Naimisiin-ketju

  • 89 855
  • 457

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Apassi kirjoitti:
Huomenna tähän aikaan papin olisi juuri pitänyt sanoa aamen. Pieni kutina pikkuhiljaa alkanut hiipimään.

Onnea, sitä tarvitaan avioliitossa kaiken muun ohella. Hyvin se menee, kun pidät pikkuisen taskumatin matkassa mukana.

Meikäläinen meni naimisiin reilut kuusi vuotta sitten ripeästi ja turhuuksista välittämättä. Maistraattiin iltapäivällä -> sapuskat n. 12:lle ystävälle -> juomista riittävästi ja tanssia -> hotellille ja aamulla klo 8 lentokentälle ja viikon lomalle. Sukulaisia ei muuten ollut häissä ainuttakaan. Soitettiin niille sitten loman aikana.

Kesä on Suomessa parasta aikaa, elämän ohella, joten ei ihme että häitä halutaan silloin viettää. Mutta järjestävien on nykyisin ymmärrettävä se, että kutsutuilla saattaa olla muutakin menoa.
 

Koke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Philadelphia Flyers
fiftyeight kirjoitti:
Kesä on Suomessa parasta aikaa, elämän ohella, joten ei ihme että häitä halutaan silloin viettää. Mutta järjestävien on nykyisin ymmärrettävä se, että kutsutuilla saattaa olla muutakin menoa.
Välillä tuntuu että se on päinvastoin, kun porukka ramppaa kesähäissä. Onnea vaan kaikille futisfaneille, jotka menevät MM-kisojen aikaan naimisiin. Toivottavasti kuherruskuukausi sujuu mukavasti matseja seuratessa.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Terveisiä kirkkohäistä! Kyllähän siinä meinaa oma usko mennä ja repeilee moneen otteeseen, kun "tämä seurakunta on kokoontunut tänne jumalan eteen". Tai jotain vastaavaa, se Jeesuskin siellä jossain kurkki. Rukouksia oli jotain 4-5 kappaletta, kuka niitä kuunteli.

Tietenkin te kaikki ketkä kirkossa menette naimisiin olette onnellisia "koska muutkin menee."

En halua väheksyä teidän uskoanne, mutta silti uskallan väittää, että useimmat teistä ei mieti sekuntiakaan jotain parrakasta juutalaista ennen kuin sitten päätetäänkin mennä naimisiin. Sitten se yhtäkkiä onkin maailman tärkein asia uskoa niihin juttuihin.

Kuitenkin, takarivissä siitä puolen tunnin typeryydestä selvisi ihan hyvin, mietti vain, että minä olen aikuinen ihminen tämä täytyy kestää.

Sitten päästiin itse hääpaikalle, alku meni perinteisesti, mitä niistä kertomaan. Virallisen ohjelman jälkeen kaikki hauskuus alkoikin. Kaiken kruunasi muuan kutsuvieraiden joukossa ollut ammatti-DJ, kuka juhlimisen ohessa hoiteli diskoa: omat tavarat, kaiuttimet, vahvarit, levyt kaikki mukana.

Ihan helvetin huikeat häät (ne olisi voinut olla tylsätkin, ne joskus on), onnea hääparille! Futikset jäi näkemättä, mutta hienot internet-luurit piti livescorea.

Jumala olkoon kanssanne!

EDIT:

Niin siis tehkää teidänkin häistä semmoisia, että vierailla on todella hauskaa.
 
Viimeksi muokattu:

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Eräs tuttu meni naimisiin uudenvuodenaattona muutama vuosi takaperin, oli ihan jees meininki ja muutenkin hyvä aika, kun sillon kansa kuitenkin dokailee.
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Vihkimiseen aikaa n. 6 h. Meni viime yö hieman hermoillessa tai muuten jännittäessä. Uni jäi aika vähiin, mutta eiköhän Kuningas Alkoholin (niiden, joita ei pöllitty...) ja energiajuomien avulla jaksa bailata pitkälle yöhön.

Kohta täytyy lähteä hoitamaan vimeisen koristelut, musiikkilaitteiden kasaukset (discosysteemi on hieno, valoja ja kaiuttimia enemmän kuin keskivertoloimaalaisessa tanssiravintolassa) ja kalja/siideritynnyrien liitäntä hanoihin (jeps, ei mitään Sakua tölkeissä).

Pitäkää peukkuja, jotta tämä kaksi vasenta jalkaa omistava kaveri kykenisi häävalssiin tai ainakin pahemmilta mokilta vältyttäisiin.


Turku vaikenee, mutta vain häiden ajaksi...
 

Veijari

Jäsen
Oma emäntä on jo ilmoittanut, että jos ja kun naimisiin mennään niin mitään kirkkohäitä ei pidetä, se ei ole sen stressin arvoista. Eukko on erään kaverinsa kaasona ensi kesänä pidettävissä häissä ja tämä morsian on jo nyt, siis vuosi ennen häitä kauhean stressin alaisena, että saadaanko kaikki onnistumaan jne. Hullua.

Siviilivihkiminen sopii meikäläisellekin paremmin kuin hyvin. Ei tarvitse olla 100 ihmisen keskipisteenä koko päivää, vain lähipiirin kanssa illastamaan ja sieltä suoraan häämatkalle toiselle puolelle maapalloa. Näin se tulee menemään kun sen aika koittaa. Parin vuoden sisällä veikkaisin.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Veijari kirjoitti:
Oma emäntä on jo ilmoittanut, että jos ja kun naimisiin mennään niin mitään kirkkohäitä ei pidetä, se ei ole sen stressin arvoista.
Onneksi olkoon, siulla on fiksu emäntä! Kannattaa olla aivan helvetin tyytyväinen. Mistä tuollaisia löytää?

Itselläni on nimittäin tilauksessa nainen, joka ei halua ollenkaan avioon, tai jos nyt on sitten ihan pakko mennä naimisiin, niin siviilivihkimys korkeintaan.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
17.7.2006 ISH astelee maistraatin alttarille. Onnekseni tuleva vaimoni ei ole kiinnostunut tuhlaamaan kaikkia rahojamme ja stressaamaan vuotta etukäteen vaan hoidamme homman helpommalla tavalla.

Kuusi vuotta ollaan oltu yhdessä ja reilut viisi kihloissa. Yhteinen asunto ostettiin kolme vuotta sitten ja nyt sitten on seuraavan askeleen vuoro. Ihan kivaa mielestäni, varsinkin kun hän ottaa ilomielin sukunimeni.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Karkean arvioni mukaan 72 tunnin päästä ollaan kirkolla menemässä vieraita piiloon. Siihen puolisen tuntia lisää ja pitäisi päästää suusta se "tahdon". Pikkuhiljaa aikaa hieman jännittämään, mutta eipä tässä hirveästi kuitenkaan ole tarkoitus yöunia menettää. Loppujen lopuksi juuri mikään ei kuitenkaan käytännössä juurikaan muutu, eikä tässä mistään asiasta ole yhtään epävarma olo.

En tiedä, onko muilla ollut vastaavaa tunnetta, mutta itse ainakin alkaa olla sellainen fiilis, että olisi ohi jo. Odotus siihen, että tämä töhötys loppuu, on suurempi kuin siihen, että pääsee astumaan ukkomiehen arkeen. Esimerkiksi eilen illalla meni todella myöhään, kun tehtiin plaseeraus valmiiksi, tänään pitäisi tehdä sitä ja huomenna tätä ja perjantaina tuota ja ja ja... Kuitenkin tunne on sellainen, että oikeastaan kaikki on jo valmiina, mutta sitten kaikkeen pieneen nysväämiseen menee julmetusti aikaa ja energiaa. Miten esimerkiksi plaseerauksessa on aina se joku yksi tai kaksi ihmistä, joita ei luonnollisesti saa sopimaan mihinkään? Nyt on plaseerauskin kuitenkin valmiina, kun vaihdettiin omaa paikkaamme ja pöytien kokoa/muotoa useampaan kertaan.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Florida Panthers
Evil Kübl kirjoitti:
Itse hoidin avioitumisen maistraatissa ja kätevästi kävi; koko seremonia kesti n. 3minuuttia. Ei oikein ehtinyt edes huomata kun homma oli jo ohi. Todistajat tuli firmalta ja häitten kokonais kustannukset olivat 0€. Mielestäni avioituminen on kahden välinen asia, eikä sinne tarvita sukulaisiä pätemään ja patsastelemaan.

Eipä tule sitten niin paljoa lahjojakaan! ;) No, jokainen taplaa tyylillään.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
E kirjoitti:
Karkean arvioni mukaan 72 tunnin päästä ollaan kirkolla menemässä vieraita piiloon. Siihen puolisen tuntia lisää ja pitäisi päästää suusta se "tahdon". Pikkuhiljaa aikaa hieman jännittämään, mutta eipä tässä hirveästi kuitenkaan ole tarkoitus yöunia menettää. Loppujen lopuksi juuri mikään ei kuitenkaan käytännössä juurikaan muutu, eikä tässä mistään asiasta ole yhtään epävarma olo.

Onnea vaan. Viikon päästä tullaan perässä, :-)
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
ipa rules kirjoitti:
Onnea vaan. Viikon päästä tullaan perässä, :-)

Onnittelut itsellesi ja nuorikollesi myös.

Ette varmaan kamalan pitkälle häämatkalle lähde, kun tuo kausi alkaa tuossa puolitoista viikkoa the päivänne jälkeen? :P
 

Lyrinna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Minun puolestani kukin saa naida kenet ja miten haluaa, mutta itse en rehellisesti sanottuna oikein ymmärrä naimisiinmenon pointtia. Mitään muuta konkreettista hyötyä siitä ei kaiketi ole, kuin perintöasiat? Nykyään kun naisen ja miehen on sallittua elää yhdessä ilman avioliittoakin, en löydä siitä mitään järkeä. Hankaloittaa vain eroprosessia.

Oman seurustelukumppanini kanssa olemme sopineet, että JOS kuitenkin joskus päättäisimme mennä naimisiin, se tapahtuisi mieluiten ulkomailla ihan vain meidän kahden kesken. Jos joku syy, miksi haluaisin solmia avioliiton, on keksittävä, se olisi lähinnä sitoumuksen osoittaminen. Juhlia, hääpukua tai -kakkua en halua, nimeäni en myöskään vaihtaisi.

Kaikesta hääangstista huolimatta toivotan onnea naimisiin meneville. Tämä on vain minun keskenkasvuinen mielipiteeni ;). Toivottavasti teillä on pitkä yhteinen tulevaisuus edessä!
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mielestäni siinä vaiheessa on varmaan hyvä ainakin harkita astuvansa avioon, kun on useemman vuoden samaa pärstää katsellut ja on edelleen sitä mieltä, että ei tässä eroamisaikeissakaan olla. Jos vielä elämä on muuten jo tasapainoista ja tylsää(?), niin siinähän sitä saa sitten ainakin vaihtelua vähäksi aikaa "häähössötyksen" merkeissä.

Häät olisi hyvä saada järjestettyä mahdollisimman pienellä stressillä ja ennen kaikkea pienellä budjetilla. Olkoonkin kuinka ainutlaatuinen juhla elämässä hyvänsä, niin en katso järkeväksi joutua velkakierteeseen siksi, että muutama hassu vieras on käynyt syömässä mahansa täyteen jossain fiinissä juhlapaikassa.

Maistraatti, 0€ ja ei sukulaisia patsastelemassa kuulostaa houkuttelevalta vaihtoehdolta, mutta jos haluaisi vaikkapa ihan pienen pienet juhlat.. Äkkiä siitä vaan sitten alkaa stressi jo vaikkapa siitä että kenet kutsut ja ketä et. Teet niin tai näin, niin aina joku loukkaantuu kuitenkin.

Toisaalta itse olen sitä ihmistyyppiä, joka inhoaa aivan kaikkia juhlia mielettömästi. Kaikki rippijuhlat ja lakkiaiset ovat yhtä tyhjän kanssa ja sellaistenkin perässä on joskus ajettu tuhat kilometriä, jotta saa sen yhden kahvikupposen juoda. Häät kuuluvat samaan sarjaan enkä onneksi ole joutunut yksiinkään häihin kolmeen vuoteen. Silloinkin oli tilanne se, etten tuntenut yhtäkään paikallaolevaa ihmistä ja katselin ainoastaan seinällä olevia kärpäsenpaskoja.

Siksipä en kutsuisi omiinikaan häihin kuin korkeintaan kourallisen ihmisiä. Tarkoitus ei ole elvistellä kenellekään sillä, että "meidän häissäpä oli 385 vierasta, joista tosin tunsin vain 210..". Mitä enemmän porukkaa, sitä enemmän on myös niitä, joita koko homma ei kiinnosta vähemmässäkään määrin, kunhan ovat mukana "pakosta" kun eivät kehtaa poiskaan jäädä.

Kesäkauden sulkisin kokonaan pois hääkalenterista. Ainakin kesä- ja heinäkuu ovat sellaista aikaa, ettei voisi yhtään vähempää kiinnostaa. Kuuma puku 30 asteen helteessä ja hiki virtaa perseestä. Samaan aikaan olisi mahdollisuus istua mökillä ottamassa aurinkoa ja lämmittää saunaa. Ei siinä paljon jaksa olla keikistelemässä missään ja olla olevinaan kiinnostunut.

Täytyykin aina pitää huoli, että jos tulee kutsu kesähäihin, niin varaa nopeasti ulkomaanmatkan niin voi sanoa että on este, sori ei käy.

Niin ja ei kai nyt juhannuksena mene kukaan eikä missään naimisiin?? Kiitti vitusti, koko juhannus pilalla? Juu, en menisi missään tapauksessa paikalle.

Mutta ehkä kuitenkin itse avioon joskus. Häät matalalla profiililla läpi.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
E kirjoitti:
Onnittelut itsellesi ja nuorikollesi myös.

Ette varmaan kamalan pitkälle häämatkalle lähde, kun tuo kausi alkaa tuossa puolitoista viikkoa the päivänne jälkeen? :P

Työt estää välittömästi häiden jälkeen ulkomaille poistumisen, mutta kyllä viikko syyskuusta joudutaan uhraamaan jossakin päin Treelta etelään - vaikka Hämeenlinnassa, :-) Ei vaan..pikälähdöllä kohonkin päin mennään viikoksi.

edit: Ja teemu73:n kanssa samaa mieltä siitä, että kesähäät pitäisi kieltää. Meillä mietittiin lähinnä aikaista kevättä tai sitten syksyä ja syksy voitti.
 

tolppa83

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
InSideHockey kirjoitti:
Onnekseni tuleva vaimoni ei ole kiinnostunut tuhlaamaan kaikkia rahojamme ja stressaamaan vuotta etukäteen vaan hoidamme homman helpommalla tavalla.


Joo,meilläpäs tuleva vaimo ON kiinnostunut tuhlaamaan rahaa,suunnittelemaan ja stressaamaan jo vuotta aikaisemmin, eli hoidetaan ne hommat vaikeammin.Nyt jo alkaa näyttämään siltä että rahaa tulee palamaan aika paljon.Köyhempää vois vituttaa...
Ei sentään, hirvittääkin ajatus mitä häät kustantaa.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
tolppa83 kirjoitti:
Joo,meilläpäs tuleva vaimo ON kiinnostunut tuhlaamaan rahaa,suunnittelemaan ja stressaamaan jo vuotta aikaisemmin, eli hoidetaan ne hommat vaikeammin.Nyt jo alkaa näyttämään siltä että rahaa tulee palamaan aika paljon.Köyhempää vois vituttaa...
Ei sentään, hirvittääkin ajatus mitä häät kustantaa.

Olet nevotellu huonon sopimuksen tulevan vaimon vanhempien kanssa, jos kulut huolettavat.
 

tolppa83

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
ipa rules kirjoitti:
Olet nevotellu huonon sopimuksen tulevan vaimon vanhempien kanssa, jos kulut huolettavat.

No,siihen on vielä pitkä aika, niin en ole vielä ottanut puheeksi asiaa.
Eiköhän molempien vanhemmilta avustusta löydy..
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
tolppa83 kirjoitti:
Joo,meilläpäs tuleva vaimo ON kiinnostunut tuhlaamaan rahaa,suunnittelemaan ja stressaamaan jo vuotta aikaisemmin, eli hoidetaan ne hommat vaikeammin.

Minua ihan oikeasti kiinnostaa, että mitä ihmeen lisäarvoa se pitkä stressaaminen antaa? Voisi helposti kuvitella, että järjestelyjen taso vain laskee, kun asioita pyöritellään edes takaisin.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kai stressaaminen riippuu hiukan luonteestakin. Onneksi oma vaimoni pysyi nahoissaan aikoinaan, vaikka juhlamme vaativat oman valmistelunsa. Tai kapoa sitä olisi aikoinaan pienet kiristelytkin kestänyt, kun oli niin auttamattoman rakastunut. Rakkaus on toki kestänyt tänne saakka, mutta enää en moisiin juhliin suostuisi.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
tolppa83 kirjoitti:
Joo,meilläpäs tuleva vaimo ON kiinnostunut tuhlaamaan rahaa,suunnittelemaan ja stressaamaan jo vuotta aikaisemmin, eli hoidetaan ne hommat vaikeammin.Nyt jo alkaa näyttämään siltä että rahaa tulee palamaan aika paljon.Köyhempää vois vituttaa...
Ei sentään, hirvittääkin ajatus mitä häät kustantaa.

Tämä joidenkin morsmaikkujen älytön kohkaaminen yhden päivän takia on asia, jota en todellakaan ymmärrä. Tällaisen morsiamen kaasona oleminen on yhtä helvettiä. Nimim. kokemusta on.
 

Tomppa#74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
pernaveikko kirjoitti:
Minua ihan oikeasti kiinnostaa, että mitä ihmeen lisäarvoa se pitkä stressaaminen antaa? Voisi helposti kuvitella, että järjestelyjen taso vain laskee, kun asioita pyöritellään edes takaisin.

Eihän se mitään lisäarvoa annakaan. Mutta tuskin tasoa keskimäärin laskee.

Nää on niin ihmisen perusluonteeseen meneviä asioita. Toinen stressaa ja toista ei stressaa pätkääkään. Jollekin se hääpäivä on maailman isoin juttu ja kaiken pitää mennä prikulleen suunnitellun mukaan nimilappujen väriä myöten. Toinen taas pitää hääpäivää "kivana juhlana" ystävien ja sukulaisten kanssa eikä stressaa juurikaan. Samoja perusjuttuja kuin se, että jollekin auto absoluuttisen tärkeä henkilökohtainen esine ja toiselle pelkkä pakollinen siirtymisen mahdollistava laatikko pyörillä. Kukin tyylillään.
 

tolppa83

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Hyvä Tomppa#74!!Sä kirjoitit lähes niinkuin mä ajattelin..
Täytyy vielä ihan muillekin selventää, että olen varsin tyytyväinen tilanteeseen, koska nyt mun itse ei tarvi osallistua juuri mihinkään järjestelyihin, kunhan saavun paikalle hääpäivänä.Se rahan kulutus tässä alunperin hirvitti.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Häät on nyt tanssittu ja häämatkalle lähtöön aikaa muutama hassu tunti. Kaikki meni aivan täydellisesti, voin kyllä suositella kaikille muillekin vastaavia juhlia. Itseä ei hirveästi missään vaiheessa jännittänyt, ehkä se jännitys purkautui itseltäni 6v morsiusneidon rauhottelemiseen, koska hän oli aivan selvästi se, jota jännitti kirkossa eniten. Pelkäsin jonkun verran sitä, että jotkut asiat ei toimikaan, mutta kaikki meni aivan täysin putkeen, ihmiset tuntuivat viihtyvän ja tunnelma oli rennon letkeä koko juhlan ajan.

Se, mitä eiliseltä opin, on varmaan kuitenkin, että normaaleihin naisen hiuksiin saa uppoamaan 65 pinniä, kun tekee kampauksen. Oli hauskaa eilen illalla laskea niitä, kun niitä vaan tuli ja tuli nykyisen vaimon kampausta purkaessa.

Tuohon stressaamiseen sellainen kommentti, että kyllähän ihmisiä stressaa ja jännittää. Joitain stressaa enemmän kuin toisia, se on ihan luonnollista. Meillä ei hirveästi muutenkaan asioista stressata, mutta kyllä tuota tohinaa on silti riittänyt. Nyt se tohina on ohi, fiilis on rento ja vapautunut. Stressaaminen ja asioiden suunnittelu ja järjestely eivät kuitenkaan ole sama asia. Paljon mekin olimme näperrelleet, että saadaan meidän näköiset ja teemaväriin sopivat kutsut, menut, plaseerauskortit, juhlapaikkaan vievät viitat jne jne, mutta eipä siitä stressiä viitsinyt ottaa. Turha perfektionismi ei ole kuitenkaan hyvästä, koska aina on jotain, mikä voisi olla paremmin tai hienommin. Kunhan kaikki on hyvin, se riittää. Toisaalta omaan stressaamistasoon (erittäin lähellä nollaa) vaikutti kyllä sekin, että kaasoihin, bestmaneihin ja muihin avustajiin pystyi 100% luottamaan - esimerkiksi hääautoa ei meistä kumpikaan ollut nähnyt, riitti se, että eräät ystävämme lupasivat sen hoitaa kokonaan, hoitui erinomaisesti.

Nyt sitten kesälomalle...
 

Tomppa#74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
tolppa83 kirjoitti:
mun itse ei tarvi osallistua juuri mihinkään järjestelyihin, kunhan saavun paikalle hääpäivänä.Se rahan kulutus tässä alunperin hirvitti.

Niinhän sä luulet =). Odotapas vaan... ei vaineskaan.

Kunhan kaiken hässäkän keskellä muistutatte toisianne siitä, mikä sen hääpäivän todellinen tarkoitus on. Hääpäivä on sulhasen ja morsiamen päivä. Bestman ja kaaso hoitavat sitten varsinkin pari päivää ennen H-hetkeä yhdessä kanssanne asioita niin, että saatte keskittyä olennaiseen.

p.s. Onnittelut E:lle ja hyvää lomaa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös