Ilmoitukset

Nimimerkki Fremont provosoi porilaiskannattajia viime lauantaina Liigan otteluseurannassa. Siitä sai palkinnoksi viikon pelikiellon.

Nimimerkki Hedonist huilaa viikon provoilustaan Kärpät-Lukko otteluketjussa.

Nimimerkki Lemieaux huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella. Rikkomus löytyy HIFK:n kausiketjusta.

Nimimerkki Tuen Vety miettii viikon mitä tarkoittaa hyvän maun käsite. Tuotos löytyy Liigan erotuomarien-ketjusta.

Nimimerkki Erkka Lapanen huilaa kuukauden provoisoinnissa, joka kohdistuu taas kerran Jokerit-kannattajiin. Viesti löytyy vapaan keskustelun Väkivallanteot-ketjusta.

Yleistä keskustelua Liigasta

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Blue J, 16.06.2010 klo 23.47.

 1. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Häpeäntunnetta ja halua purra ranteet auki ainakin eteläisessä piäkaapunnissa.

  Ja kai ne ilmaiset pisteet muille joukkueille kelpaa, voi vaikka tehdä seura- ja sarjatasolla erilaisia ennätyksiä.
   
 2. BileTooth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Tapparan kokoinen joukkue pelaa kotonaan lauantai-iltana eikä kukaan ole avannut otteluketjua. Kertooko tämä palstan, Tapparan kannattajien vai Liigan rappiosta?

  Ei sillä, olisihan Pelicansin puoleltakin joku sen voinut yhtä hyvin avata, mutta kannattajamäärät ja kotijoukkueen huomioiden olettaisi kuitenkin, että vähintäänkin joku Tapparan puolelta sen avaisi. Keskustellaanko siellä nykyään vain omassa kuplassa omassa osiossa ja omilla palstoilla vai mikä on? Toivon Tapparaa kannattavilta palstalaisilta virallista selvitystä asiasta mahdollisimman pian.
   
 3. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Me ollaan tyytyväisinä hiljaa, kun peli kulkee. Sitten kun diesel yskähtelee painetaan paniikkinappulaa ja näppäimistön näppäimiä. Ja me oltiin tietty kaikki Tapparan fanit hallissa tai Hakametsän parkkipaikalla hengessä mukana eikä ehditty tänne mitään spekuleeraamaan.
   
 4. sinnepäinsä Jäsen

  Lainaus:
  Tekeekö muisti tepposet, kun muistelen että viime vuosina Tapparan faneja on ollut enemmän kuin 4942 kappaletta? Mistä johtuu tämä yleisökato? Liikaa ostomiestä jengissä?
   
 5. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Kuten kirjoitin, siellä oltiin myös parkkipaikalla hengessä mukana. Eli ilmeisesti tullut jokin sekaannus ja hallin on ilmoitettu olevan täynnä. Loput jääneet sitten parkkipaikalle mahdollisimman lähelle rakkaan seuransa edustusjoukkuetta.

  Tappara on jatkuvassa kriisissä. Ensin pelillisesti aivan yössä ja vasta sijalla kuusi, ulkopuoliset huutelevat kriisiä. Nyt hallissa ei käy väkeä, Tapparan talous ennenpitkää kriisissä. Mistä apu? Omat pojat -projekti? Jeesatkaa nyt Mikkiä, kun ei se osaa
   
 6. axe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, URS LaKu, Slow Motion
  Lainaus:
  Onhan siinä , että viime kauden 12. kotipeli (perjantai) veti kuitenkin 5042 katsojaa, kun tänä vuonna se 12. kotipeli (lauantai) veti vain 4942. Ja esim. se 11. kotipeli, kumpanakin vuonna samalla viikolla tiistaina, oli viime vuoden eduksi 4587-4424. Eli sen reilun 100 katsojaa tosiaan käy tässä vaiheessa vähemmän kuin viime kaudella.

  Tosin viime kaudella kotipelit 11-12 pelattiin vuosikalenterissa lähes tasan kuukautta myöhemmin marraskuun lopussa. Vai onkohan sillä kalenterilla koskaan ollut merkitystä, syyskuu tai helmikuu, samoja pelejä ne on.
   
  Viimeksi muokattu: 29.10.2017 klo 10.23
 7. Target Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ManU
  Lainaus:
  Tämä ongelma johtuu noista lippujen jälleenmyyntifirmojen toiminnasta. Taitavat kylläkin olla saman firman eri osioita. Esim lippupiste ilmoittaa tapahtuman olevan sold out, mutta iso osa lipuista on annettu "toiselle" firmalle myytäväksi. Ainakin ticketmaster taitaa näin toimia. Tällöin välittäjäfirma, eli käytännössä ticketmaster, pystyy myymään 15eur lipun "pikku" kuluineen ~30 - 150eur hintaan "loppuunmyytyyn" tapahtumaan. Teimme tästä pientä tutkielmaa kun välittäjäfirmoja alkoi ilmaantua apajille.
  Tämä ilmiö vähentää entisestäänkin kiinnostusta lähteä katsomaan peliä.
   
 8. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Tappara fanit notkuu omalla foorumilla. Ainakin itse olen lopen kyllästynyt tämän palstan Ilves trolleihin eikä siten tule matseja kommentoitua.

  Ilmeisesti väärin kannatettu...
   
 9. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Jos et voi voittaa niitä, niin liity heihin. No ei tietenkään ketään voi suositella kannattamaan Ilvestä, vaan tee kuten minä. Suollat tällaista paskaa palstalle viestistä toiseen. Mukahassuttelua ja tuomareista valittamista, miten mukavammin voi lauantai- tai oikeastaan minkä tahansa illan viettää.
   
 10. Apheu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Tappara.co palstalla tosiaan tapahtuu käytännössä kaikki keskustelu Tapparasta - tavallaan täällä Jatkoajassa oikeastaan voimasuhdeketju on ainoa, jossa on kiva välillä vähän vääntää muiden joukkueiden kannattajien kanssa. Muuten tuolla .co:n puolella käydään oman joukkueen asioita aika isolla käyttäjämäärällä läpi. Onkohan muuten mitään vastusta muista liigaseurojen kannattajajoukoista tälle? Siis keskustelupalsta-aktiivisuudelle? Tuolla kuitenkin yksittäisten pelaajienkin ketjuissa on satoja viestejä, joillain jopa tuhansia. Jotain kertoo vaikka se, että Charles Lingletin ketju, näyttää keränneen yli 700 vastausta, lähes saman verran kuin jatkoajan puolella jo vuoden päivät oleva "Tappara kaudella 17-18" -ketju. Linglet pelasi Tapparassa viime kaudella jonkun 10 matsia. Tuossa nyt tuollainen ääriesimerkki.
   
 11. JPL Jäsen

  Lainaus:
  Ei olisi kovin vaikeaa tuomarilla käydä antamassa varoitus aiheesta, minkä jälkeen joka kerta 2min. jäähy. Loppuisi se vatulointi melko nopeasti.
   
 12. peruspata Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
  Lainaus:
  Suosittelisin tätä kanssa. Porissa olen enimmäkseen peleissä käynyt, ja mielestäni Liigassa venkoillaan kaikkien aloitusten alla liikaa, mutta erityisesti tietysti vaihtokiellon aikana. Erät kestävät lähes poikkeuksetta lähelle 40 minuuttia, ja kokonaiskestossa se alkaa jo olla raskasta. Ässille jäähy vaihtojen kestosta on jo vihelletty, ja kokonaisvaltaisesti lisää kaikille, jos ei tahti muutu. Ma pyydan.

  Ja sitten menee ehkä paremmin erotuomaritoimintaketjuun, mutta joku kollektiivinen kertauskurssi linjamiehille olisi paikallaan. Nykyään pakin avatessa käsi nousee aina valmiiksi pystyyn, ja näin katkoa yrittävä pakki (jos siis menee kohteestaan ohitse) voi sujuvasti antaa kiekon mennä vaikka längistä tai lavan alta. Seurauksena hyökkäyspään erikoistilanne, aloitus. Erikoisuutena on paikalla nähdyt tilanteet, joissa osuma punaviivan jälkeen ei haittaa, kun on tarve saada pitkä vihellettyä.
   
 13. Numero13 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Pitkien viheltämistä voisi oikeasti vähentää puoleen. Linjaus voisi olla sellainen, että mikäli puolustava pelaaja löysää yhtään luisteluaan päätykiekkoa hakiessaan, pitkää ei vihellettäisi. Nykyään näkee jatkuvalla syötöllä kun kierrellään ja kaarrellaan tuomaria vilkuillen päätykiekon perään.
   
 14. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Takatuomarin käsi nousee ja etutuomari määrittelee tuleeko pitkä. Linjatuomareille on määritelty tietyt asiat, jotka täytyy toteutua jotta pitkä vihelletään. Joskus muinoin mm. pakin kääntymissuunta ratkaisi tuleeko pitkä vai ei. Muistaakseni määritelmä mukaan pakin piti kääntyä kiekon kautta, jotta pitkä hyväksyttiin, jos pakki kääntyi pois päin kiekosta, pitkä jäi tulematta.
   
 15. syöttökone#19 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Minun mielestäni ei tarvisi edes varoittaa asiasta. Jos yritetään viedä aikaa ja saada etua joukkueelleen kyseisellä toiminnalla, niin 2 min jäähy samantien. Kaikilla on säännöt tiedossa, niin aivan kohtuullista olisi rangaista ilman varoittelua. Näitähän näkee nimittäin joka pelissä, kun on liian helppoa käyttää hyväkseen sitä, ettei mitään seurauksia tule.
   
 16. JPL Jäsen

  Lainaus:
  Sääntöjen mukaan pitää käsittääkseni varoittaa ensin. Joku voi varmistaa tämän, jos muistaa ko. Kohdan säännöistä varmuudella.
   
 17. SlamDunk71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Tuli mieleen että millaisen Dream Team ylivoiman palstalaiset rakentaisi Liigan pelaajista? Oma ehdotukseni:

  Kangasniemi - Hytönen - Junttila
  Kuusela - Matushkin

  - Olisi pyörittäjää, maskimiestä ja tulivoimaa. Käsiä, nopeutta ja oveluutta porukka täynnä. Aloituksiakin kaavittaisiin hyvällä prosentilla.
   
 18. Pipolätkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Dallas
  Lainaus:
  Ehdottomasti pitäisi pistää suoraan 2 min. pelin viivyttämisestä ja etenkin tarkkailla tätä maalivahtien kohdalla. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa kun maalivahti alkaakin yhtäkkiä kiristämään ponttooneja sun muuta kun näkee oman porukan olevan hapoilla. Aikoinaan muuan Wallinheimo ainakin käytti tätä jatkuvasti hyväkseen.
   
 19. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Rautakorpi luottaisi Jasuun, muilla ei niin väliä. Jasu vie aloitukset ja tekee maalit. Täydellinen pelaaja
   
 20. Kulkija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Tepsistä tuohon listaan olisi varmasti ehdolla ainakin Filppula ja Heikkinen.
   
 21. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Hytöstä puoltaa se, että pystyy filmaamaan lisää jäähyjä ja rikkomaan vastustajan pakkia ilman pelkoa omasta rangaistuksesta, kun on sopiva kaveri tuomarien kanssa. Tässä mielessä Hytönen sopii paremmin kuin Jasu. Jasu on liian rehti pelaaja.
   
 22. Goljat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Hokki, Puolangan Ryhti, Sebastian Aho
  Kukkosta puoltaa se, et se on kummiski maajoukkuetason pelimies ja sais jakaa rajattomasti poikkareita omilla säännöillä ilman jäähyn pelkoa.
   
 23. Lainaus:
  Toisaalta nykyään on riskinä, että taklaa päällään vastustajaa ja loukkaantuu.

  Aivan mahdoton yhtä viisikkoa tehdä, kätisyydetkin vaikuttavat. On leftin Leimu, Heikkinen tai Koivisto viivaan, tai rightilta esim. Rantakari. Pakin kätisyyden mukaan sitten rightin pyörittäjä jne.
   
 24. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kahta en vaihda, Oranssia enkä Jellonaa!
  Lainaus:
  Tämä on iän ikuisen vanha juttu tämä kääntyminen, ei päde enää nykyaikana.

  Eniten allekirjoittanutta noissa pitkissä korpeaa se kun pakki estää hyökkääjää menemällä eteen ja sitten vihelletään pitkä. Näissä kun pitäisi kaavan olla täysin selvä, jos sä vihellät pitkän, niin siitä on pakko antaa se jäähy, koska ei voi pakki estää hyökkääjää ja jäädä se pitkä pesemättä. Aivan liikaa saa pakit noilla etua itselleen, varsinkin nyt hybridin aikana kun pääsemällä ohi se neppi punaisen takaa peseytyisi hybridin takia.

  Näissä, kuten aloituksissa näkee sen onnettoman kommunikaation ja kahden kerroksen touhun mikä on tuomaristossa vallalla, siellä ei ole 4 tuomaria, vaan 2 tuomaria ja kaksi kiekonpoimijaa. Tämä sitten johtaa sataan uusittuun aloitukseen ja 0 jäähyyn, kun kukaan ei uskalla puhaltaa sitä toista rikettä samaan alotustapahtumaan ja samaten nää estämisen menee pitkissä läpi.
   
 25. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Pakki saa estää hyökkääjää, kunhan muistaa nämä sääntökohdat.

  Tilanteita, joita ei luokitella estämiseksi, ovat:

  1. kenttäpelaajalla on oikeus miehittämäänsä jääalueeseen niin kauan, kun hän säilyttää luistelunopeutensa ja vartaloasemansa vastustajan ja vapaana olevan kiekon välissä. Jos hän hidastaa liikettään, vaarana on vastustajan estäminen;
  2. kenttäpelaajalla on oikeus pitää oma paikkansa ja hänen ei tarvitse väistää, jos vastustaja haluaa luistella tämän alueen läpi;
  3. Kenttäpelaaja voi blokata vastustajaa niin kauan, kun hän on vastustajan edellä ja liikkuu samaan suuntaan;
  4. Kenttäpelaaja voi käyttää vartaloasemaansa pakottaakseen vastustajan valitsemaan epäedullisemman reitin kiekkoa kohti, kunhan hän ei käytä kättään tai käsivarttaan vastustajan kiinnipitämiseen tai blokkaamiseen.


  Pitkästä kiekosta löytyi tällaiset ehdot:

  Jos jokin seuraavista tilanteista esiintyy, pitkää ei tuomita:

  1. jos kiekko suoraan aloituksesta menee aloittavien pelaajien toimesta pitkäksi;
  2. jos vastustajan pelaaja, maalivahtia lukuun ottamatta, voisi pelata kiekkoa ennen kuin se ylittää maaliviivan (mukaan lukien kenttäpelaajat, jotka hidastavat vauhtiaan varmistaakseen kiekon ehtimisen päätyviivan ylitse tai jotka ovat luistelevinaan nopeasti, mutta eivät aidosti yritä saavuttaa kiekkoa ennen päätyviivaa);
  3. jos vaihtoon menevä pelaaja jättää huomioimatta kiekon mennäkseen vaihtoon sen sijaan, että pelaisi kiekkoa, välttääkseen liian monta pelaajaa jäällä -rikkeen syntyminen tai mikä tahansa muu syy;
  4. jos laukaistu kiekko koskettaa mitä tahansa kohtaa vastustajan vartalosta tai varusteista ennen kuin kiekko ylittää päätyviivan; 5. jos pitkän tilanteessa maalivahti poistuu maalialueeltaan tai jos pitkän tilanteessa maalialueen ulkopuolella oleva maalivahti liikkuu kiekkoa kohden; 6. jos kiekko osuu maalikehikkoon ja ylittää päätyviivan.


  http://www.leijonat.fi/files/Jaakiekkosaannot/Jaakiekon_virallinen_saantokirja_2014-18.pdf