Ilmoitukset

Nimimerkki Fremont provosoi porilaiskannattajia viime lauantaina Liigan otteluseurannassa. Siitä sai palkinnoksi viikon pelikiellon.

Nimimerkki Hedonist huilaa viikon provoilustaan Kärpät-Lukko otteluketjussa.

Nimimerkki Lemieaux huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella. Rikkomus löytyy HIFK:n kausiketjusta.

Nimimerkki Tuen Vety miettii viikon mitä tarkoittaa hyvän maun käsite. Tuotos löytyy Liigan erotuomarien-ketjusta.

Nimimerkki Erkka Lapanen huilaa kuukauden provoisoinnissa, joka kohdistuu taas kerran Jokerit-kannattajiin. Viesti löytyy vapaan keskustelun Väkivallanteot-ketjusta.

Yleistä keskustelua Liigasta

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Blue J, 16.06.2010 klo 23.47.

 1. F#21 Jäsen

  Lainaus:
  Heh, tämän perusteella jää kyllä joka pelistä 1-2 estämisjäähyä viheltämättä kun hyökkäyssiniviivalla seisova pakki estää käsin kiekotonta pelaajaa menemästä hänen ohitseen tai liikkuu poikittain kiekottoman tielle. Ovat muuten itseäni eniten vituttavia asioita tämän hetken Liigassa.
   
 2. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kahta en vaihda, Oranssia enkä Jellonaa!
  @TosiFani Kyllä minä tiedän nuo sääntökirjan kohdat. Casebookista löytyykin sitten se kohta mikä oli aiemmin täysin selvästi myös sääntökirjassa.
  Lainaus:
  Se ei muutu miksikään estääkö se sitä toista pelaamasta kiekkoa vartalollaan vai mailalla, sen pitäisi silti kumota pitkä. Miksi se on poistunut sääntökirjasta, ei osaa kukaan kertoa, mutta tämä on edelleen se virallinen tulkinta.
   
 3. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Pelaaja saa säilyttää luistelutilansa eli luistella vastustajan edessä, kunhan ei hidastele.
   
 4. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kahta en vaihda, Oranssia enkä Jellonaa!
  Lainaus:
  Saa, mutta ei saa muuttaa asentoaan, levittää käsiään yms. mitä jatkuvasti tehdään Liigassa. Eihän noi pakit edes käänny kiekon perään vaan tuijottaa sitä hyökkääjää ja roikkuu rensseleissä selkä kiekolle. Tällöin he eivät yritä pelata kiekkoa ja pitkää ei pitäisi tuomita, tai kyseessä pitäisi olla estäminen. Jatkuvalla syötöllä tulee näitä tilanteita missä se hyökkääjä heittää vaikka laidan kautta kiekon itselle eteen ja pakki kiilaa/taklaa hyökkääjän laitaan ja niistä vihelletään pitkä.
   
 5. Lämpö Jäsen

  Kysymys: onko joissakin joukkueissa vielä vakikokoonpanoon kuuluvia pelaajia, joiden kausi on loukkaantumisten (tai jonkun muun syyn) takia avaamatta?

  Tukonen tais aloittaa kautensa viime viikolla.
  Lankinen ei ole vielä pelannut? Muita?
   
 6. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  KooKoon ruotsalaispuolustaja Robin Jacobsson on ollut loukkaantumisen takia sivussa kokoonpanosta elokuun alusta lähtien ja hänellä on kausi avaamatta.
  Jacobssonilta saattaa jäädä jopa koko kausi avaamatta. Tämän hetkisen arvion mukaan hän on sivussa vielä 3 kuukautta.
   
 7. oudieh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tyräsmiehet
  Lainaus:
  KalPasta Eetu Sopanen. Loukkaantui jo viime kaudella ja huonolla tuurilla koko ura paketissa. Soppari KalPaan kuitenkin vielä voimassa.
   
 8. markusst Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Jälleen kerran, porrastus puuttuu viikonlopun täydeltä kierrokselta. Yhden pelin olisi mielestäni syytä alkaa jo kolmelta iltapäivällä, niin saisi kunnon kiekkokarnevaalitunnelman lauantaille. Kerran on tainnut tällä kaudella olla lauantaimatsit 15:00-17:00-18:30, enkä muista kuulleeni tuosta poikkipuolista sanaa.
   
 9. WigWam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Warkis, Kalpa.
  Lainaus:
  JYPin Miika Lahti taitaa ainakin kuulua tähän ryhmään ja on kyllä iso pelaaja joukkueelle. En muista, että oliko oletus ettei välttämättä pelaa koko kaudella. Olisi iso pelaaja JYPille pudotuspeleissä.
   
 10. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  On ihan selvää, että koko kausi jää välistä Miika Lahden kohdalla. Seura on ihan suoraan näin tiedottanut. Lisäksi Ossi Louhivaara ei ole pelannut peliäkään, mutta on kyllä tekemässä paluuta kaukaloihin kohtalaisen pian - tai viimeistään joulutauon jälkeen.
   
 11. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  HIFK:n Lankinen, JYP:n Louhivaara ja Lahti sekä KooKoon Forsberg ja Jacobsson. Muita ei taida olla, ellei jotain kasipakkia tyyliin KalPan Sopanen lasketa.
   
 12. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Sopanen olisi kyllä KalPassa heittämällä Mäkisen ja Parikan edellä jos kunnossa olisi. Tuskin olisi Wilsonia edes hankittu, mikäli Sopanen pelaisi. Voisi näinollen sanoa miehen olevan top6 pakki. Mutta joo. Ei ole Sopasen Eetulla ollut yhtään tuuria nuiden loukkaantumistan kanssa ja jopa ura voi olla kokonaan ohi.
   
 13. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Silmäilin hieman noita liigan kehittyneitä tilastoja ja tällainen osui öögaan: "PDO - joukkueen laukaisuprosentin ja torjuntaprosentin summa tasakentin pelatessa pelaajan ollessa jäällä. Kertoo miten pelaaja suorittaa lähtökohtaisesti tasoonsa nähden. Mikäli PDO-lukema on paljon yli sadan, joukkue todennäköisesti ylisuorittaa, koska ei ole realistista olettaa, että laukaisu- ja torjuntaprosentti pysyisi erittäin korkealla erittäin kauan. PDO-lukemalla on taipumus lähestyä pitkällä aikavälillä 100 prosenttia (matemaattinen termi regressio). Tavanomainen PDO-luku on 98-102."

  Vähintään kymmenen ottelua liigassa tällä kaudella pelanneista korkein PDO- luku kaikista pelaajista on Tapparan Joona Luodolla, 112.8. Minulla ei ole käsitystä siitä miten hyvin tuo luku pelaajan suorittamista kuvaa mutta ilmeisesti Tappara ylisuorittaa Luodon ollessa kentällä.
   
 14. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  TPS-KooKoo-ottelun juhlaseremonioissa on näköjään ollut vaikuttava meininki. Linkki ohjaa hienoon kuvaan Jatkoajan kuvakoosteessa.
   
 15. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Runkosarja puolessa välissä ja tässä 10 tai enemmän tehneet pelaajat (18kpl)

  Bertrand 17
  Puustinen 16
  Kangasniemi 13
  Keränen (Janne) 12
  Karjalainen 12
  Leskinen 11
  Perrin 11
  Siikonen 11
  Ruohomaa 11
  Suomi 11
  Lähteenmäki 11
  Keränen (Michael) 10
  Vauhkonen 10
  Nenonen 10
  Parks 10
  Tuppurainen 10
  Suomela 10
  Peltola (Jukka) 10

  Kärkikaksikko huimassa yli 30 maalin vauhdissa. Viime kaudella Savinainen teki tuon 30 maalia ja ylipäätänsä vain 8 pelaaja pääsi 20 maaliin tai enemmän. Tuostakin nipusta osalla tulee maalihanat tyrehtymään, en usko että 18 pelaajaa pääsee tuohon 20 maalin rajapyykkiin asti.
   
 16. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb
  Lainaus:
  Savinainen oli muuten tässä vaiheessa kautta muistaakseni pitkälle yli 40 maalin vauhdissa ja hyytyi siitä keväällä selvästi. Epäilen vahvasti, ettei se 30 pussukkaa ropise tällä kaudella kenellekään.
   
 17. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Voi hyvin olla näinkin. Esimerkiksi Lähteenmäellä oli toistakymmentä peliä välissä ennen kuin eilen teki taas 2 maalia. Vähissä ovat ne kaverit jotka pystyvät tasaiseen maalailuun läpi runkosarjan ja pysyvät koko ajan pelikuntoisina.
   
 18. Ralph Jäsen

  Jos Juuso Puustinen ja Charles Bertrand pelaavat kauden loppuun suurinpiirtein ehjinä, kyllä molemmat sen 30 maalia saa täyteen.
   
 19. Apheu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Savinainen teki 17. maalinsa (ja myös 18.) ulkoilmapelissä Ilvestä vastaan 16.12. Savinainen taisi kuitenkin olla syyskaudella muutaman matsin pois, joten aika samaa tahtia veti kuin Bertrand nyt. Taisi joskus 10 pelin jälkeen olla jossakin 40 maalin tahdissa tai jotakin vastaavaa.

  Toisin kuin ylläoleva käyttäjä, pidän todennäköisempänä sitä, että kumpikaan ei saa 30 maalia kasaan, kuin että molemmat saisivat. Varsikin Bertrandin tahti on nyt ollut hivenen laskeva (yksi maali viimeiseen seitsemään). Eiköhän molemmat kuitenkin lähelle 30 maalia pysty, ja en ihmettelisi, jos toinen sen täyteen saisi.
   
 20. sinnepäinsä Jäsen

  Lainaus:
  Leskinen muuten olisi myös yli 30 maalin tahdissa pelatessaan täyden kauden. Nuo 11 maalia on tullut 20 peliin, eli 0,55 maalia per peli tahdilla on Lese tykitellyt. Ja maaleja voisi olla helpostikin ainakin pari enemmän, kuten eilen nanosekunnin myöhässä tehty maali ja jotain lahkeeseen hipaisuja siellä on myös.

  No nää on näitä. Ensi kaudella rikkoo 30 maalin rajan, mikäli vielä Liigassa pelaa ja saa täyden kauden pelattua.
   
 21. Target Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ManU
  Tuolla joku jo sivusikin aihetta. Mitenkä liiga jos nuo douppavat ryss..., anteeksi väärinymmärretyt, ajojahdin kohteeksi joutuneet venäläiset jättäisivätkin lätkän väliin. Kohtuu iso lovi syntyy liigajoukkueisiin, varsinkin jos valinta kohdistuu 4-5 joukkueeseen. Ja lähtijät ovat luonnollisestikkin kärkipään ukkoja. Helmikuussa on kuitenkin monta kierrosta ja runkosarja lähenee loppuaan. Joillain jengeillä todella tärkeät pelit edessä. Toivottavasti turhaa spekulaatiota, mutta noista venakoista kun ei ikinä tiedä.
   
 22. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Lainaus:
  Oletko lukent lehtiä? Venäjä jääkieklojoukkueineen on tulossa kisoihin.