Venäjän nykytilanne

  • 3 488 068
  • 18 524

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onko Venäjän liike seuraava. Näytellään videota vetäytymistä joukoista kotiin ja maailmalle. Todellisuus tiedustelutietojen perusteella ihan jotain muuta. Sitten tulee ns. Mainilan laukaukset ja Venäjällä ei ole muuta mahdollisuutta kuin hyökätä, vaikka oltiin jo "vetäytymässä".

Edit. No niin nyt on korjattu niin sanotun "autokorjauksen" sekoilut
 
Viimeksi muokattu:

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Esitänpä pari hypoteettista kysymystä sinulle, tarkentaakseni "Fixit taitaisi olla kuitenkin lopulta se paras ratkaisu"-kommenttiasi.

Kuinka helposti ajattelit Suomen Nato-jäsenyyden toteutuvan jos se tätä ennen toivomasi mukaisesti nostaisi kytkintä EU:sta? Vai kuuluuko tähän EU-vastaisuuteesi myös Nato-vastaisuus eikä mahdollista jäsenyyttä tule missään tilanteessa edistää?

Millä tavoin ajattelit kompensoida EU-eron myötä muuttuvia kauppasuhteita sekä vaikutuksia vientiin ja tuontiin? Lisäämällä idänkauppaa?

Millä tavoin EU-ero edistäisi sitä, ettei Suomi ajaudu Venäjän etupiirimaaksi?

Tässä kontekstissa Fixit-logiikka vastaa tilannetta, jossa katkaiset vasemman jalkasi ja tilanteen korjaamiseksi päätät katkaista myös oikean jalkasi.
Olihan tuo vitutuksen vallassa kirjoitettu.

Tässä tilanteessa missä nyt olemme. Suomen ei missään nimessä pitäisi lähteä edistämään fixittiä. Ja nimenomaan siitä syystä mihin se meidät mahdollisti sysäisi. Sen jälkeen vauhti olisikin kova. Ja suunta todella väärä.

Suomen mahdollinen Nato jäsenyys ei taitaisi tulla mahdolliseksi koska Scholtz sanoi ettei hänen aikana laajene ja käsittääkseni Nato vaatii yksimielisen hyväksynnän. Jotenka kysymyksesi sinänsä on turha.

Mutta fakta on myös se että EU on täysin läpimätä, erittäin korruptoitunut ja kaiken vallan haaliva liitto jonka johtajat myötäilee Venäjää, painostaa suvereenia maata alistumaan etupiiriin. Tämä kaikki tottakai solidaarisuuden, ystävyyden, rehellisyyden ja oikeudenmukaisuuden puolesta. Sekä ennenkaikkea oman maan edun puolesta.

Tämä EU missä olemme nyt on vain kaikkein vähiten huono ratkaisu Suomelle mutta silti aivan vitun huono ratkaisu jossa tavallaan kuitenkin lienee "pakko" olla.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Näytellään videota vetäytymistä joukoista kotiin ja maailmalle.
Näitkö sen videon vetätyvästä junasta? Ukrainaan päin menevät on täysiä, 2 ajoneuvoa per junanvaunu. Tai vähintään tankki. Nyt oli siroteltu ilmeisesti pieniä rynnäkkövaunuja söpösti kuin tarjottimelle yks per vaunu. Mua nauratti.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
seuraavana lienee vuorossa jäätynyt viittävaille konflikti ?

Eli mitään ei tapahdu, välillä uhkaillaan välillä ei. Toisinaan annetaan uusia päivämääriä Jenkkilästä, toisinaan ei. Tällä ahdistetaan Eu:ta ja toivotaan ettei näin epävarmana aikana Nato pääse laajenemaan.

Markkinat häiriintyy ja epävakaus lisääntyy.
 

Morgoth

Jäsen
Nykyaikainen sota syö materiaalia järkyttäviä määriä. Juna ja kuorma-auto on ne välineet, jolla homma onnistuu Venäjällä. Toki kuorkit on maastoversioita, mutta Ukrainan vellissä nekin juuttuu.
Näin, mutta ollaanko me taas vähän jälkijunassa miten tilannetta analysoimme tai ymmärremmäkö mitä tapahtuu lopultakaan, kun puhumme teloista ja kelirikoista? En tiedä pelaako Putin mitään erityisen nerokasta peliä ja luultavasti mm. USAn infosota on sotkenut alkuperäisiä suunnitelmia, mutta onhan tässä taas melkoinen tilanne viritelty.

Tuodaan kokonainen armeijan rajan tuntumaan ja asetellaan se sateliittien nähtäväksi ilman että oikeastaan mitään edes suuremmin yritetään pimittää ja netti on täynä jotain twitter-videoita joissa jotain joukkoja kuljetaan jonnekin. Kukaan ei tiedä onko sitä armeijaan lopulta edes tarkoituskaan käyttää sotimiseen vain onko se vain tuotu luomaan painetta jolla pyritään johonkin todelliseen tavoitteisiin mikä se lopulta onkaan.

Mikä lännen vastaus on mikäli nuo joukot vain jäävät tuohon tekemään ei mitään? Epätoivoista diplomaattista sukkulointia Moskovaan on ainakin ollut ja sodan välttämiseksi ollaan valmiita tekemään vaikka mitä ja Saksa ainakin jo hieman sekoillut.
 

Morgoth

Jäsen
Mitä nyt? USA:n kanssa sitovampi puolustusliitto, samoin Ruotsin. Siitä liikkeelle.
Olen edelleen sitä mieltä, että NATOakin parempi olisi liittolaisuus Suomi+Ruotsi+USA(+UK). Vähän samalla tapaa kuin joku Kiinaa vastaan Tyynellämerellä suunnattu UK+Australia+USA tai sopparit tyyliin Japanin, E-Korean kanssa. Toki poliittisesti mahdoltonta Suomessa, koska USA nyt on vain kansan mielestä perseestä.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Olen edelleen sitä mieltä, että NATOakin parempi olisi liittolaisuus Suomi+Ruotsi+USA(+UK). Vähän samalla tapaa kuin joku Kiinaa vastaan Tyynellämerellä suunnattu UK+Australia+USA tai sopparit tyyliin Japanin, E-Korean kanssa. Toki poliittisesti mahdoltonta Suomessa, koska USA nyt on vain kansan mielestä perseestä.

Ehkä eniten voisi kysyä mitä USA tästä hyötyisi? Itse lähtisin vallan mielelläni.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Näin se menee. Tästä tuli mieleen legendaarisen Kari Suomalaisen vielä legendaarisempi pilapiirros "Satu Porkkanasta" - kymmenen vuotta Porkkalan palautuksen jälkeen.


Tietyt asiat eivät vanhene koskaan.
Tämä oli loistava haku ja olen tota aina naureskellu, sen jossain nähdessäni. Se vaan, että jossain vaiheessa ei välttämättä enää naurata yhtään.
En ole sen tarkemmin tätä kaasuputkikeskustelua seurannut, koska olen pitänyt täysin absurdina ajatusta siitä, että luotetaan Venäjään läntisen Euroopan tärkeimpänä energian tuottajana. Onko tosiaan niin, että halutessaan Vladimir kääntää hanat kiinni ja Eurooppa olis sen jälkeen täysin polvillaan? Voiko kukaan olla oikeasti niin sekaisin, että luottaa venäläiseen missään asiassa, varsinkin näinkin tärkeässä jutussa? Kuulostaa saatanalliselta tyhmyydeltä mun korviin. Sikäli ei yllätä, ett "Kauna-Paavo" Lipposen nimi on tullut tässä yhteydessä esille.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Saksan tavoite on se että vuoteen 2050 mennessä on luovuttu fossiilisista energialähteistä, siis kivihiili, maakaasu, öljy, ja on siirrytty käyttämään vain uusiutuvia energialähteitä, mitä ne sitten siihen mennessä onkaan. Saksan sitoutuminen Venäjän energiaan pitäisi siten olla vain välivaihe, tosin melko pitkä sellainen.
 

12961

Jäsen
No Mitäpä luulet, tuleeko se liittouma auttamaan? Näyttääkö siltä että EU on sellainen porukka että kaveria puolustetaan kaikessa?
Tässä täytyy muistaa, että on yksi fundamentaalinen ero esimerkiksi Ruotsiin verrattuna, joka saattaa lopulta olla se kaikkein merkittävin turvallisuusliitto Suomen kannalta. Nimittäin EMU.

Sotaa käyvä euromaa olisi todella paha kivi kaikkien muiden kengässä ja vaikutukset aaltoilisivat melkoisesti läpi Euroopan. Kyllä se solidaarisuus sieltä löytyisi jos tilanne uhkaa kaikkien lompakkoa. Taloudelliset vaikutukset ovat se peikko, mikä Eurooppaa pelottaa.

Ja joka tapauksessa meilläkin olisi sotatalous sotamarkkaa arvokkaamman valuutan päällä, jolloin omakin ostovoimamme olisi liittoutumatonta tilaa parempi. Yksin tai sotilaallisestikin liittoutuneena.

NATO olisi kiva mauste, jonka viestintä on tällä hetkellä tuon Scholzin lehdistötilaisuuden tulkinnan verran ristiriitaista. Jos sinne syntyy todellinen sisäinen juopa, niin on mielenkiintoista nähdä mikä on Bidenin ja Yhdysvaltain seuraava liike.
 
Viimeksi muokattu:

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Skippaa mitä haluat. Samalla voisit hieman kenties kriittisemmin tarkastella tätä aina ja niin ihanaa EU:ta. Solidaarisuuden kehtoa missä isojen johtajat käy painostamassa pienempien maiden johtoa liittymään etupiiriin.

Kyllä kritiikille paikkansa on, mutta EU:n hajoamista ei kannata toivoa vaan että ongelmia saataisiin ratkaistua.

Nykyinen heikko ja riitelevä EU sopii Putinille hyvin, mutta koko paskan hajoaminen olisi toiveiden täyttymys. Brexit oli jo suuri voitto heille. Kreml vei brittien konservatiivipoliitikkoja kuin pässiä narussa siinä keississä.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
NATO olisi kiva mauste, jonka viestintä on tällä hetkellä tuon Scholzin lehdistötilaisuuden tulkinnan verran ristiriitaista. Jos sinne syntyy todellinen sisäinen juopa, niin on mielenkiintoista nähdä mikä on Bidenin ja Yhdysvaltain seuraava liike.
Naton johto on useaan kertaan ainakin rivien välistä todennut, että Suomi otetaan avosylin vastaan ja prosessi voitaisiin viedä jopa nopeutetusti läpi. Mutta käytännössähän jäsenyys vaatisi jokaisen jäsenmaan puoltavan kannan. En minä Saksaa minään peikkona näe, mutta voidaanko luottaa siihen, että puoltava ääni tulee myös Orbánin johtamasta Unkarista?


Siinähän sitä sitten jäätäisiin ihmettelemään ilman viidettä artiklaa jäsenhakemuksesta suivaantuneen Äiti Venäjän etupiiriin (mikä ei tietenkään tarkoita, etteikö jäsenyyttä pitäisi silti hakea mikäli tahtotila siihen löytyy). Varsin epämiellyttävä skenaario.
 
Viimeksi muokattu:

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Onko tosiaan niin, että halutessaan Vladimir kääntää hanat kiinni ja Eurooppa olis sen jälkeen täysin polvillaan?

Ei ole.

Lyhyesti:

Ensinnäkin, taloudellisesti äärimmäisen heikko Venäjä on keskipitkällä aikavälillä paljon riippuvaisempi Euroopasta ja muusta lännestä sekä vientitulojen että tuonnin osalta, kuin mitä Eurooppa on Venäjästä. Kauppasotaa EU:ta vastaan sen talous ei kestä, puhumattakaan tuontitavaralla elintasoaan kohentaneen kansan kärsivällisyydestä. Siksi Venäjä ei "käännä hanoja kiinni" ellei nyt sitten olla maailmansodan partaalla.

Toisekseen, Eurooppa kyllä kestäisi sen, vaikka Venäjä "kääntäisi hanat kiinni" N-Y-T NYT. Kaasureservejä on noin pariksi kuukaudeksi ja muutenkin noin puolet Euroopan tarvitsemasta kaasusta tulee muualta kuin Venäjältä. Lisäksi Euroopalla on valmiudet suht nopealla aikavälillä laajentaa LNG:n tuontia Yhdysvalloista. Vittumainen tilanne se olisi, mutta ei veisi Eurooppaa lähellekään polvilleen.

Kolmannekseen, Saksan kaasuriippuvuudella ei ole juurikaan tekemistä ydinvoimasta luopumisen kanssa. Kaasua Euroopassa on käytetty pitkään nimenomaan lämmitysenergiana, ei sähköntuotannossa. Näin ollen, sen kysyntä ei ole kovinkaan merkittävästi kasvanut "Energiewenden" myötä. Tämä ei poista sitä, että ydinvoimasta luopuminen oli ilmaston kannalta suorastaan rikollinen päätös - mutta se on toisen keskustelun aihe.

Syy, miksi jaksan tätä toistaa, on se, että haluan pieneltä osaltani vähentää hätäisiin johtopäätöksiin perustuvan informaation leviämistä ja siitä aiheutuvaa Putinin pussiin pelaavaa kohkaamista.
 

12961

Jäsen
Natohan on useaan kertaan ainakin rivien välistä todennut, että Suomi otetaan avosylin vastaan ja prosessi voitaisiin viedä jopa nopeutetusti läpi. Mutta käytännössähän jäsenyys vaatisi jokaisen jäsenmaan puoltavan kannan. En minä Saksaa minään peikkona näe, mutta voidaanko luottaa siihen, että puoltava ääni tulee myös Orbánin johtamasta Unkarista?


Siinähän sitä sitten jäätäisiin ihmettelemään ilman viidettä artiklaa jäsenhakemuksesta suivaantuneen Äiti Venäjän etupiiriin (mikä ei tietenkään tarkoita, etteikö jäsenyyttä pitäisi silti hakea mikäli tahtotila siihen löytyy)

Paljon riippuu myös USAsta ja sen suhtautumisesta. Jos jenkit toimivat jonkin hakemuksen jättäneen maan NATOn sisäisenä lobbarina, ei siellä ole puolustuksessansa sen varaan laskevalla maalla varaa sooloilla.

En oikein usko, että Orbanillakaan on tarkoitus heikentää NATOa vaikka muuten Putinin persettä halvan energian toivossa nuoleekin.

Aika näyttää mihin turvallisuuspoliittinen ympäristö Euroopassa elää. NATOon kuulumattomia EU-maitakin on sen verran vähänlaisesti, ettei jonkinlainen näiden välinen integroituminenkaan välttämättä ole pidemmällä aikavälillä poissa laskuista. Suomi, Ruotsi, Itävalta ja Maltako nuo maat ovat?
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
"Fixit" on turvallisuusratkaisuna toki liioittelua, ja sehän onkin Venäjän ensisijainen tavoite Suomen suhteen, että Fixit prosessi saisi kannatusta.

Suomen olisi silti syytä varautua tilanteeseen, missä EU ei pysy kasassa nykyisten paineiden ja ongelmien alla. Ei Suomen tule olla aktiivinen EU:n hajottaja, mutta sen hajoamisen mahdollisuuteen on varauduttava. Siksi puolustusyhteistyön lisääminen muiden pohjoismaiden ja esimerkiksi UK:n kanssa olisi hyvä varasuunnitelma. Britit ovat strategisesti lähempänä pohjoismaita Venäjä-kysymyksessä kuin Ranska ja Saksa. Lisäksi briteillä on huomattava sotavoima.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Oma arvioni tilanteesta on se, että ei haluttu hyökätä USA:n arvioimana päivänä ja muka vetäydyttiin ja saatiin propagandana kaupan päälle sanoa, että sotahullu länsi oli väärässä, vaikka yritti provosoida rauhaa tahtovaa Venäjää sotaan. Nyt sitten muka poistutaan, mutta oikeasti bonuksena ja kostona ladotaan vaan lisää sotaväkeä rajalle. Veikkaisin, että ensi ma Venäjä hyökkää ja tietysti muka siksi, kun Ukraina lännen tukemana aloitti.

Luhansk ja Donetsk sekä maayhteys Krimille on arvioni valloitusalueista. Mahdollisesti vallataan Valko-Venäjänkin puolen rajalla olevia alueita, joista sitten mahdollisesti neuvotteluissa voidaan muka kompromissina luopua.

Laitan tämän kuponkini vetämään.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Loppujen lopuksi Venäjän uhoamisessa taitaa olla kyse siitä, että se yrittää kynsin ja hampain roikkua suurvaltastatuksessaan. Venäjä haluaisi nähdä itsensä samalla viivalla maailman suurvaltojen kanssa vaikka lihaa väitteiden takana ei ole. Venäjällä on vain asevoimat ja sen selkänojana ydinasevaltion status.

Kun maailman riippuvuus mm. öljystä ja maakaasusta vähitellen laskee ja tilalle tulee mm. aurinkoenergia, jota lähitulevaisuudessa voidaan yhä tehokkaammin hyödyntää mm. kehittyvän aurinkopaneeliteknologian ansiosta. Samalla vähenee Venäjän vipuvarsi energian viejänä mm. Saksaan. Sen sijaan, että Venäjä olisi hoitanut taloutensa pitkän aikavälin juoksussa järkevästi ja investoinut energiavientinsä tulot mm. infraan ja teollisuutensa modernisointiin asevarustelun sijaan tulee maksamaan Venäjälle tulevaisuudessa paljon. Venäjällä tulee olemaan todellisia haasteita taloutensa kanssa lähivuosikymmeninä ja näillä näkymin se tulee myös kiristämään länttä jatkossakin väkivallalla, sillä oikein muitakaan keinoja sillä ei ole. Se on kuin Pohjois-Korean isoveli.

Ja kaiken taustalla on pienen miehen ylipaisunut ego.
 

Stigu

Jäsen
Luhansk ja Donetsk sekä maayhteys Krimille on arvioni valloitusalueista. Mahdollisesti vallataan Valko-Venäjänkin puolen rajalla olevia alueita, joista sitten mahdollisesti neuvotteluissa voidaan muka kompromissina luopua.

Laitan tämän kuponkini vetämään.
Tämä on myös oma veikkaukseni. Ukrainaa pystyy sitten hallitsemaan ja kiusaamaan kunnolla kun on vallannut nuo Itäpuolen alueet, en usko että Putte uskaltaa Kiovaa yrittää vallata.

Itse odotan myös erittäin paljon, miten Kiinan mahdollinen hyökkäys Taiwaniin ajoittuu tämän rähinän kanssa. Jotenkin huolettaa kyllä helvetisti se, että Eurooppa on tällä hetkellä aneemisen heikko, samoin USA on Trumpin ja Bidenin jälkeen kuin muisto entisestään. Yksi kahjo sosiopaatti-psykopaatti naapurissa ja naapurin naapurissa nouseva supervalta yhdessä on huono yhtälö meidän eurooppalaisten kannalta.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Itse pidän todennäköisenä vaihtoehtoa jossa Venäjällä oli tarkoitus hyökätä, mutta keli yllätti nyt. Tällä hetkellä tuolla on niin lämmin, ettei juuri voi käyttää kuin teitä liikkumiseen. Nyt odotetaan sitten kesää kun maasto taas kantaa tai ensi talveen, mutta joukot pysyvät asemissa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
"Mainilan laukaukset" on ammuttu Ukrainassa. Nyt on syyttelyn vuoro menossa.
Mainiloihin tarvitaan ruumiita. Ei riitä vielä. Tämä mielipide, koska putlerin kotirintama tarvitsee kunnollisen syyn.
Loppujen lopuksi Venäjän uhoamisessa taitaa olla kyse siitä, että se yrittää kynsin ja hampain roikkua suurvaltastatuksessaan.
Päästä takaisin suurvallaksi.
en usko että Putte uskaltaa Kiovaa yrittää vallata.
Piirittäminen riittää. Sähköt poikki, huolto poikki ja tykistöllä pehmitystä.
Nyt odotetaan sitten kesää kun maasto taas kantaa tai ensi talveen, mutta joukot pysyvät asemissa.
En usko, että voi odottaa. Jos odottaa noin pitkään, niin Ukraina vahvistuu sotilaallisesti niin paljon, että sota on aivan liian iso riski. Raskas sota kaataa Putinin. Ukrainalle kunnollinen ilma- ja ohjustorjunta nykyisten vahvuuksien lisäksi ja sotilas-teknisille ratkaisulle voi sanoa hyvästi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös