Ilmoitukset

Nimimerkki haukka on seuraavat kaksi kuukautta pelikiellossa syylistyttyään Jokerit-osiossa itsemoderointiin. Nimimerkin pitkä rikehistoria pidensi pelikieltoa huomattavasti.

Sekalaisten kysymysten ketju II

Viestiketju osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Ruutiveijari, 16.02.2005 klo 14.27.

 1. Jokeri23 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, HerTo
  Haussa olisi vaimolle langattomat kuulokkeet älypuhelimen kaveriksi. Osaako joku suositella kohtuuhintaisia, hyviä kuulokkeita. Hintaluokka mielellään siinä viidenkympin tuntumassa, mutta ehdottomasti alle satasen. Saako tuolla vielä mitään järkevää? Ja kun kyseessä nainen, ne eivät myöskään saisi näyttää miltään Peltoreilta.

  Edit. Ja lisätään nyt vielä oleellinen tarkennus, eli en hae nappikuulokkeita, vaan sangallisia, korvan päälle laitettavia.
   
 2. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Saako Firefoxiin näkymään jostain napista tuohon vasemmalle kirjanmerkit yhdellä klikkauksella (kuten ennen)? Nyt en löytänyt asetuksista kuin tuon "sivupaneelit" -napin tuohon valikkoriville, josta pitää ensin klikata se auki ja sitten vasta valita vielä "kirjanmerkit". Ctlr+B olisi nopea, mutta sama hiirellä.

  edit: Ok, ainakin tällä lisäosalla sai suoraan, olisiko jostain päässyt suoraan ilman lisäosia?

  Bookmarks Sidebar Button :: Firefoxin lisäosat
   
  Viimeksi muokattu: 20.03.2017 klo 04.04
 3. Tacs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, TuTo
  Lainaus:
  En tiedä olenko jo myöhässä vastauksen kanssa, mutta vastataan nyt kuitenkin.

  Itse ostin viime syksynä JBL E40 Bluetooth kuulokkeet, ja hyvin ovat toimineet. Kertaakaan ei ole ollut ongelmia puhelimeen yhdistämisen kanssa, akku kestää varsin pitkään ja tarvittaessa voi käyttää myös johdolla. Mielestäni on kohtuu "sirot", eli miksipä ei sopisi naisen päähänkin. Musiikki soi hyvin ja ainakin Android-puhelimen kanssa toimii myös puheluiden hoitamiseen, tosin tuulisella kelillä kuuluvuus vastaanottajalle voi heikentyä.

  Toki nuo eivät kaikista edullisimmat ole, 99 euroa näyttää olevan Powerissa. Halvemmallakin voi löytyä ihan ok kuulokkeita, mutta jos koko mietityttää niin suosittelen menemään paikanpäälle kokeilemaan/katsomaan niitä.
   
 4. Jokeri23 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, HerTo
  @Tacs Kiitos ja et ole myöhässä. Täytyy käydä kokeilemassa noita paikanpäällä, ulkonäön puolesta varmaan menisivät.
   
 5. jussi_j Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tämähän toimii vain jos et anna numeroa mihinkään. Epäilen, että esimerkiksi operaattorillasi on sinun numero.
   
 6. Anonyymi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, FC Barcelona
  Lainaus:
  Toki toki. Itselläni on ollut salainen numero ties kuinka kauan ja häiriöpuheluiden määrä on lähes nolla. En ainakaan muista, että operaattori olisi koskaan soitellut, OP muutamaan otteeseen vakuutuksia yms. tarjonnut.
   
 7. J.J.Jasper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk, BVB
  Ovatkohan vanhat World Cupin aikaiset ketjut vielä jossain olemassa vai jotenkin piilotettu? Jäi mieleen miten Wunderveba ja Ralph kävivät kovaa vääntöä ja itsekin siihen osallistuin. Jotain siinä riideltiin eri senttereiden tasosta. Yksi aihe taisi olla se ettei Leon Draisaitl ole Jori Lehterää parempi.
   
 8. Ötökkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
  Vieläkö se nimimerkki jolla oli inttikaveri on palstalla? Onko Jatkoajassa nimimerkkiä Inttikaveri - olis huikea.
   
 9. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Nimimerkki @Inttikaveri on kyllä olemassa. Ei taida tosin olla samainen ihmemies, joka sai aina parhaat naiset päältä. Korjatkoon itse jos olen väärässä.
   
 10. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Eiköhän ne tallessa ole eivätkä piilotettuja, mutta saitin paska haku ei toimi. Laita amerikkalaiselle hakusivustolle site:keskustelu.jatkoaika.com ja hakusanoja, niin varmaankin löytyy.
   
 11. pikkuvaimo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Harley-Davidson
  Lainaus:
  HIFK oli muistaakseni kyseisen henkilön nimimerkki. Tais saada kenkää jossakin vaiheessa.
   
 12. Inttikaveri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK (Joukkue ja nimimerkki)
  Lainaus:
  Kyseessä oli nimimerkki HIFK ja myönnettäköön että nimimerkkini on saanut inspiraatiota tuosta keissistä, tunnistinhan HIFK:n kuvauksesta täysin itseni.
   
 13. Ruutu8 Jäsen

  Miksi TV:n nyrkkeilylähetyksissä kello häviää ruudulta aina kymmenen sekuntia ennen erän päättymistä?
   
 14. Ötökkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
  Mitä tapahtuu Patrik Laineen ketjulle nyt, kun Defencefirst on saanut monoa?
   
 15. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Mitä tapahtuisi jos noin kilometrin läpimitaltaan oleva asteroidi iskeytyisi Grönlantiin tai Etelänavalle? Jäätä varmaan sulaisi ihan mukavasti ja pikkuinen tsunami iskisi, mutta Suomi olisi varmaan ihan okei hetkellisesti?
   
 16. Mazaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat
  Lainaus:
  Korkein tunnettu riski maahan kohdistuvaan törmäykseen on juuri tällaisella kilometrin kokoisella asteroidilla nimeltään 1950 DA.

  Tosin törmays olisi tulossa vasta vuonna 2880 ja törmäyksen todennäköisyys on vain alle 0,33%.

  Törmäyksen nostattaman polyn aiheuttama vuosien ajan kestävä pimeys ei kuulostaisi kovin houkuttelevalta.
   
 17. Rocco Jäsen

  Lainaus:
  Varmaan siksi koska TV:ssä oleva kello ei välttämättä ole täysin samassa ajassa virallisen ajanottajan kellon kanssa, ja tämän takia ei tule erän loppuhetkien tyrmäysten ja muiden tapahtumien takia mitään foliohattu-epäilyitä suutaan tai toiseen.
   
 18. Rocco Jäsen

  Lainaus:
  Tästä on tehty laskelmia jo aikanaan tapahtuneen asteroidin osuttua maahan, hyvin lähelle etelänapamannerta.

  Muutama miljoona vuotta sitten 1-4 km halkaisijaltaan ollut asteroidi iskeytyi etelänapamantereen reunalle, noin 5km syvään mereen. Se nostatti tsunamin, mikä työnsi meriveden syrjään vähintään 60 km halkaisijaltaan olevalta alueelta, jos asteroidi olisi ollut tuo maksimi 4km halkaisijaltaan. Ensimmäiset maa-alueet yli 200m korkean tsunamin kohteena oli Chilen rannikko. Uusi-Seelanti ja Tasmania olisi ollut noin 60m korkean tsunamin kohteena 10 tuntia osumasta. Jos asteroidi olisi ollut tuo minimi 1km, tsunamin mitat olisi noin 1/5 yllämaimainituista. Eli Suomi olisi varmasti turvassa tsunamilta, jos se etelänapamantereelle osuisi. Se miten jäätikön sulaminen nostattaisi pysyvästi vedenpintaa, olisi sitten eri asia. Tämä Eltaninin kraateri ei ole täysin varmistunut asteroidin osumaksi, mutta alueelta löydetyt metallijäänteet, sekä Chilen ja Antarktiksen rannikon maanvyöryt ja muut merkit viittaavat täysin tähän.
   
 19. LaTe_Show Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Rockies: 1980-1981. JYP.
  Perhana, miten saan solmioneulan kiristettyä, kun se on nyt liian löysä = ei mene kiinni...
   
 20. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Onko Juti-bisse tullut jo kauppoihin?
   
 21. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Näyti olevan, ainakin Ruoholahden citymarkettiin.
   
 22. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Nyt voidaan puhua kohtalosta! Joudun muutenkin käymään tänään Ruoholahdessa!
   
 23. Anrii Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, JarPa
  Muistaako joku ysäriltä sellaisen elokuvan kuin Wolverines tms? Muistan hädin tuskin millainen leffa on kyseessä, mutta mistään en löytänyt infoa.
   
 24. Beltran Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  aleksander stubb
  Miten kiinteistövero lasketaan?

  Tein pikku tutkimusta lähteenä etuovi.com, myytävät omakotitalot Helsingissä. Avasin 10 ensimmäistä osumaa joista kuudessa oli mainittuna tiedot kohteen kiinteistöverosta. Helsingissä omaan asuntoon kohdistuva kiinteistövero oli vuonna 2016 0,37% ja nousi arvoon 0,41% täksi vuodeksi. Käytän referenssinä tuota 0,37% koska viime vuonna on viimeksi maksettu kiinteistöveroa ja tiedot voivat olla sieltä, toki itse olen ainakin jo saanut tämän vuoden maksulapun. Ja en tässä huomioi mitenkään oliko kohteet omalla tontilla vai ei, jos ovat niin tontin osuudesta pitäisi maksaa korkeammalla prosentilla mutta myyntitiedoista ei tietenkään käy ilmi mikä osuus hinnasta liittyy tonttiin ja mikä itse kiinteistöön.

  No tässä kuusi löydöstäni. Joka kohteesta listasin rakennusvuoden, myynti/pyyntihinnan, ilmoitetun kiinteistöveron ja pyyntihinnasta lasketun kiinteistöveron prosentilla 0,37:
  1987 429.000€ 650€/v 1587,30 €/v
  2014 450.000€ 400€/v 1665€/v
  1991 448.000€ 802,52 €/v 1657,60€/v
  2011 648.000€ 670€/v 2397,60€/v
  1995 990.000€ 2200€/v 3663€/v
  1996 889.000€ 855,52€/v 3289,30€/v

  Jos noiden kaikkien myyntikohteiden hinnat laskee yhteen päädytään lukemaan 3.854.000€ ja ilmoitettujen kiinteistöverojen summa on 5578,04€. Joka on 0,14% eli taulukon mukaan kiinteistöveroista ei makseta edes puolia. "Virhe" on niin suuri että se ei poistu vaikka pyyntihinnat eivät toteutuisi ja talot myytäisiin halvemmalla.

  Tiedän että vanhemmissa kohteissa on voitu tehdä remontteja josta syystä kiinteistön arvo on voinut nousta huomattavasti mutta muuttuneita tietoja ei ole kerrottu verottajalle. Tai, 1990-luvulla asuntojen hinnat nousivat ja sitä ei myöskään ole huomioitu. Mutta listalla on myös kaksi 2010-luvulla rakennettua kohdetta ja ei nämä näytä kiinteistöveron vähyydessä poikkeavan muista. Ja havaintojeni mukaan ilmiö ei ole vain Helsingissä mutta otin tähän vain yhden paikkakunnan siksikin kun kiinteistövero on erisuuruinen eri paikkakunnilla.

  Vai olenko ymmärtänyt jotakin kokonaan väärin?
   
 25. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Ei kiinteistöverotuksessa käytetyllä kiinteistön arvolla ole mitään tekemistä markkina-arvon kanssa.

  Tuosta määräytymisperusteista tarkemmin:
  Verohallinto > Kiinteistöjen arvostaminen kiinteistöverotuksessa

  Tuosta oikeastaan homman kluu:
  "Rakennuksen, rakennelman ja vesivoimalaitoksen arvoksi katsotaan jälleenhankinta-arvo vähennettynä vuotuisilla rakennustyypeittäin määrätyillä ikäalennuksilla.

  Valtiovarainministeriö antaa vuosittain asetuksen niistä perusteista joiden mukaan jälleenhankinta-arvot eri rakennustyypeille lasketaan, katso esimerkiksi VvMA rakennusten jälleenhankinta-arvon perusteista (1062/2014, jäljempänä jälleenhankinta-arvoasetus). Asetuksen arvoissa on huomioitu muun muassa rakennuskustannusindeksin vuosittaiset muutokset.

  Rakennuksen jälleenhankinta-arvolla tarkoitetaan kyseessä olevaa rakennusta vastaavan uudisrakennuksen todennäköisiä rakennuskustannuksia arviointihetkellä. Rakennusten arvostuksessa ei oteta huomioon rakennuskustannusten alueellisia eroja, vaan rakennukset arvostetaan samoin perustein koko maassa.

  Jos rakennus on sen laatuinen, että siihen ei voida lainkaan soveltaa jälleenhankinta-arvoasetuksessa määriteltyjä rakennustyyppikohtaisia arvoja, pidetään rakennuksen jälleenhankinta-arvona 75 prosenttia vastaavan rakennuksen rakennuskustannuksista. Samoin menetellään rakennelmien kanssa. Toisin kuin maapohjan verotusarvoon, rakennuksen sijainti ei vaikuta sen verotusarvoon, vaan se lasketaan pelkästään rakennustyypin, rakennuksen ominaisuuksien ja iän perusteella.

  Asetuksen arvot ovat sitovia, eikä rakennuksen myyntihinnalla tai todellisilla rakennuskustannuksilla ole siten yleensä merkitystä rakennuksen jälleenhankinta-arvoa määrättäessä."
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2017 klo 16.55