Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 132 325
  • 61 880

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Yllättävin asia on se, että hän näkee Venäjän ydinaseen käytön todellisena uhkana. Hän sanoo, ettei Putinilla ole rajoja. Putin on ylittänyt jo niin monta punaista linjaa, että mikä vain on mahdollista. Sodassa on nyt uusi vaihe ja ydinaseuhka on Meisterin mielestä otettava vakavasti.

Linkitin eilen Meisterin haastattelun tähän ketjuun ja nostin näkemyksiä esille sen jälkeen kun @Jymäkkä nosti yhden asian Meisterilta esille. Meister on pätevä arvioimaan Venäjän toimia ja varmaan siinä yksi Saksan parhaita.

Mitä tulee yllä olevaan lainaukseen, lännessä kukaan tuskin on tai on ollut eri mieltä. Venäjän ydinaseiden uhka on otettava vakavasti. Mutta sen paremmin Meister kuin kukaan muu läntinen asiantuntija ei ole nostanut esille Venäjän ydinaseiden käytön välitöntä uhkaa. Esimerkiksi USA:n tiedustelun mukaan mitään merkkejä tästä ei nyt ole.

Tässä on mielestäni oleellinen ero kun puhutaan ydinaseista osana Ukrainan sotaa. Venäjä käyttää ydinaseita pelotteluun, mutta ei ole valmis niitä todellisuudessa käyttämään. Ainakaan toistaiseksi, sillä merkkejä valmistautumisesta ei ole.

Meisterin haastattelulle vahva lukusuositus.
 
Viimeksi muokattu:

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ryysylandiasta pukkaa uutta komediapätkää:

Olisikohan tämä ensi keväänä Tampere Film Festivalin kansainvälisessä kilpailussa? Pitäisi melkein mennä katsomaan...

Sarkasmi sikseen: melko epätoivoista, jos elokuvateollisuus valjastetaan mukaan.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Täälläkin on nostettu esiin Saksan ulkopoliittisen yhdistyksen ohjelmajohtajan Stefan Meisterin ajatuksia. Tutustuin tänään ensimmäisen kerran hitusen enemmän miehen ajatuksiin luettuani päivän Helsingin Sanomista hänestä tehdyn lähes aukeaman mittaisen haastattelun. Ilmeisen hyvin on ainakin toimittajan mukaan Meister ollut hajulla Venäjästä myös ennakoivasti. Meister kuului toimittajan mukaan siihen asiantuntijajoukkoon, joka on vuosikausia sanonut, mitä lännen poliitikot tekevät väärin suhteessa Venäjään. Hän ei ole siis jälkiviisas nostaessaan esille niitä virheitä, joista on puhunut jo kauan ennen sotaa.

Minusta on järkevää kuulla, millaisia ajatuksia hänellä on nyt tulevaisuuden suhteen. Hänestä tilanne on paha, todella paha ja voi pahentua vielä paljon. Yllättävin asia on se, että hän näkee Venäjän ydinaseen käytön todellisena uhkana. Hän sanoo, ettei Putinilla ole rajoja. Putin on ylittänyt jo niin monta punaista linjaa, että mikä vain on mahdollista. Sodassa on nyt uusi vaihe ja ydinaseuhka on Meisterin mielestä otettava vakavasti.

Meister ei näe Venäjän liikekannallepanoa vitsin aiheena. Hän sanoo, että tottakai osa lähetetään tykinruuaksi. Sillä ei kuitenkaan Ukrainaa kaadeta. Meister pitääkin varmana, että suuri määrä venäläisiä sotilaita koulutetaan lähikuukausina. Nämä tulokset näkyvät ehkä ensi kesänä, kun maa on kuivunut kevään jäljiltä. Sodan kestoon heittää arvion 2-5 vuotta, vaikkei sitä mielellään teekään. Meisterin mielestä Venäjä valmistautuu pitkään sotaan, eikä sitä tule aliarvioida.

Maanmiestään Saksan liittokansleri Olaf Scholzia Meister ei kumartele. Meister toteaa haastattelun lopuksi:” Scholz ei ole nöyrä. Hän on tyypillinen saksalainen poliitikko, joka ajattelee tietävänsä kaiken joka tapauksessa parhaiten, eikä ota ohjeita vastaan. Lisäksi hän on heikko johtaja. ” Eipä taida pojilla olla kummoiset välit.

Mielenkiintoista oli lukea pikkaisen erilaista tulokulmaa, vaikkei sisältö mukavalta kuulostanutkaan. Ihan olankohautuksella en tämän miehen ajatuksia ohita.

HS-haastattelun oli toteuttanut toimittaja Hanna Mahlamäki.

Edit. Korjattu yhdessä kohtaa Ukraina Venäjän paikalle. Ajatusvirhe.
Tähän mennessä ei ole vielä näkynyt merkkejä siitä että itäinen paskavaltio oppisi sotimaan nykyaikaisella tavalla, eikä toki siitäkään että pystyisivät varustamaan uusia joukkoja. Niiden kolonialistinen btg-armeija on käytännössä kokonaisuudessaan kiinni Ukrainassa, joten sieltä ei oikein ole kouluttajia irrotettavaksi vaikka jämäneukkulasta pystyttäisiin haalimaan miten paljon nostoväkeä. Lymanissa tuhoutui/tuhoutuu parhaillaan taas semmoinen 3-5k naapurin ykköskorin ukkoa, eli niitä btg:n ydinjoukkoja joiden ympärille voidaan sitten pistää vaikka 10k ryysyissä kulkevaa ihmiskilpeä ts. "liikekannallepantua" keiden tarkoitus on imeä ukrainalaisten luodit ja paljastaa ukrainalaisten sijainnit. Ilman ydinjoukkoa noilla ei ole mitään käyttöä ja toisaalta ilman eläviä luoti-imureita ja ukrainalaissensoreita btg:n ydinjoukko on melko sokea ja ottaa vastaan ne ihmiskilpiin tarkoitetut ammukset.

Ytimien käytöllä uhkailu olisi länsimaalaisen ykköskorin poliitikon toimesta myös aika vahvoja motivaattoriepäilyksiä aiheuttava juttu. Noita kommentteja joiden mukaan itänaapurilla on vielä vahvoja ylläreitä luvassa ja jos vaikka ei ole niin viimeistään tuhoavat koko maapallon ydinpommeilla on tottunut kuulemaan lähinnä aanusputkisilta, paavoväyrysiltä, ja muilta itäpaskan sylipiskeiltä. Toki, kuten @Cobol yllä muistuttaa, tässä hesarin jutussakaan lainattu henkilö ei povaa ydinsotaa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle

Kohdeyleisön odotetusta ymmärryskyvystä kertonee jotain se, että "salaisen bioaselaboratorion" seinällä on (sinänsä graafisesti aika hieno) flaikku missä Ukrainan atraimesta tyylitelty biovaaramerkki ja räyhäkkä stars&stripes laseilla varustettu kaasunaamari. Tykkään myös tuost hakaristitatuoidusta köyhän miehen ronjeremystä. Voi olla aika roisi elokuva tulossa jos ei satu studion ympäriltä katoamaan "kansantasavalta" ennen projektin valmistumista.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Toki, kuten @Cobol yllä muistuttaa, tässä hesarin jutussakaan lainattu henkilö ei povaa ydinsotaa.
Toteaa kuitenkin ydinaseuhkan olevan nyt todellinen ja se on otettava vakavasti. Toteaa myös, että Venäjä voi käyttää ydinaseitaan niin Ukrainaa kuin Länttä vastaan. Suora lainaus: ”Leimahtaisiko jossain pohjoisilla alueilla vai jossain ukrainalaisessa kaupungissa, sitä emme tiedä.”
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Toteaa kuitenkin ydinaseuhkan olevan nyt todellinen ja se on otettava vakavasti. Toteaa myös, että Venäjä voi käyttää ydinaseitaan niin Ukrainaa kuin Länttä vastaan. Suora lainaus: ”Leimahtaisiko jossain pohjoisilla alueilla vai jossain ukrainalaisessa kaupungissa, sitä emme tiedä.”
Ydinaseuhka on ollut todellinen erityisesti Kuuban kriisin aikana 1962 ja sen jälkeen ns. kylmässä sodassa, erityisesti 1980-luvun alussa 1982-1983. CCCP provosoi ydinsotaa ottamalla käyttöön uusia ydiniskuun kykeneviä ohjuksia, johon länsi vastasi sijoittamalla uusia ohjuksia Eurooppaan.

Historiallisessa mielessä ydinsodan uhka on otettu vakavasti oikeastaan siitä asti, kun ydinpommia käytettiin II ms:n päätteeksi. Lähellä on käyty aiemmin ja jonkin verran historiaa tuntien sanoisin, että nyt ei olla yhtä lähellä. Tässä tieto ei ole omaani, vaan erityisesti USA:n tiedustelun julkista tietoa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ydinaseuhka on ollut todellinen erityisesti Kuuban kriisin aikana 1962 ja sen jälkeen ns. kylmässä sodassa, erityisesti 1980-luvun alussa 1982-1983. CCCP provosoi ydinsotaa ottamalla käyttöön uusia ydiniskuun kykeneviä ohjuksia.

Historiallisessa mielessä ydinsodan uhka on otettu vakavasti oikeastaan siitä asti, kun ydinpommia käytettiin II ms:n päätteeksi. Lähellä on käyty aiemmin ja jonkin verran historiaa tuntien sanoisin, että nyt ei olla yhtä lähellä.
Lähinnä haluan tuoda esiin sitä näkökulmaa, että mahdollisuus on olemassa ja se on suurempi kuin aikoihin. Täällä on ollut paljon esillä näkemyksiä, ettei Venäjä käytä ydinasetta, koska ei siinä ole mitään järkeä edes Venäjän itsensä kannalta. Ikävä kyllä Putin ja Venäjä on sairas, eikä toimi rationaalisesti. Kuten Meister HS-haastattelussa totesi, mitä vain voi tapahtua.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Toteaa kuitenkin ydinaseuhkan olevan nyt todellinen ja se on otettava vakavasti. Toteaa myös, että Venäjä voi käyttää ydinaseitaan niin Ukrainaa kuin Länttä vastaan. Suora lainaus: ”Leimahtaisiko jossain pohjoisilla alueilla vai jossain ukrainalaisessa kaupungissa, sitä emme tiedä.”
Luen tuota juttua nyt ja kummastelen jos tämä on tosiaan "johtavan Venäjän tuntijan" virallinen kanta että:
...
”Paljon, mitä Putin sanoo, hän myös tekee. Mutta monet asiat, joita hän sanoo, ovat propagandaa ja manipulaatiota. Me emme nyt tiedä, mikä on mitäkin.”
...

Tässä (samoin kuin naapurimaamme nykytilaa käsittelevässä) ketjussa on moneen kertaan ansiokkaasti todettu että jämäneukkula johtajineen toimii itse asiassa erittäin loogisesti ja ennalta-arvattavasti. Toki logiikka pohjaa täysin sairaaseen maailmankuvaan missä minkäänlainen inhimillisyys katsotaan ainoastaan haitaksi, mutta siis jos oletamme naapurin päätösten perustuvan lopunviimein äärimmäiseen ahneuteen ja normaalien ihmisten pidäkkeiden mm. empatiakyvyn täydelliseen puuttumiseen, niin toiminta on ollut ihan selkeää. Luonnollisesti naapurin paskanaamat ovat yllättyneet siitä ettei länsimaailma tehnyt totutusti, eli katsonut samoin ainoastaan lyhytaikaista etua ja pikavoittoja, vaan tajusi vihdoin tiivistää rivit ja pistää terroristille stopin, mutta ei niiden pelikirjassa ole mitään uusia temppuja, ainoastaan retoriikka on koventunut ja uhkailut muuttuneet sitä lennokkaammiksi mitä kovempaa ottavat kentällä turpaan.

Lisäksi Meisterin koko ajatuskulku pitkästä sodasta perustuu siihen että pieni tsaari pysyy ikuisesti vallassa. Naapurissa kun pikku-ukkeli viskataan ikkunasta niin loppuu samalla sekunnilla mielenkiinto räyhätä ulospäin kun kaikki puukot odottavat selkäpuolella. Siitä anarkiasta seuraa varmasti monenlaista, mutta kaikki organisoitu ihmisten tuhonta tulee tapahtumaan ainoastaan itäpaskan alueella. Jutun loppupuolella muistuttaa kyllä että pitäisi varautua myös seuraavan johtajan jämäneukkulaan, mutta kuvittelee selkeästi että pikkutsaarin pelleilyä katseltaisiin vielä vuosia.

Ihmettelen myös jutun varmuutta siitä että ukrainalaissotilaita koulutettaisiin ainoastaan UK:ssa. Voisin pistää ihan rahaa kiinni siihen että suurin osa joukoista on koulutettu ystävällismielisissä Visegrad -maissa (eli kaikki naapurit pl. Unkari). Jo logistiikan kannalta kaikkien ukrainalaisten kuljettaminen sotilaskoulutukseen Britanniaan kuulostaa täysin idioottimaiselta kuviolta. Toki UK:ssa on koulutettu esim. Starstreak -kaluston käyttäjiä keväällä ja jonkun verran yhä kun kerta "Lontoo on asettanut tavoitteeksi kouluttaa kymmenentuhatta uutta ukrainalaissotilasta kolmen kuukauden välein." Tuommoinen määrä on kuitenkin aivan tolkuttoman pieni jos kyseessä on mitään muuta kuin erittäin tarkasti erikoistuneet spesialistit.

Alla nyt linkki tuohon hesarin juttuunkin:
 

Tuamas

Jäsen
Todetaan nyt tuohon muuhun osaan Meisterin haastattelusta, ydinaseiden osalta olen ko. ketjuun kommentoinut miksi niiden käyttö on mahdollista, mutta äärimmäisen epätodennäköistä. Ja todettakoon se, että ydinasepommittajien tuominen ”näytille” pikemmin venäläisessä toimintatavasss laskee todennäköisyyttä käytölle, kuin nostaa sitä.

Mutta tuohon koulutettaviin sotilaisiin otan kantaa, että tosiasia on ettei Venäjällä ole kalustoreservejä eikä -tuotantoa, joilla aseistaa LKP:n kautta saatavia joukkoja, vaikka ennakko-odotusten vastaisesti osa joukoista koulutettaisiinkin huolella.

En näe enää käytännössä mahdollisena, että Venäjä saisi aloitetta uudelleen itselleen tämän sodan aikana.

Kyse on kesä-heinäkuusta lähtien ollut vain siitä kuinka kauan Venäjä kykenee pitämään siihen mennessä saavuttamansa asemat. Ainakin toistaiseksi Itä-Ukrainassa vastaus on ollut, että paineen myötä puolustustahto ja -kyky venäläisillä joukoilla on ollut jopa yllättävän alhainen.

Katsotaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ihmettelen myös jutun varmuutta siitä että ukrainalaissotilaita koulutettaisiin ainoastaan UK:ssa. Voisin pistää ihan rahaa kiinni siihen että suurin osa joukoista on koulutettu ystävällismielisissä Visegrad -maissa (eli kaikki naapurit pl. Unkari). Jo logistiikan kannalta kaikkien ukrainalaisten kuljettaminen sotilaskoulutukseen Britanniaan kuulostaa täysin idioottimaiselta kuviolta. Toki UK:ssa on koulutettu esim. Starstreak -kaluston käyttäjiä keväällä ja jonkun verran yhä kun kerta "Lontoo on asettanut tavoitteeksi kouluttaa kymmenentuhatta uutta ukrainalaissotilasta kolmen kuukauden välein." Tuommoinen määrä on kuitenkin aivan tolkuttoman pieni jos kyseessä on mitään muuta kuin erittäin tarkasti erikoistuneet spesialistit.

Ukrainalaissotilaita koulutetaan tosiaan Britannian lisäksi Visegrad-maissa pl. Unkari sekä Ukrainan rauhallisemmissa osissa. Aiemminkin on koulutettu. Pelkästään Britanniassa noin 22 000 ukrainalaista on saanut sotilaskoulutusta vuosien 2015 ja 2022 välillä. Britannian koulutuksessa ainakin 2/2022 jälkeen ovat mukana mm. Suomi ja Ruotsi.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Omasta mielestäni tuo pelottelu siitä, että Venäjä käyttäisi ydinaseita länsimaita vastaan, on aivan tuulesta temmattuja. Jonkin näköistä mahdollisuutta pidän vielä avoinna, että joku pienempi jytky Ukrainaan putoaa. Vaikka sillekin todennäköisyys on hyvin pieni, mutta ei kuitenkaan täysin olematon.

Mutta jos jonnekin päin esimerkiksi Eurooppaa putoaa yksikin ydinohjus, niin kyllä ne Venäjälläkin sen tietää, että se on sitten sen jälkeen soronoo koko Venäjälle. Koko maailma jotain Pohjois-Koreaa ja paria muuta pientä kehitysmaata lukuunottamatta olisi heitä vastaan siinä vaiheessa, ja Venäjä täysin tuhon oma.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Luen tuota juttua nyt ja kummastelen jos tämä on tosiaan "johtavan Venäjän tuntijan" virallinen kanta että: ”Paljon, mitä Putin sanoo, hän myös tekee. Mutta monet asiat, joita hän sanoo, ovat propagandaa ja manipulaatiota. Me emme nyt tiedä, mikä on mitäkin.”
Tuossa Meisterin ajatuksena lienee se, ettei Putinin epävakaan persoonan vuoksi voi tietää, mihin kaikkeen hän on lopulta valmis. Minusta on ilmeistä, että Putin kärsii ainakin narsistisesta persoonallisuushäiriöstä. Jos noin on, eikä Venäjän muu johto toimi Putinia vastaan, vaan on mukana tässä hullussa leikissä kuten Putinin perjantaisen puheen jälkeen saimme todistaa, niin kaikki on todellakin mahdollista.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eihän noita Ukrainan joukkoja ole mitään järkeä kouluttaa yhdessä paikkaa. Varmaan on koulutettu tehtävän edellyttävissä paikoissa: esim. peruspaikallista jääkäriä tms. Ukrainan länsiosassa, vähän vaativimpiin tehtäviin sitten vaikka Puolassa, ja esim. asekohtaista koulutusta esim. Englannissa, amerikkalaisista järjestelmistä Saksassa jne.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sitten kun Putin tekee ensimmäisen taustamuuttujiin nähden yllättävän ja ennakoimattoman liikkeen, voidaan palata tähän narratiiviin, ettei Putinin mielenliikkeitä voi ennustaa, hän on hullu vailla pidäkkeitä ja täysin arvaamaton.
Harva on osannut ennustaa Putinin toimia, mutta Meister on yksi heistä. Nyt hän nostaa ainakin osin kädet pystyyn ja sanoo, ettei voida tietää, mitä Putin todella puheillaan tarkoittaa. Lännen johdon mielestä Putin on ollut koko ajan täysin arvaamaton. Puskista tuli heille Venäjän toimet niin 2014 kuin 2022.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tuossa Meisterin ajatuksena lienee se, ettei Putinin epävakaan persoonan vuoksi voi tietää, mihin kaikkeen hän on lopulta valmis. Minusta on ilmeistä, että Putin kärsii ainakin narsistisesta persoonallisuushäiriöstä. Jos noin on, eikä Venäjän muu johto toimi Putinia vastaan, vaan on mukana tässä hullussa leikissä kuten Putinin perjantaisen puheen jälkeen saimme todistaa, niin kaikki on todellakin mahdollista.
Putinilla voi isopyörä jo heittääkin kun "erikoisoperaatio" on ollut täydellinen katastrofi epävaltion kannalta. Motiivi toiminnalle on kuitenkin pysynyt jatkuvasti samana, vaikka toiminta näyttääkin äärimmäisen epäloogiselta. Äsken mainitsin äärimmilleen viedyn ahneuden (pakonomainen varastelumahdollisuuksien maksimointi mm. oma valta maksimoimalla), mutta siellä on myös todella vahva itsesuojeluvaisto, koska mitä iloa on varastella jos ammutaan varkaissa? Ilmiselvä järkevä liike olisi ollut tajuta niiden kolmen vuorokauden jälkeen että eihän tästä tule vittujakaan ja vetäytyä, mutta pieni tsaari oli tuolloin oletettavasti vielä täydellisesti valheellisen tilannetiedon varassa. Räpellyksen jatkuessa on sitten kasvanut vetäytymisen riski liian korkeaksi kun jopa itäpaskassa aletaan kysellä regimen kannalta hankalia jos "nopea voittoisa sota" johti täydelliseen nöyryytykseen ja puna-armeijan alasajoon. Mafiaorganisaatiossa johtajan legitimiteetti tulee väkivallan uhasta ja ajoittaisesta avain-ihmisten lahjonnasta. Karkuun piesty armeija vie tehokkaasti terää väkivallalla uhkailusta ja lahjonta on hankalaa kun talous on jo romahtanut vaikkei naapurissa sitä vielä suostuta tunnustamaan.

Mutta siis logiikka on silti selvä ja siellä on se silovikkiklikki jotka tiedostavat että varastelu on jo jäissä ja jos oikeasti riehutaan lännessä niin henkikin lähtee. Putlerin bluffien tehoa katsellaan vielä hetki, mutta kunhan lännessä reagoidaan uhkailuun ainoastaan ruuvia kiristämällä, alkaa silovikeillakin logiikka kertoa että pikkutsaarin defenestraation aiheuttama uhka omalle terveydelle ja omaisuudelle on pienempi, kuin sen touhujen jatkuminen.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Putinilla on tässä sodassa tavallaan ihan kaikki pelissä. Ei tuolla turhaan noita "pyhiä sotia" julisteta. Sen takia minusta on hyvä pitää se mielessä, että hän saattaa tehdä jotain hyvinkin arvaamatonta ja epätoivoista, koska näille diktaattoreille se kasvojen menetys, tappion myöntäminen ja todellisuuden kohtaaminen on aivan vihoviimeisiä asioita, joihin he suostuvat nöyrtymään. Jos nyt ollenkaan siihen suostuvat.

Sen takia on minun mielestäni koko ajan ollut syytä korostaa sitä, että Putin ei tule tuolta Ukrainasta vetäytymään. Ei missään olosuhteissa, ja siitä tämä LKP on nyt hyvä esimerkki.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jälleen yksi huhu siitä, kuinka pinnan alla kytee ilmeisesti aivan tosissaan, ja on aivan ilmeistä, ettei tämä tule tästä hiipumaan enää mitenkään. Vaikuttaa sellaiselta tulipalolta, jota ei pystytä sammuttamaan, vaan se sammuttaa itse itsensä kun kaikki palava on tuhoutunut. Vielä ei ole liekkien aika, mutta kovinkaan kauaa siihen tuskin menee.



 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Silmäkulmat kostui. Linkistä mp4 video jossa Zelenskyi tapaa kaatuneiden omaisia. (En saanut linkitettyä videota suoraan, aukeaa uudelle välilehdelle)

Tämä video oli linkattuna tällä viikolla tänne ja silmään meni roskia. Yritin pähkäillä että miltä se tuntuu kun yrität suojella maatasi isolta jättiläismäiseltä paskakasalta lähettämällä miehiä kuolemaan vapauden puolesta, ja sen jälkeen seisomaan selkä suorassa ja pahoittelemaan leskille ja lapsille kaiken sen tuhon keskellä. En oo nyt varma sainko muotoiltua aatoksiani oikein mutta en siis syyttänyt Zelenskyitä mistään.

Jos maailmassa olisi olemassa ihan oikea Teräsmies niin eipä noita vaihtoehtoja montaa olisi.
 

BaronFIN

Jäsen
Historia asettuu oikeaan valoon vasta perspektiivin tullessa riittävän pitkälle. Neuvostoliiton hajoamissotia ei koskaan käyty, niiden aika on nyt.

Putin ja hänen regime on suoraa jatkumoa Neuvostoliiton valtarakenteeseen, joka on selviytynyt tähän päivään asti leikkimällä läntisten pelisääntöjen mukaan. Putinin, Lavrovin, Shoigun ja kumppaneiden syntymäpaikka on Neuvostoliitto. Ovat käyneet lastentarhansa Neuvostoliitossa. Koulutodistusta koristaa vasara ja sirppi, työura aukesi Neuvostoliitossa ja sitten se loppui. Järkytys valtaklikille, mutta ovelia olivat saatanat ja mukautuvat. Melkein itsekin menin tuohon mukaan kun 90-luvulla tyttöystävä paheksui ryssittelyä omassa kielenkäytössäni (no lapsellista se olikin) ja armeijassa naureskeltiin A2 Keltaiselle. Jeltsin, mitä menit tekemään.

Mutta Neuvostoliiton hajoamissodat jäivät välistä ja nyt ratkaistaan päästäänkö Neuvostoliiton haamusta koskaan eroon vai jääkö tuohon itään katkeroitunut jättivaltio, joka huutaa kunnioitusta ja vaatii leikkikavereita vaikka ketään ei oikeasti kiinnostaisi leikkiä heidän kanssa.

Harmillisesti olen niin nuori etten muista miten 70- ja 80-luvulla länsi ja itä tekivät kauppaa keskenään. Suomi teki omilla suomettumissännöillään kauppaa kyllä, mutta hinta oli yhteiskunnallisesti aika karu. Nyt kun länsi vetäytyy Venäjän markkinoilta, niin eikö näiden tehtaiden toiminnanohjausjärjestelmät ole emoyhtiöiden omistamia? Toisin sanoen Mäkkärin ja Toyotan ravintolat ja tehtaat emoyhtiöiden softalla? Miten nämä voisivat jäädä Venäjälle? Tai kännykkäverkkojen infra on oikeasti yhden kill switchin takana, joka vaan laitetaan off-asentoon. Milloin ruuvi kiristetään loppuun asti?
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS




Tässä eräs puhuja erikoisoperaation erikoistorijuhlissa. Kyllä kyllä, ”kiva” saada aina itselle uusia kasvoja kuvaamaan tuota hulluutta - tämä vajakki kertoo menossa olevan pyhän sodan, Putinin pelikirjassa saattaakin vielä kääntyminen islamiin olla jäljellä.

Tulee mieleen Goebbels tosta ja monen leffan (varmaan Indiana Jones) natsipahikset ulkoasusta
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Sellainen pieni, mutta tavallaan suuri juttu tuli tuossa vastaan ettei Varusteleka myy enää mitään venäläisille sen enempää verkkokaupassa kuin kivijalkaliikkeissäkään. Mikäli venäläinen yrittää ostaa netin kautta tulee sinne teksti: "Emme toimita roistovaltioihin".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös