Päävalmentaja Mikko Heiskanen – JYPin pelitavan uudistaja

  • 171 166
  • 1 494

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Kyllähän tuo Heiskasen ”huono ihminen” kommentointi kertoo vain siitä, että nyt on kokematon valmentaja liian pahassa paikassa. Henkinen pahoinvointi näkyy kaikkialle oikeastaan kaikista.

Pönö on hyvä koutsi varmasti ja pidän hänestä kovin, mutta kokematon valmentaja laitettiin kyllä syvän pään sijasta suoraan keskelle Tyyntävaltamerta. Ei ole väärin todeta, että tämä on Pönölle aika tekemätön paikka, kun koppi on menetetty seurajohdon vuoksi jo ennen ensimmäistäkään peliä ja apukoutsiksi on pakotettu joku vitun puuhastelija, josta valtaosa organisaatiosta ei pidä.

Heiskasen ensimmäinen virhe oli ottaa päävalmentajan vastuu vastaan ja toinen virhe sen jälkeen oli lähteä hyvänä työntekijänä toteuttamaan seurajohdon surkeaa muutosprosessia heidän liiallisella vaikutuksellaan. Siinä olisi pitänyt vaatia saada kasata oma tiimi ja vapaus työstää pelitapaa parhaaksi katsomallaan tavalla.

Jos jollekin tuolla haluaisin kaljan tarjota ja tsempata, niin se on Pönö. Käy oikeasti sääliksi.

Kyllä. Melkoinen kaveripassi miehelle seuralta ja nuo pari viimeisintä lehdistötilaisuutta ei ole olleet kovin mukavaa kuunneltavaa. Selkeästi stressaantunut on Heiskanen, ja kukapa ei olisi. Varmasti tiedostaa itsekin tilanteen ja että omalla tavallaan pelissä on myös koko valmennusura pääsarjatasolla.

Uskon että Pönöstä olisi kasvanut päävalmentaja jäljellä olevien puolentoista vuoden aikana, mutta ymmärrettävistä syistä hän ei ole mikään taikuri joka yhdessä yössä saa vaikean tilanteen käännettyä. Otetaan huomioon että Heiskanen oli varmasti itsekin järkyttynyt muun valmennusjohdon potkuista, niin eihän siinä kukaan mukana ollut pysty kylmän viileästi toimimaan.

Kyllähän tuo olisi jotain kunnon kokenutta auktoriteettivalmentajaa kaivannut jolla on selvät sävelet siitä miten homma olisi heti otettu haltuun. Karri Kivi loistavana esimerkkinä. Nyt taisi niin sanotusti levähtää löysä kakka ympäri pukukoppia heti ja kellekään ei liene selvää että kuka tuota paattia ohjaa.
 

Huikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp Jyväskylä, Detroit Red Wings, Tre Kronor
Tässä ei nyt varmaan ole kassassa varaa palkata mitään kovia nimiä. Palkkaa maksetaan kuitenkin nytkin entisille.

Selviytymistaistelulta tämä haisee. Ne päättyy usein huonosti tässä liiketoiminta-alueessa.

Olen miettinyt tässä kovasti miten organisaatiota voisi oikeasti auttaa. Kyllä jotain voisi tehdä ja repiä olemattomasta vapaa-ajasta vähän JYPin suuntaan...muutenkin kuin rahaa tarjoamalla.

Katsotaan mitä saan aikaiseksi. Hihat on kääritty.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Heiskasen ensimmäinen virhe oli ottaa päävalmentajan vastuu vastaan ja toinen virhe sen jälkeen oli lähteä hyvänä työntekijänä toteuttamaan seurajohdon surkeaa muutosprosessia heidän liiallisella vaikutuksellaan.

Voin olla samaa mieltä monesta mitä kirjoitat, mutta ehkä tässä jotain, mitä nostaa mietintään. Meillä tässä hetkessä ei ole olemassa tietoa ensinkään siitä, onko seurajohdon muutosprosessi surkea, se on mahdollista, mutta voi olla myös päinvastoin. Samoin voi olla, että valitsi nimenomaan roolin pohjatyön tekemiseen, kun siihen uskoo.

Seura tavoitteineen ei voi olla alisteinen valmennukselle, koskaan, muuten se on juuri tasan sitä tuuliviiripuuhastelua. Mihin pitää pyrkiä, on yhteneväinen visio, niin olevan kuin tulevankin kanssa. Siinä mielessä seura ei voi liiallisesti vaikuttaa, kun seuran vastuu on paaluttaa valmennuksen tavoitteet. Ei sählätä päivittäisessä työssä, mutta sävelet pitää olla selvät puolin toisin.

Valmennus on tosiaan tässä hetkessä synkimmässä paikassa mikä lätkämaailman päältä löytyy, johtuen ajan vähyydestä kääntää kelkkaa tähän kauteen, mutta ehkä tässä ei ole koko totuus, voi ne olla miettineet niinkin, että työtä tehdään tulvaisuuden eteen, yhtä arvokasta se on JYPille tässä hetkessä.
 

rahor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Ollaan samalla sivulla, asia on nimenomaan näin. Tämän uuden valmennuksen myötä on vielä jonkun matkan päässä edes pisteet, mutta pelkään pahoin, että sen vaadittavan viisikkopelin suhteen juna meni jo. En tiedä, voiko sanoa, että kaivetaan sinänsä kuoppaa, en oikein usko Rautakorvesta tätäkään, mutta jostain syystä vaikuttaa, että asiat jätettiin kesken eräiseksi ja luotettiin tämmöiseen vanhan ajan viisikkopuolustukseen, jossa kärki riittää tulokseen ja niinhän liigassa ei ole. Tyhjästä ja harjoitteetta korjausta on paha ryhtyä tekemään, eikä muu ympäristön turbulenssi auta yhtään asiaa, vaan päinvastoin. Mutta tässä nyt ollaan ja tämäkin kalkki niellään, tai itketään niellään.
Jypille on tehty koko kauden ajan pirun halpoja maaleja ja se johtuu siitä, että se viisikkopuolustus ei ole kunnossa. Koska se ei ole kunnossa, väittäisin että on yritetty jotain muuta pelitapaa kuin puolustukseen perustuvaa. Sitähän se Viitanen koko ajan peräänkuuluttaa ja palavereja on valmennuksen kanssa pidetty, että yritetään jotain muuta. Valmennus on sitten yrittänyt jotain muuta, kun sitä on potkujen uhalla siihen ohjattu. Nyt ei ole sitten viisikkopuolustusta, eikä ole oikein mitään muutakaan, koska sen muun rakentaminen on huuhaata ja haihattelua, jos ei osata puolustaa.
 

Baldrick

Jäsen
Seura tavoitteineen ei voi olla alisteinen valmennukselle, koskaan, muuten se on juuri tasan sitä tuuliviiripuuhastelua.
Tietysti näin. Jos seura haluaa luovaa ja pelipaikatonta hyökkäysilottelua, niin silloin ei pidä palkata JRää. Sama toimii myös toiseen suuntaan, että valmentajan ei pidä myöskään antaa seuran kävellä hänen osaamisensa yli.

Siksi pidänkin Heiskasen suurimpana virheenä hyväksyä pesti, kun omat vaikutusmahdollisuudet on rajalliset ja päävalmentaja on kuitenkin se, joka kantaa vastuun urheilullisesta tuloksesta. Näyttää siltä, että Veke voi tehdä mitä lystää ja työpaikka ei ole vaarassa, mutta samaa pitkäjänteisyyttä ei koutseille löydy.

Ei tänne kannata kerään meritoitunutta koutsia tuoda, jos haluaa tätä uutta visiota mätsäävän valmentajan löytää. Näyttää siltä, että visioon mätsää erinomaisesti yksi seurasta löytyvä apuvalmentaja samaan tapaan kuin jossain julkisissa kilpailutuksissa halutaan tuttu toimittaja ja tehdään kriteerit sellaisiksi, että vain siihen täsmää.

JYP voisi suoraan laittaa työpaikkailmoituksen:

”ETSITÄÄN PÄÄVALMENTAJAA

JYP Jyväskylä Oy etsii päävalmentajaa edistämään seuran modernia pelillistä identiteettiä jyväskyläläisessä jääkiekossa tuleviksi vuosiksi ja tuottamaan edelläkävijyydellä muut päihittävän pelitapaedun.

Toivommekin tulevalta päävalmentajaltamme seuraavanlaisia ominaisuuksia:
- Selkeä visio pelipaikattomasta pelitavasta.
- Nousevaa talenttia ilman aiempaa päävalmentajakokemusta ammattilaissarjoista raikkaan ja luovan outside-of-the-box-ajattelun varmistamiseksi. Kokemus saa olla maksimissaan 3. korkeimmalta sarjatasolta, mutta ei Suomesta.
- Kokemusta jyväskyläläisen juniorijääkiekon kehitysvastuutehtävistä.
- Kokemusta käärmeöljyn tukku- ja vähittäismyynnistä.
- Entisten kookkaiden jääurheilijoiden selänpuhdistamiskokemus katsotaan eduksi.

Toivottavasti kiinnostuit paikasta ja jätät hakemuksesi sähköpostilla osoitteeseen paikkajotaytetty@jypliiga.fi. Emme ole yhteydessä hakijoihin, koska tiedon valinnasta saatte seuran tiedotteesta, joten sitä ei tarvitse toistaa.”
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Jypille on tehty koko kauden ajan pirun halpoja maaleja ja se johtuu siitä, että se viisikkopuolustus ei ole kunnossa. Koska se ei ole kunnossa, väittäisin että on yritetty jotain muuta pelitapaa kuin puolustukseen perustuvaa.

Voi kun olisikin, silloin olisi edes vähän toivoa johonkin tälle kaudelle yltää. Vaan kun semmosta asiaa kun viisikkopuolustus ei voi pelitapana liigassa ajaa, tai voi, mutta tulos on, no, nähty. Viisikkopeli tarkoittaa kollektiivista peliä, jossa puolustus on hyökkäämistä ja hyökkääminen puolustamista, viisikoilla, ei sitä vastaan millään viisikkopuolustuksella voi järjellisesti mitenkään pärjätä, siitä kun puuttuu puolet, minkä peli vaatii.
 

rahor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Voi kun olisikin, silloin olisi edes vähän toivoa johonkin tälle kaudelle yltää. Vaan kun semmosta asiaa kun viisikkopuolustus ei voi pelitapana liigassa ajaa, tai voi, mutta tulos on, no, nähty. Viisikkopeli tarkoittaa kollektiivista peliä, jossa puolustus on hyökkäämistä ja hyökkääminen puolustamista, viisikoilla, ei sitä vastaan millään viisikkopuolustuksella voi järjellisesti mitenkään pärjätä, siitä kun puuttuu puolet, minkä peli vaatii.
Nyt menee aikamoiseksi semantiikaksi ja sanakikkailuksi. Jos Viitanen on potkujen uhalla patistanut valmennusta jotain pelitapaa ajamaan, luuletko tosiaan että sitä ei ole yritetty?
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Nyt menee aikamoiseksi semantiikaksi ja sanakikkailuksi. Jos Viitanen on potkujen uhalla patistanut valmennusta jotain pelitapaa ajamaan, luuletko tosiaan että sitä ei ole yritetty?

Tätä olen pohtinut aika paljonkin. Jos mun avautumisia olet lukenut, Laittelin mj - tauon jälkeisten pelien jälkeen ensin toiveita, että peli kehittyy, sitten optimismia, että tämä on vaan vaikea rasti jumpata, mutta kyllä se siitä ja lopulta oli pakko tunnustaa, että haaveita vaan oli mulla. Minä veikkaan ja uskon tässä olevani kohtuullisen oikeassa, että jos siellä asiaa olisi jumpattu, kuten muissa joukkueissa, siellä olisi taatusti sen aihioita edes näkynyt, vaikka ei ihan toimisikaan.

Hyppäys sitten tähän viime peliin, kyllä siellä oli hakuja tehdä viisikkoina, jopa ihan oikeata kiekottoman tekemistä, minkä viisikkopeli vaatii, mutta niin on huteraa kuin bambin kävely juuri synnyttyään, että jotain toivoa sen varaan kehtaisi laittaa ihan tuleviinkaan peleihin.

Suora vastaus sitten kysymykseen, joku mun mielessä väittää, että ei ole yritettykään oikeasti, muuten ei oltaisi noin telineissä, kuin on kohta parikymmentä peliä oltu. Mutta varmaksi en voi tietää. Luulinhan aikoinaan, että jotain olisi tehty sen kuolleen pystysuunnan kiekon muuttamiseksi, vaan siinäkin oli lopulta pakko tunnustaa, että ei sinne päinkään, vaan jästipäisesti puskettiin pystyyn vaikka se sokea reettakin, joka koskaan ei lätkää ollut edes nähnyt tiesi, ettei tuo ainakaan toimi enää.
 

Timeout

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nyt on ilmeisesti ne kaikki kivet käännetty, mitä Heiskanen peräänkuulutti, koska eilisen pelin lehdistötilaisuudessa alettiin jo pyytämään avuksi korkeampia voimia. Valmentaja sanoo, ettei tiedä, mistä on kiinni ja pelaajilta tulee vähän samaa viestiä. Todella huolestuttavaa.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tietysti näin. Jos seura haluaa luovaa ja pelipaikatonta hyökkäysilottelua, niin silloin ei pidä palkata JRää. Sama toimii myös toiseen suuntaan, että valmentajan ei pidä myöskään antaa seuran kävellä hänen osaamisensa yli.

Siksi pidänkin Heiskasen suurimpana virheenä hyväksyä pesti, kun omat vaikutusmahdollisuudet on rajalliset ja päävalmentaja on kuitenkin se, joka kantaa vastuun urheilullisesta tuloksesta. Näyttää siltä, että Veke voi tehdä mitä lystää ja työpaikka ei ole vaarassa, mutta samaa pitkäjänteisyyttä ei koutseille löydy.

Ei tänne kannata kerään meritoitunutta koutsia tuoda, jos haluaa tätä uutta visiota mätsäävän valmentajan löytää. Näyttää siltä, että visioon mätsää erinomaisesti yksi seurasta löytyvä apuvalmentaja samaan tapaan kuin jossain julkisissa kilpailutuksissa halutaan tuttu toimittaja ja tehdään kriteerit sellaisiksi, että vain siihen täsmää.

JYP voisi suoraan laittaa työpaikkailmoituksen:

”ETSITÄÄN PÄÄVALMENTAJAA

JYP Jyväskylä Oy etsii päävalmentajaa edistämään seuran modernia pelillistä identiteettiä jyväskyläläisessä jääkiekossa tuleviksi vuosiksi ja tuottamaan edelläkävijyydellä muut päihittävän pelitapaedun.

Toivommekin tulevalta päävalmentajaltamme seuraavanlaisia ominaisuuksia:
- Selkeä visio pelipaikattomasta pelitavasta.
- Nousevaa talenttia ilman aiempaa päävalmentajakokemusta ammattilaissarjoista raikkaan ja luovan outside-of-the-box-ajattelun varmistamiseksi. Kokemus saa olla maksimissaan 3. korkeimmalta sarjatasolta, mutta ei Suomesta.
- Kokemusta jyväskyläläisen juniorijääkiekon kehitysvastuutehtävistä.
- Kokemusta käärmeöljyn tukku- ja vähittäismyynnistä.
- Entisten kookkaiden jääurheilijoiden selänpuhdistamiskokemus katsotaan eduksi.

Toivottavasti kiinnostuit paikasta ja jätät hakemuksesi sähköpostilla osoitteeseen paikkajotaytetty@jypliiga.fi. Emme ole yhteydessä hakijoihin, koska tiedon valinnasta saatte seuran tiedotteesta, joten sitä ei tarvitse toistaa.”

Ja varmaan sitten sama pelaajien kohdalla.

Tervetuloa pelaamaan Jyväskylään jääkiekkoa Wapaa muurariperiaatteen mukaan, eikun vapaan pelipaikattomaan tavan mukaan. Ei ole väliä oletko hyökkääjä vai puolustaja kunhan olet hyvä. Hyvä kunto mm. bodaus käsipainoilla katsotaan eduksi. Sätkän poltto ja makailu sallittu vain omalla ajalla.

Meiltä saat palkan lisäksi kohtuullisen työympäristön, ilmaiset ruoat, sauna ja suihkuvuoron. Kesäloma alkaa aikaisin ja joulunakin saa levätä.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllähän tuo olisi jotain kunnon kokenutta auktoriteettivalmentajaa kaivannut jolla on selvät sävelet siitä miten homma olisi heti otettu haltuun. Karri Kivi loistavana esimerkkinä. Nyt taisi niin sanotusti levähtää löysä kakka ympäri pukukoppia heti ja kellekään ei liene selvää että kuka tuota paattia ohjaa.

Meillä oli sellainen. Joten uuden vastaavan palkkaaminen olisi ollut, no JYP.n näköistä toimintaa.
 

Baldrick

Jäsen
Nyt on ilmeisesti ne kaikki kivet käännetty, mitä Heiskanen peräänkuulutti, koska eilisen pelin lehdistötilaisuudessa alettiin jo pyytämään avuksi korkeampia voimia. Valmentaja sanoo, ettei tiedä, mistä on kiinni ja pelaajilta tulee vähän samaa viestiä. Todella huolestuttavaa.
Eivät voi sanoa ääneen Hämäläistä ja muutamaa ilmapiirinmyrkyttäjiä, sekä Liigan heikointa sentteriosastoa ja nyt vielä muutenkin kapeaa hyökkääjistöä, eli Viitasen tonttia.
 

rahor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Tätä olen pohtinut aika paljonkin. Jos mun avautumisia olet lukenut, Laittelin mj - tauon jälkeisten pelien jälkeen ensin toiveita, että peli kehittyy, sitten optimismia, että tämä on vaan vaikea rasti jumpata, mutta kyllä se siitä ja lopulta oli pakko tunnustaa, että haaveita vaan oli mulla. Minä veikkaan ja uskon tässä olevani kohtuullisen oikeassa, että jos siellä asiaa olisi jumpattu, kuten muissa joukkueissa, siellä olisi taatusti sen aihioita edes näkynyt, vaikka ei ihan toimisikaan.

Hyppäys sitten tähän viime peliin, kyllä siellä oli hakuja tehdä viisikkoina, jopa ihan oikeata kiekottoman tekemistä, minkä viisikkopeli vaatii, mutta niin on huteraa kuin bambin kävely juuri synnyttyään, että jotain toivoa sen varaan kehtaisi laittaa ihan tuleviinkaan peleihin.

Suora vastaus sitten kysymykseen, joku mun mielessä väittää, että ei ole yritettykään oikeasti, muuten ei oltaisi noin telineissä, kuin on kohta parikymmentä peliä oltu. Mutta varmaksi en voi tietää. Luulinhan aikoinaan, että jotain olisi tehty sen kuolleen pystysuunnan kiekon muuttamiseksi, vaan siinäkin oli lopulta pakko tunnustaa, että ei sinne päinkään, vaan jästipäisesti puskettiin pystyyn vaikka se sokea reettakin, joka koskaan ei lätkää ollut edes nähnyt tiesi, ettei tuo ainakaan toimi enää.
Olihan siellä alkukaudesta ajoittain ihan toimivaa viisikkopeliä. Muistan kun ihailin tiivistä pakettia ja lapatarjontaa, jota oli välillä ihan valittavaksi asti. Kiekottomat teki töitä. Pitäisi katsoa nuo pelit uudestaan jos vain löytyisi jostain.

No, Viitasen mukaan palavereja pidettiin, Seppänen avautui medialle pelipaikattomasta ja kivasta valmentamisesta mitä junnuissa tehdään. Mj-tauon jälkeen peli on näyttänyt joltain vitun reagointikiekolta, josta on poistettu rakenteet ja toistettavuus.

Mitä jos Viitasen ja Seppäsen otanta-analyysi-keskustelut -prosessin loppupäätelmä oli se, että reagointikiekko ei toimi, koska Rautakorpi aiheuttaa henkistä lukkoa pelaajille? Vapautetaan lukko ja tuodaan hauskuus Heiskasen johdolla, niin rupeaa toimimaan?
 
Viimeksi muokattu:

Aivan sama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sirkus nimeltä JYP Jyväskylä Oy
Siis? Kaveri joka on sitoutunut valmennuksen projektiin, puukottaa muita koutseja selkään ja muiden saatua kenkää nousee ykköseksi. Käärme. Sen jälkeen heittää vielä kärkipelaajat bussin alle. Mistähän johtuu, että Rautakorvesta tykänneet kärkipelaajat vetävät jatkuvasti vihkoon?

Ainoa oikea ratkaisu Heiskaselta olisi ollut lähteä samalla ovenavauksella. Mutta jos on itsekäs niin on itsekäs.
Ei vittu miten pihalla tää Narri on! En tiedä trollaatko vai oletko tyhmä?

Jos satut olemaan työelämässä ja työkaverisi saisi kenkää, niin olisitko itse myös sanomassa itseäsi irti?
 

Kaikuluotain

Jäsen
Suosikkijoukkue
HK Poprad
Ei vittu miten pihalla tää Narri on! En tiedä trollaatko vai oletko tyhmä?

Jos satut olemaan työelämässä ja työkaverisi saisi kenkää, niin olisitko itse myös sanomassa itseäsi irti?
Ironista tosiaan että kyseisiä viestejä kirjoittaa narrien fani. Hänellä luulisi olevan muistissa mitä tapahtui 20 vuotta sitten maajoukkueessa kun Summanen sai potkut: vetovastuun otti herran "kakkonen" Erkka Westerlund. Tästä Summanen minun mielestäni ymmärrettävistä syistä sydämistyi - olivathan he keskenään sopineet että mikäli päävalmentaja saa potkut, lähtevät he pakettina. Kukaanhan meistä ei tiedä miten asia on Jypin tapauksessa, Summasen tapauksessa tästä on mustaa valkoisella hänen itsensä kertomana.
 

Saleva kehiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelipaikallinen JYP, Ukrainan maajoukkue
Ei vittu miten pihalla tää Narri on! En tiedä trollaatko vai oletko tyhmä?

Jos satut olemaan työelämässä ja työkaverisi saisi kenkää, niin olisitko itse myös sanomassa itseäsi irti?
Ei ole pihalla. Nimenomaan työelämässä on usein tilanteita, jossa osaava esimies saa lähteä ja tilalle imarrellaan osaamattomampi välimallin mies/nainen. Ongelma on se, että arviointikyky oman osaamisen ja rahkeiden riittävyydestä on osa välimallitulokkaan osaamattomuutta. Varsinkin, jos höystetään "kyllä sä siihen pystyt" imartelulla ja paremmalla palkalla.

Se että Heiskanen ei ymmärtänyt väistää tarjousta kyseenalaistaa hänen uskottavuuttaan tulevana vastuuvalmentajana.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Ironista tosiaan että kyseisiä viestejä kirjoittaa narrien fani. Hänellä luulisi olevan muistissa mitä tapahtui 20 vuotta sitten maajoukkueessa kun Summanen sai potkut: vetovastuun otti herran "kakkonen" Erkka Westerlund. Tästä Summanen minun mielestäni ymmärrettävistä syistä sydämistyi - olivathan he keskenään sopineet että mikäli päävalmentaja saa potkut, lähtevät he pakettina. Kukaanhan meistä ei tiedä miten asia on Jypin tapauksessa, Summasen tapauksessa tästä on mustaa valkoisella hänen itsensä kertomana.

Miten tämä tai Jokerit ylipäätään liittyy JYPin kauden 2023-2024 sekoiluihin?

Heiskanen oli Seppäsen myyrä Rautakorven tiimissä. Heiskanen oli edesauttamassa Rautakorven potkuissa. Vai luuletteko, että Rautakorven potkut tulivat Heiskaselle yllätyksenä (kuten nyt on annettu ymmärtää) ja Heiskaselle vaan ilmoitettiin että nouset päävalmentajaksi? Kyllä JYPillä on ollut seuraaja eli Heiskanen tiedossa siinä vaiheessa kun potkuja on alettu suunnittelemaan.

Mitä luulette, miten Rautakorvesta tykännyt joukkue suhtautuu asiaan kaiken tämän suhmuroinnin jälkeen? Pelaavat satasella valmennukselle?
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Siis mitähän peliä tää herra katsoi tänään? Lehdistötilaisuudessa sanoo että kaikesta huolimatta hyvää peliä .

Ja kuulemma hallittiin jossain vaiheessa! No ehkä joku 30 sekuntia.

En oikein ymmärrä tämmöistä itselleen valehtelua.
 

Grafix

Jäsen
Meillä tässä hetkessä ei ole olemassa tietoa ensinkään siitä, onko seurajohdon muutosprosessi surkea, se on mahdollista, mutta voi olla myös päinvastoin. Samoin voi olla, että valitsi nimenomaan roolin pohjatyön tekemiseen, kun siihen uskoo.
Meillä ei ole tässä hetkessä tietoa siitäkään, onko mitään muutosprosessia edes olemassa. Toki onhan impulsiivinen tempoilukin muutos, mutta mikään prosessi se ei toki ole.

Muutosprosesseja on yleisesti ottaen kahdenlaisia: hallittuja ja hallitsemattomia. Hallittuun prosessiin kuuluu mm kirkas ymmärrys siitä mitä ja miksi muutetaan, johtajuus ja sitouttaminen sekä ennen kaikkea avoin viestintä.

Hyvä esimerkki hallitusta muutosprosessista on esimerkiksi Tapparan taannoin tekemä päävalmentajavalinta ja pelitapamuutos. Viestittiin täysin avoimesti ja johdonmukaisesti miksi ja mitä ollaan muuttamassa. Tehtiin muutos jämäkästi ja pidettiin kiinni seuran yhdessä muodostetusta strategiasta. Aika hyvä tulos.

Omaan silmään Jypillä ei ole menossa mitään muutosprosessia vaan jonkinlainen sekava vaihe, jossa suurimmat ongelmat näyttävät olevan lämpimissä toimistoissa.
 

ToBey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jyväskylä
Miten tämä tai Jokerit ylipäätään liittyy JYPin kauden 2023-2024 sekoiluihin?

Heiskanen oli Seppäsen myyrä Rautakorven tiimissä. Heiskanen oli edesauttamassa Rautakorven potkuissa. Vai luuletteko, että Rautakorven potkut tulivat Heiskaselle yllätyksenä (kuten nyt on annettu ymmärtää) ja Heiskaselle vaan ilmoitettiin että nouset päävalmentajaksi? Kyllä JYPillä on ollut seuraaja eli Heiskanen tiedossa siinä vaiheessa kun potkuja on alettu suunnittelemaan.

Mitä luulette, miten Rautakorvesta tykännyt joukkue suhtautuu asiaan kaiken tämän suhmuroinnin jälkeen? Pelaavat satasella valmennukselle?
Myyrä? Ai jumalauta miten kuistilla voi joku olla. Sä oot se kaveri joka uskoo satasella kaikkiin mahdollisiin salaliittoihin?

Ja sä et edes tiedä, että mitä tuolla suljettujen ovien takana on tapahtunut. Sieltä varmasti edelleen löytyy ne syyt miksi Jukka ja Ville saivat lähteä.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Nyt on ilmeisesti ne kaikki kivet käännetty, mitä Heiskanen peräänkuulutti, koska eilisen pelin lehdistötilaisuudessa alettiin jo pyytämään avuksi korkeampia voimia. Valmentaja sanoo, ettei tiedä, mistä on kiinni ja pelaajilta tulee vähän samaa viestiä. Todella huolestuttavaa.

Mielenkiintoista kyllä, kun valmentaja ei tiedä, mistä homma on kiinni.

Jo kotikatsomoihin näkyy, että:
- Kaikki eivät noudata yhteistä pelitapaa, tai sellaista ei ole
- Näyttää myös, että muutamalla pelaajalla on moti hukassa.
- Tukitoimet aika olemattomat
- Kiekollinen peli parin pelaajan varassa
- Keski- ja oman alueen täyttö. Ihan liikaa tilaa vastustaja hyökkääjillä

Tuosta kun alkaa laittaa kuntoon, niin alkaa olla jo jääkiekon näköistä touhua.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Miten tämä tai Jokerit ylipäätään liittyy JYPin kauden 2023-2024 sekoiluihin?

Heiskanen oli Seppäsen myyrä Rautakorven tiimissä. Heiskanen oli edesauttamassa Rautakorven potkuissa. Vai luuletteko, että Rautakorven potkut tulivat Heiskaselle yllätyksenä (kuten nyt on annettu ymmärtää) ja Heiskaselle vaan ilmoitettiin että nouset päävalmentajaksi? Kyllä JYPillä on ollut seuraaja eli Heiskanen tiedossa siinä vaiheessa kun potkuja on alettu suunnittelemaan.

Mitä luulette, miten Rautakorvesta tykännyt joukkue suhtautuu asiaan kaiken tämän suhmuroinnin jälkeen? Pelaavat satasella valmennukselle?

Tältä tämä valitettavasti näyttää ja sopisi liian hyvin kuvioon mutta täällä kyllä vannottu, että Heiskanen on ollut yhtä pettynyt tai järkyttynyt Rautakorven ja Niemisen potkuista kuin useat kärkipelaajat.

Jos hiekoittaja onkin ollut joku muu? Esim. sellainen tyyppi josta kaikilla on positiivinen kuva?

Edit. Myyrä on kyllä ehkä väärä termi ja se myyrä tosiaan joku muu kuin Heiskanen
 
Viimeksi muokattu:

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Ja kuulemma hallittiin jossain vaiheessa! No ehkä joku 30 sekuntia.

En oikein ymmärrä tämmöistä itselleen valehtelua.

En tiedä onko tuo jotenkin inhimillistä vai onko niillä liigassa joku koulutus jossa tuota käydään läpi.

Tuonhan näkee melkein aina kun laiva on ajettu kiville jo joku tovi sitten eikä se siitä ole liikkunut senttiäkään ja hyvin todennäköisesti ei edes liiku. Kapteeni siitä huolimatta huutaa kannelta miehet töihin ja kehuu hyvää vauhtia.
 

-MMH-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Toivottavasti Heiskanen & kumppanit muistaa että tälläkin joukkueella on mahdollista pisteitä ottaa sen todistaa alkukausi. Nyt olisi hyvä katsoa niitä voittopelejä ja analysoida miksi voitettiin sekä ottaa hyvät asiat sieltä mukaan. Omaan silmään on näyttänyt siltä että suurin osa vastustajan maaleista saa alkunsa huonosta purkukiekosta tai siitä että hyökkäysalueella yritetään riskillä syöttää maalintekosektoriin jonka vastustaja katkoo ja pääsee ylivoimaisena hyökkäämään. Myös syöttöjen huolellisuus on välillä luokatonta esimerkiksi Christofferille tapahtuu useita kertoja pelissä niin että hyvän kiekon riiston jälkeen hän syöttää suoraan vastustajalle eli luopuu voitetusta kiekosta. Myös aputoimet puuttuu eli kiekolliselle ei tahdo syöttölinjoja aueta. Laukauksia maalia päin saadaan aivan liian vähän kun kukaan ei tunnu ajavan maalille jos oma pelaaja saa kiekon paikkaan josta voisi ampua. Omassa päässä taas harvoin näkee uhrautuvaa puolustupeliä esim kiekon eteen heittäytymistä. Säästetty maali on yhtä arvokas kuin tehty maali. Nämä kun saisi aluksi kuntoon niin tulos on varmasti parempi. Nämä on myös aika perusjuttuja jääkiekossa jonka kaikki varmasti osaa.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Kaudella 2010-2011 Tepsin mestaruuskauden jälkeisenä kautena valmennuksesta vastasi Heikki Leime. Kausi aloitettiin niin että ensimmäisestä 12 jotain 3 pinnaa ja lopulta potkut. Seuraajaksi otettiin kakkoskoutsi R-P Lehtonen. Joku voitto tuli sieltä täältä mutta sijoitus pysyi toiseksi viimeisenä jollain ihmeen kaupalla koska Pelicans onnistui olemaan vielä huonompi, mutta peli oli sekaisin. Lopulta helmikuussa Lehtonenkin sai lapikasta ja itse Jukka Koivu otti valmennusvastuun loppukaudeksi helmikuussa totaalisella bussitaktiikalla. Eli siis kolme valmentajaa yhteensä.

Tuolla kaudella oli vielä karsinnat Pelicansin edeltä, jotka TPS viimeisessä pelissä vältti voittamalla rankkarit Bluesia vastaan ja jatkoajalle päästiin ilman maalivahtia tehdyllä maalilla. Yksikin piste olisi tiennyt karsintoja. Tuota voittoa juhlittiin kuin mestaruutta. Atte Engren oli koko loppukauden takuumies kun torjui joka pelissä jonkun 50 torjuntaa. En usko, että tätä Jyväskylässä edes muistetaan, koska tuolloin Keski-Suomessa elettiin liigassa lihavia vuosia. En muista itse raskaampaa kautta kannattajana ja tätä hommaa on harrastettu kohta reippaat kolmatta vuosikymmentä.

Tämä siis alustuksena siihen, että näen jotain samaa vähän tässä JYP:in menossa. Piti menestyä suurine prosesseineen, mutta lopulta seuran sisäiset asiat sekoittavat pakan ihan kohtuu hyvätasoiselta rosterilta. Tällaiset kapteenivaihdokset kesken kauden kertovat sitä mitä ne kertovat. Homma vaikuttaa taustalla kaoottisemmalta mitä annetaan ymmärtää ja ehkä luojan lykky Jyväskylään, että SaiPa on niin huono mitä se on ja myös se, että karsintoja ei ole tällä kaudella. En väitä, että JYP Nikuineen häviäisi jollekin IPK:lle, mutta mukava tapahtuma tuo tuskin olisi ollut kaiken tämän jälkeen. Eihän tästä puutu kuin se, että se teidän Viitanen itse nousisi valmennusvastuuseen.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös