Ilmoitukset

Nimimerkki Fremont provosoi porilaiskannattajia viime lauantaina Liigan otteluseurannassa. Siitä sai palkinnoksi viikon pelikiellon.

Nimimerkki Hedonist huilaa viikon provoilustaan Kärpät-Lukko otteluketjussa.

Nimimerkki Lemieaux huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella. Rikkomus löytyy HIFK:n kausiketjusta.

Nimimerkki Tuen Vety miettii viikon mitä tarkoittaa hyvän maun käsite. Tuotos löytyy Liigan erotuomarien-ketjusta.

Nimimerkki Erkka Lapanen huilaa kuukauden provoisoinnissa, joka kohdistuu taas kerran Jokerit-kannattajiin. Viesti löytyy vapaan keskustelun Väkivallanteot-ketjusta.

Yleistä keskustelua Liigasta

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Blue J, 16.06.2010 klo 23.47.

 1. pilkku1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Torpedos Hockey
  Päähän kohdistuneet taklaukset,kyynäpäät, kavereita jalat edellä kaukalosta ulos... Tässäpä nää tärkemmät asiat tän syksyn osalta liigasta,onko tää edes Liiga saanu yhtään positiivista julkisuutta syksyn aikana? surullista täytyy sanoa. Oon helvetin onnellinen että oma seura sentään pelaa hyvää lätkää ja antaa faneillensa hyviä fiiliksiä!
   
 2. se7en Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Boston Bruins, Newcastle United
  Lainaus:
  No sellaiseksi se oli vähän tarkoitettukin. Toki vähän ärsyttää, että ammattilaiset kyselee foorumeilla miten asiat pitäisi hoitaa. Ilmeisesti tuolla ketjussa ei kuitenkaan ole vuoropuhelua syntynyt Telian kanssa. Itse toivon oikeastaan vain perusasioita kuntoon.

  Jottei menisi ihan offtopikiksi, niin tämän päivän Aamulehdessä oli ihan ok mielipidekirjoitus koskien jatkoaikoja ja voittolaukauskilpailuja. Minustakin ne voisi molemmat poistaa, ainakin jälkimmäisen. Turhaa venyttelyä, eikä loppujen aiheuta kuin sen, että pelien loput menee helposti odotteluksi.
   
 3. Ilmestyskirjanpitaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, LA Kings, Raiders
  Lainaus:
  Erikoinen tapa lahestya asiaa. Eiko se ole vain positiivista etta silta segmentilta joka tulee tuotetta kayttamaan ja on malliesimerkki kohdeyleisosta kysytaan mitka asiat ovat oikeasti tarkeita. Ettei vain ilmoiteta etta tassa tama, katsokaa jos katsotte, jos on vikoja niin ne on kayttajassa.

  Hyva markkinoinnin jatke kysya mielipiteita ja (varmasti toivovat) sitouttaa kuluttaja tuotteeseen.
   
 4. Target Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ManU
  Lainaus:
  Ja tässä saadaan ilmaiseksi ja ennenkaikkea tehokkaasti hyvää dataa suoraan käyttäjiltä. Kehittäjille kun tulee usein pienoinen sokeus työn alla olevaa ohjelmaa kohtaan. Ohjelmoijalla kun tuo käyttöarkkitehtuuri jää helposti taka-alalle.
   
 5. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Siis meinaatko että olisi parempi jos asiakkaita ei kuunneltaisi? Vai oletko vain sitä mieltä, että foorumeillä kysyminen olisi huono idea? Jos näin, niin miksi se mielestäsi on huono idea?

  Täältä löytyy paljon sen täsmäkohderyhmän edustajia, jotka tulevat Telian tarjontaa hyödyntämään, joten mielestäni on erittäin järkevää ja loogista, että täällä myös kysellään millaisia toiveita asiakkailla palvelun suhteen on.
   
 6. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Se on vain tässä insinöörien ihmemaassa valitettavan yleistä, että unohdetaan loppukäyttäjän tarpeet täysin. Olen joskus keskustellut yrittäjän kanssa, jonka firma teki viimeisen päälle olevaa kampetta, jossa kaikki oli suunniteltu ja rakennettu loppuun asti ja johon oli kulunut useita vuosia ja enemmän Tekes-rahaa. Nyt kun tuote oli valmis alettiin miettiä, että kukahan tällaisen ostaisi. Siis oikeasti, oltiin omien visioiden ja intohimojen pohjalta lähdetty tekemään jotain, millä ei ollut markkinaa. Tekes-rahan tyrehdyttyä firma meni aika pian nurin. En myöskään usko, että tarina on kovin ainutlaatuinen.

  Yrityksen nimenomaan pitää olla suunnittelu- ja kehitysvaiheessa loppukäyttäjärajapinnassa kiinni todella tiukasti. Pitää ymmärtää, ketkä palvelua käyttävät ja ketkä ovat potentiaalisia asiakkaita. Näiltä kyselemällä saadaan tieto ja ymmärrys siitä, mitä se maksava asiakas kaipaa ja tarvitsee. Tai sitten voidaan toimia kuten Ruutu+ toimi: tehdään kuten itse halutaan, suolletaan ulos linnunpaskaa, syytetään loppuasiakasta ongelmista eikä missään vaiheessa myönnetä omia virheitä.
   
 7. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Lisäksi se palvelu menee paremmin kaupaksi, jos tulee sellainen kuva, että asiakkaita on kuunneltu, ts. fanit ovat olleet antamassa oman panoksensa kehitystyöhön. Heidän intresseissään on kuitenkin se, että mahdollisimman moni sen tuotteen tilaisi.
   
 8. Ilmestyskirjanpitaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, LA Kings, Raiders
  Lainaus:
  Juuri nain. Paperilla kaikki tuntuu hyvalta ja omassa kuplassa taputellaan tiimin selkia ilman minkaanlaista hajua kuinka loppuasiakas tuotteen kokee. Insinoorit tuppaavat olemaan mailman fiksuimpia ihmisia niin kauan kuin kaytanto tulee eteen. Propsit Telialle tasta, varsinkin kun aikaisemmin eivat vastaavanlaista ole ainakaan Suomessa toteuttaneet. Lopputuote arvostellaan tietysti erikseen mutta hieno like mielestani. Ja HC-porukkaa kannattaa hieman kuunnellakin.
   
 9. se7en Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Boston Bruins, Newcastle United
  Lainaus:
  Niin en tiedä, toivottavasti käyvät sitten myös vuoropuhelua palautteiden antajien kanssa ja toteuttavat niitä toiveita, jotka ovat tärkeitä. Viimeksi kun luin, niin toivottiin ainakin sekä vieras- että kotilasit päässä olevia selostajia ja muuta vähemmän tärkeää. Ja kyllä ne Sanomallakin palautetta sai. Toistaiseksi tuo näyttäytyy minulle maksettuna mainoksena.

  Oikeasti tärkeät asiat ovat laadukas, nykimätön kuva ja hyvä, autenttinen äänimaailma (mikitetyt kaukalot). Jos nuo nyt laittavat kuntoon, niin hieno juttu. Jos nuo kusee, niin ollaan nollapisteessä, vaikka olis ketkä selostajat ja millainen studio tahansa. Katsellaan niitä sitten, kun ensin mainitut on kunnossa.

  Ehkä olen vain skeptinen koko asian suhteen. Toivottavasti olen väärässä ja saadaan hyvä, mutta kuitenkin hinnaltaan saavutettavissa oleva tuote.

  Edit. Kävin katsomassa ja viime yönä sinne on Teliankin puolelta kirjoitettu. Hyvä niin.
   
  Viimeksi muokattu: 19.10.2017 klo 14.09
 10. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Olen minäkin skeptinen, mutta en näe mitä haittaa tuosta ketjusta voisi olla. Nyt on sentään toivoa, että saattaisivat jatkiksen lukijoita kuunnella.
   
 11. Zaari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Mielestäni yleisestä kipinän puutteesta liigaa kohtaan kertoo sekin, ettei illan otteluille ole avattu edes yhtä ainoata otteluketjua. Kuitenkin pelataan viisi ottelua ja yksi niistäkin paikallisottelu.
   
 12. Kolmio36 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Avoimessa Liigassa olis avattu jo eilen.
   
 13. Zaari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Vaikea sanoa, mutta nyt oli näin. Jotain se kuitenkin kertoo suuremman kiiman puutteesta. Sitä en tiedä mistä sen puute johtuu, mutta selkeästi elämme erilaisia aikoja muutenkin kiekon suhteen kuin aiemmin.
   
 14. Olkku Jäsen

  Lainaus:
  Ainakin lauantainen Ässät - Lukko olisi ollut auki jo keskiviikkona.
   
 15. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Joo ja lukittu torstaina.
   
 16. Olkku Jäsen

  Lainaus:
  Juuri näin :)
   
 17. Okkul Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Jatkoajan lisäksi on tullut muita sosiaalisia medioita joissa keskustellaan jääkiekosta omissa ryhmissään. Kilpailu on koventunut myös tässä.
  Ajat ja maailma muuttuu kokoajan ja digitalisaatio muuttaa seuraamisen helpommaksi ja monikanavaiseksi.
  Mitä sitten pitäisi tehdä?
  Ottelutapahtumaa pitää jatkuvasti kehittää viihteellisemmäksi, pelkkä kahvin tai kaljanjuonti ei riitä. Tunnelma hallissa ja sen ympärillä pitää saada sellaiseksi että voittaa kotisohvan. Kentälle lisää väriä ja persoonia, myös "ylilyöntejä" silloin tällöin se herättää aina keskustelua ja mielenkiintoa. Tunne ja kamppailu on jääkiekon ydintä ja sitä ei saa tappaa, olisin suopeampi spontaaneille tappelullekin kentällä, ilman että niistä jaetaan pelikieltoa, niissä harvoin kukaan loukkaantuu mutta tuo tunnetta kentälle ja katsomoon. pelaajat voisi tuulettaa näyttävämmin maalejaan kotipeleissään.

  Otettaisi mallia isonveden takaa tapahtuman kehittämisessä esim niin että lauantain pelejä siirretään alkamaan klo 18.30 tai 19.00 ja järjestetään otteluja ennen "pre game" tapahtumia ne voi olla mitä vaan mm. konserteja, messuja, näyttelyjä, kisailua, perhetapahtuma jne.
  Huomioidaan myös "after game" mahdollisuudet isommat ja paremmat pressi ja haastattelu analyysi tilaisuudet jotka näkyisi hallin screeneillä ei vain ruudun katsojille kotisohvalla

  Tässä muutamia ajatuksia...
   
 18. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Lainaus:
  Mutta kertooko tuo edes Liigaan kohdistuvan kipinän puutteesta? Mitä jos tuon tulkitsee enemmän Jatkoajan käytön muutoksena, eikä syytä Liigaa siitä? En minä nyt osaa esim. tuota eilistä Tappara-Ilves peliä kovin hyvänä esimerkkinä kiinnostuksen puutteesta pitää, vaikka otteluketju myöhään avattiinkin. Hakametsässä oli kuitenkin eilen 7140(?) katsojaa, vaikka futis-Ilves oli samaan aikaan pelaamassa pari kilometrin päässä Tammelassa seuran ensimmäisestä mitalista noin miljoonaan vuoteen. Tuo futispeli sattuneesta syystä kiinnosti mm. Ilveksen faneja Osasto 41:n toimesta enemmän kuin lokakuinen runkosarjamatsi jääkiekkoa. Olkoonkin, että kyse oli paikallisesta.

  Yllä mainittu ei toki poista sitä, etteikö Liiga-tuote kaipaisi kehittämistä. Onhan esim. Tampereen paikallinen ollut derbynä täysin kuollut jo pidempään. Vain peli muiden joukossa. Viime kevät aiheutti pientä värinää ensimmäistä kertaa vuosiin. Jos pelejä hypetettäisiin seurojen toimesta jotenkin ennen peliä, niin ehkä fanitkin kokisivat laajempaa halua keskustella peleistä jo aiemmin. Nyt pelejä on paljon ja aika vähän niissä on mitään "erikoista" sytykettä fanille. Vain harmaita runkosarjamatseja toisensa perään. Enemmän tarvittaisiin Liigan ja/tai seurojen puolesta yritystä niiden "tarinoiden" rakentamiseen. Miten sen saisi aikaan onkin mielenkiintoinen kysymys. Haastatteluja, joukkueiden ja arjen kuvaamista kulisseissa, jotain erityistä videoklippiä tai muuta some-mainontaa pystyyn tjsp.

  E. Vähän lisäystä.
   
 19. Sphinx Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Jatkoajan käytön muutosta tässä on tosiaan aika paljon mukana, kuten yllä jo todettiin. Keskustelu on siirtynyt otteluketjufoorumilta pitkälti joukkuekohtaisiin osioihin. Ainakin Tepsin osiossa postaillaan nykyään kokoonpanotkin joka otteluun nimenomaan sinne Tepsin omaan osioon ja aletaan niitä ruotimaan heti, kun kokoonpano on julkistettu eikä sitä illan kokoonpanoa enää suinkaan otteluketjufoorumissa analysoida niin kuin ehkä muutama vuosi sitten tehtiin.
   
 20. Mauri-Antero Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Lainaus:
  Liigassahan kokeiltiin yksi kausi muutama vuotta sitten, että kaikki ottelut mukaan lukien lauantait alkoivat klo 18.30. Varsin aikaisessa vaiheessa ainakin lapsiperheet kritisoivat tuota alkamis- aikaa kovaan ääneen, eikä se muillekkaan kuluttajille ollutkaan lopulta niin hyvä juttu, kuin ennakkoon arvioitiin. Joten se kokeilu on kuopattu loppuiäksi, ainakin näillä otteluiden kesto ajoilla.
   
 21. Kulkija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Kyllähän Turussa ainakin useampi lauantainpeli alkaa myös klo. 18.30. Edelleen siellä kuitenkin löytyy klo 17.00 alkavia pelejä.
   
 22. Mauri-Antero Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Lainaus:
  Niinpä tietysti muuten alkaakin. Ihme nukahdus minulta. Pari kertaa on tullut kirottuakin näitä eri aikaan alkavia otteluita, kun vedonlyöjänä on mukavampaa kun kaikki alkaa samaan aikaan. No onko noista klo 18.30 alkaneista lauantai- peleistä ollut positiivisia vaikutteita?
   
 23. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Lainaus:
  Ei ole unohdettu. Tänään lanseerattiin Android-puhelimille (Applen versio tulee jossain vaiheessa) uusi Tappara-sovellus, joka tarjoaa luvattua dataa älykiekosta. Pelaajien nopeudet, pelaajien paikannus 10cm tarkkuudella, jäälläoloajat, laukaukset jne. Reaaliaikainen seuranta mahdollista vain Hakametsässä, kotisohvalla dataan voi tutustua pelin jälkeen. Käytössä tästä illasta eteenpäin Tapparan kotipeleissä. Mielenkiintoista nähdä, että miten tuo toimii. Jos toimii, niin voitaneen odottaa muidenkin kuin Tapparan käyttöön tuota.

  Linkki Liigan uutiseen aiheesta
   
 24. huhheijaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Flyers
  Alkaa pikkuhiljaa vituttamaan tuo jatkuva pitkien kiekkojen jälkeinen nuhjastelu. Tänään taas malliesimerkki, kun pelin lopussa Jukureiden pelaaja alkoi sitomaan luistimia ennen aloitusta. Enkä tiedä kuinka tyhmiä jääkiekkoilijat ovat, kun tuntuvat jatkuvasti olevan pihalla siitä olivatko kentällä 10 sekuntia sitten, kun se pitkä kiekko lyötiin. Mitä hyötyä tuosta pitkän kiekon vaihtokiellosta, kun ensin mietitaan puoli minuuttia ketä olikaan jäällä, jonka jälkeen valutaan konttaamalla sinne omaan päähän, jonka jälkeen korjataan varusteet. Tämän jälkeen tietenkin heitetään laituri sekoilemaan aloitukseen, että sekin pitää tehdä uusiksi. Ketä tämäkin paska nyt sitten palvelee?

  E: Ja ettei nyt joku Jukurit-fani suutu, kun käytin esimerkkinä niin tätä samaa harrastaa aivan kaikki joukkueet.
   
 25. Mane Schimanski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, ManU, BM, RM, PuhtiPois
  Onneksi liigassa on 2 savolaista joukkuetta, että on keskinäinen liiga. Mitä siitä tulisi, jos SaPKo ja IPK haastaisivat "piäkaupungit"?