MM 2022: Suomi

  • 288 623
  • 1 937

Knatterton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Odotan kauhunsekaisin tuntein, mutta masokistisen uteliaana sitä päivää, kun Jukalla on käytössä jossain turnauksessa joukkueellinen NHL miehiä. Nähdäänköhän silloinkin samaa "näytöstä"?
Vancouver 2010. Tuloksellisesti sieltäkin pronssia tuli, mitä voi pitää pienenä ihmeenä. Sellaista kuraahan tuo oli pelillisesti. NHL-pelaajat olivat kummissaan, kun pakotettiin "EHT-lätkään". Vähän googlettamalla saa tästä halutessaan lisätietoa.

Jos joku näyttö vielä Jukalta puuttuu, niin se on juuri tuollaisen NHL-pelaajien kisojen menestys. Harmi, että nyt olympialaiset pelattiin ilman. Uskoisin Jukan tässä 12 vuoden aikana ottaneen opiksi ja noilla näytöillä voisi sitten ehkä se paikka NHL jengin koutsina avautua.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Kunnioitan näkemystäsi ja tiedän, ettei tarkoituksesi ollut jäädä runnomaan sitä muille kurkusta alas. Silti yksi (retorinen) kysymys: onko Suomella missään turnauksessa turnauksen taitavimmat pelaajat?

Minusta ei ole, vaan karnevaalilätkässä Venäjä, Ruotsi, Kanada ja Tsekkikin ajavat ohi.
Ei varmaankaan. Äkkiseltään hatusta sanottuna kaksissa viime olympialaisissa ehkä. PL Venäjä. Ja sitten kai meillä muutamissa kisoissa on ollut jengi, mikä oikeasti on lähellä sitä taitavinta ollut. Tai siis, ei varmaankaan ole ollut neljää kenttää taitureita kuten jollain Kanadalla ja Venäjällä, mutta kaksi-kolme kyllä. Tämä itseasiassa onkin ehkä se mikä itseäni eniten vihloo. Vaikka Suomi saisi yhden kentän jotain supermiehiä kasaan, niin sekin vetäisi tuota samaa kulmakarusellia. Miksi? Vain siksi kun kaikki muut kentät ei pysty parempaan? Joukkue on helpompaa valmentaa vetämään kaikki samalla sapluunalla?

Mutta taitoa se puolustustaitokin on. Ja tuo kurinalaisuus ja nöyryyskin tavallaan. Suomalaiset pelaa luonnostaan aika fiksua, nöyrää ja kurinalaista peliä, millä otetaan eroa melkein kaikkiin vastustajiin. Ei sitä välttämättä tarvitse paketoida pelitavan voimin nähdyn yksinkertaiseen muottiin. Enkä mää siis oo huutamassa missään nimessä mitään, että ei saa träpätä keskialueella, ei saa puolustaa korostetusti keskustaa omissa tai ettei sais hakea lainkaan pitkiä hyökkäyksiä. Kuitenkin sitä toivon, että saatais luovuutta(yksinkertaisellakin tyylillä) ja rohkeutta enemmän näkyviin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: KiVi

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
En tiedä Björnisen sopparitilanteesta, mutta hän pelailee tänä / ensi vuonna änärissä. Kova jätkä keskikaistalle ja tuolla aloitusprosentilla!
 

Götze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jalonen ei varmasti lähde enää mitään muuttamaan, mutta koska Lammikko on ollut melkoisen heikko (ja syö samalla myös Armialta ja Pesoselta tehoja) haluaisin itse nähdä jotain tällaista:

Rajala-Granlund-Armia
Pesonen-Manninen-Hartikainen
Innala-Filppula-Sallinen
Möröt

Siinä olisi harkkapelien tehoketju kasassa, Mikke keskellä junnuvuosien ketjukaverin kanssa ja Armiallekin parempaa ruokintaa. Pitää muuten tuosta Sallisesta sanoa että paljon tuli haukuttua ennen kisoja mutta täytyy myöntää että erinomainen on ollut nyt. Todella vahvaa tekemistä.
 

M10

Jäsen
Lindell-Heiskanen myös yhteen ja mieluusti pelaamaan pääasiassa tuon NHL ketjun takana. Ja Heiskanen nyt jumalauta siihen ykkösylivoimaan tai sitten haetaan muulla tapaa YV minuutteja Heiskaselle. Ihan naurettavaa, että meillä on ton tason pakki puremassa tuppea ylivoimalla.

Tämä. Lehtonen tekee niitä perusjuttuja hyvällä tasolla, mutta onhan se jotenkin koomista, että yhtä maailman parhaista pakeista, jonka liike ja syöttötaidot on maailman luokkaa, ei hyödynnetä tuossa lainkaan. Samaan hengen vetoon, että onhan tuo ylivoima silti pyörinyt helkkarin hyvin, käytännössä Granlundin ja Mannisen ansiosta, joten ehkä Jalosella on "ei korjata jotain mikä ei ole rikki" -mentaliteettia. Ja on tuo Lehtonen ilmeisesti sen verran suuri auktoriteetti tuossa pakistossa, että ihan helposti hänen minuutteja ei vähennetä.

Sami Kapanen analysoi aamu tv:ssä hyvin tuota Dallasin miesten tuloa Leijoniin, että vaikka ovat maailman luokan pelaajia, niin totuttelu Leijonien systeemiin ja peluutukseen ottaa selvästi aikansa. Pelin tempo on hitaampi kun NHL:ssä ja tilaa on valtavasti. Peliaikaa tulee sen 25-30% vähemmän kun normaalisti - ovat siellä pokkien ja muiden kanssa osa isoa yksikköä, tasapäisellä peluutuksella.

Eilinen peli oli varmaan huonoin koko kaudella Heiskaselta. Lindell oli todella hyvä alivoimalla. Olen varma, että kun tulee jenkit vastaan niin Heiskanen palaa tasolleen.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Jalonen ei varmasti lähde enää mitään muuttamaan, mutta koska Lammikko on ollut melkoisen heikko (ja syö samalla myös Armialta ja Pesoselta tehoja) haluaisin itse nähdä jotain tällaista:

Rajala-Granlund-Armia
Pesonen-Manninen-Hartikainen
Innala-Filppula-Sallinen
Möröt

Siinä olisi harkkapelien tehoketju kasassa, Mikke keskellä junnuvuosien ketjukaverin kanssa ja Armiallekin parempaa ruokintaa. Pitää muuten tuosta Sallisesta sanoa että paljon tuli haukuttua ennen kisoja mutta täytyy myöntää että erinomainen on ollut nyt. Todella vahvaa tekemistä.
Sallinen on mun mielestä hyvä. Ja ollut sitä jo ainakin vuosia. Suorittaa peruspelissä ns. tehtaantakuulla.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja Heiskanen nyt jumalauta siihen ykkösylivoimaan tai sitten haetaan muulla tapaa YV minuutteja Heiskaselle. Ihan naurettavaa, että meillä on ton tason pakki puremassa tuppea ylivoimalla.
Mun mielestä taas nyt on hyvä, kun on kerrankin semmonen valmentaja kuka ei kumartele nimiä. Niillä pelataan kellä tulee tulosta, eikä siihen väliin tulla millään statuksella ja pahimmassa tapauksessa vaan huonontamaan ja hyvää tulosta.
 

dohf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pelitavasta valittaminen on aina niin subjektiivista. Olisi tietysti kiva nähdä vauhtilätkää ja taitosuorituksia, mutta toisaalta voittamiseen riittää, että on kentälle saapuvista joukkueista parempi loppuvihellyksen aikana. Voitettuja turnauksia on ollut joka tapauksessa kiva katsoa.

En oikein jaksa uskoa, että Suomen pelityyli on jääkiekon lopullinen kehityspolku, se nyt vain toimii tuollaisella pelaajistolla. Kaukaloon on millä tahansa joukkueella joka kerta mahdollista marssittaa eri pelitapoja ja -tyylejä, pelin tuloksellisuus kertoo ettei kukaan ole keksinyt lääkkeitä rikkoa Suomen peliä. Joka kerta sille kuitenkin annetaan mahdollisuus, samoin kuin kuka tahansa saanee kokeilla samoja elementtejä, eivät ne patentoituja ole.

Jos suomalainen pääsisi jollain ihmeellisellä suonenvedolla 100m olympiafinaaliin ja voittaisi olympiakultaa ajalla 10.38s, luultavasti löytyisi joku moittimaan loppuaikaa, juoksutyyliä tai vaikka persoonaa.
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Suurimpana syynä miksi Jalonen peluuttaa tätä "kulmakarusellia" on varmasti Suomen pelaajamateriaali. Yksinkertaisesti tuossa joukkueessa voi yhden käden sormilla laskea pelaajat, jotka kiekollisen taidon puolesta erottuvat joukosta tällä tasolla (Manninen, Granlund, Armia, Heiskanen, Lehtonen). Muut eivät mitenkään erikoisia pelaajia ole kiekon kanssa. Tämä huomioiden Jalosen tapa pitää kiekkoa hyökkäysalueella ja pakottaa vastustaja virheisiin on mielestäni ideaali.

Kutkuttaisi myös ajatus nähdä Armialla paremmin ruokkiva kaveri vierellä, mutta Jukka ei varmasti lähde ilman pakkoa sotkemaan ketjuja tässä vaiheessa. Nythän kentälliset on rakennettu niin, että jokaisessa on mukana vahva kulmarouhija ja hyvin on toiminut tähän asti.

Lammikon kentällinen on se pienoinen kysymysmerkki tällä hetkellä. Yleisesti Suomella tuntuu olevan tällä hetkellä yksi ykkössentteri (Manninen), yksi kolmossentteri (Filppula) ja kaksi nelossentteriä (Björninen ja Lammikko), jolloin peliä edistävää sentteriä ei täten riitä Armian ja Pesosen väliin. Tuossa kentällisessä selvästi Armian henkilökohtainen taito tai Pesosen hyvä kulmapaini avaavat tilanteita, mutta Lammikko on melko tyhjä arpa ollut sentterinä.
 

pkettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Florida Panthers
Jalosen ja muun valmennuksen luoma pelitapa on kyllä erittäin toimiva, kun vastustajilla menee hermot siihen. Lainaus YLEn uutisesta:

"Kaksi MM-pronssia kiekkourallaan saavuttanut, Slovakian joukkueen johtoportaaseen kuuluva Oto Hascak, 58, antoi huutia Leijonien pelitavalle.

– Noloa suomalaisilta, että he pelaavat tuollaista trap-sumppua. Heidän joukkueessaan on kuitenkin 11 NHL-pelaajaa. Jos he pelaisivat kuin Kanada, niin meillä olisi paljon enemmän vaikeuksia. Tuo pelitapa tuhoaa jääkiekon, arvosteli kovin sanoin Hascak, joka pelasi urallaan Ässissä 27 ottelua tehoin 6+11=17 kaudella 1997–98."

Lisää tätä, Jukka!
Varmaan suurin kehu mitä valmentaja voi saada.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Jenkit ollu muute viimeks 1960 mm finaalissa :)
Eihän tuohon aikaan edes pelattu mitään finaalia. 1960 kisat oli siis olympialaiset ja niillä oli samalla sekä MM- että EM-arvo ja niissä pelattiin ensin ne alkulohkot ja sen jälkeen ylempi loppusarja missä ratkottiin sijat 1-6 ja alempi loppusarja sijoille 7-9. Suomi oli mukana jälkimmäisessä.

Käsittämätöntä miten mediakin rummuttaa tuota "USA on viimeksi ollut finaalissa vuonna 1960" kun mitään finaalia ei tuolloin pelattu.
 
K

Kiekkokatsoja

Kyllä Suomen tulee tukkia keskialue, eikä pelata kuten Slovakiaa vastaan eka erä.
Vastaan Usa, jolla nyt eka kohtaamista parempi maalivahti, ja tiukempi puolustuspelaaminen.
Tiukka peli edessä. Maalinedusta pelaamisessa vastustajan mailat paremmin kiinni, ja kiitos ei onnekkaita pumppuja Suomen maaliin.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
En tiedä Björnisen sopparitilanteesta, mutta hän pelailee tänä / ensi vuonna änärissä. Kova jätkä keskikaistalle ja tuolla aloitusprosentilla!
Brynäs on ensi kauden osoite. Optiosta en sitten osaa sanoa.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Lisätietoja Heiskasen ylivertaisista ylivoimakyvyistä?
Heiskanen nyt on perus nöyrä suomalainen pakki, mille tärkeintä on joukkueen pisteet. Miro pelaa ennemmin joukkuekavereille ja siksi pisteitä ei kauden aikana kerry niin paljon kuin monille muille pakeille. Kuitenkin, kun tosipelit alkavat ja jonkun on pakko nousta esiin, niin silloin Miro ottaa roolia.

Pudotuspeleissä Miro on tähän astisella urallaan mitattuna ollut joukkueensa, siis NHLssä pelaavan Dallas Starsin tehokkain puolustaja ylivoimalla. Viimeisen kolmen kauden aikana Miro on tehnyt pudotuspeleissä ylivoimalla 5,63pistettä/60 YV-minuuttia. Tällä lukemalla ollaan NHLn 20 tehokkaimman YV-puolustajan joukossa.

Lisäksi omat näköhavainnot tukevat tilastoja, että kyllä siinä on hemmetin kova puolustaja myös ylivoimalle. Parempaa Suomella ei ole. Eikä taida olla millään muullakaan maalla.

Riittääkö tämä?
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
En tiedä Björnisen sopparitilanteesta, mutta hän pelailee tänä / ensi vuonna änärissä. Kova jätkä keskikaistalle ja tuolla aloitusprosentilla!
Jos 2019 jälkeen Joel F. sai näytönpaikan NHL:stä, niin voisi kuvitella että Björniselläkin riittäisi. Loistava aloittaja ja pelityyli sopii alaketjuihin, eli voisi kuvitella olevan minimisopparilla hyvä haku jollekin seuralle laajentamaan sentteriosastoa.

Lisänä nuo viikset on varmaa kulttikamaa fanien keskuudessa.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
NHL ei tarvitse optioita. Se vie pelaajan jos haluaa ja maksaa pelaajasta n. 200 000 € kasvattajakorvausta neljän edellisen kauden työnantajille.
Niin tietysti. Ei nyt enää kuulu tähän ketjuun, mutta mitenköhän tuo Jokerit tähän kuvioon osuu? Ei kait sinne mitään korvauksia makseta?
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Niin tietysti. Ei nyt enää kuulu tähän ketjuun, mutta mitenköhän tuo Jokerit tähän kuvioon osuu? Ei kait sinne mitään korvauksia makseta?
En tiedä miten toimitaan kun seura lakkaa olemasta. Ja kasvattajakorvaus maksetaan vain yhteen maahan. Saisikohan Pelicans Bjöönisen tapauksessa koko potin, jos Bjööninen ei ehdi pelaamaan Brynäsissä. Vuoden päästä sitten Brynäs veisi koko potin.
 

WarWas

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÅIFK. Kaikki Fin maajoukkueet. 99+
Jos 2019 jälkeen Joel F. sai näytönpaikan NHL:stä, niin voisi kuvitella että Björniselläkin riittäisi. Loistava aloittaja ja pelityyli sopii alaketjuihin, eli voisi kuvitella olevan minimisopparilla hyvä haku jollekin seuralle laajentamaan sentteriosastoa.

Lisänä nuo viikset on varmaa kulttikamaa fanien keskuudessa.
Hyväksyiko Lou-setä nuo viikset? Itse boikotoin niitä 24/7
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Lammikon kentällinen on se pienoinen kysymysmerkki tällä hetkellä. Yleisesti Suomella tuntuu olevan tällä hetkellä yksi ykkössentteri (Manninen), yksi kolmossentteri (Filppula) ja kaksi nelossentteriä (Björninen ja Lammikko), jolloin peliä edistävää sentteriä ei täten riitä Armian ja Pesosen väliin. Tuossa kentällisessä selvästi Armian henkilökohtainen taito tai Pesosen hyvä kulmapaini avaavat tilanteita, mutta Lammikko on melko tyhjä arpa ollut sentterinä.
Tähän peilaten itselleni on pieni kysymysmerkki miksi Miro Aaltonen ei mahtunut joukkueeseen. Kuitenkin KHL:ssä ppg-tason pelaaja ja oli mukana myös kultaa vuolleessa olympiajoukkueessa, joten kyse ei voi olla siitä, etteikö tuntisi pelitapaa.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tähän peilaten itselleni on pieni kysymysmerkki miksi Miro Aaltonen ei mahtunut joukkueeseen. Kuitenkin KHL:ssä ppg-tason pelaaja ja oli mukana myös kultaa vuolleessa olympiajoukkueessa, joten kyse ei voi olla siitä, etteikö tuntisi pelitapaa.
Tai jos haluttiin vähän puolustavampi sentteri tuolle paikalle, niin miksei Joonas Nättinen, joka myös pelasi hyvät Olympialaiset?

Ilmeisesti Lammikon kohdalla änäristatus hämäsi tällä kertaa liikaa.
 
Suosikkijoukkue
Sydämellä pelaavat
Jalosen ja muun valmennuksen luoma pelitapa on kyllä erittäin toimiva, kun vastustajilla menee hermot siihen. Lainaus YLEn uutisesta:

"Kaksi MM-pronssia kiekkourallaan saavuttanut, Slovakian joukkueen johtoportaaseen kuuluva Oto Hascak, 58, antoi huutia Leijonien pelitavalle.

– Noloa suomalaisilta, että he pelaavat tuollaista trap-sumppua. Heidän joukkueessaan on kuitenkin 11 NHL-pelaajaa. Jos he pelaisivat kuin Kanada, niin meillä olisi paljon enemmän vaikeuksia. Tuo pelitapa tuhoaa jääkiekon, arvosteli kovin sanoin Hascak, joka pelasi urallaan Ässissä 27 ottelua tehoin 6+11=17 kaudella 1997–98."

Lisää tätä, Jukka!
Ihan niinkuin olisin kuullut tämän tänä keväänä jo aiemmin. Kuulostaa nimittäin täysin samalta, mitä muiden joukkueiden fanit puhuvat Tapparasta. Tapparan pelitapaa kritisoitiin täysin samoilla sanankäänteillä, mutta kun se pelitapa on Suomen, niin sitä vaaditaan lisää.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ihan niinkuin olisin kuullut tämän tänä keväänä jo aiemmin. Kuulostaa nimittäin täysin samalta, mitä muiden joukkueiden fanit puhuvat Tapparasta. Tapparan pelitapaa kritisoitiin täysin samoilla sanankäänteillä, mutta kun se pelitapa on Suomen, niin sitä vaaditaan lisää.
Sehän on ihan luonnollista, että ärsyttävän hyvä pelitapa ärsyttää, jos ei kannata kyseistä joukkuetta. Eihän tässä ole mitään uutta, vaan ihan peruskauraa.

Käytännössähän tuossa on kyse kohteliaisuudesta, kun lähdetään haukkumaan voittavan joukkueen voittavaa pelitapaa.
 

Tumppi#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks, Leijonat
Niinhän se meni kuin vähän ounastelinkin. Slovakia tuli kovaa tuohon alkuun ja pisti Suomen tiukoille. Yllätyin kyllä, että se oli jälleen Mörkö, joka Suomen pelasti, mutta se ei menoa haittaa!

Huomenna on sitten erilainen peli luvassa, mutta tuossa alussa Suomen täytyy olla tarkempi, koska ei siihen Mörköönkään voi aina luottaa, vaikka tuntuikin säästelevän vielä ainakin yhtä maalia tärkeämpiin hetkiin. Oli miten oli, jenkit eivät varmasti ole se sama joukkue, jonka Suomi tylytti alkusarjassa. Ilmeisesti muutama ihan mukava vahvistuskin heille on sen jälkeen tullut, mutta uskon silti Leijonien vievän tuon pelin, kunhan vain saadaan se turha jännittäminen pois.

Ketjuja en usko Jalosen lähtevän tässä kohtaa enää rikkomaan, vaikka itse kyllä laittaisin Hartikaisen katsomon puolelle tai vähintään Miken pois tuosta kentästä. Kolmikon peli ei vain tunnu pääsevän lentoon. Toivottavasti huomenna toimii ja voin syödä sanani.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös