Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 995 366
  • 81 131

12961

Jäsen
Kauaskantoisia seuraamuksia miettiessä pitää myös miettiä (varsinkin nuorten) ihmisten motivaatiota jatkaa tulevaisuudessa rokoterumbaa, kun nyt selvästi osoitetaan, että rokotteiden ottamisesta ei mitään hyötyä olekaan, paitsi se henkilökohtainen suoja tautia vastaan, joka hyvin epätodennäköisesti aiheuttaa rokottamattomallekaan nuorelle ihmisille mitään ihmeempiä.

Tämähän tässä kaikkein eniten vituttaa. Koronapassin roolia koventamalla ja poistamalla negatiivisen testituloksen passin edellytyksistä olisi se palvellut porkkanana rokottamattomille.

Nyt on näytetty, ettei rokottautumisesta saa oikein mitään etua. Jos siis lievempää taudinkuvaa ei lasketa, kun korona osuu kohdalle.

Sama show alkanee siis uudelleen. Tehdään paniikissa epäselviä päätöksiä, joiden sisällöstä kukaan ei ymmärrä hevonvittuakaan. AVI:t tekevät vielä keskenään erilaiset rajoituspäätökset, eikä valtiojohdoltakaan tule minkäänlaista linjaa. Jos tätä farssia ajattelee kokonaisuutena, jossa on tarkoitus johtaa Suomea ja suomalaisia, niin ei vakuuta vähääkään.

Henkilökohtaisesti jatkan samalla linjalla kuin jo aiemmin päätin. En stressaa enkä muuta toiminnassani mitään.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jos katsoo naapurimaiden tekemisiä, niin siitä voisi jotain päätellä.

Ihmetyttää Omikronissa se, että tietävätkö tutkijat ja ”tutkijat” jotain, mitä me tavan pulliaiset emme? Tai varmasti tietävät, mutta onko jotain sellaista, mitä ei ole vielä julkaistu suurelle yleisölle? Täälläkin paljon juttua siitä, että uusi mutaatio olisi vaarattomampi jne., silti moni maa toimii täysin päinvastoin ja tekee rajuja sulkuja.
Niin siis tämä asetelmahan on ollut viimeiset kaksi viikkoa seuraava:

1. Uusi mutaatio saapui; ei tietoa, miten tehokkaasti leviää ja miten vakavan tautimuodon aiheuttaa
2. Tutkijat tutkivat, mutta kuten tiedetään, vastauksia saadaan viikkojen viiveellä
3. Mediassa ja somessa alkaa juupaseipäs-väittelyt siitä, onko virus vaarallinen vai ei. Osa tutkijoista ja erilaisista auktoriteeteista antaa haastatteluja, joita sitten somessa käytetään argumentteja, vaikka kukaan ei tiedä varmuudella asiasta
4. Valtiot reagoivat sitä mukaa, kun tilanne alkaa näyttää huolestuttavalta. Toimia tehdään epävarmuuden vallitessa. Silloin kun ollaan vastuussa terveydenhuoltojärjestelmän toimintakyvystä ja ihmisten terveydestä, joudutaan ikävä kyllä pelaamaan varman päälle. Se sitten tarkoittaa näitä rajoitustoimenpiteitä ja muita ikävyyksiä.

Jos joku taivastelee Suomen rajoitustoimia, kehotan katsastamaan maailmalle. Useissa läntisissä sivistysmaissa on vedetty huomattavasti tiukemmalla linjalla myös omikronin suhteen. Eli jos epäilee, että Suomessa päättäjät ovat vain seonneet, looginen johtopäätös olisi epäillä samaa myös Saksan, Itävallan, Tanskan ja Norjan kohdalla.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Miksei tuossa olisi vain tehty "rokottamattomien lockdown", tässä kuitenkin loma-aika kouluissa ja työpaikoilla ja ihmiset muutenkin alkaa liikkua enemmän ulkona ja esim. ravintoloissa ja tapahtumissa hiljaisempaa. Varsinkin yksinään jo vaikuttaisi todennäköisesti kun nuo reilut 17% jotka ei 2 rokotusta ottanut ei pääsisi liikkumaan käytännössä mihinkään. Rokotuksetkin kokoajan etenee.
 

RockTheRink

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NHL
Ei näillä parin viikon suluilla ole minkäänlaista merkitystä. Siellä se omikron odottelee kun vuosi vaihtuu.

Koronapassia olen joutunut kerran käyttämään, kun kävin ulkona syömässä. Toinen kerta olisi ollutkin nyt vuoden lopussa, kun olisi keikalle päässyt ensimmäistä kertaa pandemian alkamisen jälkeen. Eiköhän tuonkin päälle voi vetää jo henkselit.

Minun puolestani päättäjät voivat työntää koko koronapassin niin syvälle ahteriinsa, ettei se enää ikinä tule sieltä ulos.

Sen verran alkaa jo sosiaaliset taidot olemaan ruosteessa, että jos tästä joskus vapaimmille vesille pääsee niin henkinen kynnys alkaa olla jo aika korkea osallistua mihinkään julkisiin yleisötapahtumiin.
 
Viimeksi muokattu:

Altec

Jäsen
Toinen kerta olisi ollutkin nyt vuoden lopussa, kun olisi keikalle päässyt ensimmäistä kertaa pandemian alkamisen jälkeen. Eiköhän tuonkin päälle voi vetää jo henkselit.
Sama tilanne. Eihän tässä ole kuin toista vuotta odotettu näitä joulukuun lopun paria keikkaa. Hetken jo tuulettelin tuossa, että koronapassin kanssa varmasti järjestyy keikat, mutta kun ei niin ei.

Sylettää helvetisti, kun pitkästä aikaa jotain piristystä olisi ollut tarjolla tähän tasapaksuun skeidaan...
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Kappas, nyt siellä jo Iltapaskassa kertoo HUSin Petäjä, että kuukausi-puolitoista voisi passi olla pois käytöstä. Voisin melkein lyödä vetoa, että ei tarvi halliin enää mennä tällä kaudella. Ettei vaan tämä synkimmän Afrikan tasoa oleva terveydenhuoltomme kuormitu liikaa muutamasta kymmenestä röhijästä.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Eipä olekaan ennen kuultu moista lupausta tämän pandemian aikana. Kas kun ei sanonut, että kahden viikon kuluttua helpottaa, jonka jälkeen ollaankin sitten jo veitsenterällä.
Viime vuonna tähän aikaan se "kaksi viikkoa" oli lopulta kuusi kuukautta. Ainakin yleisötapahtumissa sekä lasten ja nuorten harrastuksissa.

Kyllä taas on huumori kohta koetuksella. Ehtihän tässä jo vajaat kaksi kuukautta käydä yliopistolla lähes normaalisti.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jos jotain, toivoisin hallituksen ja myös AVI:en konsultoivan myös talouselämän asiantuntijoiden näkemystä nyt kaavailtaville koronarajoituksille. Jos tavoitteena on tartuntojen, sairaalajaksojen ja kuolemien äärimmäinen minimointi, totta kai "totaalilockdown" on, mitä päivystävä valkotakki ehdottaa ratkaisuksi, mutta kolikon toinen puoli unohtuu aivan liian helposti.

Hyvinvointiyhteiskuntamme jo rapautuneet perustukset murenevat entisestään, jos talouden rattaat pysäytetään ja työtä tekevien ihmisten ruohonjuuritason tuottavuus ja innovointi laitetaan "kahleisiin". Jos ratkaisu kaikkeen tähän on lisävelanotto ja "suurituloisten verottaminen" olen aidosti huolissani Suomen tulevaisuudesta.

Vaikka koulut nyt halutaankin pikavauhtia suljettaviksi, monelta tuntuu niin ikään unohtuvan, että meneillään on jo kolmas lukuvuosi rajoitusten kanssa. Vaikka moni korkeakouluopiskelija lienee jopa mielissään elämästämme reliteetista, tilanne tuskin on yhtä ruusuinen erityisesti ala-asteikäisillä. Jokin viikkojen/kuukausien etäkoulujakso pitäisi olla vasta aivan vihoviimeinen rajoitus.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Eipä olekaan ennen kuultu moista lupausta tämän pandemian aikana. Kas kun ei sanonut, että kahden viikon kuluttua helpottaa, jonka jälkeen ollaankin sitten jo veitsenterällä.
Siksi jokaista arviota ja tavoitetta ei kannata käsitellä "lupauksena". Sellaista lupausta kun ei kukaan voi antaa, että tulevaisuudessa ei voisi tulla ikäviä yllätyksiä ja käänteitä.

Minkä takia jengi roudaa flunssaisia lapsia testattavaksi? Ei kai sen flunssan kanssa muutenkaan kuulu mennä isovanhemmille/päiväkotiin tai minnekään yleensä ottaen.
Tähän ei varmaan suurta motivaatiota ole lasten kohdalla. Toisaalta osa porukasta (työssäkäyvät) joutuu menemään testiin pakosta, esim. jos työterveys niin edellyttää.

Ja mun mielestä käsittämätön housuunpaskominen tämä koronapassin hyllylle laitto. Näin saadaan varmistettua ettei tuo rokotusaste tule ikinä nousemaan tämän korkeammalle tasolle, kun tietyltä änkyräjengiltä menee se viimeinenkin motivaatio hakea rokote.

Pahoin pelkään, että huomenna housuunpaskomista jatkaa hallitus.
Ei kai sitä hyllylle olla laittamassa? Pari viikkoa breikkiä ja sitten katsotaan uudelleen.

Ja jos nyt noita Varsinais-Suomen toimia oikein tulkitsen, mistään täyssulusta ei ole kyse.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Jos passi lähtee ja sitämyöten vapaus rokotetuiltakin, niin jää kyllä kolmas rokote ottamatta. Itselleni kun tuo kolmas piikki tulisi enää vain ja ainoastaan sen suoman mahdollisen ehdollisen vapauden myötä. Kahden piikin jälkeenkin kun vakava koronatauti on tilastollisesti aivan äärimmäisen epätodennäköinen.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
4. Valtiot reagoivat sitä mukaa, kun tilanne alkaa
Jos joku taivastelee Suomen rajoitustoimia, kehotan katsastamaan maailmalle. Useissa läntisissä sivistysmaissa on vedetty huomattavasti tiukemmalla linjalla myös omikronin suhteen. Eli jos epäilee, että Suomessa päättäjät ovat vain seonneet, looginen johtopäätös olisi epäillä samaa myös Saksan, Itävallan, Tanskan ja Norjan kohdalla.

Ainakin useimmissa mainitsemistasi maista tosin on rajattu oleellisesti nimenomaan rokottamattomien elämää, ei vastaavassa määrin rokotettujen. Meillä tämä on osin pakkorako, sillä koronapassilainsäädännössä vitkuteltiin ja se tehtiin puutteelliseksi - sillä tavoin tahallaan, että nykymuotoinen oli poliittinen valinta. Tyhmä sellainen.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Vaikka moni korkeakouluopiskelija lienee jopa mielissään elämästämme reliteetista
Ainakaan omalla kampuksella juuri kukaan (jonka kanssa olen jutellut) ei ole ollut etäopiskelusta innoissaan (tai on pidemmän päälle kyllästynyt siihen), vaan kaikki odottavat kuumeisena opiskelun normalisoitumista. Kaikki laskupajat ym. läsnäolotapahtumat ovat olleet täynnä porukkaa.

Muistaako joku tämän kirjoituksen vielä syyskuun alusta?

 

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Ei käy kateeksi näitä yrittäjiä yms yms.

"Helsingin Sanomien tietojen mukaan sairaanhoitopiiri esittää, että yleisötilaisuuksien korkein sallittu osallistujamäärä lasketaan 10 henkilöön ja että liikunta- ja harrastustilat sekä kuntosalit suljetaan kolmeksi viikoksi. Rajoitusten tulisi astua voimaan viimeistään joulun jälkeen."
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Jaaha luin HUSn listoja. Taas mennään, ei yleisötilaisuuksia, ei liikuntaa itselle tai lapsille. Ihan v oikeasti, ei taas.

Se että koronapassi romutetaan ei sovi minulle henkilökohtaisesti. Laittaisi edes 3. rokotteen saaneet sitten auki. Niitä kai jo 15 prosenttia porukasta tämän viikon jälkeen.

VMP enkä viittaa rekrytointifirmaan (entiseen sellaiseen)
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit

HUSin paskahousut ehdottavat tosiaan about kaiken sulkemista kolmeksi viikoksi. Koronapassikin laitettaisiin tauolle määrittelemättömäksi ajaksi, mutta luojan kiitos Petäjä muistuttaa, että kunhan kolmannen rokotteen kattavuus saadaan tarpeeksi ylös, passi voisi palata laajaan käyttöön. Eli toisin sanoen, kun kolmannen rokotteen kattavuus on > 90%, voitaisiin passi palauttaa käyttöön.

Tulkaa joku nyt vielä sanomaan, ettei Suomessa ja maailmalla panikoida.

Onko tosiaan niin, että rajoituksia ihmisten normaaliin elämään voidaan ihan oikeasti asettaa pelkästään oletuksien ja arvailujen nojalla? Kuinka pitkään jatketaan omikronin osalta tätä, ”vielä tarvitaan lisätietoa” -scheissea? Siihen asti, kun sairaalassa on pelkästään omikronpotilaita, jotta voidaan sanoa, että kattokaa nyt, omikron vie enemmän potilaita sairaalaan kuin mikään muu variantti?

Mihin perustuu nykyinen olettamus, että sairaanhoito tulee kuormittumaan, kun ilmeisesti se ei ole kuormittunut vielä missään, missä omikron on jo pidempään pyörinyt? Eikö rajoituksia asetettaessa pitäisi olla siis varmaa, että sairaanhoito tulee kuormittumaan, jos mitään ei tehdä? Varmaa ei ole se, jos Aivelo tai Lehtonen niin sanoo.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Alunperinkään en rokotteita ottanut siksi, että koronaa pelkäisin, vaan siksi että koin sen velvollisuudeksi, että päästään normaaliin takaisin ja rajoituksista voidaan luopua. Urheilevana ja terveellisesti syövänä kolmekymppisenä miehenä en usko koronan olevan lenssua pahempi itselleni.

Nyt tilanne on joulukuussa 2021 sellainen, että en ole enää kolmatta rokotetta ottamassa, koska sillä ei nähtävästi ole mitään väliä, vaan jälleen kaikki pistetään kiinni, vaikka olisi sata pfizeriä kehossa.

Vittu mitä spedeilyä koko koronapassin ja muun hössötyksen kanssa.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä mun osalta rokotteiden ottaminen loppui nyt tähän. Pitäkää tunkkinne.
Sama homma täällä. Kaksi piikkiä alla, ja jos nekään eivät flunssaa vastaan riitä, niin olkoon.

Puhumattakaan sitten siitä, että rokotteiden avustuksella oli mahdollisuus käydä eri paikoissa/tapahtumissa. Nyt sekin viedään pois.

Seuraava steppi lienee sitten se, että passi tekee paluun, mutta se on hyödytön ilman kolmatta rokotetta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös