Sari (ja Jari) Sairaanhoitajan kuulumisia

  • 608 580
  • 5 631

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
OK, nyt ymmärsin pointtisi. Mä en tosin usko että tuollainen onnistuisi minun omaisteni kohdalla, sen verran vanhoillisia ovat, että tuskin antaisivat "ählämeiden" hoitaa itseään.

Joo ja miehet ravaisivat jatkuvasti sairaalassa, kun tietäisivät, että sairaalassa on osasto täynnä jotain "Mii Suk"-hoitajia. Noin niin kun puolihuumorilla heitettynä.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ei tuo pidä paikkansa. Yritin selittää, että niitä tyyppejä saadaan kyllä Suomeen. Aivan samalla tavalla kun saadaan siivoojia, laivanrakentajia, raksajätkiä ja muita vastaavia. Siis hommiin, joita suomalaisten ei itse kannata tehdä. Ruotsissa sama opittiin jo 60-luvulla, kun tuotiin suomalaisia perushommiin satoja tuhansia. Täällä osalla kansalaisista asia ei mene vieläkään jakeluun.

Ja me arjalaiset koulutamme itsemme yleviin ammatteihin kuten juristeiksi, lääkäreiksi, opettajiksi, insinööreiksi ja ties miksi. Siis ammatteihin, joita meidän kannattaa tehdä, koska on ammatteja, joita meidän ei kannata tehdä. Ja töitä piisaa...

Ehkäpä joskus tulevaisuudessa, kun lapseni ovat yläkoulussa, opo selvittää jälkipolvilleni töistä joita meidän suomalaisten ei kannata tehdä.
 

scholl

Jäsen
OK, nyt ymmärsin pointtisi. Mä en tosin usko että tuollainen onnistuisi minun omaisteni kohdalla, sen verran vanhoillisia ovat, että tuskin antaisivat "ählämeiden" hoitaa itseään.

Antavat nyt jo. Olen vakuuttunut siitä. Itsekin olen joutunut aina joskus esim. Töölön sairaalan tapaturma-asemalle. Ja kerran oli käsikirurgi joku ählämi. Kerran puolestaan, kun suukirurgi poisti minulta hammaslääkärissä viisaudenhampaat niin kun menin tikkien poistoon niin oli kanssa joku ählämi. Veikkaan, että jokaiselle käy välillä samoin. Yksityiselläkin puolella nimittäin niitä on.

Ja juuri tällä viikolla uutisoitiin, että joku firma (joka perustaa vanhustenhoitomestan Tilkkaan) tuo joku 100 hoitajaa Filippiineiltä. 10% Filippiinien BKT:sta tulee siitä, kun ulkomaille viety työvoima lähettää rahaa himaan. Tulee Kuuba mieleen. Esim. Briteissä ja Norjassa on jo valtavasti filippiiniläisiä hoitajia. Enkä usko, että se hoito eroaa millään tavalla.
 

scholl

Jäsen
Ehkäpä joskus tulevaisuudessa, kun lapseni ovat yläkoulussa, opo selvittää jälkipolvilleni töistä joita meidän suomalaisten ei kannata tehdä.

Ei välttämättä niin, mutta varmasti olisi syytä kertoa, että tietyissä ammateissa palkat ovat matalia, kun on globaalisti paljon työvoiman tarjontaa. Toki Suomi on siinä mielessä aika erikoisessa tilanteessa, että täällä on vaikea kieli jne., mutta ei silti voi urputtaa, että palkat olisivat erityisen matalat, koska eivät ne jatkossa moninkertaistu, koska aivan varmasti löytyy porukkaa ulkomailta, jotka suostuvat tekemään duunia sillä palkalla.

Toivottavasti, että pidetään maltti mukana, ettei käy niin kuin kävi pankkilakon jälkeen.
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Siis toki voi olla jotain erikoissairaanhoitajia, joiden pitää olla vaativissa leikkauksissa todella kovan luokan ammattilaisia, mutta sitten toisaalta on jotain vanhustenhoitajia, joka työ ei ole kovinkaan vaativaa. Siis ajatelkaapa itse, jos otetaan kadulta mikä tahansa sadan hengen ihmisjoukko niin aika pienellä vaivalla heidät saisi koulutettua sairaanhoitajiksi vs. esim. juristeiksi.


Nykyään kaikki sairaanhoitajat erikoistuvat. Työn luonne on nykyään sellaista, että miltei missä tahansa sairaanhoitaja työskentelee, niin tulee hänen osata tuo tietty erikoisala erityisen pätevästi. Erikoistumisvaihtoehtoja ovat esim. perioperatiivinen hoitaja(instrumentti-/anestesiahoitaja leikkaussalissa), sisätauti-kirurginen sairaanhoitaja, lasten sairaanhoitaja, mielenterveyspuolen sairaanhoitaja ja lisäksi ensihoito. Ainoastaan tuo vanhustenhoitotyö on "harmaa alue", johon harva töihin päätyy ja lisäksi tuonne ei mitään omaa erikoistumista ole. Joten ei mistään kadunmiehestä loihdita sairaanhoitajaa noin vain oikein mihinkään. Vanhainkoteihin pitäisi värvätä mielestäni enemmän lähi- ja perushoitajia, koska sitä perushoitoa tuo vanhusten hoitotyö pääasiassa on.
 

julle-jr

Jäsen
Ja me arjalaiset koulutamme itsemme yleviin ammatteihin kuten juristeiksi, lääkäreiksi, opettajiksi, insinööreiksi ja ties miksi. Siis ammatteihin, joita meidän kannattaa tehdä, koska on ammatteja, joita meidän ei kannata tehdä. Ja töitä piisaa...

Ehkäpä joskus tulevaisuudessa, kun lapseni ovat yläkoulussa, opo selvittää jälkipolvilleni töistä joita meidän suomalaisten ei kannata tehdä.
Näin juuri suomalaisten kannattaa tehdä, jos haluavat saada palkkaa, johon ovat tyytyväisiä. Suomessahan on poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet opiskella. Jos haluaa hyvää palkkaa, pitää osata jotain erikoista. Vähän sama, että jääkiekkojoukkueen huoltajalle ei kannata maksaa yhtä paljoa kuin huippumaalivahdille, koska huoltajan hommia pystyy pienellä opettelulla tekemään lähes kuka tahansa. (En tarkoita, että sairaanhoitajan ammatti nyt mikään ihan läpihuutojuttu kenelle tahansa olisi)

Toki mielestäni kaikki rehellinen työ on sinänsä tärkeää ja kunnioitettavaa, eikä ihmisillä pidä olla mitään velvollisuutta kouluttautua ja tehdä työtä jota eivät halua tehdä. Mutta myöskään yrityksillä ei pitäisi olla velvollisuutta maksaa palkkaa muun kuin työntekijän osaamisen ja työvoiman tarjonnan perusteella. Jos peruspakkeja on eripuolilta maailmaa jollain hetkellä saatavilla vaikka sata kappaletta ja liigajoukkueet tarvitsevat yhteensä vaikka kymmenen, niin luonnollisesti hinta laskee melko matalaksi. Vastaavasti Cory Murphyjen hinta pysyy korkealla, koska he osaavat jotain sellaista mihin sadan peruspakin taidot eivät riitä edes yhteensä ja Murphyjä ei ole vapaana kuin kenties yksi tai kaksi. Koska Suomessa nyt sattuu olemaan nuorilla ihmisillä hyvät mahdollisuudet haalia itselleen näitä Murphyyn verrattavia erikoistaitoja, niin miksipä ei käyttäisi mahdollisuutta hyväksi ja olisi parempi kuin valtaosa maailman muusta väestöstä.

Samoin asia tietysti on sairaanhoitajien kohdalla, jos ei meinaa löytyä hoitajia, jotka osaavat jonkun tietyn asian hyvin, niin silloin tälle paikalle palkattavan henkilön palkan kuuluu olla korkea, jotta ihmiset ovat motivoituneita hankkimaan kyseiseen tehtävään vaaditut taidot. Yhteiskunnan tulee huolehtia siitä, että hoitajien palkka on sellainen, että päteviä hoitajan työstä kiinnostuneita ihmisiä löytyy riittävästi jostain. Jos siis halutaan pitää julkista sairaanhoitoa pystyssä.

Tosin asiat eivät aina välttämättä ole ihan näin mustavalkoisia.
 
Viimeksi muokattu:

Tobias

Jäsen
Tottakai kunnioitan niin sairaanhoitajia kuin muitakin rehellisiä veroamaksavia työntekijöitä. Mutta sillä ei ole mitään tekemistä sairaanhoitajien palkkausasian kanssa. Heidän palkkojaan ei pitäisi mielestäni nostaa lainkan tai korkeintaan lievän indeksi- tai vastaavan korotuksen verran.

En ole nähnyt tai kuullut yhtään relevanttia kommenttia siitä, miksi hoitajien palkkoja tulisi nostaa.

Kiistaton tosiasia on se, että nykyisellä palkkatasolla työn kysyntä ja tarjonta kohtaavat kokonaisuudessaan (tässä voi olla alueellisia eroja mutta sairaanhoitajakoulutettavia on kokonaisuudessaan riittävästi). Mikäli palkkaus olisi todella liian heikko, ei kysyntä ja tarjonta kohtaisi ilman palkkajoustoa. Helppo juttu.

Olen jo aiemmin kirjoittanut, että Suomessa vallitsee todella vahva yksilön valinnan vapaus. Näin ollen mikäli sairaanhoitajan hommat vituttavat liikaa liian alhaisen palkan vuoksi, kannattaa kehittää itseään, kouluttaa itseään edelleen, hakeutua muihin töihin tai kenties ulkomaille.

500 euroa lisää liksaa kuussa oli suorastaan sairas jo ajatuksena. Luonnollisestikaan tuollaista rahaa ei löydy, vaikka suuri osaihmisistä tuntuu ajattelevan, että valtio olisi jollain tavalla poikkeuksellinen pohjaton rahakirstu.
Vähintään yhtä paha ongelma olisi korotusta seurannut palkkainflaatio, joka olisi takuulla iskenyt ja tehnyt vakavaakin hallaa kansantaloudellemme.

Joku jo viittasikin koulun opinto-ohjaukseen. Olisi ehdottoman järkevää valistaa yläasteikäisiä, mihin koulutusohjelmiin suomalaisten kannattaa hakeutua ja mitkä hommat taas kannattaa jättää tulevaisuudessa ulkomaalaisten hommaksi. Suomalaisten kannattaa ilman muutakeskittyä huippuosaamiseen ja jättää suorittava työ sille lähes rajattomalle ihmismassalle, joka sitä duunia on valmis vääntämään.

Olen täysin varma siitä, että jo lähitulevaisuudessa ylipaisunutta julkista sektoria joudutaan karsimaan ja mikäpä sen parempi. Jo nyt alkaa olla niillä rajoilla, että viitsiikö tällaista systeemiä kukaan järkevä palkansaaja rahoittamaan.

Eli ehdoton ei julkisen sektorin palkankorotuksille. Julkista sektoria tulisi yksityistää kiihtyvällä tahdilla ja luoda tehokkuutta ja nopeasti. Jokaisella yksilöllä on Suomessa vapaus kouluttautua uudelleen ja tehdä lain sallimissa rajoissa mitä tykkää - tätä mahdollisuutta kannattaa käyttää. Eihän se aina mukavaa ole ja vähän joutuu vaivaakin näkemään kenties, ja olisikohan tässä monen kohdalla kyse, että ei viitsitä hetkeksikään astua mukavuusalueen ulkopuolelle?
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Aika monta pointtia arvostaakko vai ei.

-Sairaanhoito on tärkeää työtä.
-Lääkäreillä on Suomessa joku jumalasta seuraava asema ja sitä myöten liian suuret liksat. Vertaan hoitajan työtä vastuullisuudessa lääkärin työhön, mutta toki kouluttautumisen (aivojen) pitää jotenkin näkyä palkkaerona.
-Hoitoalan työt ovat todella varmoja työpaikkoja Suomessa. Työnsarkaa piisaa ja valtio ja kunnat suurimman osan palkanmaksaja. Eli on ns. helppo ratkaisu kouluttautua varmaaan duuniin.
-Korotusta on tarjottu, jopa kovan luokan, muttei kelpaa. Onko ahneus iskenyt?
-Paljonko vuorotyötä tekevä hoitaja tienaa kuussa? 2500-3000 €/kk? Itse heittäisin tuollaisen karkean haarukan ja siitä työstä se on minusta ihan riittävä liksa. Menkää opiskelemaan, jos palkka on liian pieni.

Toisaalta miksi valtion, meidän pitäis antaa iso palkankorotus, jos hommat on hoituneet entiselläkin palkalla ja työntekijöitä on piisannut niukastikaan. Lähes joka alalla on Suomessa tällä hetkellä työnhakijan markkinat, joten perusteluksi palkankorotusvaatimuksille ei riitä työvoimapula ja työvoiman valuminen ulkomaille. Pikku kannustekorotus hoitsuille ja menkööt lakkoon, jos lompsa taas kestää.
 
Viimeksi muokattu:

Viljuri

Jäsen
Sairaanhoitajien edunvalvonnan näkökulmasta heidän tulisi painostaa koko terveydenhuoltosektoria näihin rakenteellisiin uudistuksiin, ja nopeasti.

Koko kunnallisen puolen terveydenhuollon järjestelmä on Suomessa rakennettu lähinnä byrokratian ja keskushallinnon ehdoilla, toiseksi mennään jonkun vanhakantaisen hierarkisen arvojärjestelmän mukaan, kolmanneksi kustannuksia pyritään näiden jälkeen minimoimaan ja viimeisenä joku ajattelee potilasta, jos aikaa tupakkatauolta jää...

Paljon on itse kullakin työnsarkaa edessä. Huonoin vaihtoehto on tie, jossa järjestelmäänm panostetaan eksponentiaalisesti rahaa, "jotta kaikille tulisi hyvä mieli". Kyllä terveydenhuoltosektoriin varmasti saadaan vielä 2025 se 20 prosenttia bruttokansantuotteesta menemään, jos ei käytetä järkeä. Tämä ei kuitenkaan näkyisi nykyrakenteilla potilaan sängyn vieressä juuri millään tavalla.

Anekauppa ja hoidon laatu ja taso potilaiden näkövinkkelistä kun ovat eri asioita.

Mistä tuli mieleen, että hoitajat itse voisivat lopettaa perushoitajien sortamisen, ja tietysti yövuorojen potilasturvallisuuteen voisi myös kiinnittää huomiota...
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Sairaanhoitajien edunvalvonnan näkökulmasta heidän tulisi painostaa koko terveydenhuoltosektoria näihin rakenteellisiin uudistuksiin, ja nopeasti.

Koko kunnallisen puolen terveydenhuollon järjestelmä on Suomessa rakennettu lähinnä byrokratian ja keskushallinnon ehdoilla, toiseksi mennään jonkun vanhakantaisen hierarkisen arvojärjestelmän mukaan, kolmanneksi kustannuksia pyritään näiden jälkeen minimoimaan ja viimeisenä joku ajattelee potilasta, jos aikaa tupakkatauolta jää...

Outoa kyllä olen aika pitkälle samaa mieltä. Tässä asiassa kai nyt näkyy se, että kaikki kolme suurinta ovat palkansaajapuolueita, kun kukaan ei rohkene esittää mitään vakavia rakenteellisia uudistuksia. Soininvaaraa ei kai lasketa. Mutta raskaita ovat rakenteet - suurten ikäluokkien eläkkeellelähtö voisi olla hyvä ajankohta niiden järkeistämiseen.
 

scholl

Jäsen
Outoa kyllä olen aika pitkälle samaa mieltä. Tässä asiassa kai nyt näkyy se, että kaikki kolme suurinta ovat palkansaajapuolueita, kun kukaan ei rohkene esittää mitään vakavia rakenteellisia uudistuksia.


Pitäisi olla kaksipuoluejärjestelmä, mikäli haluttaisiin saada radikaaleja rakenteellisia uudistuksia. Koalitiohallitukset eivät niitä pysty tekemään.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Pitäisi olla kaksipuoluejärjestelmä, mikäli haluttaisiin saada radikaaleja rakenteellisia uudistuksia. Koalitiohallitukset eivät niitä pysty tekemään.

Suomalainen järjestelmä on kai yleensäkin huono isoille uudistuksille poliittisen debatin kautta. Ehkä kaksipuoluejärjestelmä vähän yksinkertaistaisi asioita, mutta tämä tietty konservatiivisuus ja konsensushakuisuus on aika syvällä mentaliteetissa. Ymmärrettävää kyllä historiallisesti ajatellen, mutta nyt eletään normaaleja aikoja, ja järkeviä kokonaisuudistuksia tarvittaisiin kipeästi, ei näitä jatkuvia suunnittelemattomia pieniä askeleita pakon edessä.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
-Paljonko vuorotyötä tekevä hoitaja tienaa kuussa? 2500-3000 €/kk?

No ohhoh. Jos äitini tienaa noin paljon, niin taidankin mennä hattu kourassa hakemaan rahaa, kun oma palkka tulee milloin sattuu. Tai sitten äitee on vain pahassa palkkakuopassa, koska nuo Sinun heittämäsi summat kuulostavat lähinnä naurettavan suurilta siihen nähden paljonko hänen oikea palkkansa on.
 

Ruutiveijari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei tuo pidä paikkansa.
Onnistuneesti sekoitat lähihoitajan ja sairaanhoitajan. Vanhustenhoidossa (jos resursseja ja työntekijöitä olisi tarpeeksi) pesemiset ja muut rutiinitoimet hoitaisi lähihoitaja. Sairaanhoitajien vastuulle ideaalitilanteessa jää lääkkeiden jakaminen, kommunikointi lääkärille oireista ja muutoksista sekä korkeampaa ammattitaitoa vaativampien toimenpiteiden teko. Sairaanhoitajalla on myös erittäin laaja vastuu potilaan hyvinvoinnista ja siinä tapahtuvien muutosten aktiivisesta seurannasta. Isossa hoitolassa on usein yksi lääkäri ja muutama kymmenen potilasta. Lääkäri istuskelee 90% ajastaan toimistossaan ja tekee päätöksiä sairaanhoitajien suositusten perusteella ja välillä potilaita vilkaisten.

Ainiin. Itse opiskelen sitä kovin kunniakkaana pitämääsi oikeustiedettä Helsingissä ja täytyy sanoa, että yhtä helposti tämän koulun läpäisee kuin sairaanhoitajaksi valmistuu. Ellei jopa helpommin.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Mä olen melkein varma että mielipiteesi muuttuu siinä vaiheessa kun olet itse syöttämässä, pesemässä ja paskaa pyyhkimässä vanhemmiltasi tai isovanhemmiltasi, kun kukaan muu ei heitä ole hoitamassa.
Tämä taitaa olla lähihoitajien duunia.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Tämä taitaa olla lähihoitajien duunia.

Ainakin meillä päin resurssipulan vuoksi tätä työtä tekevät myös sairaanhoitajat. Eihän se toimenkuvaan kuulu, mutta kun on pakko hoitajien vähyyden vuoksi.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Voisiko joku valaista tyhmää, kun en tiedä mistä tämä 500 euron keskustelu oikein lähti? Muistan kyllä vaalien alla tasa-arvotupoilun, mutta en muista kuka tämän 500 euron korotuksen heitti ilmoille?

Sen tiedän, ettei kukaan tuntemistani sairaanhoitaja ole edes uneksinut moisesta korotuksesta ja kiroavat nyt tehyä, kun eivät tartu yhdeksän prosentin korotuksiin. Eikä lakkoilukaan heitä innosta.
 

pänkäle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hpk
Arvostan toki sairaanhoitajien työtä, mutta itseäni suunnattomasti korpeaa se, että puhuttaessa koulutetuista naisvaltaisista aloista on keskitytty lähes kokonaan vain hoitajiin. Eiväthän he kuntasektorin naisvaltaisia aloja tarkasteltaessa edes ole mitään erityisen koulutettuja. Yliopistotutkinnon suorittaneita ja sairaanhoitajia vähemmän tienaavia ovat mm. sosiaalityöntekijät, psykologit, luokanopettajat, lastentarhanopettajat, kirjastonhoitajat ym. Hoitajista suuri osa on vieläpä lähihoitajia, joilla ei ole sen kummoisempi koulutus kuin esim. koulun keittäjillä tai hitsaajillakaan, eli peruskoulun jälkeinen ammattitutkinto.

Otetaan esimerkki päiväkotimaailmasta: Yliopistotutkinnon suorittaneen, päiväkodin kasvatustyöstä vastuussa olevan lastentarhanopettajan palkka on n. 1800 euroa/kk. Ammattitutkinnon suorittaneen, päiväkodissa kasvatustyötä avustavan lähihoitajan palkka taas n. 1700 euroa. Jos nostettaisiin hoitajien palkkoja Tehyn/Superin vaatimusten mukaisiksi, niin lähihoitaja tienaisi huomattavasti lastentarhanopettajaa enemmän! Oikeus ja kohtuusko? Samoin kävisi ala-asteilla, joissa kasvatustieteen maisterit (luokanopettajat) tienaisivat hoitajien 500 euron palkankorotuksen jälkeen n. 200 euroa/kk vähemmän kuin koulunkäyntiavustajina toimivat lähihoitajat (heitä on muuten paljon).

Näitä tietoja vasten jokainen voi miettiä, että ovatko hoitajien vaatimukset pelkästään omien palkkojensa korottamisesta oikeutettuja...
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Arvostan sairaanhoitajia ja heidän työtään siinä missä keskimäärin muitakin työtä tekeviä maassamme. (perhepiirissäkin on sairaanhoitaja) Minua ihmetyttää Tehyn/SuPerin perustelu palkkatason nostosta siksi, että ihmishenget ovat kyseessä. Vastaavalla logiikalla voidaan perustella vaikkapa bussikuskien tai ravintolakokkien palkankorotuksia.

Se on sitten kokonaan toinen asia, mille tasolle ja miten hoitajien palkan tulisi asettua, ja miten tämän kvtessin (jossa hoitajat ovat eilisestä älyttömästä irtiotostaan huolimatta mukana, jolleivät nyt aio sitten 6 kk:n lakkoa pitää) käy. Minusta sairaanhoitajat mahtuvat siihen koulutettuun, naisvaltaiseen alaan, josta hallitusohjelmassa puhuttiin tämän lisäyksen osana. Sen sijaan päähäni ei mahdu, miten tähän mahtuvat perushoitajat/lähihoitajat. Eivät he mitään korkeasti koulutettuja ole, yhtään millään mittarilla. Mitä korkeasti koulutettuihin tulee, edellä mainittiinkin joitain aloja, esimerkiksi lastentarhanopettajat ovat (nykyisin maisterin) koulutukseensa nähden paljon suuremmassa palkkakuopassa. Samoin vaikkapa kirjastonhoitajat ja luokanopettajat.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Eikös 2500€ ole jo suomalaisen keskipalkka? Jos sillä ei tule toimeen, niin ainahan voi mennä sellaiseen duuniin jossa palkka miellyttää. Lääkärit ne kuitenkin tekevät päätökset/toimenpiteet ja hoitajat hoitaa/tekee yksinkertaiset hommat. Vastuu on tottakai kohtuullinen, mutta 500 erkin korotus on aivan liikaa. Saavatko sairaanhoitajat ns. toimenpidepalkkioita kuten lääkärit? Jos eivät saa, niin ehkä pienistä toimenpiteistä voisi saada jotain lisiä.

Olin sairaalassa pariin otteeseen 2005 ja silloin oli havaittavissa ikävän kaltaista motivaation puutetta. Itse kärsin "vain" kovista vatsakivuista, mutta enemmän huoletti ne, joilla sitten lopulta olikin jotain vakavampaa. Aikaa ei hoitsuilla paljon ollut kuunnella ja tietynlaista robottimaisuutta oli havaittavissa, kuten edellä jo mainittukin. Lähtisin korotusten sijaan parantamaan sairaanhoitajien työoloja ja se hoituisi parhaimmin palkkaamalla lisää hoitajia. Pieni palkankorotus vain vituttaa, mutta työtaakan väheneminen tuntuu jo paljon paremmalta.
 

Riz

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers
Aikaa ei hoitsuilla paljon ollut kuunnella ja tietynlaista robottimaisuutta oli havaittavissa, kuten edellä jo mainittukin. Lähtisin korotusten sijaan parantamaan sairaanhoitajien työoloja ja se hoituisi parhaimmin palkkaamalla lisää hoitajia. Pieni palkankorotus vain vituttaa, mutta työtaakan väheneminen tuntuu jo paljon paremmalta.

Tässä alkaa olla jo sitä ajatusta takana. Lisää hoitajia pitäisi saada. Mutta kun se peruspalkka huitelee varsin kaukana tuosta ilmoille heitetystä 2500e summasta, jonka eteen pitää jo vääntää tuhottomasti ilta-, yö- tai kokopäivävuoroa. Joten vastavalmistuneelle sairaanhoitajalle ei juuri kotimaassa ole hirveästi porkkanaa luvassa, varsinkin kun tietää että jo sen peruspalkankin eteen joutuu tekemään todennäköisesti useamman ihmisen hommat. Sitten ihmetellään miksi suomalaisia hoitajia karkaa ulkomaille töihin, parempien palkkojen ja siedettävämpien työolosuhteiden perässä....
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Hieman OT:ta, mutta samassa taistelussa olevat sosiaalialan työt vasta palkkakuopassa ovatkin. Katsoen työn vaativuutta ja koulutusvaatimuksia. Esimerkiksi akateemisesti koulutettu sosiaalityöntekijän peruspalkka on yleensä rapiat 2000 euroa ja ammattikorkeakoulututkinnon vaativan ohjaaja-työn 1600-1800 euroa keskimäärin.

Sain saman verran teininä kesätöistä nurmikon leikkuusta kuin nyt sosiaalialalla koulutettuna.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
500 euroa lisää liksaa kuussa oli suorastaan sairas jo ajatuksena. Luonnollisestikaan tuollaista rahaa ei löydy, vaikka suuri osaihmisistä tuntuu ajattelevan, että valtio olisi jollain tavalla poikkeuksellinen pohjaton rahakirstu.
Ei tuo ole yhtään liikaa siihen nähden kuinka paljon esim. Paperiliitto on pystynyt vedättämään palkkoja ylöspäin. Paperimiehetkään eivät olisi koskaan päässet niin suuriin ansioihin ellei paperitehtaiden pysäyttäminen aiheuttaisi niin suuria tappioita omistajille.

Joku jo viittasikin koulun opinto-ohjaukseen. Olisi ehdottoman järkevää valistaa yläasteikäisiä, mihin koulutusohjelmiin suomalaisten kannattaa hakeutua ja mitkä hommat taas kannattaa jättää tulevaisuudessa ulkomaalaisten hommaksi. Suomalaisten kannattaa ilman muutakeskittyä huippuosaamiseen ja jättää suorittava työ sille lähes rajattomalle ihmismassalle, joka sitä duunia on valmis vääntämään.
Meillä korkeakoulutetaan jo nyt ihmisiä liikaa. Korkeasti kouluttettujen sijaan tarvitaan huippuluokan duunareita, jotka pystyvät tekemään vaativampia töitä.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hieman OT mutta jos nyt kuitenkin repäistäisiin...annetaan niille sairaanhoitajille 500-600e lisää kk-palkkaa! Tulis hyvä mieli kaikille. Samalla voitaisiin tehdä joku yleiskorotus, kyllä itsekin voisin muutaman satasen ottaa lisää liksaa ja varmaan melkein kaikki muutkin. Oltais kaikki rikkaita. Ihanaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös