Urut, kissat ja avaruuspoika – TPS:n ottelutapahtuma

  • 1 322 248
  • 6 498

Värilasiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Täytyy sen verran antaa kehuja, että mielestäni hauskasti keksitty soittaa Lordi-Would you love monsterman aina kun Anttila tekee maalin. Onko näitä "personoituja" kappaleita muita, vai onko tuo ainut?

Perinteiset Hunajata, Dirlandaa, Hit the road jack yms. pitää ehdottomasti säilyttää. Muuten ei ole niin väliä minkälaista musiikkia soitetaan, peliä minä nakkiareenalle menen katsomaan, enkä musiikkia kuuntelemaan.

Samoilla linjoilla xAnZax:n kanssa noissa musiikkijutuissa, että nuo pitäisi säilyttää.

Would you love a monster man on kyllä äärimmäisen hyvä Anttilalle, samoin se joku What the fuck - biisi kun soi välillä kun tuomarit tekevät jonkun aivan käsittämättömän ratkaisun.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Emerson, Lake & Powell - Touch And GoOnko sulla jotain parempaa ehdotusta? Itse olen joskus miettinyt mm. Klamydiaa...
"Pienen pojan elämää; ei enempää ei vähempää. Kaikkee kivaa tehdä on; mikä kielletään!"
PMMP - Joku raja ja siitä kertosäe voisi toimia väkivalta jäähyissä. Kikan Apina mies olisi ihan hauska jossain typerässä jäähyssä. Tietenkin vaihteluna jo mainittu kuka se vielä orrella istuu. Voisihan noissa olla vähän vaihtelua.
 

-TMA-

Jäsen
PMMP - Joku raja ja siitä kertosäe voisi toimia väkivalta jäähyissä. Kikan Apina mies olisi ihan hauska jossain typerässä jäähyssä. Tietenkin vaihteluna jo mainittu kuka se vielä orrella istuu. Voisihan noissa olla vähän vaihtelua.

Kyllähän näitä jäähybiisejä löytyy. Tässä osa omasta arsenaalista aikanaan salibandypeleistä mm.
Egotrippi - Koivuniemen Herra
Elvis Presley - Trouble
George Thorogood - Bad to the Bone
Inner Circle - Bad Boys
Jean S - Äidin pikkupoika
Judas Priest - Breaking the Law
Lordi - Who's Your Daddy
Naurava kulkuri
Ne Luumäet - Tuomari
Pikku Kakkosen tunnari
Roger Alan Wade - If You're Gonna Be Dumb
Ruoska - Mies yli laidan
Ruoska - Sika
Seppo Mäkelä - Turpa Kii Tai Tulee Penalty
Sleepy Sleepers - Onko järkee vai ei
Teuvo - Älä ota sitä vakavasti

jne... Mutta onhan tuo Hit the Road Jack melko vakiintunut biisi.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
PMMP - Joku raja ja siitä kertosäe voisi toimia väkivalta jäähyissä. Kikan Apina mies olisi ihan hauska jossain typerässä jäähyssä. Tietenkin vaihteluna jo mainittu kuka se vielä orrella istuu. Voisihan noissa olla vähän vaihtelua.
Mutta onhan tuo Hit the Road Jack melko vakiintunut biisi.
Nyt puhutaan (pitäisi puhua?) kuitenkin ammattimaisesti järjestetystä ammattilaissarjan ottelutapahtumasta.

Nyt vaikuttaa vähän siltä, että osa kannattajista olisi valmis vaihtamaan periaatteessa kaiken "ihan vain vaihtelun vuoksi". Tämä on juuri se asia, jossa useimmiten mennään metsään. Amerikkalaiset sanovat sen hienosti: "If it ain't broken, don't fix it!"

Nyt eletään kevättä 2013 ja Turkuhallissa vastustajan jäähybiisinä soi Hit The Road Jack. Mä pystyn oikein hyvin kuvittelemaan, että keväällä 2023 Turkuhallissa soi edelleen vastustajan jäähybiisinä Hit The Road Jack. Kelataan taaksepäin: en voi muistaa aivan satavarmaksi, mutta mielestäni samaa biisiä veivattiin vastustajan jäähybiisinä jo keväällä 2003 - keväällä 1998 - keväällä 1993...

Toisin sanoen Hit The Road Jack on ollut turkulaisille tuttu jo 10-15-20 vuotta sitten. Nyt puhutaan perinteistä! Olen miljoonaan kertaan sen jo todennut, että perinteitä ei noin vain synny; ne pitää itse tehdä. Nyt esim. tässä vastustajan jäähybiisissä meillä on perinne. Miksi sitä pitäisi mennä muuttamaan "vain vaihtelun vuoksi"? Miksi vaihtelun pitäisi ajaa perinteiden edelle? Pari päivää sitten tuli helvetin hieno kommentti Lahden suunnalta:
Näin vieraasta pöydästä huudeltunakin täytyy yhtyä näihin Kettuherran näkemyksiin. Vastustajan kannattajanakin kun menee vierasmatseihin tai katsoo kotona tv:stä, niin sitä odottaa kuulevansa näitä vastapuolen seuralauluja tai muita tunnusbiisejä. Ne ovat ihan yhtä lailla merkittävä osa ottelutapahtumaa kuin vaikkapa värit pelipaidassa ja logossa.

Hataria muistoja Hockey Nightin kautta nähtynä jo jostain 90-luvun puolivälin Jokerit-finaalisarjoista. Kahdesta pahasta Tepsin puolella piti tietenkin vähän olla, varsinkin viimeisillä minuuteilla pelikatkot kestivät aivan helvetin kauan aloituksiin kyyristymisineen ja pilkkimisineen, ja Dirlandaa soi taustalla...
Noista hatarista muistoista on aikaa jo lähes 20 vuotta!

Kysytäänpä näin: olisiko jollain lahtelaisilla edes tuollaisia hataria muistoja, jos biisivalikoimaa vaihdeltaisiin parin-kolmen kauden välein "ihan vain vaihtelun vuoksi"? Koko ajan pitää myös muistaa se, että mä en missään nimessä puhu koko ottelun musiikkivalikoimasta - ainoastaan näistä tietyistä peruselementeistä. Sisääntulo-biisi, maalibiisi, jäähybiisi, voittobiisi...

Mielestäni sellainenkin asia pitää ottaa huomioon, että tuon vastustajan jäähybiisin vaihtajan pitää olla helvetin munakas mies/nainen. Kun peilataan historiaan, niin Hit The Roadia ollaan soitettu jo 20 vuotta sitten. Sen biisin vaihtajan pitää olla valmis ottamaan vastuunsa siitä, että kyseistä uutta biisiä soitetaan hallilla vielä 2033. Tästä syystä se biisi pitäisi myös valita helvetin tarkkaan. Mielestäni tuohon ei sovi mikään tämän päivän hitti tai hassunhauska sisäpiirivitsi tai tuollainen jäähyn syyn mukaan vaihtuva biisi. Mä vain sanon sen, että tässä kohtaa ammutaan itseään jalkaan ja pahasti, jos tuolle linjalle lähdetään.

Elämänmeno on nykyään sellaista, että ihmiset ovat tottuneita kaikkiin tuollaisiin pudotuskilpailuihin, tekstariäänestyksiin, "vaikuta facebookissa" -kampanjoihin jne. Tämä on ymmärrettävää (joskin henkilökohtaisesti asia jota vihaan sydämeni pohjasta), mutta tässä kohdassa myös seurajohdolla on iso vastuu asiasta. Tiettyjen peruselementtien kohdalla tähän leikkiin ei saada ryhtyä. Jos nyt alettaisiin tuollaista perinnettä muuttamaan ja tehtäisiin siitä "nykyaikainen" eli "vaihtuva", niin onko ketään vaihtelun kannattajista ajatellut yhtään tulevaisuutta?

Jäähybiisi vaihtelisi jäähyn syyn mukaan, joskus jopa pelaajan mukaan tai ainakin joukkueen mukaan. Seuraava vaihe olisi luonnollisesti jonkun sponsorin kampanja videotaululla: "äänestä seuraavan VAS-jäähyn biisi tekstiviestillä". Kuinka kauan tästä tarvitsee mennä, että yleisö saisi äänestää TPS:n ensimmäisen, toisen, kolmannen jne. maalin jälkeen soitettavaa biisiä... Olisiko tämä sitten se haluttu muutos? Ainakin saataisiin jotain uutta "ihan vain vaihtelun vuoksi".
Kyllähän näitä jäähybiisejä löytyy. Tässä osa omasta arsenaalista aikanaan salibandypeleistä mm.
- - -
jne...
Ymmärrät varmaan itsekin, että nyt puhutaan eri asioista. Salibandyyn tuollainen vielä kuuluukiin: koko lajikulttuuri on erilainen. Laji on edelleen käytännössä pelkkää harrastustoimintaa, perinteitä ei oikein vielä voi ollakaan, yleisömäärät ovat niin pieniä ja lajille omistautuneita, että sisäpiirin vitsitkin uppoavat paremmin jne. Jotenkin mun mielestäni vieläpä lajin luonteelle ominaisena sinne sopiikin tuollainen pikku hassuttelu.

Toista se on jonkun Suomen suosituimman (ja lähes ainoan) täysammattilaissarjan otteluiden järjestäminen ammattimaisella otteella. Mielestäni juuri tuollaisesta puuhastelusta pitäisi päästä eroon. Eihän se vain voi olla näin, että vastustajan jäähyn aikana soitetaan syyskuussa Nauravaa Kulkuria, lokakuussa Pikku Kakkosen Tunnaria, marraskuussa Apinamiestä jne.

Salibandyliiga on ollut olemassa vajaat parikymmentä vuotta. Turkuhallin lehtereillä istuu katsojia (kuten oma fysiikan maikkani), joilla on ollut kausikortti TPS:n matseihin samalle penkille Turkuhallin avajaisottelusta saakka. Tätä ennen vakiopaikka Kupittalla syksystä 1973... Mä olen henkilökohtaisesti käynyt katsomassa TPS:n matseja livenä jo yli neljännesvuosisadan. Tässä on se lajien ero. Ethän tosin yrittänytkään tuoda tuota omaa soittolistaasi TPS:n peleihin.

Tuo listasihan on hyvä juuri salibandyotteluihin. Korkealla sarjatasolla ja ammattimaisesti järjestettyihin lätkämatseihin en pysty montaakaan noista luettelemistasi biiseistä kuvittelemaan. Ykkösenä luonnollisesti Bad To The Bone (eikö tämä olekin käytössä HIFK:n kotimatseissa?) sekä yhtä selvänä kakkosena Breaking The Law. Bad Boys on ehkä vähän turhan kliseinen, mutta varmasti jossain täysin toimiva.
 

-TMA-

Jäsen
Parahin Herra Kettu. Tarkoituksenani oli juurikin osoittaa, että onhan noita vaihtoehtoja, mutta en missään mielestäni lähtenyt sen enempää vertaamaan salibandyä tai jääkiekkoa tai edes niiden lajien ammattimaisuutta.

Olen osittain samaa mieltä perinteistä, mutta toisaalta myös sitä mieltä, että asioita voidaan kehittää. Tämä on karkea yleistys, mutta kun itsekin siihen sorruit, niin heitetään nyt tähän eli ei asioita kannata tehdä tietyllä tavalla vain sen vuoksi, että niin on tehty ennenkin ja tästä on muodostunut perinne.

Ja tällä en vihjaa, että olisimme jäähybiisiä vaihtamassa. Tosiaan uusia perinteitä voidaan ja koko ajan toivottavasti luodaankin uusille kannattajille. Muistetaan myös, että musiikkiasioistakin keskusteltaessa kyse on erittäin subjektiivisesta näkökulmasta ja mielipiteitä löytyy jokaiselta. Yhtä oikeaa ei varmaankaan löydy tässäkään asiassa.
 

The Priest

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Turku
Ehdotus sisääntulobiisistä

Mielestäni AC/DC:n Back In Black sopisi sangen erinomaisesti Tepsin sisääntulobiisiksi... ...kappaleen alkaessa kissat voisivat tulla ryhdikkäästi marssien kentälle armeija tyyliin kappaleen rytmin tahtiin ja sitten vetämään sitä "normi" settiä (eli tanssia :)

AC/DC - Back In Black

Linkki vie YouTuubiin
 

BigJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sori vaan, mutta ei tuo kyllä toimi ollenkaan tunnelman nostattamisen kannalta. Ainakaan itse en tuota haluaisi sisääntuloon.

Varsinkin tämän kauden perusteella tämä toimisi paremmin aikaväliltä 1:21-2:07: Jean Pierre-Kusela - Naurava Kulkuri - YouTube

(linkki youtube-videoon)

Tuo voisi soida non-stoppina alusta loppuun, myös pelin aikana. Säästyisi mylbeeltä vaivaa, mainostajat eivät joutuisi maksamaan mainoksistaan tuon paskan seassa ja pelin katosmisesta saattaisi hävitä kaikki se tuska ja vitutus.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Jos Suikkanen toisi sen hehkuttamansa eläimellisen kiiman, voisi aloittaa Welcome to the junglella.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Jos Suikkanen toisi sen hehkuttamansa eläimellisen kiiman, voisi aloittaa Welcome to the junglella.

Ei helvetissä. GnR on tämän planeetan paskin bändi.Pidetään perinteitä kunnioittaen se Metallica ja Enter Sandman. Antaa muiden vaihtaa.
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Mielestäni AC/DC:n Back In Black sopisi sangen erinomaisesti Tepsin sisääntulobiisiksi... ...kappaleen alkaessa kissat voisivat tulla ryhdikkäästi marssien kentälle armeija tyyliin kappaleen rytmin tahtiin ja sitten vetämään sitä "normi" settiä (eli tanssia :)

AC/DC - Back In Black

Linkki vie YouTuubiin

Multa ääni tälle, Back in Black on maaginen ja fiilis nousee aina kun sen kuulee. Enter Sandman on varsin pliisu ja kulunut ralli.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Miten voi tappara matsissa soida live is life? Miten voi soida tapparan maalilaulu Tepsin kotiottelussa tapparaa vastaan?
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Multa ääni tälle, Back in Black on maaginen ja fiilis nousee aina kun sen kuulee. Enter Sandman on varsin pliisu ja kulunut ralli.

Back in blackin osalta on vaikeaa saada yleisöä mukaan (niinkun se helppoa olisi nytkään). Enter Sandmanissa on kuitenkin sellainen rytmi jota katsojien on helppo taputtaa. Back in Blackin osalta taputuksien tempo on aika hidas. Eli jos vaikka halli olisi vahingossa täynä ja tunnelma hyvä, niin väitän että Enter Sandmanin kanssa saadaan parempi fiilis aikaiseksi kuin Back in Blackin kanssa.

Mutta mää mistää mittä tierä, henk. koht mielipide tämä siis. Mulle on niin kauan OK kun musiikki pidetään raskaammassa rokissa eikä aleta soittamaan mitään idols, popsfarts, talent, voice of finland liirumlaarumkuraa.


Tapparan maalilaulu Turkuhallissa TPS:n kotipelissä....eeppistä...sielä on nyt luovuttaneet jo kaikki muutkin. Maksavan yleisön osalta harmittaa.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Olen tätä aiemminkin esittänyt:Jätkänhumppa on lisättävä soittolistalle. Vanhimmat palstalaiset tietävät miksi.
 

Mylbee

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tosiaan eilen tuli astuttua miinaan pahemman kerran, kun joku sankari oli toivonut Twitterin puolella Opuksen Live is lifeä.

Sisäiset hälyytyskellot olivat ihan erätauolla, ja ko. biisi kajahti soimaan. Ei käynyt pienessä mielessäkään ennen biisiä, tai biisin aikana, että tässä saattaa nyt olla joku koira haudattuna. Biisin jälkeen kuulin biisin olevan Tapparan maalilaulu, ja kyllä se siinä vaiheessa kuulostikin ihan selvältä asialta.

Kyseessä oli siis totaalinen aivopieru, ja pahoittelut siitä mielensä pahoittaneille. Olisi ollut ihan tarpeeksi awkward soittaa joukkueen X maali-/tunnusmusiikkia kun pelataan joukkuetta Y vastaan. Jatkossa ei siis ole tarkoitus päästellä mitään "patasydämiä" kun Ässät pelaa HK:lla, tai muutenkaan.
 

masamasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mielestäni AC/DC:n Back In Black sopisi sangen erinomaisesti Tepsin sisääntulobiisiksi... ...kappaleen alkaessa kissat voisivat tulla ryhdikkäästi marssien kentälle armeija tyyliin kappaleen rytmin tahtiin ja sitten vetämään sitä "normi" settiä (eli tanssia :)

AC/DC - Back In Black

Linkki vie YouTuubiin

Tätä sietäisi harkita kyllä. Alkuriffien aikana voisi spiikata lyhyesti ja ensimmäinen pelaaja syöksyy kentälle siinä kohtaa kun laulu alkaa. Pariin kertaan kelailin mielikuvaharjoitteena ja saattaisi toimiakin.

Mitä tulee tuohon Tapparan maalilaulun soittamiseen, niin ei kai tämä niin vakavaa ole. Ennemminkin hauska yksityiskohta, ja nimenomaan Tapparaa vastaan. Vastaavasti pätkä Patasydäntä sopivaan tilanteeseen Ässien vieraillessa olisi ihan hauska veto, sen sijaan sama biisi vaikka Kärppiä vastaan ei toimisi.
 

eCiuj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mitä tulee tuohon Tapparan maalilaulun soittamiseen, niin ei kai tämä niin vakavaa ole. Ennemminkin hauska yksityiskohta, ja nimenomaan Tapparaa vastaan. Vastaavasti pätkä Patasydäntä sopivaan tilanteeseen Ässien vieraillessa olisi ihan hauska veto, sen sijaan sama biisi vaikka Kärppiä vastaan ei toimisi.

Siinä tilanteessa kun TPS on aneemisen paska ja on häviöllä joukkuetta x vastaan, huumorini (eikä monen muunkaan) riitä kuuntelemaan tämän joukkueen tunnuskappaletta. Nyt kun Tappara johti eikä Tepsillä ollut pientäkään pelihalua, oli tuon kappaleen kuunteleminen hyvin vituttavaa (koska vitutti jo valmiiksi). Jos Tepsi olisi johtanut selvästi esim. 4-0 olisi kappale ollut hauska kuulla, mutta kun Tepsi on tappiolla niin ei, kaukana hauskasta vedosta.
 

Värilasiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Siinä tilanteessa kun TPS on aneemisen paska ja on häviöllä joukkuetta x vastaan, huumorini (eikä monen muunkaan) riitä kuuntelemaan tämän joukkueen tunnuskappaletta. Nyt kun Tappara johti eikä Tepsillä ollut pientäkään pelihalua, oli tuon kappaleen kuunteleminen hyvin vituttavaa (koska vitutti jo valmiiksi). Jos Tepsi olisi johtanut selvästi esim. 4-0 olisi kappale ollut hauska kuulla, mutta kun Tepsi on tappiolla niin ei, kaukana hauskasta vedosta.

No mulla taas voisi hyvinkin hupi riittää (ja varmaan monen muunkin). Juurikin tässä vaiheessa kun pelin tuloksella ei ole mitään väliä eikä se biisin soittaminen vaikuta mitenkään TPS:n paskaan peliin. Sitten kun sitä soitettaisiin johtoasemassa se olisi toki entistä hauskempaa vittuilua, muttei nyt enää voi ottaa noin vakavasti tätä, se on vaan hokii ja vielä ilman mitään voitettavaa tällä hetkellä.
 
Suosikkijoukkue
TPS
No mulla taas voisi hyvinkin hupi riittää (ja varmaan monen muunkin). Juurikin tässä vaiheessa kun pelin tuloksella ei ole mitään väliä eikä se biisin soittaminen vaikuta mitenkään TPS:n paskaan peliin. Sitten kun sitä soitettaisiin johtoasemassa se olisi toki entistä hauskempaa vittuilua, muttei nyt enää voi ottaa noin vakavasti tätä, se on vaan hokii ja vielä ilman mitään voitettavaa tällä hetkellä.

Näin juuri. Ei tätä tartte eikä kannatakaan, tyypit, niin vakavasti ottaa. :)

Tai jos haluaa, niin voi sit aatella vaikka niin, että Tapparan biisin soittaminen sysipaskalle TPS:lle on äärimmäisen tiukkaa, mutta peliesityksiin ja koko kauteen nähden tarpeellista ja ihan tasan tarkkaan ansaittua vittuilua.
 

Ralph

Jäsen
Minkälaista välipalavaihtoehtoa HK-Areenalla on pelin aikana ja mitä hintaluokkaa? Löytyykö joku tyyliin lihapiirakka makkaralla plus juoma?
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
Minkälaista välipalavaihtoehtoa HK-Areenalla on pelin aikana ja mitä hintaluokkaa? Löytyykö joku tyyliin lihapiirakka makkaralla plus juoma?

Mitäs veikkaat, että HK-areenalta löytyy? Vinkkinä voidaan heittää, että ainakin nakkeja jos ei muuta. ;)

Ei vaiskaan. Kaikki perustavarat sieltä löytyy. Pizzanpaloja ja lihiksiä yms. löytyy ja kai sieltä jonkun juoman saa. Hintaa en osaa sanoa, mutta lihapiirakka kahdella nakilla on muistaakseni 4€.
 

eCiuj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Täällä on selvästi käyty keskutelua sisääntulo- ym. tunnuskappaleista, ja minä heitän omat ehdotukseni tänne.

Mikä nyt pitää välttämättä muuttaa on pelaajaesittelykappale. Nykyinen on tylsä sekä geneerinen, ei ole herättänyt mitään tunteita minussa näiden kahden kauden aikana. Vanhaan The Contenderin teemakappaleeseen palaaminen olisi hyvä vaihtoehto, mikä kuitenkin pitäisi olla mielestäni kappaleen pohja on vastaava orkesterimainen sekä jylhä kappale. Jokin Hans Zimmerin sävellys sopisi myös aivan varmasti, tämä taitaa peräti olla sellainen?

Sisääntulokappaletta en itse lähtisi muuttamaan, koska Enter Sandman on hoitanut hommansa mallikkaasti ja pitkään eikä menneisyyden kokeilut ole toimineet. Kyllä, tiedän että kappale on kulunut sekä yleinen mutta siitä tulee heti mieleen Tepsi. Jos se halutaan lähteä muuttamaan, haluan omaperäisyyttä. Eli jokin sellainen, mitä epätodennäköisesti mistään muualta maailmasta löytyy. Oma ehdotukseni voisi olla vaikka 12 Stones - We Are One. Eurooppaan kappale eikä bändi ole rantautunut, täällä olisi suht tuore vaihtoehto.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kazakstan vs Puola
  • 1.72
  • 5.10
  • 3.35
Suomi vs Tanska
  • 1.17
  • 9.00
  • 13.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös