Petteri Orpon hallitus

  • 1 210 279
  • 15 247

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Kokoomus sai melkein kaiken haluamansa läpi. Sitten monet vielä ihmettelivät miksi he haluavat persut hallituskumppaniksi. Heh!
Jep, ohjelma on tosi kokoomuslainen, ja vieläpä pitkälti sen järkevän siiven juttuja, ainakin näillä tiedoilla. PS saa sisä- ja oikeusministeriön, mikä varmaan helpotti kompromisseja hallitusohjelmassa. Mutta veikkaan kyllä, että heille voi tulla raskas hallituskausi, etenkin jos talous sakkaa. Toki varmasti tulee jatkuvasti sielua lämmittävää lööppikamaa noista ministeriöistä, samalla kun maahanmuuttopolitiikan peruslinja ei olennaisesti muutu. En sitten tiedä riittääkö se kannattajilleen.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Useasta hallitusohjelmakohdasta olen skeptinen tai jopa eri mieltä. Mutta siitä annan pisteet tälle porukalle, että rohkeita valintoja on uskallettu tehdä. Tapahtui sitten mitä tapahtui.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Mutta siitä annan pisteet tälle porukalle, että rohkeita valintoja on uskallettu tehdä.
Itse näin reilut kolmekymppisenä duunaria hieman närästää, kun se rohkein veto on jäänyt tekemättä.

Terveisin toivottavasti pääsisin joskus nauttimaan maksamistani eläkemaksuista
 

Animal

Jäsen
Ohjelmassa ei muuten mainita yleistä ansioturvaa eikä järjestöjen verovähennysoikeutta
Tässä saattaa olla joku Persujen Putkosen lehmänkauppa taustalla. Jätetään ay-liikkeen omaisuus rauhaan, niin vältytään suuremmilta rettelöinneiltä ja lakkoiluilta. Joku Teollisuusliiton johto tietää tasan tarkkaan mikä Suomen tilanne tällä hetkellä on ja heidän "hiljaiseksi ostamisellaan" on kansantaloudellisesti merkitystä, toisin kuin monella muulla liitolla.
 
Korkeakoulujen valtionrahoitusta leikataan, vaikka ”koulutus on erityissuojeluksessa”. En myöskään kuollaksenikaan ymmärrä, kuinka ihmisten työelämässä pysymistä parannetaan sillä, että aikuisena uudelleenkouluttautumisesta tehdään maksullista. Tai siis kai se on sama vetää iso osa nuorista suoraan peruskoulusta koulun penkille, jos ajatuksena on, että opiskellen käytetty aika on pois työelämästä.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Tässä on ihan ainesta kaikkien aikojen paskimmaksi hallitukseksi.
 
Onpas pettymys, että tunnin junaan upotetaan miljardeja euroja, kun nyt jos koskaan olisi kannattanut viimein panostaa huoltovarmuuteen ja jäämeren rataan. Jos kriisin sattuessa Suomen tuonti ja vienti lakkaa Itämereltä käsin, niin veikkaan ettei siinä vaiheessa paljoa tunnin juna lohduta.

Tämä tunnin juna siis nopeuttaisi Turun ja Helsingin välistä junayhteyttä kahdesta tunnista noin 78-86 minuuttiin. Alustava arvio kustannuksista on 3-4 miljardia euroa.
Miten rantarata auttaa huoltovarmuuteen? Luuleksää että ne tavarat raijattaisiin rantarataa pitkin Helsinkiin eikä iskujen kannalta suojaisempiin paikkoihin sisäsuomessa?

Lisäksi rantarata on rauhan aikana käytön osalta aika marginaalinen verrattuna päärataan.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Tartuit sitten Ylen täkyyn. Viinan ja viinien hintoja nostetaan, joten eiköhän se ole ihan hyvä suuntaus, että suomalaiset joisivat ennemmin kaljaa kuin kossua.
Mitä jos sitä alkoholia juotaisiin vähemmän? Ei se maksa kato, että onko koskenkorvaa vai 5.5 lonkkua.

Lähdenkin tästä terassille nauttimaan auringosta.
 
Tartuit sitten Ylen täkyyn. Viinan ja viinien hintoja nostetaan, joten eiköhän se ole ihan hyvä suuntaus, että suomalaiset joisivat ennemmin kaljaa kuin kossua.
Väkevien verotusta voi nostaa myös laskematta oluen verotusta. Meillä on myös Suomessa kokemusta 2000-luvun alusta siitä, miten mietojen verotusta laskettiin ja käyttö ja haitat myös nousivat, kunnes kiristetyn verotuksen mukana taas laskivat.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki

IS jostain saanut salkkujaon.

Persuille elinkeinoministerin JA ulkomaankauppaministerin salkut.

No, jos Essayah pyytää meille Herran siunausta tuleviksi vuosiksi, niin ehkä tämä tästä.

(Okei, pidättäytään aiemmassa viestissäni siitä, että annetaan PS:lle mahdollisuus nyt, kun ovat vastuussa asioista)
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Voisin ottaa Purran omille tunneilleni avustajaksi vahtimaan, että puhelimet pysyvät poissa.
Tuskin tulee mitään avustajia, vaan opettajien on käytetettävä työaikaansa siihen kun kerää ensin puhelimet pois ja kirjaa keneltä ne on kerätty. Ja sitten iltapäivällä jakaa ne takaisin, ja kirjaa taas erikseen jokaisen oppilaan kohdalla ne palautetuiksi. Ja tuo työaika on sitten varsinaisesta opetustyöstä pois, mutta heikommin palkattua, koska ei ole opetustyötä.
 
"Tunnin junan" merkittävin hyöty ei mielestäni ole tuo n. 40 minuutin matka-ajan lyhennys Helsingistä Turkuun, vaan se että tuosta tulee Vihdistä, Lohjalta, Veikkolasta ja muualta noin 100 000 ihmistä lisää Uudenmaan raideliikenteen piiriin. Tuo on merkittävää, ja tuon vuoksi jonkinlainen peukku projektille.
Pysähtyykö se tunnin juna Vihdissä, Lohjalla ja Veikkolassa?
 

ftr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
Ansiosidonnaisen porrastus alkaa kahdeksan viikon jälkeen ja siitä tippuu 20 prosenttia pois. Ei ainakaan liikaa aikaa jää hakea töitä täydellä ansiosidonnaisella vaan käytännössä täytyy olla heti uusi paikka tiedossa.
 

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Miksi hallitusohjelman mitättömin asia eli markettikaljojen alkoholi on näin kuuma aihe?
Minusta vaikka sosiaaliturva on isompi juttu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös