Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 105 556
  • 61 810

skode

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tietty vähän perseestä, että kun koittaa pohtia näitä asioita monelta kantilta, niin tulee tälläistä "vie terveiset Kremliin" -paskaa sitten vastauksena.

Pitääkö minun päättää jokainen viestini allekirjoituksella, jossa toistan toivovani mahdollisimman monen Venäläissotilaan kuolemaa Ukrainassa? Vai miten? Ja jos rajan yli tullaan tänne ikinä, niin toivottavasi jostain piilosta kaivetaan joka vitun rypälepommi ja jalkaväkimiina ja kylvetään niitä vastustajan niskaan ja tielle niin saatanasti. Onko nyt hyvä?

Pahoittelen, korjasin sen jo heti kun älysin mitä olin kirjoittanut. Mutta mun mielestä käsittämätöntä, että edes mietitään hyökkäyksen sattuessa luovuttamista koska "sota on jo ohi ja tilanne on jo lähtökohtaisesti selvä".
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Pahoittelen, korjasin sen jo heti kun älysin mitä olin kirjoittanut. Mutta mun mielestä käsittämätöntä, että edes mietitään hyökkäyksen sattuessa luovuttamista koska "sota on jo ohi ja tilanne on jo lähtökohtaisesti selvä".
Olet oikeassa ja vastauksia luettuani & asiaa pohdittuani näin se on. Taistella täytyy, vaikka se maksaa karun hinnan.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko




Ikea ja H&M boikottiin. Ei toki ainakaan allekirjoittaneelle tuota ongelmia, on tuo Ikea sen luokan helvetin esikartano muutenkin.





En vieläkään voi puhtaalla omatunnolla suositella kenellekään Ikeassa käyntiä, mutta ainakin sen voi nyt tehdä ilman tunnontuskia.
 

Byvajet

Jäsen
Miten niin viis veisataan? Lännessä, eli täällä Euroopassa tuskin kukaan on sulkemassa rajojaan näiltä ihmisiltä, halu auttaa pakolaisia, sotilaita, ym. on ennen näkemättömällä tasolla.
Nyt on, kun tilanne on kuumimmillaan, mutta tosiasiassa suomalaisilta ja eurooppalaisilta oli hajota pää jo koronaan ja jonkin verran nousseeseen bensan hintaan. Lännen ihmisistä on tullut heikkoja kestämään häiriöitä.

Jos sota kerrannaisvaikutuksineen vaikuttaa merkittävästi työllisyyteen ja työpaikkoja katoaa, peruspalveluiden rahoitus horjuu, pakolaisia tulee ja heidät pitäisi rahoittaa ja bensan hintakin vielä nousee selvästi, niin jo nuo asiat riittävät nostamaan suomalaisille kuplan otsaan.

Sodan vaikutukset mitataan vuosissa tai vieläkin pitemmällä jaksolla. Tietenkin on selvää, että auttamishalu on voimakas nyt, mutta kyllähän korona osoitti, kuinka heikkoa ainesta me täällä lännessä olemme. Ei meistä ole epäitsekkyytteen kuin tunteissa. Kun tulee valintojen ja tekojen aika, asetamme oman etumme moraalisten ihanteiden edelle.

Ensin kannustamme sotaan, joka johtaa täydelliseen yhteiskunnan tuhoutumiseen, mutta kun pakolaisia alkaa tulla Ukrainasta ja mahdollisesti nälänhädän vuoksi myös Venäjältä, niin sitten olemmekin sitä mieltä, että eiköhän teidän olisi aika palata takaisin hoitamaan omat asianne kuntoon.

Länsimaisen pullasorsayhteiskunnan sitkeys ei riitä aina edes kirjan lukemiseen, saati siihen, että pitäisi käytännössä luopua muiden hyväksi.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
FASlapsi ja Jari Porttila
Sale lähtee Bidenia tapaamaan kertoo IS. Varmaan Natosta puhuttaessa toteaa, että Keskustalla on kesäkuussa kokous, niin sitten vähän tiedetään kantaa asiaan.
En ota kantaa sisältöön, mutta vuorokauden viiveellä tapaaminen Washingtonissa on jo itsessään täysin poikkeuksellinen tapahtuma. Sen nyt voi varmuudella sanoa, ettei sitä jargonin takia kyhätty kasaan.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tulee vielä aika kun Putin, Lavrov, Medvedev, Lukashenko ja kaikki tilanteen tähän jamaan saattaneet joutuvat tilille.

Kaikille oikea paikka on tosiaan Haag ja tuomion jälkeen sijoitus pahimpaan rotanloukkuun mitä löytyy loppuelämäksi.

Muille vangeille vain yksi ohje, tappaa ei saa, muuten ihan sama. Noille pelkureille, valehtelijoille, paskanjauhajille kaikki muu on liian hyvää.

Suomen valtion johto saa minun puolesta haistattaa kaikelle Venäjän suuntaan menevälle vuoropuhelulle pitkän vitun. Mitään myönnytyksiä ei enää anneta.
Jos nuo mainitsemasi henkilöt menettävät valtansa, niin Haag voi olla niiden haaveissa. Pikemminkin käsittely paikalliseen tapaan. Tai tiedä mitä nopeimmat tekevät.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Jos haluaa lukea hyvän kirjan siitä, miksi ollaan tässä tilanteessa, niin ainakin oletan, että tämä on hyvä. Catherine Belton: Putinin sisäpiirissä: Kuinka KGB valtasi Venäjän ja kääntyi länttä vastaan. Paljon tuossa kirjassa on tästä Ukrainan taustoistakin.

Noin muuten kehun tätäkin topiccia hyväksi, joskin tietysti surulliseksi lukukokemukseksi.
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Voin kuvitella kuinka paljon TOJ:lla sormet sauhuaa ja kuola valuu lukiessaan tätä keskustelua ja varmasti kovasti toivoo, että pääsisi ottamaan osaa.
Viihdettä olisi varmasti luvassa hetkellisesti, mutta olen melko varma että näin viikon jälkeen porukka olisi täällä jo aika väsynyt siihen jankkaamiseen.

Ei taatusti olisi viikkoa saanut jankata. Veikkaan, että ketjussa olisi tuplamäärä viestejä, mutta TOJ:n kirjoitusoikeudet poistettu n. vartissa.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Eli eiliseen verrattuna on tullut 6 tankkia, 5 tykistöä, 38 miehistönkuljetusvaunua, jne. lisää mutta miestappiot nousseet 5840:stä 9000:een? Jokin ei nyt täsmää.
Lukemissakin voi olla korona-ajalta tuttua raportointiviivettä ja muuta logistiikkaongelmaa. Hankalahan noista on sanoa, mutta kun seurailee trendiä useammalta päivältä niin ehkä jotenkuten pysyy mukana. Ja onhan noissa pyöristyksiäkin sopivaan suuntaan aina.
 

Tekno-Kekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedote

Presidentti Sauli Niinistö tapaa Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin Washingtonissa huomenna. Niinistön työvierailusta Washingtoniin kertoo tasavallan presidentin kanslia tiedotteessa.

Presidentit keskustelevat Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan, sodan vaikutuksista Euroopan turvallisuusjärjestykseen sekä Suomen ja Yhdysvaltain kahdenvälisestä yhteistyöstä, kerrotaan tiedotteessa.

Bidenin tapaamisen lisäksi presidentti Niinistöllä on ohjelmassa tapaamisia useiden poliittisten toimijoiden kanssa.

YLE
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Länsimaisen pullasorsayhteiskunnan sitkeys ei riitä aina edes kirjan lukemiseen, saati siihen, että pitäisi käytännössä luopua muiden hyväksi.

Tyyliin 95-99% Nobel palkituista tulee länsimaisista pullasorsayhteiskunnista. Luulisi siis, että täällä luetaan jos jossain.
 

Tekno-Kekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedote
Ja aina välillä something completely different:
Pultavassa - jossa kuten muistamme, Ruotsin ääliömäinen soturikuningas Kaarle XII onnistui tuhoamaan armeijansa ja Ruotsin suurvalta-aseman - paikallinen ratikka kuittaa lentäväksi tulleella lauseella "Venäläinen sotalaiva, painupa huihin".



 

Byvajet

Jäsen
Tyyliin 95-99% Nobel palkituista tulee länsimaisista pullasorsayhteiskunnista. Luulisi siis, että täällä luetaan jos jossain.
Pieni joukko lukee, suurelle joukolle jo elokuvan katsominen ilman taukoja tai kännykän näpläämistä samalla alkaa olla liian suuri ponnistus.

Lopetetaan Euroopassa Venäjältä energian ostaminen ja kuritetaan maata oikein kunnolla. Kyllä me täällä pärjäämme, kun vain vaadimme itseltämme samanlaista uhrautumista kuin ukrainalaisilta.

Ai niin, mutta kun meille taloutemme on niin arvokas asia, ettei sitä viitsi edes väliaikaisesti tuhota, jotta Venäjä saataisiin oikein kunnolla polvilleen.

Kuolkoot ukrainalaiset, mutta meidän taloutemme on pyhä.

Kyllä ihmiset lämpiminä pysyisivät, kun teollisuuden vaatima energia ohjattaisiin talojen lämmitykseen.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Netflixissä on muuten sellainen dokkari, kuin Winter on Fire, joka taustoittaa hyvin tämän sodan lähtölaukauksia yhdeksän vuoden takaa.

Vahva suositus mennä katsomaan, jos on epäselvää miksi nyt on täysimittainen sota käynnissä.

Eikös Venäjällä miehen keski-ikä ole noin 68- vuotta eli putler on jo yliajalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös