Ilmoitukset

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti aamulla Ässien osioon sen verran monta henkilökohtaista hyökkäystä ja räikeästi hyvän maun vastaista viestiä, että annamme hänelle näistä rikkeistä suoraan kahden kuukauden pelikiellon.

Nimimerkki FASlapsi kirjoitti täysin turhan ja luokattoman viestin Jesse Puljujärven ketjuun ja hän kuittasi tästä kuukauden pelikiellon. Tässä tapauksessa aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen.

Nimimerkki Blacktowhite on asetettu viikon pelikieltoon Liigan kurinpitoa käsittelevän ketjun sisällöttömästä onelineristaan.

Nimimerkki Mike kuittaa itselleen viikon pelikiellon netiketin vastaisesta viestistään Jokerit-osiossa.

Nimimerkki Fernando huilaa seuraavan viikon sääntöjen 4§:n perusteella hänen kirjoitettuaan kiekkokeskusteluun viestin, jonka sisältönä on pelkästään "*hymiö*".

TPS-osiossa nimimerkki puukädet provoili ja meni henkilökohtaisuuksiin toista kirjoittaa kohtaan ja saa kuukauden pelikiellon sääntöjen 6§:n ja 9§:n perusteella. Kyseisen nimimerkin pelikieltoa pidentää se, että hän on vähän aikaa sitten kärsinyt pelikiellon vastaavanlaisesta rikkeestä.

Nimimerkki haukka on seuraavat kaksi kuukautta pelikiellossa syylistyttyään Jokerit-osiossa itsemoderointiin. Nimimerkin pitkä rikehistoria pidensi pelikieltoa huomattavasti.

Sekalaisten kysymysten ketju II

Viestiketju osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Ruutiveijari, 16.02.2005 klo 14.27.

 1. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Ei kiinteistöverotuksessa käytetyllä kiinteistön arvolla ole mitään tekemistä markkina-arvon kanssa.

  Tuosta määräytymisperusteista tarkemmin:
  Verohallinto > Kiinteistöjen arvostaminen kiinteistöverotuksessa

  Tuosta oikeastaan homman kluu:
  "Rakennuksen, rakennelman ja vesivoimalaitoksen arvoksi katsotaan jälleenhankinta-arvo vähennettynä vuotuisilla rakennustyypeittäin määrätyillä ikäalennuksilla.

  Valtiovarainministeriö antaa vuosittain asetuksen niistä perusteista joiden mukaan jälleenhankinta-arvot eri rakennustyypeille lasketaan, katso esimerkiksi VvMA rakennusten jälleenhankinta-arvon perusteista (1062/2014, jäljempänä jälleenhankinta-arvoasetus). Asetuksen arvoissa on huomioitu muun muassa rakennuskustannusindeksin vuosittaiset muutokset.

  Rakennuksen jälleenhankinta-arvolla tarkoitetaan kyseessä olevaa rakennusta vastaavan uudisrakennuksen todennäköisiä rakennuskustannuksia arviointihetkellä. Rakennusten arvostuksessa ei oteta huomioon rakennuskustannusten alueellisia eroja, vaan rakennukset arvostetaan samoin perustein koko maassa.

  Jos rakennus on sen laatuinen, että siihen ei voida lainkaan soveltaa jälleenhankinta-arvoasetuksessa määriteltyjä rakennustyyppikohtaisia arvoja, pidetään rakennuksen jälleenhankinta-arvona 75 prosenttia vastaavan rakennuksen rakennuskustannuksista. Samoin menetellään rakennelmien kanssa. Toisin kuin maapohjan verotusarvoon, rakennuksen sijainti ei vaikuta sen verotusarvoon, vaan se lasketaan pelkästään rakennustyypin, rakennuksen ominaisuuksien ja iän perusteella.

  Asetuksen arvot ovat sitovia, eikä rakennuksen myyntihinnalla tai todellisilla rakennuskustannuksilla ole siten yleensä merkitystä rakennuksen jälleenhankinta-arvoa määrättäessä."
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2017 klo 16.55
 2. Beltran Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  aleksander stubb
  Lainaus:
  Kiitoksia, täydellinen vastaus. Se että rakennukset arvostetaan samoin perustein koko maassa tarkoittanee sitä että täysin samanlaisen rakennuksen verotusarvo on sama Helsingissä ja Kemijärvellä vaikka niiden markkina-arvo onkin ihan erilainen. Valtiovarainministeriön vuosittaisilla asetuksilla mennään. Ihan mielenkiinnosta voisin joskus perehtyä jälleenhankinta-arvoasetuksiin.
   
 3. FutureHockey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
  Kuinka paljon maksaa about taksi aamuyöstä (su-ma yö) helsingin keskustasta (about Kampin hujakoilta) Helsinki-Vantaan lentokentälle? Tässä pohditaan noita tulevia lomajuttuja ja niiden aikatauluja ja kustannuksia, mutta tähän en ole vielä onnistunut löytämään vastausta.
   
 4. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Noin viiskymppiä.
   
 5. Joe Plop Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Lainaus:
  Löytyy laskurikin netistä. Aika lähellä tuo 50€ yötaksalla...

  Taksi Helsinki Hinta-arvio
   
 6. Styge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pens, änärin suomalaiset
  Lainaus:
  About 50 ja etukäteen tilatulla lentokenttätaksilla vähän halvempi. Noitahan saa myös kimppatakseina, yleensä se poimii jotain muuta ryhmää siis samaan autoon, mutta on vähän halvempi sekin.
   
 7. Kipa84 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Philadelphia Flyers
  Kokemuksia luhtitaloista? Ja nimenomaan nykyaikaisista sellaisista, millaisesta äänieristyksestä yleisellä tasolla puhutaan? Kuuluuko joka ikinen kolaus ja rappusissa ravaaminen kämppään vai saako olla rauhassa? Miten vertautuu kerrostaloon?
   
 8. Jeesus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Olen pitkään metsästänyt sketsiä "voiko rusinoita syödä liikaa". Tämä sketsi on tietojeni mukaan Vesku Show'sta peräisin.

  Onko kellään tarkkaa tietoa, miten saisin ko. sketsin nähtäväkseni? En haluaisi joutua arvailemaan eri dvd-kokoelmien välillä.
   
 9. Hanhi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, AS Roma
  Puhutaan Leijonista, nuorista Leijonista (u20), pienistä Leijonista (u18) jaa --- (u16). Mikä on oikea liikanimi joukkueelle? Mä sanon nyt minileijoniks, voittivat hetki sit Venäjän jatkoilla 5-4.
   
 10. Red Label Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Bruins, Jonathan Drouin, Seinen Rakastaja
  Lainaus:
  Murkkuleijonat kuulostaisi hyvältä.
   
 11. Germanicus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  *HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
  Veljille kymysys. Meillä on kuivanmaan tontti Sysmässä keskellä skuugea. Viime vuoden kesällä huomasin puuliiterin lähistöllä aika ison paskakasan, jossa oli puolukkaa ja jotain muuta hötöä joukossa. Nyt käytiin siellä ekan kerran tänä vuonna ja iso kasa sitä ihteään siellä oli taas venaamassa. Joukossa oli myös vanhaa paskaa. Mitä mieltä olette, onko kyseessä Supi vai karhu? Itse olen kyllä Supin kannalla, sillä tietääkseni karhu ei käy ainakaan kovin usein samassa paikassa tarpeillaan. Snadisti silti huolestuttaa, sillä hakkaan puita usein siinä aika lähellä. Pitäisi varmaan hommata riistakamera, niin saa varmuuden.
   
 12. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Omaiset voi sitten katsella kun karhu popsii päivälliseksi klapin tekijän. Helpottaa kyllä kun ei tarvii arvuutella mitä tapahtui.
   
 13. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Eiköhän se karhu tai muu villieläin säiky sitä meteliä, mitä puiden pilkkomisesta tulee?
   
 14. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Kuinka iso kasa lienee kysymys. Suosittelen katsomaan Hopeanuoli nimisen tv-sarjan, siitä saa hyviä oppeja karhun metsästykseen.
   
 15. Pinturicchio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Juventus, Jokipojat
  Huomenna työreissu Hämeenlinnassa. Löytyykö kaupungista pubia/baaria, josta löytyisi kevyttä evästä & mahdollisuus väijyä Barca-Juve -ottelua?
   
 16. Germanicus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  *HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
  Lainaus:
  Onhan siinä kasaa jos on käynyt useamman kerran paskalla. Seuraavalla kerralla pitää vetää mökillä tiukkaa viinaa, että uskaltaa aloittaa Akakabuton metsästys. Vittu, nyt tuli suorituspaineita!
   
 17. pyyksteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ducks,Jokerit
  Lainaus:
  Suosittelen Voudin kellaria linja-autoaseman vieressä Voudin Kellari, Hämeenlinna - Ravintola - Raflaamo.fi
   
 18. Squit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja KaMa
  Oon katsellut noita Liigan pelejä telkkarissa ja joka paikkakunnalla siellä tuntuu pyörivän NHL17 mainos. Mikähän mahtaa olla tuon mainoksen biisi? Semmosta kitaran räimettä se on.
   
 19. NDT665 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  On noita köntsiksiä tullut rinkkareissuilla ihasteltua. Varsinkin, jos ne ovat lähteen tai juoksevan veden lähellä. Oma arvaukseni olisi niiden puoliksi sulaineiden marjojen ympärillä eli sen muun sonnan värissä. Karhulla on, ravinnostaan johtuen, tummempi jätös, jonka väri häviää hitaammin. Mutta kuinkahan kauan sitten on Summase... kröhöm, skeidakikkareen syntymisestä?

  Näinpäs jääkiekkopalstalla kausi päätetään jälleen sille arvoisella tavalla – paskajuttu, kaikin puolin!?
   
 20. Beltran Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  aleksander stubb
  Teen kysymyksen perintöverosta / lahjaverosta, tarkoituksena saada selville olenko ymmärtänyt homman oikein kertomani esimerkin valossa.

  Vanhempani elävät ja minulla on kolme lasta. Kuvitellaan että vanhempani kuolevat ja perintösuuteni on 57.000€ (sopivasti valittu lukema). Käyttämäni lähteen perusteella joudun maksamaan perintöveroa 3.200€. Summan suuruus on sivuseikka, pääasia on se että joudun maksamaan veroa saamastani perinnöstä.

  Voin myös kieltäytyä perinnöstä jolloin perintöosuuteni siirtyy lapsilleni. He kukin perivät 57.000€/3 = 19.000€ ja saavat perinnön verottomana koska alle 20.000€ perintöjä ei veroteta. Tämän jälkeen kukin lapseni voi lahjoittaa minulle 4.900€ verottomana. Eli näillä menetelmillä perintöosuus jakautuu seuraavasti: minulle 3*4.900€ = 14.700€ ja kukin lapseni saa 19.000€ - 4.900€ = 14.100€. Ja verottaja ei saa mitään.
   
 21. Mängimies Jäsen

  Mikä olikaan se nettisivu, jota tälläkin sivustolla kovasti mainostettiin tuossa jokin aika sitten, josta näkee päivittäisen tv:n urheilutarjonnan?
   
 22. Skruf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, Kärpät
  Lainaus:
  tvmatsit.com ?
   
 23. RexHex Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Kyllähän tuo ihan oikealta ajattelulta kuullostaa. Toki tässä on tärkeää huomioida se, että jos lapset ovat alaikäisiä niin tuo lahjan sinulle antaminen ei ole ihan yksinkertaista. Lisäksi, jos perittävä omaisuus ei ole pelkästään puhdasta käteistä vaan sisältää vaikka kiinteistöjä, asuntoyhtiön osakkeita jne, niin on helposti perkeleenmoinen show kerätä valtakirjoja jne. jokaiseen eri toimenpiteeseen, kun kuolinpesä koittaa tehdä erilaisia toimenpiteitä.
   
 24. Styge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pens, änärin suomalaiset
  Lainaus:
  Periaatteessa kai näin. Se on sitten eri asia, saatko lahjoittaa sitten lasten rahoja itsellesi. Minkä ikäisiä nää lapset on?
   
 25. Beltran Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  aleksander stubb
  Lainaus:
  Ok. Kuitenkin mietin tuon sukupolven väliinjätön perintätilanteessa. Olkoonpa niin että isovanhemmat ovat noin 80v, heillä kolme 40-50v lasta ja näistä yhdellä - joka on tässä tarinassa päähenkilö, olkoon vaikka minä vaikkei tilanteeni oikeasti ole kysytynlainen - kolme täysi-ikäistä lasta.

  Isovanhemmat kuolevat ja heidän huomattavin perintö on omistusasunto. Kuolinpesä myy sen ja asunto myydään 300.000€:lla. Nyt sitten minä kieltäydyn perintöosuudestani joka olisi 100.000€ ja sen saa kolme lastani, kukin kolmasosan. Tämähän on järkevää siksi että perintövero on progressiivinen (en ala laskemaan mutta voitaneen pitää itsestäänselvyytenä että noista kolmesta kolmasosasta pitää perintöveroa maksaa yhteensä jopa huomattavasti vähemmän kuin yhden pitäisi maksaa siitä koko summasta). Tämän lisäksi voisin tehdä lasteni kanssa diilin että antavat minulle lahjana hieman alle 5000€ kukin joka olisi tietysti myös lapsille hyvä diili, kun vertailutilanteessa eivät saisi isovahempien perinnöstä mitään. Vai liekö sitten niin että tuon vaihtoehtojärjestelyn myötä paperishow kasvaa niin paljon että ei kannata kieltäytyä vaan ottaa perintö itse?

  Tiettyhän jaettavaksi perinnöksi jäisi myös paljon tavaraa jota on hyvin hankala myydä, sen sijaan kannattaa ottaa itselleen niin paljon kuin voi: huonekaluja, astoita, tekstiilejä jne ja jos olisin kieltäytynyt perinnöstä, en saisi myöskään mitään tuosta vaan lapseni olisivat jakamassa osuuttani. Tosin voisin kuvitella että viranomaistoimintamme on aivan niin tehokasta että voisivat estää menettelyn jossa joku lapsistani toisi minulle vaikka jonkun pöydän tai kahvikuppisarjan jonka olisi tuossa perintönä saanut.