Risto Dufvalle potkut?

  • 267 958
  • 1 233

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Kyllä historia tuntee joukkueita, jotka eivät ole olleet rosteriltaan edes liigan kärkipäätä, mutta silti menneet vähintään finaaliin saakka. Näitä löytyy sekä SM-liigasta, että NHL:stä.
Kyllähän rauman ylpeyden miehistöllä voitaisiin voittaa vaikka kannu, jos kaikki napsahtaisi kohdalleen. Tästä ei ole mitään epäilystä. Pelkkä rosterin ja nimien tuijottaminen on suurinta typeryyttä mitä vaan voi olla. Se on toki selvää, että pelkkä valmentaja ei tee kesää eikä talvea. Tietenkään.


Niin tuntee, esim. Assien MOI joukkue. Mutta mina en ainakaan koskaan hyvaksy sita etta lukko lahtisi jotain LOTTOA pelaamaan SM-liigaan. Ei liigan parhailla resursseilla pida ostaa arpoja vaan sijoittaa osakkeisiin.

Siita varmasti ollaan kaikki yhta mielta etta yleensa ne parjaa todennakoisesti paremmin joilla on parhaat pelimerkit. Muuten kaikki veikkaaminen ennen kautta olisi ihan turhaa, voisi heittaa aina kolikolla etta kukas tuolta nyt voittajaksi nousee, jos rostereilla ei olisi merkitysta.

Tampereen ilves on siella paikoilla mihin ennen kauden alkua veikattiin ja jokerit, jyp ja tappara juurikin niilla sijoilla mihin heita ennen kauden alkua veikattiin. Kyse ei ole helvetin hyvasta onnesta, vaan helposta ennustettavuudesta. Se on ennustettavaa, koska joukkueiden rosterit antoivat odottaa sita. Tasta syysta tuo boldaamani kohta tekstissasi on jokseenkin naiivi ajatus. Muutama "suonenveto" ei tarkoita isossa kaavassa yhtaan mitaan. Aina joku pelaa "yli tasonsa" ja joku "alle tasonsa" ennakkokaavailujen vastaisesti, mutta tilastollisesti tuo trendi on aivan selva. Ennakkosuosikit ovat ennakkosuosikkeja hyvasta syysta.

Mina en halua lukosta mustaa hevosta vaan ennakkosuosikin. Siihen on pyrittava. Valitettavasti lukon johdossa (ja nakojaan kannattajienkin keskuudessa) valilla vallitsee jonkinlainen kumma fiksaatio etta mustan hevosen mestaruus olisi jotenkin enemman tavoittelemisen arvoinen kuin ennakkosuosikin. Paskat on.

En halua kuulla "lukko voi yllattaa", vaan "lukko lahtee sarjaan mestarisuosikkina". Mestarisuosiksi ei kukaan nouse koskaan paskalla rosterilla. Ja ei, kyse ei ole siita miten lukkoa kasitellaan mediassa, tarkoitan sita etta haluan rosterin olevan sellainen etta silta on pakko odottaa menestysta eika "positiivisia yllatyksia". Jos lukko voittaa ja jalkeenpain spekuloidaan etta "se nyt oli selvaa jo kesasta lahtien" niin silloin olen seuran tekemisiin tyytyvainen.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Nukuitko talviunia siina vaiheessa kun tanskalaisten lahdettya lukko oli liigan paras joukkue, jos ei nyt 30 pelia niin vahintaan 25 matsin maratontaulukossa?

Aika surkea oli sitten liigan taso, jos 24 ottelusta saadulla 33 pisteellä (saulin laskelma) oltiin liigan kärjessä ja vielä 25 pelin taulukossa.

Mitä itse katsoin, niin Lukko oli tanskalaisten lähdän jälkeisen ajan kuntopuntarissa sijalla 10. Tanskalaisten aika toi 1,68 pinnaa per peli, tämän jälkeen 1,38 pinnaa per peli. Tuossa on aika iso ero. Kokonaisuutena ilman tanskalaisia lukema on lähemmäs ykköstä, kun ottaa kauden ekat matsit huomioon.

Ilman tanskalaisia duffa olisi kokoamallaan, palkaltaan liigan kärkipään joukkueella ollut jopa säälien ulkopuolella ja kerännyt noin 70 pinnaa. Olisihan tällä sentään ipa ja tepsi pysynyt takana.
 

Saul Goodman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekka Virta
Nukuitko talviunia siina vaiheessa kun tanskalaisten lahdettya lukko oli liigan paras joukkue, jos ei nyt 30 pelia niin vahintaan 25 matsin maratontaulukossa?
Kai nyt ymmärrät, että vaikka Lukko olikin jossain 30 pelin taulukossa tammikuun lopulla kärjessä, olivat tanskalaiset silti pelanneet noista peleistä jotain yli 20 kpl.

Toistan edelleen:

Ennen tanskalaisia Lukko pelasi 7 peliä ja sai 4 pistettä. Tanskalaisten lähdön jälkeen Lukko pelasi 24 ottelua ja sai 33 pistettä, eli jotain Bluesin tasoa, ja tuo vielä sisälsi ne kalpa-, jyp- ja kärpät-suonenvedot.

Voit vapaasti tarkistaa tilastoista jos et usko. Lukko ei "omilla" pelaajilla ole missään vaiheessa ollut minkään tilaston kärjessä vaan esim. 20 viimeisen ottelun kuntopuntarissa sijoilla 10-11.

Dufvan pakisto jypissa oli lahes tuota tasoa, tosin siinakaan ei ollut noin paljon kiekollista osaamista. Tapparan taman paivan pakistosta loytyy lahivuosien EHT pakkeja vaikka kuinka:

-Mantyla (viime kaudella KHL:ssa, tapparan kapteeni, 25 pinnan mies, maajoukkuemies)

- Saravo (EHT edustusta vuositolkulla)

- Kankaanpera (EHT edustusta, vuosikymmen liigassa top 4 pakin roolissa)

- Aalto (tasaisesti 30 pinnaa kaudessa, parhaalla 40)

- Clarke (33 pinnaa liigassa, toki ei enaa ole siina iskussa)

- Leimu (2 kautta sitten 31 pinnaa liigassa).


Ehka sinun kannattaisi katsoa tarkemmin. Tuo joukkue on hyvin lahella suomen mestaruutta talla kaudella, itse pidan heita ennakkosuosikkina. Eika se johdu siita etta Rautakorpi on helvetin hyva valmentaja (vaikka han sita onkin) vaan siita etta heilla on riittavat pelivalineet sen saavuttamiseksi. Kylla, tuollaisia pakistoja loytyy taman paivan liigasta ja ne yleensa voittavat.
Onhan tuo laadukas pakisto mutta silti osastoa hasbeen uran huippuvuosiin verrattuna. Nuo pelaajat ovat olleet uransa huipulla 5-10v sitten juuri ja juuri eht-/mm-tasoa, sen sijaan mainitsemistasi top-neljästä(Nummelin,Niskala,Jurcina,Väänänen) ovat kaikki nykykunnossaankin mm-tason pelaajia eikä tuollaista nelikkoa saada tällä hetkellä mihinkään liigajoukkueeseen.
 
Viimeksi muokattu:

Kiikartorni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Rantanen
Miten voit suuttua siitä, että valmentajakin fiilistelee välillä? Mitä ihmettä? Sama kun valittaisi pelaajan tuuletuksesta.

Et ollut ainoa joka ajoi suoraan miinaan. Tuuliviireille irvailusta oli kyse. Tuo "rantapallon potku, tuuletus ja yläfemma" oli siis uuden alun ja uuden toivon ja uskon symboli - hetken aikaa. Itse kun voin asialle niin kovin vähän, niin pystyn elämään sen asian kanssa että Dufva työstää työsopimuksensa mukaisesti... Uutta matoa koukkuun.
 

Kettumainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Allekirjoitan täysin, mitä Psychodad on tänne kirjoitellut. Lukon rosteri on valovuoden päässä siitä, mitä Dufvalla oli Jypissä käytettävissään. Joukkue jäi käsittämättömän vajaaksi kesällä, syystä tai toisesta. Hintalappuja ja palkkakuitteja voi jokainen pyöritellä mielessään, mutta ei niillä kentällä mitään tee. Siellä ratkaisee viime kädessä pelaajien ominaisuudet. Tässä valossa Lukon sarjasijoitus oli hyvin lähellä sitä, mitä sen pitikin olla.

Kovasti monia tuntuu ensimmäinen Jokeri-tappio itkettävän ja totta kai saakin itkettää. Tosi asia on vain, että Jokerien rosteri on valovuoden päässä Lukon vastaavasta. Niin yksittäisten pelaajien kohdalla kuin rakenteellisena kokonaisuutenakin. Lukon jatkoon pääsy olisi ihme ja voi perustua vain mielettömään ryhmähenkeen ja mahdollisimman vittumaiseen pelikirjaan.

Kettumainen antaa Dufvalle täyden työrauhan.
 

Saul Goodman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekka Virta
Siinä on vaan sellainen juttu, että jos rosterin pitää nykypäivän sm-liigaan olla tasoa Immonen, Hytönen, Tuppurainen, Kontiola, Kukkonen, Jurcina, Nummelin, Väänänen, Niskala jne. niin sinne voidaan lyödä valmentajaksi melkein kuka tahansa löppönen tai töppönen ja tuloksena on silti vähintään finaalipaikka.

mahdollisimman vittumaiseen pelikirjaan.
Mutta kun Lukollahan ei ole minkäänlaista pelikirjaa. Peli on yksilötaitoa lukuunottamatta organisoimatonta dump-and-chase-kaaosta.

Lukekaapa ajatuksella tämä edellisen sivun erittäin hyvä viesti:

Kyllä tuossa pelissä vaan järkyttävän paljon pelitavallisia ongelmia on. Omalla puolustusalueella jos vastustaja prässää yhtään niin koko peli on pelkkää kaaosta. Kukaan ei tiedä miten pitäis painetta pitäisi purkaa. Heitetään sokkosyöttöjä paikkoihin jossa pitäisi olla joku mutta koskaan ei ole. Kaikki seisoo ihan missä sattuu ja laiturit ei anna pakille mitään painetta, jolloin vihu voittaa jokaisen rännikiekon, joka niihin sokkona heitetään. Peli näyttää osaksi siltä, että hävitään kaksinkamppailuita, mutta tosiasiassa kaksinkamppailuihin joudutaan ja niitä ei voiteta siksi, että kukaan ei ole ottamassa helppoa syöttöä.

Tämän lisäksi keskialueen ylittämiseen ei ole minkäänlaista kaavaa. Joko joku kuskaa yksin kiekkoa, välillä siinä onnistuen tai sitten heitetään rännikiekkoa. Syöttöjen yrittäminen johtaa samaan kuin puolustuspeli, kukaan ei ole oikeassa paikassa, joten peli ei etene mihinkään, paitsi joskus tuurilla. Hyökkäykset päättyvätkin yleensä joko tehottomaan kulmapainiin tai sitten suoraan ratkaisuun, rakennettua koordinoitua hyökkäyspeliä ei ole.

Mä olen ymmärtänyt, että Dufvan peli on robottikiekkoa, jossa jokainen tietää mitä pitää tehdä ja peli on niin yksinkertaista, että sitä osaa puukädetkin pelata. Puuduttavaa, mutta yksinkertaista. Tällä kaudella ei ole nähty mitään tästä. Pelissä ei päästä mihinkään hallitusti, mitään kuviota ei ole ja puukäsipelaajat eivät yksinkertaisesti kykene omalla taidollaan jatkuvasti voittamaan kaksinkamppailuja.

Jos jotain positiivista pitää sanoa illan ottelusta, niin vauhtia oli tullut Kärppä-sarjaan verrattuna paljon lisää. Lukko ei suoranaisesti edes hävinnyt vauhdissa. Pelitaktisesti Lukko hävisi 100-0. Tänään ei ollut ennen 3-0 tilannetta yhtään hallittua hyökkäystä ja sen jälkeen Jokerit alkoi säästelemään huomista varten. Älkää vain luulkokaan, että Lukko sai juonesta kiinni, sama kylmä kyyti jatkuu huomenna. Jokerit ei tuhlannut maalipaikkoja vaan iski kylmästi kiekot sisään (Ritaa lukuunottamatta). Kärpät hävisi huonoon viimeistelyyn.

Tällainen pelitavattomuus ihmetyttää. Onko tosiaan niin, että esimerkiksi noita oman pään helppoja syöttöjä ja paikkoja ei olla katsottu, ettei todellakaan olla sovittu mitä tapahtuu kun kiekollista pelaajaa prässätään? Vai onko joukkue lopettanut jo aikapäiviä sitten Dufvan pelikirjan noudattamisen?
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Siinä on vaan sellainen juttu, että jos rosterin pitää nykypäivän sm-liigaan olla tasoa Immonen, Hytönen, Tuppurainen, Kontiola, Kukkonen, Jurcina, Nummelin, Väänänen, Niskala jne. niin sinne voidaan lyödä valmentajaksi melkein kuka tahansa löppönen tai töppönen ja tuloksena on silti vähintään finaalipaikka.

Siihen pitaa pyrkia etta joukkue on niin hyva ettei sita paskinkaan valmentaja saa tuhottua, ja sen jalkeen hommata siihen viela niin hyva valmentaja etta se saa siita mahdollisimman paljon irti. Se maksimoi menestyksen mahdollisuuden.

Mestaruus taytyy tehda mahdollisimman todennakoiseksi. Se on seurajohdon tehtava.

Saan sellaisen kuvan etta sina haluat sita jahdattavan ns. Midas taktiikalla. Koitetaan loytaa joku sellainen velho joka tekee paskasta kultaa.

Mina olen taysin eri nakokannan edustaja. Ihmisilta voi vaatia jotain vasta silloin jos heille on ensin annettu tyokalut menestymiseen. Jos Dufva epaonnistuu ennakkosuosikkirosterilla, olisin itsekin ehdottamassa valitonta erottamista. Jos Dufva luotsaa joukkueen suurin piirtein niille sijoille (8 parhaan joukkoon) mita tuolta rosterilta voi realistisesti odottaa, en nae sita niinkaan hanen ongelmanaan vaan niiden jotka ovat epaonnistuneet tyokalujen hankinnassa. Ei ammattimaiselta hitsarilta kannata odottaa mitaan helvetin hyvaa saumaa ja valmista tuotetta jos sille antaa sytkarin ja kynttilan kateen.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Ilman tanskalaisia duffa olisi kokoamallaan, palkaltaan liigan kärkipään joukkueella ollut jopa säälien ulkopuolella ja kerännyt noin 70 pinnaa. Olisihan tällä sentään ipa ja tepsi pysynyt takana.

No tama jaa ilmeisesti jonkinlaiseksi uskon asiaksi. Mina perustan nakemykseni sellaiseen lahteeseen joka on vuodesta toiseen tuonut 100% paikkaansa pitavaa tietoa esimerkiksi vahvistuksista, ja tietanyt tapahtumia ennen julkisuutta.

Sina perustat taman dufvan 100% joukkueen kokoamisen....mihin? Siihen etta 1963 sita toistaa?

Mina naen asian niin etta Dufva lahti ostamaan sisafiletta ja sen kylkiaisiksi juuri oikeanlaisia, hyvaksi havaitsemiaan perunoita. Dufva loysi ne perunat, mutta sita haluttua sisafiletta ei loytynyt ollenkaan tarpeeksi citymarketista ja toimeksiantaja (lukko) ei ollut valmis hakemaan sita Stockmannilta koska se oli kalliimpaa. Ja sitten Dufva joutui tarjoilemaan pelkkia perunoita.

Sina sanot etta tama oli parasta mita tuo herra pystyy kokkaamaan, mina sanon etta taisi siina olla hivenen siitakin kiinni ettei saanut haluamiaan aineksia ja joutui lopulta paikkaan jossa piti tarjota vain niita kylkiaisia, eika niista nyt paaruoaksi ole vaikka varmasti kylkiaisina hemmetin hyvia. Onko tama sitten kokin vika?
 

yksi vs yksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peli kertoo
Legenda kertoo etta Dufvalla oli 20 pelaajan lista ns. karkipelaajista, joista han ei saanut yhtaan.

Lista oli varmuudella 8 suomalaista ns. huippupelaajaa, jotka olivat tulossa vapaiksi viime kauden jälkeen. Kaikki pelasivat euroopan sarjoissa, 2 suomessa ja 6 muualla.
Sanotaanko nyt sitten huippupelaajalla EHT-tasoa (vaikka olihan kauvokin siellä)
Niistä piti sisään saada vähintään 4. Nimistä en ole saanut tietooni kuin Antti Halosen, mutta tuon 8 kuulin hyvin läheltä. Silloinhan vielä RD:n ja HV:n "liitto kukoisti"
 

NaNi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, KooKoo, Red Wings
Ja voin itsekin tuoda yhden nimen eli Marko Anttila oli yksin RD:n haluamista pelaajista täksi kaudeksi. Mutta kuka tietää vaikka ensi kaudeksi olisikin tänne tulossa..
 

yksi vs yksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peli kertoo
Sitten kuitenkin on vielä sanottava, että joka tapauksessa RD:n vetovoima riitti saamaan mukaansa Tapparasta Kovasen ja Ilomäen sekä myöhemmin vielä Rädyn ja Ahtolan. Tästä nelikosta säännöllisesti pelaa / pelaisi 2 (jos Kovanen terveenä). Ilomäen tahtoi mukaansa, kun onnistui viime kauden lopulla. Miksi, jos ei aikomustaan peluuttaa ja Räty vetää A:ssa. Korvaava heittopakki olisi ollut omasta takaa (Tommila). Lisäksi Koskenkorva ja Koskinen ovat RD:n hankintoja. Eli vaikka ketä haluttaisiin näilläkin palstoilla ja Lukon toimistossa tai valmentajakopilla, niin fakta on, että ei Lukko isosta tilipussista huolimatta ole nyt edes RD:n kanssa mikään kaikista houkuttelevin vaihtoehto. Lukon historia menestymättömänä seurana ja yksilöiden huipulle nousemisen vähyys vaikuttaa. Kyllä pelaajat sitäkin miettii kuitenkin yllättävän paljon. Ensi kaudella on varmaan vaikeampaa vieläkin houkutella pelaajia, koska taas tämä kausi on mennyt alta lipan (TOISTAISEKSI AINAKIN). Näkyyhän se kun niitä pelaajia mitä nyt taas halutaan alkaa lipemään pois haavista.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Kiitoksia esimerkeista, vahvistaa entuudestaan sita tietoa johon viittasin. Toivottavasti nama "Dufva kokosi joukkueen mieleisekseen" hivenen rauhoittuvat.

Toki ymmarran sen etta kaikkea ei aina saa mita haluaa mutta talla kertaa jai joukkue todella pahasti vajaaksi, ja ainakin omalta osaltani naen tahan isoksi osasyylliseksi sen kunnianhimon puutteen joka organisaatiossa on. Ei vaan lahdeta tylysti siita etta joukkueen taytyy olla uskottava, maksoi mita maksoi.. siella lahdetaan mieluummin siita etta "katotaan ny mita saadaan ja odotetaan ihmeita".

Olen vuosikausia toitottanut sita etta kun kerran rahaa on, isolla sijoituksella tanaan voi tehda pitkassa juoksussa suuria saastoja. Kuten yksi vs. yksi totesi, lukko on menestymattomyytensa takia jo vahemman houkutteleva vaihtoehto. Jos sama raha lyodaan naaman eteen Jyvaskylasta kuin Raumalta, molemmat vastaavia hevonperseita, pelaaja menee sinne missa on todennakoisempaa menestya. Tama trendi taytyy kaantaa, tekemalla lukosta menestyva seura. Sen jalkeen pitkan linjan saastot tulevat siina etta huippupelaaja pelaa mieluummin meilla kuin Jyvaskylassa tai Hameenlinnassa, ja halvemmalla.

Pari kautta 4 miljoonan rosterilla, (paljon suuremmalla todennakoisyydella) viireja kattoon ja tilia playoff tuloista ja oheiskraasasta ja mainostajista...ja kas kummaa meilla on ihan erilainen imu pelaajien suhteen ja paljon halvemmalla kuin ennen.

RTK:n perustaminen oli aikanaan loistava bisnespaatos. Lukon menestyksen tavoittelu TODELLA vakavasti olisi myos mahdollisesti erinomainen bisnespaatos pitkalla aikavalilla. Pari kautta saattaisi tulla tietysti enemman persnettoa, mutta jos se tuottaa imua ja menestysta seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi, se maksaa itsensa moninkertaisesti takaisin.
 
Viimeksi muokattu:

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Siinä on vaan sellainen juttu, että jos rosterin pitää nykypäivän sm-liigaan olla tasoa Immonen, Hytönen, Tuppurainen, Kontiola, Kukkonen, Jurcina, Nummelin, Väänänen, Niskala jne. niin sinne voidaan lyödä valmentajaksi melkein kuka tahansa löppönen tai töppönen ja tuloksena on silti vähintään finaalipaikka.

Kaudella 2009-2010 mestaruus olisi ollut omissa käsissä. Kokoonpano oli täydellinen ja syksyllä joukkue osoitti, että ei ole pysäytettävissä. Vaikka Vehanen lähtikin niin silti koko joukkueen esitykset pimenivät playoffseissa totaalisesti. Mitä olisikaan käynyt, JOS Urama ei olisi ollut valmentamassa vaan joku oikea valmentaja tyyliin Rautakorpi,RD,Summanen,Suikkanen yms. En lähtisi sanomaan, että jokainen valmentaja pärjää hyvällä kokoonpanolla.

2013-2014 Voi olla Lukon todellinen mahdollisuus, jos uskalletaan satsata RD:n hankintoihin. Kohta joku idiootti tulee kommentoimaan tähän: "ai riska-riska-koskinen yms".
 

Jan Koller

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ♠, Carolina Hurricanes
Pari kautta 4 miljoonan rosterilla, (paljon suuremmalla todennakoisyydella) viireja kattoon ja tilia playoff tuloista ja oheiskraasasta ja mainostajista...ja kas kummaa meilla on ihan erilainen imu pelaajien suhteen ja paljon halvemmalla kuin ennen.

Tässä kiteytyy hyvin koko Lukon organisaation ongelma. Kuvitellaan, että ostamalla kovalla rahalla pelimiehiä kaksi ekaa ketjua täyteen, mestaruus olisi helpommin saatavissa kuin järkevällä roolittamisella. Ja se, jos kaksi vuotta käytetään 4 miljoonaa rosteriin, ei varmaan laske agenttien hintapyyntöjä jatkossa, joten paljon halvemmalla kuin nyt joukkuetta ei vaan Raumalla pystytä rakentamaan...

Ja kannattaa varmaan kysyä esim. Jokereista voiko menestystä ostaa rahalla. Todennäköisyyttä pystyy kyllä kasvattamaan, mutta onnistumisesta ei ole takeita.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
2013-2014 Voi olla Lukon todellinen mahdollisuus, jos uskalletaan satsata RD:n hankintoihin. Kohta joku idiootti tulee kommentoimaan tähän: "ai riska-riska-koskinen yms".

Ensinakin tassa ketjussa keskustellaan kovaa vaihtia aivan jostain muusta kuin otsikon antamasta aiheesta. Toisin sanoen Rauman lyseon aidinkielenopettaja antaisi ala-arvoisen numeron.

Mutta ei se mitaan. Rahalla ei voi ostaa menestysta, se tiedetaan. Mutta Lukon tapauksessa ei voi ajatella, etta pienemmallakaan rahalla parjattaisiin. Siksi minusta Lukon on pistettava kylmasti ensi vuonna lisaa haisemaan ja hankittava kovempia pelimiehia. Eilinen peli osoitti, etta puheet Jokereiden paremmasta pelaajamateriaalista eivat olleet tuulesta temmattuja.

Toivon, etta RD ja Vuori osaavat loytaa ne oikeat puuttuvat palaset. Helppoa se ei ole, mutta muutakaan vaihtoehtoa ei ole. Ja vaikka lunta tulisi tupaan, etta Lukolla on liigan kallein joukkue, niin entas sitten. Joka tapauksessa joku aina kitisee, teki niin tai nain.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Tuo materiaalikaan ei selitä sitä että miksi pelitapa loistaa poissaolollaan, tai siis muu kuin "dump'n'chase". Kyllä tuollakin materiaalila pitäisi pystyä parempaan. Edes sitten jonkinlaiseen toimivaan pelitapaan, jonka jälkeen jos tappio tulee, voidaan sanoa että materiaaliin hävittiin.

Vuori kuitenkin sai lyhyessä ajassa luotua yksinkertaisen pelisysteemin. Koko joukkue pelasi samalla kaavalla ja siellä sai jasulaaksoset tuotua kiekon alueella ja vähän rakennettua peliä. Ellei muuta, niin yhden helpon syötön jonka jälkeen tuli jo laukaus. Olin Uraman pitämisen puolella viimeiseen asti, kuten myös Toivolan. Mutta mun puolesta Dufva saisi lähteä.

Ja se rantapallo juttu oli mielestäni hauska, en ymmärrä kitinää siitä.
 

Saul Goodman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekka Virta
Niin. Tietysti rosterikin on vajaa jos kärkeen verrataan ja kasaus epäonnistunut mutta se on sitten jo eri keskustelu taas. Katsokaa nyt vaikka jonkun HPK:n kenttiä. Ei siellä ole yhtään Lukkoa kummempaa seppää.

Mutta kun tosiaan Lukolla ei ole minkäänlaista pelitapaa. Se pelitavattomuus olisi ihan ok, jos Lukolla olisi neljä kenttää Nielseniä-Bödkeriä-Larsenia, mutta realismi on sellainen ikävä asia joka tähän väliin tunkee.

Eli koittaako psychodad nyt sanoa, että jos Dufva ei mukamas saanut mitään haluamiaan pelaajia, ei hän edes koita valmentaa vaan nostaa vain palkkaa vapaamatkustajana? Silloinhan potkut ovat myös ainut vaihtoehto.

Lukon pelihän on jo viimeiset 20 kierrosta ollut siinä kuosisssa, että siinä ei yhdet markoanttilat ja anttihaloset tee paskankaa eroa. Nähtiinhän se tämäkin nyt jo. Vaikka kahdessa ekassa kentässä pyörisi jopa maailmanluokan seppää, ei sekään aina riitä, kun kolmos-neloset eivät pelaa edes 0-0:aa, koska mitään pelitapaa ei ole.

Ja sekin on jo sanottu moneen kertaan, että lähes kaikki viime tai edelliskauden kelpo pelaajat ovat flopanneet. Se voisi olla sattumaa jos se on yksi-kaksi-kolme pelaajaa, mutta kun niitä on kolme kentällistä.

En jaksa jankata näitä itsestäänselvyyksiä. Lukekaa tuo JZZ:n viesti, se on tasan kaikki mitä Lukon pelistä pitää tällä hetkellä tietää.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tasta syysta tuo boldaamani kohta tekstissasi on jokseenkin naiivi ajatus.

Ei se ole naiivi ajatus vaan fakta. PELKKÄ rosterin tuijotus on typeryyttä. Joukkupelissä ratkaisee monet muutkin asiat, joskin tottakai rosterin pitää olla kilpailukykyinen mikäli mestaruutta halutaan.

Mina en halua lukosta mustaa hevosta vaan ennakkosuosikin.

Tätä joudut odottamaan, sillä lukon historia ja maine ajaa jo tässä vaiheessa rosterin edelle ennakkosuosikkien rankkaamisissa. Kalliilla joukkueella pitää oppia ensin voittamaan. Nyt lukko on profiloitumassa raha-automaatiksi. Sekä pelaajille, että agenteille.
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
Nyt lukko on profiloitumassa raha-automaatiksi. Sekä pelaajille, että agenteille.

Miten niin ON PROFILOITUMASSA? Lukkohan on ollut rahastuspaikka pelaajille jo monta vuotta. Oikeastaan Bosmansäännön jälkeen.

Tuohon pitäisi se muutos saada mutta siihen ei seuran kärsivällisyys riitä. Se nähtiin jo Omat pojat-projektin aikaan.

Mä haluaisin nähdä ensi kaudella Lukon pelaavassa miehistössä Saarelan, Näpin, Kangasmäen, Virtasen, Viirlaksen, Tommilan, Honkaheimon, Stachin, Jasun, Nikon, Setäsen, Vehasen, Bertrandtin, Kosken jne. Siihen lisäksi pari-kolme ykköskorin hyökkääjää ja pakkia. Molempia siis tuo 2-3.

Nuo hirviperskärpäset sais jättää hankkimatta.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mä haluaisin nähdä ensi kaudella Lukon pelaavassa miehistössä Saarelan, Näpin, Kangasmäen, Virtasen, Viirlaksen, Tommilan, Honkaheimon, Stachin, Jasun, Nikon, Setäsen, Vehasen, Bertrandtin, Kosken jne. Siihen lisäksi pari-kolme ykköskorin hyökkääjää ja pakkia. Molempia siis tuo 2-3.

Toiveesi saattaa hyvin toteutuakin. Listalta saattaa jäädä pois vain Stach, Vehanen ja Honkaheimo.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Ei se ole naiivi ajatus vaan fakta. PELKKÄ rosterin tuijotus on typeryyttä. Joukkupelissä ratkaisee monet muutkin asiat, joskin tottakai rosterin pitää olla kilpailukykyinen mikäli mestaruutta halutaan.



Tätä joudut odottamaan, sillä lukon historia ja maine ajaa jo tässä vaiheessa rosterin edelle ennakkosuosikkien rankkaamisissa. Kalliilla joukkueella pitää oppia ensin voittamaan. Nyt lukko on profiloitumassa raha-automaatiksi. Sekä pelaajille, että agenteille.

Eikös se ole profiloitunut jo?

Kossu ei mikään halpa pelaaja ollut, eikä varmasti ollut Koskinenkaan (vaikka tryoutilla tuli, mutta oli jo hinnoitellut itsensä ulos Saipasta). Eikä Caldwell, hänestä onneksi päästiin eroon. Kovanenkaan ei varmaan ilmainen ollut, mutta täytti paikkansa ennen loukkaantumistaan.

Varsinkin kahteen ekaan olisi mielenkiintoista tietää että kuinka palavasti Dufva heidät halusi? Veikkaan että Kossun palkalla olisi saanut huomattavasti paremman pelaajan, sekä yhdistettynä Koskisen palkkaan, ei olisi ollut mahdotonta saada joku NCAA-haku (joka voi flopata tai topata ja kaikkea siltä väliltä) + rautainen ammattilainen (vaikkapa Willsie). Caldwellista ei tarvitse sitten sanoa yhtään mitään.

Tässä on iso ero vaikkapa meidän rakkaaseen viholliseen, Ässiin. Katsokaa heidän nimilistaa, heillä ei ole rahaa käytettävissä samanlaisesti kuin meillä, joten jos pelaaja pyytää liikaa, niin sitten otetaan toinen pelaaja ja rahat säästetään sitten koodinimi "Dixoniin", tai vastaavaan. Tottakai heilläkin huteja on, kuten Kamil "parempi kuin Petruzalek ja Mclean yhdessä" Piros.

Nyt Lukko laittaa liikaa rahaa alempiin ketjuihin, sinne tarvitaan vaikkapa se UTJ sanomaan tälläisessä tilanteessa valmentajalle että "sori, hinta ei vastaa laatua, katsotaan muita pelaajia".

Ilmeisesti sama homma jatkuu ensi kaudella, Pikku-Riska ei varmaan kallis ole, mutta sitten eräs kahdeksan mestaruuden mies maksaa varmaan aika paljon. Ja jos joku toinen seura olisi myös kiinnostunut pikku-Riskasta ja Dufva hänet haluaa, niin agentti saa aika hyvän hinnan revittyä Lukolta. Vittu kun rahaa on, niin ei me huutokaupassa toiseksi jäädä. Sitten ihmetellään kun muilla pelaa kaksi alimmaista kenttää meidän nelos-kentän palkalla.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Pari kautta 4 miljoonan rosterilla,

Lopeta tuo haihattelu ja pilvilinnoissa olelu, ei tule onnistumaan.

RD palkattiin nimenomaan sen takia, että omista nuoristakin kasvaa kovia EHT-miehiä.
- Jasusta kakkossentteri
- ranskis tulosyksikköön
- jne

Nyt on vuosi katseltu tätä RD:n osaamista ja pelaajien valmistamista maailmalle. Tulos on nolla.

Kunnia RD:lle että on antanut nuorille vastuuta. Se on paljon sitten Uraman kun kaikenmaailman robarit saapuivat Raumalle.

Mutta Lukon pelitapa on jotain järkyttävää tai se puuttuu lähes kokonaan, ja siihen ei suuresti vaikuta nimilista. Pelitapa näkyy heti jos sellainen on. Toteutus on aina parempi jos toteuttajat ovat kovempaa kalustoa. Mutta vähemmän hyvilläkin jätkillä pelitapa näkyy tekemisessä.

Mä olen näitä pelejä tällä kaudella nähnyt ihan riittävästi harjoituspelit mukaan lukien. Pelitapaa ei vaan ole näkynyt välillä elokuun alku - maaliskuun loppupuoli.

Ja se päävalmentajan syy, ei kenenkään muun.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Miten niin ON PROFILOITUMASSA? Lukkohan on ollut rahastuspaikka pelaajille jo monta vuotta. Oikeastaan Bosmansäännön jälkeen.

Tuohon pitäisi se muutos saada mutta siihen ei seuran kärsivällisyys riitä. Se nähtiin jo Omat pojat-projektin aikaan.

Mä haluaisin nähdä ensi kaudella Lukon pelaavassa miehistössä Saarelan, Näpin, Kangasmäen, Virtasen, Viirlaksen, Tommilan, Honkaheimon, Stachin, Jasun, Nikon, Setäsen, Vehasen, Bertrandtin, Kosken jne. Siihen lisäksi pari-kolme ykköskorin hyökkääjää ja pakkia. Molempia siis tuo 2-3.

Nuo hirviperskärpäset sais jättää hankkimatta.

Oksensin lukiessasi tuota sinun dream teamiasi. Tuo on juuri tota ylenpalttista omien junnujen ihailua. Oksettavaa,kuvottavaa ja kaikkea mahdollista. Toivottavasti ikinä näin ei tule käymään. Tuossa on kasa puukäsiä...
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lopeta tuo haihattelu ja pilvilinnoissa olelu, ei tule onnistumaan.

RD palkattiin nimenomaan sen takia, että omista nuoristakin kasvaa kovia EHT-miehiä.
- Jasusta kakkossentteri
- ranskis tulosyksikköön
- jne

Ei Bertrandista tai Jasusta tule ikinä mitään, eikä oo ikinä siltä näyttänykkä. RD on sen sijaan nostanut kehiin Virtasen ja Viirlaksen, jotka vaikuttavat hyvin lupaavilta näihin edellämainittuihin verrattuna. Saarelakin pääsi kokeilemaan ja varmasti on RD:n kaavailussa ensi kaudella.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No joo, turhaan yritin olla vähän kiltti ja kaunistin totuutta. Onhan lukko tosiaan ollut jo pidemmän aikaa pitkälti härskisti hyväksikäytetty raha-automaatti.

Ihan vilpittömästi olen sitä mieltä, että lukolla oli oikeanlainen draivi päällä omat pojat-projektin alussa. Silloin joukkue pelasi muistaakseni hyvin, vaikka nimet paitojen selissä eivät olleetkaan nummelinmikkoloita. Siitä, kun oltaisi jatkettu samalla linjalla ja pidetty hankinnat järkevinä, niin lukko olisi voinut kasvaa kestomenestyjäksi liigassa pidemmäksikin aikaa.

Nyt tilanne on kaikessa lohduttomuudessaan lähes psychodadin haaveiden mukainen. Ei hyvä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös