Tobias Salmelainen IFK:n urheilujohtajana

  • 1 369 065
  • 8 110

Oliko valinta sopiva?

  • Kyllä

    Ääniä: 115 44,4%
  • Ei

    Ääniä: 37 14,3%
  • En osaa sanoa

    Ääniä: 107 41,3%

  • Äänestäjiä
    259
  • Poll closed .

Theosaurus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
”Tällä hetkellä joukkueemme on tässä ja menemme näillä pelaajilla. Talous määrittää hankintoja eikä näköpiirissä ole mitään suurempaa aktiivisuutta.”

Kyllä tämä on itselleni pienehkö pettymys kun samalla kuitenkin on todettu että vain mestaruus on tavoitteena. Aikamoisia kehitysloikkia pitää tapahtua, valmennus mukaanlukien. Mikään ei ole mahdotonta, mutta muistetaan nyt että kyllähän kaikki muutkin jengit kehittyy enkä oikein näe että Peltosella olisi jotain erikoisia ässiä hihassa.

Olisin itse toivonut Salmelaiselta kommenttia mistä kävisi ilmi että budjetissa on vielä tilaa ja esim keskushyökkääjän tontille ollaan etsimässä vielä vaihtoehtoja. Myös uusille pelaajille kuten Kaskimäelle halutaan antaa näytönpaikkoja.

Toisaalta tällä saadaan nyt lisättyä työrauhaa joukkueelle ja voidaan unohtaa spekuloinnit budjetista ym. Pitää siis lähteä siitä että nykyinen rosteri vain nyt maksaa suurinpiirtein tuon 3meur (Helsinkilisineen ym) ja vaikka se kalpenee Kärpille ja Tapparalle, niin se on parasta mitä Salmelainen on saanut kasaan tuolla rahalla. Palataan asiaan sitten joulutauolla, jos silloin jo voidaan perusteellisemmin arvoida näitä hankintoja ja valintoja.

Oma näkemykseni on ja pysyy että meillä on ihan suoriutumiskykyinen potentiaalinen pakisto, mutta hyökkäyksessä on liuta alisuorittavia parhaat päivänsä eläneitä laitahyökkääjiä ja jatkuva puute hyökkäävästä, peliärakentavasta johtavasta sentteristä. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä ongelmana näen, että kaikilla joukkueilla on laittaa vähintään yksi parempi maalivahti tolppien väliin.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika hävytöntä väittää ettei Halosen kohdalla otanta ole vielä riittävä. Monesko kausi sillä on täällä jo menossa? Silkkaa kusetusta vetää Taposta tuohon mukaan ja puhua maalivahtipelistä kokonaisuudessa. Sehän saa pelata tyyliin pelin kuukaudessa. Pysyy se otanta sitten sillä kokonaisuudella riittämättömänä jatkossakin.

Millä korulauseilla Salmelainen sitä Larssonia meille kauppasikaan?
Halosen tie olisi ollut muualla pystyssä kevään ja poffien otteiden jälkeen. Tällä tarjotaan aina uutta mahdollisuutta kaikille, pääasia että on mukavaa ja kaikki viihtyy.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Totta. HIFK:n maaliodottama on korkein liigassa ja vastustajan maaliodottama vastustajalla pienin HIFK:ta vastaan. Sinuna odottelisin vielä kuitenkin ennen laukeamista joulutaukoon saakka, ettet joutuisi pettymään. Tapa se on kai tuokin "kannattaa" eli meuhkata Jatkoajassa joka päivä miten huono HIFK on ja miten siellä on kaikki huonoa. Ymmärrys vain jääkiekosta taitaa olla kirjoitusten perusteella kovin ohut.Jaxut.
Tämä alkaa olla jo ilmiö, kun tällaisia oikein kannattamisen ja jääkiekon experttejä hiihtää paikalle painitrikooissa.

Senhän me jo tiedämme vanhainkotiosaston eli Kiffe, Koffen ja Mopen jutuista, että heidän arvostus IFKn kannattajia kohtaan on samalla tasolla kuin näillä hiihtäjillä. Toivon sydämmestäni, että Salmelainen ei yhtään ime vaikutteita tästä porukasta. Taitaa olla mahdotonta.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Edelleen vaan ihmetellä täytyy sitä, että kun IFK määritti pelaajabudjetikseen 3milj. (joka on siis lähtöjänsä liian vähän, mutta se on eri keskustelu se), niin miten talous nyt sitten jo tässä vaiheessa hinkkaa vastaan erittäin tärkeiden ja tarpeellisten lisähankintojen kohdalla.

Eihän tossa nykyjengissä ole kun todennäköisesti muutama vähän kalliimpi pelaaja. Ei voida mitenkään olla edes lähellä sitä 3milj. summaa, jos ei ole lähdetty reilusti ylihintoja makselemaan pelaajista, jotka eivät ole olleet mitenkään kuumia markkinoilla.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Oikeassahan hän on, että viiden pelin jälkeen on liian aikaista tehdä johtopäätöksiä. Mikäli oikein muistan, niin viime alkukaudesta Tappara ja Jukurit olivat molemmat sarjanhäntäpäässä. Onneksi OJ ei saanut kenkää. Tosin kaikkihan tiesivät, että Tappara sieltä tehtaan takuulla tulee. HIFK:sta ei ole samanlaisia takeita. Tai kyllä HIFK:kin tästä parantaa, mutta miten paljon, niin se jää nähtäväksi. Toisekseen, mitä Salmelaisen olisi pitänyt sanoa? Toivottavasti jaksatte käydä peleissä ja vetäkää vaikka viinaa, koska Peltosella ei ole paketti kasassa, olen epäonnistunut joukkueen rakentamisessa ja me ollaan hävitty tämä kausi. Vaihtaisimme valmentajaa ja hankkisimme maalivahdin, kiekollisen puolustajan ja kärkisentterin, mutta kun ei ole massia. Tämän kaltaisen ulostulon jälkeen olisi voinut sammuttaa sitten nordikselta valot tämän kauden osalta. Se on loppujen lopuksi ihan sama mitä Salmelainen sanoo. Kaikkien pitäisi tietää, että valmentajalla on täysi seurajohdon luottamus tasan tarkkaan siihen pisteeseen, kunnes tiedote potkuista putkahtaa eetteriin. Mikäli HIFK on joulutauolla sarjan viimeisenä tai edes jäämässä säälisijojen ulkopuolelle, niin näemme aivan varmasti muutoksia.

Ikävä totuushan tässä on se, että kaikki uhkakuvat mitä joukkueen rakentamisessa oli, niin ovat nyt toteutumassa: Maalivahtien torjuntaprosentti alkaa hyvä, että kasilla, joukkueen hyökkääminen on hidasta ja mielikuvituksetonta, kiekolliset pakit Lyytinen ja Rantakari ovat olleet juuri niin tuhnuja, kuin mitä pelättiin ja hyökkäyksestä puuttuu luovuutta sekä maalinteko tökkii. Kaikkien uhkakuvien toteutumistilanteessakin HIFK:n pitäisi silti pelata keskikastin sijoituksista, eli rajua alisuorittamista nähdään silti.

Se mikä tässä hassua kyllä on positiivista, niin melkein koko joukkue pelaa päin helvettiä. Tämä on nimittäin merkki siitä, että ongelma on kollektiivinen. Eniten HIFK:ta tässä tilanteessa olisi voinut auttaa maalivahti, mutta maalivahti ei voi tehdä maaleja ja näillä maalimäärillä emme voita pelejä merkittävästi enempää. Väitän, että mikäli joukkueessa olisi tällä hetkellä Turunen, kiekollinen sentteri ja ykköskorin kiekollinen pakki, niin voisimme silti olla samassa tilanteessa. Myöskin Tuohimaan torjuntaprosentti voisi hyvin olla samaa luokkaa. GAA hänellä Mikkelissä näyttää 3,28. Tietysti he olisivat voineet yksilötaidolla jonkun yksittäisen pelin ratkaista ja kenties joukkue ei olisi niin pahassa takalukossa. Moni näkee joukkueen suurimmaksi ongelmaksi valitsemansa yksilöt. Keskiössä ovat etenkin Palola, Dyk, Lyytinen ja Rantakari sekä Halonen. Etenkin Palolan/Dyk:n jatkuva arvostelu vähän hämmentää, koska heidän pitäisi olla leveyspelaajia. Kyllä omasta mielestäni se suurin kritiikki pitäisi kohdistaa osastolle Otto Paajanen (0+1, -6), Roni Hirvonen (0+1), Julius Nättinen (0+1) ja ei myöskään Eetu Koivistoinen ole mitään johtavan pelaajan ominaisuuksia osoittanut. Pakarinen on jollain tasolla suorittanut. Lisäksi 0+0 Jääskä jostain syystä omana kasvattina pääsee ilman kritiikkiä, vaikka samanlainen ylienerginen tuhnu hän on ollut, kuin Dyk. Näiden johtavien pelaajien pitäisi kannatella joukkuetta silloin, kun on vaikeaa. Itse näen ongelmana senkin, että HIFK:lla on kapteenina jälleen kerran pelaaja, joka ei pysty pelillistä esimerkkiä antamaan ja jonka pitäisi valahtaa ketjurotaatiossa nelosketjuun, mutta kapteenius pitää ylemmissä kentällisissä. Toisaalta olisin itse antanut kapteenin natsat pakkasherra Paajaselle. Ihan karmeaa suorittamista häneltä. Johtavan pelaajan ominaisuuksia on näyttänyt lähinnä Melart.

Itseänikin vituttaa. En silti näe tilannetta niin heikkona vielä, kuin useammat ja se syy on se, että tuolla on tasonsa osoittaneita pelaajia kuitenkin riittävästi. Moni näkee, että meillä ei ole pelitapaa. Itse näen siinä myös sitä, että pelaajat puristavat, miettivät liikaa ja se hitaus/viive siihen pelaamiseen tulee osittain siitä. Onhan se selvää, että kauteen valmistautumisessa on tehty isoja virheitä, kun pelitavallisesti ollaan näin vaiheessa. Näyttää siltä, että liikaa treenipelejä rosterin laajuteen nähden, jolloin ei olla saatu viisikkopeliä riittävälle tasolle. Puolustuspelaaminen näyttää olleen kauteen valmistautumisen pääteema. HIFK:ssa puhuttiin viime kaudella ja kauden jälkeen siitä, että omiin menneen maalin hinta on liian halpa. Minusta se ongelma poistuisi ennemminkin hyökkäyspelin laatua parantamalla. Yhden maalin merkitys on tällä hetkellä liian iso IFK:lle.

Lisäksi siellä nyt on tuollaisia menneisyyden haamuja. Moni puhuu tuosta huonosta jatkuvuudesta ja se selvästi näkyy HIFK:ssa henkisesti. Moni pelaaja varmaan taas ajattelee, että "miten vitussa tämä taas alkukaudesta on näin vaikeaa". Miettii miten HIFK esim. KooKoo pelissä taipui helposti. HIFK johtaa peliä ja KooKoo saa luistimen kautta maalin ylivoimalla. HIFK:lle näitä maaleja ei tällä hetkellä suoda. Toisen erän alku oli HIFK:n pelin paras vaihe, joka sitten päättyi Lyytisen hasardiin. Se oli siihen paikkaan todella paha virhe. Vahva joukkue ei olisi edes joutunut tilanteeseen, jossa yksi onnekas pomppumaali ja yksittäinen virhe sekoittaa pelin noin totaalisesti. Yleisesti ottaen HIFK:ssa on tapana se, että tilanne kriisiytyy herkemmin, kuin mitä muualla. HIFK:lla ei ole sellaista vähän alisuorittaen moodia oikein lainkaan, vaan vituiksi menee isolla kauhalla. Veikkaan kuitenkin muutamaa runttausvoittoa ja sitten alkaa helpottamaan. Turhaa etumatkaa tässä kuitenkin taas annetaan.
 
Viimeksi muokattu:

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Salmelainen on epäonnistunut johtajan yhdestä tärkeimmässä ellei kaikista tärkeimmässä tehtävässä eli avainhenkilöiden rekrytoinnissa. Tässä kohtaa tarkoittaen siis edustusjoukkueen valmennusta. Ensin selin-pikkaraissekoilut ja sitten valmentajaksi valittiin kokematon ja kysymysmerkkejä täynnä oleva Peltonen. Mutta opintiellähän tässä ollaan. Peltonen jatkanee kauden loppuun ellei jotain täysin poikkeuksellista sukellusta tapahdu. Sitten ehkä uutta valmennusta kehiin, ja sehän vaatii ainakin kaksi täyttä kautta ennen kuin onnistumista voidaan arvioida.

Näin ollen Salmelaisen osaaminen ja asema tulee vakavasti arvioitavaksi aikaisintaan kauden 24-25 päätteeksi.

EDIT: Ja toki jääkiekkojoukkueessa avainhenkilöihin lukeutuu myös esimerkiksi ykkösmaalivahti & ykkössentteri jne.
(Ei kuitenkaan kokonaisuuden kustannuksella)
 
Tämä alkaa olla jo ilmiö, kun tällaisia oikein kannattamisen ja jääkiekon experttejä hiihtää paikalle painitrikooissa.

Senhän me jo tiedämme vanhainkotiosaston eli Kiffe, Koffen ja Mopen jutuista, että heidän arvostus IFKn kannattajia kohtaan on samalla tasolla kuin näillä hiihtäjillä. Toivon sydämmestäni, että Salmelainen ei yhtään ime vaikutteita tästä porukasta. Taitaa olla mahdotonta.
Pidän erittäin outona kannattamisen muotona sitä, että kannatetaan joukkuetta haukkumalla sitä päivittäin keskustelupalstoilla, vuodesta toiseen.

Kuka arvioi urheilutoimenjohtajan työtä, kun kaudesta on pelatta 1/12? Mielestäni ei kovin järkevää sellainen. Salmelainen oli aivan oikeassa. Joulutauolla välitodistus ja kauden jälkeen kauden todistus.
 

Mäyräkoira

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK En gång-alltid-aina
Tobbelinon puheet että joukkuetta arvioidaan vasta kauden puolivälissä on tässä tilanteessa
mielestäni aika heikkoa nyt kun näyttää aika kriittiseltä jo tässä vaiheessa.

Ollaan saatu 3 pistettä 15:sta mahdollisesta, ne pisteet voi käydä erittäin kalliiksi kun päästään
kevään puolelle. Tobbe on tyypillinen IFK- Country Club-mies joka varmaan käy golfaamassa
muiden johtoportaan miesten kanssa , ja kaikilla on kivaa. Tämä on kuitenkin tulosurheilua
jossa ollaan vastuussa sekä kannattajille että sponsoreille.
 
J

Just-Ice-Hockey

@Apassi koen Dykiä, Lyytistä ja Palolaa kohtaan suunnatun kritiikin kumpuavan nimenomaisesti siitä, että heidän kohdallaan seuralla oli toisintoimintamahdollisuus; jatkosopimukset olisi voitu jättää tekemättä. Sinänsä Nättinen menee samaan kategoriaan, ja kyllähän häntäkin kohtaan on in kriittisiä äänenpainoja alkanut nousemaan.

Sinänsä on aivan totta, että suhteessa peliesityksiin tuo aiemmin mainittu kolmikko saa liikaa rapaa niskaansa, esimerkiksi suhteessa Jääskään ja Paajaseen.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pidän erittäin outona kannattamisen muotona sitä, että kannatetaan joukkuetta haukkumalla sitä päivittäin keskustelupalstoilla, vuodesta toiseen. No,meitä mahtuu moneen junaan ja monet eivät pääse edes junaan asti.

Kuka arvioi urheilutoimenjohtajan työtä, kun kaudesta on pelatta 1/12? Mielestäni ei kovin järkevää sellainen. Salmelainen oli aivan oikeassa. Joulutauolla välitodistus ja kauden jälkeen kauden todistus.
Salmelaisella on meneillään nyt UTJ:nä HIFK:ssa kuudes kausi. Saldona viideltä kaudelta on kolme välieräpaikkaa yhdellä pronssimitalilla, puolivälierä tappio viime kaudella ja koronan keskeyttämä 19-20 6:s sija.

Aivan sädekehän kiilloitusta mennä vain näiden ensimmäisten viiden ottelu taakse, että tällä otannalla ei voida tehdä arviota. Ei voidakkaan, koska tämä on selkeä jatkumo "eurooppalaisen suurseuran" edellisestä ja edeltävistä kausista. Tobbarilla oli ja on ollut mahdollisuus korjata edellisen kauden virheet mm. palkkaamalla voittava maalivahti tai avata silmät esimerkiksi sille, että Lyytisen otteet ovat olleet jo pidemmän aikaa aivan vitun kauheita. Näissä tilanteissa Halosen jatkaminen ja tietyt sopimukset sotivat pahasti ristiriitaan sitä ideologiaa mitä Tobbari syöttää.

Vanhana hokijätkänä olisin uskonut että Tobbarilla olisi juurikin maalivahdin(kin) osalta pelisilmää. Halonen oli kuin Matikaisen geelipurkista valunutta tahnaa pudotuspeleissä. En tiedä millä silmillä hän seuraa peliä esimerkiksi tämän kauden osalta jos tilanteesta ei pysty antamaan minkäänlaista arviota suuntaan tai toiseen?

Mielestäni projektissa kuin projektissa on nimenomaan kaikista tärkeintä pystyä näkemään kokonaisuus ja tekemään välittömiä muutoksia mikäli projektin eteneminen näyttää menevä perseelleen. Tulosvastuullisessa asemassa HIFK on varmasti yksi helpoimpia paikkoja - ei tarvitse tehdä analyysiä meneillään olevasta projektista kuin kerran vuodessa. Vittu.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pidän erittäin outona kannattamisen muotona sitä, että kannatetaan joukkuetta haukkumalla sitä päivittäin keskustelupalstoilla, vuodesta toiseen.
Sinäkö täällä määrittelet ja kontrolloit mitä tänne saa HIFK:sta kirjoittaa?
Ja sitäkin voi miettiä onko hyvä kannattaja sellainen, joka hyväksyy eikä kyseenalaista kaudesta toiseen tehtyjä virheitä joukkueen kasaamisessa vai sellainen joka haluaa muutosta parempaan.
Ei avioliitossakaan kuulu katsoa vuodesta toiseen puolison pettämistä/alkoholismia/väkivaltaa, vaikka kuinka rakastaisi. Mikään ei muutu, jos sitä muutosta ei vaadita.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Apassi koen Dykiä, Lyytistä ja Palolaa kohtaan suunnatun kritiikin kumpuavan nimenomaisesti siitä, että heidän kohdallaan seuralla oli toisintoimintamahdollisuus; jatkosopimukset olisi voitu jättää tekemättä. Sinänsä Nättinen menee samaan kategoriaan, ja kyllähän häntäkin kohtaan on in kriittisiä äänenpainoja alkanut nousemaan.

Sinänsä on aivan totta, että suhteessa peliesityksiin tuo aiemmin mainittu kolmikko saa liikaa rapaa niskaansa, esimerkiksi suhteessa Jääskään ja Paajaseen.

Minun mielestäni tällä hetkellä HIFK:n suurin ongelma on pelitavallinen, mutta myös yksilötasolla on epäonnistuttu ja kun tämä ei ole pelitapaketju, niin keskitytään Salmelaisen rakentamaan joukkueeseen.

Ongelma ei kuitenkaan mielestäni ole varsinaisesti joku Dyk tai Palola yksilönä, vaan kokonaisuus. HIFK:hon on selvästi haluttu pelaajaprofiililtaan ahkeria ja työteliäitä pelaajia, mutta on unohdettu kokonaisuus. Tallberg, Jääskä, Dyk, Paajanen, Palola ovat kaikki parhaimmillaan näyttäneet, että pystyvät myös tuloksentekoon, mutta silloin kun he ovat sitä tehneet, niin samassa kentällisessä on ollut Innalan, Broadhurstin tai Turusen kaltaisia pelaajia... luovia ja kalliita pelaajia, joita sinulla ei joukkueessa voi olla määräänsä enempää. Nämä taidoiltaan rajalliset pelaajat ovat voineet keskittyä siihen pieneen palaseen pelissä, jossa he ovat riittävän hyviä. Tyyliin voita päätykiekko/prässää ja toimita kiekko sille luovemmalle pelaajalle ja kerää 1-2 syöttö tai jos kiekko sinulle tonttiin toimitetaan, niin toimita se edes kohtuullisella prosentilla maaliin. Sillähän se Dyk sen 20-maalia teki. Ei mitään taikatemppuja tullut silloinkaan, vaan teki hyvin ne pienet asiat, jotka osasi. Dyk on kaksikin kertaa pelannut varsin tuloksellisessa yksikössä. 20 maalin kauden Paajasen ja Turusen kanssa viime kaudella hetken aikaa tuloksellisesti AB:n kanssa. Se tuloksellisuus kesti tasan tarkkaan sen hetken, kun AB liekitti sitä. Koronan jälkeen ei sitten enää sekään akseli toiminut.

Nyt nämä samat pelaajat ovat siinä tilanteessa, että heidän pitäisi myös rakentaa ne tontit ja siihen pestiin ei sitten enää riitä. Tallberg esim. on taidoiltaan niin rajallinen pelaaja, että vaatii jopa kaksi kiekollisempaa seppää siihen rinnalle. Jääskältä pääsee hyvällä jalalla ja karvauksella kohtalaisesti tonteille, mutta ne tulevat tilanteista, jotka on suhteellisen helppo pelata pois. Kaikissa menestyneissä joukkueissa on pelaajia, joista saadaan enemmän irti, kun heidät pystytään laittamaan siihen oikeaan rooliin, jossa he ovat hyviä. Silloin voidaan saada halvemmastakin pelaajasta iso hyöty irti. Se on sitä joukkueen järkevää rakentamista. Ongelma on se, että nyt näitä luovia pelaajia HIFK:ssa on kovin vähän. Hirvonen... mutta ei suorita hänkään. Vähän pahalta näyttää, että Koivistoinenkaan ei lopulta sellainen ole, että hänen viime kauden esitykset olivat hyvin pitkälle Innalan ansiota ja tarvitsisi rinnalleen sellaisen parin, jota HIFK:lla ei ole antaa. Ketäs hänen kanssaan Lukossa pelasikaan?

Toki luova pelaaja voi myös olla halpa. MG oli aikanaan halpa pelaaja. Ahtola oli hyvin samantyyppinen yksioikoinen pelaaja vaikka Tallbergin kanssa, mutta rooli sattui napsahtamaan kohdilleen ja sitä kautta hyvä liekki päälle. Lucenius HPK:n mestaruudessa. Pelitapa ja rooli kohdilleen ja tulosta voi tulla. HIFK:ssa olisi nyt Teissala kyllä, mutta hänelle ei uskalleta antaa roolia. En väitä, että tehtaan takuulla onnistuisi, mutta näin ei onnistu varmasti.

Itse rakentaisin vähintään kolme ensimmäistä kentällistä siitä lähtökohdasta, että kuka sen kentällisen kiekollinen moottori on. Aletaan mennä kohti sitä, että nelosessa pitäisi ottaa sama ajattelu käyttöön. Jokaisessa kentällisessä voi olla maksimissaan yksi ns. tukipelaaja ja jos rooli hänen kohdallaan sitten napsahtaa kohdilleen, niin siinä voi tulla hyvin myös tulosta. Malliesimerkkinä Jarkko Ruutu 1998 ja pudotuspelien 7 maalia.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielestäni täällä annetaan aivan liikaa painoarvoa Ylen haastattelulle. Tietenkin medioita kiinnostaa, kun "iso paha IFK" ottaa peräkkäisinä päivinä dunkkuun pikkuseuroilta ja neljän ottelun tappioputken myötä on liigajumbona, joten klikkiotsikoiden ja/tai kohujutun toivossa pyydetään haastattelua. Siihen nähden Salmelainen menetteli järkevästi ja antoi ympäripyöreitä lausuntoja heittämättä ketään bussin alle, mutta tehden kuitenkin selväksi, että pettyneitä ollaan, jos se nyt jollekin oli epäselvää.

Ihmettelen suuresti, jos Salmelainen tai kukaan muukaan seurassa on tyytyväinen kauden starttiin. Eiköhän siellä mietitä kovasti, miten saadaan Titanic kääntymään ajoissa, ennen kuin täräytetään jäävuorta päin. Se ei kuitenkaan onnistu muuten kuin saumattomalla yhteistyöllä ja antamalla alaisille työrauha. En panisi kovin paljon painoarvoa myöskään kommentille, että ketään ei olla hankkimassa. Voi olla, ettei olla, mutta en olisi yhtään yllättynyt, vaikka uutta ukkoa tulisi jo tällä viikolla. Tosin näillä pelaajilla pelattiin kaksi erittäin hyvää ottelua Ruotsissa, joten tällä nipulla pitäisi olla ihan muilla sijoilla kuin Liigan hännillä. Vaikka Salmelainen olisi todennut haastattelussa kuinka varovaisesti tahansa, että uusia pelaajia harkitaan tarvittaessa, olisi roskalehdet repineet siitä kissan kokoiset otsikot IFK:n paniikkihankinnoista.

Nihkeä tilanne, mutta toivottavasti kurssi saadaan jotenkin käännettyä ja voittoja alkaa tippua.

Salmelaisella on meneillään nyt UTJ:nä HIFK:ssa kuudes kausi. Saldona viideltä kaudelta on kolme välieräpaikkaa yhdellä pronssimitalilla, puolivälierä tappio viime kaudella ja koronan keskeyttämä 19-20 6:s sija.
Kahdella pronssimitalilla: 2018 ja 2021. Ei se silti riitä nostamaan arvosanaa kiitettäväksi.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
@Apassi koen Dykiä, Lyytistä ja Palolaa kohtaan suunnatun kritiikin kumpuavan nimenomaisesti siitä, että heidän kohdallaan seuralla oli toisintoimintamahdollisuus; jatkosopimukset olisi voitu jättää tekemättä. Sinänsä Nättinen menee samaan kategoriaan, ja kyllähän häntäkin kohtaan on in kriittisiä äänenpainoja alkanut nousemaan.

Sinänsä on aivan totta, että suhteessa peliesityksiin tuo aiemmin mainittu kolmikko saa liikaa rapaa niskaansa, esimerkiksi suhteessa Jääskään ja Paajaseen.
Ja mitä nyt on esim. tämän Palola-Dyk-Lyytinen kolmikon liksoiksi arvioitu niin eivät ole millään leveyspelaajan palkalla meillä vaan nimenomaan niillä ns. starba-palkkioilla. Tuossahan se ongelma enemmän; Salmelaisen pitäisi paremmin tunnistaa kuka mihinkin rooliin sopii ja sitten arvioida mikä tuosta roolista on oikea palkka kys. pelaajalle. Nyt monesta tuntuu varmaan ihan aiheesta että tässä on saatettu mennä pikkasen metsään...
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On totta, että viisi peliä on lyhyt otanta mutta itse ainakin näen tuon pelillisen alamäen jatkuvuutena viime keväästä eli kyse ei ole vain näistä viidestä pelistä. Siihen lisäksi joukkueen kasaamisessa tehdyt virheet ja puutteet. Jos tälle kaudelle olisi hankittu Turunen, kädellinen ykkössentteri ja huippumaalivahti, itsellä ainakin löytyisi enemmän kärsivällisyyttä odottaa pelin paranemista.
Nyt Salmelainen itse pudottaa pohjan pois siltä välitodistuksineen ja toteamalla ettei joukkuetta olla nyt vahvistamassa. Ei tuo nyt nähty tule aktiivisella odottelulla mihinkään muuttumaan. Toki varmaan sieltä runkosarjan jumbosijalta tullaan nousemaan, mutta kuuden joukkoon ei, joka pitäisi olla HIFK:n minimitavoite.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Ja mitä nyt on esim. tämän Palola-Dyk-Lyytinen kolmikon liksoiksi arvioitu niin eivät ole millään leveyspelaajan palkalla meillä vaan nimenomaan niillä ns. starba-palkkioilla. Tuossahan se ongelma enemmän; Salmelaisen pitäisi paremmin tunnistaa kuka mihinkin rooliin sopii ja sitten arvioida mikä tuosta roolista on oikea palkka kys. pelaajalle. Nyt monesta tuntuu varmaan ihan aiheesta että tässä on saatettu mennä pikkasen metsään...

Olisiko Salmelaiselle käynyt kokemattomana GM:nä se minkä jokainen joka on pelannut erilaisia manageripelejä (esim. Football Manager) tietää, eli helposti "rakastut" joihinkin pelaajiin ja et pysty objektiivisesti näkemään pelaajan suorituksia vaan näet vain onnistumiset. Tämä voisi selittää sen että miksi on enemmin tyydytty pitämään vanhat hieman kalliilla sopimuksella kuin etsimään korvaajia.
 

nikozwan

Jäsen
Turha on Salmelaisen mennä sen taakse piiloon, että vain "5 peliä on pelattu" tai että "otanta on pieni". Paskanmarjat. Ei meidän kannattajien muisti mene maagisesti katki kesällä vaikka viina maistuukin niin perkeleesti. Kyllä tässä on alisuoritettu jo monta vuotta ja syy olet sinä Tobbari. On finaalit ja mestaruudet olleet aika vähissä sinun aikanasi, mutta rahaa on kyllä osattu polttaa. Kiitos ja näkemiin!
 

Mikki71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sinäkö täällä määrittelet ja kontrolloit mitä tänne saa HIFK:sta kirjoittaa?
Ja sitäkin voi miettiä onko hyvä kannattaja sellainen, joka hyväksyy eikä kyseenalaista kaudesta toiseen tehtyjä virheitä joukkueen kasaamisessa vai sellainen joka haluaa muutosta parempaan.
Ei avioliitossakaan kuulu katsoa vuodesta toiseen puolison pettämistä/alkoholismia/väkivaltaa, vaikka kuinka rakastaisi. Mikään ei muutu, jos sitä muutosta ei vaadita.
Hyvin sanottu.
 
Suosikkijoukkue
IFK ilman möyrimistä, NYR, Inkvisitio 1480-
Ei avioliitossakaan kuulu katsoa vuodesta toiseen puolison pettämistä/alkoholismia/väkivaltaa, vaikka kuinka rakastaisi. Mikään ei muutu, jos sitä muutosta ei vaadita.
Boldaus oma. Toisaalta kun kyseessä on kuitenkin "vaan" seura avioliiton sijaan, joka on tunnetusti vahvasti brenkkuun menevä, niin mitäpä me tavan kansalaiset ollaan alkkisfaijaa neuvomaan..

Vaikkakin kaikki muut palstalaiset (kolmea posipetteriä lukuunottamatta) valitettavasti näkivät tämän tulevan jo hyvissä ajoin kesällä, kun joukkueen runko oli rakennettu kasaan nykyisellä materiaalilla selvine puutteineen (pelintekotaito, kiekollinen puolustuksen liideri, ykkösmaalivahti). Jos näihin puutteisiin, oltaisiin reagoitu ennen kauden alkua, niin väittäisin sarjasijoituksen olevan huomattavasti parempi ja sitä myötä fanitkin tyytyväisempiä. Tai silloin oltaisiin ainakin yritetty puuttua selkeisin vajaavaisuuksiin, jotka lienevät suora syy & seuraus tämän hetkisiin peliesityksiin.

Silloin ei myöskään median toimesta olisi tullut samaa vittuilua ja uhkakuvien maalailuja, sekä luulisin myös Peltosen ja Salmelaisen olevan vähän kauempana kiirastulesta..
 
J

Just-Ice-Hockey

Minun mielestäni tällä hetkellä HIFK:n suurin ongelma on pelitavallinen, mutta myös yksilötasolla on epäonnistuttu ja kun tämä ei ole pelitapaketju, niin keskitytään Salmelaisen rakentamaan joukkueeseen.

Ongelma ei kuitenkaan mielestäni ole varsinaisesti joku Dyk tai Palola yksilönä, vaan kokonaisuus. HIFK:hon on selvästi haluttu pelaajaprofiililtaan ahkeria ja työteliäitä pelaajia, mutta on unohdettu kokonaisuus. Tallberg, Jääskä, Dyk, Paajanen, Palola ovat kaikki parhaimmillaan näyttäneet, että pystyvät myös tuloksentekoon, mutta silloin kun he ovat sitä tehneet, niin samassa kentällisessä on ollut Innalan, Broadhurstin tai Turusen kaltaisia pelaajia... luovia ja kalliita pelaajia, joita sinulla ei joukkueessa voi olla määräänsä enempää. Nämä taidoiltaan rajalliset pelaajat ovat voineet keskittyä siihen pieneen palaseen pelissä, jossa he ovat riittävän hyviä. Tyyliin voita päätykiekko/prässää ja toimita kiekko sille luovemmalle pelaajalle ja kerää 1-2 syöttö tai jos kiekko sinulle tonttiin toimitetaan, niin toimita se edes kohtuullisella prosentilla maaliin. Sillähän se Dyk sen 20-maalia teki. Ei mitään taikatemppuja tullut silloinkaan, vaan teki hyvin ne pienet asiat, jotka osasi. Dyk on kaksikin kertaa pelannut varsin tuloksellisessa yksikössä. 20 maalin kauden Paajasen ja Turusen kanssa viime kaudella hetken aikaa tuloksellisesti AB:n kanssa. Se tuloksellisuus kesti tasan tarkkaan sen hetken, kun AB liekitti sitä. Koronan jälkeen ei sitten enää sekään akseli toiminut.

Nyt nämä samat pelaajat ovat siinä tilanteessa, että heidän pitäisi myös rakentaa ne tontit ja siihen pestiin ei sitten enää riitä. Tallberg esim. on taidoiltaan niin rajallinen pelaaja, että vaatii jopa kaksi kiekollisempaa seppää siihen rinnalle. Jääskältä pääsee hyvällä jalalla ja karvauksella kohtalaisesti tonteille, mutta ne tulevat tilanteista, jotka on suhteellisen helppo pelata pois. Kaikissa menestyneissä joukkueissa on pelaajia, joista saadaan enemmän irti, kun heidät pystytään laittamaan siihen oikeaan rooliin, jossa he ovat hyviä. Silloin voidaan saada halvemmastakin pelaajasta iso hyöty irti. Se on sitä joukkueen järkevää rakentamista. Ongelma on se, että nyt näitä luovia pelaajia HIFK:ssa on kovin vähän. Hirvonen... mutta ei suorita hänkään. Vähän pahalta näyttää, että Koivistoinenkaan ei lopulta sellainen ole, että hänen viime kauden esitykset olivat hyvin pitkälle Innalan ansiota ja tarvitsisi rinnalleen sellaisen parin, jota HIFK:lla ei ole antaa. Ketäs hänen kanssaan Lukossa pelasikaan?

Toki luova pelaaja voi myös olla halpa. MG oli aikanaan halpa pelaaja. Ahtola oli hyvin samantyyppinen yksioikoinen pelaaja vaikka Tallbergin kanssa, mutta rooli sattui napsahtamaan kohdilleen ja sitä kautta hyvä liekki päälle. Lucenius HPK:n mestaruudessa. Pelitapa ja rooli kohdilleen ja tulosta voi tulla. HIFK:ssa olisi nyt Teissala kyllä, mutta hänelle ei uskalleta antaa roolia. En väitä, että tehtaan takuulla onnistuisi, mutta näin ei onnistu varmasti.

Itse rakentaisin vähintään kolme ensimmäistä kentällistä siitä lähtökohdasta, että kuka sen kentällisen kiekollinen moottori on. Aletaan mennä kohti sitä, että nelosessa pitäisi ottaa sama ajattelu käyttöön. Jokaisessa kentällisessä voi olla maksimissaan yksi ns. tukipelaaja ja jos rooli hänen kohdallaan sitten napsahtaa kohdilleen, niin siinä voi tulla hyvin myös tulosta. Malliesimerkkinä Jarkko Ruutu 1998 ja pudotuspelien 7 maalia.

Silkkaa asiaa koko viesti, ja pitää minusta sisällään myös sen, miksi Dykiä, Lyytistä ja Palolaa kritisoidaan. Heidät nähdään esteenä sille, että tämän kauden joukkueessa ei ole Turusia, Ramstedteja tai Innaloita. Käytännössä toki, suuntaamalla kritiikki pelaajiin itseensä, se kohdennetaan väärin. Vastuussa on se henkilö, joka nämä sopimukset on seuran puolesta tehnyt, eli Tobias Salmelainen. Mahdollisesti toki myös Ville Peltonen, jos on nimenomaisesti näitä jatkoja vaatinut, mutta pääasiallinen vastuu, ja täten myös syyttävä sormi, tulisi suunnata urheilujohtajan suuntaan.

Henkilökohtaisesti olen kanssasi samaa mieltä siitä, että kukaan joukosta Dyk, Lyytinen, Rantakari, Jääskä, Tallberg, jne ei ole menestyksen este. Esteeksi he muodostuvat tuollaisena kollektiivina. Jälleen kerran katse kääntyy yksittäisten pelaajien sijaan joukkueen kasaajan suuntaan. Ei ole nähty metsää puilta, mikä on johtanut äärettömän suureen taitovajeeseen joukkueenrakennuksessa.

Havaintosi joukkueen rakenteellisista puutteista ovat yhteneväisiä omieni kanssa, ja siksi minun on ne erittäin helppo allekirjoittaa. Toki olen sitä mieltä, että tuosta joukkueesta ja erityisesti sen hyökkäyskalustosta pitäisi saada huomattavan paljon enemmän irti. Se, että koko joukkue kollektiivisesti alisuorittaa on valmennuksellinen ongelma. Tätä ei kuitenkaan helpota se, että joukkueen pelaajamateriaali ei tarjoa valmennukselle myöskään työkaluja tuon takalukon avaamiseen.

Itse näkisin, että valmennuksen tulisi nyt palauttaa ne kokonaisuudet jotka ovat aikaisemmin toimineen. Käytännössä siis Hirvonen - Paajanen - Palola ketju ja Jääskä - Koivistoinen kaksikko. Siinä voisi olla edes jotain positiivisen jatkumon osatekijöitä kasassa. Vaikka emme olekaan valmennusta käsittelevässä ketjussa, en malta olla kasaamatta tähän väliin omia ketjuhahmotelmiani:

Jääskä - Koivistoinen - Pakarinen
Hirvonen - Paajanen - Palola
Dyk - Nättinen - Halttunen
Tallberg - Väänänen - Hede.

Se mitä urheilujohtajan tulisi nyt ensitilassa tehdä, olisi hankkia tuohon hyökkäykseen se yksi peliätekevä keskushyökkääjä, joka vapauttaisi Nättisen laitaan ja tiputtaisi Dykin neloseen. Edelleenkään tuo hyökkäys ei olisi vain tuolla muutoksella ideaali, mutta kiekollinen taitotaso ja roolitukset saataisiin huomattavasti paremmalle tolalle.

Kärkihyökkääjien kroonisesta alisuorittamisesta huolimatta näkisin, että Salmelaisen kasaama kiekollinen pakisto on tehokkuuden kannalta suurempi este menestykselle kuin hyökkääjistä, jopa ilman em. sentterivahvistusta. Vaikka Salinia pidän erittäin lupaavana ja olen vakuuttunut hänen sisääntulostaan, on kyseessä nuori pelaaja. Ensinnäkin nuorille pelaajille ovat tyypillisiä tasonvaihtelut kesken kauden. Toisekseen en koe nykyistä IFK:ta millään tavalla hyvänä kasvualustana hyökkäävälle puolustajalle. Pelitavallinen tuki puuttuu, virheet kostautuvat isolla prosentilla ja tulosta ei tule, vaikka itse pelaisi hyvin. Kova saa poika olla, jos tuo ei vaikuta itseluottamukseen ja sitä kautta otteisiin. Rantakari vaikuttaa jo pienellä otannalla hutihankinnalta, mikä toki oli jo Tappara-visiitin perusteella nähtävissä. Hyökkäävä pakki, joka ei saa laukauksia maalille asti ja on omissa täysi lapanen. Muistuttaa lähinnä jälkimmäisen IFK-visiitin Keke Kousaa, valitettavasti. Ja minähän olin Keken jatkon kannalla ihan viimeiseen asti, kun muuta ei ollut saatavilla. Pakiston kiekolliseksi liideriksi Salmelaisen olisi pitänyt kaivaa Rantakaria parempi pelaaja. Lyytinen on hieman ongelmallinen pelaaja, ja minusta puutteellisen joukkueenrakennuksen suurin kärsijä. Miestä istutetaan jatkuvasti rooliin, mikä ei ole hänelle ominainen. Kyseessähän ei ole mikään kiekollisen pelin primusmotor tai ylivoiman viivapakki. Ideaalitilanteessa Lyytinen olisi kolmosparin kiekollinen puolustaja, jonka vahvuudet ovat liikkeessä ja vahvassa kamppailupelaamisessa. Nyt väärin roolitettuna Lyytinen joutuu jatkuvasti pelaamaan taitojensa ylätasolla, mikä näkyy näyttävinä kirkollisina virheinä ja totaalisina aivopieruina. Tämä ei ole mikään vastuuvapautus Lyytiselle, KooKoo-ottelun kaltaiset suoritukset ovat paskoja, on pelaajan ideaalirooli mikä tahansa. Sen sijaan se, että J. Lyytinen on samassa liian isossa roolissa jo ties kuinka monetta kautta on selkeästi Salmelaisen laiminlyönti ja/tai ymmärtämättömyyttä.

Myös maalivahdit joutuvat minusta nyt liian kovaan paikkaa, ja siitä kantaa vastuun yksin joukkueen kokoaja. Olen täysin vakuuttunut, että kuka tahansa valmentaja ottaa parhaan hänelle tarjotun maalivahdin. Nyt tämä maalivahti on Halonen, ketä ei hyvällä tahdollakaan voi pitää liigatasolla huippumaalivahtina. Tähän mennessä viiteen otteluun IFK:n maalivahdeilla on nolla voittavaa torjuntaa. Vaikka itse Brodeurkaan ei tuosta kasasta konvehtia taikoisi, olisi hän tuolle joukkueelle henkinen selkäranka, joka voisi vapauttaa tekemistä.

Kokonaisuutena arvioiden minusta Salmelaisen arvosanaksi tämän kauden joukkueen osalta voi antaa korkeintaan välttävän. Ilman Melartin otteita ja Pakarisen parin vuoden pahvia jopa hylätty voisi tulla kyseeseen.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Salmelainen on vastannut myös IS:n puheluun:

Ihan positiivista, että IS lähti haastamaan kunnolla. Tämä osui eritoten silmään:

"HIFK on ilmoittanut, että tämän kauden pelaajabudjetti on kolme miljoonaa euroa. Onko budjetti jo käytetty?

– Mä en ole sitä budjettia ilmoittanut."


Olisi mielenkiintoista tietää, että kuka tuon on sitten ilmoittanut jos ei Salmelainen? Jos media olisi ilmoittanut virheellisen budjetin, niin kai se olisi IFK:n toimesta oikaistu?
 

Silppuri

Jäsen
Ihan positiivista, että IS lähti haastamaan kunnolla. Tämä osui eritoten silmään:

"HIFK on ilmoittanut, että tämän kauden pelaajabudjetti on kolme miljoonaa euroa. Onko budjetti jo käytetty?

– Mä en ole sitä budjettia ilmoittanut."


Olisi mielenkiintoista tietää, että kuka tuon on sitten ilmoittanut?
Olin juuri tulossa kirjoittamaan samaa.
 

Drache

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IS: "Michael Garteigilla oli aika vaikea alkukausi, ja häntä oli ajateltu ykkösvahdiksi. Garteig alkoi parantaa loppu viimein, kun fyysinen kunto parani ja hän jaksoi pelata paremmin."
Kiva, että kunto parani pelaamalla liigaa. Ei sen niin väliä missä kunnossa pelailee. Loppukaudesta on vasta tosipelit, jonka välillä huomaa myös muun joukkueen tekemisestä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös