Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 933 834
  • 81 126

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Sitä en tiedä, että onko Tanskan testauskäytäntöjä muutettu, mutta siellä tartunnat ovat oikein kunnolla romahtaneet tilastoissa. Huippu oli helmikuun puolivälin tienoilla, jolloin tilastoihin tuli keskimäärin lähes 44 000 tartuntaa vuorokaudessa. Nyt luku on alle tuhat tartuntaa.

Lukema on pudonnut vaatimattomasti 98%. Sairaalalukuja en ole seurannut, mutta ne eivät ilmeisesti ole ihan niin radikaalisti pudonneet, vaikka viive huomioitaisiinkin. Se indikoisi hieman, että testausta on tuollakin vähennetty tuntuvasti.

Mistä tarkastelet noita sairaalalukuja?
Täältä näitä aika kivasti näkee. Enpäs tiedä, kuinka luotettavia nämä tiedot ovat.


Täältäki saa aika kivasti Tanskan osalta lukuja esille.

 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Täältä näitä aika kivasti näkee. Enpäs tiedä, kuinka luotettavia nämä tiedot ovat.


Täältäki saa aika kivasti Tanskan osalta lukuja esille.


Kiitos. Sairaalaluvut ovat tulleet alas noin 67% huipuista, tilastoidut tartunnat peräti 95%. Eli todellisuudessa testaus on tuollakin vähentynyt radikaalisti.
 

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Ihan p*skana edelleen. Pyörryttää, paikkoja särkee, kuume sahaa ylös alas ja vaikka nukuttaa niin uni täysin rikkonaista. Yskä ja nuha myös kiusaa. Väkisin saa syödä ja tuntuu ettei maista mitään vaikka nenä ei olisi tukossa.

Alkuun tuntui todella helpolta tapaukselta mutta aika koville alkaa ottamaan.
 
Viimeksi muokattu:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Aivan, tämä on ollut kyllä älyttömyyden huippu. Ja mitä sillä saavutetaan? Vaimoni esimerkiksi tuli isoilta messuilta Suomeen ja häneltä kysyttiin rokotustodistus. Messuilla oli 10 000 ihmistä ilman maskia, niin miten se rokotus enää liittyy niinku mihinkään? No pääasia että tuosta luovutaan.
Eilen tultiin Helsinki-Vantaalle Saksa-Hollanti reissulta. Siellä tarkastettiin pistokoemaisesti, että otettiin aina muutama kymmenen tarkastukseen ja sitten sai taas jonkun verran porukkaa mennä vapaasti läpi.

Amsterdamissa ei kukaan käyttänyt missään maskia, eikä korona näyttänyt kiinnostavan ketään. Dortmundissa 80 000 ihmistä futismatsissa, ei juuri kukaan käyttänyt maskia.

Kyllä täällä Suomessa vaan niin jälkijunassa laahataan, ja tehdään tämmöisiä toimenpiteitä joilla ei ole mitään vaikutusta yhtään mihinkään.
 

Kooki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Te joilla on koronan vuoksi haju- ja makuaisti kadonnut, niin kauanko teillä on kyseiset oireet kestäneet?

Itsellä nyt päivä numero 13 menossa ja kovin ärsyttävää on. Ainakin kiloja on lähtenyt kun ei tule nälkä.
Itselläni reilu vuosi sitten brittivariantin jälkeen kesti juurikin joku 2 vai 3 viikkoa, sitten palasi yhtä yllättäen kuin lähtikin. Omalla kohdallani kävi vielä jotenkin omituisesti niin, että olin jo toipunut sairaudesta ja eristys loppunut, kun maku- ja hajuaistit katosivat.

Itse sairastin nyt vappuna toistamiseen koronan, kaksi piikkiä kävin ottamassa välissä. Muutaman päivän kuumeilu ei ollut rankkaa, mutta nyt sen jälkeen on kyllä ollut uupunut olo.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki

Etelä-Afrikasta kajahtaa. BA4 ja BA5 ovat vieläkin tarttuvampia kuin BA2, ja tarttuvuus alkaa olla jo lähellä tuhkarokkoa. Ja aiempien omikron-varianttien sairastaminen ei tarjoa juurikaan suojaa.

Tai ainakin näin tutkijat tällä hetkellä arvioivat. Hyvä uutinen on se, että rokotteet ja aiemmat sairastamiset suojaavat vakavalta taudinkuvalta.

Eli veitsenterä taitaa jatkua ensi vuonnakin. Mutta ollaanhan me jo siihen totuttu ja turruttu.

Tämä on kyllä kaikin tavoin hyvä uutinen.

Tilanne on vakiintunut, kun omikron on nujertanut muut variantit ja uusi muuntuminen tapahtuu säännönmukaisesti omikronin sukupuusta. Tämä on suorastaan erittäin hyvä juttu: ylläreiden todennäköisyys on pienentynyt, oireet tunnetaan ja omikroneihin tehoaa edelleen hyvin jopa alkuperäistä virusta vastaan kehitetyt rokotteet.

Meillä on nyt pysyvä mutta tuttu seuralainen, jota vastaan kannattaa vuosittain ottaa rokote. Erityisesti omikronia vastaan kehitettävä ja vuosittain muokattava rokote tulee kyllä estämään yhteiskunnalliset haitat äärimmäisen tehokkaasti. Tartuttavuudessa erinomaista on se, että ihmisen immuunijärjestelmä jo yksinäänkin sopeutuu torjumaan virusta niin tehokkaasti, että muutamien vuosien päästä tartuntaa ei juuri edes huomaa, vaikka tartunnan estäminen ei olekaan mahdollista.

Mielenkiintoista on nähdä, kuinka kauan zerottajat jaksavat panikoida. Vaikka kyllä se hölmöily myös vituttaa, etenkin kun suotuisampaa kehitystä viruksen suhteen ei olisi realistisesti voinut toivoakaan sen jälkeen kun havaitsimme sen poistamisen olevan mahdotonta.

Taisi olla jo alkuperäisen viruksen aikana kun puhuttiin, että tauti tulee muuttumaan merkittävästi lieväoreisemmaksi, mutta myös merkittävästi tarttuvammaksi. Eikä evoluutioon mennyt vuosisatoja tai edes vuosikymmeniä (kuten silloin monet hyvinkin asiantuntevatkin tahot ennustelivat), vaan pari vuotta.

Selvisin omasta omikronistani hyvin lievin ja lyhyin oirein. Paljastui koronaksi, kun puhtaasta mielenkiinnosta tein kotitestin. Seuraava omikron - kunhan ennätän sen saamaan ja välttää sitä ei voi - siis rokotusten ja tämän edellisen tartunnan myötä oletettavasti vieläkin lievempi. Toki vähän tuuristakin kiinni.
 
Viimeksi muokattu:

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Alkaa näyttämään kivalta tämä tilanne. Saa mennä pitkälle, koska on ollut viimeksi vain 21 teholla.

Tänään tosiaan 774 potilasta sairaalahoidossa. Maanantaina vielä 802 potilasta. 28 potilaan lasku.
28.3. oli vielä 1 068 sairaalahoidossa. Sairaalamäärä tippunut siis 27,5% reilussa kuukaudessa.

Perusterveydenhuollossa tänään 471 potilasta. Maanantaina vielä 496. 25 potilaan lasku.

Teholla + erikoissairaanhoidossa 303 potilasta. 28.3. oli vielä 508 potilasta.
Vakavuus tippunut siis jo 40,4% tämän korona-aallon aikana. Aika vaikuttavia pudotuksia.

Teholla tänään 21 potilasta. Maanantaina vielä 25 potilasta. 4 potilaan lasku.
TAYS:n erva-alueella vain 1 tehohoidossa.

Erikoissairaanhoidossa tänään 282 potilasta. Maanantaina 281 potilasta. 1 potilaan kasvu.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

smugu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
6 viikkoa koronasta ja itselläni jälkioireina iho-oireet. Eli ihoon tulee outoja punaisia läiskiä, viivoja jne. Lisäksi kuumotuksia ja kutituksia säännöllisesti. Paremmalla puoliskolla taas ongelmia sykkeiden kanssa. Varsinkin aamuisin pelkkä sängystä nouseminen saattaa nostaa ”leposykkeen” jonnekin 140 lyönnin tietämille ja pysyy siinä jopa tunnin, ennen kuin alkaa tasaantua.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Eli vasta syksyllä pohditaan, miten 4.rokotuksia suositellaan alle 80v:lle. Ihan hyvä, että näissä 4.rokotteiden antamissuosituksissa pidetään järki mukana. Vaikka Lehtoset ja Lindenit huutelee mitä tahansa, kuten Ruotsalainen. Ja näitä pohtii KRAR:n ja THL:n rokoteasiantuntijat, joilla se paras asiantuntemus asiasta. Saa nähdä millaista vastakaikua nyt aiheuttaa.

Tereyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee, että kunnat tarjoavat neljännen koronarokoteannoksen myös niille iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä muillekin iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet. Suositus perustuu ajantasaiseen koronaepidemian ja rokotteiden suojatehon seurantatietoihin sekä Kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän (KRAR) lausuntoon.

Alle 80-vuotiaille kolme rokoteannosta antaa hyvän suojan vakavaa koronatautia vastaan, mutta 80 vuotta täyttäneillä kolmen rokoteannoksen suojateho ei ole yhtä hyvä eikä pitkäkestoinen kuin nuoremmilla.

”Neljännen rokoteannoksen antamisen ajankohta laajemmin väestölle täytyy miettiä tarkoin. Tehosteannoksesta saatava kansanterveydellinen hyöty on arvioiden mukaan oleellisesti vähäisempi laskevan kuin juuri nousevan epidemian aikana. Tämä korostuu tilanteessa, jossa valtaosalla väestöstä on rokotusten synnyttämä tai rokotusten ja infektion yhteisvaikutuksena erittäin hyvä suoja taudin vakavaa muotoa vastaan. Vaste neljänteen rokoteannokseen on todennäköisesti sitä parempi mitä pidempi aika kolmannen ja neljännen annoksen välillä on”, kertoo THL:n tutkimuspäällikkö Merit Melin.

THL seuraa epidemiatilannetta ja virusvarianttien vaikutusta rokotteiden suojatehoon sekä laatii erikseen suosituksen syksyn koronarokotusten tehostamisesta sekä aikuisille että lapsille. Jos tilanne muuttuu huonommaksi esimerkiksi uusien varianttien vuoksi, THL varautuu antamaan suosituksia neljännen annoksen laajentamisesta jo ennen syksyä.

 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
With covid -potilaiden osuus tällä hetkellä kuulemma 50%.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
With covid -potilaiden osuus tällä hetkellä kuulemma 50%.

Näin YLE mainitsee seurannassaan. Tuo olisi suuntaa antava osuus sekä osasto- että tehohoidossa.

Kuolemantapauksia on edelleen melko runsaasti, mutta niissäkin korona taitaa olla "sivulöydös" isossa osassa, kun koronakuoleman määritelmä on edelleen se, että tauti on diagnosoitu 30vrk sisällä kuolemasta.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tämä on kyllä kaikin tavoin hyvä uutinen.

Tilanne on vakiintunut, kun omikron on nujertanut muut variantit ja uusi muuntuminen tapahtuu säännönmukaisesti omikronin sukupuusta. Tämä on suorastaan erittäin hyvä juttu: ylläreiden todennäköisyys on pienentynyt, oireet tunnetaan ja omikroneihin tehoaa edelleen hyvin jopa alkuperäistä virusta vastaan kehitetyt rokotteet.

Meillä on nyt pysyvä mutta tuttu seuralainen, jota vastaan kannattaa vuosittain ottaa rokote. Erityisesti omikronia vastaan kehitettävä ja vuosittain muokattava rokote tulee kyllä estämään yhteiskunnalliset haitat äärimmäisen tehokkaasti. Tartuttavuudessa erinomaista on se, että ihmisen immuunijärjestelmä jo yksinäänkin sopeutuu torjumaan virusta niin tehokkaasti, että muutamien vuosien päästä tartuntaa ei juuri edes huomaa, vaikka tartunnan estäminen ei olekaan mahdollista.

Mielenkiintoista on nähdä, kuinka kauan zerottajat jaksavat panikoida. Vaikka kyllä se hölmöily myös vituttaa, etenkin kun suotuisampaa kehitystä viruksen suhteen ei olisi realistisesti voinut toivoakaan sen jälkeen kun havaitsimme sen poistamisen olevan mahdotonta.

Taisi olla jo alkuperäisen viruksen aikana kun puhuttiin, että tauti tulee muuttumaan merkittävästi lieväoreisemmaksi, mutta myös merkittävästi tarttuvammaksi. Eikä evoluutioon mennyt vuosisatoja tai edes vuosikymmeniä (kuten silloin monet hyvinkin asiantuntevatkin tahot ennustelivat), vaan pari vuotta.

Selvisin omasta omikronistani hyvin lievin ja lyhyin oirein. Paljastui koronaksi, kun puhtaasta mielenkiinnosta tein kotitestin. Seuraava omikron - kunhan ennätän sen saamaan ja välttää sitä ei voi - siis rokotusten ja tämän edellisen tartunnan myötä oletettavasti vieläkin lievempi. Toki vähän tuuristakin kiinni.

On se ainakin osittain hyvä uutinen. Hyvää siinä on se, että omikronin muunnokset tuntuvat olevan näitä ylähengitysteihin iskeviä pikku-pirulaisia, mutta nuo alahengitysteihin vaikuttavat pääpaholaiset ovat mitä ilmeisimmin historiaa. Tuo tarkoittaa taudin pahempaa tarttumista ja lievempää vakavuutta.

Ikävä uutinen on se, että tauti muuttuu edelleen helvetillistä vauhtia. Ja se kykenee kehittämään variantteja tai sellaisten muunnoksia, jotka kykenevät kiertämään juuri sairastetun toisen virusversion aikaansaamaa suojaa. Se tarkoittaa sitä, että aaltoja tulee vielä pitkään, ja eihän sekään kivaa ole. Todennäköisesti kuitenkin tuossa käy aikaa myöten niin, että taudin vakavuus sairastettujen infektioiden kautta laskee, mutta tapahtuuko näin kuinka pian, sitä on vaikea sanoa.

Olen täällä kertonut omassa lähipiirissäni olleesta tapauksesta, joka sairasti alkuperäisen omikronin tammikuussa ja BA2-muunnoksen maaliskuussa. Molemmilla kerroilla varsin voimakkaat oireet. Tuo on kuitenkin tilastollisesti hyvin harvinaista, ja tyypillisesti tuon taudin ei pitäisi noin nopeasti kaiketikaan iskeä, vaikka valtavariantti vaihtuisikin. Tässä tapauksessa mahdollinen syy uudelle infektiolle oli raskaus, joka ymmärtääkseni heikentää vastustuskykyä.

Omikronissa oireiden kirjo on tosiaan vaihdellut omassa kuplassani paljon. Suuri osa on selvinnyt tuollaisilla hyvin lievillä oireilla. Muutama on sairastanut suunnilleen kausi-influenssan tasoisena, ja pahin on ehkä ollut viisi päivää 39 asteen kuumeessa vuodepotilaana ollut tapaus - kolmesti rokotettu, perusterve nelikymppinen. Nyt on ensimmäinen pitkittyneistä oireista kärsivä henkilökin ilmaantunut tietooni. Puolitoista kuukautta infektiosta, ja väsymystä ja aivosumua oireena. Tosin ilmeisesti varsin lievää sellaista. Töissä kykenee käymään, mutta töiden jälkeen on kuulemma pakko vetää parin tunnin päiväunet, kun väsymys on niin voimakas. Mutta eiköhän tuokin ole vielä varsin normaalia, ja oireet hyvin todennäköisesti helpottavat hiljalleen. Ikävä vaiva tuokin toki on, mutta lievästä päästä kuitenkin. Teslaa tuolla henkilöllä ei ole, niin oireet eivät johdu siitä.

Etelä-Afrikan aalto osoittaa tällä hetkellä hiipumisen merkkejä. Vielä on turhan aikaista sanoa mitään varmaa, mutta jos tähän ei suurta muutosta tule, niin puheet BA4- ja BA5-muunnosten hyvästä kyvystä kiertää aiempien infektioiden tuomaa suojaa
- tai kyvystä tarttua yhtä hyvin kuin tuhkarokko - voidaan unohtaa...
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Tänään tosiaan 29 754 tartuntaa. Nämä siis sijoittuu viimeiseen 7pv:ään.

Ei voi ilmaantuvuuksia nyt vertailla. Kun on taas kaivettu melkein 10 000 vanhaa tartuntaa. Mut kyllä tämä epidemia laantumisen merkkejä osoittaa ja kohtuu voimakkaitakin.

06.01.–21.04. +9970
22.04. +375
23.04. +71
24.04. +84
25.04. +586
26.04. +878
27.04. +2853
28.04. +2773
29.04. +2406
30.04. +1162
01.05. +1201
02.05. +3616
03.05. +2320
04.05. +1457
05.05. +2
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Kolme piikkiä rouvalla ja meikäläisellä, mutta iskihän se viimein => rouvalla (tartunta töistä) alkoi oireet kunnolla viime viikon Ti, mulla viime viikon To. Sellainen kovempi kausiflunssa molemmilla, mulla ehkä vähän kovempi setti, pään- ja raajojen särkyä ekat pari / kolme päivää, pientä kuumetta. Nyt ollaan paremmassa jamassa kun on viikko kulunut, mutta normaaliin tilaan on vielä osimoilleen 50% matkaa, väsyttää, portaiden nousu nostaa sykkeet ja hien pintaan, nielu edelleen tukkoinen ja suu niinku pahvia… Katotaan nyt mihin suuntaan tämä tässä menee?
 
Laitetaan nyt tännekin. Maanantaina todettiin koronatartunta, ja keskiviikkona lähti Idän Jätti.

Lalli Partinen on kuollut – Lappeenrantalainen kiekkoikoni ja entinen kaupunginvaltuutettu menehtyi 80-vuotiaana



R.I.P. Lalli. Lalli kertoi viime vuonna tehdyssä haastattelussa, että koronapandemia ei ole vaikuttanut häneen mitenkään vaikka kuului riskiryhmään ja on sairastellut. "Rokotetta en ole ottanut, enkä tule ikinä ottamaan..." Lainaus haastattelusta reilun viiden minuutin jälkeen.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuo on kyllä jännä miten kullakin sairastelu menee. Juuri töissä oli yksi rokottamaton saman ikäinen asiakas sairaana ja ei mitään erikoista. Muutama väsynyt päivä, mutta ei pahempaa kuumetta. Hapetus vähän laski, mutta se ei ollut alkujankaan ihan tapissa.

Työkaverit selvinneet tästä ryppäästä aika helpolla, mutta yhdellä tuntuu olevan vähän hankalampi tilanne.

Kun itse muutama kk sitte palasin 2 viikon saikulta, niin kaikki kysyivät, että no... Oli vissiin kova tauti, kun kesti saikkukin 2 viikkoa?

No ei oikeastaan ollut... Ei vaan oikein loppunut ja oli muutenkin ihan epämääräinen kokemus vielä pitkään.

Ei tullut itselle vielä toista kierrosta vaikka olisi voinut helposti tulla.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

Ei voi ymmärtää miksi tätä pelleilyä vielä jatketaan kun ei koronatodistuksiakaan enää maahantulijoilta kysytä.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Jatkossa sairaalaluvut päivittyy kerran viikossa, torstaisin.

Kokoajan menee luvut parempaan suuntaan.

Sairaalahoidossa 727 potilasta. Keskiviikkona vielä 774 potilasta. 47 potilaan pudotus.
28.3. oli vielä tämän korona-aallon huippu, jolloin oli 1 068 sairaalahoidossa.
Tästä on sairaalamäärä tullut jo alaspäin 32%, reilussa kuukaudessa.

Teholla + erikoissairaanhoidossa nyt 281 potilasta. Keskiviikkona vielä 303 potilasta. 22 potilaan pudotus.
28.3. oli vielä 508 tällästä potilasta. Reilussa kuukaudessa vakavuus tippunut jo 45%.

Teholla tänään 22 potilasta. Keskiviikkona vielä 21. 1 potilaan kasvu.

Erikoissairaanhoidossa 259 potilasta. Keskiviikkona vielä 282 potilasta. 23 potilaan pudotus.

Perusterveydenhuollossa 446 potilasta. Keskiviikkona vielä 471. 25 potilaan pudotus.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jatkossa sairaalaluvut päivittyy kerran viikossa, torstaisin.

Sinänsä harmi, jos tuo tulee kerran viikossa. On ollut sen verran heiluva tilasto, että nyt on riskinä, että osuu viikon huippu tuohon kohtaan, ja enemmän kertova trendi katoaa.

Mutta väliäkö tuolla loppupeleissä...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös