Sekalaisten kysymysten ketju II

  • 7 003 583
  • 47 191

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Muistaako kukaan semmoista uutista muutaman vuoden takaa missä rikollinen olisi tuomittu korvanjäljen perusteella? Näinkö unta vai kävikö tuo todella todisteesta amerikkalaisessa tuomioistuimessa?

Olen tässä katsellut sarjoja ja rikollisia ja ainahan niillä on hanskat kädessä, noin salkkarimaiseen virheeseen käsikirjoittajat eivät tietenkään sorru. Ja tuskin kukaan edes suostuisi näyttelemään ilman.

Mutta oletteko kuulleet koskaan korvanjäljistä vai olenkohan katsonut vain liikaa? Nopeasti ajateltuna ei se mahdottomalta tunnu, ehkä vähän tyhmältä tietysti.

Kukaan ei ole selvästi muistanut. Mieleni olisi tehnyt sanoa, että olet tainnut itse muistella omiasi - mitä varovaisesti itsekin epäilit. Sen verran erikoiselta tämä kuulosti, mutta kannatti googlata. Löytyi pari tulosta Hesarista vuosilta 1995 ja 1998:

Paljastavat korvanjäljet

Hollantilaisten varkaiden on parasta varustautua tästä lähin korvalapuilla, sillä poliisi aikoo vastedes jäljittää rikollisia myös korvanjälkiä tutkimalla.

Murtovarkaat varovat nykyisin visusti jättämästä sormenjälkiä, mutta painavat huolettomasti korvansa ikkunoita tai ovia vasten ääniä kuunnellessaan. Nämä jäljet voivat koitua voron kohtaloksi. Hollannin poliisi on jo onnistunut nappaamaan varkaita korvien perusteella.

Poliisi uskookin, että korvanjälkien jäljittäminen on pian yhtä tavanomaista kuin sormenjälkien tutkiminen.

Varas narahti korvanjälkeen

Etelä-Lontoossa murtokeikkoja tehnyt Calvin Sewell sortui vähän aikaa sitten omaan näppäryyteensä - ja Lontoon poliisin kekseliäisyyteen.

Sewell muisti toki olla jättämättä sormenjälkiä rikospaikalle, mutta unohti korvanjälkensä. Hänellä kun oli tapana painaa korvansa murtokohteen oveen kuunnellakseen, oliko asunnossa ketään kotona. Lontoon rikospoliisi otti jokaisen murtokohteen ovesta korvanjäljen ja vertasi sitä Sewellin korvasta tehtyyn muottiin.

Näyttö riitti alioikeudelle, ja Sewell sai rötöksistään vuoden vankilatuomion. (Reuters)

Näiden esimerkkien perusteella on siis hyvin mahdollista, jos ei jopa todennäköistä, että myös amerikkalaisessa tuomioistuimessa on tuomittu joku korvanjäljen perusteella.

Korvanjälkitunnistaminen on mainittu sivulauseessa myös suomalaisessa alan oppikirjassa. Mitään hittiä siitä ei kuitenkaan selvästikään ole forensisessa tieteessä tullut. Pipo kantsii kuitenkin pitää varmuuden vuoksi päässä, kun lähdet rötöstelemään.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mihin perustuu se, että kännykkälippu kelpaa osassa dösälinjoista (luin juuri tänään asiasta Metro-lehdessä, kun odotin pääsyä labraan), muttei kaikilla kuten linjalla 14?

HKL:n johtava tariffisuunnittelija näkyy kertoneen vuonna 2007, että "Lipun tarkistaminen matkapuhelimen näytöltä olisi hankalaa ruuhkaisissa keskustabusseissa ja yölinjoilla."
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
DIGIBOKSISTA TAAS

Morjesta!

Joku ikivanha Maximumin boksi on kotona ja nyt pitäisi hakea kanavat kun ovat jotain korjauksia tehneet.

Palautin tehdasasetukset ja laitoin haun päälle. Asetukset:

Taajuusväli 150-700
Symboliluku 6900
Konstellaatio 128 QAM
Hae verkon mukaan KYLLÄ

Haki jotain puoli tuntia. Löysi ties kuinka monta kanavaa, mutta vain ylen kanavat näkyy. Kaikki muut kanavat maikkaria myöten sanovat vain "ei signaalia".

Auttakaa avutonta.

Ps. Noi tiedot löytyi Digitan sivuilta

No morjensta pöytään ja digiboksi PERKELE!

Tässä tapauksessa lähtisin hakemaan vastausta positiivisuuden kautta. Sinä kun olet joka tapauksessa maksanut yle-veroa, niin ajattelepa kuinka paljon enemmän olet saanut vastinetta rahoillesi kuin kaikki muut, koska sinä olet katsonut vain ja ainoastaan Ylen kanavia tämän digiboksisi temppuilun johdosta!
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Irtokirjaimia

Thänks, täytyy toi eka ainakin tsekata paremmalla ajalla. Jälkimmäisessä oli koot loppu.
- -

Sitten taas kysymysten pariin. Eli mistä saa tarrairtokirjaimia ostettua/tilattua/hankittua? Ja sellaisia ääriviivanmyötäisiä, ettei olisi sellaista laatikkoa taustalla jossa kirjain on... Olisiko Turussa joku tarrapaino tms. jossa saisi oikein itse suunnitella tarransa..? En tosin tarvi kuin about 3-5 puolikkaan nyrkin kokoista kirjainta, joten hinta sopisi olla kohtuullinen myöskin...

Mikä tahansa mainostalo / kopiofirma pystyy tulostamaan sinulle tarroja. Mutta jos ei tarvitse olla mitään erikoisfonttia tai tyylillä ole muutenkaan väliä, niin ihan rautakaupoistakin löytyy numero- ja kirjaintarroja, koska niitä tarvitaan postilaatikoihin, talojen ja ovien merkitsemiseen ym. Osa on varmaankin laatikkomaisella valkoisella pohjalla, mutta varmasti on myös sellaisia missä on pelkkä kirjain, tai sitten kirjain läpinäkyvällä taustalla.

DIY-henkisesti onnistuu myös, ostaa vaan tarra-arkin (saatavana eri värejä ja kokoja) ja siitä saksilla tai mattoveitsellä sitten leikkelee itse haluamansa kirjaimen.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mitä käytännössä tarkoittaa "Helsinki-hallin klubi-istuin"? Epätäsmällinen ilmaisu johtuu suht sekavasta tiedonlähteestä. Ja mikä näiden kauppahinta mahtaa jälkimarkkinoilla olla sekä paras myyntikanava?

Yhtiön B-luokan osakkeen ostamista ja omistamista. Siitä maksetaan kuukausittain vastiketta yhtiölle ja vastavuoroisesti saadaan mahdollisuus ostaa lippu hallissa järjestettävään tapahtumaan edullisemmin + yksi ääni yhtiökokoukseen.

Nyt on pikkaisen huono hetki yrittää saada osaketta kaupaksi. Arvioisin, että tällä hetkellä kauppahinta jälkimarkkinoilla on noin 0 ruplan luokkaa ja paras myyntikanava on löytää joku hämäräperäinen bulvaani, joka suostuu ottamaan osakkeen vastaan hänelle käteisellä maksettavaa kohtuullista korvausta vastaan.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mikä suomalainen bändi laulaa coverin Michael Jacksonin thriller-kappaleesta?

Hyvä kysymys, mutta en löytänyt vastausta. Äänilevyarkistoon ei ainakaan ollut kirjattuna suomalaista cover-versiota - mutta sen tiedot loppuvatkin vuoteen 1999. Tässä on pitkä lista kappaleen cover-versioista, mutta en bongannut listasta yhtään tuttua suomalaista bändin nimeä: Cover versions of Thriller by Michael Jackson | SecondHandSongs

Suomalainen kanteleensoittaja Ida Elina on coveroinut useita Michael Jackson -hittejä, mutta ainakaan Youtubessa ei ollut versiotaan Thrilleristä. Tässä kuitenkin tulkintansa kappaleesta Billie Jean:



 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Vieläkö Englannissa on voimassa laki, joka kieltää miestä menemästä naimisiin veljensä lesken kanssa?

Googlauksen mukaan laki on kumottu ilmeisesti lopullisesti vuonna 1921. Eli ei muuta kuin kirkkoa varailemaan vaan Jamina!
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kertokaapa miten tehdä "musiikkivideo", johon tulee pelkästään yksi still-kuva ja tietysti musiikit.
Windows movie makerillä varmaan on helppo tehdä, mutta ohjelma kaatuu, enkä jaksa enää taistella sen kanssa. Haussa siis freeware-ohjelma.

Varmaan nykyään syntyy napinpainalluksella millä tahansa älypuhelimella. Mutta jos haluaa jonkun ohjelman tietokoneelle, niin "free editing software" vaan googgeliin ja sieltä sitten valitsemaan ja kokeilemaan vaihtoehdoista.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Pystyykö poliisi tai muun viranomainen "salakuuntelemaan" messengerillä tapahtuvaa keskustelua kaverin kanssa kummankaan tietämättä asiasta? Siis lennossa eikä esim. tutkimalla jälkikäteen toiselta koneelta keskusteluhistoriaa.

Käsittääkseni näissä pikaviestimissä siirtyvät viestit ovat salattuja ja salauksen purkaminen ei onnistu reaaliajassa. Siis vaikka oletettaisiin, että viranomaisella luvat on kunnossa ja palvelun ylläpitäjä velvoitettu avustamaan.

Mutta en kyllä tiedä varmasti, joten ehkä varmempi hoitaa nämä arkaluontoisimmat asiat vaikkapa samalla tavalla kuin me kaverin kanssa teimme 10-vuotiaina vakoojia leikkiessä: salakirjoitetut viestit kulkivat pienillä paperilapuilla, jotka sitten lukemisen jälkeen joko a) syötiin tai b) poltettiin (jos oli onnistuttu nyysimään jostain tulitilkut).
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: hege

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ansiosidonnainen ja sairasloma.

Olisi tälläinen ongelma: Olen paperiliiton työttömyyspäivärahoilla, käväisin tuossa umpilisäkkeenpoistossa ja lekuri kirjoitti minulle kolme viikkoa saikkua. Kannattaako minun laittaa tuo saikkulappu menemään työttömyyskassaan ja mekata olleeni sairaana?

Kavereilta kyselin asiasta niin yksi sanoi ettei missään nimessä, ja toiset sanoivat että kannattaa, sillä säästäisin sillä liitonpäiviä ja saisin sairaslomapäivistä suurin piirtein saman korvauksen kuin normaali päivärahani on.

Onpas harmillista, että tällainen asiallinen kysymys on jäänyt aikoinaan vastaamatta. Toivottavasti kysyit tätä muualtakin, esimerkiksi suoraan työttymyyskassasta.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Oliko toi huono suomenkieli syypää vai hinta? Ajattelinpa vaan että tuskin ainakaan paljoa tuota halvemmalla saat. Itse maksoin muinoin ~joku parisataa (5 lasia, 3M kalvoa) ilman kuittia paikalliselle yrittäjälle ja sitä halvemmalla tuskin lähtee firmoilta mistään. En tosin Porin seudulla.

***

Jaaniin, oli mulla kysymyskin. Toimiiko noissa lähikaupoissa sama kuin inttiaikana sotkussa, että ostaa jotain kortilla ja pyytää lyömään isomman summan ja saa erotuksen käteisenä? Olisi tarvetta 6 eurolle kolikoita...

Riippuu kaupasta. Tämä edellyttää kauppiaan/kauppaketjun tahdon lisäksi, että maksupäätteen palvelusopimuksessa on otettu rahannosto käyttöön ja että käytössä oleva kassajärjestelmä soveltuu myös tällaisiin käteisnostoihin. Lisäksi on kaikenlaisia poikkeuksien poikkeuksia, eli esimerkiksi S-ryhmän kaupoissa nosto on ollut mahdollista vain S-pankin asiakkaille.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Olen tässä etsinyt linkkiä jonkinaikaa sitten ilmestyneeseen artikkeliin, koskien Pekka Töpöhännän syntyyn.
Tekijän, (tai sen perikunnan) antamassa haastattelussa vahvistettiin "huhut" sarjakuvan synnystä ja ketä ko kissat esittävät, eli siis toisen maailmansodan aikoihin ei voinut / uskaltanut valtaapitäviä arvostella, joten tekijä teki sen sarjakuvan kautta. Muistaakseni tuossa Pekka Töpöhännässä oli Hitleristä Mussoliiniin edustettuna kaikki valtaapitävät/ maiden johtomiehet.

Onko kenelläkään muistikuvaa, että missä lehdessä tuosta oli juttua/ mistä voisi löytyä itse artikkeli?

Hyvä kysymys. En löytänyt googlaamalla juuri tuota artikkelia. Sen sijaan esimerkiksi näissä jutuissa viitataan samaan asiaan:



Kirjojen / tarinoiden alkuperäinen ja perimmäinen tarkoitus ei kai ole ollut poliittinen, vaan ne ovat olleet tarinoita kissasta lapsille. Myöhemmin maailmantilanteen muuttuessa ovat alkaneet sitten saada uusia sävyjä ja vertauskuvia - luultavasti myös tarkoituksellisesti tekijältä.

- Kirjailija Knutsson otti toisen maailmansodan syttymisen ja Hilterin ilmaantumisen tosi raskaasti. Voisi ajatella, että hänen Töpöhäntä-kirjoissaan on kuvattuna juutailaiskansa, jota Hitler liittolaisineen kiusaa.

Pekka Töpöhännän osalta olisi tosiaan kiva lukea kirjailijan omat kommentit asian suhteen, koska muuten voi olla kyse siitäkin, että jonkun tekemä tulkinta on vaan jäänyt elämään. Esimerkiksi Bambi-kirjaa on pidetty allegoriana natsien juutalaisvainoista. Ja sen verran osuva kuvaushan se niihinkin oli, että kuului niihin kirjoihin, joita natsit kielsivät ja polttivat kovimmalla mahdollisella innolla. Ainoa vaan, että kirja on kuitenkin julkaistu jo vuonna 1923, jolloin natseista ei vielä ollut tietoakaan (toki juutalaisia vainottiin jossain muodossa jo silloinkin).
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onko mahdollisuutta saada työntekijä vastuuseen tahallisesta asiakassuhteiden vahingoittamisesta? Näyttöä lienee aika vaikea kerätä, mutta onko jokin asetus tms mihin vedota? Työtehtävien laiminlyönti?

Veikkaan minäkin, että hankala prosessi olisi tämä. Työntekijän voi irtisanoa seuraavista henkilökohtaisista syistä:
  • työsopimuksessa sovitun ehdon vakavaa rikkomista
  • lain vakavaa rikkomista
  • muun työsuhteeseen olennaisesti vaikuttavan velvoitteen vakavaa laiminlyöntiä
  • henkilön työntekoedellytysten olennaista muuttumista siten, että hän ei enää kykene selviytymään työtehtävistään.
Mutta sinulle ei olisi ilmeisesti riittänyt pelkkä irtisanominen, vaan hakusessa oli jonkinlainen korvaus tai rangaistus? Eli silloin olisi oletettavasti mentävä rikoslain puolelle ja näytöt oltava hyvinkin vahvat ennen kuin asiaa lähtee viemään eteenpäin. Voisiko kyseeseen tässä tilanteessa tulla joku näistä:

2 § (24.8.1990/769)

Kilpailumenettelyrikos​


Joka elinkeinotoiminnassa käyttää omaa tai toisen elinkeinotoimintaa koskevaa totuudenvastaista tai harhaanjohtavaa ilmaisua ja siten aiheuttaa toiselle elinkeinonharjoittajalle vahinkoa, on tuomittava kilpailumenettelyrikoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.

5 § (10.8.2018/605)

Yrityssalaisuuden rikkominen​


Joka hankkiakseen itselleen tai toiselle taloudellista hyötyä tai toista vahingoittaakseen oikeudettomasti ilmaisee toiselle kuuluvan liikesalaisuuden tai oikeudettomasti käyttää tällaista liikesalaisuutta, jonka hän on saanut tietoonsa


1) ollessaan toisen palveluksessa,
2) toimiessaan yhteisön tai säätiön hallintoneuvoston tai hallituksen jäsenenä, toimitusjohtajana, tilintarkastajana tai selvitysmiehenä taikka niihin rinnastettavassa tehtävässä,
3) suorittaessaan tehtävää toisen puolesta tai muuten luottamuksellisessa liikesuhteessa tai
4) yrityksen saneerausmenettelyn yhteydessä,

on tuomittava, jollei teosta ole muualla laissa säädetty ankarampaa rangaistusta, yrityssalaisuuden rikkomisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Tämä pykälä ei koske tekoa, johon 1 momentin 1 kohdassa tarkoitettu on ryhtynyt kahden vuoden kuluttua palvelusaikansa päättymisestä.

Yritys on rangaistava.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Huomaisikohan dana77 tämän viestin ja tyhjentäisi yksityisviestejään :)

Jaa-a, mitenköhän oli: huomasiko @dana77 tämän viestin aikoinaan ja kävi tyhjentämässä yv-laatikkonsa?
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Saisko / voisko Helsingin IFK pelata kaikki taman kauden tulevat play offs -ottelut vieraspeleina? Paastais keittelemaan nakkeja huhtikuussa!

Jostain force majeure -tyylisestä syystä varmaan olisi onnistunut. Eli vaikkapa reikiä täyteen koko Nordiksen jäähdytyskaluston putkisto, niin eipä siellä olisi pelejä pelattu, vaan ne olisi pitänyt siirtää muualle.

Nakin keittelyyn olisi kuitenkin joka tapauksessa tarvittu joku muu syy kuin HIFK:n mestaruus. Kevään 2009 pudotuspeleissä HIFK:n ei tarttenut nimittäin pelata kuin yksi ottelu kotona. Tosin ei niitä vierasmatsejakaan sitten tullut sen enempää.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Pystyykö suomalaisiin 0700-alkuisiin numeroihin soittamaan ulkomailta? Eli jos laittaa vaan sen maatunnuksen eteen?

Palvelunumerot voivat olla valtakunnallisia, telealuekohtaisia tai teleyrityskohtaisia. Voit estää puhelut lisämaksullisiin palvelunumeroihin soitonestojen avulla. Palvelunumeroihin ei yleensä voi soittaa ulkomailta.

Ei kuitenkaan hätää, Pornhubista löytyy (kuulemma) sopivia videoita myös puhelinseksin ystäville.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei näin

Nukahdin viime yönä nuuskahuulessa sohvalle. Peittona oli tietysti valkoinen untuvapeitto. Tajusin jossain vaiheessa, noin viiden tunnin jälkeen, nuuskan olevan edelleen huulessa. Yöllä nuuska roskikseen mutta vahinko oli ehtinyt jo tapahtua. Valkoiseen peittoon tuhriintunut jotain nuuskapohjaista tahraa. Onko ideoita jolla untuvapeitosta saisi tahroja pois?

Omo-infon lopettaminen vuonna 2004 oli selvästikin ennenaikainen toimenpide...

Tässä kuitenkin joitain yleisluontoisia vinkkejä hankalien tahrojen putsaamiseen: Tahra pois kotikonstein – nämä 8 asiaa tahdot tietää, kun haluat tahroista eroon
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Laitan kellon soimaan yöllä, jotta voin nousta katsomaan Oscareita. Monelta kannattaa herätä, jotta saa nukuttua mahdollisimman pitkään, mutta ei missaa mitään olennaista? Onko jossain olemassa jonkinlaista aikataulua, mihin aikaan esim. Ledgerin mahdollinen Oscar julkistetaan?

Tällaisten gaalojen käsikirjoitus lienee yleisesti ottaen top secret -kamaa, koska halutaan pitää jännitys yllä ja lisäksi saada jengi katsomaan koko ohjelma. Gaalalähetys on kuitenkin mielestäni huipentunut tärkeimpien palkintojen jakamiseen ja loppunut aina melko pian niiden jaon jälkeen. Eli jos haluaa nähdä vaan nuo arvostetuimpien palkintojen jaot, niin katselee ensin rauhassa unia ja alkaa katselemaan töllöä sitten vasta ohjelman ilmoitetun esitysajan loppupäästä.

Tosin, kuten viimeksikin nähtiin (ja Chris Rock leukaperissään myös tunsi) niin olennaisimmat ja puhuituimmat jutut voivat tapahtua ihan missä vaiheessa ohjelmaa tahansa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kännyn korjaaminen

Onko jollain tietoa, mihin puotiin kannattaa kiikuttaa rikkoutunut kännykkä korjattavaksi, vai kannattaako ollenkaan? Helsingin seutu siis kyseessä ja puhelin meni tuusan paskaksi, eikä pihahdakaan enää. Puhelimen muistista olisi kiva saada pelastetuksi tekstiviestejä ja myös puhelinnumeroita ym. sälää, mutta miten mahtaa onnistua?

Veikkaan, että korjaaminen ei olisi kannattanut - eikä ainakaan kannata enää. Sen sijaan risan puhelimen muistiin olisi saattanut päästä käsiksi sopivan kaapelin ja atk-ohjelmiston kanssa. Muistelen ainakin, että yksi kaveri olisi joskus ~15-20 vuotta sitten pelastanut kovia kokeneesta puhelimestaan vanhat tiedot tällä systeemillä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tietääkö kukaan nettikauppaa, joka myy sisäpelikenkiä (mielellään Asics)? Äkkiseltään en itse löytänyt mitään luotettavan oloista kauppapaikkaa. Tiedän jo valmiiksi mallin ja kokokin olisi tiedossa, paikallisista urheilukaupoista en haluamaani löytänyt.

Voi olla, että vuonna 2009 nettitarjonta on ollut vähäisempää. Nyt tulee kuitenkin googlella heti esille kaikki tunnetut urheiluvälineketjut kuten myös tavaratalojen nettikauppoja.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Todennäköisesti tsiljoonien eurojen kysymys. Lainan (Nordean) korontarkistuspäivä osuu lauantaille 28.2. Napsahtaako uusi korko perjantain vai maanantain mukaan?

Aika perkuleen iso laina on sinulla ollut, kun parin päivän ero euriborissa vaikuttaa jo tsiljoonien verran :-)

En löytänyt teorialleni vahvistusta, mutta olettaisin että tarkistuspäivänä käytettäisiin sillä hetkellä voimassa olevaa korkoa. Eli siinä tapauksessa perjantain korkoa. Toisaalta taas: kun lauantai ei ole pankkipäivä, niin korontarkistusta tuskin tehdään lauantaina, vaan toimenpide siirtyy maanantaille. Siinä tapauksessa vaikuttaisi loogiselta, että uusi korko tulee maanantain tilanteen mukaan.

Tässä voi joka tapauksessa pankeillakin olla eri käytäntöjä, eli kannattaa tiedustella asiaa omasta pankista.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Olisi ehkä sopinut Xbox-ketjuunkin, mutta menkööt. Elikkä, onko esim. tämän näköinen VGA-kaapeli ainut tapa yhdistää Xbox PC-näyttöön?

On vain kaksi tapaa yhdistää Xbox PC-näyttöön. Oikea ja väärä.
 

Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Arsenal FC
Voi olla, että vuonna 2009 nettitarjonta on ollut vähäisempää. Nyt tulee kuitenkin googlella heti esille kaikki tunnetut urheiluvälineketjut kuten myös tavaratalojen nettikauppoja.
Kiitos tästä. Juu, olen jo nyt löytänyt etsimäni.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös