolella ja tarkoin melkein minuutti minuutilta.

Klo 14 - 16 Hyvä alkulämpö ja salifutista kovalla temmolla, se on hyvä valmistava treeni illan matsiin sohvalta.

16 - 17 Kevyt nestetankkaus ja mahdollisesti varastojen täydentäminen eväiden osalta.

17 - 21 Otteluennakoiden lukemista, vedonlyöntiä, otteluun valmistautumista PES6:sta pelaten.

21 - 21:44 Canalin studio-osuus hyvien eväiden ja hyvän asennon kera. Ehkä vielä viimeinen valmistava matsi PES6:sta.

21:45 GAME ON

Tästä eteenpäin kirjoitetaankin historiaa ja mikäli Suomi kisoihin menee, niin lupaan etten ole ajokunnossa pariin päivään...
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Tästä eteenpäin kirjoitetaankin historiaa ja mikäli Suomi kisoihin menee, niin lupaan etten ole ajokunnossa pariin päivään...

Ikävin mahdollinen asiahan olisi, että Serbia voittaisi kaksi viimeistä peliään, ja näin ollen pudottaisi Portugalin voittaneen Suomen kisakoneesta viime metreillä.

No, joka tapauksessa tsemppiä Suomelle illan peliin. Voitto on otettavissa, mutta helppoa se ei ole. Maalipaikat täytyy käyttää 100 %:sti, toisin kuin Tintti. Onnea!!
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Arvoturnausvoitto lajissa, jota pelataan tosissaan vain muutamassa maassa, olisi isompi asia, kuin arvokisapaikka maailman ylivoimaisesti suosituimmassa joukkuelajissa?
No kyllähän se tahtoo niin olla että vain voittajat muistetaan lajista riippumatta...niin se vain on. En tahdo potkupallisteja mitenkään dissata, varmasti on maailmalla suurempi lajina.

Ihan hieno homma jos Suomi menestyy, ei siinä mitään.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ikävin mahdollinen asiahan olisi, että Serbia voittaisi kaksi viimeistä peliään, ja näin ollen pudottaisi Portugalin voittaneen Suomen kisakoneesta viime metreillä.

Ja tuo Serbian kahden voiton putki on oikeastaan enemmän todennäköistä kuin epätodennäköistä. Se laskee intoa tämän päivän pelistä, kun todennäköisesti voittokaan ei riitä mihinkään. Ja sen voiton todennäköisyys on jossain 10 % tienoilla eli mitenkään lähellä kisapaikkaa ei olla.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jooh. Tuon logiikan mukaan esim. saappanheiton MM-kultakin on kovempi juttu kuin olisi päästä arvokisoihin jalkapallossa. Vielä jotenkin ymmärtäisi sokean lätkäfanin MM-hehkutuksen, JOS kyseessä olisi ollut turnaus missä kaikki parhaat olisi ollut mukana, kuten varmasti saappanheiton MM-kisoissa onkin.
Hmm? Sinun logiikallasi olisi kovempi juttu olla olympialaisissa 100m juoksussa esim 42. (jota kukaan ei muista kahden vuoden päästä) kuin voittaa maratoonissa olympia-kulta? Kuitenkin 100m kilpailijoita on enemmän.. Vai? Olympia-kulta muistettaisiin varmaan 50v ainakin Suomessa.

Saappaanheitto oli sinulta aika kehno esimerkki. Yritin tuoda vähän toista puolta tuohon melko sokeaan futis-hypeen.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Saappaanheitto oli sinulta aika kehno esimerkki. Yritin tuoda vähän toista puolta tuohon melko sokeaan futis-hypeen.

Eipä se nyt mitenkään sokeaa futis-hypeä ole. Itselleni on ainakin päivänselvää kumpi saavutus on kovempi, vaikka molempia lajeja seuraan lähes yhtä intohimoisesti. MM-95, hieno juttu jeejee, mutta futiksessa EM-Kisoihin pääsy...Jotain uskomatonta.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Ja tuo Serbian kahden voiton putki on oikeastaan enemmän todennäköistä kuin epätodennäköistä. Se laskee intoa tämän päivän pelistä, kun todennäköisesti voittokaan ei riitä mihinkään. Ja sen voiton todennäköisyys on jossain 10 % tienoilla eli mitenkään lähellä kisapaikkaa ei olla.

Puola ainakin tarjoaa siimaa tosissaan, ja kazakit eivät liene ylivoimainen vastus Serbialle kotioloissa, vaikka vähän lumisissa.

No, jos tosiaan tuo legendaarinen voitto tulisi, niin ehkä jo niiden 2008 kisojen jälkeen lämmittää, että myös takatukat olivat laulukuorossa surusäveliä veisaamassa. Hieno urheilusuoritus voitto kuitenkin olisi, sitä toivokaamme.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Kisapaikka jäisikin varmaan todella pitkäksi aikaa Suomen suurimmaksi palloilusaavutukseksi.
Lentopallon vuoden 2007 EM-kisojen 4. tila? Jalkapallomaajoukkue vuoden 1980 Moskovan olympialaisissa? Koripallomaajoukkue vuoden 1964 Tokion olympialaisissa? Jääpallon maailmanmestaruus 2004? Ehdokkaita ei hirveästi ole.

EM-kisoihin on ehkä vaikein päästä kaikista palloilulajien arvokisoista.
Lentopallo, koripallo ja käsipallo olympailaisissa?
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Hmm? Sinun logiikallasi olisi kovempi juttu olla olympialaisissa 100m juoksussa esim 42. (jota kukaan ei muista kahden vuoden päästä) kuin voittaa maratoonissa olympia-kulta? Kuitenkin 100m kilpailijoita on enemmän.. Vai? Olympia-kulta muistettaisiin varmaan 50v ainakin Suomessa.

Saappaanheitto oli sinulta aika kehno esimerkki. Yritin tuoda vähän toista puolta tuohon melko sokeaan futis-hypeen.

Sokea futis-hype=ymmärrys sille että jääkiekon(lajin jota harrastetaan muutamassa hassussa maassa) B-tason MM-kisojen voittaminen ei ole mikään ainutlaatuinen teko?

Maratonia muuten harrastaa/juoksee valtavasti enemmän kilpailijoita kuin 100m. Tämänkin takia maratonilla kullan voittaminen olisi paljon kovempi juttu. Joten, nyt menit kyllä pahasti metsään.

Jos saappanheitto ei kelpaa, niin Curling sitten.

Jääkiekko on Suomessa päälaji, näinpä siinä pyörii suurimmat rahat ja se näkyy medioissa. Vähän samalla tavalla näkyy Kimi Räikkönen formuloissa, mutta tekeekö se Kimin MM-mestaruudesta niin kovan jutun ja niin vaikeasti tavoitettavan asian kuin arvokisapaikka EM/MM-kisoissa jalkapallossa, ei.

edit:Itse opin luistelemaan 2-vuotiaana, olen pelannut koko ikäni jääkiekkoa ja tykkään seurata sitä myös(ainakin nuorten pelejä, arvokisoja ja NHL:ää), mutta se ei sumenna arvostelukykyäni arvioitaessa MM-95 saavutusta.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Hmm? Sinun logiikallasi olisi kovempi juttu olla olympialaisissa 100m juoksussa esim 42. (jota kukaan ei muista kahden vuoden päästä) kuin voittaa maratoonissa olympia-kulta? Kuitenkin 100m kilpailijoita on enemmän.. Vai? Olympia-kulta muistettaisiin varmaan 50v ainakin Suomessa.

Tämä nyt menee jo osittain ohi aiheen, mutta pakko tarttua tähän että vaikka 100m:illä saattaa olla arvokisoissa enemmän osallistujia niin maraton on kuitenkin paljon harrastetumpi laji. Karsintaraja on suhteellisesti vain sen verran kovempia ettei osallistujia ole niin paljon kisoissa ja toisaalta 100m on aina paljon turisteja mukana koska se on sen verran helppoa hommaa käydä juoksemasssa se satanen kuin vetää maraton.

Joka tapauksessa pidän mahdollista kisoihin pääsyä ainakin kansainvälisesti huomionarvoisimpana Suomalaisena urheilusuorituksena, se mikä sitten on urheilullisesti absoluuttisesti kovin on hieman vaikea määritellä. Toki jotkut Nurmen juoksut olivat aikoinaan aika kovia kansainvälisestikin, mutta toisaalta aikakausi oli niin eri että sitäkin on vaikea verrata.
 

SGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei raha kiekkoa
No kyllähän se tahtoo niin olla että vain voittajat muistetaan lajista riippumatta...niin se vain on. En tahdo potkupallisteja mitenkään dissata, varmasti on maailmalla suurempi lajina.

Tuossahan sen tavallaan itsekin sanot. Lätkän MM-voitto oli monelle suomalaiselle elämää suurempi asia, mutta futiksen EM-kisapaikka noteraattaisiin maailmalla todennäköisesti laajemmin. Se on sitten ihan makuasia, miten haluaa asian nähdä. Itselleni menee lätkän MM-voiton edelle kirkkaasti ainakin HIFK:n mestaruus 1998. Ja jos Suomi pääsee futiksen arvokisoihin, saa HIFK puolestani vaikka tippua liigasta. Makuasia, sanoi kissa kun persettään nuoli.

Illan pelissä realistinen veikkaukseni on 2-0 Portugalille. Jos tapahtuu ihme ja kisoihin mennään, noudatan nimim. Mängimiehen kaavaa.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Lentopallo, koripallo ja käsipallo olympailaisissa?

Näihin on kyllä oikeasti tosiaan vaikea päästä, tosin se ei johdu niinkään kilpailun tasosta(tai laajuudesta), vaan naurettavista karsintasysteemeistä(Lentopallo) tai esim. maaosakiintiöistä.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jääkiekko on Suomessa päälaji, näinpä siinä pyörii suurimmat rahat ja se näkyy medioissa.

Tämän takia jääkiekkomaajoukkue on todennäköisesti urheilullisesti kovempitasoisempi kuin jalkapallomaajoukkue. Mutta melko mahdotontahan näitä on arvioida ja turhaa kaiken lisäksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös