Presidentinvaalit 2012: miten äänestit ykköskierroksella?

  • 27 131
  • 191

Mille ehdokkaalle annoit uurnilla äänesi presidentinvaalien 2012 ykköskierroksella?

  • Jätin tyhjän tai hylättävän lapun

    Ääniä: 14 2,8%
  • Haavisto, Pekka (Vihreät)

    Ääniä: 154 31,0%
  • Soini, Timo (PS)

    Ääniä: 53 10,7%
  • Väyrynen, Paavo (Kesk.)

    Ääniä: 73 14,7%
  • Lipponen, Paavo (SDP)

    Ääniä: 9 1,8%
  • Niinistö, Sauli (Kok.)

    Ääniä: 145 29,2%
  • Essayah, Sari (KD)

    Ääniä: 6 1,2%
  • Biaudet, Eva (SFP/RKP)

    Ääniä: 1 0,2%
  • Arhinmäki, Paavo (Vas.)

    Ääniä: 41 8,3%

  • Äänestäjiä
    496

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
. Minusta olisi erinomaista peeärrää Suomelle, että meillä olisi presidenttinä julkihomo. Lisäksi homofoobikoille kuuluu kaikki mahdollinen paha mieli asian tiimoilta.
Niin, kai se olisi nyt julkihomon vuoro päästä presidentiksi. Naispresidentti on jo nähty (useampikin) ja mustaihoinen USA:n ykkösmiehen pallilla. Olkoon homo seuraava raja-aita. Joskus sekin tabu on murrettava. Miksei sitten Suomi, tuo homoparatiisi voisi olla siinä asiassa edelläkävijä.

Itse kuitenkin olen Arhinmäen bandwagonissa. En kuitenkaan pahoita mieltäni jos Haavisto julistettaisiin presidentiksi.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Olkoon homo seuraava raja-aita. Joskus sekin tabu on murrettava. Miksei sitten Suomi, tuo homoparatiisi voisi olla siinä asiassa edelläkävijä.

Me mitään edelläkävijoitä olla. Islannissa kun on jo lesbo pääministerinä.
 

Knower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit+Petteri Nummelin
Äänestin tänään, iskin kakkosen lappuun ja nostin Jatkoajankin äänestyksessä Haaviston pistepörssin kärkeen. Hyvin tehty!
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin, Suomen kaunein, Stadin Jokerit
No, tuosta voi päätellä ettet esimerkiksi tiedä Keynesistä yhtään mitään.

Olen lukaissut useamman herran kirjoittaman teoksen. Keynes oli nero, monelta kantilta katsottuna hän uudisti taloustiedettä ja paransi käsitystämme kokonaiskysynnästä tavalla, joka auttaa nykyään hahmottamaan taloutta huomattavasti paremmin. Vaikka miehen premissi olikin monilta osin todistetustikin väärä (kokonaiskysyntä on liian kapea-alainen keino informatiivisesti ohjailla taloutta vrt. "näkymätön käsi") on hänellä ollut eittämättä suurin vaikutus siihen, miten nykyään taloutta tarkastellaan.

Itsehän en Keynesistä puhunut aikaisemmin mitään, vaan keynesiläisyydestä. Se, että itse rinnastat herran ja hänen nimissään olevan taloustieteen haaran kertoo ehkä enemmänkin siitä, ettet sinä taida tietää herrasta kovinkaan paljoa. Keynesin ja keynesiläisyyden suhde on samankaltainen kuin Marxin ja marxismin, molempia on sittemmin niin tahallisesti kuin tahattomastikin käytetty aivan väärin ottaen huomioon miesten (jotka molemmat olivat neroja) kirjoitukset. Keynes tokaisi mm. Hayekista, että hän ajattelee taloudesta täysin samalla tavalla kuin ystävänsä, mutta hayekilaisuus ja keynesiläisyys nykypäivänä eroavat toisistaan kuin yö ja aamurusko.

Tietääkseni en ole marxisti,tokaisi Karl Marx aikoinaan ja vastusti suuresti nimeensä vannoneen SPD:n (silloinen Saksan sosiaalidemokraattinen puolue) ohjelmaa kirjoittaessaan, että sen pyrkimykset tasata tulonjakoa ovat tehottomia ja mielivaltaisia. Jos Keynes eläisi nykyään, hän kierisi tuskasta nähdessään mitä miehen nimissä on menty harjoittamaan.

Mitä sitten tulee sosiaaliliberalismiin niin se on ihan looginen jatkumo klassisesta liberalismista, jolla on vähän turhan abstrakti suhtautuminen ihmisluontoon: toki ideaalisessa maailmassa kohtuullisen rajoittamaton taloudellinen vapaus voisi toimia, mutta lyhytnäköisyytemme, aggressiomme ja ahneutemme (jotka eivät mihinkään ole muuttumassa) johtavat monopoleihin, suljettuihin eliitteihin ja pysyvästi epätasaiseen yhteiskunnalliseen pelikenttään (ei ole mikään ihme, että sosiaalinen liikkuvuus on paljon suurempaa Pohjoismaissa kuin anglosaksisen mallin maissa).

En jaksa kovinkaan syvällisesti avata, miksi käsityksesi on jokseenkin virheellinen (siitä voisi suositella vaikka kuinka montaa kirjaa alkaen ihan Marxista) mutta sanottakoon nyt vaikka että esim. totaalinen luokkayhteiskunta Ruotsi ei tue väitettäsi ollenkaan. Juu, tiedän ettei Ruotsin kutsuminen luokkayhteiskunnaksi sovi teidän sosiaalidemokratialle oodeja laulaville ollenkaan, mutta totuus on paljon imagoa karumpaa, mitä kansankotiin tulee. Totta kai jos kaikkea ajattelee materialistisesti, niin toisen maailmansodan aikaisen asekaupan tuottama kansanvarallisuus pitää jokseenkin tyytyväisenä.

Yksinkertaisesti sanottuna sosiaaliliberaalit argumentit liberalismia vastaan nojaavat paljon pelkästään uskomukseen - ei konkretiaan - siitä, että juuri valtiota ja keskusjohtoisuutta tarvittaisiin pitämään yllä ties mitä, vaikka on niin historiallisesti kuin empiirisesti ilmiselvää, että yksilönvapauksien maksimointi parantaa mm. talouden tehokkuutta ja vaurautta, onnellisuutta ja monia muita positiiviseksi koettuja asioita.

Tähän sisältyy vankka keynesiläinen talouskäsitys, jonka ongelma on se, että tästä näkökulmasta katsottuna unohdetaan koko talouden, työllisyyden ja kaupan merkitys ja keskitytään pelkästään kokonaiskysyntään. Juu, onhan se keynesiläisittäin hyvä asia ottaa helvetisti velkaa joka käytännössä on voittoa tuottavien ja palkkaa saavien ihmisten ja yritysten ennakkoverotusta ja rakentaa siltoja ja rakennuksia vailla todellista kysyntää. Keinotekoisen kysynnän luominen on aina tehotonta, eikä se pitkällä tähtäimellä palvele talouden mekanismeja, ellei sitten vihaa vaurautta ja hyvinvointia.

Niinistö on minusta hyvinkin puhdas sosiaali- ja arvoliberaali. Hän on huolissaan hyvinvointivaltion edellytyksistä, ei siitä että hyvinvointivaltio on olemassa. Itsekin sosiaaliliberaalina näen että meidän on ehdottomasti tehtävä suuria rakenneuudistuksia. Mutta sitä en ole muuttamassa, enkä uskoisi että Niinistökään on, että Suomessa kilpaillaan ensisijaisesti omilla kyvyillä kaikille avoimen korkealuokkaisen koulutuksen kautta eikä vanhemmilta tai esivanhemmilta perityn omaisuuden tai osattomuuden kautta.

Olen jokseenkin samoilla linjoilla kanssasi. Niinisö tosin on vain liberaali (turhaan käytät tuota sanakukkasta, jolla pyritään pönkittämään "oikeamielisten" itseriittoisuutta) jonka toimet valtiovarainministerinä vapauttivat Suomen taloutta enemmän kuin mitkään aikaisemmat vvm:t. Rakenneuudistuksissa on tärkeää, että verotusta ei nosteta ollenkaan, vaan 20% budjetista leikataan ja tämän jälkeen aletaan pienentämään Suomen julkista sektoria systemaattisesti niin, että veroaste olisi 20 prosentin tuntumassa. Valitettavasti näin ei tule käymään vaan paskaa kaadetaan lisää nuorison niskaan vastuuttoman hegemonian nimissä, jossa hyvinvointivaltioon tulee suhtautua kuin uskontoon. Minä en suhtaudu, vaan totean realiteetit tunnustaen, että se on paradoksi joka kaatuu omaan tehottomuuteensa.


Mutta jos näet että konservatismi on jotenkin mutkattomasti hyväksynyt niin poliittisen tasa-arvon (demokratian) kuin taloudellisen vapaudenkin korostamisen, ja että sosialismi on hyväksynyt sen, että markkinatalous ja porvarillinen demokratia ovat järjestelmämme perusta niin en oikein tajua, että miten voit olennaisesti kiistää sen, että ne ovat omaksuneet liberalismin perusperiaatteita, joita aikoinaan innokkaasti ja intensiivisesti vastustivat. Lienetkö jokin itävaltalainen libertaari, vai mikä on oma poliittinen ideologiasi?

Tietenkin ne ovat. Oikeisto oli läpi 1900-luvun leimallisesti liberaalikonservatiivia ja sosialistit menettivät suosionsa länsimaissa kiitos rautaesiripun takaa kuuluvien tuskanhuutojen, jolloin lähennyttiin kohti eurooppalaista hyvinvointivaltiokäsitystä eli sosiaaliliberalismia. Tämä on läpi historian haitannut niin työllisyyttä kuin kasvua, ja nyt velkaantumisen kiihtyessä se alkaa kiitos ikärakenteen murentua kokonaan. Näitä tosiasioita ei vain haluta tunnustaa, koska ne ovat niin helvetin ikäviä eivätkä kohtaa "kaikille kaikkea ja vielä enemmän" -ajattelua, jossa toisilta voidaan ottaa rajattomasti itselleen demokratian oikeuttamana. Olemme unohtaneet länsimaisuuden perusarvot kuvittelemalla nykyisen järjestelmämme kykenevän uusintamaan itsensä, tästä muuan Karl Marx kirjoitti kapitalismin kohdalla. Siinä missä kapitalismi kykenee uusintamaan itseään erittäin tehokkaasti, sekatalous ei, ja siksi olemme nyt korviamme myöten kusessa.

e. Itävaltalainen olen ehdottomasti, libertaari en ainakaan sen minarkiaan nojaavassa merkityksessä. Olen valmis hyväksymään maltillisen kansalaispalkan (lienee utopiaa, koska poliitikot ulvoisivat vaalilupauksina sen jatkuvaa nostoa vaaleista toiseen) ja palvelusetelein toteutetun koulutuksen ja terveydenhuollon. Jos siis minut pitäisi jotenkin määritellä, olen Milton Friedmaniin kallellaan oleva liberaali.
 
Viimeksi muokattu:

RDivis

Jäsen
Salea äänestin. Kokenut kaveri, nimenoaan ainesta olla hyvä koko kansan presidentti. Muutamia muita ehdokkaita olisivat tietyt ryhmät hyvin jyrkästi vastaan tai heillä itsellään on aivan liian rajuja näkökantoja edustaakseen koko kansaa. Sale voi tuntua tylsältä ja ympäripyöreältä kannoissaan, mutta aivan varmasti presidentin nykytehtävät huomioiden edustaa Suomea hyvin.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Nyt kiinnostaa...missä Sale on kokenut...politiikassako?

Kyllähän Niinistö kokenut politiikaassa on. Ainoastaan, jos maanpetturuuskokemus lasketaan samanlaiseksi hyväksi kokemukseksi kuin kaikki muutkin, niin sitten Väyrynen ja Lipponen ovat toki reippaasti kokeneempia poliitikkoja kuin Niinistö.

Ei Niinisökään mikään viaton superihminen ole, mutta hänelllä ei ole Lipposen ja Väyrysen DDR/KGB-menneisyyttä, eikä toisaalta Niinistö ole yhtä innokas EU/Bildeberg -juoksupoika kuin Katainen, Lipponen yms.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Naisasioissa ainaskin. Voisi tulla vaikka neuvomaan reppanoita Jatkoajan Naisasiat-ketjuun.

Jos äijä elää kulissiliitossa niin tuskimpa (tämä ei faktaa, vain läheltä kuultua). Tunnetaan kuitenkin paremmin puolivallattomana poikamiehenä. Lisäksi Saulin muija on syntynyt vasta -77 ja pukeutuu silti kuin kuusikymppinen. Siinä olisi Saulillakin paikka käskyttää naistaan ihan jo perusasioissa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Keynes tokaisi mm. Hayekista, että hän ajattelee taloudesta täysin samalla tavalla kuin ystävänsä, mutta hayekilaisuus ja keynesiläisyys nykypäivänä eroavat toisistaan kuin yö ja aamurusko.

Niin, siis Keynes ei todellakaan ollut mikään dirigismin ja/tai sosialismin ystävä, se että lipsahdat tästä "keynesiläisyys"-erottelun takia ei minusta oikein tunnu uskottavalta. Keynes oli olennaisesti liberaali pragmaatikko, joka oli saanut merkittäviä vaikutteita ajatteluunsa Burkelta. Juuri Burke, uskoakseni, tuokin rokotteen sokeaa ja abstraktia markkinauskoa vastaan - markkinoiden järkevälle toiminnalle, kun asettaa rajansa monessa suhteessa epäjärkevä ihmisluontomme. Tämä ei vain libertaarien ja semi-libertaarien kalloon mahdu.

Mitä tulee sitten tuohon sosiaaliliberalismin kritiikkiisi niin ei minusta ole kiinnostavaa, että sosiaalidemokratia nykyään edustaa sitä: sosiaalidemokraattinen kompromissi tarkoitti juuri sitä, että he luopuivat sosialismista missään olennaisessa merkityksessä. Ruotsi voi olla vaikka minkälainen luokkayhteiskunta, mutta siellä sosiaalinen liikkuvuus (kuten Suomessakin) on aivan eri luokkaa kuin USA:ssa ja Britanniassa, jossa vanhempien sosioekonominen asema paljon paremmin ennustaa myös lapsien sosioekonomisen aseman. Epäilemättä tärkein tekijä tässä on koululaitoksen avoimuus ja maksuttomuus.

Burkelaisessa suhteessa sosiaalidemokraattinen yhteiskunta edustaa minusta mitä parhainta pragmaattista kompromissia: on mahdollisuus luoda vaurautta ja rikastua omilla ponnistuksilla, on merkittäviä tuloeroja, mutta kaikkien on mahdollista vauraudesta riippumatta saada korkealuokkaista koulutusta kykyjensä edellyttämälle tasolle asti, yhteiskunnassa on monia osin keskinään ristiriitaisia valtakeskuksia: liike-elämä on merkittävässä asemassa, ay-liikkeella on sananvaltaa, poliittinen prosessi on merkityksellinen eikä täydellisesti rahan korruptoima (kuten USA:ssa) jne. jne. Ilman pidikkeitä ja toisiaan rajoittavia voimakeskuksia olemme suljettuja eliitteja ja monopoleja luova laji. Tämän voi ihan empiirisesti todentaa (jos sitten tosiaan olet von Misesin kannattaja niin empiriallahan ei ole sinulle merkitystä - Friedman toki Chicagon keskeisenä hahmona oli aika kriittinen itävaltalaisia kohtaan).
 

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
Eipä tuosta roolista mitään irti saa puserrettua muut kuin Soini tai Niinistö. Soinille todennäköisesti heitän ääneni, mutta Salekin on hyvä valinta. Muut ovat enemmän tai vähemmän huumoripuolen vaihtoehtoja. Haavisto tai Arhinmäki presidenttinä, kyllä siinä olisi "viisas" kansa taas karvansa näyttänyt...
 

RDivis

Jäsen
Nyt kiinnostaa...missä Sale on kokenut...politiikassako?

Kyllä katsoisin, että Sale on erittäin kokenut poliitikko. Hän jos kuka on mielestäni osoittanut hyvää pelisilmää ajatellen juuri näitä vaaleja silmällä pitäen. Nimenomaan henkilövaaleista, kun on kyse hän on pikkuhiljaa etäännyttänyt persoonaansa Kokoomuksen linjoista. Ja tullut siten suuremmalle kansanosalle lähestyttävävämmäksi vaihtoehdoksi.

En tiedä mitä luulit minun tarkoittavan, mutta en harrasta mitään mukahauskuuttelu paskaa.

Haavisto olisi toinen, ihan järkevä kaveri. Hänellä olisi pajon kokemusta kansainvälisestä yhteistyöstä. Ja rauhanneuvotteluista Afrikassa. Mikä sinänsä sopisi Suomen imagoon rauhan lähettiläänä. Niinistö tuntui kuitenkin omimmalta vaihtoehdolta.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niinistöllä uskon olevan parhaat mahdollisuudet yhdistää kansaa ja toimia arvovaltaisena äänenä taustalla.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Sosiaaliliberalismi on vain kaunis termi jolla on hyvin vähän tekemistä liberalismin - siis sen klassisen muodon eli todellisen vapauden kunnioittamisen - kanssa.

Uskot oikeasti määritelleesi absoluuttisesti todellisen vapauden? Kuulostaa silkalta suuruudenhulluudelta. On edelleenkin olemassa vapaus jostakin ja vapaus johonkin, eli siis negatiivinen ja positiivinen vapauskäsitys. Vapauden problematiikka on oikeasti vaikea ja monimutkainen.

vaikka on niin historiallisesti kuin empiirisesti ilmiselvää, että yksilönvapauksien maksimointi parantaa mm. talouden tehokkuutta ja vaurautta, onnellisuutta ja monia muita positiiviseksi koettuja asioita.

Kuten jo sanottua, ainakin sinulla on valtava itseluottamus puheinesi. On historiallisesti ja empiirisesti ilmiselvää, että yksilönvapauksien maksimointi takaa kaikki luettelemasi hyödyt? Nyt todella kaivataan niitä lähteitä. Kuten mjr on jo muutamankin kerran maininnut, esim. sosiaalinen liikkuvuus on tällaisessa holhousvaltiossa huomattavasti korkeammalla tasolla kuin "vapaammissa" valtioissa. Anglosaksisten maiden ihmiset ovat useimmiten sidotumpia kohtaloihinsa kuin vaikkapa Pohjoismaat.

Ilmiselvää ei ylipäätään ole sana, jota tällaisessa yhteydessä voidaan käyttää, varsinkin kun erot ovat suhteellisen pieniä. Onnellisuutta on vaikea määritellä ja vielä vaikeampi mitata. Talouden kokoa on helpoin arvioida, mutta pelkkä BKT ei lopulta kerro paljoakaan. Esim. HDI:llä mitattuna kaikki Pohjoismaat taitavat olla jonkin verran Yhdysvaltojen edellä, saati sitten jos Britanniasta puhutaan.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Juu, tiedän ettei Ruotsin kutsuminen luokkayhteiskunnaksi sovi teidän sosiaalidemokratialle oodeja laulaville ollenkaan, mutta totuus on paljon imagoa karumpaa, mitä kansankotiin tulee.

Olen aika kaukana demarista, mutta puhut taas joko tietämättömyyttäsi tai sokeuttasi. Ruotsi on kaikilla mittaustavoilla tasa-arvoisimpia yhteiskuntia maailmassa. Se on myös yksi vauraimmista ja yksi voimakkaimmin sosiaalidemokraattien johtamista maista 1900 luvulla. Kenties demarit siellä saavuttivat jo kaikki omat tavoitteensa, eikä heillä ole uutta tarjottavaa, ja näin valta on vaihtunut. Mutta Ruotsi on, jälleen kaikilla mahdollisilla mittareilla joita voit esiin kaivaa, menestystarina taloudellisesti ja ihmisten onnellisuuden kannalta.

Valitettavasti näin ei tule käymään vaan paskaa kaadetaan lisää nuorison niskaan vastuuttoman hegemonian nimissä, jossa hyvinvointivaltioon tulee suhtautua kuin uskontoon. Minä en suhtaudu, vaan totean realiteetit tunnustaen, että se on paradoksi joka kaatuu omaan tehottomuuteensa.

Tehottomuuteensa? Siis taloudelliseen tehottomuuteensa? Jep, malli ei ole talouden kannalta ideaalisin, mutta kuten kaikki onnellisuusmittarit, GDI tai ISEW esimerkiksi, osittavat, se tuottaa eniten kansalaisten onnellisuutta ja tyytyväisyyttä.
Vai eiko se olekaan heimoyhteisön tarkoitus? Heimoyhteisö, eli nykyisellään kansallisvaltio kait on perustettu tuottamaan jäsenilleen onnellisuutta ja turvaa (heimo, lauma)… ei taloudellista tulosta. Tietyn rajan jälkeen taloudellisen tuloksen kasvu ei enää nosta onnellisuusastetta 1:1: TämöänKIN voisit todeta, kun tutustuisit yhteiskuntaan kokonaisuutena, sen taloudellisen aspeketin ulkopuolella.

Talous on keino saada hyvinvointia, se on siis keino, ei itsetarkoitus. Se että se on keinona välttämätön, ei tarkoita että kakien on pelattava sen ehdoilla, vaan että se toimii niissä rajoissa kuin sitä hallinnoiva yhteisö katsoo sen tuottavan itselleen onnellisuutta.

JA et kait tosissasi väitä jotain Britanniaa liberaaliksi edes talouspolitiikassaan? Jos näin teet, ositta se kyllä historiaperspektiivin puutetta aika pahasti. Britannia on rikas yhteiskunta.. ei sen takia että siellä on luokkajako, vaan sen takia että se oli iso siirtomaavalta. Se loi omaisuuksia muualta kupaten, ja nämä johtivat luokkaistumiseen. Roomalaisten lähdettyä 500 luvun jälkeen britannia kehittyi pikkuhiljaa kuningaskunnaksi pitkälti germaanien ja Tanskalaisten johdolla. Tätä seurannut monarkistinen järjestelmä synnytti sotilasmahdin, joka saariluonteensa takia erikoistui merenkulkuun ja näin olen merenkulun mahtimaana siitä tuli suuri siirtomaavalta. Jos tämän birtannian historia leikataan pois, vois ehkä näyttää NYT liberalistiselta yhteiskunnalta, mutta sitä se ei ole.

USA:n historiankin tuntemus auttais kovasti tuossa talouspoliittisen ja yhteiskuntajärjestyksen hahmottamisessa. Mutta jos sitä hahmottaa vain taloussegementin kautta, jää jälleen pois sellaisia tosiasioita kuin ihmisten käyttäytyminen massoina ja yhteiskuntavakaus.

En ihmettele yhtään, että Liberaalit poistuivat puoluekartalta, jos suomalaisten liberaalien näkemys maailmasta tai valtiosta on näin kapeakaistainen.


Jos siis minut pitäisi jotenkin määritellä, olen Milton Friedmaniin kallellaan oleva liberaali.

tervetuloa ajamaan perustulomallia, onhan se oppi-isäsi keinovalikoimaa
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chisu! (Kesätyttö 2012 -skabassa PMMP:n Mira)
Eva flies away nollat taulussa. Mahtavaa!
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Niinistöllä uskon olevan parhaat mahdollisuudet yhdistää kansaa ja toimia arvovaltaisena äänenä taustalla.

Yhdistää kansaa...miten? Entä toimia arvovaltaisena äänenä taustalla? Mies, joka on Jari Kurrin jälkeen ehkäpä pökkelöin henkilö maassamme vastaamaan kysymyksiin (tämä oli asiatonta huumoria ja Sale on oikeasti ihan ok ehdokas).

Jos presidenttinämme toimii henkilö joka on "ihan hyvä tyyppi" niin ihmettelen kannanottoja, joissa arvostellaan Ahtisaarta tai Halosta. Kummatkin kun ovat vaikkapa ulkopoliittisesti arvostettuja henkilöitä.

Ahtisaari kävelee keikkuen ja Halonen on muumimamma...näitä me suomalaiset olemme viljelleet jo kyllin. Näistäkö pressamme on rakennettu nykyisin? Vitun hyvin perusteltu arvot ja saavutukset:D
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ensimmäinen kerta, kun ennakkoäänestin ja numero kuudelle meni. En minä nyt mikään maailman suurin Sauli-fani ole, mutta kun katsoo noita muita ehdokkaita - ei vaan pysty edes harkitsemaan ketään muuta.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Ensimmäistä kertaa ennakkoäänestin. Pekka Haavisto. Olen miehen pari kertaa nyt tavannut ja antoi todella edustavan kuvan itsestään! :) Hänen vakiokysymyksensä vaalitapahtumissa on "mikä täällä on meininki?" ja on täytynyt todeta, että hyvä on meininki! Uskon vahvasti toisen kierroksen paikkaan, koska kentällä on paljon hyvää (myötä)tuulta. On muutoksen aika!
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Yhdistää kansaa...miten? Entä toimia arvovaltaisena äänenä taustalla? Mies, joka on Jari Kurrin jälkeen ehkäpä pökkelöin henkilö maassamme vastaamaan kysymyksiin (tämä oli asiatonta huumoria ja Sale on oikeasti ihan ok ehdokas).

Evilitä kieltämättä paha kuitti jo tähän. Mutta tuskin olen ihan yksin sen näkemyksen kanssa, että Niinistöä arvostetaan myös alemmissa tuloluokissa. Vaikka Niinistö oli sekä Ahon että Lipposen hallituksissa kirstunvartijana, niin ei häntä demonisoida niistä kovistakaan päätöksistä joita silloin tehtiin. Suomalainen kansa jotenkin pitää suorasta "kurituksesta". Joillekin Kokoomus on jotain vastenmielistä, mutta monet näkevät Niinistön pystyneen ottamaan sopivasti eroa puolueeseen.

Silti hänen ääntään kuunnellaan puolueen sisällä ja oikeistodemarien ja keskustan piirissä. Ei ole tarvetta suuremmin revitellä omia kannanottoja julkisuuteen toista kautta. Vaikka sitäkin on toki tapahtunut.


Jos presidenttinämme toimii henkilö joka on "ihan hyvä tyyppi" niin ihmettelen kannanottoja, joissa arvostellaan Ahtisaarta tai Halosta. Kummatkin kun ovat vaikkapa ulkopoliittisesti arvostettuja henkilöitä.

Arvostella sopii kaikkia, sitä suurempi on mitä paremmin kestää arvostelun hymyillen. Ahtisaarella ja Halosella on kiistattomia saavutuksia ja toisaalta jokusia virhe-arvioita. Minulle Halosen suurin taakka on ollut liian läheinen suhde ay-liikkeeseen ja punaiseen taustaan. Sekä parit virkanimityskiistat, joista sitten voi olla kiistan "syyllisestä" useampaa mieltä.

Ahtisaari kävelee keikkuen ja Halonen on muumimamma...näitä me suomalaiset olemme viljelleet jo kyllin. Näistäkö pressamme on rakennettu nykyisin? Vitun hyvin perusteltu arvot ja saavutukset:D

Ulkomuotoon menevä arvostelu on aina tuomittavaa. Se kertoo lähinnä siitä, että ei keksitä todellista arvosteltavaa. Vaikka sitäkin näistä molemmista löytää kun oikein kaivaa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Naisasioissa ainaskin. Voisi tulla vaikka neuvomaan reppanoita Jatkoajan Naisasiat-ketjuun.

Niin voisi Soinikin, jos aviovuoteensa riemuista vain kerkiää. Hieno mies ja varmasti kova panemaan, kuten taannoiset radiohaastattelutkin ovat osoittaneet. Soini toki saa vähemmän setämiespisteitä puolisoiden välisestä ikäerosta kuin Niinistö, jolle pisteitä taas kertyy paljon. Kyllähän se irstausbonus aina karttuu kun on uusi vaimo, joka on nuorempi kuin oma esikoispoika.

No, näinhän sen kuuluu naisten darwinistisen pariutumisvietin sääntöjen mukaan mennäkin: miesten mielestä nuoruus/kauneus on seksikästä, naisten mielestä valta ja asema ovat seksikkäitä. Toisin päin tämä ei yleensä toimi, eli vaikka nuorten naisten mielestä hapan kamreeri Sale on seksikkään oloinen, niin nuorten miesten tapauksessa esimerkiksi Tarja Halonen ei aiheuta spontaania erektiota. Eikä kyllä keski-ikäisempienkään miesten kohdalla. Taitaisi jopa Vanhan Lenin miehinen mitta kurtistua keskikastiin, jos joulusaunassa luuraisikin Tarja.

Haavisto on tällä hetkellä äänestäneiden jatkoaikalaisten ykkösehdokkaana, mikä on suht historiallista. Eipä voi ainakaan enää tämän jälkeen mikään tasa-arvosta vinkuva kukkahattutäti tulla selittämään, kuinka suvaitsemattomia ne jääkiekon seuraajat taas ovatkaan. Ainoa paikka, johon Haavistoa ei täällä kaivata lienee Naisasiat-ketju.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Haavisto on tällä hetkellä äänestäneiden jatkoaikalaisten ykkösehdokkaana, mikä on suht historiallista.

Käsittämätöntä se on: jos joku olisi ennen vaaleja väittänyt, että tämä on tilanne JA:ssa niin hulluna hourijana olisi pidetty. Ettei vain olisi lopun aikojen merkkejä...
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Käsittämätöntä se on: jos joku olisi ennen vaaleja väittänyt, että tämä on tilanne JA:ssa niin hulluna hourijana olisi pidetty. Ettei vain olisi lopun aikojen merkkejä...

Eikös 2012 olekin viimeinen vaalivuosi? Ensin 2012 pressanvaalit, sitten 2012 kunnallisvaalit, sitten Hobitin ykkösosan ensi-ilta 14.12. ja viikko sen jälkeen maailmanloppu maya-kalenterin hengessä.

JA-kyselyssä kirkkovene/Aku Ankka on nyt ohittanut Pöö Lipposen, joskin niukasti. Kiinnostavaa nähdä, pystyisivätkö kirkkoveneet tekemään saman oikeasti, vai nostaako Lipponen kannatuksensa uhkaamaan anarkistihuligaani-Arhinmäen kissantappajaporukoita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös