Olympiakisat 2014: Suomi

  • 2 238 642
  • 6 559
Tila
Viestiketju on suljettu.

SampoHoitaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiistaton tosiasia? Voi jumalauta, yritä nyt tässä käydä keskustelua :D Ei näköjään Erkan mielestä ihan kiistaton tosiasia, mutta ei se mitään tiedä. SampoHoitaa hoisi tämänkin.

Missä Erkka sanoo, että Bergenheim on kaikilla osa-alueilla ylivoimainen pelaaja Salmiseen verrattuna? Sinä sen sijaan taidat olla valitettavasti Erkalle anteeksipyynnön velkaa :(

Turha se on enää naputtaa. Bergenheim oli ennen Salmista valintalistalla. Tämä hänen kieltäytymisensä onkin ainoa järkevä selitys Salmisen mukana ololle.

Voit muotoilla sen miten haluat omaan suuhusi sopivaksi. En jaksa vääntää kanssasi, kyvykkäämpi, parempi, kunnollisempi. Valitse itse.
 

LeonJ#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
Kitinää tai mitä lie, mutta kyllä itseltä meinaa hieman mennä maku kisoja kohtaan tällaisten uutisten myötä. Tai ainakin Suomen osakkeet juuri laski aika paljon, sekä kun muutenkin Koivun & Filppulan otteita odotin pääseväni mielenkiinnolla seuraamaan. Saakeli sentään, että molemmat sitten pois. Minä kun ajattelin, että toisen poissaolon tuo vielä kestäisi kohtuullisesti.

Onneksi näissä kisoissa kiinnostaa kaikkien muidenkin maiden ottelut, joten vaikka Suomen osalta tulisi mahalasku, niin seurattavaa silti riittää. Toki ei tämä nyt vielä mitään ratkaissut ja kaikki on edelleen mahdollista, mutta kyllähän tämä kova kolaus oli. Henkiselle puolelle varmasti myös äijille, hieman koetellaan uskoa ja nyt on kopista pari hyvää johtajatyyppiä pois, tai oikeastaan kolme (2 x Koivut ja Filppula).

Jaa että Sean ei sitten tullut. Barkovin rinnalla olisi ollut kyllä tilaa..

Eiköhän tämä argumentti kun sitä jokainen täällä nillittävä pyörittele mielessä toimi lievitykseksi psykologiselta kantilta aika täydellisesti?: ''Jokainen peli alkaa tilanteesta 0-0, ja mitään peliä ei ole pelattu ennen kuin peli on virallisesti puhallettu päättyneeksi''

ja saman tien lopettaa sen ''noh ainakin paras lohkokakkosen paikka on otettavissa'' - rageamisen, alkaa mennä jo turhan paljon tunteisiin osalla, ja lapsellisuuden puolelle. Olympiakisat ovat tapahtuma jonka pitäisi toimia kansallisen itsetunnon nostattajana ja mielestäni aito leijonasydän on sydän joka ei turhista valita, vaan antaa sen hurrin marista.

Tällä ei ole tarkoitus kyseenalaistaa kenenkään lätkätietämystä tai sitä, ettei se Koivun ja Filppulan menetykset tuntuisi missään. Tiedän itsekin sen, että joukkueessa on nyt mahdollisesti kahden miehen edestä vähemmän kiekollista osaamista, johtajuutta ja maailman kärkiosaamista. Tällä on tarkoitus nostaa esiin realiteetit eli käytännössä se, että urheilu on - kuten jääkiekkomatsi omanlaisensa tarina, aina. Ja jokaisessa matsissa on varmasti odottamattomia juonenkäänteitä, mitkä eivät noudata mitään ennalta-arvattavaa kaavaa vaan tarina on aina erilainen, mikä tekee urheilusta jo sinänsä niin mielenkiintoista ja kiehtovaa, että sen voi vasta käsikirjoittaa jälkeenpäin kun se tarina on saanut lopullisen muotonsa.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Suomi tarvitsisi näiden kieltäytymisten jälkeen yhden Harry Watsonin joukkueeseensa ja sen jälkeen olympiakulta olisi sataprosenttisen varma, riippumatta siitä pelaako joukkueessa Sean Bergenheim vai Sakari Salminen, tai Jarkko Immonen vai Mikko Koivu.

Valitettavasti yhtään Watsonia ei ole saatavilla, joten menestyksen kannalta olisi ollut tärkeää saada parhaat pelaajat joukkueeseen. Toisaalta ennemmin ottaisin Watsonin kuin Mikko Koivu + Valtteri Filppula kombinaation. Olisi hienoa nähdä, kun joku paukuttaa yksinään 13 häkkiä Ruotsia vastaan ja lehdet huutavat Perkelettä kuin viimeistä päivää!
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Salmisen piste per peli -tahti maailman toisteksi kovatasoisimmassa liigassa kertonee, että kyllä hän pelatakin osaa.

Eiköhän Sakke hiljennä epäilijät näissä olympialaisissa.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Turha se on enää naputtaa. Bergenheim oli ennen Salmista valintalistalla. Tämä hänen kieltäytymisensä onkin ainoa järkevä selitys Salmisen mukana ololle.

Voit muotoilla sen miten haluat omaan suuhusi sopivaksi. En jaksa vääntää kanssasi, kyvykkäämpi, parempi, kunnollisempi. Valitse itse.
Kirjoitin näin tänne, kun Salmisen valinta julkistettiin, vastasin Skeletorille:
Eikö kukaan ole ajatellut sitä, että jos Bergenheim onkin itse kieltäytynyt?

Niinpä. Westerlund sanoi ainakin eilen, että Bergenheim ja Immonen ovat jonossa ensimmäisinä.

Kuka on muuten paras suomalainen pistemies KHL:ssä?
Omissa papereissanikin Bergenheim oli ennen Salmista, jos rehellisiä ollaan. Tarkoituksena oli kuitenkin nostaa esiin pointti, että valmennuksella on omat ideansa ja loppukädessä se on Erkka Westerlund, joka joutuu tekemään päätökset ja kantaa myös vastuun.

Bergenheim ei ole jokaisella osa-alueella ylivoimainen pelaaja Sakari Salmiseen verrattuna. Mutta kiistatta kuitenkin monipuolisempi.
 

ipaz

Jäsen
Bergenheimin vamma on kolhiintunut ego. Naiivia kuvitella mitään muuta.

Naiivia kitinää nimimerkiltä Blackie. Bergenheim oli lähes vuoden pelaamatta loukkaantumisten vuoksi ja kuten jo ehti ilmoittaa, niin kroppa ei ole vieläkään 100% kunnossa. Ja olympialaisiin ei kannata lähteä ellei ole täysissä voimissa. Bergenheimille tulee tämä parin viikon tauko loistavaan paikkaan ja pystyy varmasti pelaamaan paremman loppukevään palkanmaksajansa paidassa, kun kroppa saa tervehtyä. Ei Sean ole yhdellekään Leijona-fanille mitään velkaa, kuten ei ole kukaan muukaan jääkiekkoilija. Arvostan päätöstä ja samalla toivon että Sakari Salminen onnistuu ensimmäisessä isossa näytönpaikassaan.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Tavallaan joo mutta kaveri nautti 3 miljoonaa vuosi ja pelaa ekaa kertaa vuoteen pahan nivusvamman jälkeen, seurajohdon ja valmennuksen arvosteltua loukkaantumiseen johtaneita tapahtumia. Ymmärrän täysin jos päätös pohjautuu tähän.

Joo, en minäkään mitenkään arvostelevalla sävyllä kommenttiani tarkottanu. Joillain vaan on isompi ego kun toisilla ja ton urheilulehden mukaanhan kunto on este. Tiedä sitten mikä on totuus. Seanilla on kuitenkin ensi kausi vielä sopparia jäljellä, niin en tohon NHL:än keskittymistä sinänsä osta, mutta toki jos on kremppaa niin vittuako sitä lähteä toiselle puolelle maapalloa.

Ihme väittelyä tämäkin ketju taas tästä NHL vs KHL asetelmasta. Fakta on, että pelaaminen vaatii eriasioita fyysisesti näissä liigoissa niin voi ihan hyvin olla, että KHL janari on parempi tietyssä mielessä isoon kaukaloon. Kaukalon koosta en ole kyllä varma. Jossain sanottiin tosiaan että pelaataan hybridissä eli siinä 28m leveessä, mutta toisista lähteistä se on 30m leveä.
 

Chris Sharma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Suomen maajoukkue, Nationalelf
Kyllähän Salmisen tehot ihan hyvät ovat olleet KHL:ssä, joten ihan potentiaalinen pelaaja.
Bergenheimin selostus kieltäytymisestä tuntui uskottavalle. En usko hänen kuuluvan samaan kastiin J.Pitkäsen tai M.Kiprusoffin kanssa, jotka kummatkin kieltäytyivät kisoista mitä uskomattomammista syistä. Varsinkin J.Pitkänen on varsinainen vitsi.
 

onoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Hieman veikkaan että berkenhaimi on parantelemassa haavojaan tuon tauon ajan joka änärissä on.
Siltikin kiinnostaa miksi Olli Jokinen on tuossa kokoonpanossa?
Suomesta löytyisi jo liigasta ellei jopa mestiksestä parempia pelintekijöitä kuin hän on.
Puhutaan myös joukkuepelaajan tasollo ihmisestä joka luovuttaa jo ensimmäisen sekunnin kohdalla jos näyttää huonolta.
Miten tälläinen tapaus voi päästä joukkueeseen?

Kukas muuten valitaan nyt kapteeniksi? Sälli joka pitää joukkueen kasassa, luo tsemppiä, tuo lisää henkistä voimaa jne jne.
Sanonko sanoneeni että se o jokinen ja 8 tila turnauksesta on todellisuutta.

EDIT:
Tähän loppuun on nyt sanottava.
Jos joku tulevaisuuden pelaaja pitäisi nostaa esille ja antaa sille paljon vastuuta ihan kasvamisen takia niin se olisi tuo Barkov. C rintaan junnulle ja lisää vastuuta.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Uskon tämän, mutta onko Weber erityisen nopea?

Tämä keskustelu on absurdia, valitettavasti. Salminen on luistelunopeudeltaan erittäin nopea, joten mikäli verrattaan pelkkää luistelunopeutta, Weberin pitäisi myös olla erittäin nopea.

Tämähän nyt on ihan täyttä paskaa. Oliko Lidas erityisen nopea? Kyllä puolustaja voi sitä suoraa luistelunopeuttaan paikata aika pirun monella muulla tavalla.

Tai jos tosiaan vertaa pelkkää suoraa luistelunopeutta, niin sitten kyllä puhutaan jo aivan epäoleellisista asioista tässä suhteessa.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täällä nyt moni purkaa harmistustaan duon loukkaantumisesta S. Salmiseen. Pidän valintaa melko selvänä low risk, high rewardina. Kaveri on liekeissä Venäjän kaukaloissa ja olympialaiset satutaan pelaamaan siellä.

Parempi tuo on kuin joku konservatiivinen "nikokapanen", ainakin teoriassa saattaa breikata isosti kv-tasolla. Ja ellei, niin joka tapauksessa Leijonien kohtalonpelaajat ovat ihan toiset.
 

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
On tämä taas aikamoista. Täällä haukutaan vuoroin valmentajat, seurajohto ja kaiken lisäksi vielä valitut KHL- ja Liigapelaajat. Joku taisi jonkun hauskan vitsinkin jälkimmäisistä vääntää. Se ei kuitenkaan ole näiden pelaajien vika, että Suomen juniorituotanto on ollut surkeaa useamman vuoden, jonka takia riittävästi mitat täyttäviä NHL-pelaajia ei vaan ole tarjolla. Tähän lisätään epäonniset loukkaantumiset ja muut kieltäytymiset, niin pakko ottaa alemmalta portaalta korvaajia.

Edelleen uskon, että Suomen valmennus ja johtoporras osaa rakentaa paremman joukkueen käytettävissä olevista pelaajista, kuin yksikään jatkislainen. Valmennus on ylipäätänsä se, jolla Suomi voi menestyä tällaisissa kisoissa, oli mukana sitten kaikki parhaat tai ei.

Nimimimerkillä: "Kadehtien katselen länsinaapurin pelaajalistaa"
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
1.
Jussi Jokinen-Mikael Granlund-Tuomo Ruutu
Kimmo Timonen-Sami Salo

2.
Lauri Korpikoski-Alexander Barkov-Teemu Selänne
Olli Määttä-Sami Lepistö

3.
Olli Jokinen-Petri Kontiola-Sakari Salminen
Sami Vatanen-Ossi Väänänen

4.
Leo Komarov-Jarkko Immonen-Jori Lehterä
Lasse Kukkonen-Juuso Hietanen

Tuukka Rask
Kari Lehtonen

Antti Niemi, Antti Pihlström & Juhamatti Aaltonen

Ja niitä argumentteja miksi Tuomo Ruutu on ykkösen laita samalla kun Päällikkö on kolmosen laidassa. Mikael Granlundilla ei ole sitä yhteiskemiaa Ruudun kanssa vaikka korvaakin Koivua tällä hetkellä jo Minnesotassa.
 

marras

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Täällä nyt moni purkaa harmistustaan duon loukkaantumisesta S. Salmiseen. Pidän valintaa melko selvänä low risk, high rewardina. Kaveri on liekeissä Venäjän kaukaloissa ja olympialaiset satutaan pelaamaan siellä.

Parempi tuo on kuin joku konservatiivinen "nikokapanen", ainakin teoriassa saattaa breikata isosti kv-tasolla. Ja ellei, niin joka tapauksessa Leijonien kohtalonpelaajat ovat ihan toiset.

Samaa mieltä. Joo, en ottaisi Salmista joukkueeseen jos olisi muutama kaveri terveenä, mutta en näe parempaakaan vaihtoehtoa tilalle. Näillä mennään nyt valitettavasti.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Naiivia kitinää nimimerkiltä Blackie. Bergenheim oli lähes vuoden pelaamatta loukkaantumisten vuoksi ja kuten jo ehti ilmoittaa, niin kroppa ei ole vieläkään 100% kunnossa. Ja olympialaisiin ei kannata lähteä ellei ole täysissä voimissa. Bergenheimille tulee tämä parin viikon tauko loistavaan paikkaan ja pystyy varmasti pelaamaan paremman loppukevään palkanmaksajansa paidassa, kun kroppa saa tervehtyä. Ei Sean ole yhdellekään Leijona-fanille mitään velkaa, kuten ei ole kukaan muukaan jääkiekkoilija. Arvostan päätöstä ja samalla toivon että Sakari Salminen onnistuu ensimmäisessä isossa näytönpaikassaan.

Tässä viesti, jonka allekirjoitan 100-prosenttisesti.
 

P.R. 33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit & Colorado Avalanche
Tässä on jo viikkoja joka paikassa itketty Sean Bergenheimin perään. Monien mielestä hänen kuuluisi olla Leijonien tulosketjuissa takomassa maaleja, heh.

Jos pumpataan kylmää faktaa tiskiin niin NHL:n kolmanneksi paskimman heittopussin sisäisessä pistepörssissä sijalla kymmenen olevaa pelaajaa halutaan hyökkäävään rooliin ja samalla hänen poissaoloaan voivotellaan ja ihmetellään. Ei meillä(Suomen maajoukkue) yksilötasolla todellakaan kovin vahvasti mene. Ei muuta, jatkakaa.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Sergei Mozyakinin ppg on reippaasti yli yhden, eikä ole saanut kansainvälisillä kentilla paljoa aikaseksi.

Joo ja Markus Näslund on ollut Tre Kronorissa ihan paska, vaikka on NHL:ssä voittanut palkintoja. Kenny Jönsson oli Torinon kisoissa paras pakki, vaikka pelasi Allsvenskanissa.

Sääntöjä vahvistavia poikkeuksia löytyy joka lähtöön. On mielestäni ihan ok oletus, että KHL:n pistepörssin kärkisijoilla oleva mies on vähintään kohtuullinen pelaaja olympialaisissa, Mozyakinista huolimatta. Ja NHL:n pistepörssin voittaja on kova vahvistus Tre Kronorille, vaikka Näslund sitä ei ollutkaan. Ja Allsvenskan-pelaajalla ei yleensä ole käyttöä olympiatasolla, vaikka Jönsson Torinossa loistikin.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jotenkin arvelutti jo kauan sitten kun oli juttua että Filppula laitaan olympialaisissa vaikka pelannut keskellä änärissä niin aloin toivomaan ettei pelais ollenkaan laisissa että tuolta ongelmalta vältettäisiin, onneksi näin sitten kävi ja todennäköisesti saamme katsoa hänen peliään nahilassa. :)

Joku osuvasti sanoikin että kun koivun/Filppulan tilalle suomella on laittaa Bergenheim / Immonen ja kanadalla st louis Stamkosin tilalle niin hyvästi voi suomi sanoa olympia-mitaleille.

Vaikea uskoa että tuolla porukalla mitaleita tulee, positiivinen yllätys on jos edes pronssia saadaan.

Toki koivun menetys joukkueelle on vieläkin suurempi, mutta nyt kävi näin, mennään nyt sitten tällä eht-porukalla ja muutamalla täsmävahvituksella.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Naiivia kitinää nimimerkiltä Blackie. Bergenheim oli lähes vuoden pelaamatta loukkaantumisten vuoksi ja kuten jo ehti ilmoittaa, niin kroppa ei ole vieläkään 100% kunnossa. Ja olympialaisiin ei kannata lähteä ellei ole täysissä voimissa. Bergenheimille tulee tämä parin viikon tauko loistavaan paikkaan ja pystyy varmasti pelaamaan paremman loppukevään palkanmaksajansa paidassa, kun kroppa saa tervehtyä. Ei Sean ole yhdellekään Leijona-fanille mitään velkaa, kuten ei ole kukaan muukaan jääkiekkoilija. Arvostan päätöstä ja samalla toivon että Sakari Salminen onnistuu ensimmäisessä isossa näytönpaikassaan.

Voisin kuvitella, että Bergenheim on tienannut kohtuu hyvin uransa aikana, eiköhän taloudellinen tulevaisuus ole turvattu. Toisaalta hänen tasoinen pelaaja pääsee harvoin osallistumaan olympialaisiin, ne kun ovat neljän vuoden välein. Nyt olisi ollut mahdollisuus pelata maailman parhaita pelaajia vastaan olympialaisissa. Bergenheimin ratkaisu tarkoitti hyvin suurella todennäköisyydellä sitä, ettei hän pääse kertaakaan urallaan olympialaisiin.

En ymmärrä Bergenheimin perusteluja, rivipelaaja asettui huippupelaajan rooliin.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Eli varmasti sun ja monen muun mielestä 2006 ja 2010 tuli mitalit Lassesta huolimatta.

Vuonna 2014 olisin kaivannut hieman rohkeampia ratkaisuja. Toki ei Kukkosesta ole haittaa jos hän vetää hodareiden kun tosipelit alkavat.
 

kurnuttaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kookoo
Hieman veikkaan että berkenhaimi on parantelemassa haavojaan tuon tauon ajan joka änärissä on.
Siltikin kiinnostaa miksi Olli Jokinen on tuossa kokoonpanossa?
Suomesta löytyisi jo liigasta ellei jopa mestiksestä parempia pelintekijöitä kuin hän on.
Puhutaan myös joukkuepelaajan tasollo ihmisestä joka luovuttaa jo ensimmäisen sekunnin kohdalla jos näyttää huonolta.
Miten tälläinen tapaus voi päästä joukkueeseen?

Satuitko katsomaan Vancouverin pronssiottelua? Eiköhän OJ ratkonut pronssit suomelle itsekseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös