Jokerit – uusi alku Mestiksessä

  • 1 330 077
  • 8 803

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Hyvä! Liigassa ollaan tiukkana.

En ymmärrä miksi katsotaan niin kieroon ihmistä, joka ei vienyt Jokereita KHL:ään, vaan lopetti sen. Syntipukki pitää olla?
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En ymmärrä miksi katsotaan niin kieroon ihmistä, joka ei vienyt Jokereita KHL:ään, vaan lopetti sen. Syntipukki pitää olla?

Ymmärrän oikein hyvin, miksi katsotaan kieroon ihmistä, joka lähti mukaan KHL-leikkiin silloin, kun yleisesti oli kaikille täysin selvää KHL:n läpimätä toiminta ja sarjan toimiminen Putinin propagandavälineenä. Tarkoitan tällä siis hetkeä, jolloin "hankki" seuran omistukseensa, enkä ainoastaan toiminut organisaatiossa GM-roolissa.

Ymmärrän täysin myös epäluulot ja luottamuksen menetyksen henkilöä kohtaan, joka kerta toisensa jälkeen kertoo valheellista tietoa julkisuuteen ja jättää olennaisia asioita kertomatta. Toimikoon esimerkkinä vaikka "suomalainen omistus".

Ymmärrän myös hyvin kieroon katsomisen henkilöä kohtaan, joka oli viemässä Jokereita Minskiin mellakoiden aikana, mutta perui matkan viime hetkellä yleisen julkisen paineen pakottamana. Ja joka seuraavalla kerralla vei Jokerit Minskiin pelaamaan, kun ympärillä oli hieman vähemmän hälyä.

Ymmärrän myös epäluottamuksen henkilöä kohtaan, joka toimi KHL:n hallituksessa aktiivisesti pyörittämässä tuota Putinin lompakoiden pyörittämää propagandalaitosta ja on tehnyt vuosikausia hyvää tiliä Putinin palkansaajana.

Ymmärrän myös epäluottamuksen henkilöä kohtaan, joka kertoo yhtiön olevan yhtäkkiä täysin velaton, vaikka yhtiöön on pumpattu ~100 miljoonaa Euroa pääomalainoja Putinin lähipiiristä. Ja tämä ilman, että yhtään suostuu ulospäin selventämään millään muotoa, miten tämä melko epätodellinen järjestely on tapahtunut.

Mitä osaa näistä et itse ymmärrä?
Pitäisikö Kurria kenties kohdella jonain vapahtajana, joka toi Jokerit pois KHL:stä, vaikka todellisuudessa Kurrilla ei ollut asiassa yhtään mitään muita vaihtoehtoja olemassa?

Sanon nyt vielä senkin verran, että se on taas puhdasta whataboutismia vedota siihen, että Harkimo vei Jokerit KHL:ään eikä Kurri. Niin veikin, eikä kukaan tässä ole Harkimolle synninpäästöä antamassa, vaikka osoittaa suurta epäluottamusta Kurria kohtaan ja tuomitsemalla Kurrin toiminnan.
 

SonOfMothMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En ymmärrä miksi katsotaan niin kieroon ihmistä, joka ei vienyt Jokereita KHL:ään, vaan lopetti sen. Syntipukki pitää olla?
Samaa tässä itsekin mietin, että Kurrista halutaan nyt tehdä syntipukki, kun jonkun niskaan pitää saada kaadettua kaikki skeida.

Tuntuu, että ollaan kehittelemässä aikamoista salaliittoteoriaa, jossa oligarkit olisivat saaneet Kurrin jotenkin täysin aivopestyä. Kaikki viralliset siteet venäläisiin on katkaistu, mutta ilmeisesti sitten kun Jokerit on hyväksytty Liigaan ja pelaa taas kotimaan sarjassa, niin joku Iivana käy kuiskaamassa Jarin korvaan taikasanat "Paras urheilullinen ratkaisu" niin Kurrin päässä napsahtaa kytkin ja hän muuttuu venäjän propagandaa suoltavaksi robotiksi joka tekee juuri niin kuin idästä käsketään, vaihtaa Jokereiden paidoiksi CCCP rätit, luukuttaa täysillä areenalla "suurta ja mahtavaa", kutsuu Putinin VIP-vieraaksi ja laittaa hallikuulutukset venäjäksi.

Kyllähän tuo rahoituskuvio ja se miten Kurri osti Jokerit täytyy avata täysin, en sitä sano. Ja se tullaan varmasti tekemään liigalisenssihakemuksen käsittelyn yhteydessä jolloin varmistetaan että ihan oikeasti ei ole enää mitään velvollisuuksia itään päin täytettävissä. Mutta se, että Kurri tässä vielä jotenkin pelaisi venäläisten pussiin on mun mielestä ihan turhaa foliohattuilua.

Se, mitä Kurri on joutunut KHL-aikana tekemään ja puljaamaan venäläisten kanssa kulisseissa koska on ollut Jokereiden omistaja, tullaan toivottavasti avaamaan jossain vaiheessa tulevaisuudessa. En kuitenkaan usko, että Kurri on tätä tehnyt siksi, että olisi halunnut veljeillä noiden kanssa, vaan siksi, koska hänen on ollut pakko omistajana näin toimia.

Ymmärrän sen että Jokereihin pumpattiin rahaa idästä KHL-seikkailun aikana, koska venäläiset yrittivät siten saada länsijoukkueen pelaamaan heidän liigaansa ja ajamaan KHL:n agendaa. Nyt kun Jokerit ei enää KHL:ää pelaa ja on jo suoraan sanonut että ei halua olla tuossa hommassa enää mukana, niin mitä nämä venäläiset rahanpumppaajat oikein saisivat irti Jokereista? Kyllä nekin tietää, että ei Jokereita päästetä Liigaan jos on mitään kytköksiä venäläiseen rahaan. Eikö heillekin olisi paras ratkaisu vain päästää Jokereista täysin irti ja todeta että "vituiks män"?

Itse uskon että kaikki nuo ruplat joita on Jokereihin KHL:n aikana laitettu, on jo venäjälläkin merkitty menetetyiksi eivätkä hekään odota että Kurri makselee niitä velkoja takaisin. Se mitä noilla rahoilla yritettiin saada, eli positiivista näkyvyyttä lännessä venäjää ja KHL:ää kohtaan, on jo menetetty.

Mielestäni Kurri voi olla mukana Jokereiden toiminnassa myös jatkossa, mutta ei pitäisi olla yksin omistajana, vaan omistus pitäisi hajauttaa monelle eri taholle. Ja juuri näinhän Kurri on ilmoittanut nyt toimivansa ja että yrittää etsiä parhaillaan uusia osaomistajia Jokereihin.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei kait tämä vastustus nyt yllätyksenä kenelläkään tullut? Ymmärrän täysin tahdon irtisanoutua Kurrista. Olihan se nyt selvä että 15 jengistä löytyy niitä jotka ei Kurria halua mukaan. Miten on Jari luovutko kokonaan Jokereista jos seuran Liigaan paluu on siitä kiinni? Onko jokerisydäntä? Muualla kuin puheissa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Eiköhän jokainen palstalainen oikeasti tiedä, mikä Kurrissa mättää. Olen aivan varma, että tietää.

Kerrataan nyt vielä. KHL on Putinin luomus tarkoituksenaan lujittaa Venäjää sisäisesti ja luoda Venäjästä ulkoisesti voittava kuva. KHL oli läpeensä poliittinen ja siksi sairas. Se oli osa Venäjän propagandakoneistoa tarkoituksenaan pehmentää länsimaissa Venäjä imperialistista politiikkaa. Jokerit oli Venäjän pyrkimysten kärki ja ansa muille läntisille joukkueille. Onneksi mistään perinteisistä länsimaista ei löytynyt halua KHL:ään, vaikka KHL kaikkiin maihin lonkeronsa vieritti.

Harkimo ei tiennyt 2013, mitä 2014 tapahtuisi. Mutta Kurri tiesi 2018 ja 2019, mitä Venäjällä oli tapahtunut ja miten Venäjä oli käynyt sotaa Ukrainaa vastaan vuodesta 2014 ja miten Venäjä oli länsimaiden pakotteiden kohteena.

Silti Kurri lähti Jokereihin "omistajaksi". Todellisuudessa Kurrista tuli Venäjän valtiollisen propagandan juoksupoika Suomessa. Jokerien merkitys länsiporttina romahti vuoden 2014 jälkeen, mutta Venäjän sisällä Jokerit oli osoitus Putinin politiikan onnistumisesta ja KHL oli laaja sarja, jossa oli mukana länsimainen edustus Neuvostoliiton satelliittien tai alueen ulkopuolelta. Tämä oli tärkeää Venäjän eliitille ja siksi Jokereihin - ja myös Kurrin taskuun propagandakuvana toimimisesta - kaadettiin reippaat määrät valuuttaa.

On täysin ymmärrettävää, että sen paremmin sijoittajat, yhteistyökumppanit kuin Liigan joukkueet eivät halua näin ryvettynyttä Kurria nähdä. En minäkään.
 

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vaikka asian pukisi neutraaleihin kehyksiin, niin faktaa on, että eriäviä mielipiteitä oli, on ja tulee olemaan Kurrista jatkossakin ja sen joutuu hyväksymään itse kukin. Se mikä on olennaisinta, nyt niitä vastustavia ja rajamailla olevia kantoja ilmenee niiden tahojen toimesta, jotka ovat päättämässä päästäänkö Liigaan takaisin vai ei. Voi hyvin olla, että Kurri osoittautuu akilleen kantapääksi ja siihen ei jossittelut enää auta. Me ei voida tuohon pöytään mennä jättämään lappua vetämään yhtään liian kevyillä painoilla ja omilla näkökulmilla. Ne kun eivät ole meidän näkökulmat, jotka tässä painavat. Niistä voidaan vääntää hamaan tappiin asti palstalla ja kylillä, ratkaisut tekevät joka tapauksessa muut tahot ja jos näiden päät ei käänny, niin voidaan Nordiksen sijaan alkaa pälyilemään Tikkurilaan.
 

olpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue
Eikä kysymys ole pelkästään Kurrista. Kurri on voinut täysin laillisesti pääomistajana antaa jonkin sitoumuksen Jokereiden nimissä johonkin suuntaa. Jos hän ei halua avata näitä sitoutumisia, kuten nyt näyttää, niin eihän kukaan voi edes luottaa nykyiseen Jokereihin. Tämä siksi, että sitoutumiset seuraa esim. yrityskaupassa automaattisesti mukana. Kurri kertoi MTV:lle, että on sovittu, ettei näitä asioita kerrota. Jos niitä ei julkisuuteen kerrota, niin on aivan varma, että Liigaseurat eivät uskalla Jokereita mukaan ottaa vaikka itse saisivat tiedot. Kurrin kertomana asiat ovat liikesalaisuuksia. Mitä liikesalaisuuksia voi olla kahden yhtiön välillä, joilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa?
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Oikeastaanhan on niin, että Kurriin kohdistuva boikotti on nopein tie ratkaista iso ongelma. Nimittäin Jokerit oli Putinin konfliktipolitiikan väline. Kutsutaan tätä Jokereiden asiaan suhtautumista nyt vaikka piittaamattomuudeksi. Koko seuran hallitus ja koko seurahan tästä vastaavat. Periaatteessa voisi katsoa myös, että seura kokonaisuudessaan on niin ryvettynyt, että se ei kelpaa kenellekään a)koskaan b) kymmeneen vuoteen. Kun asiaan hankitaan syntipukki, josta eroon pääsemällä asia pestään, niin on mahdollista edetä. Pääomistaja päätösvalta huomioiden ei tässä edes suurta vääryyttä tapahtune.

Henkilökohtaisesti katsoisin, että seura on kärsinyt mainehaittaa vähäisestä merkittävästi poikkeavan määrän. Jos hallitisisin brändiä lähtisin ns. uudelleen rakentamaan alasarjoista porras kerrallaan. Nimittäin Ukrainan sodan pitkittyessä voisin kuvitella, että on olemassa riski, että Jokerit yhdistetään sotaan ja Putiniin edelleen (vaikka asialla ei ole todellisuuspohjaa). Vastustajien on helppoa tulla liehuttamaan Ukrainan lippuja, niin kauan kunnes mainehaitta on kertakaikkiaan pesty pois. Minimissään se vaatinee kaikkien KHL- Jokereissa vaikuttaneiden eroa - mutta aika näyttää riittääkö sekään.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Sekin on ihan tuubaa nähdä JK jonain vapahtajana, joka selvitti Jokerit pois kohelosta. Sieltä lähdettiin vain ja ainoastaan sodan takia.

Ilman örkkien raukkahyökkäystä täällä keskusteltaisiin kevään uusista hankinnoista ja minkälaista peliä Pennanen aikoo peluuttaa Jokereissa tulevilla kausilla.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Sekin on ihan tuubaa nähdä JK jonain vapahtajana, joka selvitti Jokerit pois kohelosta. Sieltä lähdettiin vain ja ainoastaan sodan takia.
Onko ainoat vaihtoehdot olla joko vapahtaja tai spitaalinen hahmo, jonka lähellä kukaan ei halua olla? Voiko olla esim. joiltakin osin hyvin kyseenalaisia valintoja tehnyt omistaja, mutta toisaalta se, joka teki oikeita ratkaisuja silloin, kun oltiin pakon edessä?

Onhan se vähän hassua, että KHL:ssä Jokerit ja Kurri olivat hankala tapaus, joka ei noudattanut toiveita, mutta Suomessa monet näkevät Venäjän pillin mukaan tanssineen joukkueen. Jossain on ristiriita ja ainakaan mun mielestä kumpikaan näkemys ei ole täysin oikea.

Sinänsähän tuo Liigajohtajien näkemys on täysin reilu. Kurrin täytyy rahoituksen taustat avata osana hakemusprosessia ja eihän siihen voi vastalauseita esittää. Tuskin sieltä mitään löytyy, mutta tutkia homma joka tapauksessa täytyy, koska kyseessä on isot rahat ja tärkeä päätös. Jos ja kun taustat on puhtaat, niin esteitä siltä osin ei ole ja selvä peli on sekin. Kun päätökset tehdään mielikuvien sijaan faktoilla, niin niitä on helppo kunnioittaa.

Liigalla on myös oikeus vedota riskiin Kurrin mukanaan tuoman mainehaitan osalta ja silloin Jari ei ainakaan joukkueen kasvoina jatka, jos on mukana ollenkaan. Mitään ongelmaa mulla ei senkään asian kanssa olisi, koska seura on kaikkia omistajiaan, pelaajiaan ja toimihenkilöitään suurempi. Jos joku yksilö on yhteisen hyvän esteenä, niin silloin hän väistyy. Saattaisin pitää päätöstä hieman liioitteluna, mutta oikeushan niillä on siihenkin.

Summa summarum, hyvä että tutkitaan ja keskustellaan mahdollisimman paljon. Silloin lopputulos, oli se sitten mikä tahansa, jättää paljon vähemmän jossiteltavaa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ymmärtääkseni kyse yhteistyökumppanien silmissä on siitä, osallistuiko aiemmin Harkimo ja myöhemmin Kurri tavalla tai toisella venäläisen rahan pesemiseen Jokerien kautta. Harkimo pysyy toivottavasti kaukana Jokereista, mutta Kurri haluaa mukaan. Miksi hän ei avaa koko Jokerien ja oman ostonsa 2019 rahoituskuviota ja venäläisen rahan vastaanottamisen tapoja Kurrin ollessa vuodesta 2014 Jokerien GM ja KHL:n johdon jäsen sekä viestintää Kurrin tultua Jokerien omistajaksi?

Faktat tiskiin, niin olisi Kurrillakin uskottavuutta. Nyt hän vaikenee. Vaikeneminen näin oleellisessa asiassa kertoo siitä, että kertomalla faktat hän pelkää saattavansa itsensä hyvin epäedulliseen asemaan.

Kai sen voi sanoa, että vaikka rahoituksessa ei olisi laittomuuksia, niissä on mahdollisesti käytetty tyypillistä venäläisen veroparatiisirahan (2019 asti) toimintatapaa ja tavoitteita, joiden paljastaminen ei ole Kurrille mahdollista. Samalla saattaisi tulla esille se, että Kurri toimi täysin bulvaanina (2019 alkaen) vailla oikeutta enemmistöomistajan päätöksiin ja vailla omaa taloudellista vastuuta johtamastaan yhtiöstä.

Jos Jokerit ei olisi oma seura, olisin 100 varmasti sitä mieltä, että Jokereita ei tule päästää Liigaan ennen vuotta 2030. Niin paljon likaista peliä ja rahaa. Mutta vaikka oma seura onkin, kyllä johto tulee putsata. Ei siellä voi jatkaa KHL:n johdossa ollut henkilö, joka ei suostu avaamaan toimintaansa. Pelaajia ja toimistoväkeä on turha syyllistää, mutta Kurrin on lähdettävä ellei hän suostu avoimesti kertomaan, mitä Jokereissa todella tapahtui. Ja vastaamaan rehellisesti jokaiseen kysymykseen. Sen jälkeen Kurrin roolia voidaan arvioida uudelleen.

Kurrin kasvoilla Jokereissa 2022 -> on ikuisesti Jokerien yhteys Putinin Venäjään ja se ei todellakaan tuo isoja yhteistyökumppaneita. Eikä faneja takaisin.
 
Viimeksi muokattu:

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Onhan se vähän hassua, että KHL:ssä Jokerit ja Kurri olivat hankala tapaus, joka ei noudattanut toiveita, mutta Suomessa monet näkevät Venäjän pillin mukaan tanssineen joukkueen. Jossain on ristiriita ja ainakaan mun mielestä kumpikaan näkemys ei ole täysin oikea.
Pitääkö vielä tässä vaiheessa ihmetellä, että kumpikohan näkemys on enemmän oikeansuuntainen? Luulisi venäläisten totuuskäsityksen jo avautuneen jokaiselle.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Pitääkö vielä tässä vaiheessa ihmetellä, että kumpikohan näkemys on enemmän oikeansuuntainen? Luulisi venäläisten totuuskäsityksen jo avautuneen jokaiselle.
En oikein tiedä miten venäläinen totuuskäsitys liittyy viestiini, mutta joo. Kyllä se mun mielestä on osoittamatta, että missä kohden Jokereista on ollut hyötyä muuten, kuin KHL:n uskottavuuden pönkittäjänä. Kymmenellä miljoonalla vuodessa sai länsijoukkueen mukaan pelaamaan sarjaan, muttei juuri muuta. Sarjasta vetäytyminen, koronan takia kauden keskeyttäminen ja Minskin reissun jättäminen väliin olivat kaikki KHL:lle pieniä tai isompia arvovaltatappioita, joita nähdäkseni käsinukkejoukkue tai -omistaja eivät olisi aiheuttaneet. Paska sijoitus on ollut, jos kuvittelivat saavansa jonkun propaganda-aseen.

Ja korostan nyt vielä erikseen, että KHL-reissu kokonaisuutena oli kiistattomasti virhe ja Kurri syyllistynyt minimissään naiviuteen yrittämällä keskittyä pelkkään jääkiekkoon tilanteessa, jossa oli kiistatta mukana muitakin ulottuvuuksia.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kyllä se mun mielestä on osoittamatta, että missä kohden Jokereista on ollut hyötyä muuten, kuin KHL:n uskottavuuden pönkittäjänä.
Muistaakseni sinunkin kanssa käyty läpi aiemmin, mitä Venäjään, urheiluun ja KHL:ään perehtyneet tutkijat ovat asiasta sanoneet? Toki en ole ihan varma, olitko juuri sinä, jonka kanssa asiasta viimeksi keskustelin. KHL:n aikana on pelkästään minun toimesta joku 5-10 suomalaisen ja ulkomaalaisen tutkijan näkemys siitä, mikä on Jokerien pelaamisen merkitys Venäjälle.

Helsingin yliopiston tutkijakollegiumin johtaja Tuomas Forsberg on tutkinut KHL:ää. Jokerien lopetettua KHL-taipaleensa Venäjän hyökkäykseen 2022 Ukrainaan, Forsbergin mukaan Suomessa KHL:n suurin merkitys oli etenkin 2014 jälkeen välittää kuvaa Venäjästä normaalina valtiona ja lisätä kiinnostusta sitä kohtaan. Jokerit toimi siis Ukrainan sodan 2014 -> aikana eräänlaisena Venäjän pesulana pyrkien antamaan kuvaa normaalista valtiosta.

Etukäteen Jokereille asetettiin paljon muitakin tavoitteita Venäjän johdonkin toimesta. Hyökkäys Ukrainaan 2014 muutti lähes kaiken. Eikä Venäjän kuvan peseminenkään onnistunut. Sota, myrkytykset, valheet, Putinin toimet, salamurhat, rahanpesu - kaikki nämä vaikuttivat. Mutta epäonnistuminen ei muuta sitä, että Jokerien tehtävä oli softata Venäjän kuvaa ja saada positiivista kiinnostusta Venäjää kohtaan. Ja tämä samaan aikaan kun Venäjä nakersi EU:ta, Suomea ja oikeusvaltiota sekä demokratiaa ja uhkasi sodilla, joita se myös aloitti.

Jokerien KHL-ajasta ei koitunut pysyviä vahingollisia seurauksia Suomen valtiolle.
 
Viimeksi muokattu:

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Ymmärtääkseni kyse yhteistyökumppanien silmissä on siitä, osallistuiko aiemmin Harkimo ja myöhemmin Kurri tavalla tai toisella venäläisen rahan pesemiseen Jokerien kautta. Harkimo pysyy toivottavasti kaukana Jokereista, mutta Kurri haluaa mukaan. Miksi hän ei avaa koko Jokerien ja oman ostonsa 2019 rahoituskuviota ja venäläisen rahan vastaanottamisen tapoja Kurrin ollessa vuodesta 2014 Jokerien GM ja KHL:n johdon jäsen sekä viestintää Kurrin tultua Jokerien omistajaksi?

Faktat tiskiin, niin olisi Kurrillakin uskottavuutta. Nyt hän vaikenee. Vaikeneminen näin oleellisessa asiassa kertoo siitä, että kertomalla faktat hän pelkää saattavansa itsensä hyvin epäedulliseen asemaan.

Kai sen voi sanoa, että vaikka rahoituksessa ei olisi laittomuuksia, niissä on mahdollisesti käytetty tyypillistä venäläisen veroparatiisirahan (2019 asti) toimintatapaa ja tavoitteita, joiden paljastaminen ei ole Kurrille mahdollista. Samalla saattaisi tulla esille se, että Kurri toimi täysin bulvaanina (2019 alkaen) vailla oikeutta enemmistöomistajan päätöksiin ja vailla omaa taloudellista vastuuta johtamastaan yhtiöstä.

Jos Jokerit ei olisi oma seura, olisin 100 varmasti sitä mieltä, että Jokereita ei tule päästää Liigaan ennen vuotta 2030. Niin paljon likaista peliä ja rahaa. Mutta vaikka oma seura onkin, kyllä johto tulee putsata. Ei siellä voi jatkaa KHL:n johdossa ollut henkilö, joka ei suostu avaamaan toimintaansa. Pelaajia ja toimistoväkeä on turha syyllistää, mutta Kurrin on lähdettävä ellei hän suostu avoimesti kertomaan, mitä Jokereissa todella tapahtui. Ja vastaamaan rehellisesti jokaiseen kysymykseen. Sen jälkeen Kurrin roolia voidaan arvioida uudelleen.

Kurrin kasvoilla Jokereissa 2022 -> on ikuisesti Jokerien yhteys Putinin Venäjään ja se ei todellakaan tuo isoja yhteistyökumppaneita. Eikä faneja takaisin.
Tämä nyt tietenkin riippuu mikä lasketaan rahanpesuksi.

Jos rahan pumppaaminen Jokereihin saadakseen diilejä Venäjän Putinistivaltakunnasta lasketaan rahanpesuksi, niin sitten Kurrin ja Jokereiden toiminta on ehdottomasti sitä.

Jotkut (kuten minä) arvotan tuon toiminnan oligarkkisysteemin ja oman varallisuuden kartuttamiseksi. En rahanpesuksi. Yhteys Putinin porukkaan on tietenkin täysin selvä.

Jokereiden kuviot tulee avata ihan täysin. Ja Kurri itse ei voi olla päättävässä roolissa mahdollisessa Liiga-Jokereissa. "En voi avata" ei käy selitykseksi. Jos olisin sijoittaja, niin en missään tapauksessa laittaisi Jokereihin tällä hetkellä euroakaan mikäli Jari ei avaa mitä, miksi, miten ja koska. Rahoituksen tekninen puoli on ihan selvä (myös tämä viimeisin) miten tuo meni, mutta mikä oli kulisseissa juttu, sitä ei ole avattu yhtään.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Helsingin yliopiston tutkijakollegiumin johtaja Tuomas Forsberg on tutkinut KHL:ää. Jokerien lopetettua KHL-taipaleensa Venäjän hyökkäykseen 2022 Ukrainaan, Forsbergin mukaan Suomessa KHL:n suurin merkitys oli etenkin 2014 jälkeen välittää kuvaa Venäjästä normaalina valtiona ja lisätä kiinnostusta sitä kohtaan. Jokerit toimi siis Ukrainan sodan 2014 -> aikana eräänlaisena Venäjän pesulana pyrkien antamaan kuvaa normaalista valtiosta.
Minä itse lasken tämän olevan juuri KHL:n uskottavuuden nostamista ja sen johdannaisvaikutuksia. Kyllähän jääkiekko jonkin sortin vientituote Venäjällä on ja vahvempi sarja toki antaa siitä itsestäänkin positiivista kuvaa. En siis siltä osin ole eri mieltä tutkija Forsbergin kanssa. Tuskin Venäjä (tai kukaan muukaan) halusi järjestää myöskään Olympialaisia puhtaasti urheiluaatteen palosta, vaan samaa maabrändin rakentamistahan se on. Samaan listaan F1-osakilpailu ja EM-kisaisännyys. Näitä kaikkia kohtaan olet itsekin ollut kriittinen jo aikaisemmissa keskusteluissa.

Ilmiö on urheilussa laaja ja jatkossa varmaan käydään keskustelua siitä, miltä osin esim. Eurofutikseen pumpatut öljymiljoonat ovat moraalisia ja missä kaikkialla Formuloilla kannattaa ajaa. Tässä kaikessa lännellä kollektiivisesti on peiliin katsomisen paikka. Raha on kelvannut alkuperästä riippumatta ja suurimmat lajiliitot ovat kaikki enemmän tai vähemmän korruptoituneita. Minä uskoin pitkään että diplomatia urheilun ja kulttuurin kautta toisi mukanaan yhtenäisyyden tunnetta ja auttaisi pitämään yhteyden niihinkin valtioihin, joiden johdossa on kusipäitä. Nyt on kuitenkin selvää, ettei siitä ainakaan Venäjän kohdalla ollut mitään hyötyä. Jokereiden ei näitä pohdintoja enää tarvitse harrastaa, koska päätös tehtiin puolestamme, jolloin kaikesta yhteistyöstä oli pakkokin irtautua ja luulenpa että ihan pian ei uskalleta yrittää samaa uudestaan. Täällä on pestävänä enää jälkipyykki.

Kuten itsekin sanoit, ei Jokereista johtuvaa vahinkoa koitunut muulle kuin ehkä Jokereille itsellensä. Kun otetaan huomioon, että Jokereista oli KHL:n ja sitä kautta välillisesti Venäjän brändille myös ajoittaista haittaa, eivät väitteet käsinukkena toimimisesta ole täysin valideja. Vähän semanttista kikkailuahan se on, mutta mun mielestä sillä on eroa pelaako Venäläisten kanssa lätkää, vai puhuuko aktiivisesti heidän puolestaan. Hyvältä ei näytä kumpikaan, mutta taloudellinen yhteistyö urheilun parissa on eri tason virhe kuin aktiivinen propagandan levittäminen.
 

jussi57

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minusta tässä on menty ihan turhaan harhateille ja dramaattiseksi kun aletaan puhua historiasta ja sen mahdollisista joko synneistä tai sankaruudesta joita ei enää pysty muuttamaan kun ongelmaan voi ottaa täysin käytännöllisen ja nykyaikaan sidotun näkökulman jossa on jopa mahdollisuus joko ratkaista ongelmat nykypäivän teoilla tai sitten ei.

Ongelman ydin on se että nyt puhutaan että selvitys mahdollisista sidonnaisuuksista pyritään pitämään salaisena ja sen saa tietoonsa vain harvat ja valitut. Tämä on ristiriidassa sen kanssa että uusien sijoittajien pitäisi ja he varmaan haluaisivat tulla JULKISUUTEEN sijoitustensa ja sitoutumisensa kanssa Jokereihin.

Uudet sijoittajat haluavat varmaan että heidän sitoutumisensa Jokereihin kestää päivänvalon JULKISUUDESSA jotta he saisivat haluamansa positiivisen julkisuuden itselleen ja tarkoitusperilleen. Tämä ei ole mahdollista jos Jokereitten rakenne on salainen ja julkisuudessa ei tiedetä mikä Jokereitten päivänvalo-tilanne oikeasti on.

Jos sitten mietitään mikä voisi olla eräs mahdollinen aivan käytännön pelko ihan hatusta vetäistynä kuvitteellisena esimerkkinä niin joku voi pelätä että Kurri on saanut nyt viime kuukausina omansa ja Jokereitten raha-asiat ja kirjanpidon putipuhtaaseen kuntoon luvatessaan henkilökohtaisesti edistävänsä Venäläisten busineksia ja julkikuvaa heti ensitilassa kun pahin savu Ukrainan tilanteesta on hälvennyt ja kansainväliset pakotteet purettu. Onko tällaista henkilökohtaista lupausta vai ei on täysin mahdoton oikeasti selvittää millään paperinivaskalla olipa se salainen tai julkinen.

Ainoa tapa jolla tästä pelosta voisi päästä yli olisi jos Kurri olisi selkeäsanaisesti sanoutunut irti ja tehnyt selkeää henkilökohtaista pesäeroa Ukrainan sotaan, KHL kavereihinsa, KHL hallituspaikkaan ja Venäläisiin oligarkkeihin etukenossa ilman pakotusta tai ajopuuna ajautumista. Tällaisen puuttuminen puhuu hyvin selkeällä äänellä että henkilökohtaista sitoutumista Venäjän suuntaan voipi epäillä olevan vieläkin. Tämä olisi asia joka olisi voitu hoitaa kuntoon ihan tämän päivän teoilla mutta kun ei.

Jos otetaan taas täysin hatusta repäisty kuvitteellinen esimerkki miten tämä pelko voisi realisoitua jossakin rinnakkaistodellisuuden fiktio-maailmassa niin jos Ukrainan sota on ohi kesän aikana ja ensi syksyn alussa on kansainväliset pakotteet purettu niin mahdollinen Jokereitten hallituksen puheenjohtaja Kurri voi tulla Elokuussa 2022 isoihin lehtiotsikoihin sanomaan että: "Hei, Tuossa Ilmalassahan on hieno areena tyhjillään ja sen omistavat hyvin hienot Venäläiset liikemiehet jotka seisoo tässä vieressäni. Mikä voi olla peruste olla jatkamatta Ilmalan Oligarkki-hallissa? Onhan se Jokereitten koti ja hieno halli tyhjillään josta minun Venäjä-kaverini teki pahaa tappiota puoli vuotta kestäneitten pakotteitten aikana".

Jos näin sattuisi käymään niin nämä uudet omistajat ja uudet sponsorit joutuvat ikävään välikäteen kun he ovat sitoutuneet julkisesti Jokereihin ja Jokereitten hallituksen puheenjohtaja näyttääkin nyt jälkikäteen olleensa koko ajan henkilökohtaisesti sitoutunnut Venäläisiin oligarkkeihin ja tällaista kuviota eivät omistajat ja sponsorit kaipaa ja tällainen ei edistä heidän busineksiaan ja julkisuuskuvaansa joka oli se business-syy jonka edistämiseksi he lähtivät mukaan miljoonapanostuksella.

Toinen juttu liittyen tuohon rahaliikenteeseen omistajilta joko Jokereille tai Kurrille voisi mennä taas hatusta repäistynä kuvitteellisena fiktio-esimerkkinä vaikka niin että Jokerit järjestää suunnatun annin 4:lle uudelle omistajalle jotka maksavat 10 miljoonaa per nuppi Jokereitten kassaan ja saavat 80% osakkeista. Kurrille jää 20% ilman että Kurri maksaa mitään Jokereille. Tästä hetken päästä voipi käydä niin että paine Kurria kohtaan kasvaa liian suureksi ja Kurri halutaan ulos. Nyt Kurri voi myydä 20% osakkeensa jollekulle vaikkapa 10 miljoonan hintaan. Nämä uudet rahaa Jokereitten kassaan laittaneet omistajat voivat olla sitä mieltä että ei mennyt ihan hienosti vaan nämä 10 miljoonaa Kurrin 20% osakkeista olisi pitänyt mennä Jokereitten kassaan eikä Kurrin taskuun. Nämä Kurrin osuuden ostajat voi olla lisäksi vaikka joko Venäläisiä tai "Venäläisiä" . Mistä sitä osaa arvata?

En tiedä asiasta mitään mutta tällaiselta nämä puheet lehdissä ja täällä palstalla tällä hetkellä ulkopuolisesta näyttää.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
En ymmärrä miksi katsotaan niin kieroon ihmistä, joka ei vienyt Jokereita KHL:ään, vaan lopetti sen. Syntipukki pitää olla?
Olisiko Kurri lopettanut Jokereiden pelaamisen KHL:ssä ilman Ukrainan sotaa?
Olisiko Kurri lopettanut istumasta KHL:n hallituksessa ilman Ukrainan sotaa?
Olisiko Kurri lopettanut vastaanottamsta Kremlin sisäpiiriin kuuluvan oligarkin rahaa ilman Ukrainan sotaa?
Olisiko Kurri lopettanut pelaamisen toisen Kremlin sisäpiiriin kuuluvan oligarkin hallissa ilman Ukrainan sotaa?
Olisiko Kurri lopettanut Venäjän ostettuna mainoskasvona toimimisen ilman Ukrainan sotaa?

Kurri astui Jokereiden johtoon siinä vaiheessa kun Venäjä oli miehittänyt Krimin.
Kurri astui Jokereiden johttoon siinä vaiheessa kun Venäjä oli ampunut alas malesialaisen matkustajakoneen.
Kurri astui Jokereiden johtoon siinä vaiheessa kun Venäjä oli yrittänyt murhata Skripalit.
Kurri astui Jokereiden johtoon siinä vaiheessa kun Venäjä oli yrittänyt murhata Navalnyin.

Mikään edellä mainituista ei sotinut Kurrin moraalia vastaan vaan päinvastoin, teki yhteistyöstä näiden samojen ihmisten kanssa, jotka ovat vastuussa Venäjän suorittamasta kansanmurhasta. Ja kehtasipa jopa kehua Timchenkoa mukavaksi mieheksi.

Syntipukki? Kaikkea muuta.
 
Viimeksi muokattu:

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kummolan naama saa kyllä melkoisen inhoreaktion aikaan. Tulosruutua en oikeestaan edes kattonu, mutta kunhan nyt taustalla pyöri. Riitti se muutama sekunti.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
En ymmärrä tätä osan Jokeri-fanien ylimielisyyttä, että koko Liiga-yhteisö odottaisi Jokereiden paluuta jotenkin innolla. Voisivat aloittaa Suomi-sarjasta tän jo alun perin surkeksi tuomitun venäjän-reissunsa jälkeen ja kenkiä kaikki Khl-kytköksiä omaavat henkilöt vittuun organisaatiosta, ennen ku alotellaan edes keskustelua Liigaan paluusta. Henkselit paukkuen Liiga jätettiin ja pakosta Putin-liigasta lähdettiin ja Kurri ei näköjään ymmärrä edes hävetä marionetin rooliaan, joten mitään perusteita suoraan liigapaikkaan ei ole olemassa. Ripaus nöyryyttä venäjä-sekoilun jälkeen ei tekisi yhtään huonoa.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Kurri juuri Tulosruudussa kielsi salailleensa mitään, ja että liigajoukkueille "tietenkin" kerrotaan kaikki.

Eli suomeksi, kaikki on salattu ja mitään ei aiota kertoa. Tuon perusteella Kurri ei todellakaan ole tekemässä oikeita ratkaisuja.

Ja lisäksi Kummola kaleilee edelleen. Kovasti ne ruplat siihenkin taskuun kelpasivat.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Olisiko Kurri lopettanut Jokereiden pelaamisen KHL:ssä ilman Ukrainan sotaa?
Kysymys kuuluu ennemminkin että olisiko Kurri lopettanut Jokerien pelaamisen KHL:ssä ilman Ukrainan sodan aiheuttamaan ulkoista painetta? Olen aika varma että Venäjän erikoisoperaatio Ukrainan vapauttamiseksi natseista ei olisi yksinään Kurria häirinnyt ellei julkinen paine olisi kasvanut liian suureksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös