Olympiakisat 2014: Suomi

  • 2 236 813
  • 6 559
Tila
Viestiketju on suljettu.

verco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Nyt kun tämän vitutuksen keskellä alkoi jo yrittää kehitellä asiasta positiivisia puolia, tuli kaikenlaisia pikkujuttuja mieleen, jotka tekevät tilanteesta jopa erittäin mielenkiintoisen.

Ensiksikin, tämähän on loistava tilaisuus nuorille tehdä uusi sukupolvenvaihdos heti edellisten perään. Granlund ja Barkov vaan käyttävät tilaisuuden hyväksi, niin ei tarvita enää Koivua ja Filppulaa jatkossakaan mukaan, jos eivät sitten anele paikkaa alivoimaspesialisteiksi. Tuttu iso kaukalo, eikä menestyspaineita niskassa. Tämän parempaa paikka nousta koko kansan silmissä parrasvaloihin ei tule!

Toiseksi, nyt saatiin se KHL-huippujoukkue, joka pääsee pelaamaan isossa kaukalossa ja vieläpä kotimaisemissaan. Mikäpä voisi olla tätä parempi paikka osoittaa, että kaikki huiput eivät pelaa NHL:ssä, ja jatkossakin maajoukkueeseen NHL-statuksesta saa enää vain miinusta, kun joutuu totuttelemaan aikaeroon ja muihin ongelmiin.

Nyt näihin vuosikausia Jatkoajassa esiintyneisiin mielenkiintoisiin väittelyihin saadaan ensimmäistä kertaa todellisia vastauksia. Tai sitten saadaan vaan ne pronssimitalit ja voidaan todeta, että ihan sama keitä kisoihin lennätetään, kun tulos on aina sama.
 

JJ#36

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Että tällainen päivä... kokoanpa kaikki ajatukseni ja kommenttini kompaktisti tähän yhteen viestiin niin en turhaan paisuta tätä ketjua lisää.

Aivan ensimmäiseksi tuohon Bergenheimiin. En halua syytellä enkä voi tietää jos jotain vanhaa vammaa on nyt yhtäkkiä ilmaantunut, mutta kyllähän tuo kovasti haiskahtaa siltä että vähän muutakin on taustalla. Kyllähän Erkka on varmasti hänen kanssaan jutellut jo aikaisemmin ja luulen että olisi varmasti ollut tulossa jos olisi valittu alkuperäiseen joukkueeseen, tuskin Erkka olisi julkisesti pitänyt Bergenheimin nimeä varamiesten listalla tähän päivään asti, jos Seanin suunnalta olisi tullut viestiä että saattaisi olla parempi huilata olympiatauko. Väkisinkin tulee mieleen Jussi Jokisen tapaus ja miten pelaaja siinä tapauksessa reagoi verrattuna tähän tapaukseen. Mutta se siitä, Salminen oli hyvä valinta tähän kohtaan, vaikka eihän noita vaihtoehtoja edes oikeastaan ihan hirveästi enää ole.

Muihin näkökohtiin. Koivun poisjäännin yksi varjopuoli on myös se, että nyt Ruudusta on paljon vaikeampaa saada hyötyä joukkueelle. Jos (ja kun) NHL ja KHL-pelaajat jaetaan eri ketjuihin, jää NHL-ketjuista yksi pelaaja yli. Tuomon paikka löytyisi näin ollen kolmosesta tai nelosesta rouhijalaiturin ominaisuudessa, pelkään vain että nykyisellä itseluottamuksella ilman Mikkoa jälki ei ole kovin hyvää. Jos jotain positiivista haluaa sanoa poisjäänneistä niin mieluummin kuitenkin Koivu&Filppula kuin Timonen&Salo, kaikesta huolimatta.

Aikaisemmin spekuloimani ketjut menevät osittain uusiksi, sekä ylivoiman että tasakentällisten osalta.

J.Jokinen - O.Jokinen - Granlund

Tämä oli minulla aiemmin kakkosketjuna mutta nyt se nousee hierarkiassa pykälän ylöspäin. Toimiva yhdistelmä myös ylivoimalla sellaisenaan. Tuttu Torinosta päivitetyllä versiolla Peltosesta.

Korpikoski - Barkov - Selänne

Myös tämä ketju minulla oli aikaisemmin hahmoteltuna, mutta sekin hyppää nyt hierarkiassa askeleen ylöspäin. Täytyy tosin sanoa että kakkonen ja kolmonen pelaavat todennäköisesti melkein yhtä paljon. Minua kuitenkin arveluttaa uskaltaako Erkka heittää maajoukkuedebytanttia jota ei alunperin olisi edes valinnut kisoihin noin isoon rooliin. Se tarkoittaisi myös ylivoimavastuuta. On selvää että Selänteen pitää ylivoimaa pelata, mutta tuskin ketju tuollaisenaan on ylivoimassa. Korpikosken pelaamista tässä ketjussa Ruudun sijaan puoltaa hyvä kahden suunnan peli ja parempi luisteluvoima Tuomoon verrattuna.

Komarov - Kontiola - Aaltonen

Hyvä KHL-ketju joka osaa toivottavasti hyödyntää ison jään, yhteisen kemian ja pitkän valmistautumisen edut. Voisiko jopa olla toinen yv-ketju? Jos Selänne heitetään ykkösen kanssa ylivoimaan ja Barkov-Korpikoski on av-pari niin ei ole edes mitenkään mahdotonta.

Ruutu - Lehterä - Pihlström

Kokoaako Erkka kuitenkin nyt muuttuneiden tilanteiden myötä vähän perinteisemmän neloskentän, tai "palokuntaketjun" kuten hän jossain haastattelussa mainitsi. Itse lähtisin kokeilemaan tätä. Ruudulle ei oikein muuta järkevää paikkaa löydy Koivun poisjäännin myötä, nelosessa pystyy ainakin omia vahvuuksiaan tuomaan esiin vähän pienemmässä roolissa vaikka itseluottamus ei olisikaan kohdallaan. Peli-ideologia olisi ainakin tällä ketjulla varsin selkeä ja simppeli. Lehterä voisi pelata rauhallista ja järkevää sentteripeliä missä hieman verkkaisempi liikenopeus ei haittaa mitään, hieman malliin N.Kapanen, jakaa kiekkoa laitureille tai heittää sopivaa lerppua kulmiin. Ja laiturit taas, noh, laput silmille ja jalka kaasulle...

Puolustus ja maalivahdit menee kuten tähänkin asti (koputan toiveikkaasti puuta tässä kohtaa).
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Kyllä minua vain masentaa, ei voi mitään. Yritin sovitella ketjuja ja totesin, että todella apaattiselta ne näyttävät joka tapauksessa. Tätä turnausta on kuitenkin odotettu neljä vuotta, enkä oikeastaan pahimmissa painajaisissanikaan nähnyt toteutuneen kaltaista rosteria. Toki mukana on jonkin verran "ylimääräistä mielenkiintoakin" tilanteen johdosta, onhan se mukava nähdä Barkov ja Granlund isoissa rooleissa.

Suomella on tietenkin aina ollut ihan huippumaihin verrattuna vähän kapoinen rosteri, mutta on sieltä kuitenkin muutama huippuluokan syömähammas löytynyt. Nyt kapea kärki on keskinkertainen niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin. Vain maalivahtiosastolta löytyy todellisia tähtipelaajia.

Nyt täytyy vain toivoa, että tilanteen ahdistavuus kääntyy pukukopissa positiiviseksi hengeksi. Nyt ainakin pitäisi olla näytönpaikkaa tarjolla sellaisille pelaajille, joita odotti alkuperäisissä kaavailuissa pienempi rooli. Jos tämä joukkue nousee mitalille, on kyseessä vertaansa vailla oleva tuhkimotarina Suomen jääkiekkoilun historiassa. Turnausmuoto kuitenkin mahdollistaa yllätyksetkin.

Summasummarum, hampaat irvessä hirveä viisikkopuolustus kasaan ja sitä maailmankin mittakaavassa poikkeuksellista oivalluskykyä (Granlund, Barkov) käyttöön vastahyökkäyksissä. Täydellisellä suorituksella mitali voi edelleen olla tosiasia.
 

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
Nyt sukellettiin niin syvälle, että kyllä se pojat nyt oli tässä! Ei kestä piskuisen Suomen rosteri MKoivun ja Vallen yhtäaikaista poisjääntiä, valitettavasti...
 

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
No nyt ei ainakaan ole mitään paineita. Joukkueen on pelattava joukkueena, ja ratkaisijoita on löydyttävä laajalta rintamalta. Ei enää voida luottaa ykköskentän ratkaisevan otteluja. Jokaisen pelaajan tärkeys kasvoi tänään. Ihmeen tosin vaatisi, että tällä joukkueella tulisi menestystä. Suomi on kuitenkin parhaimmillaan altavastaajana, ja nyt se on todellakin sitä.
 

SDDLT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers
Tämä tulee vähän puskista, mutta uskon, että tämän hetkinen tilanne on se ainoa mahdollinen skenaario, jossa Saku Koivu voi kuvitella osallistuvansa kisoihin.

J. Jokinen - O. Jokinen - Granlund
Korpikoski - S. Koivu - Selänne
Komarov - Barkov - Ruutu
Aaltonen - Kontiola - Pihlström

Ilman Koivua:

J. Jokinen - O. Jokinen - Granlund
Korpikoski - Barkov - Selänne
Aaltonen - Kontiola - Ruutu
Komarov - Lehterä - Pihlström

Näillä menisin, ilman Ruutua toki, mutta NHL-mies otetaan todennäköisesti mukaan. Kun asiaa miettii, niin tässä on aivan mieletön potentiaali. Odotukset nollissa, nälkä loputon.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Onks tää ny sellanen "selänpesijä", mistä aina puhutaan :)

On siinä Jimbolle tulleet myös Päällikön pikku-kurpitsa ja persposket tutuiksi...

Luin yhteen putkeen toistakymmentä sivua tätä huutamista ja voi tätä tunteiden vuoristorataa... Toki Koivun ja Filppulan poisjäännit ovat merkittäviä, eniten ehkä henkisellä puolella. Varsinkin Mikosta kasvanut kyllä melkoinen heimopäällikkö Leijonille, joten paljon jää Tuffa-Teemun harteille.

En nyt silti heitä hohtimia kaivoon, takaa on hyvä tulla ja olemme hyvissä kyttäysasetelmissa...
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Seuraavilla NHL-pelaajilla on vielä mahdollisuus loukkaantua ennen kisoja:

Pe-la: Jussi Jokinen, Olli Määttä, Aleksander Barkov, Tuomo Ruutu, Lauri Korpikoski, Antti Niemi

La-su: Kimmo Timonen, Olli Jokinen, Tuukka Rask, Tuomo Ruutu, Sami Salo, Teemu Selänne, Sami Vatanen, Lauri Korpikoski

Noista erityisiksi riskitapauksiksi on laskettava Timonen ja Barkov joilla on ollut pikkuvammaa.
 

euron kolikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Bergenheimin selitykset olis menny läpi, jos ennen kisajoukkueen valintaa olis kertonu nämä tiedot miksi ei edes halua kisoihin. Nyt miehestä jää lähinnä katkeran ukon maine mieleen.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
FASlapsi ja Jari Porttila
Otteluseurannat tulevat olemaan mielenkiintoista luettavaa. Villi veikkaus on, että ne täyttyvät tällä samalla loanheitolla ja spekuloinneilla. Allekirjoittanut aikoo nauttia kisoista ja ottaa peleistä ilon irti. Tämän saavuttamiseksi pitää pysyä erossa kaikista Sotshiin liittyvästä jääkiekkokeskustelusta ettei fiilis vaan saa säröä. Joten taakse poistu! :D

Nyt sukellettiin niin syvälle, että kyllä se pojat nyt oli tässä! Ei kestä piskuisen Suomen rosteri MKoivun ja Vallen yhtäaikaista poisjääntiä, valitettavasti...

Kyllä kestää ja ihan oikeat korvaajatkin löydettiin (jos pitävät paikkaansa). Sillä erotuksella, että Salmisen olisin valinnut jo varsinaiseen ryhmään.
 

Karlsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Penguins,
Nythän näistä kisoista vasta mielenkiintoiset tulivatkin!

Luotan Erkkaan. Materiaaliero muihin on suhteessa yhtä paljon kuin vuoden vaihteen U-20 kisoissa. Oleellista on edelleen miten joukkue hitsautuu yhteen, kuinka tiivis viisikko Suomella on, torjuvatko Rask ja Lehtonen kaiken mitä vähänkin maalin lähettyvillä lentää. Jääkiekko on siitä jännä peli että siinä voi voittaa vaikka vähän (vaikka aika paljonkin) huonommalla JOUKKUEELLA. Erityisesti sudden death -tyyppisessä Olympiaturnauksessa.

Koivun ja Filppulan poisjääntejä on turha yrittää vähätellä. Ne toivat mukanaan tukun uusia ongelmia ratkaistavaksi, joista yksi suurimpia on jo edellämainittu Tuomo Ruutu. Snickers -patukka oli ajateltu Koivun vierelle toiveena kaksikon löytävän toisensa. Nyt en todella tiedä mitä tehdä Ruudulla.

Tässähän on 1-2 kierrosta vielä NHL:llää jäljellä, ja kyllä uskokaa tai älkää, vieläkin voi loukkaantua väkeä. Puolen tunnin päästä sydän syrjällään joka kerta kun Määttä astuu kaukaloon. Timosen poisjäänti olisi katastrofeista suurin. Sekin on silti täysin mahdollinen.

Edellä muutamaan kertaan laitetut ketjut Jokinen-Jokinen-Granlund ja Korpikoski-Barkov-Selänne ovat juuri ne kaksi ensimmäistä ketjua jotka itsekin kasaisin ja euroketjut jatkoksi.

Maailman parhaalla maalivahtikolmikolla, täydellisesti hioutuneella viisikkopelillä, yhteistyön jääkiekolla (huoh), sekä Erkan mestarillisella roolituksella tässä on kaikki ainekset Miracle On The Ice 2.0!
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Eipä olisi vielä reilu kuukausi sitten uskonut, että Suomen kaikkien aikojen leveimmästä sentteriosastosta jää pois huippuiskussa ollut Saku sekä kaksi parasta sentteriä Mikko ja Filppula. Hetkessä sekin vahvuus muuttui heikkoudeksi. Ainoa positiivinen asia, mitä tästä voi oikein vääntää, on kisojen pitopaikka. Sentään pelataan Venäjän lentokentällä, jossa KHL-ukoilla on näyttömahdollisuus. Sen hirmuyllätyksen sopisi tapahtuvan jo alkulohkossa, jotta pääsisi suoriin puolivälieriin. Ehkä Kanadan peli ei ole vielä kolmannessakaan ottelussa täysin kunnossaan... joo varmaan.

Barkov, jätkä saa saatana ottaa Suomen maajoukkueen harteilleen toisessa kotimaassaan. On nuorella pelaajalla ollut hieno, kokemuksien täyteinen vuosi, huh.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Voi hyvät veljet!! Tosiasia Koivujen poissaoloon kisoista on heidän liian suuret egonsa. Suomelle on parempi, että he molemmat ovat poissa. Todellista loukkaantumisesta johtuvia syitä poissaoloon ei voida pitää faktana, vaan poissaolot on naamioitu loukkaantumisen ja huonon kunnon tiliin.

Koivujen persoonat tuntien, heidän omasta mielestään ei kerta kaikkiaan löytynyt heille mielestään sopivaa roolia joukkueessa ja sitten he kiukuttelivat sekä jäivät pois kisoista muka loukkaantumiseen vedoten. Joukkueessa ei voi olla esim. kahta kapteenia eikä kahta ykkössentteriä ja tässä yksi syy egon lisäksi.

Suomen joukkueen henki on nyt paljon parempi, kun sieltä ovat nämä isot egot poissa.

Sen sijaan Filppulan poisjäänti on todella valitettavaa.

Toúche! Täysin samaa mieltä, paitsi Filppulan kohdalla. Hänet tiputti viime metreillä pelko huume/doping testeistä. Mutta on kyllä hyvä, että paska putoaa rattailta, kun aletaan mennä oikein kovaa, saatana!
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Bergenheimin vamma on kolhiintunut ego. Naiivia kuvitella mitään muuta.

Tämä viesti tuskin edes tavoittaa sinua, mutta laita jo turpas kiinni tuon Bergenheim-vihasi kanssa. Argumenttisi ontuu jatkuvasti, mutta silti jauhaa paskaa sivutolkulla.

Edit: Ylläoleva myös toiselle porilaiselle järjen riemuvoitolle, TosiFanille.

Onpa kyllä kova isku Filppulan ja Koivun pois jäännit. Vaikka monet fiilistelee Suomen nykyistä joukkuetta altavastaajana, niin en usko tuon riittävän kuin maksimissaan puolivälieriin. Siinä on Salmiset, Immoset ja Aaltoset ihmeissään, kun miestä on iholla vähän nopeammin ja ei olekaan aikaa tehdä jalkakyniä. Mielelläni olen kyllä väärässä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Suomi ei joukkueena kaadu yhden Bergenheimin poissaolon takia suuntaan tai toiseen, oli syyt mitkä tahansa, Koivun ja Filppulan poissaolot toki vaikuttavat, mutta niillä mennään, ketä rivissä on. Kokenut Kimmo Timonen saa mielestäni kunnian ottaa C:n rintaansa, varakapteeneiksi O. Jokinen & Selänne.

Näillä tulta päin:

J. Jokinen - O. Jokinen - Granlund
Korpikoski - Barkov - Selänne
Ruutu - Kontiola - Salminen
Komarov - Lehterä - Pihlström

Timonen - Salo
Määttä - Kukkonen
Väänänen - Vatanen
Lepistö - Hietanen

Rask
Lehtonen
 

PES

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO, Kärpät, ManC, R.Nadal, Ronnie O'Sullivan
Filppulan ja Mikko Koivun poisjäännit on todella kovia poissaoloja ja heikentää joukkuetta varsinkin paperilla ja johtajuudessa todella paljon. Lisäksi oikein vihastuttaa tuo Bergenheimin martyyrimaisuus. Onko jätkällä oikeasti noin iso ego? Saa perkele jäädäkin pois jos ei vittu kiinnosta! Toivottavasti ei ole koskaan maajoukkueen mukana ikinä missään!
Onneksi Jussi Jokinen sentään osasi aikanaan suhteuttaa oikein valinnat ja pelasi heti seuraavissa mömömöm-kisoissa Suomen puolesta.

Mutta toivotaan, että Koivun ja Valtterin paikkoihin tulee sitten sellaiset pelaajat joiita aidosti kiinnostaa pelata Suomen paidassa Olympialaisissa! Eihän tässä muuta voi sanoa kun tsemppiä perkele!
 

HockeyBoy66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Totta kai verrataan.

1) Kumpikin kieltäytyi osallistumasta Sotshiin 2014

2) Kumpikin vetosi loukkaantumisiin ja vanhoihin vammoihin

3) Kumpikin päätöksiensä jälkeen/aikana pelasi NHL:ssä normaaliminuutteja

4) Ainoastaan Bergenheim on paska jätkä, ylimielinenkin kaiken lisäksi

Miksi Bergenheim on niin paska jätkä, mutta Saku Koivu ei? Vanhojen olympiamitalien takia?

Samaan aikaan vanhoilla näytöillä ei saisi olla mitään tekemistä näiden olympialaisten kanssa. Uskon myös sinun olevan sitä mieltä. Ilmeisesti sillä nyt onkin jonkin sortin merkitystä.

Oli ihan pakko tarttua tähän naurettavaan kommenttiin. Olet näyttävästi sillä asenteella liikenteessä, että kaikki pelaamaan kykenevät, jotka kieltäytyvät kisakutsusta, ovat enemmän tai vähemmän pettureita.

En ota kantaa Sean Bergenheimin poisjääntiin. Oli sitten kolhiintunut ego tai vanhat vammat, ukko ei tule kisoihin ja sillä siisti. Mutta tämä Saku Koivun moittiminen kun pelikuntoisena meni kieltäytymään kisakutsusta. Mietitäänpä muutamaa faktaa hänen kohdalla. Ensinnäkin kaverilla on ikää mittarissa 39 vuotta ja näin ollen pelivuosia änärissä ei todennäköisesti ole enää montaa jäljellä. Ainakaan niitä vuosia kun oikeasti voi pelata hyvällä tasolla ja auttaa joukkuetta menestymään. Anaheim on tällä kaudella yksi suosikeista voittamaan Stanley Cupin. Saku ei sitä urallaan ole koskaan voittanut (eikä käynyt edes kovin lähellä) ja kaikki varmasti tajuaa, että nyt saattaa olla se viimeinen todellinen mahdollisuus se voittaa. Ja vaikka Koivulla ei ole myöskään olympiakultaa tilillään, niin silti pitää arvostaa äijän ratkaisua jäädä kisoista pois ja satsata kaikki tähän kevääseen. Mikä sinä olet jeesustelemaan, että ukko on jonkin sortin paska jätkä kun ei tule olympialaisiin pelaamaan? Koivun asemassa tekisi moni muukin varmasti saman ratkaisun. Saku Koivu on yksi kaikkien aikojen leijonapelaajista ja on kantanut oman kortensa kekoon Suomalaisessa kiekossa jo aikaa sitten. Kyseessä on kuitenkin herran oma kiekkoura, eikä kenenkään muun. Ugh ja aamen olen puhunut.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Vaikka monet fiilistelee Suomen nykyistä joukkuetta altavastaajana, niin en usko tuon riittävän kuin maksimissaan puolivälieriin. Siinä on Salmiset, Immoset ja Aaltoset ihmeissään, kun miestä on iholla vähän nopeammin ja ei olekaan aikaa tehdä jalkakyniä. Mielelläni olen kyllä väärässä.

Riippuu toki pitkälti siitä, mikä maa sattuisi tulemaan jatkopeleissä vastaan. Pelikaavio jatkopelien suhteen on melko kimurantti, ja vaikea sanoa mitkä joukkueet ovat vastakkain. Se on tietysti selvä, että puolivälieräottelusta tulee vaikea (kunhan nyt ensin tietysti selvittäisiin neljännesvälierästä, jos sinne joudutaan), mutta ns. eurooppalaiset joukkueet olisivat varmasti KHL-pitoisella joukkueella helpommin kaadettavissa. Ei helposti, mutta helpommin.

Nyt tilanne on henkisesti kuitenkin helpompi, koska ei kukaan odota Suomelta enää yhtään mitään, eivät vastustajat, ei kotimaan media eikä taatusti enemmistö Jatkoajan kirjoittajistakaan. Maa on monella nyt jo myyty ja puukot kaivettu esille, ja jos tulee vaikkapa alkusarjatappio Kanadalle alkulohkossa, niin kaiken maansurun keskellä Leijonat pääsee pelaamaan seuraavat pelit varsin paineettomassa tilassa. Jos tulee tappio, niin so what? Sitä voi perustella sillä, että tärkeimmät sentterit olivat poissa, ei siihen ole nokan koputtamista eikä puolivälierätappion jälkeen tarvitse perustaa uusia kriisiketjuja suomalaisen jääkiekon alennustilasta ja Kalervo Kummolan ultimaalisesta pahuudesta.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Pieniä ja isoja poisjääntejä. Koivu ja Filppula olisivat varmasti olleet kovia vahvistuksia, sen sijaan Bergien tuloa on arvuuteltu jo pitkään ja se on ollut siinä rajoilla. Kaikille edellä olevista löytiin mahdollisuus. Kaikki sanoivat, ettei pysty, koska ovat loukkaantuneita eikä kunto riitä. Filppula loukkaantui äskettäin, M.Koivu leikattiin vuoden alussa. Mutta Bergie sanoo vaivojensa olevan vanhempaa perua? Tuossa artikkeli Bergien paluusta NHL harjoituksiin 1,5 vuoden tauon jälkeen 2013 marraskuun vaihteesta:

http://www.mtv.fi/sport/jaakiekko/nhl/uutiset.shtml/2013/10/1822770/bergenheim-palasi-nhl-harjoituksiin---aarimmaisen-rankkaa-aikaa

Lainaus jutusta:

Panthers-valmentaja Kevin Dineen yllätti viime viikolla epäilemällä Sun Sentinelin haastattelussa Bergenheimin asennetta.

– Hänen on tajuttava, että täällä pelaa joka ilta pelaajia, joilla on mustelmia ja vammoja, ja heitä sattuu, Dineen totesi.

Bergielle annettiin ainutlaatuinen tilaisuus osalllistua Olympialaisiin, mutta ei lähtenyt näihin juttuihin vedoten. En usko, että tilaisuus hänen osaltaan toistuu, se meni nyt ohi. En enempää ota kantaa loukkaantumiseen, mutta jos ei koe että henkisesti tai fyysisesti on valmis niin täysin turha lähteä. Suomella on sen verran kova taso kiekossa, että täältä löytyy kyllä korvaajia varmasti ainakin alempiin ketjuihin, ehkä jopa ylempiin.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Suomi Sotšissa 2014

Jos oltaisiin alunperin julkistettu joukkue josta puuttuu Koivut, Filppula ja Bergenheim.. Täysi floppi. Ja siltä se alkaa tosiaan näyttää. Rosteri alkaa minusta olemaan sellainen että se on lähtökohtaisesti sijoilla 7-8. Ja en usko hetkeäkään Bergenheimin selityksiä. Tosin en haluisi nähdä kurpitsaakaan ikinä leijonissa mutta siellä se tulee taas löysäilemään. Ehkä Seanilla on änärin ns vellikuuri päällä eikä halua jäädä testeissä kiinni.

Tämä joukkue on KHL-pelaajien + Sasha Jr varassa.
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Onhan tämä katastrofi tietenkin mutta täällä näkyy selkeää ylireagointia tähän. Suomi taistelee yhä suorasta puolivälieräpaikasta ja hyvin sattuessa voi tulla vastaan joku sellainen joukkue että Suomella olisi mahkut neljänteen sijaan. Erkkaa varmasti vituttaa aivan helvetisti.
 

Hanhi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, AS Roma
Onhan tuo melkosta. Näin se täytyy nähdä, eikä oo heleppoo:

Korpikoski - Granlund - Selänne
J. Jokinen - O. Jokinen - Lehterä
Ruutu - Barkov - Aaltonen
Komarov - Kontiola - Pihlström

Emmätiä, tää fantsumanagerointi menny nyt liian vaikeeks. Onneks siel on Erkka.

EDIT: Ilmaveivi handlaa laidan kait paremmin kun Lehterä. Eli Jori kolmosen keskelle, Mikael Jorin tilalle kakkosen laidalle ja super-Barkov, kisojen pistepörssin ykkönen, keskelle ykköseen. Jos ei viel mätsää, niin Korpikosken ja J. Jokisen mestoja voidaan vaihdella.
 
Viimeksi muokattu:

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tässä on jo viikkoja joka paikassa itketty Sean Bergenheimin perään. Monien mielestä hänen kuuluisi olla Leijonien tulosketjuissa takomassa maaleja, heh.

Jos pumpataan kylmää faktaa tiskiin niin NHL:n kolmanneksi paskimman heittopussin sisäisessä pistepörssissä sijalla kymmenen olevaa pelaajaa halutaan hyökkäävään rooliin ja samalla hänen poissaoloaan voivotellaan ja ihmetellään. Ei meillä(Suomen maajoukkue) yksilötasolla todellakaan kovin vahvasti mene. Ei muuta, jatkakaa.
Toisaalta, ketkä Suomella ovat tehneet isoissa peleissä(NHL playoffit) paremmin tehoja kuin Bergenheim. Olisi kuulunut mukaan jo ensimmäisessä aallossa, joukkueen johto mokasi silloin ja nyt saadaan sitten mukaan lisää 'Immosia ja Salmisia'.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös