Jokelan yläasteella Tuusulassa ammuttu

  • 286 775
  • 1 244

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jätkä uhoaa taistelevansa ties mitä vastaan ja sitten ampuu viattomia vihaamiensa kohteiden sijaan. Sitten huipentaa taistelunsa ampumalla itseään päähän.

Lääkärin mukaan selviytymismahdollisuus olematon, päässä ampumahaava.
 

Viljuri

Jäsen
Itse ajattelin näin, että jos jossakin Euroopassa tämmöistä voi tapahtua, niin Suomessa ja Saksassa. Kumpikin on elämäntavoiltaan amerikkalaisimpia maita Euroopassa. Lisäksi Suomessa huomattavan paljon aseita ja Saksassa huomattavan paljon kummallisia ääriliikkeitä. No kummassakin maassa on sitten tämmöinen tapahtunut hiljattain.

Sveitsissä on myös pari napsahdusta tapahtunut. Ja siinä maassa jokaisella miehellä on rynnäkkökivääri kaapissaan.

Kyllä näitä valitettavasti sattuu varmasti muuallakin kuin Suuressa Saatanassa tai Suurta Saatanaa emuloivissa maissa.

Objektiivisestahan Suomi lienee kuitenkin Euroopan kollektiivisin maa tasapäistämisen ja joukkoideologioiden mielessä, joten yhteydet ja yhtäläisyydet Yhdysvaltojen yksilökeskeiseen yhteiskuntaan välittämisen ja vastuiden merkityksessä lienevät melko satunnaisia. Olisin taipuvainen väittämään, että väite Suomen jotenkin erityisestä "amerikkalaisuudesta" on puhdasta tietämättömyyttä.

Missä muuten lienee muuten se psykopuolen "intellektuelli", joka kertoi Virgina Tech -ketjussa kirjoittavansa kirjaa Columbinesta ja siitä, että miten tälläiset tapahtumat kertovat Yhdysvaltojen kulttuurista ja ihmisistä sen oleellisen? (tsjp.)

Todelliseen analyysiin päästäkseen pitäisi tunnistaa se, että tämä kollektiivisuus näkyy Suomessa sillä tavoin, että paljon tungetaan puhdasta paskaa tiedotusvälineisiin, mutta kaikista kollektiivisen välittämisen muodoista huolimatta yksilötasolla välittäminen ja erityisesti vastuun kantaminen on melkoisen hakusessa. Ei joku hallitus, ammattiyhdistysliike tai joku muu vastaava joukkoideologian ilmentymä voi elää ihmisen tai hänen läheistensä elämää, eikä tämä olisi kovin suotavaakaan.

Tavallaan Suomi on esimerkki maasta jossa kollektiivisuuden ja yksilöllisyyden pahimmat puolet on naitettu yhteen.
 

Torpeedoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Joo, eli Radio Suomen mukaan tekijä yritti ampua itsensä ja on nyt sairaalassa, eli saattaa kuolla.
Ja kahdeksan uhria.
 

Miksu00

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
YLE:n mukaan 8 kuollutta + tekijä ampunut itseään ja on kriittisessä tilassa. Ei herranjestas mikä "saldo". Hiljaiseksi vetää.

Jep, eipä taida ampuja "päästä" linnaan istumaan, ennuste huono. Reilusti poliiseja ollut paikalla, 75 poliisia+15 rikostutkijaa ja noihin vielä muut pelastusviranomaiset. On tämä aika sairasta, jenkkilässä näitä nyt on usein, muttei koskaan olisi uskonut, että meillä Suomessa voisi näitä hulluja olla..
 

Mr. Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Blues, Kärpät, Leksand
"Jokin aika sitten uskoin ihmisyyteen ja halusin elää pitkän ja onnellisen elämän... mutta sitten heräsin. Aloin ajatella kaikkea syvemmin ja tiedostin asioita. Mutta eksistentiaalinen pohtiminen ei ollut helppoa... se, kuinka paljon tiedostan asioita, on tehnyt minut onnettomaksi, turhautuneeksi ja vihaiseksi. En vain voi olla onnellinen tässä yhteiskunnassa tai todellisuudessa, jossa elän. Pitkän olemassaolon pohtimisen, yhteiskunnan tarkkailun ja joidenkin muiden elämässäni tapahtuneiden asioiden seurauksena... olen tullut pisteeseen jossa en tunne muuta kuin vihaa ihmisyyttä ja ihmisrotua kohtaan."
Tämä siis Iltalehden sivuilta.
Kokonaisuudessaan tappajan viesti oli sangen mielenkiintoista tekstiä ilmeisen fiksulta kaverilta. Se on kuitenkin aivan selvä ettei tälle kaverille ymmärrystä löydy, varsinkaan Jatkoajan kaltaiselta foorumilta. Mutta tämä sälli oli ilmeisesti niin vittuuntunut kaikkeen että oli pakko tehdä asialle jotain, ja paras tapa on tietysti tällainen joukkomurha, josta hänen "asiansa" saa tarvittavaa julkisuutta. Ja antoipahan kaveri tosiaankin vähän muuta ajattelemisen aihetta kuin sen että kuka lähtee BB:n talosta seuraavaksi ja kuinka paljon Kimillä on rahaa.... mutta en nyt tietenkään missään nimessä tarkoita että tällainen teko olisi hyväksyttävää. Ammuskella nyt Ylä-Asteella nuoria ihmisiä, pahin mahdollinen asia mitä voi kuvitella.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
5 poikaa, 2 tyttöä ja 1 aikuinen nainen siis kuollut. Poliisien mukaan suurin osa menehtyneistä oli "ala-aulassa" naulakoiden luona.

Toivottavasti jää vihannekseksi koko kaveri tai kärsii pahimmalla mahdollisella tavalla. Sairasta.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Tismalleen samaa mieltä tästä. Tosin olen huomannut, että keskustelussa sinunkin ajatuksesi ehtivät usein matkan varrella salakavalasti hioutua. Ilman, että aiemmista särmistä suostutaan hiiskumaan. No, itselläni sitten viuhuu ediitti, joten eipä auta valittaa.

Öh, et ole kuullut ajattelusta?
Vai tarkoitatko, että näkemys pitää muodostaa välittömästi ja sitä ei mitenkään saa muokata ajatteluprosessin aikana?

Puhumattakaan siitä, että ilmaisu=!ajatus, eli ensimmäisellä kerralla ei välttämättä aina saa oikeita sanoja ilmaistuksi, vaikka kelvolliseksi kirjoittajaksi itseäni luonnehtisin.

Oman pointtini kannalta tärkeintä oli se, että ampuja nyt ylipäänsä noudatti mielivaltaista ideologiaansa jollakin tavalla. Minä tulkitsin sinun aiemmin esittäneen, että ampujan sellaisenaan toki mielivaltainen ja hatara ideologia olisi epäolennaista sille, että hän päätyi lahtaamaan ihmisiä koululuokassa. Eli aivan kuin ideologia olisi tietoisesti rakennettu silmänlumeeksi muille oikeuttamaan ahdistuneen ihmisen pahat teot.

Ei tietenkään näin ja en oikein ymmärrä miten sait tuollaista päähäsi. Se mitä tarkoitin on se, että kun yhdistetään omaa moraalista ylemmyyttä keinotekoisesti korottava filosofia ja sitten mahdollinen henkilökohtainen skisma niin saadaan aikaan vaikka mitä, en usko että tekijä lähti tutun? rehtorin luokse vain koska kyse oli koulu-instituution auktoriteetista, vaan koska kyse oli kenties yleisesti auktoriteetti, joka oli kenties jollain negatiivisella tavalla vaikuttanut ampujaan.

Mutta mikä onkin kaikista ikävintä, on juuri se miten tekijä ei todellakaan ymmärtänyt oman filosofiansa ydintä ja päätyi ampumaan myös lapsia.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
En olisi uskonut että täällä meillä Suomessa joutuu näkemään tällaista, sairasta ja ennen kaikkea surullista. Kommentointikin on osaltani ollut olematonta koska uutiset tapauksesta on olleet niin ristiriitaisia - valitettavasti se pahimmalta kuulostanut skenaario toteutunut.

Joka tapauksessa osanottoni niille joita tuo sattuu koskettamaan.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eipä tosiaan yllättävää, että ampui itseään lopuksi. Sellaiseksi nämä jutut yleensä menee, varsinkin jos virkavalta ei pysty estämään ajoissa.

Verinen keskiviikko. Ei varmasti unohdu ihan hetkeen, ehkä toisaalta hyvä. Ikävää, että tiettyihin asioihin vaaditaan tälläinen kauhutyö, ennen kuin ehkä herätään todellisuuteen... koulukiusaaminen ja muu sellainen ei ole tietysti mikään syy hirmuteoille, mutta sen aiheuttamat komplikaatiot nuoressa ihmisessä ei ole vähäteltäviä seikkoja. Tälläiset selvästi maailmankuvaltaan kieroutuneiksi valuvat ihmiset tulisi tehokkaammin havaita ja tehdä voitava.

Helpommin sanottua kuin tehtyä, tiedän, mutta siihen olisi enemmän kiinnitettävä huomiota.
 

scholl

Jäsen
Tunnetun ampumaseuran jäsen eli se voi olla mahdollista, että olisi nimenomaan Jarkko Sipilän seurakaveri. Ainakaan Helsingissä ammuntaseuroja ei kuitenkaan niin paljon ole. Tai onhan lisäksi tietysti esim. poliisien ampumaseura.

Toimittajat aika sekaisin. Poliisi sanoi kaksi kertaa, että 5 poikaa, 2 tyttöä ja aikuinen nainen niin silti uutisten lukija sanoi, että 5 tyttöä, 2 poikaa jne.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Eli Poliisin mukaan koulun rehtori on se ainoa aikuinen joka on kuollut. Muut koulun oppilaita ja ampuja heikossa hapessa teholla, lääkärien mukaan olemattomat selviytymismahdollisuudet.

Toivottavasti se nyt saataisiin pidettyä hengissä.

On tämä kyllä aivan järkyttävä tapahtuma.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Tsempatkaa nyt kunnolla lääkärit siellä Töölössä ! Toivottavasti tämä sairas, mätä vihannes säilyy hengissä. Viihtyisää loppuelämää letkuissa sinä "jumalallinen ateisti", kuten itseäsi yli-ihmisenä siteerasit.

Kaikki kuolemantuomioita vastustavatkin olisivat varmaan tyytyväisiä vihannesratkaisuun.
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
19.10.2007 saanut aseenkantoluvan.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Tapahtuma kuvaa hyvin nykyistä Suomen tilaa. Kaikkinainen saasta on sanavapauden nimissä sallittua mutta sitten kun koulussa halutaan laulaa suvivirsi niin se kielletään. Nytkin oli koulussa tiedetty kaverin mieltymys ääriliikkeisiin samoin kuin kiinnostus aseisiin mutta eihän siihen puututa niin kauan kun mitään ei tapahdu. Niinhän se oli sen raha-auton ryöstönkin kanssa että vaikka poliisii tiesi että ryöstöä suunnitellaan niin siihen ei saanut puuttua. Mielestäni myös turhat ase-harrastukset tulisi vallan lopettaa koska niistä on niin paljon yhteiskunnalle harmia. Tuusulan ampujallakin laillinen-ase eikä varmaan ollut yhtään tutkittu kenelle ase annetaan kun lupa myönnettiin. Ehkä olisi lopulta aika myös vanhempien katsoa millaista saastaa lapsensa kuuntelevat soittimistaan. Tämäkin kaveri piti musiikista mistä minä en ainakaan löydä mitään hyvää. Kaikkea sairasta tekstiä tehdään ja sitten vielä toiset ihannoi sitä. Maksetaan huimia summia että päästään kuuntelemaan kun jotkut huumehörhöt huutaa kuinka ihanaa on tappaminen, alistaminen ja kaikki muu saasta. Kaikki hyvä on jeesustelua ja kukkahattu meininkiä mutta kaikkinainen henkinen ja fyysinen itsensä tuhoaminen on niin hienoa.
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
Saatanan sopulit lähti taas syyllistämään Poliiseja tapahtumista ja kyselivät vielä päälle tosi tyhmiä.

Ampuiko tekijä ensin poliiseja ja sitten vasta itseään päähän, vai?

Poliisin tietojen mukaan rikoshistorian ensimäinen kouluammuskelu, näin ei ole, taisivat unohtaa 1989 Raumanmeren koulun tapahtumat. Tosin, ei niistä ole paljoa puhuttu tapahtuman jälkeen.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kevyt repeäminen erään blondin? kysymyksestä, "ampuiko hän kohti poliisia ennen vai jälkeen, kun oli ampunut itseään päähän?"

Nyt vaan kaikki kädet ristiin, että lääkärit saavat pelastettua tämän vihanneksen hengen. Ohimoon suunnattu laukaus ei välttämättä tuhoa kuin näköhermot ja suuhun ammuttu kuti saattaa sekin aiheuttaa vaan kokovartalohalvaantumisen.

Minä vien ainakin hengityskoneen viereen kukkia, jos tämä siinä joutuu loppuelämänsä viettämään. Voin samalla lukaista kaverille äänen myös muutaman kappaleen Darwinin tuotannosta.
 

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Puhumattakaan siitä, että ilmaisu=!ajatus, eli ensimmäisellä kerralla ei välttämättä aina saa oikeita sanoja ilmaistuksi, vaikka kelvolliseksi kirjoittajaksi itseäni luonnehtisin.

Tarkoitin sitä, että kenties ajatuksesi saattoi olla vielä epämääräisempi ja ilmaisu jotenkin särmikäs silloin, kun siihen johonkin löytämääni särmään tartuin. Tällöin jälkipuheiden lähtökohta on vähän epäreilu. Minä joudun puolustelemaan alkuperäistä heittoani, joka tähdättiin siihen ensimmäiseen postaukseesi. Sinulla taas on sana ja mieli nyt vapaa, ja toki kuten luonnollistakin on, olen kaikesta sinänsä merkittävästä pienenkin hiomisen jälkeen olen eri mieltä kanssasi paljon vähemmän jyrkästi, jos ollenkaan.

Ja nimenomaan olet minustakin vähintään kelvollinen kirjoittaja, mistä syystä kuvittelin, nyt yhtään liikoja itseäni sillä pykäämättä, kykeneväni tulkitsemaan sanasi juuri sellaisina, miksi ne oli tarkoitettu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös