Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 046 974
  • 61 628

pancor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, New Orleans Saints, Україна
Ulkoilusta tuli mieleen että etenkin näihin aikoihin kannattaa lähteä metsään samoilemaan vaikka makkaranpaistoon. Loistavat kelit metsäympäristössä ja varmasti mieli lepää. Useissa paikoissa täydellinen hankikanto joten liikkuminen on helppoa.
Tuleppa tänne Turkuun ja näytä mulle hankikanto. Pelkkää loskapaskaa ja helvetin liukasta kosteaa jäätä koko maa. Noh noh. Vitsit sikseen. Luonnossa ulkoileminen on mitä mahtavinta mielenterveystyötä tällaisina aikoina. Suosittelen kaikille!
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tuli vaan mieleen että jos Israel saataisiin sekaantumaan soppaan vaikka jonkun task forcen kanssa kaivamaan P ja eliminoimaan niin saatettaisiin saada kauniimpi ja nopeampi loppu tälle hulluudelle?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: LuKi

Miinuskulma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue
Juurikin näin.
Koko maa on varsinainen persereikä, vaikka edellytyksiä olisi rikkauksien puolesta vaikka mihin.

Tässäkin ketjussa hymistellään, että venäläiset ovat hyviä tyyppejä. Ainoastaan Putin ja oligarkit ovat anaalista.

Saanen olla eri mieltä. En ole koskaan tavannut yhtään mukavaa venäläistä. Työskentelin pitkään suuressa tehtaassa Suomessa, jossa oli duunissa myös runsaasti venäläisiä.
Huono tuuri sulla työkavereiden suhteen. Kaupoissa ja ulkomailla turistina kyllä nähty laidasta laitaan venäläisiä, mutta Suomeen töihin tulleet on kyllä ihan tavallisia ihmisiä. Keskimäärin näyttäisi pikkujoulujen yms. perusteella että alkoholi maistuu vielä paremmin kuin suomalaisille mutta käynyt kai hyvä tuuri kun kukaan ei muutu riidanhaastajaksi.

Tosin täytyy sen verran tutustua että näkee kenellä on konservatiiviset/putinistiset näkemykset. Sellaisten kanssa välttelee politiikkaa ja pysyttelee turvallisissa aiheissa kuten kalastuksessa tai urheilussa. Urheilutappiot eivät jostain syystä aiheuta äänen korottamista tai verenpaineen nousua. No dopingia kannattaa myös vältellä. Liberaalimmin ajattelevien Suomeen juurtumisen ymmärrän, paremmin kun tutustuu niin alkavat puhua kotimaan epäkohdista. Yksikin perhe asunut riittävän kauan täällä että poika sai Suomen kansalaisuuden heti 18 v täytettyään ja sitten ei matkustanut isovanhempia katsomaan kunnes tuli kutsunnat ja sai hoidettua armeijan. Perustelut että Venäjä ei vaadi omaansa jos kaksoiskansalainen on yhden palveluksen suorittanut eikä poikaa haluttu sinne kun oli parempi vaihtoehto. Mutta kyllä liberaalikin vähän epäilee voiko Suomeen kuitenkaan kaikessa luottaa, liberaalin venäläisellä kaverilla Suomessa yritys ja pakotteiden myötä tämä oli kuullut että jos venäläisen omistamalla tilillä on yli 100000 euroa niin ylimenevä osuus voidaan takavarikoida tai jäädyttää. Liberaalin teki selvästi mieli uskoa mutta järki taisi panna hieman vastaan :)
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tälle vahva suositus. Suomessa on edelleen rauhan aika, ja eteläisessä osassa maata kevättalvi pistää parastaan
Juu, kyllä. Itse kävin kympin lenkillä tänään sivakoimassa ylimääräisiä höyryjä pois. Oli kyllä aika makeeta järven jäällä ladulla vedellä.
 
Tuli mieleen, että sellainen mitä jokainen meistä voi tehdä ja on aika paljon helpompaa kuin olla juuri nyt rintamalla, eli kerätä tietoa maanpuolustuksesta. Ihan vaan varautumisen kannalta. Voit esimerkiksi katsella youtubesta videoita, jossa käsitellään RK:ta tai muita Suomella käytössä olevia aseita. Lisäksi voit katsella videoita vastustajan asejärjestelmistä ja mahdollisesti lukea niiden specsejä, sekä miten sellainen tuhottaisiin. Tämä ei ole paljon toivottu, helppo tapa saada tietoa ja voit tehdä sen kotisohvalta. Monella täälläkin saattaa olla jonkunlaista päivityksen tarvetta.

Jos vähän enemmän haluaa panostaa, niin käydä katsomassa missä on se oma pommisuoja ja mitä tarvikkeita siellä on, eli jos tosi tilanne tulee, niin olisi aika paljon vähemmän hätääntyneitä ihmisiä pelkästään siitä, että ei tiedä miten joku asia toimii.

Lisäksi voit käydä lenkillä ja vaikka kuntosalilla. Tämä on ihan ilman sotaakin hyvä juttu, joka lisää eliniän odotetta.

Myös MPK kursseille kannattaa osallistua ja siellä pääse ihan ampumaankin. Mukavaa ulkoilua vaikka koko perheelle ainakin jos perhe on aikuisia tai lähellä aikuisuutta.

Jos ihan hulluksi rupeatte, niin maakuntajoukot voisi olla vastaus teidän vaatimuksiin.

Ja täällä oli muutama joka tunsi syyllisyyttä, että ei ole tehnyt enemmän tai on valinnut sivarin niin ihan turhaa tuntea syyllisyyttä. Jokaista tarvitaan ja jokainen voi tehdä jotain nyt ja tulevaisuudessa, mahdollisessa sodassa tai ilman sotaa.

Sitten jos omat vaatteet on pääasiassa kirkkaan punasia kansitakkeja tai muita värikkäitä vaatteita, niin on esimerkiksi monia armeijatarvikkeita myyviä kauppoja, joista saa vaikka yhden päälivaatekerran vähän jotain tummempaakin.

Kaikenlainen ulkona oleminen ja pään- tai ruumiin harjoittelu, vie ihmistä jollain tapaa eteenpäin, antaa toivoa, uskoa ja rohkeutta sekä on myös sen päälle hyväksi aivoille.
Luotan ryhmädynamiikkaan. Minä edustan joukkueessa/ryhmässä helvetin kovaa aerobista kuntoa, pragmaattista ajattelutapaa ja kohtuullista ampumataitoa. Uskon että joku toinen ryhmästä on pienen ikänsä tutkinut netistä vastustajan asejärjestelmiä ja tuntee ne kuin omat taskunsa ja mielellään myös jakaa osaamistaan.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuli vaan mieleen että jos Israel saataisiin sekaantumaan soppaan vaikka jonkun task forcen kanssa kaivamaan P ja eliminoimaan niin saatettaisiin saada kauniimpi ja nopeampi loppu tälle hulluudelle?

Näen jo silmissäni venäläiset otsikot: "Israelilainen natsiryhmä salamurhasi Putinin".
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Mistä noita muuten seuraat?
Eli ihan normi lentokoneseuranta, mutta nyt kait putlerille halutaan näyttää että täällä ollaan ja tietty kumppaneille että hereillä. Yleensähän sotakoneet laittaa sponderinsa kiinni.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Tuota olen kyllä ihmetellyt, että mikä helvetti tuossa on ideana. Pakotteet pysyy paikallaan niin kauan kun ryssät miehittää Ukrainaa. Ainoa tapa päästä eroon pakotteista on lähteä maasta pois ja maksaa sotakorvaukset. Siinä vaiheessa Ukraina on osa länttä, vähintään EU:hun matkalla mutta todennäköisesti myös Naton jäsenhakemus sisällä.
Taustalla on täysin väärät johtopäätökset sodasta ja sen seurauksista. Luulivat että marssivat Kiovaan kahdessa päivässä ja Yhdysvallat yhdessä EU:n kanssa lyövät taas pakotteet vähän sinne päin lyömällä pari pankkia kiinni ja ehkä takavarikoivat jonkun oligarkin Ferrarin sieltä ja toisen täältä. Olettivat todennäköisesti, että seuraavalla viikolla Ukrainan valloittamisesta Saksa ostaa entiseen malliin maakaasua, Paavo Lipponen lobbaa Nordstream2 putkea ruplan kuvat silmillään entistä tarmokkaammin, Tarja Halonen köpöttelee rauhanmarssilla sössöttäen kuinka jaamme Venäjän kanssa saman ideologian ja eurooppalaiset firmat jonottavat monen kilometrin jonossa, että pääsevät polvillaan rukoilemaan Putinilta päästäkseen takaisin Venäjälle tekemään bisnestä.

Ongelmia tuossa maassa riittää. Venäjä on kleptokratia ja sen takia se ei kykene käyttämään potentiaalistaan edes puolia. Kun vielä Putinin ideologinen oppi-isä, äärioikeistolainen fanaatikko Alexander Dugin kuiskuttelee Putinin korvaan utopistisia harhojaan, niin ei tuo eroa sen enempää ideologialtaan kuin käytännössäkään parivaljakosta Hitler - Goebbels.

Mä en suoraan sanoen pysty seuraamaan sitä logiikkaa, jolla ensin pommittavat koko Kiovan ja muut suuremmat kaupungit ja niiden infran maantasalle ja sitten miehittävät maan. Tämän jälkeen niiden pitäisi kustantaa koko jälleenrakennus ja miehityksestä koituvat valtavat kustannukset pakotetomienpiteiden aikana jolloin niiden ruplan arvo on niin alhaalla, että perseen pyyhkiminen ruplilla on taloudellisesti järkevämpää kuin ostaa niillä vessapaperia. Tämän päälle toki hyperinflaatio ja massatyöttömyys. Eikä auta vaikka pikku diktaattori kuinka polkisi jalkaa Kremlissä ja painokoneet huutaisivat hoosiannaa painaessaan lisää ruplia. Talouspakotteet on ja pysyy tasan niin kauan kuin Venäjä ei poistu Ukrainasta.

Niin ja onhan se aika paradoksaalista, että hyökkäsivät Ukrainaan koska halusivat estää sen Nato-jäsenyyden. Tuloksena kuitenkin, että niin Suomessa kuin Ruotsissakin kansasta suurempi osa kannattaa kuin vastustaa Nato-jäsenyyttä ja sen todennäköisenä seurauksena Venäjä saa ihan uutta Nato-rajaa yli 1300 kilometriä ihan uudelta ilmansuunnalta.

In Finland we have this word called ryssiminen.
 
Viimeksi muokattu:

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, LHF
Juu, kyllä. Itse kävin kympin lenkillä tänään sivakoimassa ylimääräisiä höyryjä pois. Oli kyllä aika makeeta järven jäällä ladulla vedellä.
Ihan parhautta, siis lähinnä itse vietän hyvät ajat koiran kaa jäillä päivittäin, mutta tuo jäällä liikkuminen. Ja varsinkin mikä uutispiilo. Ei suuresti maalimanmenot mielessä pyöri muutenkaan.
Voin suositella kaikille varsinkin juuri näinä aikoina ja näillä keleillä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Pakko sanoa, että nimimerkin @C.Orr viestit tässä ketjussa ovat hienoa luettavaa.
En ole muistanut aina tykätä jokaista loistavaa viestiä, joten tässä tulee tällainen kollektiivinen kiitos panoksestasi.
 
Taustalla on täysin väärät johtopäätökset sodasta ja sen seurauksista. Luulivat että marssivat Kiovaan kahdessa päivässä ja Yhdysvallat yhdessä EU:n kanssa lyövät taas pakotteet vähän sinne päin lyömällä pari pankkia kiinni ja ehkä takavarikoivat jonkun oligarkin Ferrarin sieltä ja toisen täältä. Olettivat todennäköisesti, että seuraavalla viikolla Ukrainan valloittamisesta Saksa ostaa entiseen malliin maakaasua, Paavo Lipponen lobbaa Nordstream2 putkea ruplan kuvat silmillään entistä tarmokkaammin, Tarja Halonen köpöttelee rauhanmarssilla sössöttäen kuinka jaamme Venäjän kanssa saman ideologian ja eurooppalaiset firmat jonottavat monen kilometrin jonossa, että pääsevät polvillaan rukoilemaan Putinilta, että pääsevät takaisin Venäjälle tekemään bisnestä.

Ongelmia tuossa maassa riittää. Venäjä on kleptokratia ja sen takia se ei kykene käyttämään potentiaalistaan edes puolia. Kun vielä Putinin ideologinen oppi-isä, äärioikeistolainen fanaatikko Alexander Dugin kuiskuttelee Putinin korvaan utopistisia harhojaan, niin ei tuo eroa sen enempää ideologialtaan kuin käytännössäkään parivaljakosta Hitler - Goebbels.

Mä en suoraan sanoen pysty seuraamaan sitä logiikkaa, jolla ensin pommittavat koko Kiovan ja muut suuremmat kaupungit ja niiden infran maantasalle ja sitten miehittävät maan. Tämän jälkeen niiden pitäisi kustantaa koko jälleenrakennus ja miehityksestä koituvat valtavat kustannukset pakotetomienpiteiden aikana jolloin niiden ruplan arvo on niin alhaalla, että perseen pyyhkiminen ruplilla on taloudellisesti järkevämpää kuin ostaa niillä vessapaperia. Tämän päälle toki hyperinflaatio ja massatyöttömyys. Eikä auta vaikka pikku diktaattori kuinka polkisi jalkaa Kremlissä ja painokoneet huutaisivat hoosiannaa painaessaan lisää ruplia. Talouspakotteet on ja pysyy tasan niin kauan kuin Venäjä ei poistu Ukrainasta.

Niin ja onhan se aika paradoksaalista, että hyökkäsivät Ukrainaan koska halusivat estää sen Nato-jäsenyyden. Tuloksena kuitenkin, että niin Suomessa kuin Ruotsissakin kansasta suurempi osa kannattaa kuin vastustaa Nato-jäsenyyttä ja sen todennäköisenä seurauksena Venäjä saa ihan uutta Nato-rajaa yli 1300 kilometriä ihan uudelta ilmansuunnalta.

In Finland we have this word called ryssiminen.
Viiltävän hyvä analyysi.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK

Byvajet

Jäsen
Ja ensi vuonna huomaat olevasi naimisissa venäläisen naisen kanssa.
Ja sitten alat tutustua Venäjään ja venäläisiin ja huomaat, että osa vaalituista stereotypioista ja ennakkoluuloista on joiltain osin tai jossain vahvuudessa perusteltuja ja että venäläiseen kulttuuriin liittyy suomalaisesta näkökulmasta katsoen outouksia ja suoranaisia inhottavuuksia, mutta samaan aikaan alat ymmärtää, että kyseiset piirteet ovat vain osa ja mahdollisesti hyvin pieni osa venäläisyyttä ja että yksilöiden kirjo on hyvin laaja.

Sama koskee mitä tahansa tuntematonta ihmisryhmää. Ensin näkökulma ryhmään voi olla tiukkarajainen ja varma, mutta mitä enemmän ryhmään tutustuu, sitä vaikeampi sitä on paketoida.

Tiedustelueverstin luento venäläisyydestä on vetävä ja mielenkiintoinen, mutta ei sitä ehdottomana totena kannata tulkita. Jos alan tutkijat rupeavat käymään dialogia, asia muuttuu monimutkaisemmaksi. Vaikuttavien muuttujien määrä kasvaa eikä syiden ja seurausten ketju ole niin ehdoton kuin luennossa annetaan ymmärtää.

Terve järki kannattaa säilyttää. Esimerkiksi ajatus, että tietynlaiset käytösmallit periytyisivät sellaisinaan vuosisatojen takaa ja olisivat säilyneet katkeamattomina kulttuurissa, on minusta turhan kaukaa haettu.

Analyysi ja kiinnostava tulkinta ovat eri asioita. Pidän luentoa kiinnostavana tulkintana, mutta jos esitetyt syyt ja seuraukset pitäisi todistaa, niin näinköhän se onnistuisi.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs


Mikähän on tämänkin totuuspohja sitten? Jos pitää paikkansa niin ei kauaa tarvitsisi Ukrainan enää taistella vastaan...

Mitä noilla resursseilla tarkoitetaan? Ruokaako? Ja muuta huoltoa. Tuskin ainakaan miehiä tai kalustoa.

Mutt voisik kuvitella, että kiovan lähellä voi jossain vaiheessa olla tavara loppu. Tuskin sinne mitään suuri tavaralähetyksiä on tuotu tai saada tuotua. Ellei possujunassa ole jääkaappeja ja sieltä aina välillä käydään hakemassa hiukopalaa.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Huomasin tällaisen hauskan tiedon eräästä redditin r/army viestistä, todenperäisyydestä en tiedä:
- Government asking Ukrainian citizens not to burn down neglected russian machinery but notify authorities about it's availability. So far Ukrainian army received more heavy equipment from russian armed forces than from Ukrainian military industry in past 8 years
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Minua eivät Suomen venäläiset häiritse yhtään, vaikka Putin kumppaneineen on täysin perseestä. Kaupungilla liikkuessani kuulen harva se päivä jonkun puhuvan venäjää, mutta en rupea vittuilemaan noille henkilöille siitä, että sattuvat puhumaan kyseistä kieltä tai että he ovat itänaapurista. Tämä ei ole oikea hetki mennä räyhäämään esimerkiksi naapurin venäläiselle perheelle Putinin touhuista, sillä kyllä he itsekin tilanteen tiedostavat. Ja mitä hyötyä tuollaisesta avautumisesta muuten olisikaan?

Vaikka sota jatkuukin, suhtautumiseni Suomessa asuviin venäläisiin ei ole muuttunut yhtään negatiivisemmaksi. Heillä on yhtä suuri oikeus asua täällä kuin vaikkapa turkkilaisilla, virolaisilla tai valko-venäläisillä. Jos noudattaa maan lakia ja maksaa veronsa ja on muutenkin hyödyksi, niin mikä minä olen heitä täältä pois heittämään. Olen vain yksi ihminen enkä ole edes diktaattori.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Ei nyt ihan jokaista venäläistä kannata tuomita. Itselläni oli ala-asteelta ylioppilaaksi asti pari venäläistä daamia luokkakaverina ja kumpikin edelleen Facebookin perusteella ok tyyppejä. Toisen vanhemmat asuvat nykyisin omien vanhempieni naapurissa, eikä näitä venäläisiksi tietäisi, jos ei talon isännän viinavarastojen ehtyessä nousisi aika kova savuverho talon ulkorakennuksesta. Pitäähän se pannu pistää välillä kuumaksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös