Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 207 562
  • 62 135

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
"Suomeen ei kohdistu välitöntä uhkaa", samaan aikaan päätetään pitää aseet omissa varastoissa koska "varastoa on hyvä olla". Nyt ne aseet sinne missä niitä tarvitaan! Lampaanperseitä kaikki, mutta tämähän jo tiedettiin.
Toinen on poliitikkojen mielipide, toinen puolustusvoimien.
 

ZOOM

Jäsen
Suosikkijoukkue
U17 Leijonat
Tuo Ruotsin toimittava AT4 , eli raskas sinko on ihan pätevä vehje mm. Asutuskeskustastelussa… nyt kun tämä etene vääjäämättömästi hitaaksi sodaksi, niin enpä haluasi olla panssarissa nyt
 

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
Hitto että pelottaa ja ahdistaa ensi yö. Ja huominen. Ja oikeastaan koko lähitulevaisuus. Tämä tuskin loppuu ennenkuin Putin syrjäytetän tai tapetaan.
 

BaronFIN

Jäsen
Putinin hallinto on rikos ihmisyyttä vastaan aivan samalla tavalla kuin natsi-Saksa oli omana aikanaan. Tuo pitää sulkea ulos kaikesta yhteistyöstä. Uhkaa ydinaseilla koko muuta maailmaa. Jokaikinen venäläinen, joka sopertaa murtuneella äänellä ”but he is my president” ei ole edes huomion arvoinen. Putin pitää saada sotarikoksistaan tuomituksi vaikka St. Helenalle lusimaan. Mutta Venäjän valtion kanssa ei tehdä mitään yhteistyötä niin pitkään kun hän on siellä vallassa. Sääli venäläisiä, mutta ei me olla säälitty saksalaisiakaan jäljestä päin kun olemme ihmetelleet miten Hitlerin valtakoneisto oli mahdollinen eurooppalaisessa sivistysvaltiossa.

Minä tiedän oman paikkani kun Suomen vuoro tulee seuraavaksi, olen tehnyt jo itseni kanssa rauhan, kun täältä lähdetään, niin lähdetään sitten tyylillä. Isoisäni taistelivat talvi- ja jatkosodissa, isoisäni serkku oli rykmentti- ja divisioona komentajana Syvärillä. Suvusta löytyy alkuperäisinen jääkäri, Ruotsinvallan aikana on sotilaita ollut jokaisessa sukupolvessa 30-vuotiseen sotaan asti. En vittu koskaan kuvitellut, että tämä velvollisuus osuisi kohdalle, mutta huonolta näyttää nyt.

Lupaan lähettää tyttäreni Ruotsiin ja sen jälkeen olen tekemässä osuuteni osana kokonaisuutta. Nyt pistän itseni kuntoon, 5 kiloa vyötäröltä pois ja kardiota päälle, se on minun velvollisuuteni. Vastaavasti valtiovalta haluan, että meidät reserviläiset kutsutaan kertaamaan ajoissa ennen isoon pilliin puhaltamista, meillä on vielä aikaa tehdä tämä kunnolla. Ja se ei voi olla rahasta kiinni. Tässä on kyseessä isommat asiat.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
EU:lta hävittäjiä Ukrainaan.
Olisin pitänyt tätä täysin poissa laskuista vielä pari päivää sitten. Hävittäjät eivät saapune ihan heti, jollei kyseessä ole "lend-lease". Ukrainan konekanta lienee itävoittoista, joten lentäjille sopivan kaluston toimitus ei ehdi tähän sotaan. Jollei niitä kaiveta itäblokin varastoista.

Edit: Ok, Puola ja Bulgaria tyhjäävät varastojaan.


 

Kyle

Jäsen
Jos jokainen miettii "epämukavuus alueelle" menemistä, niin iltalehdessä oli artikkeli Anttila Ilvekseen, Björninen Pelicansiin? Nämä Jokerien tähtipelaajat vaihtavat maisemaa hyvin nopeasti

Huominen siirtoraja tulee auttamatta liian nopeasti koska sopimukset on varmasti tehty, mutta olisi uskomattoman hieno teko liigaseuroilta kun lahjottaisivat jokainen tuleviin vahvistuksiin varatut eurot Ukrainalle (Varsinkin Jokereista tulevat vahvistukset). Kyllä jos Mörkö-Anttila olisi Ilvekseen tulossa ja se sen tälläisen takia jätettäisiin hankkimatta, niin hyväksyisin sen vaikka kirpaisisi.

Miten muut fanit suhtautuisivat jos oma seura jättäisi hankkimatta huomiseksi huhutut vahvistukset:
Ilves - Anttila
Kärpät - Junttila
Tappara - Savinainen
Pelicans - Björninen
HPK - Friman
HIFK - ?
TPS - ?

Itsellä ei ole resursseja ja suhteita viestittää tätä eteenpäin, mutta jos jollain on yöllä aikaa niin tälläisen kamppanian julkisuuskuva näkyisi vielä pitkään tulevaisuudessa. Eikö tämä olisi keino vaikuttaa silleen, että jätetään jotain konkreettista saamatta itselle mikä saattaa myös pientä liiga-fania kirpaista?
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
-Miten selitetään kansalaisille, että rauhanoperaatiossa voidaan tarvita yhtäkkiä ydinaseita?

-Mitä pajunköyttän yritetään syöttää kuolleiden sotilaiden äideille?

-Mitä selitetään venäläisille kun talous syöksyy ja rupla on lähes arvoton?

-Mitä pajunköyttä tarjotaan maailmalla vaikutusvallan ja omaisuutensa menettäneille oligarkeille ja muille karkeilla?

Siinä saa Putler vääntää yhden jos toisenkin esseen.

Tätä ei olisi tapahtunut, jos Neuvostoliittoa ei olisi päästetty hajoamaan.


Ei, mutta iso vaikuttaja vasemmistopuolueessa, joka nyt ei muutenkaan ole tunnettu siitä, että haluaisi vastustaa Venäjän etua.

Yrttiaho on vasemmiston sisällä jaakkolaaksomainen jäärä, jonka periaate tuntuu olevan kaikkea, myös oman puolueensa linjoja, vastaan. Tai on siinä se ero, että Laakso taisi oikeasti olla sitä mieltä, mistä hän puhui, mutta Yrttiaho on politiikassa mukana vain siitä syystä, että on saanut perittyä änkyräisänsä änkyräkannattajien änkyrä-äänet. Yrttiaho saattaisi olla iso vaikuttaja, jos opportunisteilla olisi yhteinen puolue.


Vitun FIFA, korruptoitunut paskajärjestö.

Niin kauan kuin FIFA aikoo pitää kisat Qatarissa, olisi Venäjän sulkeminen vain oman kilven kiillottamista. Eli tietyllä tapaa ihan hyvä, ettei sellaiseen lähdetä sodan varjossa. Minusta olisi hienoa, jos solidaarisuuden merkiksi Ukrainaa kohtaan maan jalkapalloliittoja alkaisi erota FIFA:sta ja UEFA:sta, jotka on myöntänyt kisoja ja loppuotteluita Putinille ja hengenheimolaisilleen. Kansainvälisen olympiakomitean voisi samalla laittaa boikottiin. Hetki on koittanut niin kuin Oula Silvennoinen kirjoitti.

Twitter saisi myös tehdä oman osuutensa tässä tilanteessa ja poistaa tuon häiriötekijän, joka estää rekisteröimättömien mahdollisuuden selata tviittejä vapaasti.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sä tunnut hehkuttavan jokaikistä pientäkin Venäjän onnistumista ja dissaavan puolustajan toimia´. Miksi?
Ei nyt lähdetä tähän toisten nimimerkkien mollaamiseen. Itsekin olen edelleen hieman skeptinen tuosta ukrainan selviämisestä vaikka armeija on taistellut upeasti. Taistelupaikoilla on romua kun raatteentiellä, mutta silti pukkaa lisää vanjaa kokoajan. En usko että loppuunasti selviävät, tästä tulee Putinille arvovalta kysymys.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Satelliitit seuraa tuota pitkää kolonnaa, eli metrin tarkkuudella on niiden löpörekkojen sijainnit koko ajan tiedossa.

Toivottavasti kuteja riittää vielä. Parikin tankkeria kun posauttaa, niin siinä pysähtyy aika monen ajoneuvon matka.
 
Hitto että pelottaa ja ahdistaa ensi yö. Ja huominen. Ja oikeastaan koko lähitulevaisuus. Tämä tuskin loppuu ennenkuin Putin syrjäytetän tai tapetaan.
Sen verran paljon tapahtuu näköjään, jos on hetkenkin seuraamatta uutisia, että vähän sama juttu täällä. Huomenna täytyy tosin jo sen verran tehdä töitä, että pakko pitää uutiset koko työpäivän kiinni. Pingatkaa, jos jossain räjähtää ydinpommi tai jos pitää lähteä itärajalle…
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Parikin f35 ja puolalaisukranaista kuskia voi kääntää hurjasti
Vissiin sieltä ollaan lähinnä antamassa vanhoja neukkukoneita (MIG-29 yms), joita monilla entisen itäblokin mailla on vielä käytössä/varastossa ja joita ukrainalaiset pilotit osaavat lentää. Muutenkin vaikuttaa siltä, että monet EU-maat ovat tyhjentämässä varastojaan vanhemmasta sotilasvarusteista ja antamassa sitä Ukrainalle. Varmaan parempaa kamaa mitä ukrainalaisilla on nyt ja toimii varmaan hyvin siihenkin kalustoon mitä vastaan joutuvat taistelemaan.
 

kharon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
Minä tiedän oman paikkani kun Suomen vuoro tulee seuraavaksi, olen tehnyt jo itseni kanssa rauhan, kun täältä lähdetään, niin lähdetään sitten tyylillä.
Minäkin olen aikaisemmin vitsaillut, että sotatilanteessa, kun muut käärii hihat, niin minä käärin lahkeet.

Mutta kyllä tässä nyt on nopeasti rakentunut aika vahva isänmaanpuolustustahto. Voi olla, että alushousut tunnustavat tositilanteessa Ukrainan keltaista, mutta siellä rivissä seisotaan varmasti.
 

hihhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Hitto että pelottaa ja ahdistaa ensi yö. Ja huominen. Ja oikeastaan koko lähitulevaisuus. Tämä tuskin loppuu ennenkuin Putin syrjäytetän tai tapetaan.
Toisaalta sen voi ajatella niin, että ainakin homma ratkeaa, eikä ole vaan sitä iänikuista löysässä hirressä olemista, mitä noin 20 viime vuotta.

Olihan se ihan elämys, kun lomalla kaveriperheitten kanssa juteltiin tilanteesta ja yhtäkkiä kaikki miehet katsoi toisiaan silmiin ja tajusi samalla hetkellä, että intti muuttui just aika paljon vähemmän teoreettiseksi.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Kiova piiritetty. Miten edetään? Sissitoimintaa? Kaupunkitaistelu ei ole terveellistä kenellekään
Ei ole piiritetty.
Tämä oli feikki uutinen, koska Vitaly ei osaa kunnolla englantia. Hän tarkoitti ettei siviilejä voi päästä enään poistumaan kaupungista, mutta se ei kuitenkaan ole piiritetty.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Olisin pitänyt tätä täysin poissa laskuista vielä pari päivää sitten. Hävittäjät eivät saapune ihan heti, jollei kyseessä ole "lend-lease". Ukrainan konekanta lienee itävoittoista, joten lentäjille sopivan kaluston toimitus ei ehdi tähän sotaan. Jollei niitä kaiveta itäblokin varastoista.

Edit: Ok, Puola ja Bulgaria tyhjäävät varastojaan.


Siinähän voi tulla pilotti mukana vapaaehtoisena. Tai vaihtoehtoisesti Puolassa ja Bulgariassa pistetään vaan vehkeet täyteen a-tarviketta ja vedetään nopeasti uudet maalit kylkeen odotellessa ukrainalaispilotteja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös