Pisin Kääpiö 186cm
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Me lihansyöjät emme ole kuin yhdestä ruhosta veistettyjä. Joku on varsinainen omnicarnivori ja syö kaikkia mahdollisia eläimiä, kun taas toinen on nirsompi ja on rajoittunut vaikkapa parhaiksi katsomiinsa naudan osiin. Joku tykkää kokeilla kaikenlaista uutta, toinen taas tutustuu uudenlaisiin lihoihin suurella varovaisuudella. Sellaisia me olemme, lihansyöjät ja lihaa syövät sekasyöjät, moninaista sakkia.
Otsikossa viitataan "tapettuihin eläimiin". Tottahan eläimestä on suotavaa laskea henki pihalle ennen lihojen paloittelua, selvä tuo, ja eläinten teurastamista koskeva lainsäädäntö lähtee samasta ajatuksesta. Joidenkin ns. alempien eläinten kohdalla tehdään poikkeuksia, kuten ostereiden, jotka nautitaan elävinä. Puhumme nyt kuitenkin korostetusti tapetuista eläimistä, koska haluan korostaa eläimen ainutkertaista panosta ihmiselle tuottamansa lihansyöntinautinnon hyväksi. Tämä tekee lautasella lepäävän lihan erityisellä tavalla arvokkaaksi. Vihertävä naatti, kastikeviiru tai nostokoneen kolhima potaatti ei ole kokenut syntymää ja kuolemaa eläimen tai ihmisen lailla. Tiedäpä häntä syötäväksi päätyvän eläimen tunteista. Tuskinpa elikko tuntee ammattimaisen teuraseläimen "hyvin tehdyn työn iloa" astellessaan kohti elämänsä kliimaksia pulttipistoolin eteen. Riistan kohdalla eläimen elinkaari onkin aivan toisen kaltainen, eikä ihmisellä ole mitään yksinoikeutta eläimen lihoihin. Kuka ensinnä ehtii, niin se saakoon syödäkseen.
Olen käytännön syistä rajannut äänestyksestä riistaeläimet pois. Samoin kalojen kohdalla olen mennyt sieltä, mistä katiskan nielu on avarin. Muutama eksoottisempi epeli on myös joukossa. Riistaa ja kaikkia muitakin hienoja lihoja saa toki kommentoida ketjussa mitä kernaimmin!
Tässä ketjussa ei voi äänestää esimerkiksi kasveja, polymeereja, metalleja tai tekstiilejä. Niitä voi äänestää jossakin toisaalla. Täällä äänestetään tapettuja eläimiä!
Otsikossa viitataan "tapettuihin eläimiin". Tottahan eläimestä on suotavaa laskea henki pihalle ennen lihojen paloittelua, selvä tuo, ja eläinten teurastamista koskeva lainsäädäntö lähtee samasta ajatuksesta. Joidenkin ns. alempien eläinten kohdalla tehdään poikkeuksia, kuten ostereiden, jotka nautitaan elävinä. Puhumme nyt kuitenkin korostetusti tapetuista eläimistä, koska haluan korostaa eläimen ainutkertaista panosta ihmiselle tuottamansa lihansyöntinautinnon hyväksi. Tämä tekee lautasella lepäävän lihan erityisellä tavalla arvokkaaksi. Vihertävä naatti, kastikeviiru tai nostokoneen kolhima potaatti ei ole kokenut syntymää ja kuolemaa eläimen tai ihmisen lailla. Tiedäpä häntä syötäväksi päätyvän eläimen tunteista. Tuskinpa elikko tuntee ammattimaisen teuraseläimen "hyvin tehdyn työn iloa" astellessaan kohti elämänsä kliimaksia pulttipistoolin eteen. Riistan kohdalla eläimen elinkaari onkin aivan toisen kaltainen, eikä ihmisellä ole mitään yksinoikeutta eläimen lihoihin. Kuka ensinnä ehtii, niin se saakoon syödäkseen.
Olen käytännön syistä rajannut äänestyksestä riistaeläimet pois. Samoin kalojen kohdalla olen mennyt sieltä, mistä katiskan nielu on avarin. Muutama eksoottisempi epeli on myös joukossa. Riistaa ja kaikkia muitakin hienoja lihoja saa toki kommentoida ketjussa mitä kernaimmin!
Tässä ketjussa ei voi äänestää esimerkiksi kasveja, polymeereja, metalleja tai tekstiilejä. Niitä voi äänestää jossakin toisaalla. Täällä äänestetään tapettuja eläimiä!
Viimeksi muokattu: